Terug

Deel deze pagina:

Interview met... Rasmus Lindgren

Door Thijs Faber 7 reacties

Hij speelde 179 wedstrijden over 2 periodes van in totaal 6 jaar voor FC Groningen, Rasmus Lindgren, de Zweed die als middenvelder en centrale verdediger kan spelen. In zijn laatste wedstrijd bij FC Groningen heeft hij laten zien dat hij zelfs als spits uit de voeten kan, hij werd het boegbeeld van de wederopstanding van de selectie vorig seizoen. Nu speelt hij bij BK Häcken in zijn geboorteland, hoe is het met hem? Boerenmacht.nl interviewde Rasmus:

Ten eerste, hoe is het nu met je? Bevalt het bij je nieuwe club?

Met mij gaat het goed, en het bevalt heel goed bij mij nieuwe club.

Hoe kijk je terug op je eerste periode bij FC Groningen? 

Mijn eerste periode was heel leerzaam en heel succesvol. Ik heb mij als speler heel goed ontwikkeld tijdens die periode. (Dit resulteerde uiteindelijk in een transfer naar topclub Ajax, red.)

Hoe kijk je terug op je tweede periode bij FC Groningen?

Mijn tweede periode vond ik ook heel mooi, eigenlijk nog mooier dan de eerste periode. Vooral de bekerwinst en het winnen van de play-offs. Ik beleefde alles meer bewust en heb veel meer genoten in de tweede periode dan in de eerste. 

Welke van de twee periodes was voor jou persoonlijk het meest succesvol?

Allebei net zo veel, maar op verschillende manieren. In mijn eerste periode heb ik een transfer naar Ajax afgedwongen door mijn spel. In mijn tweede periode was ik denk ik belangrijk, deels door mijn spel (vooral het laatste anderhalf seizoen als centrale verdediger), maar ook was ik meer een leider en één van de meer ervaren spelers. 

Je vorige coach, Erwin van de Looi, heeft veel kritiek gekregen van de supporters, hoe zou jij hem beschrijven?

Erwin is een van de beste trainers die ik heb gehad in mijn carrière, ik kon mij erg vinden in zijn voetbalvisie en ik kan heel moeilijk de kritiek begrijpen die hij heeft gekregen. De supporters van de FC hebben hele hoge verwachtingen, maar wat Erwin heeft bereikt in de 3 jaar is zeer knap. Ik heb een hele goede band met hem gekregen.

Hoe kijk je nu terug op je carrière?

Ik ben tot nu toe tevreden met hoe mijn carriere is gelopen. Ik heb denk ik het maximale er uitgehaald en heb nog steeds de ambitie om prijzen te winnen en om beter te worden als voetballer.

Zou je ooit nog willen terugkeren bij FC Groningen? Als trainer bijvoorbeeld?

Ik ben op dit moment nog voetballer maar als ik ooit trainer wordt zou ik geen nee zeggen als FC Groningen mij belt ;).

Wat zou je tot slot tegen de supporters van FC Groningen willen zeggen?

De supporters zijn altijd heel positief geweest tegen mij en dat vond ik heel fijn, dus bedankt daarvoor en tot ziens!

Wij danken Rasmus voor zijn medewerking aan dit interview. Tot de volgende keer bij een nieuw interview met een nieuwe ex-Groninger!

Reacties:
07-10-2016 om 18:33

Goeie voetballer en een heel positieve knaap. Bedankt Rasmus, dat je bij de mooiste club van Nederland wilde voetballen. Veel succes bij je verdere voetbalcarriere, en natuurlijk altijd welkom in Groningen.

07-10-2016 om 21:45

Is en blijft een baas die lindgren! Leuk interview

Reinier9308-10-2016 om 13:46

Zou een goede zijn als assistent van Faber. Jongen met wilskracht en een harde mentaliteit. Het gaat je goed Rasmus!!

marcelfcg08-10-2016 om 17:19

Mee eens Reinier. Een echte voorbeeld-prof. Deze jongen komt nog wel bovendrijven als trainer.

brummie09-10-2016 om 12:22

Sympathieke voetballer en persoonlijkheid. Klasse dat hij ook credits geeft aan vd looi. 

10-10-2016 om 00:52

Nou hij is pas sinds de zomer weg...( wees een aanbieding voor nog een extra jaar bij Groningen van de hand, maar had het jaar ervoor al aangegeven dat zijn vrouw graag terug wilde naar Zweden )..en had natuurlijk routine en klasse ondanks zijn leeftijd.  Wat mij opvalt is dat we naast Nevland en Levchenko en Stenman en Granqvist en Andersson  wat mij betreft ook Marcus Berg en de Fin Sparv, nog niet zo lang geleden klasse voetballers uit Scandinavië met een prima winnaars-instelling in het team hadden 

11-10-2016 om 16:24

Ja Kees en dan moeten we het nu doen met "slapjanussen" als Drost en Rusnak en nog een paar van die verwende "Ollanders". En laat Rusnak nu net een Slowaak zijn, maar dit terzijde, een slapjanus is het. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!