FC Groningen 2 ruim langs SC Heerenveen 2 met 5-0

FC Groningen 2 speelde vanavond hun laatste thuiswedstrijd voor de winterstop op Corpus den Hoorn tegen SC Heerenveen 2.

Hoekstra

Sopacua, van Hintum, Absalem

Schreck, van Kaam, Matusiwa, Lundqvist, Gudmundsson,

Postema, Benschop

FC Groningen was deze wedstrijd verreweg de betere ploeg en Heerenveen had helemaal niets in te brengen. Romano Postema maakte in de 7e minuut de 1-0 na een mooie aanval van Groningse zijde. Een kwartier later maakte dezelfde Postema ook de 2-0, al ging daar een beetje geluk aan af. Zijn schot werd iets van richting veranderd en verdween zo met een boog over keeper Bednarek. Ramon Pascal Lundqvist maakte de 3-0 na weer een mooie aanval. Lundqvist speelde een dijk van een wedstrijd. Met deze 3-0 ging men rusten.

In de 2e helft bleef FC Groningen dominant en creëerde zich goede kansen, al duurde het tot de 66e minuut voor de 4-0 op het bord kwam. Die kwam van Gabriel Gudmundson na een blunder van de Friese doelman. Zeven minuten later bracht dezelfde Gudmundsson de eindstand van 5-0 op het bord.

Daarmee pakte FC Groningen 2 de grootste overwinning van de competitie in deze laatste speelronde en sloot het de najaarscompetitie af met 21 punten uit tien duels. Zes keer werd er gewonnen, drie maal speelde de ploeg gelijk en een wedstrijd werd verloren.

Negen van de elf tegenstanders van FC Groningen 2 voor de tweede competitiehelft zijn nu bekend: Go Ahead Eagles, PEC Zwolle, Feyenoord, NAC Breda, Willem II, Roda JC, RKC Waalwijk, VVV/Helmond Sport en NEC. De laatste twee tickets worden aanstaande maandag, 9 december verdeeld tussen Heracles Almelo, FC Emmen en sc Heerenveen. In het eerste halfjaar van 2020 wordt opnieuw een 'halve competitie' afgewerkt.

Wij konden door het slechte licht geen foto’s maken van deze wedstrijd en daarom hebben we een paar filmpjes toegevoegd. Tevens interviews met trainer Sander van Gessel, aanvoerder Bart van Hintum en Ramon Pascal Lundqvist.