Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - Sparta Rotterdam

Door Redactie 12 reacties

Dit weekend staat in het teken van 60 jaar eredivisie. Vandaag (9 september) was er een bijeenkomst op het Kasteel van Spangen in Rotterdam om dit jubileum te vieren. Mr FC Groningen Jan van Dijk was daar aanwezig - als afgevaardigde namens de trots van het noorden, samen met de FC directie. Zestig jaar Betaald Voetbal is uiteraard een mooie mijlpaal, wij feliciteren alle betrokkenen!

We gaan ons richten op speelronde vijf want na de korte (interland) onderbreking gaat dit weekend de eredivisie verder! Op de groen-witte speelkalender staan t/m 1 oktober eveneens vijf wedstrijden voordat er opnieuw een pauze is van ongeveer 2 weken vanwege weer die interlands... FC Groningen gaat de aankomende 3 weken de degens kruisen (uit) tegen Utrecht, Capelle (beker) en Vitesse. Thuis wacht Sparta en Vitesse waarbij onze focus ligt op de eerst komende wedstrijd tegen de Kasteelheren, die zondagmiddag om 14.30 uur op de rol staat. De missie luidt, er moet gewonnen worden! Jan van Dijk verricht dan samen met Sparta coryfee Aad Andriessen de aftrap. Komt dat zien!

Korte terugblik PSV - FC Groningen
Met het zwaarbevochten gelijkspel (in Eindhoven) was natuurlijk een fantastische morele opsteker. Een pure bonuspunt en van de nul af! FC Groningen kreeg loon naar werken! En dat een uur lang met een man minder, met het snot voor de ogen en blijven gaan! Het grootste pluspunt is dat het lek in de achterhoede lijkt te zijn gestelpt. Was het met name tijdens de eerste eerste drie wedstrijden bij vrijwel iedere tegenaanval een schietttent, met de nieuwkomers Samir Memisevic en Jason Davidson plus de teruggekeerde Kasper Larsen begint de achterste linie meer kaliber te krijgen. 

En dat zal nodig zijn om gelijk maar de link te leggen op de wedstrijd van zondagmiddag tegen Sparta Rotterdam. Nog geen twee maanden terug werd er geoefend in Hoogeveen en de wedstrijd eindigde in 3-3. Tijdens de rust keek FC tegen een 0-2 achterstand aan. Defensief geklungel vormde de basis voor deze tussenstand. FC Groningen liet zich tijdens de eerste helft te weinig gelden. Albert Rusnak kwam namens FC welgeteld tot één serieuze doelpoging... en da's natuurlijk veel te weinig. Na de pauze toonde de ploeg van Ernest Faber offensieve dadendrang, veerkracht en had de betere kansen. 

Sparta Rotterdam 
De promovendus kan terugkijken op een betere seizoensstart dan FC. Van Ajax en Twente werd verloren, tegen PEC Zwolle en Go Ahead Eagles behaalde de ploeg van trainer Alex Pastoor de volle winst. De Rotterdammers staan momenteel op de achtste plek met zes doelpunten voor en zes tegen. Michael Reiziger die tijdens het seizoen 93/94 een verhuur periode kende bij de trots van het noorden en daarna een grote internationale carrière tegemoet ging, is momenteel assistent trainer. Tevens herbergt de kasteel-selectie twee oud FC-ers, het gaat om middenvelder Paco van Moorsel en (oud jeugdspeler) verdediger Mart Dijkstra. 

 

Mathias Pogba
Tegen het sluiten van de transfer window hengelden de Spartanen een grote achternaam binnen. Aanvaller Matthias Pogba (broer van de wereldberoemde Paul) werd overgenomen van het Schotse Partick Thistle. Mathias kwam eerder uit voor Quimper, Wrexham, Crewe Alexandra, Pescara en Crawley Town. Hij is een tweevoudig international voor Guinea. Vorig jaar was Pogba op proef bij ADO Den Haag. (bron VI)

Of "broertje" Paul ook ingaat op de uitnodiging van Hans Nijland om hier als toeschouwer aanwezig te zijn tijdens het debuut van zijn broer is ons (op het moment van schrijven) niet bekend. Op het digitale huis van VI valt te lezen dat trainer Alex Pastoor lyrisch is over zijn nieuwste aanwinst die hij omschrijft als groot en sterk met veel ervaring.

 

Historie

02-05-2010 FC Groningen - Sparta Rotterdam 3-1  

25-10-2008 FC Groningen - Sparta Rotterdam 3-0  

29-09-2007 FC Groningen - Sparta Rotterdam 1-0  

26-12-2006 FC Groningen - Sparta Rotterdam 0-1  

21-09-2005 FC Groningen - Sparta Rotterdam 2-1 (beker)

FC Groningen
Juninho Bacuna die tegen PSV met twee keer geel rood zag, is één duel geschorst.  Jesper Drost kampt met een enkelblessure en blijft voorlopig uit de running. Simon Tibbling volgde de afgelopen week een aangepast programma om weer helemaal fit te worden. Ook Desevio Payne volgt een apart trainingsschema. 

Coach Ernest Faber geeft de voorkeur aan Tom Hiariej als vervanger van Juninho Bacuna. Faber's toelichting om niet te kiezen voor Etiënne Reijnen is omdat Hiariej wendbaarder en dynamischer is, met meer drang naar voren, aldus de trainer. Simon Tibbling begint op de bank. 

De vermoedelijke opstelling: Padt; Hateboer, Larsen, Memisevic, Davidson; Hiariej, Linssen, Yttergard Jenssen, Hoesen, Idrissi, Mahi 

FC Groningen heeft een resultaat nodig om de weg omhoog te vinden. En komen alle goede elementen bij elkaar in één wedstrijd? - lazen we op de clubsite?

Wat ons betreft de hoogste tijd om zondagmiddag die stap te zetten, met lef en initiatief om de weg omhoog terug te vinden!  

Come on FC!

fotoreportage training vrijdag 9-9-16

Reacties:
appie happie09-09-2016 om 19:06

Tijd voor 3 punten

Hiarij of niet  gewonnen wordt er.

appie happie09-09-2016 om 20:51

En uiteraard de bevestiging van de twentse homo...boy..Hij fluit in de jl vanavond  dus  hij floot psv -fc  niet goed. .Maar dat wisten wij al natuurlijk.

10-09-2016 om 09:36

Niet goed? Gewoon enorm aan het thuis fluiten. Ik zag op dit forum een reactie langs komen die precies ook mijn beeld weergaf. Iets van: het liefst schiet Nijhuis 'm er zelf nog in voor PSV. Triest. Zeker vier beslissingen waren gewoon kadootjes voor de thuisploeg. Waaronder de 2e geel voor Bacuna.

Gert10-09-2016 om 11:52

Zal wel aan mij liggen maar bij bij mij speelt Tibbling altijd. en dat Hoessen weer in de basis staat zegt genoeg over het niveau van de scouting op dit moment bij de fc. is niet goed waar zijn onze zgn topspitsen Sorloth en v/d Weert ???

ben wel blij met Hoesen trouwens het komt er een keer uit, is gewoon een hele goede voetballer.

de dood of de gladiolen zondag.

10-09-2016 om 12:45

Lees het stuk in het dvhn van Jeltema en je weet genoeg met deze man red de fc het niet .

Rob197010-09-2016 om 17:41

Een perfecte weergave, dat deze man totaal niet geschikt is, ook dit is slecht gescout. Ik groei steeds meer in mijn rol, ik had het fijner gevonden, dat hij direct op zijn plek zou zijn geweest. Hoe laconiek hij over de transfers en de seizoensstart praat, mag misschien journalistisch gezien zo scherp mogelijk neergezet, maar het zal zeker niet verdraaid geschreven zijn. Een amateur in het profklimaat.

Martijn 10-09-2016 om 19:13

Ik heb het stuk niet gelezen en was er ook niet bij tijdens het interview. Maar ben zelf in het verleden een aantal keerdoor verschillende regionale dagbaden geinterviewd. En 1 ding kan ik je verzekeren. Journalisten verdraaien altijd wel iets.

appie happie10-09-2016 om 18:14

Die gaat het dus moeilijk krijgen nog....ik heb sws moeite net bank mensen of ex bankmensen..arrogante juffers zijn het meestal...gebeurt alleen wat zij,na toestemming , willen wat er gebeurt.. zo een ist vast....

 

Maar misschien ook niet....

kees10-09-2016 om 21:07

Jeltema heeft een paar mand geleden nog verklaard dat hij het liefst wat in de anonimiteit zou willen blijven...waarom zou dat zijn?  Als ex hoofd opleiding jeugd mag hij toch wel iets meer voetbalmeneer zijn...en natuurlijk heeft Nijland hem uitgekozen ( in die "open sollicitatieprocedure" ), waar hij eerst het administratieve-ordnerwerk zou gaan doen toen Henk Veldmate een stapje terug deed en hoofd scouting werd. 

Ik vind altijd dat mensen de kans moeten krijgen in hun functioe te groeien, en eerder gemaakte fouten moeten kunnen rechtzetten.  Maar bij dhr Jeltema heb ik weiniog hoop op een transformatie op het gebied van communmicatie en aanvoelen van sentimenten wat er in de profclub leeft. Dogba mag dan als ludieke actie uitgenodigd zijn om bij Groningen-Sparta naast Nijland zitten op de tribune, maar in het geval  Groningen een wanprestatie aflevert tegen Sparta, dan is de lol er snel weer af:  wordt het gemor almaar groter...ben ik bang. 

Ik blijf toch rekenen op een overwinning, zondagmiddag  

Woltjer10-09-2016 om 20:36

Tibbling hoort gewoon in de basis elf ! 

Marco10-09-2016 om 20:58

Must win.

Dit zijn de wedstrijden waar Van Weert moet worden gebracht. Een middenveld met Hiariej, Linssen en Jenssen is armoede.

kees10-09-2016 om 21:16

drie lopers dus op het middenveld... en links en rechts midden waarschijnlijk spelend vanaf de eigen helft...linssen op merkwaardige positie links áchter de "10"...

kees10-09-2016 om 21:28

                                   Padt

-              Larsen - Memisevic -  Davidson

 Hateboer    Hariej/Tibbling   Jensen     Linssen

                            Hoesen   

                 Idrissi               Mahi   

                                                                 

Ronnie 10-09-2016 om 21:20

Eerst dat Bassie en adriaan filmpje van hans nijland en vandaag de spreekpop jeltema. 

Er stond werkelijk niets in het interview. Meneer gaf aan dat ze vorig jaar in de winterstop ondanks verzet van vd Looi Kappelhof hebben weggedaan. Niemand teruggehaald.  Iedereen heeft de rest vh seizoen gezien dat na de blessure van tibbling wij op het middenveld zwaar tekort kwamen met bacuna en maduro. Het is de schuld van Jeltema dat een ventje van 17 op het midenveld moest spelen, tekort kwam en nu wordt vrguisd. Had gewoon een speler ter vervanging moeten halen. Leg dan uit waarom je dat niet hebt gedaan. 

Ik kan er helaas niet op ingaan en andere dooddoeners. Kijken we naar de selectie bij begin vh seizoen, waren we weer niet compleet. Daar tilt meneer niet zo zwaar aan. Man man.

ik kleur het vakje " ongeschikt" aan. Haal die gozer van excelsior maar, die de haan. Die zorgt ieder jaar voor een goede selectie met wat oud papier geld. 

Ronnie 10-09-2016 om 21:20

2 x (per ongeluk) geplaatst - daarom 1 x weggehaald - Mod BM

FCGmijnclub10-09-2016 om 21:42

Ook ik heb me verbaasd over dat (DvhN) interview van Jeltema. Met name dat er inhoudelijk (vrijwel) niets gezegd is. Achteraf nog knap van de desbetreffende journalist om er nog een heel verhaal van te maken. #

Jantje10-09-2016 om 21:55

Zondag kunnen we zien als Groningen de weg omhoog inzet of het blijft hangen onderin.

Bij verlies gaat het straks heel lastig worden om onderin weg te komen. 

kees10-09-2016 om 23:07

maar bij winst, Jantje,  schuiven we 3 plaatsen op en komen gelijk met VdLooi's Willem II

Oeleoptak10-09-2016 om 23:15

Heb Groningen zien oefenen tegen Sparta. Is een fysiek sterke ploeg. Hiarieh werd een paar keer reglementair omgekegeld door die gasten. Wdstrijd is echt nog niet gewonnen.

11-09-2016 om 12:59

Het gaat om Pogba Kees. Geen Dogba.  

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!