Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Utrecht - FC Groningen

Door Damian Vos 6 reacties

FC Groningen gaat vrijdagavond op bezoek in de Galgenwaard voor de wedstrijd tegen FC Utrecht. FC Groningen zal met een lekker gevoel afreizen naar de Domstad, met de huidige achtste plaats en de goede resultaten in 2019. Vorige week werd VVV moeizaam verslagen door de FC (3-2), terwijl FC Utrecht Heracles afslachtte (1-5). 

FC Utrecht
FC Utrecht zit in een wisselvallige periode. De laatste vier wedstrijden werden niet verloren (oa. PSV 2-2) maar er werd in 2019 nog niet gewonnen in de eigen Galgenwaard. Het verloor oa. thuis van Willem II en speelde doelpuntloos gelijk tegen Excelsior. Vorige week werd er wel ruim gewonnen, met hulp van de VAR. Het won met 1-5 van Heracles (45 minuten tegen 10 man vanwege rode kaart Drost) doormiddel van 2 strafschoppen en goals van: Van de Streek, Willem Janssen en Kerk. 

De spelers waar de FC extra goed op zal moeten letten zijn Simon Gustafson en Gyrano Kerk. Eerstgenoemde is de topscorer van de Domstedelingen, De Zweed wist al 7 keer het net te vinden maar wist ook 5 assists te geven op medespelers. Kerk wist het net ook 6 keer te vinden, hij scoorde oa. in de uitwedstrijd in Groningen en hij valt op vanwege zijn ongelofelijke snelheid. Utrecht zal het thuispubliek dus wat willen laten zien. We gaan het zien!

Afwezig bij UTR; Makienok, Dessers (Blessure)

FC Groningen
FC Groningen is 2019 uitstekend gestart. Er werd maar 1 keer verloren (2-1 PSV) en alleen AZ doet het beter sinds de jaarwisseling. Aderlating voor de FC is de afwezigheid van Ritsu Doan, die in de wedstrijd tegen VVV een vrij domme rode kaart pakte en na deze schorsing ook nog op scherp staat. 

Tegen VVV ging het echter niet van een leien dakje bij de FC. Groningen hield VVV in de wedstrijd door een paar individuele fouten en kwam zelfs op achterstand door een wondergoal van Danny Post. FC Groningen had twee penalty’s gekregen waardoor de FC in het zadel werd geholpen. Lichtpuntje tegen VVV was Iliass Bel Hassani, die na een rotperiode bij AZ zijn eerste goal in de Eredivisie kon maken sinds 2017. FC Groningen zal dus met een goed gevoel afreizen naar de Domstad, Come on FC! 

Afwezig bij FCG; Doan (Geschorst) Warmerdam (Onzeker, komt terug van blessure), Memisevic (Komt terug van blessure) 

Vorige edities:
De laatste keer dat de FC won in Utrecht was in 2016, toen FC Utrecht met 1-5 van de mat getikt werd door oa. Oussama Idrissi en Danny Hoesen. FC Groningen heeft het traditioneel lastig in de Galgenwaard. 

2018: 1-1

2016: 1-0

2016: 1-5

2015: 5-3 n.v (Beker)

2015: 2-0

 

Scheidsrechter: Björn Kuipers

Vermoedelijke opstelling: N.N.B.

Reacties:
Marco06-03-2019 om 23:01

Seizoenstart tegen Vitesse was 5-1 nederlaag...

Nu opnieuw een tegenstander van play-offs niveau, kan het elftal laten zien dat ze in linkerrijtje/play offs thuis horen.

Voor veel individuele spelers ook een goede graadmeter om te zien of ze een stapje hoger aan kunnen/ verlenging huurperiode van meerwaarde is.

 

07-03-2019 om 09:40

Lastig.... Met het spel van de laatste 2 wedstrijden red je het niet. Memisevic wordt gemist!! Doan minder want die brengt er weinig van terecht na de Azië games .. Heeft rust nodig 

Gelijkspel hoogst haalbaar denk ik vooraf ... 

marcelfcg07-03-2019 om 20:54

Ik kan me vinden in jpuw verhaal. Memisevic werd tegen VVV ook al flink gemist. Dat is toch een speler die voor beton in het team zorgt en ik denk gezien de huidige vorm van Doan we Samir meer missen dan Liets. Met een punt ben ik vlij.

appie happie07-03-2019 om 11:28

Ik denk ook wanneer je niet verliest ,dat je het bij Utrecht uit goed doet!

kees07-03-2019 om 20:58

morgenavond voetballen...prima voetbalweer, droog maar wel een aardig windje: voor Padt zaak om goed uit te trappen...ik verwacht opportunistisch spel van Utrecht...in principe lastig verdedigen.. en fysieke bokspartij om de bal...  ik gok op 1-2 met (weer) veel discussie over de VAR .  o, ja.. en Mahi mist een penal...ben ik bang !

tante jannie07-03-2019 om 13:13

Het zit de FC de laatste weken wel mee en zou me niet verbazen dat we met 3 punten naar huis gaan.

Ik denk dat Letschert deze wedstrijd wel eens het haasje kan zijn met zijn stoere uitspraken, rode kaart en strafschop voor de FC. Die eigengereide Kuipers houdt hem in de gaten. 3 punten gaan mee naar Martinistad dacht ik zo.

KWibus07-03-2019 om 20:15

Lastig uitwedstrijd! Vooraf tegen ik voor een puntje. 

Johan07-03-2019 om 21:47

Puntje zou prima zijn

Reacties zijn uitgeschakeld