Terug

Deel deze pagina:

Interesse in FC spelers neemt toe

Door Redactie 9 reacties

Ondanks het gegeven dat het voetbal door de corona al een aantal weken stil ligt, ondervindt technisch directeur Mark-Jan Fledderus dat er steeds meer geïnformeerd wordt naar spelers van FC Groningen. In gesprek met RTV Noord vertelt Fledderus dat er serieuze interesse begint te komen voor een aantal spelers. Hoe concreet e.e.a. gaat worden moet nog blijken, op namen wil hij verder niet ingaan.

Op de eerdere vandaag verschenen berichten van diverse voetbalkanalen wordt Azor Matusiwa in verband gebracht met PSV, FC Augsburg en Stade de Reims. Fledderus zegt daarover dat hij deze berichten gelezen heeft maar dat niemand zich concreet heeft gemeld.

Het contract van Matusiwa loopt door tot medio 2023. FC Groningen kan bij een eventuele transfer een flinke afkoopsom vragen.

 

Reacties:
FCG-Forever09-04-2020 om 20:28

Als je goed kunt cashen voor Matusiwa moet je hem in het belang van de club voor meerdere miljoenen verkopen. 

Rob197009-04-2020 om 20:41

Waarom, direct verkopen, hij is gehaald voor een mooi bedrag en met een salaris, die past bij de club, sportief gezien mogen er ook wel eens spelers langer blijven. Zolang er geen vervanger is die klaar staat zou ik juist deze speler niet verkopen. Is er eindelijk een middenvelder gevonden, waar volgens de directie, de hele voetbalwereld naar op zoek was, dan ga je hem binnen een jaar toch niet verkopen.

A Matter of Honor09-04-2020 om 21:21

FC-Groningen is een opleidings/verkoop club. Als genoemde speler voor een flink bedrag verkocht kan worden, zal Fledderus wel gek zijn om dat niet te doen. Vooral in deze tijd , dat alle clubs het moeilijk hebben is het belangrijk om het huishoudboekje op orde te houden. Genoemde speler heeft nog een contract tot 2023 dus er kan een leuk bedrag aan gehangen worden. Tijd om te verkopen dus!!!!  

Rob197009-04-2020 om 21:43

De toekomst van het voetbal is niet te voorspellen, maar dit kan ook een kans zijn, om juist nu naar boven te schieten en profiteren van de malaise die er is in voetballand. Er gaan veel clubs een toontje lager zingen.Daarom zou ik een voetballer die een zeker niveau heeft, niet zomaar laten gaan. Probeer er sportief uit te komen, met een mooi elftal die wat kan presteren dan je elftal nog verder uit te hollen. Voor hem komen ze echt nog wel weer terug. 

kees09-04-2020 om 21:47

@ Matter

allemaal goed en aardig... maar er is wel iets tegenin te brengen ( en ik denk dat Fledderus best goed beseft -als er de zomer niet een hoofdprijs voor wordt geboden -dat Matusiwa nog een jaar bij de FC moet spelen, domweg omdat hij nog kan groeien in het elftal, en zijn inzet en  vastigheid op het middenveld ( met die nieuwe niet-ingespeelde achterhoede) voor het rendement van het team ( de punten dus ) NOG NIET gemist kan worden. Is hij een seizoen verder ( zomer 2021 ), dan gaat er allicht nog meer voor betaald worden;  een ander voordeel van nog een jaar blijven, is dat er geen heel dure speler (van  hetzelfde kaliber ) voor in de plaats hoeft te komen...  

Anderzijds zie ik in deze aankoniging ook een situatie van "hengeltje uitwerpen"... nooit verkeerd om zo'n speler onder de aandacht te brengen  en je slaat  zodoende 2 vliegen in een klap!... marktwaarde vermeerdering van Matusiwa van (één extra goed seizoen,  is denk  ik) 30% en een belangrijke speler bij de selectie!

Als Reis voor één seizoen- teruggehaald ( op leenbasis ) zou kunnen worden van Barca zou dat volgens mij  trouwens ook een slimme zet zijn !

 

Fledderus: doe je best ! 

A Matter of Honor09-04-2020 om 23:05

Ach Kees, je weet nooit wat er gaat gebeuren in deze onzekere tijd. Misschien heeft de Paashaas nog iets in petto!! Let maar eens op er komt zeker iets leuks uit de hoge hoed.

FCG-Forever10-04-2020 om 19:58

Precies, het belang van de club staat altijd voor op. Opleiden en cashen 

appie happie09-04-2020 om 21:59

Hoe kom je zo bij Reis uit Kees?

kees09-04-2020 om 22:55

ach bij dat thuis zitten...droom je wel eens weg ... verder had ik begrepen dat hij nog in het B elftal zit en een enkele keer meetraint met de A selectie en zijn contract duurt (dacht ik (?)) nog 4 jaar... vond het een leuke speler voor Gro die (veel) te vroeg is vertrokken...

Ik vind dat Ko Itakura ook best mag overkomen, maar die gaat hoge salariseisen stellen...en hoge transfersom,  dus niet reeel

verder alles OK met Appie ??... ik bedoel doe je buitenlandse zaken nu alleen via de computer...is zo moeilijk wijnproeven, tenzij het azijn is natuurlijk en je af moet gaan op de spontaan samengeknepen ogen van de verkoper/proever

appie happie10-04-2020 om 10:16

Volop aan t werk  Kees..dank je,gaat prima,niet ziek..Hopelijk gaat het met jou ook goed..!!

 

De buitenlandse dingen staan idd op een laag pitje..in de ban van..

Heb alleen nog dingen in Griekenland lopen,daar is niet al te veel aan de hand...

 

 

Ik heb wel weer zin in voetbal hoor...

 

Goede pasen..

 

 

 

kees10-04-2020 om 14:23

Retsina mag wmb overgeslagen worden., maar ik begrijp omdat dit in Griekenland toch best veel wordt gedronken;   eerder noemde ik je Epicuro Chardonnay uit Puglia, die uit de zelfde streek als de Primitivo (rood) komt.  Vooral die laatste is mijn favoriet!! , ook bij een Hollandse biefstuk/ barbeque te drinken trouwens....

over voetbal:  nou zie je scherp waar voetbal om draait, profsport, en draait alleen om het generen van geld dus.al die duur betaalde"directeuren" zouden best wat minder mogen verdienen...en ik vraag je met volle verstand:  géén vluchten en reizen naar buitenland meer vanwege deze pandemie, maar wel overweegt  de KNVB oudere supporters in een vol stadion toe te laten ?? belachelijk!

Nogutsnoglory109-04-2020 om 22:57

Gunstig voor de FC is dat ze veel doorlopende contracten hebben. Voor Te Wierik is ook al een vervanger gehaald. Grunn kan de hoofdprijs vragen voor diverse spelers en heeft relatief weinig gehuurde spelers. 

FCG-Forever12-04-2020 om 00:34

Zouden we een kans maken op een definitieve transfer van Itakura denk je? Vind hem echt een geweldige verdediger 

JVakkieG14-04-2020 om 14:31

@FCG-Forever ben bang dat hij te duur zal zijn.

brummie10-04-2020 om 09:49

Het kijkt me een goed signaal dat spelers van de FC in trek zijn.

Mocht een andere club Matisuwa over willen nemen tegen de prijs die FC graag wil ontvangen, lijkt me verkoop beste optie.

Alhoewel er hoog ingezet is op jeugdopleiding en de daarbij behorende doorstroming naar het eerste elftal, blijft onze club ook afhankelijk van transferinkomsten. 

 

tante jannie10-04-2020 om 12:56

Wel raar, de FC speelt een anomiem/saai seizoen. Speelt nergens voor geen nacompetitie en geen degradatie zorgen.

Toch veel belangstelling voor FC spelers zitten niet echt toppers tussen, misschien Zeefuik, rest is van een FC niveau of lager.

kees10-04-2020 om 21:56

ben ik met je eens... het seizoen ( hoewel voortijdig door Corona afgebroken ) miste zeker glans..  Daar moet dus volgend seizoen met enkele nieuw aan te trekken spelers een beleid op gevoerd worden waardoor FC G beter uit de verf komt, als team en niet alleen als opleidingsclub.  De supporters moeten straks weer naar het stadion komen en liefst kan het rendement wat opgeschroefd worden, aanvallend.

Ik denk niet dat het profvoetbal in Groningen snel ondersteund wordt door gemeenschapsgeld, dus hopen maar dat de sponsoren ook de mening zijn toegedaan dat Groningen een runner-up wordt en weer een angstgegner voor de rest... 

 

    

TomOkker13-04-2020 om 10:07

Het is helemaal niet raar dat er in een slecht draaiend team er spelers bovenuit steken, spelers als Matusiwa, Zeefuik, Itakura en ik denk ook een Messaoudi zijn spelers die er m.i. ver bovenuitsteken. Daarbij Warmerdam en te Wierik spelen komend seizoen niet voor niets bij betere ploegen. Smaken verschillen zullen we maar zeggen.

brummie10-04-2020 om 13:18

Het is maar net hoe je het bekijkt. Matisuwa is dit seizoen een van de hoogs scorende spelers m.b.t. interventies in de eredivisie. Kan me ook voorstellen dat er interesse is voor Padt, Zeefuik en bijvoorbeeld van Kaam. Laatstgenoemde speelt al behoorlijk constant gezien zijn leeftijd. 

metworst11-04-2020 om 08:37

Ik zou het jammer vinden als Matusiwa nu al weer vertrek. Hij blijkt toch een belangrijke bal afpakker net voor de verdediging, en naast hem kan dan een meer voetballende speler (van Kaam) de tekortkomingen van Matusiwa compenseren. Ook denk ik dat hij zelf zeker ook nog verder zal groeien en in waarde toenemen.

Bovendien zal door de huidige crisis zijn prijs zeker te laag zijn. Kopende clubs zullen alle de broekriem aan moeten trekken, en komen daardoor natuurlijk bij clubs als de FC uit om de koopjes en de talenten te halen.

Ik hoop dat de fc voldoende vlees op de botten heeft om niet de beste en meest talentvolle spelers in de uitverkoop te hoeven afstaan. En als ze wel verkopen er een heel goede prijs voor wordt betaald.

Ik hoop dat ze voor Idrissi ook een mooie verkooppercentage hebben bedongen. En misschien dat Hateboer nog wel naar een grotere club vertekt en ook nog wat geld in het laatje brengt.

En nog even een zure: Die Sorloth schijnt in belangstelling van enkele grote clubs te staan, het kan verkeren.

Aronvv11-04-2020 om 13:09

Klopt idd, die handelswijze van Hans Nijland werpt nog altijd zijn vruchten af! Vooral op de toekomst gericht is het enorm bruikbaar. Zo kan de fc verdienen aan bv. Hateboer en Idrissi maar ook aan bv. Kostic die de afgelopen jaren een dragende speler is bij eintracht frankfurt mr voor 2 jaar werd gehuurd van Hamburg SV dus kostic gaat ook een transfer maken deze zomer want hij wilt niet in de 2de bundesliga gaan spelen. Sorloth is idd een zure maar ook voor hem is een doorverkooppercentage! En daar komt nog bij dat als bv ludovit Reis zijn debuut maakt bij Barca dat er ook weer een miljoen nr Groningen komt. En stel dat Juninho bacuna of Luis Suarez of Chabot( ik las op vp dat hij alweer vertrekt bij Sampdoria) een transfer maken zijn dat ook weer inkomsten vr de fc.

Kortom deze manier van handelen helpt juist heel goed als groningen een paar magere jaren heeft. Want dan kan de fc terugvallen op een transfer van bv kostic of reis en hebben ze er zo 2 miljoen bij! Daar komt nog bij dat groningen ondanks het de niet geweldige prestaties elk jaar spelers vr mooie bedragen verkoopt! Kijk nr vorig jaar: Doan, Chabot, Reis en ook dit jaar met Memisevic, Sierhuis en wss zeefuik deze zomer!

Kortom, inkomsten genoeg om de tegenvallende lege tribunes te compenseren en het geld goed investeren zodat de hut weer volkomt! Ik heb vertrouwen in Fledderus en Gudde!

kees12-04-2020 om 15:17

lege tribunes moet je niet willen, al zal dit misschien wel KNVB beleid worden deze zomer...Niet alleen Fox-geld bepaalt de inkomsten maar ook de normale toeloop bij wedsrijden... is er eenmaal geen emotionele en sportieve belangstelling (meer) voor het presteren van de eerste selectie dan loop je het risico dat de "verbeelding" biuj het publiek  in het profvoetbal veel minder wordt.  Natuurlijk moet er ook vernieuwend beleid komen, maar aanvallend voetbal en een voldoende grote en sterke selecti van spelers  dragen daar (m.i.)het meest aan bij.

Ik denk dat een deel spelers, net als bij Feyenoord, "bezit" worden van bepaalde investerende partijen zoals zaakwaarnemers, die niet de hele club jaar na jaar financieel wiillen ondersteunen.  Dat brengt de nodige druk op het clubbestuur,  als de belangen tegengesteld worden...statuten en afspraken moeten in dat geval opnieuw worden vastgesteld en op schrift gesteld,  Hier speelt de RvC een grote rol....

 

 

 

 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!