Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing PEC Zwolle - FC Groningen

Door Sven Heikens 0 reacties

Tussen de last minute transfergekte wordt er ook nog gevoetbald. Zaterdagavond wacht namelijk de uitwedstrijd bij PEC Zwolle. Genoeg gezegd en geschreven over de goede en knappe overwinning op ajax. Als je de week erop verliest bij de nummer 16 van de Eredivisie, zijn die drie punten van vorig weekend ineens een stuk minder waard.

PEC Zwolle

PEC staat op dit moment 16de in de Eredivisie en dat betekent aan het einde van het seizoen play offs om degradatie. Waar Zwolle voor het seizoen hoopte op een plek ergens in de middenmoot/subtop, wordt het nu een kwestie van overleven en erin blijven.

In de winterstop is het roer omgegaan bij PEC Zwolle. Zwolle speelt nu met 5 man achterop en voetbalt een stuk behoudender dan voorheen. Dit heeft geresulteerd in twee gelijke spelen na de winterstop, Utrecht-thuis werd 3-3 en vorige week bij Willem 2 eindigde het in 0-0

In de de vijfmansdefensie heeft Zwolle komende zaterdag wel wat personele problemen, want Lam en Paal zijn geschorst. Hiervoor zullen Bram van Polen en Sai van Wermeskerken gaan spelen. Voor de rest zal trainer Stegeman vermoedelijk niet te veel veranderen. Spits Mike van Duinen is terug van een blessure en veel ogen bij Zwolle zullen op hem gericht zijn.

FC Groningen

Groningen zal de overwinning van afgelopen week een goed vervolg willen geven tegen Zwolle. Een totaal andere wedstrijd, want waar ajax wou voetballen, zal PEC Zwolle afwachten en juist met dit soort tegenstanders heeft Groningen moeite om het spel te maken. Verdedigend staat het prima, maar aanvallend en het scoren schort er nog wel eens aan. Groningen zal moeten leren van de wedstrijd tegen Twente uit, want Zwolle-uit zal een zelfde soort wedstrijd worden.

Aan de basiself zal Buijs, mits iedereen fit is en blijft, niet gaan wijzigen. Dus wederom met Lundqvist vanaf '10' en Asoro weer vanaf rechts in plaats van de spitspositie.

Vermoedelijke opstelling

Padt; Zeefuik, te Wierik, van Hintum, Warmerdam; Matusiwa, van Kaam; Asoro, Lundqvist, Schreck; Sierhuis.

Historie

Historisch gezien haalt FC Groningen best vaak resultaat in de uitwedstrijd tegen Zwolle. Van de 27 eerder gespeelde wedstrijden won Groningen er 14, speelde het 5 keer gelijk en werd er 8 keer verloren (FCG Stats), waaronder de editie(s) van vorig seizoen.

De editie van vorig seizoen was er één om snel te vergeten, maar ook niet snel vergeten zal worden. De eerste editie van de wedstrijd duurde door het onweer slechts 57 minuten en kende een eind/tussenstand van 1-2. In de maandag erop wist Groningen het te presteren om in een dik halfuur tijd twee doelpunten en dus de voorsprong weg te geven. Eindstand 3-2

DATUM CO THUIS-UIT UITSLAG ARBITRAGE  
24-04-2019 ED PEC Zwolle-FC Groningen 3-2 van den Kerkhof  
30-09-2017 ED PEC Zwolle-FC Groningen 3-2 van Boekel  
26-11-2016 ED PEC Zwolle-FC Groningen 0-4 van Boekel  
30-01-2016 ED PEC Zwolle-FC Groningen 1-3 Higler  
03-05-2015 BK PEC Zwolle-FC Groningen 0-2 Liesveld

(FCG Stats)

Leuk feitje over de uitwedstrijd bij Zwolle is dat FC Groningen in het Mac3Park Stadion het hoogste winstpercentage(enkel uitduels) heeft van alle huidige eredivisiestadions. Scheidsrechter in dit Mac3Park Stadion is Pol van Boekel, rond de klok van 20:45 fluit hij voor de aftrap van PEC Zwolle - FC Groningen. Come on FC!

Reacties:
U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!