FC Groningen 2 deelt de punten in Deventer

In een wat mistig Wesepe moesten de mannen van FC Groningen 2 aantreden tegen het nog ongeslagen GA Eagles 2. De wedstrijd zou om half 7 beginnen maar begon een kwartier later omdat de spelersbus van de FC onderweg met pech kwam te staan en er een andere bus moest komen. Om 10 voor 6 kwamen de mannen aan in Wesepe waar de wedstrijd gespeeld werd en niet zoals normaal in het stadion van GA Eagles. GA Eagles was deze competitie nog ongeslagen en daar wilden de Groningers wel een einde aan maken. De FC begon in de volgende opstelling:

Jan Hoekstra

Nicklas Strunck, Tapmahoe Sopacua, Bart van Huntum, Amir Absalem

Sam Schreck, Daniel van Kaam, Ramon Pascal Lundqvist, Gabriel Gudmundsson

Michael Breij, Romano Postema

Bank: Marco van Duin, Thijs Dallinga, Leonel Miguel, Oussama El Azzouzi

Op de bank zaten als coaches Sander van Gessel, Alfons Arts (oud Eagles trainer), Adrie Poldervaart en Bas Roorda. Hans Robben zat er naast als topsportbegeleider. Een zware delegatie dus.

Romano Postema was weer terug van zijn WK avontuur in Brazilië en mocht direct in de basis starten. Als je zag met welke spelers FC Groningen de wedstrijd begon stond er toch een aardig team. Ook de Eagles hadden enkele ervaren spelers op het veld staan met o.a. Gino Bosz (zoon van), Julius Bliek, Maarten Pouwels en Adrian Edqvist.

De eerste helft ging redelijk gelijk op, al waren de betere mogelijkheden voor de Groningers. Er waren heel veel ruimtes op het veld om te bespelen omdat beide ploegen heel hoog druk zetten en daardoor ontstond er een mooie schouwspel. Wel een schimmig schouwspel door de laag hangende mist. De Eagles begonnen iets beter en feller aan de wedstrijd en na een minuut of 10 namen de Groningers het heft in handen en zo ging het steeds een beetje heen en weer.

Na ruim een half uur spelen kregen de Groningers een hoekschop vanaf de rechterkant die door Lundqvist voor het doel gebracht werd en door de geheel vrijstaande Tapmahoe Sopacua binnen geschoten werd, 0-1. Vlak voor rust kwamen de Deventenaren op gelijke hoogte door heel slap verdedigen van Groningse zijde. Zakaria Eddahchouri kreeg de bal aan de rechterkant en kon zo het 16 meter gebied in soleren. Hij werd nauwelijks aangepakt en zo kon hij de 1-1 binnen schieten. Op dat moment een terechte stand.

Na de rust kwam Thijs Dallinga in de ploeg voor Romano Postema en Thijs zou zich wel laten gelden. De tweede helft was duidelijk voor de Groningers mede doordat GA Eagles niet zo hoog meer druk zette en wat meer terug zakten. De uitblinker in de tweede helft was de keeper van GA Eagles. Wat een reddingen verrichte de man. De Groningers kregen een handvol 100% uitgespeelde kansen maar de keeper pakte echt alles.

Thijs Dallinga kreeg een paar grote kansen en miste de scherpte om die af te werken. Een prachtig schot van Ramon Pascal Lundqvist, die iedereen al telde, werd door de keeper uit de kruising getikt. De keeper Jay Gorter was de absolute uitblinker in deze wedstrijd en hielp GA Eagles aan een punt. Zo bleef het 1-1. In de tweede helft kwam Oussama El Azzouzi nog in de ploeg voor een moegestreden Michael Breij.

FC Groningen blijft koploper maar de Eagles staan 2 punten achter en hebben nog een wedstrijd tegoed. Op dit moment is de stand niet zo belangrijk want het doel is voor alle ploegen bij de eerste zes eindigen voor de winterstop zodat men zich plaatst voor de kampioenspoule na de winterstop. Die plaatsing is voor FC Groningen al zeker want met nog 1 wedstrijd te gaan kan er niets meer gebeuren. De laatste wedstrijd van de Groningers is maandagmiddag a.s. en dat op Corpus den Hoorn en dan is Heerenveen 2 de tegenstander. Om 15.00 zal er afgetrapt worden.

Door het slechte weer konden we maar mondjesmaat wat foto’s maken en daarom hebben we een paar filmpjes toegevoegd en interviews met goalgetter Tapmahoe Sopacua, aanvoerder Bart van Hintum en trainer Sander van Gessel.