Terug

Deel deze pagina:

Verslag perspraatje Danny Buijs en interviews met Mike te Wierik en Django Warmerdam

Door Redactie 1 reactie

Danny Buijs vertelde dat lang niet iedereen fit is voor de wedstrijd tegen FC Twente. "Gabriel Gudmundsson zal niet spelen. Hij traint wel langzaam weer mee maar heeft geen wedstrijden gespeeld in de winterstop. Amir Absalem heeft de afgelopen dinsdag een tik op zijn enkel gehad en is eveneens afwezig. Samir Memisevic heeft de laatste dagen wel weer getraind maar het trainingskamp in Limburg gemist. Hij heeft in de oefenwedstrijden geen minuten gemaakt en na de wedstrijd tegen FC Emmen heeft hij 3 keer met de groep getraind. Samir start om die reden niet in de basis. We nemen hem wel mee maar dat is voor noodgevallen. Ko Itakura is een twijfelgeval want hij heeft de afgelopen zaterdag maar 20 minuten gespeeld. Na die wedstrijd een terugslag gekregen waardoor hij begin van de week niet kon trainen. Hij heeft gisteren en vandaag getraind, met en buiten de groep. Als hij daar geen reactie op krijgt, nemen we hem mee. Mo El Hankouri is donderdag geblesseerd geraakt en dat is ook afwachten of die fit is. Kaj Sierhuis stopte eerder met de training omdat hij bij een bal blok een tik kreeg."

"Er gaan een paar jongens van o19 mee naar Enschede. Tomas Suslov, Thomas Poll en Kian Slor zullen mee gaan."

Kian Slor die vandaag een 2,5 jarig contract heeft getekend bij FC Groningen.

"Voor Tomas Suslov is dit een mooie beloning want bij de wedstrijd op het trainingskamp heeft hij uitstekend gespeeld. Voor Kian Slor wordt dit de eerste keer dat hij mee gaat en het is mooi voor zo’n jongen dat hij er morgen aan mag ruiken. Wie weet gaat hij wel minuten maken. Wij vinden dat die jongen wel iets heeft en daarom heeft hij een contract gekregen. De jongens hebben wel doorgekregen dat het spelen in o19 en dan tegen Ajax o19 of PSV o19, waarvan hun beste spelers al in het eerste of in jong spelen, heel anders is. Nu hebben ze het volwassen voetbal mee mogen maken tegen SV Rödinghausen en Rot Weiss Essen, wat gewoon full profs zijn die ook 7 of 8 keer per week trainen. Dat ze talentvol zijn weten ze bij FC Groningen."

"Tijdens het trainingskamp in het Limburgse Horst is er veel aandacht besteed aan het afwerken van de kansen en het maken van goals en het creëren van nog meer kansen. Je kunt zien dat ze nog heel vaak een verkeerde keuze maken in het laatste gedeelte van het veld. Om daar te voetballen is het aller moeilijkste wat er is in het voetbal. Dat heeft soms met individuele kwaliteit te maken en soms met ervaring en soms misschien met wat automatismen. Dus dat zijn al een aantal verschillende dingen. Ik vind dat we soms wat meer op zoek mogen gaan naar ons “ geluk” daar. Als je eenmaal in die eindfase bent ga dan ook richting die goal! Hoe je dat doet met aan actie of met een voorzet of een één/twee of met een schot op goal. Dan gebeurt er wel wat in plaats van te denken dat we verplicht zijn om met combinatiespel de bal over de doellijn heen te dribbelen, want dat staat nergens geschreven."

"Als ik zie dat we soms ballen voor kunnen gooien. Dan kappen ze hem af en halen hem er weer uit, dan moet je weer opnieuw beginnen. We hebben het erover gehad dat we best wel vaak hoog druk zetten waardoor veel tegenstanders de bal ook snel lang naar voren spelen. Dan veroveren wij wel snel de bal maar dat betekent dus wel dat je door heel veel tegenstanders heen moet voetballen. Misschien moeten we zelf ook af en toe wat meer inzakken om voor ons eigen ruimte te creëren. Zo zijn er wel een flink aantal dingen te benoemen waardoor dat beter kan. Daniel van Kaam zou daar een rol in kunnen spelen."

"Ik was de laatste weken voor de winter niet tevreden over onze toevoer vanuit met name het middenveld van achteruit naar voren en dan met name over de periode Fortuna uit, Utrecht thuis en ADO uit. Tegen FC Emmen was dat beduidend beter en daar heeft Daniel een hele belangrijke rol in gespeeld. Ondanks dat daar ook een hele kwetsbare kant aan zit want als Emmen 2 grote fouten van hem afstraft en ze scoren 2 keer dan had iedereen gezegd, wat een verschrikkelijk debuut van Daniel van Kaam. FC Groningen verliest dan met 1-2 door 2 gigantische grote fouten. Die jongen is enorm zelfkritisch en heeft veel talent vinden wij en nu is hij op een andere positie terecht gekomen. In de jeugd voetbalde hij meer naar voren toe en wij hebben hem iets terug gehaald omdat wij denken dat hij met zijn voetbalkwaliteiten zoveel mogelijk aan de bal moet komen. Als hij op “10”gaat spelen of op “7” dan ben je heel erg afhankelijk van de aanvoer die je krijgt van de jongens achter je terwijl hij nu veel vaker zijn stempel kan drukken op het veld. Ook in de jeugd blonk hij niet uit door goals en assists. Hij blonk wel uit dat je kon zien dat hij goed kon voetballen. Dat heeft hij tegen FC Emmen uitstekend gebracht ."

Buijs verwacht geen wijzigingen in zijn selectie deze winter, al weet je het nooit en dan vooral in de situatie waarin wij zitten zegt hij. Mike te Wierik zou naar FC Twente gaan maar dat blijkt een pertinente leugen, ook volgens Mike zelf.

FC Utrecht wil Django Warmerdam graag hebben in de zomer. Maar hem nu verkopen levert nog geld op, zullen we hem eigenlijk nu moeten verkopen.

"Ik weet alleen niet welke biedingen er binnen komen en op wie geboden wordt zegt Buijs. Dat is aan de directie en zij beslissen ook of we verkopen of niet. Dat zijn afwegingen die je moet maken. Moet je dan voor financiën gaan en gaat het dan ten koste van sportief? Lukt het je dan om een vervanger binnen te halen?  Op dat bord zit Mark Jan meer te schaken. Als er jongens zoals te Wierik en Warmerdam vertrekken en Benschop die al vertrokken is, vertrekken er wel ervaren spelers in de groep. Dan blijft er wel een hele jonge groep over maar dat is toch wat we willen? Benschop is een bewuste keus geweest om die te verkopen. Charlie was niet gelukkig hier omdat hij niet volwaardig spits nummer 1 was. Hij had moeite met zijn rol en kon een goed contract tekenen op Cyprus, dus wilde graag weg. Als je dan niet graag bij FC Groningen wil blijven dan kun je hem beter verkopen. Als het dan ook voor ons goed is, we krijgen een kleine transfersom en we hebben een talentvolle spits er achter zitten. Een spits waar we heel veel vertrouwen in hebben. Dat is een jongen die nu meer minuten kan gaan maken en dat is goed voor de toekomst van FC Groningen. We hebben nog ervaren spelers genoeg."

Op de vraag of iedereen nog wel goed bij de les is?" Als je Mike te Wierik zag die echt helemaal over de rooie was van wat er allemaal over hem geschreven wordt. Wat voor verwensingen hij allemaal te horen en lezen krijgt, dan is het logisch dat je pissed off bent." 

Mike was er wel van onder de indruk antwoordde Buijs, "Dat het logisch is dat hij er van onder de indruk is, zelfs FC Groningen supporters benaderen hem nu negatief, want wij zijn ook mensen en als wij worden bekritiseert omdat we dingen fout doen dat is geen probleem. Als wij slecht spelen of slecht presteren wordt dat op social media breed uitgemeten en zo kun je makkelijk dingen in de wereld brengen. Het is met Mike niet alleen op social media maar ook op WhatsApp."

" RTV Oost had het goede bericht dat FC Twente wel belangstelling in te Wierik heeft.  De Telegraaf bevestigt dat het al rond is terwijl dat absoluut niet waar is."  Mike te Wierik is speler van FC Groningen en zijn contract loopt af en Groningen is in gesprek met hem of die wil verlengen. Maar uiteindelijk gaat die jongen zelf bepalen wat hij gaat doen. Als die jongen beslist om naar een andere club te gaan dan is dat zijn goed recht. Wie zijn wij dan met z’n allen, om daar op social media of zo een oordeel over te vellen en die jongen berichten gaan sturen met kwetsende teksten? "

Buijs zegt dat er wel revanche gevoelens in de groep zijn ten aanzien van de thuiswedstrijd tegen FC Twente. "Toen speelden we misschien wel onze beste eerste 20 minuten van het seizoen. We kwamen toen ook 1 of 2 keer goed weg want zij misten een penalty door slordig balverlies. Wij hadden ook een paar goede kansen gehad. Wij gaan er vanuit dat Twente 433 gaat spelen met een hoog gehalte Spaanstalige jongens in de gelederen." William Pomp merkte op dat hij na hun trainingskamp bij de Twente selectie in het vliegtuig zat en dat de voertaal Spaans is.

Buijs verwacht wel dat ze iets gaan veranderen ten aanzien van hoe ze voor de winter hebben gespeeld en doelt daarbij met name op posities. "Je kon zien dat ook zij blessures hadden en schorsingen en dat ze nu wat nieuwe jongens willen laten spelen. Ik verwacht niet dat het veel veranderd in hun speelwijze. Twente is over het algemeen een voetballende ploeg, dus dat kunnen wij ook verwachten. Ik denk dat we zeker een heksenketel kunnen verwachten want er zijn bijna 30,000 kaarten verkocht.  Uit het verleden zijn er altijd nog wel wat sentimenten rondom deze wedstrijd maar het is gewoon weer leuk om te gaan beginnen."

Een opstelling kunnen we nog niet geven omdat er twijfelgevallen zijn.

 

Reacties:
18-01-2020 om 19:25

Als je Buijs nu hoort dan ligt het slechte functioneren aan de spelers.

Die zijn doof voor woorden.

Het ene oor in het andere weer uit.

Dit gaat al jaren zo.

Het lijkt of Buijs al jaren FC trainer is.

De tijd vliegt niet om.

Buijs krijgt zijn geestelijk gehandicapte ploeg niet aan de praat en beweging.

In de laatste fase wordt er nog gecombineerd.

De formatie Buijs is een combinatie ploeg met het oog op de bal in de ploeg houden.

De fase daarop het maken van goals wordt niet gehaald.

Steeds maar de bal in de ploeg houden.

Waar is het doel?

De spelers weten het niet.

Ha daar is de bal.

Waar kan ik de bal heen spelen.

Ah een ploegmaat.

Zo dat klusje is weer geklaard.

Pffff.

En zo gaat het de hele wedstrijd van pffff, pffff en pfff.

Twente heeft geen gaten op de tribunes.

Bijna 30 duizend kaarten verkocht.

Wat verwachten zij van de wedstrijd.

Wat verwachten wij van de wedstrijd.

500 supporters komen de FCG aanmoedigen.

Horen wij die nog in de Grolsch veste?

Enig vuurwerk is nodig om aandacht te trekken van wij zijn er ook.

Wat is voetbal raar.

Er moet gewonnen worden.

Waarom moeten wij supporters altijd maar winnen.

Dit moet psychologisch maar eens onderzocht worden.

Net als het bedrijven van altijd maar seks en het altijd maar onze buik vol eten.

Waar komen deze dwangideeën vandaan.

Een godsgeschenk?

Waarom geeft verliezen geen goed gevoel.

Dat had god ook wel anders kunnen fabriceren.

Het is begonnen met Adam en Eva.

Toen kwam het kind een bal.

Nu gaat de fantasie op hol.

Even stoppen voor dat de stoppen doorslaan.

Wat is taal miraculeus.

Je kunt er werelden mee creeéren, denken dat je God bent.

Fictie en realiteit dat is een groot verschil.

We worden weer wakker.

Het was maar een droom.

En nu naar de wedstrijd thuis voor de buis kijken.

Hup FC Groningen, hup en hup. 

Laat de leeuw niet in zijn hempie staan.

Dat waren nog eens tijden, Abe, Faas, Johan en noem maar op.

 

 

 

 

 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!