FC Groningen 2 lijdt eerste nederlaag in 2020

Door Redactie 1 reactie

Op een zeer nat Corpus den Hoorn speelde het 2e team van FC Groningen de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo 2. Het was door en door nat en vele vroegen zich af waarom de wedstrijd überhaupt gespeeld ging worden. FC Groningen had deze keer allemaal jonkies op het wedstrijdformulier, in tegenstelling tot Heracles die allemaal spelers met ervaring op het formulier hadden staan. Alleen Mike te Wierik was bij de Groningers de ervaren man en hij deed de eerste helft mee. Zie hieronder de opstellingen:

Zoals je mocht verwachten waren de Heraclieden de betere ploeg en namen vanaf minuut één het heft in handen. Sporadisch kwam FC Groningen eruit maar tot kansen kwam het niet. Al vroeg in de wedstrijd moest Görkem Can met een blessure het veld verlaten en kwam Leonel Miguel hem vervangen. In de 30ste minuut werd een goal van Heracles vanwege buitenspel afgekeurd.

In het laatste kwartier werden de Groningers iets dreigender maar tot grote kansen kwam men niet. Thomas Poll toonde met een paar goede voorzetten nog iets van dreiging maar deze konden niet worden afgewerkt.

In de 2e helft moest er noodgedwongen op een ander veld worden uitgeweken. Het eerste kunstgrasveld kwam door de grote hoeveelheid water omhoog en werd onbespeelbaar. Mooi dat het naastgelegen veld wel bespeelbaar was zodat men verder kon.

Bij FC Groningen kwam Milan de Koe in het veld voor Mike te Wierik. Heracles bleef de betere ploeg en kwam nu wel tot scoren. Direct na rust een mooie aanval van de Almeloërs met een prima schot. Keeper Jan de Boer was attent en tikte de bal tot corner. Een paar minuten later was het wel raak toen Teun Bijleveld de 0-1 maakte door slecht uitverdedigen aan Groningse zijde. Drie minuten later werd de stand verdubbeld door weer slecht uitverdedigen van FC Groningen. Adrian Szöke werkte de 0-2 binnen. Direct daarna had het ook 0-3 kunnen staan maar dezelfde Szöke schoot nu in kansrijke positie hoog over.

Tien minuten na de tweede goal van Heracles bracht Sam Schreck de Groningers terug in de wedstrijd toen hij de bal in een leeg doel schoot na slecht uitverdedigen in de Heracles defensie, 1-2.

In de 65ste minuut kwam Max Hamelink in de ploeg voor Guus Beaumont die het deze wedstrijd heel moeilijk had en het niveau nog niet echt aan kon. Geen schande voor zo'n jonge speler. Keeper Jan de Boer moest nog een paar keer flink handelend optreden om de schade te beperken en deed dat bekwaam. De grootste kans daarna was nog voor Heracles toen invaller Stephan Sama de bal bijna op de doellijn tegen de lat schoot.

Er werd niet meer gescoord en zo leed FC Groningen 2 een nederlaag deze maandag, de eerste nederlaag in 2020. Door ziekte van onze verslaggever pas vandaag dit verslag en geen interviews maar toch een verslag en een fotoreportage. Maandag a.s. spelen de mannen uit tegen Roda JC.