FC Groningen bezorgt Vitesse het eerste gelijke spel van dit seizoen

Door Redactie 17 reacties

De Trots van het Noorden heeft een punt over gehouden aan de wedstrijd tegen Vitesse. In de 30e minuut kwam FC Groningen op voorsprong door een doelpunt van Joosten. Op slag van rust scoorde Openda de gelijkmaker.

eerste helft
Ondanks het betere van het spel van FC ontstond na een minuut of tien de grootste kans voor Vitesse. Dammers leverde knullig de bal in. Bero kreeg de bal via een ploegggenoot en schoot snoeihard op de lat. Lange tijd gebeurde er vrij weinig maar in de 30e minuut verschalkte Joosten met een afstandsschot doelman Pasveer en had FC de 1-0 voorsprong te pakken.

De Arnhemmers werden opnieuw dreigend, een aktie van Tannane die de bal terugkreeg vloog rakelings voorlangs het doel van Padt. Kort daarna kreeg Bero de eerste gele na een stevige tackle. Na het nemen van de vrije trap kwam de bal uiteindelijk terecht bij El Messaoudi die na een mooie passeeraktie bij de zijlijn een afgemeten voorzet gaf dat net niet tot een doelpunt kon worden omgezet.

De gasten probeerden meer urgentie in hun spel te leggen op zoek naar een gelijkmaker. Op slag van rust kreeg Vitesse een vrije trap. Deze werd diagonaal in het strafschopgebied geslingerd. Openda bleek het eindstation hetgeen de 1-1 ruststand opleverde.

tweede helft
Buitink verving Hajek. Bij Groningen geen wijzigingen. Van Hintum liep tegen geel aan na een onbesuisde aktie bij de zijlijn. Kort daarna een kaart voor Dammers na een te laat ingezette tackle. De vrije trap eindigde in de handen van Padt.

Na een uur, balverlies van Joosten die zijn aktie zag mislukken. De bal werd via een tussenstation snel doorgespeeld op Broja. Padt werd uitgespeeld. In de categorie 'niet te missen kansen' werd de bal (tot onze grote opluchting - red BM) over het doel geschoten... Vitesse werd dreigender, Groningen moest terug. Balk en El Hankouri werden ingebracht voor Gudmundsson en Joosten.

Ook bij de gasten een dubbele wissel. Chuhwak en Huisman kwamen in de ploeg voor Openda en Broja. In de slotfase waren er nog mogelijkheden voor Matusiwa (ruim naast) en El Hankouri.

Er kwamen drie minuten bij. Beide ploegen werden niet meer gevaarlijk. Met de puntendeling mag FC Groningen het meest tevreden zijn. Volgende week zondag speelt Groningen (update - thuis) tegen Willem II. Dammers is één wedstrijd geschorst.

Opstelling FC Groningen - Padt, J. van Kaam, Dammers, Itakura, van Hintum, Gudmundsson, Matusiwa, D. van Kaam, El Messaoudi, Strand Larsen, Joosten

Opstelling Vitesse: Pasveer, Rasmussen, Doekhi, Hajek, Dasa, Bero, Tannane, Tronstad, Wittek, Openda, Broja

Marco21-11-2020 om 22:28

Puntje erbij tegen een goede tegenstander.

Eerste helft keurig gespeeld.  In de laatste fase wel te vaak verkeerde en moeilijke keuzes, door wat simpeler te spelen waren er mogelijkheden voor meer doelkans en.   Dammers moet het duel aangaan ipv met arm in de lucht te lopen te zwaaien bij het tegen doelpunt.

Tweede helft was zwak. Liever dat lundqvist werd gebracht voor Gudmundsson. Voetbal was uit het elftal weg. Dan ontbreekt Robben.

Hoekschoppen was weer drama. Als ze de bal gewoon naar Larsen of Itakura trappen wordt het gevaarlijk,  nu leek het vaak nergens op.

Groen hart21-11-2020 om 22:32

Kan er mee leven .

A Matter of Honor21-11-2020 om 23:16

Redactie: FC-Groningen speelt volgende week THUIS tegen Willem 2. Even wakker worden a.u.b.

appie happie21-11-2020 om 23:34

Ik vond de FC spelen naar hun mogelijkheden.dat was niet slecht!

Vitesse wist int begin niet waar ze het zoeken moesten,prachtige goal.Lullig onnodig tegendoelpunt,daar stond er iemand te slapen..

1-1 was een goede weergeving van de wedstrijd,die grote Vitesse kans was gewoon buitenspel,die zou niet geteld hebben..denk ik.

Stel volgende week 3 punten,dan staan we er goed bij.( nu ook al natuurlijk)

22-11-2020 om 00:32

reken je niet rijk, Appie.. .. tegen Willem II en tegen AZ daarna... die wedstrijden moeten wel eerst gespeeld worden!

appie happie22-11-2020 om 00:49

Zeker Kees,maar de wijze waarop er nu gespeeld wordt en hoe,stemt mij goed.Dit is echt een tijd geleden.

En ik had net als jij 1-1 laten noteren vandaag.

Willem2  moet kunnen AZ is als zij een slechte dag hebben ook wellicht goed voor 1 punt..net als vorig jaar.

Cantona22-11-2020 om 08:54

Eerste helft was niet verkeerd maar de tweede helft was niet best.

Ik zag bij andere wedstrijden ook al dat ze de tweede helft niet meer de kracht hadden , of de conditie is niet echt geweldig van enkele spelers of de tactiek vergt teveel van hun krachten..

Joosten , El Messaoudi en Strand Larsen zijn bv goede en belangrijke spelers die geen hele wedstrijd  kunnen volhouden.

En echte vervangers van hetzelfde niveau heb je NOG niet, da's jammer.

Maar de jeugd staat wel degelijk aan de deur te kloppen, wat wel heel mooi is en veel belooft voor de toekomst.

campesino22-11-2020 om 09:19

Ben het met je eens Appie, het is weer leuk om naar de FC te kijken en dat is inderdaad lang geleden. Heb helaas alleen de eerste helft gezien, maar eerste half uur was prima, tegen een un principe sterkere tegenstander. Goed afjagen, paar leuke akties van van de kaam op de vleugel, messaoudi met een technisch  hoogstandje, ja het was genieten.

Dan heeft Cantona gelijk dat de dat niet kunnen volhouden,maar ik zie voldoende aanknopingspunten om nog te verbeteren

ChiChi22-11-2020 om 10:49

Het is onbegrijpelijk dat Buys elke keer weer de slechtste speler van de selectie El Hankouri in laat vallen!

Waarom niet een keer Suslov of Schreck????

alexvl22-11-2020 om 11:01

Ahum, ik lees hier dat Joosten erg goede speler is. Ik heb hem doelpunt zien maken, maar verder was ie voor de keutel.
Is echt geen meerwaarde. En El Hanknoeier er telkens inbrengen doet me toch afvragen wat de relatie tussen Buys en hem is.

corinti22-11-2020 om 11:24

Zoals ik al eerder zei wordt het elftal na de gelijkmaker door buijs zelf naar achteren gestuurd. Hoorde goed dat hij zelf joel van kaam toe riep dat hij op rb moest blijven. Dus we hebben vitesse zelf in de wedstrijd geholpen. De ruimte lag er wel. Maar dat behoudende van buijs... Geef gewoon 20-25 min gas in de tweede helft, lukt het niet, kan je altijd de 1-1 proberen vast te houden. Overigens joel van kaam prima basis debuut, snel, handig en ook verdedigend geen gekke dingen gedaan. Prima vervanger van dankerlui(die misschien wel meer steken laat vallen)

Roelofsky22-11-2020 om 12:25

Heb de samenvatting gezien volgens mij een bezienswaardige eerste helft met goed aanvallend voetbal... de tweede helft was weer als vanouds met weer die idioote wissels terwijl je best wel een sterke bezetting op de bank hebt. Toch weer Mo de circus artiest met 3 geweldige scharen maar weer 0 rendement... Buijs wat heb je toch met die speler ???

A Matter of Honor22-11-2020 om 13:33

Op elke wedstrijd van FC-Groningen valt wel wat aan te merken. Zoals gewoonlijk worden weer dezelfde personen afgebrand, dus eigenlijk is er niets veranderd. Ik heb de hele wedsrijd gevolgd en ik vind dat de spelers echt allemaal hun goeie kant hebben laten zien, inclusief Hankouri (de pispaal). Eerste helft deels heersend over Vitesse en op het laatst een doelpunt, weggegeven door van Hintum (deed even een tukkie), die z'n man liet lopen. Tweede helft meer behoudend en had Buijs duidelijk in het zin de 1-1 over de streep te trekken. Samengevat, een wedstrijd die door beide partijen gewonnen had kunnen worden en in een terecht gelijkspel is geëindigd.

22-11-2020 om 17:48

en - het is maar goed ook - die wedstrijduitslag valt niks aan te veranderen !  Het wordt wel eens vergeten dat de hier ( wel degelijk ) opgemerkte tactische veranderingen in de manier van spelen door Buys dit seizoen ) wel specifieke risico's bijhoren:  een zonedekking, hoge wing-backs zoals dat tegenwoordig heet, en noodzakelijkerwijs doorschuiven van middenvelders die zowel naar achteren moeten bijspringen, als naar voren bij een man-meer situatie moeten zorgen voor kansen op doel..  Kern is dat bij iedere speler van FC Groningen en bij ieder duel er telkens weer een back-up klaarstaat: een eigen speler die onderschept, corrigeert of afstopt, of een onverewacht afspeelpunt wordt met grotere kans om een doelpunt te maken...

Kort gezegd:  we hadden tegen Vitesse dik kunnen verliezen ( 4-0 ?) bijvoorbeeld, maar in theorie ook nipt kunnen winnen ( 2-1 ?) als je voorin wat scherper was.   Wel is wat nij betreft het wat overdreven ontzag voor de tegenstander zoals blijkt uit Buys' voor- en nabeschouwing een doorn in het oog :  ga je jezelf helemaal ingraven op de spelers van de tegenstander, en ontstaan er koppeltjes, dan vergeet je gemakkelijk hierin nog te Voetballen, dat wil zeggen op eigen kracht en inzichten je eigen kwaliteiten te laten zien EN gebruiken... een onverwachte dribbel, soloactie of een beter schot op doel... het kan allemaal helpen om de spelers van de tegenstander af te leiden van zijn eigen taken... en dan kan je "van iedereen winnen" al is dat ook iets teveel gevraagd  !

Herman Badkuip22-11-2020 om 17:21

Terechte uitslag, beide teams verdienden niet meer dan een punt. Heerlijk basisdebuut voor Joël van Kaam, beviel mij goed op de rechterflank. Ook verdedigend stond hij zijn mannetje en gaf een aantal mooie voorzetten in de eerste helft. Dammers werkte hard, maar viel mij tegen, vaak te traag in de opbouw en komt snelheid te kort in de duels. Wellicht dat wij in de winterstop Jurriën Timber van Jong Ajax kunnen huren. Komt bij het eerste nog niet aan de bak en kan bij ons rijpen. Sterke en snelle centrumverdediger kunnen wij goed gebruiken...Hoop dat Alessio Da Cruz en Suslov volgende thuiswedstrijd tegen Willem II weer minuten gaan maken.

Nachtwacht22-11-2020 om 17:47

Geen 433 en gelijk weer een zaadloze tweede helft. Zorgde er voor dat Strand bijna niet goed werd aangespeeld. Als je zoveel snelle vleugelspelers hebt (met van Kaam en Slor in aantocht) moet je gewoon 433 blijven spelen en je niet aanpassen.

Niet iedereen zal er zo over denken, maar ik verlies liever 5-4 na een spannende wedstrijd met veel kansen, dan 90 minuten ergeren en nip 1-1 spelen.

A Matter of Honor23-11-2020 om 13:35

Ben benieuwd of "the famous four" vanavond in Veronica Inside hier ook aandacht aan besteden, hoewel ik dat betwijfel omdat "de snor" altijd negatief over FC-Groningen praat. Zou dat misschien komen omdat hij geen verstand van voetballen heeft.(lol)

RooieRed23-11-2020 om 16:43

'de snor' zegt meestal wel rake dingen, hoewel je het ermee oneens kunt zijn. Van goede kritiek hoeft FCG ook niet slechter te worden. In ieder geval beter, dan dat afgunstige koffiecorner podcast geleuter van de 3 mannetjes NMS. Tsjonge, wat een afbrekend gedoe is dat.

FCG zit in een mooie opbouw, met 14 uit 9 (vorige seizoen maar 5 puntjes tegen dezelfde ploegen). We zitten op een kwart van de competitie. Als we dit punten aantal verviervoudigen komen we op een totaal, dat we seizoenenlang niet gehaald  hebben. De winter transferwindow zal wel bepalend gaan worden. Ben blij met de aanpak van MJF, Gudde, B&P e.d. Ik gun ze dit succes van harte.

Hopenlijk is 'de snor' ook in een goede stemming en geeft hij FCG ook een boost mee vanavond.

Oeleoptak23-11-2020 om 22:03

Niet veel rectie van deze heren. Er waren gek genoeg ook geen beelden.

Wel commentaar op Dammers, die inderdaar wederom enige forse steken liet vallen. Was ook mede schuldig aan de tegengoal door gezwaai voor buitenspel ipv die aanvaller voldoende te dekken.

Andries24-11-2020 om 17:43