Terug

Deel deze pagina:

[UPDATE 27-2] Memišević niet bij wedstrijdselectie; transfer naar China aanstaande

Door Tom Kuiper 11 reacties

[UPDATE 27-02-20 13:30 uur] Samir Memisevic lijkt alsnog te vertrekken naar China. Morgen zit Samir niet bij de wedstrijd selectie in verband met de naderende transfer deadline in China. Samir speelde tot nu toe 109 officiële wedstrijden voor de FC. Het ging in eerdere berichten over een bedrag rond de 2 miljoen euro. Wanneer Memisevic blijft kan hij in de zomer vertrekken voor een bedrag van 800.000 euro. Dat staat opgenomen in zijn contract, nadat afgelopen zomer onduidelijkheid was over een clausule in het contract van de middenvelder/verdediger. 

Na het nieuws van Kaj Sierhuis van vanavond is er ook nieuws rondom Samir Memisevic. Twee clubs uit China zouden geinteresseerd zijn in de diensten van de verdediger.

Om welke clubs het gaan is nog onbekend. Samir bevestigt de interesse in gesprek met Boerenmacht/FCGRadio. Samir vertelt dat hij tijdens de onderhandelingen niet mag vertellen om welke club(s) het gaat. Wordt vervolgd!

Reacties:
30-01-2020 om 00:37

moet ie zeker met een mondkapje gaan rondlopen... Eerst Joop Gall maar eens bellen, en ik denk dat de gelimiteerde transfersom van 800.000 voor FC Groningen pure winst is,  maar voor Memisevic is het behoorlijk "wild-west...uhh...wild-oost" 

30-01-2020 om 00:54

Nu schijnt die clausule van 800k pas vanaf mei  te gelden ,dus er kan er meer gevraagt worden.

Dus >1.5 milj en niets minder.

30-01-2020 om 12:21

Per direct? Goed moment om heen te gaan.

 

Van Pohl zijn we trouwens definitief verlost. Dat contract is ontbonden. Gigantische misser was dat vanaf dag 1. 

30-01-2020 om 12:29

Inderdaad Memisevic nu maar verkopen. Kunnen zijn vertrek binnen de selectie wel opvangen. Jammer voor Pohl maar denk dat dit de beste oplossing is voor beide partijen. En Sierhuis verkopen voor het genoemde bedrag en dan achter die lange spits van FC Twente aangaan. Wilde in de winter al naar Amerika. Dus gewoon proberen. En anders maar richting de jeugd kijken. Met het te ontvangen geld van de verkoop Sierhuis anders in de zomer verder kijken. Persoonlijk vind ik 1 miljoen voor Sierhuis teveel. Maar dit is de mening van iemand die zichzelf geen expert noemt.

appie happie30-01-2020 om 12:37

Sierhuis is na zondag een beetje "hot" straks weer 3 a 4 wedstrijden niks  en niemand wil hem meer..

Eigenlijk wil ik hem.niet kwijt omdat er nog geen goede vervanger is.Postema is leuk maar nog geen eerste spits..maar is nog erg jong,die moet nog even rijpen met af en toe een invalbeurt.

 

Maar je zou nu 2.5 miljoen kunnen krijgen voor Sierhiis,1 miljoen voor Memi  ik zou zeggen(gister was mijn mening nog anders)cashen...

En er is vast iets leuks te vinden...

Iemand zei  "die lange spits vsn Twente" wie dan?

brummie30-01-2020 om 13:17

Sierhuis is nog erg jong, moeilijk in te schatten waar zijn plafond ligt. Feit is wel dat hij met 6 goals en 3 assists topscorer is bij FC. Een vervanger moet eerst weer ingepast worden, en dat kost meestal tijd. 

Groningen zal ook bij evt. Vervanging aanlopen tegen het feit dat clubs ook zo kort voor sluiting transfermarkt hogere vergoedingen gaan vragen of hun poot stijf houden. Of je komt al in een categorie spelers die weg mogen bij hun club of transfervrij zijn. En of je daar blij van wordt? 

Het lastige in dit verhaal is dat Ajax ook een terugkoop regeling bedongen heeft in de toekomst mocht FC Sierhuis definitief overnemen. 

Memisevic kan miljoenen verdien in China. Sportief niet het meest aantrekkelijk, financieel te begrijpen.  

 

Groen hart30-01-2020 om 18:03

De cijfers bewijzen dat sierhuis het van alle spitsen in de eredivisie de laagste score heeft. Dit zijn cijfers voor een middenvelder. Goede mentaliteit maar te ligt bevonden. Verkopen en nu eindelijk voor een echte spits gaan. 6 goals is echt te weinig.

TomOkker01-02-2020 om 07:33

de cijfers laten niet alles zien of in ieder geval wat jij niet begrijpt.

27-02-2020 om 14:14

Ik denk dat hij voor ongeveer 1.8 miljoen gaat...  geen verkeerd geld!

We jammer dat er een speler weggaat die een fysieke ingreep goed beheerst, en voorin nog kon koppen

Allesoverziend:  Veel Succes bij dit Chinese avontuur,   Memisevic...  ! 

27-02-2020 om 17:51

Dit lijkt me geen verrassing, baal er van dat hij vertrekt maar geef hem eens ongelijk. De technische staf zag dit ook van verre aankomen, samen met het vertrek van Van Wierik, mogelijk Zeefuik, einde Ko Itakura helaas........kom ajb met kerels voor de achterste linie..... 

Nachtwacht27-02-2020 om 20:25

Geen moeilijke keus als hij over 10 wedstrijden nog maar de helft opbrengt.

Met van Hintum, te Wierik en Ko hebben we genoeg CV's om de competitie uit te spelen.

Succes in China

28-02-2020 om 16:13

Transfer zojuist bevestigd op Groningen website.

Samir, dank en veel geluk.

 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!