Terug

Deel deze pagina:

Tomas Suslov bindt zich langer aan FC

Door Redactie 12 reacties

FC Groningen heeft het contract van Tomas Suslov opengebroken en een nieuwe overeenkomst afgesloten. Deze loopt (in plaats van medio 2022) door tot medio 2025 bericht de trots van het het noorden via haar officiële kanalen.

Technisch manager Mark-Jan Fledderus is van oordeel dat de Slowaak bij de FC een goede en snelle ontwikkeling heeft doorgemaakt en over zeer specifieke kwaliteiten beschikt. Een speler met oog voor het spel, behendig en met scorend vermogen. 'Hij heeft temperament en als hij dit op een positieve manier in zijn spel legt, gaat hem dat ook nog veel extra’s brengen.' Fledderus is blij dat Suslov nu langer onder contract staat. Er blijkt voortdurend belangstelling te zijn voor het talent Suslov, zowel uit binnen als het buitenland.

Reacties:
Johan23-09-2020 om 20:24

Erg goeie zaak. 

Martijn 23-09-2020 om 20:25

Dat zijn nog eens goede berichten. Die gaat normaal gesproken een hoop plezier dan wel geld opleveren.

 

Off topic, net een nieuwe account aangemaakt. Kon schijnbaar niet meer inloggen op mijn vorige.

Zeeman23-09-2020 om 21:34

Had hetzelfde probleem en nieuw account moeten maken.

Bikkel 23-09-2020 om 20:44

Mooi!!! Veel potentie 

brummie23-09-2020 om 20:46

Uitstekend! Ontwikkelt zich prima. 

val23-09-2020 om 21:10

Goed nieuws. Nu ook de dit jaar aflopende contracten van Thomas Poll, Remco Balk en Milan de Koe verlengen!!

TomOkker24-09-2020 om 19:50

Remco Balk zeker maar wees aub ook zuinig met van Kaam.

Metworst23-09-2020 om 21:11

Mooi dat de club hem langer bindt, en verstandig van Thomas om zich niet gek te laten maken door andere clubs of zaakwaarnemer.

Hij kan zich hier nog voldoende ontwikkelen en hier zal hij sneller een basisplaats veroveren dan bij een grotere club.

Nevinsrow23-09-2020 om 22:03

Ik ben benieuwd of er ook een gelimiteerde transfersom is opgenomen in het nieuwe contract. Hoop het niet. Suslov zou weleens voor heel veel geld kunnen worden doorverkocht. Ontwikkelt zich goed. 

24-09-2020 om 06:30

goed dat ze daar (ook) naar kijken... sommige spelers gaan opeens als een speer,...Reis bijvoorbeeld: kreeg ook snel een verbeterd contract.  Aan de andere kant zijn er ook wel wat geblesseerden bij de jonge selectiespelers. En natuurlijk niet allemaal halen ze het niveau van basisspeler.

Iets anders:  Gezien de vele spelers die tot dusver gepolst werden en niet kwamen, zie ik Fledderus ploeteren, maar over 2 weken is de selectie compleet en "is dat het dan" ?.  En met een onzekere Arjen Robben varwacht ik niet zo gauw dat, ALS hij speelt, hij meer als 45 minuten gaat maken.  Genoeg voor één goal zou je denken, maar ik blijf nog onzeker over zijn beperkte  inzetbaarheid.

FC Twente uit staat voor de deurl dat wordt al een hele opgave: goede trainer, prima keeper die Drommels en een aantal goede aanvallers hebben ze ...wat kan je dan verwachten? Groningen zal waarschijnlijk zeer behoudend spelen en het spel niet maken en  een aantal mandekkers opstellen zoals we Buys kennen, en dan heb je niet veel mogelijkheden...zeg 1-1 of een klein verlies.

Consequentie van het halen van extra spelers:

Over de kansen voor een goede klassering tot eind december ben ik realistischer geworden:  Het hangt er helemaal af of Fledderus maar één of toch twee bewezen scorende aanvallende spelers erbij haalt!  De spelersbegroting bepaalt het plafond van het salaris en daarmee de beperkte kans dat die speler komt. Daarnaast zal Buys al calculerend voor de schaarse punten liefst niet willen verliezen en veelal "compact gaan spelen ( veel spelers op eigen helft )"

Na FC Twente nog 14  wedstrijden te gaan voor eerste competieihelft ..een zwaar programma in het begin, wel spannende thuiswedstrijden, en met een hand-vol ( ik schat op 5 ) gelijke spelen en 4-7 verliespartijen (met twee extra spitsen) dan wel 6-9 verliespartijen (als er maar een aanvaller zou komen ) kom ik op een schatting NA de wedstrijd tegen FC Twente

*t/m FC Twente ( na 3 wedstrijden ) : 3 punten

*14 wedstrijden in 1e competiehelft nog te spelen: met 2 extra aanvallers:  schatting 4-7 (5)  verliespartijen, 5 gelijk , 4 overwinningen )...  kom je op een schatting van 17 punten / Maar  speel je met maar één extra  peler: 6-9  (8) verliespartijen -7 gelijk, 2 overwinningen...kom je op een schatting van  13 punten

totaal na helft competitie: schatting  16 tot 20 punten

Voor de hele competitie- doorberekend kom ik op een schatting eindstand  seizoen 2020-2021 ( als we die ondanks 'corona' helemaal uitspelen ) op een eindplaats 12-16...rechterrijtje dus

Dat betekent weer een serieuze testcase voor de trainer Danny Buys !    

 

 

Rob197024-09-2020 om 11:14

#Kees, de bal is rond, en er kan van alles gebeuren, dat is jou toch niet vreemd. Jou scenario, is mogelijk, maar misschien ook wel niet. Ado was ontzettend zwak en Groningen heeft wel een zaadpartij gespeeld, maar heeft 3 punten. ADO liet Groningen het spel ook maken, waardoor het toch een betrekkelijk eenvoudige overwinning is geworden. Speelt Suslov en Hrustic het beter uit, dan maak je het je zelf nog makkelijker. Zoals ADO zijn er wel meer ploegen. Fortuna, had goed ingekocht, maar heeft nog niets, en Twente had vorig jaar ook een goede start en viel daarna helemaal weg. 

De spelers die Groningen heeft, zijn altijd nog goed competatief tegen de mindere ploegen, en als het allemaal wel beter loopt, met een fitte Joosten, Gudmondsson, de nieuwe back en eventueel de nieuwe middenvelder, kan je tegen een subtopper ook wel punten pakken. 

En als wij in de 12 tot 16 einidigen, dan hebben wij een zwaar en zenuwslopend seizoen, dan mag je toch hopen dat onze talenten een jaar bijgeleerd hebben, en er volgend seizoen nog sterker uitkomen. Het massaal huren, wat veel clubs doen is  is toch echt korte termijnplanning, en daar kan ik Fledderus gelukkig niet op betrappen. 

brummie24-09-2020 om 08:44

Leuk hoor die schattingen. Als.... als..... . Ook nog aan de hand van 1 of 2 extra aanvallers. Vorig seizoen maakte je ook al zo'n rijtje met punten. Kwam totaal niet uit.

Nee dan houd ik me liever aan (cumulatieve) statistieken

24-09-2020 om 10:49

we kennen jouw statistieken:  Hrustic 5 x op de paal enz.  Maar ik verzin dit niet (helemaal) zelf, want net zoals accurate passing in de verdedediging in de breedte wordt meegeteld, en duels winnen ( maar niet in de aanval ) of % balbezit is het beeld van de wedstrijd veelal anders:  schoten wild over het dooel, mislukte voorzetten of corners,  slecht verdedigen als een back nog terug moet lopen van de andere speelhelft en de aantallen keren buitenspel.  Gelukkigis FC Groningen geen schoppersploeg...want dat is helemaal vreselijk om te zien !

De individuele kwaliteit (maar ook  gewildheid van spelers -denk aan Sorloth) wordt ook in marktwaarde uitgedrukt ; in het geval Harrouri zet Sparta daar gemakkelijk een miljioen bij op en verziek je de markt dus. 

O. ja: "als" je even terugkijkt naar de periode Buys ( maar ook al daarvoor ) dan zie je dat er bewust op een gelijkspel wordt gespeeld, en met wat luck een overwinningsgoal... het mag allemaal van mij, want zo gaat dat nou eenmaal!

Komt nog een aspect bij: de andere ED clubs hebben zich dit seizoen vooral versterkt in de aanvalslinie ( met vaak veel huurlingen ), en met een goal tegen  dan moiet je er zelf 2 maken... da's logisch zou Cruyff zeggen.  

Hoekie24-09-2020 om 09:21

De afgelopen 16 jaar is de FC in totaal 14 keer op de plaatsen 7, 8 of 9 geëindigd. Dit komt redelijk overeen met de spelersbegroting. De financiële begroting van clubs bepaalt al jaren in zeer grote mate de stand op de ranglijst. 
Elk seizoen zijn er 2 of 3 clubs die verrassen door veel hoger of lager te  eindigen dan hun begroting. Ik voorzie geen enkele reden dat de FC veel gaat afwijken. Als ... als... en er zijn nog veel meer als .. Corona, onevenredig veel blessures of juist niet. De Fc wordt dus weer netjes 7, 8 of 9. 

brummie24-09-2020 om 09:38

Daar sluit ik me helemaal bij aan Hoekie. 

Hoekie24-09-2020 om 10:23

Ik was zelfs nog pessimistisch: de afgelopen 16 jaar zelfs 14 keer op de plaatsen 7, 8 of 9. Ik heb het even aangepast.

campesino24-09-2020 om 09:51

De kans is inderdaad groot dat we rond die plaatsen eindigen. Maar wat belangrijker is, is het imago en het kijkplezier. De laatste jaren wordt groningen een steeds grijzere muis, met steeds grijzer voetbal, met steeds minder doelkansen/ doelpunten. Minder publiek, minder sponsors. Kortom in een negatieve spiraal. Door het robbeneffect kwam er deze zomer een breuk in die trend. Een bewijs dat veel mensen groningen wel degelijk een warm Hart toedragen. Nu die supporters, aandacht en sponsors er dit jaar weer zijn Kun je 2 dingen doen: niks en doorgaan een steeds grijzere muis te worden of in ieder geval te proberen weer in een positieve spiraal te belanden. En dan maakt het echt niet uit of je zesde of tiende eindigt. Nee, mensen willen vermaakt worden. En wat geeft het meeste vermaakt: akties voor de goals en doelpunten. En dat hoeft niet door langdurig balbezit, als dat komt door snelle akties uit de omschakeling is dat ook prima. Voorlopig kiest groningen voor optie 1, niks doen. Want we spelen met dezelfde aanval als vorig jaar strand ipv sierhuis en daarachter hankouri, Lundqvist en hrustic. Dus zien we hetzelfde baggervoetbal zonder goals als vorig jaar. En zonder zeefuik.  Er is nog tijd, maar dan moeten er goals aangetrokken worden. Dat kan een centrumspits met goals zijn, maar ook vleugelaanvallers die elk zeg maar 7-8 goals maken. Alleen die spartaan is niet genoeg. Wel voor de jouw genoemde plekken 7-9, niet om van het grijze muis imago af te komen. 

Roelofsky24-09-2020 om 10:21

Daar sluit ik me helemaal bij aan campesino.... Buijs staat voor degelijk verdedigend voetbal kijkniveau nul...

24-09-2020 om 11:12

@ campesino:  goed geschreven en zo waar als wat.. wat ik schreef was ook door hetzelfde onbehagen, dat als je de statistieken en marktwaarden lbekijkt, dat zelfs om het aantal toeschouwers wordt gejokt  ( door alle clubs ) is ook een maat voor fanbeleving ) dat het stadion bijna vol zit en dat als je erbij was, dat je bij Groningen scheel ziet van de kleur groen (* lege stoelen).

Een ander aspect waar Groningen goed heeft gespresteerd onder Buys, dat is in de tweede seizoenshelft: dat kan met conditie van spelers te maken of met geoefendheid  hebben of dankzij een forse mutatiegolf in de winter-window.  maar na de eerste seizoenshelft stond de club er zeker niet denderend voor...in de statistieken .maar goed: halve waarheden zijn vast net zo link als (mijn) voorspellingen

Hoekie24-09-2020 om 12:09

Ik ben het volkomen met je eens dat het kijkplezier al 8 jaar aan de lage kant is. De tijd dat de FC smaakmakers zoals Tadić, Kostic, Matavz, Berg kon aantrekken ligt al tijd achter ons. Helaas hebben we spelers als Idrissi, Linssen en Reis om een paar te noemen moeten laten gaan om de doodeenvoudige reden dat er geld moest binnenkomen om tekorten te dekken.

Wellicht dat we met de jonkies zoals Suslov en Kaam weer smaakmakers binnen hebben maar de kwaliteit van weleer is niet van vandaag op morgen te bewerkstelligen. Ik deel jouw somberheid niet want er komt een groep talenten aan die de potentie hebben daar naar toe te groeien.

Het is een misvatting te denken dat de FC voor de optie niks doen heeft gekozen. Diverse keren zijn transfers niet doorgegaan omdat er te weinig centjes in de portemonnee waren of dat spelers op laatste moment voor een andere club kozen. 

campesino24-09-2020 om 17:27

Hoekie ik verwacht echt niet dat groningen wel even met een nieuee tadic en berg komt aanzetten, maar er zit ook wat tussenin, zoals twente, willem II etc aantonen. En die spelers die niet komen, ik vraag me af of dat een beetje voor de buhne is. Beetje als excuus als de niemand komt. Je kan wel op Messi en Suárez Mullen, maar dan weet je van tevoren dat het niks wordt. Een goeie technisch directeur, heeft realistische lijstjes. Je kan wel hoog Mullen, maar moet ook een alternatief hebben. Maar goed, ik wacht de deadline af.

Wat betreft de jonkies is groningen wel op de goede weg, dat ben ik met je eens

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!