Terug

Deel deze pagina:

Oppermachtig FC Groningen wint nipt van Willem II

Door Redactie 27 reacties

Voorafgaand ook aan deze aan de wedsrijd, één minuut stilte vanwege het overlijden van Diego Maradona. FC Groningen dat de meeste kansen en mogelijkheden kende, kwam na uur op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van El Messaoudi. Ondanks de dikverdiende overwinning voor FC was het enige minpuntje dat de score voor Groningen niet hoger is uitgevallen.

eerste helft
De openingsfase kende een aantal beste mogelijkheden en kansen voor FC. Voor de Tilburgers alle hens aan dek. Joël van Kaam werd na een flitsende aanval gezocht als eindstation kon net niet afronden. Dankerlui schoot rakelings voorlangs en een vrije schietkans voor Joosten werd naast het doel geschoten.

Het wachten was op de voorsprong. FC Groningen behield de regie maar wist zichzelf niet te belonen. Een 0-0 ruststand was het gevolg. Saglam die Joosten kort voor het rustsignaal ten val had gebracht, kreeg nog geel.

tweede helft
Suslov was ingebracht voor Joël van Kaam. Het spelbeeld verplaatste zich wat meer op en neer. In duel met Gladon raakte Daniël van Kaam geblesseerd maar kon verder spelen. Was dat geen rode kaart?

Na ruim een uur een aktie van Gudmundsson. De Zweed stoomde vanaf de linkerkant de zestien in en schoot diagonaal over. Kort daarna de 1-0 voorsprong. El Messaoudi werd vanaf de rechterkant ingespeeld in het strafschopgebied en schoot de bal vanaf een meter of veertien in de verre hoek. 

Niet veel later was diezelfde El Messaoudi dicht bij zijn tweede, doelman Brondeel keerde met moeite de bal.

Aan de andere kant van het veld vloog een bal van Pavlidis voorlangs het doel van Padt. El Hankouri en Da Cruz losten Joosten en Strand Larsen af. Bij de Tricolores werd Kohlert als extra spits erbij gezet. Saglam mocht plaatsnemen op de bank. Gudmundsson trof het zijnet na een mooie combi met Suslov. De Zweed maakte een geblesseerde indruk waardoor Leal voor hem in de ploeg kwam.

De extra tijd bedroeg 4 minuten. El Hankouri claimde na een valpartij binnen de zestien nog een strafschop. Aan de overzijde van het veld pakte Padt een vrije trap.

Danzkij deze vijfde zege van dit seizoen heeft FC Groningen aansluiting gevonden met FC Twente en Heerenveen die momenteel vijfde en zesde staan. Volgende week zondag wacht de uitwedstrijd tegen AZ.

Opstelling FC Groningen: Padt, Dankerlui, Itakura, v.Hintum, Gudmundsson, Matusiwa, El Messaoudi, D.van Kaam, Joosten, Larsen, J.van Kaam                   

Opstelling Willem II: Brondeel, Owusu, van der Heijden, Peters, Nelom, Llonch, Saglam, Trésor, Nunnely, Pavlidis, Gladon  

Reacties:
Marco29-11-2020 om 17:18

Prima overwinning. Tegen een gelijkwaardige tegenstander de hele wedstrijd bovenliggende partij met aardig voetbal van achteruit.

In zulke wedstrijden missen we een goaltjesdief. 

TomOkker29-11-2020 om 17:55

m o i30-11-2020 om 00:26

Marco +1

 

Pietjepal29-11-2020 om 17:57

Andries29-11-2020 om 18:09

Bovenliggende partij.

Een uitdrukking uit het bordeel.

Veel aan de bal, meestal naar achteren en in de breedte.

Bal in de ploeg houden.

Waar gaat het om in het voetbal.

Scoren, scoren ala Messi, Ronaldo.

Niet gezien vanmiddag.

Strand Larsen ziet het ook niet zitten.

Veel gehandicapte spelers om zich heen.

Nu ja zij kunnen niet beter.

Dan maar de bal in de ploeg houden.

De boven liggende partij zijn.

En toch lekker klaar komen.

Was Buys de boven liggende partij?

Hij zit er wel bovenop.

Maar heeft geen bal geraakt.

Nu ja hij staat ook niet in het veld.

Hij is de trainer die......

marcelfcg29-11-2020 om 18:13

Jij bent vandaag minder in vorm dan de trainer die je vandaag onterecht bekritiseerd.

m o i30-11-2020 om 00:23

Jeemig Andries, hoe lang sta je al droog kerel?

 

29-11-2020 om 18:18

Tja, (ook) ik ben bang dat Buys in een winterdepressie verkeert! totaal oninteressante wedstrijd speelde FCG vwb het aanvallende stuk... weinig raffinement en minimale overwinning... wel het maximaal aantal punten...

en...trainer?.... wordt het Prozac of volgende week hetzelfde recept 

marcelfcg29-11-2020 om 18:49

Dan aan jou dezelfde vraag Kees. Wat had hij andere moeten doen volgens jou. Roepen vanaf de zijlijn dat het niet goed is, dat is wel heel makkelijk.

29-11-2020 om 19:18

Tja, als ik naar zo'n wedstrijd zit te kijken waar het rond de middenlijn ( en met succes trouwens ) alles dichtgetimmerd is, dan hoor ik Buys zoals zo vaak zeggen: ik wil altijd winnen...maar behalve de drie punten kan ik met deze vertoning toch mijn teleurstelling over de opstelling en het uitblijven van meer doelpunten niet onder stoelen ( en die zijn er genoeg ) of banken ( die zijlijn van jou dus ) steken: starten met Da Cruz en Suslov was allicht een optie geweest.   

m o i30-11-2020 om 00:29

@kees, de wedstrijd vond ik juist wel erg boeiend: de FC presteerde het een keer om 95% van de tijd de baas te zijn op het veld tegen op papier een gelijkwaardige tegenstander. Veel druk naar voren en achter je verlies aan. Stukken beter dan de tijd van Kwakman en Kappelhof, wat een ergernis was dat.

 

30-11-2020 om 13:47

@ moi... er zit zeker een groei in het elftal want het samenspel en de nauwkeurigheid van de passing enz dat wordt beter !

Maar ik vind het jammer dat het verschil tussen een overwinning en gelijkspel niet benut wordt door de trainer.. zou zomaar 5 punten gescheeld hebben in de 10 wedstrijden dit seizoen.   door van begin wedstrijd wat meer lef te tonen en niet zo behoudend te wisselen ... wel spreeekt in trainer's voordeel dat de TS ( MJF)pas laat met spelers aankwam en dat niet alleen Robben geblesseerd was maar ook Gudmundsson en Dankerlui en Joosten...

Vwb de speelwijze onder Faber en eerste jaar onder Buys is er zeker vordering gemaakt... maar de tijd gaat snel...hoe kort is het nog maar dat Hoesen, Kappelhof  en Linssen hier speelden 

Bayern 29-11-2020 om 18:54

Superblij met overwinning. Wel kapot geërgerd aan het feit dat het toch weer billenknijpen is, terwijl je al met 4-0 op het veld had kunnen staan. De meeste mensen hier weten dat ik absoluut geen fan ben van Buijs, maar vandaag was hem niks aan te rekenen.

Statistieken na een half uur. Groningen 11 schoten waarvan 1 op doel, Willem II 0. Corners, Groningen 7, Willem II 0.

Dankerlui, van Kaam, Messaoudi en Joosten missen toch wel redelijk uitgespeelde kansen. Waarom elke keer van die slappe schoten? Super ergerlijk. Strand Larssen samen met Matusiwa trouwens weer berepot! Legt hem een paar keer panklaar, waar voorgenoemde spelers vervolgens helemaal niks mee doen. 

Gelukkig ten opzichte van Heerenveen en FC fraude weer goede zaken gedaan. 

opa29-11-2020 om 19:52

Is Leal gehuurd voor de tribune, ik hoor nooit iets van hem

Herman Badkuip29-11-2020 om 20:30

Jammer van alle gemiste kansen in de eerste helft, maar we moeten niet ongerust worden hoor, de goals komen in de volgende wedstrijden vanzelf wel....Lekker dat wij Heerenveen en Fc Twente tot op een punt genaderd zijn en heel positief, dat een sterk team als Willem II slechts één kans op een doelpunt heeft gehad. We kunnen de komende week rustig toewerken naar de topper in Alkmaar tegen AZ. Zij hebben a.s. donderdag 3-12 nog een loodzwaar Europees duel tegen Napoli, wellicht een voordeel voor de FCG! Hoop dat Suslov volgende week meer speeltijd krijgt, liet vanmiddag zien, waar hij goed in is, met een prima assist op Messaoudi. 

Alberto129-11-2020 om 20:39

Een van de betere wedstrijden van de afgelopen jaren. Geweldige inzet, goed voetbal, alleen te weinig benutten van de kansen. Bij de meeste aanvallers is er een soort scoringsangst, het zijn slappe schoten, het komt te weinig overtuigend over. Maar organisatorisch staat het goed, compliment voor Buijs. Zoveel punten al gehaald met goed voetbal. Ben onder de indruk van de jongens uit eigen jeugd, presteren buitengewoon en beloven veel voor de toekomst. Dankerlui is een van de minste, net als Joosten die ik ook niet van meerwaarde vind. Waar is Slor? Een van de weinige dingen die ik ik niet snap van Buijs is het maar blijven inzetten vanEl Hankouri, ook vandaag was het weer niks. Uitblinkers: van Kaam, Matusiwa. Maar ook Gudmundson, Suslov en Messaouidi waren goed. 

 

ChiChi29-11-2020 om 22:29

Zeer verdiende overwinning met soms goede aanvallen,maar ja scoren..........

Ik blijf het toch steeds onbegrijpelijk vinden dat het lievelingetje van de trainer, el Hankouri steeds mag invallen.

We hebben toch ook nog een Balk, Slor en Lundquist, die toch veel meer kunnen brengen en een kans verdienen.

Nachtwacht30-11-2020 om 00:09

Blij met de overwinning. Ben wel teleurgesteld dat Buijs na een aantal leuke wedstrijden weer teruggrijpt op de oersaaie spelopvatting met twee verdedigende middenvelders vlak voor de verdediging. Ben daarmee ook wel verrast over de reacties van mensen die een goede wedstrijd hebben gezien. Okay... we hebben weinig tot niets weggegeven, maar daar tegenover staat dat we met name de tweede helft weinig hebben gecreeerd tegen een heel matige tegenstander. 

m o i30-11-2020 om 00:26

De hele wedstrijd de baas op het veld, Willem II bracht echt helemaal niks. Probleem is het aloude liedje: wel kansen creëren, maar veel te weinig benutten. 

Metworst30-11-2020 om 07:26

Ja, en daardoor werd het toch weer billenknijpen, maar al met al prima wedstrijd en resultaat. Hoekschoppen wil maar niet lukken, de varianten zien er hopeloos uit.

Ik vindt overigens ook dat Buijs het voetballend goed voor elkaar heeft. Hij doet het prima en schudt zijn verdedigende imago van zich af. Alleen doordat het scorend vermogen nog veel te laag is heerst er daardoor nog wat scepsis.

Op naar AZ, met een europese wedstrijd in de benen is er wat te halen.

RooieRed30-11-2020 om 10:19

FCG haalde de afgelopen jaren gemiddeld 1,34 punt per wedstrijd, om in een seizoen op zo'n 45 punten uit te komen.

De 1e tien wedstrijden haalt het team maar liefst 1,7 punten per wedstrijd, ofwel ruim 25% meer dan in vorige seizoenen.

De club doet het gewoon goed, met een prima voetbalconcept. Het zal best een keertje misgaan, maar overall gezien is FCG prima bezig dit seizoen. 

De stemmingmakerij mag wel een ietwat positievere toonzetting krijgen.

corinti30-11-2020 om 11:00

Messaoudi vond ik,los van de goal, 1 van de mindere gisteren,veel balverlies.Ik vond juist Joel van kaam prima spelen.Zat energie in en was bij elke gevaarlijke kans/aanval aanwezig.Dat het afronden dan niet lukt vind ik bij een 18 jarige niet een groot probleem.Hij komt wel in die positie.Je moet niet vergeten dat onze jeugd geen wedstrijdritme heeft(eigen competitie ligt stil).dus kans missen mag bij hem.Bij Joosten vind ik dat een ander verhaal.Op aangeven van Joel van Kaam had hij de beste schiet/scoringskans.Van hem mag je wel verwachten dat de bal op goal gaat.J.van Kaam past in mijn optiek ook beter in een 3 mans voorhoede.Is een klassieke rechtsbuiten:snel,mooie/snelle (schaar)passeer beweging.Dus goed gedaan in twee spitsen systeem,maar beter in 4-3-3.kan ie zijn energie ook beter regelen.Verder belangrijke 3 punten..dik tevreden.

Pietjepal30-11-2020 om 13:07

Er is aardig wat klasse gehaald voor zwakkere posities. Dat rendeert nu sinds die allen fit zijn. Messaoudi, Padt, Da Cruz eva zijn eredivisie gouden spelers. In combi met het Buijis verdedigingsconcept biedt dat ook in balbezit opties. Daarmee is het spel maar blijkbaar ook de punten tegen het rechterrijtje veel beter dan afgelopen decennium. Dan werd soms best goed tegen toppers gespeeld maar was puntenverlies en dramatisch voetbal een week later tegen een degradatie-kandidaat welhaast een garantie. Nu wordt er met heel veel energie naar behoren gevoetbald tegen de subtop en soms een punt afgesnoept; en tegen het rechterrijtje punten gepakt. De afhankelijkheid van geluk is verkleind door individuele klasse en een constante spelopvatting. Dat biedt stabiliteit van kwaliteit waar zelfs jeugdspelers van profiteren. Dat 2e van Kaam eigenlijk nu als constante basisspeler - of bijna basisspeler - kan functioneren is daarop gebaseerd. De goal gister werd gemaakt dankzij een jeugdspeler die al een paar wedstrijden meer speelde dan 2e van Kaam: Suslov.

appie happie30-11-2020 om 14:33

Ik vond het allemaalniet slecht,afgezien dat het eigenlijk 2-0 moest zijn geworden.

Prima veldspel,veel kansen.

Az kan zijn borst nat maken,er zou zo maar een punt gehaald kunnen worden in Alkmaar..

Az heeft uiteraard donderdag een zware wedstrijd op t programma staan..dat is waarschijnlijk in ons voordeel..

brummie30-11-2020 om 16:11

FC speelde zeer volwassen en solide. Veel druk op de tegenstander en afjagen. Zo willen we het graag zien! 

Willem II had niets in te brengen.

Als je kijkt naar de ploegen die vooraf, ook hierop het forum, hoog werden ingeschat, mag onze ploeg en trainerstaf best gecomplimenteerd worden. We hebben de top 5 zowat gehad, en staan er gewoon meer dan prima voor. 

Ook het veldspel, bewegende spelers en opbouw zijn meer dan goed. Fc scoort nog wat te weinig. Maar daar hebben de meeste elftallen wel last van, zoals bijv. Utrecht. 

Az wordt een mooie pot om naar uit te kijken!

Hoekie30-11-2020 om 17:05

Een zeer dominant FC Groningen die de tegenstander zijn wil oplegt, dat is lang geleden dat we dat hebben meegemaakt. Natuurlijk speelde Willem II pover voetbal, maar zou het ook niet de verdienste kunnen zijn van het hoog druk zetten en goed afjagen van de FC? In ieder geval mijn komplimenten.

Ben het ook  totaal oneens met Kees dat de FC 5 punten meer had kunnen hebben met een andere spelopvatting/strijdwijze. De FC heeft juist als enige ploeg in de eredivisie zijn strijdwijze aangepast aan de tegenstander en ook Ajax goed partij gegeven. Het is een beetje knullig te denken dat deze strijdwijze elke week kan worden gedaan, al moet gezegd dat ook gisteren zeer veel strijd is geleverd. Ook de tactiek van Buijs is elke week goed,ook al denkt niet iedereen daar hetzelfde over. Over spelerssuggesties/opstellingen e.d. merk ik op dat bij voldoende fitheid daCruz gewoon had gespeeld. Blijkbaar is niet iedereen daarvan op de hoogte. 

Lees net op de andere fansite een leuke opmerking dat het vreemd is, dat het lijkt dat elke tegenstander zijn zwakste pot speelt tegen de FC. 

A Matter of Honor30-11-2020 om 17:22

*

A Matter of Honor30-11-2020 om 17:22

Ik denk,Hoekie dat tegenstanders met bibberende knietjes naar Groningen en tervoren al een verliespartij hebben ingecalculeerd. Zo moeten we het hebben dat de tegenstanders met str*nt in de broek en met hangende oortjes naar het Noorden komen, het team rekend dan wel met ze af., en vooral als straks Arjen Robben er weer bij is.

01-12-2020 om 07:17

VP bericht maandagavond 30/11  dat de door FC G gewenste Zweedse  spits Stefano Vecchia (25) van IK Sirius   nu ook een contractaanbieding heeft geklregen van Toulouse .en ook Rosenborg BK schijnt geinteresseerd te zijn ....

Gaat Markjan ons weer verrassen?  

appie happie01-12-2020 om 12:32

Hebben we hem nodig?

A Matter of Honor01-12-2020 om 13:06

Buiten de vraag of wij deze speler nodig hebben (want we hebben immers Larsen), vaag ik mij af of FC-Groningen in staat is om deze speler te halen,financieel gezien. Een club als Toulouse, die in de Lique 2 speelt, zal waarschijnlijk meer draagkracht hebben dan onze club, daarbij komt de naam Rosenborg, een club in de Eliteserien van de Noorse competietie en recordkampioen van Noorwegen.Als Mark Jan Fledderus er in een vroeg stadium werk van heeft gemaakt, en een voorcontract met deze speler heeft gemaakt, anders zie ik hem niet in Groningen verschijnen, en blijft deze speler mooi in Noorwegen bij Rosenborg of hij gaat iets zuidelijker naar Toulouse.

01-12-2020 om 17:10

Noord - Zuid  - Overal ist'm woal bêst     "doar komt gein gebak oet" !!

A Matter of Honor01-12-2020 om 19:48

Maar tussen Noord en Zuid ligt precies de stad Groningen. Doar kin'st ook t'allerbste moar weez'n.

Herman Badkuip01-12-2020 om 19:00

Zou toch wel fijn zijn een veelscorende spits erbij na de winterstop. Wellicht dat Stefano Holmquist Vecchia een goede optie is voor FC Groningen. Beetje concurrentie voor onze Noorse spits Strand Larsen kan geen kwaad, wordt hij alleen maar sterker van! Hoop ook dat de technische staf de contacten met Sparta warm houdt. Abdou Harroui blijft een versterking voor ons middenveld en mocht in de winterstop Matusiwa voor een mooi prijsje naar een Franse club vertrekken, dan kunnen we altijd Reis weer oppikken bij Barcelona! En als extra centrale verdediger zou Jurriën Timber [Jong Ajax] óf Mickey van der Ven van Volendam niet misstaan!

A Matter of Honor01-12-2020 om 19:41

Allemaal mooie namen, maar overal hangt een prijskaartje aan, en het is de vraag hoeveel in de "knip" van FC-Groningen zit om ook maar één van genoemde spelers te halen.

brummie01-12-2020 om 20:16

Vecchio is geen spits maar een flankspeler die voornamelijk aan de rechterkant speelt. Of als aanvallend middenveld. Geen nummer 9 dus.

A Matter of Honor01-12-2020 om 21:03

Wat een wijsheid. In het moderne voetbal hoeft een doelpuntenmaker niet persé een nummer negen te zijn. Deze speler kan rechtsvoor en rechtshalf maar ook linksvoor uit de voeten dus een zogenaamde "multifunctionele" speler, en mag voor mijn part nummer 100 hebben, als hij maar doelpunten maakt, spits of niet.  

brummie01-12-2020 om 21:08

ik geef het alleen maar aan dat het geen nr.9 , centrumspits is.  Lijkt me verder een interessante speler. 

A Matter of Honor02-12-2020 om 13:58

Nee, t'is goed zo man. Ik vind het ook een intressante speler, met een huidige marktwaarde van 4 ton mag hij wel naar Groningen komen, krijgt hij een lekkere Groninger droge worst van mij. 

campesino02-12-2020 om 15:49

Spelers erbij in de winterstop? Lijkt me geen goed idee. Groningen voetbalt alleraardigst en vooral aanvallend zit er nog voldoende rek in. Nog meer aavallers is domweg kapitaalvernietiging. 

A Matter of Honor02-12-2020 om 19:02

FC-Groningen heeft een smalle selectie, dus als er iemand in de voorhoede geblesseerd raakt moet je al gauw naar een 2e keus, b.v Remko Balk. Als de genoemde speler is te halen voor een niet alte gekke transfersom, kunnen we hem er best bij hebben en dan voor een langere tijd vastleggen zodat je op termijn een goeie ingespeelde "all round" speler hebt in de voorhoede, hij kan op de plek van Joosten spelen en op de plek van Da Cruz en desnoods als aanvallende middenvelder als Matusiwa alsnog in de wintertransferruit vertrekt naar zuidelijker oorden.

02-12-2020 om 19:53

Denmk dat er nog wel wat ruimte zit in de spelersbegroting... maar zowel campesino als Matter O' Honor hebben ieder voor zich gelijk:  de wintertransfer wordt trouwens sowiezo belangrijk als Matusiwa bijvoorbeeld voor ruim 5  miljoen plots weg zou gaan...dan moet je wat en middenvelders van die kwaliteit lopen er niet veel rond. 

Al met al vind ik FC Groningen-dit seizoen- een opvallend verschil maken op het gebied van het spelen van volwassen voetbal...!

campesino02-12-2020 om 20:59

Ik denk niet dat groningen een club is om zulke aankopen op de bank te zetten. Balk is de stand in voor strand. Prima toch? Trek je nog een spits aan kan je Balk del weg doen. Ervan uitgaande dat joosten en da Cruz " basisspelers" zijn, heb je als vervangers hankouri, gudmondson, suslov, van kaam. Wat moet je met nog meer?

Je kan beter je geld uitsparen voor een vervangers van matusiwa en een creatieve scorende middenvelder un de zomer, 

TomOkker03-12-2020 om 20:23

hier sluit ik mij volledig bij aan.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!