Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing VVV Venlo - FC Groningen

Door Redactie 7 reacties

Speelronde 15. Met nog drie belangrijke wedstrijden voor de boeg (afsluitend op dit kalenderjaar) treedt FC Groningen zondagmiddag aan tegen VVV Venlo. De wedstrijd start om 14.30 uur, er wordt gespeeld op kunstgras. Meer dan 300 supporters reizen de trots van het noorden achterna om de ploeg naar een volgende overwinning te boasten. Onze FC heeft het voordeel dat het zich een week lang kon voorbereiden. Daarentegen hadden de Limburgers een iets mindere optimale voorbereiding want zij moesten donderdagavond een inhaalwedstrijd afwerken in de Kuip. 

VVV Venlo
De Venlonaren zijn zonder meer bezig met een prima eerste seizoenshelft. Met één van de kleinste begrotingen van de eredivisie en toch volop meedraaien in de subtop. Tegen Feyenoord miste het afgelopen donderdagavond een aantal spelers vanwege blessures en schorsingen. Deze wedstrijd eindigde dan ook vrij kansloos in een 4-1 nederlaag. De verwachting is dat trainer Maurice Steijn wijzigingen gaat doorvoeren omdat een aantal kernspelers terugkeert in de selectie.

Boven de streep?
De huidige nummer veertien PEC Zwolle (14 punten) krijgt dit weekend Ajax op bezoek. FC Emmen dat eveneens 14 punten heeft en op doelsaldo vijftiende staat, ontvangt Feyenoord. Mocht Groningen drie punten weten bij te schrijven, zal het naar verwachting los komen van de onderste drie plaatsen.

Poll
Tijdens de november maand plaatsten wij een poll op welke plek FC Groningen staat tijdens de winterstop. FC boekte twee belangrijke overwinningen tegen Excelsior en Heerenveen. Terugkijkend op de laatste vier wedstrijden wist Grunn drie keer te winnen en lijkt daarmee prima op koers te liggen om tijdens de winterstop (en laten we hopen definitief) uit de kelder weg te blijven. Iedereen bedankt voor zijn/haar stem! 

Op welke plaats op de ranglijst staat FC tijdens de winterstop?

  stemmen procent
boven de nacompetite / degradatie streep 388 61
plek 16/17 157 25
plek     18 89 14
totalen 634 100

Inmiddels is een nieuwe poll geopend wat de volgende stap zal zijn, die Arjen Robben na zijn Bayern periode gaat nemen.

 

Historie (via FCG Stats)

Deze uitwedstrijd werd 19 keer eerder gespeeld. Doelsaldo 34-30. Gemiddeld winstpercentage 42,11 procent

16-02-2018 VVV-Venlo - FC Groningen 1-1  

05-05-2013 VVV-Venlo - FC Groningen 0-0  

11-02-2012 VVV-Venlo - FC Groningen 2-0  

30-10-2010 VVV-Venlo - FC Groningen 3-5  

22-08-2009 VVV-Venlo - FC Groningen 2-2

FC Groningen

Geschorst: Mike te Wierik

Geblesseerd: Jannik Pohl

Mateo Cassierra en Michael Breij keren na blessures terug bij de selectie. Samir Memisevic is aanvoerder.

Vermoedelijke opstelling: Padt, Zeefuik, Memisevic, Chabot, Handwerker, Reis, van de Looi, Warmerdam, Doan, Mahi, Hrustic 

 

Het vertrouwen in eigen kunnen neemt meer en meer toe. FC Groningen lijkt de weg omhoog te hebben ingezet. Gaat het dit weekend er in slagen om de opwaartse lijn door te trekken met als beloning een stijging op de ranglijst?

COME ON FC

Reacties:
appie happie07-12-2018 om 20:47

Ik zeg   doortrekken     en een overwinning  gewoon 1-2...zo is dat..moet kunnen.   

07-12-2018 om 21:08

Absalem? En verder spelen vanuit vertrouwen. Kunstgras kan altijd voor een stroeve ervaring zorgen. Veel fans mee, geweldig.

08-12-2018 om 01:57

opstelling van hierboven is een beetje onzeker: Doan op links ?  Warmerdam ( met controlerende van de Looi ) staat goed, en Hrustic moet de angel zijn...die heeft nog wat te laten zien vanwege eerdere matige optredens. 

Opvallend positief vond ik Buys in zijn voorbeschouwing, sprak over "sterke en ervaren" spelers bij VVV.  Wordt dus een bikkelwedstrijd...maar ach : wat zegt het wat je ervan denkt, vooraf.  De winning mood is er en als Zeefuik of Memisevic maar geen (rode(?) kaart krijgen dan is een overwinning best mogelijk.  EN dan komt FC Groningen naast Excelsior en Fortuna op 16 punten...weg van onderaan     zou mooi zijn !!

08-12-2018 om 07:32

Zoals elke week met zen allen weer vol achter de club! Heerlijk dat er zo veel supporters mee gaan! 1 ding is zeker dit team o.l.v. Buijs  Heeft de fans achter zich op nr weer een overwinning

08-12-2018 om 11:37

Als alle uitslagen vandaag en morgen meezitten dan staan we morgen bij een overwinning binnen 3 punten van VVV en die staan 8e op het moment dus dan nemen we eindelijk eens qua punten/stand afstand van de degradatie plaatsen.

Nogutsnoglory108-12-2018 om 17:21

Jammer dat Te Wierik geschorst is. Vol voor de 3 punten gaan. Alle ballen op Mahi, die is in bloedvorm. Fantastisch zoveel uitsupporters weer mee. Zelfs met de trein. 4 uur heen en 4 uur weer terug. Klasse. Moet beloond worden met een uitoverwinning . 

herman196008-12-2018 om 22:12

Het is geweldig dat er weer zoveel supporters mee gaan het is gewoon een weder opstand van de fc.

En nu maar hopen dat we de 3 punten kunnen pakken ,want dan stijgt  de FC naar plek 11 en kunnen we weer lekker vooruit kijken .

Dus we blijven achter onze fc staan. Verder wens ik alle uit supporters morgen een goede reis.

FORZA GRONINGEN ❤

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!