Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - De Graafschap

Door Redactie 3 reacties

Na de nipte nederlaag tegen AZ kwam er aan de ongeslagen reeks van zeven wedstrijden helaas een einde. Gelet op deze imposante reeks loop je natuurlijk vroeg of laat een keer tegen de lamp, nu tegen een kwalitatief betere tegenstander. Het natreuren is wat ons betreft van korte duur want dinsdagavond om 20.45 uur wacht thuis het volgende duel tegen de Superboeren. Vier dagen later treft het Excelsior, eveneens in eigen huis. Dat moeten hoe dan ook zes punten worden, wil FC uitzicht blijven houden op een goede eindnotering en eventuele play-offs.

De Graafschap
De Achterhoekers die al maandenlang afstevenen op nacompetitie, hebben zich er zeker nog niet bij neergelegd. Na de winterstop werden 13 punten bij elkaar geoogst. PEC Zwolle en Heerenveen werden recentelijk op een 3-0 thuisnederlaag getracteerd... En daarentegen de thuisnederlaag van het afgelopen weekend tegen Heracles Almelo. Gelet op de kansen onverdiend. 

Trainer Henk de Jong werkt aan zijn afscheidstoernee. Hij keert na dit seizoen terug bij SC Cambuur. Met Youssef El Jebli en Delano Burgzorg heeft de Graafschap twee linke doelgerichte spelers die goed in de gaten moeten worden gehouden.

Historie (via FCG stats)

10-04-2016 FC Groningen - De Graafschap 3-1

27-04-2012 FC Groningen - De Graafschap 1-1

21-08-2010 FC Groningen - De Graafschap 2-1

16-11-2008 FC Groningen - De Graafschap 3-0

FC Groningen
Er komen sowieso wijzigingen in de opstelling. Jeff Chabot is door zijn vijfde gele kaart automatisch geschorst. Mike te Wierik moest zich in Alkmaar een kwartier voor tijd noodgedwongen laten vervangen met mogelijke hamstringklachten. Op het moment van schrijven is het niet duidelijk of Mike op tijd hersteld is. 

En dan het gedoe met Samir Memisevic, wel of geen verlengingsoptie? In de loop van maandag zal daar meer duidelijkheid over komen. Komen beide partijen tot elkaar of gaat dit verder escaleren met als gevolg een zwaar teleurgestelde Samir die van oordeel is dat hij per 1 juli weg mag?

Wat te zeggen over het haperende aanvalsspel? Gaat trainer Danny Buijs ingrijpen door een aantal jongens die normaal in de basis staan op de bank te laten beginnen?

De vermoedelijke opstelling: ?  (update in de loop van maandag 1 april)

Beide ploegen treffen elkaar voor de vierde keer (2 oefenwedstrijden/één keer reserveteam) in één jaar tijd. FC Groningen wist drie keer winnend af te sluiten. Dat smaakt naar meer!

COME ON FC!

Reacties:
Groen hart01-04-2019 om 07:11

Off topic

 

Daarom reactie aangepast - met vriendelijke groet MOD BM

 

01-04-2019 om 14:46

Tegen de regels hé, bij het onderwerp blijven!! 

Groen hart01-04-2019 om 15:30

Sorry 

01-04-2019 om 11:38

Deze pot zal nog moeilijk genoeg worden, dit de Graafschap is niet het de Graafschap van voor de winterstop. Ik hoop dat we weer eens wat doelpunten van Groningen gaan zien want de laatste tijd lijkt het wel of Groningen alleen kan scoren door eigen doelpunten van de tegenstander . Achterin staan we wel aardig goed dus laat ik positief zijn, we houden de nul. Zelf scoren we 2 keer, Doan krijgt het eindelijk weer eens op de heupen en schiet met scherp, 2-0!

nulvijftig01-04-2019 om 19:04

Het scheelt in ieder geval dat dit Groningen ook niet het Groningen van voor de winterstop is!

Reactie verwijderd door redactie

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!