Terug

Deel deze pagina:

(Jong) FC Groningen wint van HHC Hardenberg

Door Redactie 3 reacties

FC Groningen speelde vanavond een oefenwedstrijd op Corpus den Hoorn tegen HHC Hardenberg. Op dit moment zijn de Hardenbergers de koploper in de 2e Divisie. Een knappe prestatie van de mannen van trainer Gert-Jan Karsten. Bij de ploeg uit Hardenberg deden oude bekenden mee zoals aanvoerder Shkodran Metaj, Joël Amakodo en Rutger Etten. FC Groningen had weer een heel jong team aan de aftrap staan met veel o19 spelers en men begon met de volgende 11;
                                                 Jan Hoekstra
Nicklas Strunck, Tapmahoe Sopacua, Thomas Poll, Amir Absalem
     Ahmed El Messaoudi, Ousamma El Azouzzi, Tomas Suslov,
             Thijs Dallinga, Romano Postema, Remco Balk   

Op de bank zaten: Jan de Boer, Kian Slor, Leonel Miguel, Joël van Kaam, Ayoub Haddad

De wedstrijd werd gespeeld op kunstgras onder een zware wind. De Groningers begonnen heel slecht aan de wedstrijd want binnen zes a zeven minuten scoorde HHC Hardenberg twee keer... Fouten in de Groningse verdediging werden genadeloos afgestraft door Walter Dias Nzasi en Ivar Nijboer.

Daarna namen de Groningers het heft in handen. Men was wakker geschud en de betere ploeg zonder hele grote kansen te creëren. De keeper van HHC moest eigenlijk maar 1 keer reddend optreden bij een schot van Remko Balk.

Een aantal minuten voor rust was er een goede aanval van de Groningers. Nicklas Strunck gaf de bal voor waarbij Romano Postema naar de eerste paal liep. Het leek of hij de bal binnenschoot maar het bleek achteraf een eigen goal te zijn zoals Romano zelf ook verklaarde voor onze microfoon. Toch lekker om vlak voor rust de aansluitingstreffer te noteren.

In de 2e helft waren de Groningers de veel betere ploeg en direct na rust werd het 2-2 toen Nicklas Strunck zijn eerste goal maakte voor FC Groningen waarbij hij de bal snoeihard in de korte hoek binnenschoot en daarmee de keeper van HHC verraste.

De Groningers bleven leuk voetbal spelen met veel dreiging naar de goal. Na een goede aanval over de rechterkant was het Ahmed El Messaoudi die de 3-2 aantekende toen hij de bal vanaf een meter of 14 hard via de binnenkant van de paal binnenschoot. Vlak daarna werd een goal van Thijs Dallinga afgekeurd wegens buitenspel.

Gaandeweg de 2e helft kwamen een aantal wisselspelers van FC Groningen nog binnen de lijnen (behalve keeper Jan de Boer). Zij kwamen voor Ousamma El Azouzzi, Amir Absalem, Thijs Dallinga en Remco Balk. Het spel werd er niet minder om. Via de voet van Joël van Kaam werd het nog 4-2 en zo boekte FC Groningen een goede winst.

Weer een nuttige oefenwedstrijd voor de boys en nu op naar zaterdag want dan speelt FC Groningen o19 op Corpus tegen Ajax en gaat het eerste naar FC Twente. Maandagavond speelt het 2e team de thuiswedstrijd tegen VVV Venlo 2.

Door het slechte licht waren wij niet in staat om een leuke fotoreportage te maken. Om die reden hebben we een paar filmpjes gemaakt en hier geplaatst met interviews van Tomas Suslov, Romano Postema en Alfons Arts.

Reacties:
appie happie15-01-2020 om 18:51

De FC ook in de rij  voor Lang!

 

Goed idee!

15-01-2020 om 19:05

Waar heb je dat gelezen/gezien ? Wordt allen door diverse media melding gemaakt van interesse FC Twente in Noa Lang

15-01-2020 om 19:09

NOA Lang van Ajax...Klein brutaal menneke... 20 jaar/rechter aanv middenvelder.  zit tot 2021 vast aan  contract.  moet zeker bóven de 1-1,5 milj kosten.... of huren ! die man. .. Dan  komt Hrustic er vaker naast. maar zonder rendement KAN FCG  zo niet verder.

appie happie15-01-2020 om 19:16

De FC wil graag meer aanvallende (mooie) dingen laten zien..dus Lang is beschikbaar...ik denk dat,wanneer hij zounkom en,wij daar erg veel pleziervaan kunnen beleven..

En Groningen is goed voor Ajaxcieden vraag maar aan Blind.e.a.

 

15-01-2020 om 19:20

Bron Appie!! Messi lijkt mij ook  perfect zonder bron wishfull thinking

15-01-2020 om 20:12

Appie denkt hardop... begrijp ik ook wel, want Te Wierik naar Twente, dat  zou een blamage zijn voor de FC .  en zonder Itakura\ en Memisevic wordt het rommelen achterin... ik zie het al voor me al die vrije trappen op randje 16 m...pijnlijk!

ps: voor meer rendement Sierhuis die ook zeker nuttig zijn...daar was toch ook sprake van dat ze die missch zouden overnemen?!! 

 

brummie15-01-2020 om 20:33

Van kaam is ook creatief en komt uit jeugdopleiding. Denk dat hij in 2e seizoenshelft meer minuten gaat maken. 

Hoop/verwacht niet dat Lang naar FC gaat. Zie hierin niet een directe toevoeging in. En staat ontwikkeling andere spelers in de weg.

Ten Wierik blijft afwachten, Twente is een grotere club dan FC,  mooi stadion en grote achterban. Verwacht toch dat hij naar het buitenland verkast. 

15-01-2020 om 23:17

en...."Zweefduik"  dan...  Voor een bod boven de 2,0 miljoen?  en missch wel meer in de zomertransfer

16-01-2020 om 16:26

Ik begrijp niet dat jij als supporter van onze club durft te beweren dat FC-Twenthe een grotere club is dan FC-Groningen. FC-Twenthe, een club die van list en bedrog aan elkaar hangt. Die eigenlijk bij de gratie Gods nog ED of KKD voetbal mag spelen. Een club die door de corrupte KNVB in leven is gebleven, een torenhoge schuldenlast heeft en in een afschuwelijke "rode puist"daar in Tukkerland zijn thuiswedsrijden speelt. Dat de spelersbegroting 4 miljoen hoger is dan onze club, zegt niks over het beleid van de club. Er is sinds het wegsturen van Munsterman niks, maar dan ook niks, veranderd. Deze club mag de handen dichtknijpen dat ze gedoogd worden in de Eredivisie want eigen lijk zou het zo moeten zijn dat er geen enkele club tegen zou moeten/willen spelen. Voor mij is het duidelijk, als ik de naam FC-Twenthe uitspreek krijg ik spontaan een vieze smaak in de mond.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!