Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - Excelsior

Door Redactie 5 reacties

En we gaan door naar de wedstrijd van zaterdagavond tegen Excelsior die om 19.45 uur op de rol staat. Met de overwinning van afgelopen dinsdag op De Graafschap is Grunn definitief veilig gespeeld. TS en selectie kunnen zich verder gaan richten om zo hoog mogelijk proberen te eindigen met daarbij de ambitie een play-off ticket te veroveren. Tot aan het einde van de competitie moeten nog zes hordes worden genomen, te beginnen dit weekend tegen de Kralingers. 

Excelsior
Daarentegen is het in Kralingen momenteel kommer en kwel. Na het dramatische 1-2 verlies in eigen huis van hekkensluiter NAC Breda, is hoofdtrainer Poldervaart opgestapt. Naar eigen zeggen kon hij de groep niet meer raken. Assistent Andre Hoekstra neemt tijdelijk de honneurs waar. De Kralingers die de afgelopen woensdagavond - na 504 (!) minuten - eindelijk zelf weer eens tot score kwamen, verloren uiteindelijk voor de vijfde keer op rij. De nacompetitie komt nu wel heel dichtbij. 

Aankomend FC Groningen directeur Wouter Gudde is sinds deze week gestopt als commercieel directeur bij de Rotterdammers en kan zich de komende tijd gaan inwerken.

Historie (via FCG Stats)

 9-04-2018 ED FC Groningen - Excelsior 4-0  

 4-02-2017 ED FC Groningen - Excelsior 1-1  

21-08-2015 ED FC Groningen - Excelsior 2-0  

 8-04-2015 BK FC Groningen - Excelsior 3-0  

19-10-2014 ED FC Groningen - Excelsior 1-1

Deze editie werd 26 keer eerder gespeeld. Doelsaldo 56-21. Het gemiddelde winstpercentage is 61,54 procent.

FC Groningen
Trainer Danny Buijs kan weer beschikken over Jeff Chabot die zijn schorsing achter de rug heeft. Mimoun Mahi die rust kreeg tegen De Graafschap kan eveneens worden opgesteld. 

Vermoedelijke opstelling: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Chabot, Handwerker, Reis, Memisevic, Doan, Bel Hassani, Sierhuis, Mahi

FC Groningen is op papier favoriet, maar van onderschatting kan en mag geen sprake van zijn! Met de moeizame wedstrijd in het achterhoofd tegen De Graafschap (dat slechts een puntje minder heeft dan de Kralingers) had het ook heel anders kunnen aflopen. 

Mag het wat overtuigender?

COME ON FC!

Reacties:
FC LICHTBOEI05-04-2019 om 11:09

We zijn inderdaad favoriet,maar meestal verliezen we dat soort wedstrijd onverwachts.

 

Desalniettemin verwacht ik een 3-1 overwinning voor de FC zeker met de onrust bij Excelsior op dit moment.

tante jannie05-04-2019 om 12:00

ik hoop een x op een leuke wedstrijd met passie en strijd en vol op de aanval en de tegenstander direct onder druk zetten zoals tegen heracles en feyenoord.

belangrijkste doelstelling is bereikt, play offs zou een extraatje zijn.

Groen hart05-04-2019 om 18:21

Laten we eindelijk weer eens voetballen, ondanks alle punten is het niet om aan te zien, Buijs beloofde bij zijn aanstelling weer leuk voetballer maar ik zie het niet op een paar wedstrijden na.

appie happie05-04-2019 om 18:55

Bruns heeft 1 wedstrijd aardig gespeeld tegen Heracles  en dat was het..ik vind hem lui... van mij mag hij retour vitesse.

Verder komt het morgen goed de fC walst over Excelsior heen..4-0...

Fijne avond verder.

Ps wel echt heel weinig reacties de laatste tijd...

Jammer....ook voor de hard werkende mensen achter BM.

metworst05-04-2019 om 22:32

Denk dat de rust hier op boerenmacht een gevolg is van rust bij de club en de resultaten Appie. Het voetbal is mischien niet geweldig, maar de punten blijven binnenstromen. bovendien worden de hier veelbesproken directie en TD vervangen. (directie had voor mij niet per se gehoeven) 

Ik denk dat mensen eerder wat melden uit ontevredenheid (uit betrokkenheid/frustratie)

Nu Excelsior over de knie en er komen nog een paar ploegen langs (en uit) waar wat te halen valt (alleen ajax denk ik niet)

De play offs zal dan wel erg lastig worden tegen betere tegenstanders.

Marco05-04-2019 om 23:36

Elftal haalt resultaat en dat was heel hard nodig. Knap wat er na de winterstop is neergezet.

Voetbal zonder bal is door het opjagen en agressie leuker geworden. Ook defensief staat het goed.

In balbezit is het pover. Is wachten op een bevlieging van een creatieve speler. Een spits als Sierhuis is geheel afhankelijk van aanvoer, wat dus niet komt. Van Weert leed daar ook erg onder, maar had meer gevoel voor het doel om op het juiste plekje te staan. 

Hoekschoppen, bezetting voor het doel, voorzetten etc. Is allemaal zonder een idee. Zolang het goed gaat, gaat het goed met dit zeer jonge elftal.

Excelsior moet thuis van gewonnen worden. Hopelijk hoeft Mahi niet mee te jagen en mag hij zich concentreren op een beslissende actie. Hij rent zoveel dat hij voor het doel de scherpte mist. Zijn klasse heb je nodig in de afronding.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!