Terug

Deel deze pagina:

Groen-wit bekeravontuur voorbij, slagvaardiger Utrecht wint weer met 0-1

Door Redactie 20 reacties

Het is FC Groningen niet gelukt om te overwinteren voor het bekertoernooi. Groningen dat heel veel energie in de wedstrijd legde, wist in de score opnieuw (net als in de competitiewedstrijd) geen potten te breken. Utrecht dat veel werd teruggedrongen, toonde zich wel slagvaariger en kwam twintig minuten voor tijd op een 0-1 voorsprong. Invaller Abass voltrok het vonnis. 

eerste helft
Binnen de eerste vijf minuten een grote kans voor de gasten. Matusiwa speelde in de opbouw van achteruit verkeerd in. Kerk die via een tussenstation werd aangespeeld, stormde op Padt af die prima kon ingrijpen. Ondanks diverse aanvallende bedoelingen lukte het Groningen maar niet een gaatje te vinden in de Utrechtse defensie. Met name de eindpassing was verre van optimaal. 

Na ongeveer een half uur kegelde Hrustic van afstand naast. Er kwamen mogelijkheden voor Sierhuis. Te Wierik trok zijn directe tegenstander bij een tegenaanval onderuit hetgeen hem prompt op geel kwam te staan. Kort daarna stompte Padt een scherpe voorzet weg. Vlak voor de pauze combineerde Utrecht zich richting doel van Padt, het schot ging ruim over. Op slag van rust een vrije trap voor Groningen net buiten de zestien. Hrustic schoot in de muur. 

tweede helft
Van de Marel duwde Hrustic onderuit in de eigen zestien. Het spel ging verder. Ondanks een optisch groen-wit overwicht bleven de omschakelmomenten van de gasten bloedlink. Van der Streek kreeg een levensgrote kans maar mikte naast. Te Wierik haalde kort daarna de bal uit de doelmond nadat Padt met een stiftje van Kerk het nakijken had. Op de speelhelft van Utrecht kon Zeefuik goed doorkomen en bereikte El Hankouri die net niet kon afronden.

Bahebeck blesseerde zichzelf na een pittige overtreding op Hrustic en werd noodgedwongen gewisseld voor Abass. Een gouden wissel... zo bleek achteraf. In de 68e minuut de 0-1. Van der Streek speelde Kerk aan die van rechts een voorzet gaf met nu Abass als eindstation. Opnieuw waren er mogelijkheden voor Groningen. El Messaoudi kwam in het veld voor Lundqvist. 

In een alles of niets poging van de TS werd Postema ingebracht voor Te Wierik. Memisevic nam de aanvoerdersband over. El Hankouri kreeg van dichtbij op goal een schietkans maar stuitte op Paes. En wat een ultieme kans (uit een aanval daarna) voor Postema! Paes voorkwam met een knappe redding de 1-1. De hoekschop leverde niets op. Ook Van Kaam werd nog ingebracht voor Hrustic, Schrieder kwam in het veld voor Gustafson. Er kwamen vier minuten bij. Sierhuis ging nog op de bon. 

Opstelling FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Memisevic, Warmerdam, Matusiwa, Lundqvist, Hrustic, El Hankouri, Sierhuis, Asoro

Reacties:
Groen hart19-12-2019 om 21:03

Meld eens : een weer ondermaatse voorhoede. Ook Fox veel kritiek op onze spitsen.

zat van al dat gezeik over Hrustics het probleem zijn de spitsen. 3 goals in 18 wedstrijden.

Begin nu eens met Postema en voor mij einde Sierhuis. 

19-12-2019 om 21:05

Tegengoal begint anders wel met dombalverlies van...

 

ik vond het spel overigens nog niet zo slecht, we waren niets minder dan Utrecht en hadden ook niet minder kansen. 60% Balbezit tegen dit Utrecht is best knap.

Warmerdam, Padt, Hankouri, Matusiwa, Asoro vond ik ook zo slecht nog niet. Zeefuik en te Wierik speelden een wat mindere wedstrijd dan normaal. Lundqvist lijkt compleet uit vorm. En aan Sierhuis z'n kwaliteiten begin ik steeds meer te twijfelen. Memicevic en Hrustic voegen momenteel niet veel toe aan het spel van Fc Groningen.

Hopelijk Gudmunsson en Postema in de basis zondag !

19-12-2019 om 21:07

Tje als je op die manier die wedstrijd Groningen -Utrecht nog twee keer over speelt... krijg je steeds wéér 1-0

 

19-12-2019 om 21:14

Memisevic voegt ook niks toe tov Ko. Ko terug! En ik geef de moed in Hrustic ook op. Heb lang vertrouwen gehad, maar dit gaat m bij Groningen niet meer worden.

El Hankouri eerste helft erg gevaarlijk, in de winterstop een goaltjesdief halen? 

Cantona19-12-2019 om 21:26

Het ontbreekt ze aan een centrale middenvelder die het spel verdeelt, een goede schaduwspits, twee middenvelders die buitenom kunnen komen, de achterlijn halen en een goede voorzet hebben.

 

Oeleoptak19-12-2019 om 22:05

Matusiwa en Asoro niet slecht? Goeiedag, die waren echt slecht!!!

19-12-2019 om 22:14

Het is heel simpel. We hebben een goede keeper, prima verdedigers, middenvelders met goede verdedigende kwaliteiten. Het eerste probleem is dat we een middenvelder missen die een (steek) pass kan geven, een drang naar voren heeft en buitenspelers kan aanspelen. Het grootste probleem is al sinds begin van de competitie dat we matig tot slechte aanvallers hebben. El Hankouri leek eerst nog wel wat maar is niet effectief. Sierhuis -roep ik al vanaf augustus- is niet een echte spits, zeker niet voor Groningen. Hij is geen goede kopper, is niet scherp voor de goal, heeft geen actie. Ja, hij werkt hard. Maar dat is helaas niet voldoende, je zult ook ‘Torinstinct’ moeten hebben. En tja, Hrustic is feitelijk wel onze beste aanvaller, maar heeft ook zijn vele tekortkomingen.  Asoro, tja, ook een beste jongen, werkt hard, heeft vermoedelijk wel potentie.

Ik neem het Buijs kwalijk dat hij deze armzalige aanvallers zo lang laat staan. We moeten niet teveel druk op de schouders van jonge jongens als vKaam en Postema leggen, maar in die 10 minuten die Postema kreeg, stond hij meteen wel op de goede plaats. Hij schoot met overtuiging in en het was pech dat de keeper goed redde. Volgende wedstrijd moet hij echt Postema meer tijd geven. Misschien moet onze beste aanvaller ( Zeefuik ) maar vaker voorin spelen. Hij kan te Wierik rechtsback zetten en Itakura weer in het centrum. Helaas heeft dat grote gevolgen voor de verdediging, Zeefuik is ook de beste verdediger.

marcelfcg20-12-2019 om 12:55

En reken maar dat onze beste man, inderdaad Zeefuik, in de winterstop vertrokken is.

Ronnie 19-12-2019 om 22:18

In de winterstop spelers beoordelen en bij halen.

benschop mag weg. De slechtste van de spitsen. Sierhuis gaan we niet verlengen. Leuk jong, maar komt simpelweg tekort. En kopen voor een dik bedrag is kapitaalvernietiging. Assoro mag terug naar Engeland.

Mattusiwa is opbouwend nog niet geweldig. Dat weet iedere tegenstander nu wel. Kijk maar wie altijd aan de bal mogen komen. Altijd Mattusiwa en Memisevic. Vandaag beide onvoldoende.

Hrustic. Tsja. Wat een fantastisch linkerbeen heeft die man. Als Sierhuis dat been had was hij gelijk een keer zo goed. Hrustic is echter altijd garantie voor ergenis. Niet verlengen.

ach ik stop maar. Fledderus weet het toch beter

Oeleoptak19-12-2019 om 22:21

cantona. Ik kan het met je eens zijn dat we iemand erbij kunnen gebruiken die de spelers dirigeert.Nu komt het voor dat er bij voorzetten niemand voor de goal is. In het huidige team zijn ze allemaal even jong. In het samenstellen van een elftal zou hier ook oog voor moeten zijn. Ervaring met overwicht in het midden.  Laat onverlet dat de voorhoede beneden de maat is. Ik zou durven zeggen dat we de laatste jaren de zwakste voorhoede sinds tijden hebben. Op Jannick Pohl na natuurlijk. Fatale ruilmet van Weert, die ze er wel regelmatig inpoeiert. 

Groen hart19-12-2019 om 22:31

Je vergeet de Leeuw .

Oeleoptak19-12-2019 om 22:30

Die Pohl staat verdorie nog tot 2021 onder contract bij ons. Waarde 350.000. 8 wedstrijden 0 goals. Waarde van Weert 800.000. 9 wedstrijden 4 goals. Dit was een echte sukkelhandel van Jans. 

Oeleoptak19-12-2019 om 22:39

Groen hart. Daar heb je gelijk in. Die werd hier trouwens ook afgebrand voorzover ik me herinner. Maar maakte mooie en belangrijke goals idd

appie happie19-12-2019 om 22:59

Buijs houdt vast aan zijn patronen .. en zijn poppetjes..ik zeg dat is voorbij..Buijs haalt nog net de kerst  maar daarna is t wegwezen.Geen overwicht,geen inzicht,alleen maar zijn eigen(wijze) in/opstelling.

Poldervaart durfde tenminste 2 jonkies te bregen dat hebben we nodig..geen Sierhuis geen Hrustic geen ElHankouri geen Benschop..nee nieuw elan nieuw bloed..

Gebeurt dit niet voorspel ik ellende van de bovenste plank..Emmen gaat zondag met 3 punten naar huis..de rapen zijn dan echt gaar,reken maar

Ik stop ermee want anders ga ik nog rare dingen zeggen..!!

Welterusten..allemaal..

Ik berust...

20-12-2019 om 00:30

@Appie   Even laten rusten, een tijdje en dan zijn de scherpe kantjes eraf.  Ik hoor Gudde nu niet over die uitschakeling,..misschien na Emmen,  maar zelfs met een andere trainer krijg je het stadion zo niet vol..Er zit iets vadsigs om deze selectie:  het is net of niemand de verantwoordelijkheid wil nemen, dat er mooi weer gespeeld wordt en we voortdurend voor de gek worden gehouden over "wáar we staan nu"... tussen hoop en vrees, anders gezegd, rond plaats 10.

Ik heb even genoeg van het herhalen van alles wat al is gezegd en geschreven. 

wel te rusten  !

  

TOPGrUNN19-12-2019 om 23:18

Moie...wat weer een zaadpot vanavond...

Laat Sierhuis maar verkeersregelaar worden met zijn gewijs, zelf komt ie te laat bij goeie voorzetten en maakt niks af, ben klaar met die gozer...

Hoog tijd om daar afscheid van te nemen in de winterstop, net als van Benschop, is ook niks.. 

Fledderus moet een nieuwe spits zoeken en wat mij betreft ook een nieuwe trainersstaf die de boel wel aan de praat krijgt. 

Twas weer een lamlendig zootje, tempo was te laag vanavond en de wil om te winnen ontbrak, geen strijd en passie gezien...

Hoop dat er mogelijk toch versterkingen bijkomen in de winterstop...

 

 

20-12-2019 om 09:53

Ik zag bij Utrecht een paar keer prachtige steekpasses waaruit vervolgens veel gevaar kwam. kijk dat mis ik nu bij groningen. Een speler die dat doet en spiten die dat aanvoelen. Dus een verdeler zoals cantona al aangeeft, en slimme voerhoede spelers daarbij.

Met Lundqvist, Hrustic, Schreck, van Kaam heb je volgens mij wel technich vaardige middenvelders  in huis die dat zouden moeten kunnen op het middenveld. Maar vorm ontbreekt, en/of de tactische opdrachten van de coach belemmert deze spelers.

Ajoub van Feijenoord ? die gaan spelers verkopen.

Utecht was echt niet best hoor, maar een paar keer aanzetten leverde veel gevaar en een goal op. De Fc moest voor een paar kansen een hele wedstrijd hard knokken, dat gaat ten koste van veel energie en dan ontbreekt uiteindelijk de scherpte.

En wat een superlaag rendement uit dode spelmomenten dit jaar zeg (vrije trappen/corners)

brummie20-12-2019 om 09:58

Vond FC 1e helft behoorlijk goed spelen. Utrecht kwam net als 2 weken terug behoudend spelen naar de Euroborg. Speelveld wederom klein. Hankouri speelde erg goede 1e helft zowel verdedigend als aanvallend. Utrecht speelt net iets volwassener, heeft ook meer ervaring in de ploeg. Toch had FC niet hoeven verliezen gister. Keeper Utrecht had trouwens ook 3 uitstekende reddingen.

In de 2e helft zag je dat verschillende spelers uit hun positie gingen spelen. Er werd slordiger en gehaaster gespeeld. 

Vond Memisevic (won geen (kop)duels) en Lundqvist beide niet zo sterk gister. Matisiwa won al zijn  intercepties, maar was soms slorig in de voortzetting. Mag hem wel graag zien spelen. Hrustic speelde ook niet onverdienstelijk vond ik. Jammer dat zijn schot net niet in de kruising vloog. Hij had trouwens het hoogste pass zekerheid van alle spelers gister. 

Het scorend vermogen blijft een probleem. Hankouri had een paar goed acties en voorzetten. Sierhuis werkt hard, maar zal echt effectiever moeten worden als zulke voorzetten in de 16 komen.

Ik heb gister echt wel een ploeg gezien die echt wel inzet toonde en wilde winnen. Ik kan begrijpen dat het laag scorend vermogen ook in de koppies gaat tegenwerken. 

Zeefuik ging gister weer als de brandweer. Zondag voor het laatst in het groen/wit?  Vond het trouwens leuk dat Postema in moocht vallen. Geef hem maar wat meer invalbeurtjes. Brengt vernieuwde energie in de ploeg.

Op naar Emmen zondag. Nieuwe ronden nieuwe kansen.   

skjipke20-12-2019 om 10:47

Ik hoor net een interview met Poldervaart op RTV Noord. Volgens mij heeft deze man meer kijk op voetbal dan Buijs. Weet precies uit te leggen wat er niet goed gegaan is. Misschien weet Buijs dat ook wel, maar het verschil is dat zoals Poldervaart het verteld, het heel geloofwaardig en duidelijk overkomt.

marcelfcg20-12-2019 om 13:02

En zo kunnen we dus afscheid van Buijs nemen terwijl we de nieuwe trainer al in huis hebben. Moet Fledderus toch als muziek in de oren klinken. Ochtend de afkoopsom niet betaald kunnen worden dan positie wissel. Buijs mag de pillonnen klaar gaan zetten.

20-12-2019 om 12:23

FC Groningen vs. FC Emmen.

Beide zijn het FC's.

Het uur van de waarheid nummer 100.

Het gaat zo maar door met het uur van de waarheid voor Groningen.

Nu ja ze staan niet onderaan.

Dat duurt nog even.

Als je andere ploegen ziet spelen dan denk je niet aan de puinhoop bij de FCG.

Deze droefenis sinds Buijs is nog nooit eerder in de historie van de club voorgekomen.

Eigenlijk is dit onvoorstelbaar.

Aan de selectie ligt het niet.

Alleen er komt niets positiefs uit.

Dat is een ramp.

Buijs ziet dit anders.

Het is net alsof hij op stage is.

En nog veel moet leren.

Zo te zien leert hij niet veel.

Terug naar Kozakken boys.

En neem maar een zak vol spelers mee.

Kozakkenboys wordt weer kampioen.

En Buijs is de man.

 

brummie20-12-2019 om 16:05

Poldervaart durft 2 jonkies te brengen..... Of dat niet in overleg met Buys is gegaan. Buys en Poldervaart werken dagelijks samen. 

Vond ook dat Poldervaart zich prima uitte in interviews gister, maar het is echt tekort door de bocht om op basis hiervan hem eindverantwoordelijk te maken. 

appie happie20-12-2019 om 19:10

Niet te kort door de bocht!!! Buijs heeft kans genoeg gehad vind ik zo.

Hij valt in herhaling en heeft geen nuances,hij heeft steeds dezelfde opstelling in zijn hoofd.Dus reeds 1 5 seizoen de tijd gehad,tis niks nog..ik weet wel als de spelers niet scoren kan hij er ook op dat moment niks aan doen.

MAAR..

Dan moet hij anderen opstellen..Fc is bijna nog nooit zo slecht in scoren geweest dan de afgelopen 2 seizoenen !wie is er grotendeels mede schuldig aan? Juist ja..DB.

Ik pleit daarom ook voor iemand anders! Poldervaart,ex Excelsior(dacht ik) hij heeft meer ervaring , daar schort het aan denk ik.

 

Dus..heren en dame ...(s)..

 

Danny op vakantie en heel erg lang..

brummie20-12-2019 om 20:07

Ligt alles aan de trainer, of misschien ook aan het materiaal. En welke spelers die nu op de bank zitten hebben volgens jou dan wel meer scorend vermogen?  

Poldervaart heeft meer ervaring, maar hij werkt toch samen met Buys? Denk je niet dat ze alles overleggen en doornemen? 

Marco20-12-2019 om 22:20

Utrecht is een rijke club met het doel om Europees voetbal te halen. De komst van spelers als Maher, Ramselaar en Dalmau en Vd Brom als trainer passen daarbij. 

Met een jong elftal heeft Groningen met het kleinste verschil verloren. Met een killer spits erbij of een talent wat snel progressie boekt kunnen we op een goede dag van ze winnen. 

appie happie20-12-2019 om 22:22

Opstelling zou anders kunnen maw  ook jeugd inschakelen..Postena,v.kaam.  ik zou dat proberen..zoals het nu is gaat het ook niet goed.

Toen Postema er in kwam  gebeurde  er is  soort van nieuwe energie..dus volgende beurt van Postema  langer aub..

brummie20-12-2019 om 23:08

Het elftal is al vrij jong, en van kaam en postema maken al minuten dit seizoen in het 1e elftal. 

Geloof niet dat met deze jongens in de basis het direct beter gaat lopen. Uiteraard bracht Postema nieuwe energie met zijn invalbeurt. Een hele wedstrijd spelen is heel andere koek. 

 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!