Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen geïnteresseerd 20-jarige aanvaller Ngonge van Club Brugge

Door Sven Heikens 19 reacties

Volgens het AD zou FC Groningen Cyril Ngonge graag aan de selectie willen toevoegen. De 20-jarige aanvaller van Club Brugge werd het afgelopen seizoen verhuurd aan Jong PSV waarin hij 7 keer scoorde in 22 duels en daarmee topscorer werd van Jong PSV in het afgelopen seizoen.

Naast FC Groningen zijn ook FC Utrecht en FC Twente geïnteresseerd in de Belg met Congolese roots. PSV had de optie om hem voor 750.000 euro over te nemen van Club Brugge, maar maakte geen gebruik van deze clausule na de uitleenperiode. 

Reacties:
10-06-2020 om 22:05

Interessant maar we hebben al een talentvolle spits uit eigen jeugd. Voor de breedte van de selectie en toekomstige doorverkoop is het natuurlijk handig. 

10-06-2020 om 22:07

klinkt mooi...waarom houdt "Club" de man niet zelf/ als ie zo goed is ?  Als Fleddi nu snel doorzet dan is wrschl. Zeefuik ook verkocht  en Diemers toch naar Feyenoord.

 

I.i.g goed dat er een aanvaller bijkomt

Robba10-06-2020 om 22:10

Goedkoper alternatief voor Asoro?

10-06-2020 om 22:53

Asoro is met deze selectie onmisbaar als sterke defensieve middenvelder... verder speelt  hij pas kort bij de FC G, dus : gewoon nog een jaartje blijven.  

10-06-2020 om 23:07

FC groningen moet deze aanvaller halen en niet meer voor die diemers gaan want die heeft ons mooi en de maling genomen gewoon deze aanvaller op halen en ASORO erbij en POSTEMA in de aanval spelen 

Marco10-06-2020 om 23:07

Heb liever dat ze een spits halen die zich al bewezen heeft. Ook als het een net niet spits is,  maar waarvan je wel weet dat hij ten minste 8x scoort of meer.  Vanaf de flanken en het  middenveld  ontbreken nu de doelpunten,. Om dan de druk bij een jong gastje neer te leggen voor alle doelpunten  is riskant.

Marco10-06-2020 om 23:11

Asoro heeft op mij geen indruk gemaakt. Menig buitenspeler uit de eerste divisie haalt een beter rendement. We hebben Doelpunten nodig, dus haal een buitenspeler die er ten minste 5 kan maken per seizoen.

11-06-2020 om 08:45

daar heb je wel een punt:  FC Groningen is de laatste drie seizoenen op heel veel plaatsen gewijzigd... kijk je gewoon nuchter naar de selecties van 2017 tot 2020, dan zie je dat ze steeds de kwalitietsspelers verkopen:  hoe kort geleden speelden Mahi, Idrissi, Reis, Gladon nog bij ons?  en steeds er een tijdelijke kracht voor terughalen:  kan even niet op die naam komen, maar die aanvaller van Ajax2 die er in  de eerste divisie 20 doelpunten inschopte, en gehuurd werd van Ajax, die kon bij FC  Groningen geen bal aan de voet houden en scoorde nauwelijks...wacht 's: Cassiera!... die molenwiek bedoel ik...ging daarna niet naar Ajax terug maar naar Amerika ..  Dus dat MJF nu "nieuwe namen" noemt, dat is zeker geen garantie als versterking !

Volgende week weten we meer...

 

10-06-2020 om 23:21

 Kijk op het middenveld hebben we genoeg kwaliteit van kaam en azor en hustric. En gundmundson en schreck en ASORO en SUSLOV.. Voorin daar moet wat bij komen en als zeefuik weggaat een goede verdediger er voor weer halen dan hebben we die diemers niet voor nodig laat die maar op de bank zitten bij feyenoord 

Cantona10-06-2020 om 23:32

El Messaoudi naar voren en Postema en Slor er omheen.

Hij ziet het spelletje  goed, is balvast, fysiek sterk maar niet echt snel of een loopwonder.

Balletjes vasthouden en de jonge honden aansturen....altijd de moeite waard om te proberen 

brummie10-06-2020 om 23:34

Ben ook nog niet overtuigd geraakt van Asoro als centrumspits. Is nog wel erg jong. Misschien een meer ervaren spits erbij lijkt me geen overbodige luxe. 

 

Marco11-06-2020 om 07:41

Armentros en susic  (voormalig VVV) halen. Heb je zonder transferkosten linkerrijtje nivo, met doelpunten en ervaring. 

11-06-2020 om 08:07

Lijkt me erg leuk om twee van die jonge honden voorin te hebben. Ok, soms zullen ze nog een off day hebben, stabiliteit komt met de jaren, maar je bent verzekerd van 2 jongens die 200% zullen geven en het elke verdediging lastig kunnen maken. 

 

Met aanvallende middenvelders als Lundquist en Van Kaam erachter zie ik dat wel zitten. 

11-06-2020 om 09:11

Dit lijkt me toch meer een speler voor een 433 systeem ipv het beoogde 3-5-2. Echte buitenspeler en niet echt iemand die de hele flank bestrijkt. Dan zou ik lekker Kian Slor de kans geven 

11-06-2020 om 10:15

Uiteraard zou het geweldig zijn als deze speler naar onze FC komt. Als we echter concurrentie hebben van o.a. FC Utrecht en FC Twente dan vrees ik toch wel een beetje. Kan mij namelijk slecht aan de indruk onttrekken dat de uitstraling die onze FC ooit had toch verflauwd is. De aantrekkingskracht die we ooit voor voetballers hadden is veel minder geworden. Daarbij zullen de resultaten van de laatste jaren mee spelen maar ik denk dat de ligging van Groningen ook geen positieve invloed heeft. Hetzelfde geldt voor Heerenveen want die zitten ook altijd te stoeien om aan inkomsten en goede spelers te komen. Maar het geldt niet alleen voor voetballers maar in zijn algemeenheid. Voor vele Nederlanders houdt de wereld op na Zwolle. Tuurlijk is dit een verkeerde weergave van de werkelijkheid maar deze gedachtengang houden vele Nederlanders op na. Met alle gevolgen van dien. Hopelijk zie ik het verkeerd. 
Wil onze FC meer aantrekkingskracht ontplooien voor toekomstige, nieuwe spelers dan zal er beter, attractiever gevoetbald moeten worden en uiteraard betere prestaties geleverd moeten worden. Daarom zou ik het jammer vinden als Diemers niet zou komen want dat is wel een voetballer die ons Groningers kan bekoren. Kan ook het niveau van het voetbal op krikken, betere resultaten kunnen realiseren en dat kan betekenen dat er meer toeschouwers komen wat weer meer inkomsten oplevert dus op ter mijn meer geld om betere spelers te halen. Maar dit is mijn gedachtengang.

11-06-2020 om 13:47

Spelers met Afrikaanse roots hebben toch altijd iets wat hun extra speciaal maakt. Ze zijn meestal athletisch gebouwd en snel en hun balbehandeling is over het algemeen ook wel in orde. Dus laat maar komen dacht ik zo. En de transfersom (750.000 € ) is dan ook wel oké. Jouw opmerking over dat er na Zwolle de wereld ophoudt zegt meer over de mensen die in het westen wonen en hun intelligentie want volgens mij is de afstand Groningen- Amsterdam net zover als Amsterdam=Groningen. Het kan ook zijn dat men niet beter weet. Ik ken mensen uit het westen die bij een bezoek aan de provincie hun verhuisplannen in het westen hebben omgegooit en in Groningen zijn gaan wonen. Maar goed, voetbalplannen genoeg bij Mark Jan Fledderus, alleen zou ik, als ik hem was niet zo gauw mijn plannen in de opnbaarheid brengen, want er zijn ook wel andere clubs die in dezelfde vijver vissen als FC-Groningen, kan je wel zien wat er nu met Diemers gebeurd is.  

11-06-2020 om 21:44

@ Matter of H.:

Ben bang dat ijdelheid hier ook een rol in  speelt:  Eerste jaar wilde MJF niks over geld zeggen, maar door de financiele situatie rond sponsoring en teruglopende toeschouwersaantallen  en meerjarige tekorten op begroting met het corona virus, wordt de supporter en gemeente  "overgehaald voor steun aan de club, dmv  met het roepen van allerlei plannen en namen".  In de afgelopen wintertransfer gebeurde er toch niks anders dan alleen cashen... ik denk dat Diemers idd een bedoelde vervanging was van Asoro.  Een echte spits diedoelpunten maakt is Ngonge waarschijnlijk niet, meer een snelle loper net als Asoro die in de eindpass niet afrond ;  als je erbij bedenkt dat spelers van buiten meestal een half jaar moeten wennen.  En idd: er gaan nog spelers vertrekken op het middenveld... omdat geld voor een numeriek grotere selectie ontbreekt in de begroting.  ps Voor Diemers lag een contract klaar met tekengeld van 90.000 én een salaris van 350.000.ex bonussen...  hoezo "op de centen letten"?.. Van dat geld ( 900.000 ) kan je ook die Ko Itakura contracteren, stel ik mij voor

11-06-2020 om 12:27

Als de interesse waar/serieus is lijkt mij dit een prima optie,want is nog jong en daarnaast ook voor FCG nog best een goedkope optie.

11-06-2020 om 12:36

Ik kan mij niet voorstellen dat de FC Asoro daadwerkelijk gaat overnemen van Swansea. 

11-06-2020 om 13:33

Net wat filmpjes gezien van die jongen, kan mij niet bekoren, oogt hetzelfde als onze huurling van Hertha, Daishawn Redan, en die functioneert dus niet, althans wat wij ervan gezien hebben.

Als PSV en Club er al weinig in zien, oke is een stapje hoger, maar waarom dan wel bij ons hier ?! Deze jongens zijn allemaal nog te jong. 

Asoro is al een stap verder maar daar zal wel een behoorlijk prijskaartje aanhangen. 

 

 

11-06-2020 om 13:43

Zou mij overigens niks verbazen mochten Reda Kharchouch van Telstar, Ferdi Druijf van AZ en Oussama Darfalou van Vitesse ook op lijstje staan,want hebben toch redelijke cijfers laatste jaren zeker die Kharchouch en hebben alle 3 ook al wat ervaring.

 

Wie zouden jullie graag zien komen als nieuwe spits van FC Groningen voor komend seizoen ?

11-06-2020 om 14:13

Ik zou Ferdy Druijf(az) en Nick Venema(Fc Utrecht) als Spitsenduo wel willen zien spelen in Groningen, die worden over een paar jaar best veel waard en zijn allebei best wel goaltjesdieven.

11-06-2020 om 15:47

Ik denk dat ze bij AZ en FC-Utrecht de ogen niet in hun zak hebben en ook wel zien dat de door jou genoemde spelers talenten zijn Hier komt FC-Groningen niet aan te pas, die blijven mooi op hun plek bij genoemde clubs.

12-06-2020 om 11:45

Alledrie hele goede opties! Venema misschien ook wel inderdaad!

11-06-2020 om 14:45

Halen en niet betalen.

Wat krijg je daarvoor.

Geen Ronaldo en geen Messi.

Ngongo is 20 jaar en kan nog veel leren.

Topclubs zien er geen topspeler in.

Dus een treedje lager.

FC Utrecht, FC Twente en FC Groningen.

Allemaal FC'ers.

Geen FC Brugge, FC PSV.

Ik heb ook een filmpje bekeken en dit lijkt niet indrukwekkend.

20 jaar.

Kan nog bijleren.

Al heb ik er een hard hoofd in.

Dan maar kijken in Zuid Amerika.

Een nieuwe Suarez tegen de lamp lopen.

Het is zeer spannend wat de FC gaat binnen halen.

Al hebben ze al veel en te veel jonge spelers, die moeten doorbreken.

Het duurt ook lang met Schreck en anderen.

Talent wat zegt dat.

Balletje hooghouden is geen voetbal.

Voetbal is simpel, zonder fratsen.

Fleddi is bezig, maar heeft nog niets zinnigs binnengehaald.

Misschien wil Robben nog een jaartje FCG doen.

Rennen langs de lijn en dan naar binnen lopen en knallen op doel.

Kan niet simpeler. 

 

11-06-2020 om 19:39

Hest geliek Andries!!!!!

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!