Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing: FC Groningen - Willem ll

Door Sven Heikens 4 reacties

FC Groningen speelt in de alweer 10e speelronde van dit seizoen thuis tegen Willem 2. Kan FC Groningen de goede lijn voortzetten waar het mee bezig is? Vorig jaar wist FC Groningen thuis te winnen van Willem ll met 2-0, waarin beide goals gescoord werden door Kaj Sierhuis.

FC Groningen

FC Groningen speelde vorige week gelijk tegen Vitesse, waarbij Groningen in de eerste helft erg goed speelde en in de tweede helft blij mocht zijn dat er een punt uit het vuur kon worden gesleept. Qua personele bezetting komende zondag is nagenoeg iedereen fit, al moet iedereen nog wel door de laatste training heen komen morgen. Da Cruz zal weer bij de selectie aansluiten na zij blessure en ziekte en Dankerlui keert terug na zijn schorsing. Daar tegenover staat dat Dammers geschorst zal zijn en dus wordt het achterin opnieuw schuiven voor Buijs. 

Naar alle waarschijnlijkheid zal Dankerlui terugkeren op de rechtsbackpositie, Itakura en Van Hintum zullen een plekje opschuiven en op linksback zal Gudmundsson waarschijnlijk plaatsnemen. Buijs noemde in ieder geval dat Leal niet zal starten komende zondag. Het middenveld lijkt vast te staan met wederom dezelfde drie. Voorin zullen Joosten en Strand Larsen waarschijnlijk gezelschap krijgen van Joëll van Kaam, die naar zijn goede optreden van vorige week een plekje opschuift naar voren.

Overigens meldde Bleeker (RTV Noord) vandaag dat ook Arjen Robben de groepstraining deels hervat heeft. Positieve berichten! Maar laten we niet te snel van wal steken en hem te tijd gunnen om rustig fit te worden.

Willem ll

Waar de tegenstanders uit Tilburg vorig seizoen op een vijfde plek eindigden en daarmee Europees voetbal behaalden, gaat het dit seizoen allemaal wat moeizamer. Willem ll staat momenteel op een 12e plek in de Eredivisie en pakte vorige week tegen VVV pas zijn tweede overwinning van het seizoen. Verder werd er gewonnen van Heracles Almelo.

Willem ll kent het hele seizoen al aardig wat personele problemen en ook zondag mist trainer Adrie Koster de nodige namen. Eerste keeper Ruiter is geblesseerd, linksback Kohn is geschorst, centrale verdediger Holmen kampt met medische klachten en ook de langer geblesseerden Wriedt en Saddiki zijn nog afwezig. Voor komend weekend zal Koster dus moeten puzzelen in de achterhoede van de Tilburgse formatie.

Smaakmakers aan de kant van Willem ll zijn Mike Tresor, de rappe Nunnely en spits Pavlidis. Vooral in de uitwedstrijd in Tilburg vorig seizoen wist de Groningse defensie zich totaal geen raad met de snelheid van Nunnely. Aan vermoedelijk Gudmundsson de taak om hem af te stoppen.

Historie

FC Groningen kent een goede historie thuis tegen Willem ll. Van de 41 ontmoetingen werden er 22 winnend afgesloten, 11 keer werden de punten verdeeld en 8 keer gingen de punten mee naar Tilburg. Als we wat verder inzoomen op de laatste vijf ontmoetingen had Groningen wel wat meer moeite met de Tilburgers:

(FCG Stats)

Willem ll is ook de tegenstander waartegen FC Groningen zijn grootste Eredivisie-overwinning ooit wist te boeken. Op 6-februari van het jaar 2011 werd het liefst 7-1 voor de FC. 

Tijd voor weer een driepunter! Aftrap van FC Groningen - Willem ll; zondag 14:30 uur

Come on FC!

 

 

 

 

 

Reacties:
Herman Badkuip27-11-2020 om 20:48

Na Vitesse vorige week weer een fijne thuiswedstrijd op de zondagmiddag. Verwacht een open wedstrijd met twee aanvallend ingestelde teams. Willem II had een moeizame start van deze competitie, maar blijft een team dat je niet kunt onderschatten. Ze hebben een aantal sterke aanvallers, vooral de veelscorende Griekse spits Pavlidis komt steeds beter in vorm. Hun achterhoede is niet al te sterk en zal het moeilijk krijgen tegen de snelle, beweeglijke driemansvoorhoede van onze FCG. Hoop dat ons team twee helften laat zien, dat ze de sterkste zijn in de Euroborg. Voorspel een 3-1 overwinning met goals van Strand Larsen, Daniël van Kaam en invaller Suslov. 

Marco27-11-2020 om 23:04

Spel van Groningen moet er op gericht zijn om Larsen in scoringspositie te krijgen door de ballen in de 16 te gooien. Tegen VVV ging dit goed, thuis tegen Vitesse ging iedereen voor eigen succes en werd er niks gecreëerd. 

WII heeft door blessures achterin problemen. Wanneer Groningen verzorgd gaat aanvallen zijn er zeker kansen om te winnen.

TomOkker28-11-2020 om 09:46

Nou Marco, ik hoop dat het niet zo'n wedstrijd wordt zoals jij het hier schetst en dat voor eigen succes gaan tegen Vitesse mag je de aanwezigen hier wel eens uitleggen hoe je tot deze conclusie bent gekomen. Daarbij het spelletje wat jij voor ogen hebt doet mij denken aan die 'goeie' oude tijden van weleer. Ook wel bekend als pompen of verzuipen voetbal of lange halen vroeg thuis. Ik denk dat het gemiddelde nivo 3 - 4 stapjes misschien wel meer hoger ligt. Zeker als ik kijk naar de buitenlandse competities. In ieder geval de verwachtingen in Nederland liggen altijd heel hoog dat dan weer wel.

Ik hoop in dat de bal vele malen naar een speler gaat met hetzelfde kleur shirtje of het nu via de vleugels gaat of lekker vlot combinerend, met eventueel Jorgen als aanspeeltpunt, door het midden. We hebben genoeg kwaliteit om ook de middenvelders in stelling te brengen en met alleen Jorgen in de 16, als ie daar al komt, blijft het zoals we de afgelopen jaren te vaak gezien hebben te voorspelbaar. 

28-11-2020 om 14:39

Ik denk dat Suslov verder is (en waarschijnlijk speelt) om de aanvallers in scoringspositie te brengen dan de 18 jarige Van Kaam.  Verder wordt achterin geschoven vanwege schorsing en aangezien Buys na een nederlaag en gelijkspel ditmaal om de drie punten wil spelen met zijn team verwacht ik de eerste helft inderdaad hoge druk met misschien? Da Cruz, Joosten en snel combinatie- en reactievoetbal rond Strand Larsen. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!