Terug

Deel deze pagina:

[Update vrijdag 3 april] Voorkeur UEFA, competitie herstart medio juni

Door Redactie 8 reacties

De UEFA vergadering van vandaag heeft als uitkomst dat men de voorkeur heeft voor het uitspelen van de Europese betaalde voetbalcompetities. Het streven is dat voor 3 augustus alle competities zijn afgerond. Intentie is om in de tweede helft van juni de competities te laten hervatten. 

Update vrijdag 3 april - UEFA voorzitter Ceferin heeft vandaag herhaalt dat België en Nederland Europese tickets riskeren als beide landen vanwege het corona virus hun competities niet gaan uitspelen. Afgelopen donderdag stuurde de UEFA een brief naar de nationale bonden, competities en Europese top-en subtopclubs waarin dit verkapte dreigement werd geuit. Pro League-voorzitter Peter Croonen probeerde achteraf het statement te nuanceren 'Ze hebben me wel vijf keer gezegd dat het geen dreigement is.'

Het werd met elkaar even onduidelijkheid maar Ceferin blijft bij zijn uitspraak. In gesprek met het Duitse ZDF: 'Je kunt niet om hulp vragen en dan vervolgens zelf bepalen of het uitkomt. Daarom zeg ik: België en de andere competities die eraan denken om het seizoen te annuleren riskeren deelname aan Europees voetbal volgend seizoen.'

 

De UEFA eist dat de competities worden uitgespeeld, mits verantwoord en desnoods zonder supporters. Men onderkent dat voetbal niet hetzelfde is zonder fans. Maar men vindt het beter om voetbal zonder supporters op TV terug te hebben, dan helemaal geen voetbal. (bron-VI)

De KNVB houdt het belang van de nationale gezondheid voor alle voetballers, trainers, supporters en scheidsrechters voor ogen en stelt dat er pas gevoetbald gaat worden, als het volgens het RIVM veilig is.  

De KNVB, ECV en CED kunnen voorlopig wel door met het maken van plannen voor de mogelijke herstart. Bevindingen en adviezen van de RIVM en overheid blijven leidend. Voor de drie voetbalinstanties komen aan de orde de veiligheid, wel of geen publiek, fysieke belasting van spelers, uitzendschemas, etc.

Over exacte speeldata valt voorlopig niets te zeggen. Dat geldt evenzo wanneer de trainingen (wanneer is het veilig genoeg?) kunnen worden hervat.

Toch blijft het denkbaar dat de competities definitief worden stopgezet. De consequenties hiervan worden bestudeerd. Tevens wordt er met elkaar gekeken naar een plan om betaald voetbalclubs te helpen. (bron KNVB)

 

Reacties:
Marco01-04-2020 om 22:17

Zolang er geen vacinatie tegen het virus kan worden ingezet zijn grote publieke evenementen uitgesloten. 

Ronnie 02-04-2020 om 17:58

Is toch volstrekt duidelijk dat afmaken seizoen voor 1 juli niet kan. 

Na 1 juli begint het nieuwe seizoen. Laat ze zich daar maar druk om maken. Corona is dit jaar nog lang niet weg zoals voor de winterstop. Las een goed voorstel van Wim Masker in de gezinsbode met regionale competities. Als er dan wat gebeurd als Corona kun je door de andere competitieopzet wel afronden.

wie weet ontstaat er iets moois uit deze crisis. Beter wat vaker tegen Emmen, Vambuur en Heerenveen dan tegen fortuna, vvv etc

A Matter of Honor02-04-2020 om 20:35

Hier is helemaal niets duidelijk, of je moet al helderziend zijn. De UEFA heeft alleen hun voorkeur genoemd,verder is hier in Nederland niemand die maar iets kan zeggen over het verloop van de Corona invasie. De KNVB heeft aanstaande dinsdag overleg met de clubs, dan wordt er beslist of de competitie doorgaat na 1 juli 2020 of niet. Wat betreft de suggestie van Masker, gelijk de prullebak in. Regionale competitie, hoe komt de man erbij. Hersenkronkel ?????

Johan02-04-2020 om 20:36

Helemaal eens.

metworst03-04-2020 om 08:59

Ik vrees dat FOX hier een zware stem in gaat krijgen.

Ik lees net een gerucht dat ze bij niet uitspelen van de competietie het laatste kwartaal niet gaan uitbetalen. Als dat waar blijkt te zijn zullen veel clubs hun mening om niet uit te spelen wel herzien. 

TomFCG03-04-2020 om 13:08

Valt wel wat voor te zeggen natuurlijk. Het ligt volgens mij wel iets genuanceerder. FOX wil niet dat clubs de stekker er nu uit trekken maar wil wachten tot er meer duidelijkheid komt met betrekking tot het uitspelen van de competitie. 

tante jannie03-04-2020 om 12:56

Er wordt in geen enkele competitie meer gevoetbald. Het virus wordt door alle maatregelen vertraagd. Voordat evenementen weer gestart mogen worden en dat zal de laatste maatregel zijn. Fox knvb uefa kunnen hoog en laag springen, overheid bepaald. Ik verwacht dat de competitie pas in de loop van september van start gaat. (met 20 ploegen)

TomOkker03-04-2020 om 13:20

Bijzonder dat Gudde wil spelen, vriendje van Trump of Bolsonaro?

brummie03-04-2020 om 13:32

Vergelijking Gudde met Trump of Bolsonaro is natuurlijk onzin. Gudde wil alleen spelen, mits RIVM en overheid sein op groen zet. 

Het is voor iedereen een onduidelijke situatie en toekomst is ongewis. Je kan eind mei ook nog beslissen om competitie definitief te staken. 

Als er gespeeld zou kunnen worden in juni, zal dat uiteraard zonder publiek zijn. Verwachting evenementen weer op gang ergens na de zomer/najaar hoop ik...

 

 

TomOkker04-04-2020 om 08:11

en zonder Zyech en wie nog meer.  competitie vervalsing maar goed daar weten wij alles van, en om die reden zou ik het toejuichen

val04-04-2020 om 17:01

 

De vraag nu is of de competitie kan worden afgemaakt en zo ja, dan zal dat waarschijnlijk (deels) zonder publiek zijn. De (financiële) effecten zullen voor voetbalclubs ingrijpend zijn. Niet alleen de directe gevolgen (entreegelden,horeca-inkomsten, sponsoring en wellicht TV-gelden) maar ook indirect (transferwaarde spelers, gevolgen volgend seizoen en uitstaande vorderingen van clubs). Dat FC Groningen nog altijd geen nieuw meerjaren beleidsplan heeft gepresenteerd, zal waarschijnlijk ook te maken hebben met deze onzekerheden. FCG heeft met de verkopen van Doan, Sierhuis en Memisevic gedurende het seizoen goede zaken gedaan. Een transferresultaat van 7,5 miljoen is aannemelijk. Het operationele verlies dit seizoen zal mogelijk geen 2 maar 2,5 a 3 miljoen bedragen. Wanneer dan nog rekening wordt gehouden met de jaarlijkse afschrijving op de vergoedingssommen en de te betalen belasting is een netto resultaat te berekenen van 3 a 3,5 miljoen. Met dit resultaat krijgt de FC voor het eerst sinds jaren weer een positief vermogen in de Groep (1 a 1,5 miljoen). Hierbij kunnen nog andere (transfer)-resultaten komen (bijv. Padt/Zeefuik). Met de eerder genoemde transfers is er voldoende liquiditeit om de huidige, moeilijke periode door te komen en is er ruimte voor transfers. Het laatste is mede afhankelijk van de begroting voor het volgend seizoen. De sponsorinkomsten zullen behoorlijk kunnen tegenvallen. De FC wil -op dit moment- nog 6 spelers, waaronder 1 keeper, aantrekken en zal hiervoor geen groter transferbudget hebben dan vorig jaar (2 miljoen). Met een tegenvallende begroting hooguit 1 miljoen. Betekent dat de FC zorgvuldig dient te opereren. Vooral de 2 gewenste kwaliteitsspelers voorin zullen hierbij prioriteit hebben. Mogelijk gunstig gegeven daarbij is dat de transferwaarde van spelers en spelerssalarissen dit jaar omlaag gaan doordat veel clubs moeten bezuinigen. Bij transferwaarde is al een daling van 30% genoemd.

De goede jeugdopleiding van FCG is en blijft van grote waarde. Dit seizoen zijn diverse jeugdspelers doorgestroomd naar de 1e selectie. Enkele hiervan (Poll, Suslov, Slor, de Koe) kunnen volgend jaar positief verrassen. Bezuinigen op de jeugdopleiding, investering dit seizoen 1,6 miljoen, zou heel slecht zijn.

Te hopen valt dat Fledderus cs het geduld, de creativiteit en slagvaardigheid hebben de nodige (externe) versterkingen te halen om volgend seizoen het publiek attractiever voetbal te bieden met meer scorend vermogen.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!