FC Groningen 2 speelt met 3-3 gelijk in spektakelstuk tegen Feyenoord 2

Op een koud sportpark Corpus den Hoorn stond vanmiddag de topper uit de Reservedivisie A op het programma tussen koploper FC Groningen 2 en Feyenoord 2. Voordat de wedstrijd begon had iedereen het over het nieuws dat RTV Noord naar buiten had gebracht over Sergio Padt. Riooljournalistiek noemde men het.

FC Groningen begon in een sterke formatie en wel als volgt.

Jan de Boer
  Mike te Wierik, Samir Memisevic, Bart van Hintum, Amir Absalem

Sam Schreck, Daniel van Kaam, Ahmed El Messaoudi, Mo El Hankouri

Gabriel Gudmundsson, Joel Asoro

In de basis bij Feyenoord stonden o.a. keeper Nick Marsman, Yassin Ayoub, Luciano Narsingh en Liam Kelly. Voor de rest stonden er allemaal jonkies van Feyenoord in de basis.

Alfons Arts stond op de lijst als trainer-coach bij FC Groningen. Sander van Gessel en Adrie Poldervaart zaten naast hem en Danny Buijs stond in de dug out ook te coachen. Bij Feyenoord zat de Witte Socrates Arnold Scholten op de bank en hij werd geassisteerd door Said Bakkati.

FC Groningen begon voortvarend aan de wedstrijd en zette Feyenoord direct onder druk. Feyenoord kwam er sporadisch uit en als men eruit kwam leverde het geen gevaar op voor de debuterende goalie Jan de Boer. FC Groningen was soms slordig in balbezit en speelde soms in een te laag tempo.

In de 5e minuut een schrikmoment in de wedstrijd toen Samir Memisevic ineens zijn handschoenen uittrok en boos op het veld gooide. Iedereen zag dat hij veel bloed aan zijn onderbeen had. Samir was erg boos dat hem dit weer gebeurde en dat is te begrijpen. Hij had in de wedstrijd niet eens door dat hij een tik had gekregen. Het was Mike te Wierik die hem  attendeerde dat hij bloed aan zijn been had. Daarna voelde hij ook veel pijn en is direct naar het ziekenhuis gegaan. Daar constateerde men een diepe vleeswond en die is gehecht. Hij reist morgen gewoon af naar Zenica in Bosnië voor de interland wedstrijd tegen Italië en Liechtenstein. Django Warmerdam was de vervanger van Samir.
FC creëerde best wat kansen maar het moest wachten tot  de 19e minuut voordat de 1-0 op het scorebord kwam. Een goed schot van Gabriel Gudmundsson, die vanaf de linkerkant naar binnen trok en uithaalde, werd niet goed verwerkt door keeper Marsman. Sam Schreck was er als de kippen bij om de 1-0 binnen te schieten. Na de 1-0 bleef FC Groningen de dominante ploeg, alleen gescoord werd er niet meer.

Na de rust kwam Ramon Pascal Lundqvist in het veld voor Gabriel Gudmundsson. Wat er in de eerste 15 minuten van de 2e helft gebeurde was met geen pen te beschrijven. In de 2e minuut na rust scoorde uit het niets Rodney Huijgen de gelijkmaker en 6 minuten later kon Luciano Narsingh zo doorlopen op keeper de Boer. Met een stiftje verschalkte hij de keeper, 1-2. Twee minuten later vloerde keeper de Boer een speler van Feyenoord die doorgebroken was en dat leverde de doelman een rode kaart op. Keeper Thom van Rotterdam (toevallig tegen Feyenoord uit Rotterdam) kwam in de ploeg en Joel Asoro moest plaatsmaken. Uit de daarop volgende vrije trap schoot Yassin Ayoub de 1-3 fraai binnen. Zo stond de wedstrijd totaal op zijn kop want Feyenoord bakte er in de eerste helft niks van en binnen 15 minuten stonden ze op een 3-1 voorsprong.

FC Groningen gaf daarna vol gas met 10 man en was opnieuw de dominante ploeg, en dat met een man minder. Men creëerde best wat kansen en ook Feyenoord was soms vanuit de counter nog gevaarlijk. Zo ontstond een prachtige wedstrijd met veel spanning.

Een kwartier voor het einde kwamen de Groningers terug tot 2-3 toen vanuit een corner van Ramon Pascal Lundqvist de bal bij de 2e paal terug werd gekopt door Django Warmerdam. Amir Absalem kon de bal in het doel werken en 5 minuten later was het dezelfde Amir Absalem die de 3-3 binnen gleed na een prima voorzet vanaf de rechterkant.

Wat een veerkracht toonden de mannen van FC Groningen vanmiddag en men had zelfs nog kunnen winnen want Amir Absalem had nog zijn derde kunnen maken. Ook Mike te Wierik kreeg nog een grote kans toen hij de bal in zeer kansrijke positie terug legde op Django Warmerdam in plaats van zelf te schieten. Gescoord werd er niet meer en zo bleef dit spektakelstuk op 3-3. FC Groningen blijft door deze uitslag koploper en is nu geplaatst voor de winnaarsronde na de winterstop.

Hierbij een fotoreportage van de wedstrijd en interviews met de ongelukkige goalie Jan de Boer, topscorer Amir Absalem en trainer Alfons Arts.