Terug

Deel deze pagina:

Poll - FC Groningen kan nauwelijks kansen creëren, waar ligt dat aan?

Door Redactie 82 reacties

De nieuwe poll staat weer open. FC Groningen vindt steeds moeizamer de weg naar het doel van de tegenstander. Met name in de uitwedstrijden is het elftal offensief van de leg en ook de laatste thuiswedstrijd tegen Willem II was het vertoonde aanvalsspel van bedenkelijk allooi. Grunn won toen dankzij een penalty. Vandaag (5 oktober) ging het goed mis tegen Feyenoord. We kwamen tot nul kansen / schoten op doel. De één is van mening dat het zelfvertrouwen ontbreekt bij de spelers, de ander wijst de trainer aan als "hoofdschuldige". Hoe dan ook, met het zomerse vertrek van Zivkovic en Kostic ontpopt FC zich steeds meer als een tandeloze tijger dat met name aanvallend tot weinig meer in staat is. Ook verdedigend is FC kwetsbaar. Wat is volgens jullie de hoofdoorzaak dat FC sporadisch nog voor het doel komt van de tegenstander?

1) Het ligt aan de spelers

2) Het ligt aan de trainer

3) Het ligt aan de blessures

4) Het ligt aan de spelers en trainer

5) Het ligt aan de spelers, trainer en blessures

6) Gebrek aan kwaliteit / er is niet adequaat ingekocht

Reacties:
pall mall05-10-2014 om 18:12

Spits

pall mall05-10-2014 om 18:13

Een echte goede afmaker hebben we nodig en een goede keeper want Padt heeft nu me vertrouwen wel verloren

appie happie05-10-2014 om 18:23

Cominatie vasn factoren,trainer is een angsthaas die niet verliezen wil en doortom op safe wil spelen maar dat lukt natuurlijk niet met bv Kappelhof en v Nieff (snap niet wrom hij terrug gehaald is) is niet goed genoeg...Antonia. Is zo onzeker dat hij verstijft is.. Waar is dat snelle hertje???enz enz ernz iedereen weet dat in te vullen verder.

05-10-2014 om 18:24

Al staat Messi in de spits, geen kansen creëeren... Helaas

mbarkhof05-10-2014 om 18:26

het ligt aan de spelopvatting van de trainer. je kan nog zo'n goede spits hebben, maar als je niet of amper voor het doel komt, scoor je nooit een doelpunt. Ik kijk bijna jaloers naar voetballende ploegen als Zwolle en Cambuur. Beide teams spelen altijd naar voren, ongeacht de tegenstander. Daar moet de FC ook naar toe! Weg met 2 controlerende middenvelders, tegenstander onder druk zetten! Wellicht Islamovic .. die is wat sterker.

05-10-2014 om 18:30

Als je een goeie afmaker hebt komen de assist vanzelf. En de kansen komen dan ook. Want daar heeft iedereen baat bij...dat levert die luie lamlullen namelijk geld op en daar zijn ze gek op. Hoesen loopt alsmaar weg van de 16. Is geen echte spits dus. Maar moet zeggen met deze laffe kaboutertactiek is er voor hem ook weinig te spitsen.

05-10-2014 om 18:38

Je valt steeds weer in herhaling met die fluitconcerten, verzin eens iets anders want dit wordt vervelend. Dat er gefloten wordt weten we nu wel. Een andere plaat a.u.b.

Penninga05-10-2014 om 18:43

Trainer, laf voetbal

FCGmijnclub05-10-2014 om 18:47

Bokko.. FC pakte de meeste punten dit seizoen thuis en daar zitten toch de meeste FC supporters..... In de uitwedstrijden gaan er slechts een paar honderd supporters mee, zij staan 110% achter onze FC Zijn zij dan de schuld van de kansloze uitnederlagen? Tegen Cambuur waren ze er niet eens officieel bij... hoezo de hand in eigen boezem????

Marco05-10-2014 om 18:51

Spelers. Coach is zo goed als zijn materiaal. Wie zijn daar verantwoordelijk voor Nijland en Veldmate. Hebben die allebei volledig gefaald aflopen transferwindow: Ja. Mogelijk kan hockey coach Marc Lammers een weekje meelopen met vd Looi. Die heeft lessen getrokken waarom hij met zijn teams nooit het hoogste haalde, die verbeterslagen leiden uiteindelijk tot succes. Vd Looi zal enorm veel baadt bij zijn aanpak hebben, anders voorzie ik dat Nijland en Veldmate zichzelf weer gaan indekken en de coach de deur uit doen. Dat een Kostic verkocht zou worden was geen verrassing, dat er in 3 maanden tijd aan transferwindow geen vervanger is gekomen is wanbeleid, zoals we in het recente verleden van groningen al te vaak hebben meegemaakt, wel verkopen, geen komst goede vervanger Veldmate moven.

grunnfan05-10-2014 om 18:55

Gebrek aan creativiteit op het middenveld en een gebrek aan een spelopvatting om te winnen en niet 1 om niet te verliezen! !!! Het speelveld moet kleiner gehouden worden en mensen moeten mee naar voren durven op te komen want alle 3 voorin krijgen geen ondersteuning. daarom graag hoesen achter een diepe spits zetten en mensen aan de zijkant . kortom mensen moeten meer aansluiten om te kunnen combineren..ze staan nu allemaal maar te kijken wat een teamgenoot met bal gaat doen ipv aansluiten om vooruit te combineren. nu maar hopen dat vd looi het ook leest..:):lol:

Ronnie 05-10-2014 om 18:58

In de poll kun je niet kiezen voor het falen van de technische staf. Trainers en Veldmate. Eens met Marco, de spelers die zijn gekomen zijn allemaal slechter dan die zijn weggegaan. Fc is na vertrek van Bacuna al meer dan een jaar achter een box to box middenvelder op zoek. Nu staan daar twee brekers die niet voor uit maar achteruit voetballen. Van Kostic was al lang bekend dat hij weg zou. Huur desnoods een speler want nu hebben we a) mindere spelers dan vorig jaar en is b) de selectie te smal, dus geen scherpe training, geen concurrentie.. We hebben gewoon de bot gemist en mogen hopen op de winterstop.mdan wel de Boer op Nijland en co pot...

FCGmijnclub05-10-2014 om 19:02

@ Ronnie, zie optie 2 en 6

Hoekie05-10-2014 om 19:05

tot aan de winterstop blijft het zoals ik meerdere keren al heb aangegeven doormodderen met een instabiel elftal. Een belangrijk deel door blessures maar ook te weinig kwaliteit teruggekocht, te weinig creativiteit en voetballend vermogen. onder druk worden daardoor veel fouten gemaakt. Mee eens dat Pec en zelfs Cambuur meer voetbal brengen. tot die tijd moeten we hopen dat spelers van blessures terugkomen om in de winterstop gerichte aankopen kwaliteitspelers te halen. Met de paniekzaaiers die trainers willen ontslaan doe ik niet mee.

05-10-2014 om 19:08

Waarom kun je in de poll niet aangeven dat het aan het publiek ligt?

campesino05-10-2014 om 19:08

Het is hier allemaal al 100 keer gezecht: 1/ veldmate moet oprotten 2/ vd. Looi moet oprotten 3/ nijland moet de beurs trekken en een linksbuiten en een middenvelder die kan voetballen kopen.

FCGmijnclub05-10-2014 om 19:13

@ Geronimoo, omdat het publiek niet mee mag doen in het veld :lol::lol::lol:

05-10-2014 om 19:14

Kutpoll. Kutclub. Kutspelers. Kutpubliek. Kutgeronimoo. We hadden ook altijd een kutveld...maar die is al een stuk beter nu.

05-10-2014 om 19:18

maar een goeie trainer een topper

campesino05-10-2014 om 19:22

Hoekie, over welke blessures heb je het? Want je gaat me toch niet vertellen dat het met hiarieh, burnet en vd laan veel beter zou zijn gegaan?

05-10-2014 om 19:23

Had Looi maar een blessure. Zakkramp ofzo...of de Braziliaanse berry berry....

grunnfan05-10-2014 om 19:43

Tactiek en veldbezetting.....is toch niet zo moeilijk om te zien dat deze 2 dingen niet kloppen bij ons. en:agreed: met bokko......kom je in de euroborg... Dan wel om je team te steunen.. onze frustraties uiten doen we hier wel :)

Marja170105-10-2014 om 20:00

Spirit, motivatie en lef, dat ontbreekt er ook aan. Als je als team echt wil winnen dan zouden we dat er van af kunnen zien, ze meer naar voren spelen en minimaal het aantal kansen omhoog schroeven. Dat wij niet gemakkelijk nummer 1 worden is een feit, dat er een wedstrijd verliezen is ook niet zo gek maar iedere keer op deze manieren??? Daarnaast, hoezo mogen supporters niet fluiten? Ik begrijp dat echt niet. Het is toch om niet aan te zien en ik vind best dat supporters van zich mogen laten horen. Wie zegt dat je dan niet achter de club staat? Wat een onzin! Ennuh als iedereen stil zou zijn is het ook niet best, valt ook op ;-) Juichen en fluiten... Voetbal is en blijft emotie!

Marja170105-10-2014 om 20:00

Spirit, motivatie en lef, dat ontbreekt er ook aan. Als je als team echt wil winnen dan zouden we dat er van af kunnen zien, ze meer naar voren spelen en minimaal het aantal kansen omhoog schroeven. Dat wij niet gemakkelijk nummer 1 worden is een feit, dat er een wedstrijd verliezen is ook niet zo gek maar iedere keer op deze manieren??? Daarnaast, hoezo mogen supporters niet fluiten? Ik begrijp dat echt niet. Het is toch om niet aan te zien en ik vind best dat supporters van zich mogen laten horen. Wie zegt dat je dan niet achter de club staat? Wat een onzin! Ennuh als iedereen stil zou zijn is het ook niet best, valt ook op ;-) Juichen en fluiten... Voetbal is en blijft emotie!

Hoekie05-10-2014 om 20:04

Campesino Gemakshalve vergeet je er nogal wat geblesseerden te noemden.tel daarbij op de 2 a 3 aankopen die gedaan hadden moeten worden en 1 speler die een half uur kan voetballen. Hebben we er klein elftal. Maar jij ziet blijkbaar de hele staf en directie onder curatele. Erg goedkoop en kortzichtig. :Dezelfde fans die stonden te blèren op de grote markt zeker. Bah.

Cantona05-10-2014 om 20:18

Kan me eigenlijk niet herinneren dat we een trainer met ballen hadden. Ron Jans was hier ook niet zo'n lefgozer maar behaalde wel goede resultaten

Hoekie05-10-2014 om 20:29

campesino: Burnett, Mimoun, Bakker, Bos, Hieraj v. d Laan en nu zelfs de Leeuw waren/zijn geblesseerd en hadden de trainingen ook sterker gemaakt en hebben het Nivo verhoogd. Het gaat niet alleen om de 11 die in de basis staan maar om de totale selectie.

no guts no glory05-10-2014 om 20:35

De meeste reacties snijden wel hout maar de enige die het volgens mij bij het rechte eind heeft is: grunnfann 20.55 uur. De afstanden tussen de linies zijn inderdaad veel te groot. De verdedigers en middenvelders lopen alleen maar terug en sluiten niet genoeg aan bij balbezit. Een voorbeeld: ik heb van Lief in 7 wedstrijden nog niet 1 keer over zijn middenvelder cq linkeraanvaller heen zien gaan. Natuurlijk weet ik dat hij geen linksback is maar als middenvelder mag hij toch wel wat aanvallender en dwingender spelen. Ik denk dat de spelers net als onder Maaskant veel te veel opdrachten krijgen en dat ze bang zijn om beslissende fouten te maken.

FCGmijnclub05-10-2014 om 20:35

@ Marja:agreed:

campesino05-10-2014 om 20:38

Hoekie, van al die spelers die jij Noemt, zou alleen burnet in de basiself staan. Bos, bakker en hiarieh hebben geen toekomst bij groningen en met of zonder de leeuw spelen we hetzefde angsthazen voetbal. Net als vorig jaar trouwens. Maar toen vergoeden de resultaten het baggervoetbal. Ik ben met je eens dat er een sterkere bank zou moeten zijn. En Daar is veldmate verantwoordelijk voor. Dus na al zijn miskopen, éxit met die beste man.

Marja170105-10-2014 om 20:57

Ik kan niet fluiten maar als ik het kon dan had ik het gedaan. Niet direct naar de spelers maar naar het geheel. Als er goede coaches zijn dan kunnen de zogenoemde slechtere spelers ook beter voetballen, zie je in ieder geval iets meer magie in t veld. Ennuh Bokko, terugkomend op je eerste alinea, houd het bij het voetbal en ga niet met dat soort dingen smijten (ik ken iemand die dat in zekere zin heeft en waar ik persoonlijk af en toe behoorlijk last van heb). Dank je!

Marja170105-10-2014 om 20:58

P.s, ik begrijp niet waarin mn eerste reactie er 2x staat?? Gebeurt me vaker..

campesino05-10-2014 om 21:22

Verzorgen combinatievoetbal? Daar heb je tecnisch bekwame middenvelders voor nodig en Dat is nu juist het probleem van groningen. Hier Lopen teveel kieftenbelds, lindgrens en de leeuws rond. Ik lees hier dat mensen jaloers zijn op cambuur en zwolle, maar Daar wordt juist wel combinatievoetbal gespeeld.

05-10-2014 om 21:26

Goed, het is wel duidelijk: het speelkwartier van dit seizoen met Van de Looi/Lukkien is voorbij. Wat betreft de poll: ik stemde op optie 6 (kwaliteit ingekocht), want de club heeft verzuimd om voldoende brede selectie neer te zetten waar de zwakke plekken al enkele seizoenen naar voren komen: Zo min mogelijk speler met een beperkt salarisbudget, maar ook gebrik mbt. de visie op het spelsysteem en welke spelers hier voor nodig zijn. Er lopen bij Grunn teveel spelers die niet constant het vereiste niveau halen of die te weinig in teamverband renderen, vooral in offensieve zin. De zwakke punten worden genadeloos door de tegenstander geanalyseerd en afgestraft...en de "Here-boer" van de club lijkt doof en stom tegelijk als er in aantal en kwaliteit, volwaardige vervangers voor vertrokken sterspelers worden gevraagd: jammer ; de kans op een mooi seizoen lijkt met de week minder te worden, en het gezicht van deze trainer gaat meer op dat van Hiddink/ :fc: lijken.

05-10-2014 om 21:41

ergens hierboven las ik nog dat de spelers stijf staan van de tactische instructies voor de wedstrijd. ... Maar hoe kan het dat Kieftenbeld, Van de Velden, Lindgren Kappelhof, Van Nieff en nog een paar vandaag totaal niet in het spel voorkwamen? angstig zegt de trainer...maar ik denk dat "laf"/ of "te gemakkelijk" een betere typering is :(

FCGmijnclub05-10-2014 om 21:48

Zou het misschien ook kunnen dat die paar supporters die de spelersbus hebben opgewacht meer wouden weten waarom de spelers aan collectieve werkweigering doen.... Dit staat trouwens los op welke plek FC op de ranglijst staat....

FCGmijnclub05-10-2014 om 22:03

Ik denk het niet. Het uitvak stond volledig achter onze FC

FCGmijnclub05-10-2014 om 22:18

Het gaat mij totaal niet om Hoesen. Fanatics en uit supporters zijn top! Principieel heb ik nog nooit een FC speler uitgefloten. Verliezen hoort bij het spel. Maar nogmaals, hoe wordt er verloren? Als we verliezen en spelers gaan na afloop met het schuim op de bek van het veld heb ik alleen maar grote waardering. Applaus! De woede die er bij mij inzit is de kansloze vertoning zoals vandaag. We hebben geen enkele kans gehad/geen schot op doel. En dat laatste vind ik FC Groningen onwaardig. :(

Flevoman05-10-2014 om 22:41

Als een elftal niet draait wordt er "overgecompenseerd". Ik was in het begin blij met de weinige kaarten, maar helaas staan we weer in de top. Je hoopt als supporter in ieder geval op meer voetbal en meer gogme. Het wordt tijd dat er een leider opstaat die de boel opschudt. Als de trainer dat niet doet of kan, dan maar een speler. Natuurlijk hebben we te maken met blessures e.d. maar als je start met namen als Anthonia, Hoesen, Cherry, Botteghin, dan mag je beter verwachten. M.a.w., op papier hebben we best een redelijk elftal, met klinkende namen. Er spelen op dit moment teveel onder hun niveau. De teamspirit moet terugkomen (het 1+1=3 idee) en het liefst zo snel mogelijk. Wij kunnen als supporter over twee weken maar één ding doen en dat is uiteraard (ook bij terugspeelballen) achter onze mannen blijven staan. Holl kop d'r veur.

Hendrik05-10-2014 om 22:46

Maar gaan we nu met elkaar wachten tot de winterstop of er misschien ??? Een paar spelers bijkomen. En tot die tijd maar wat aanklooien tot je stijf onderaan staat. Nu is het tijd om in actie te komen Nijland:thumbsup:

Don Chaot06-10-2014 om 05:07

6) Geen lef bij inkopen spelers en daardoor geef lef op het veld!

Marja170106-10-2014 om 05:17

Excuses aanvaard Bokko :-) Verder op naar de volgende thuis wedstrijd, hopelijk gaat het een knaller worden dan is veel alweer vergeten, zo gaat het vaak bij voetbal ;-) en wie weet zijn de tijden om gedraaid. 1e helft van het seizoen in het algemeen niet zo goed maar gaan we de 2e helft van t seizoen knallen en worden andere clubs (nog) minder. :clap:

06-10-2014 om 06:29

Marja: blijf posten, vooral als het wat minder gaat! Ik denk dat iedere positieve fanmail welkom is om momenten dat de ploeg in de "dip" zit - of in de "bonen"

Gert06-10-2014 om 06:38

Ik kom al bijna 30 jaar bij de fc als seizoenkaarthouder maar wat hier gebeurt de laatste tijd is echt dramatisch. met Huistra was het slecht maar dit is echt vele malen slechter, geen durf, geen bezieling, en wat het ergste is we hebben geen spits,..0 doelpunten in de laatste vier uitwedstrijden. zeker niet alleen de schuld van v/d Looi(al vind ik dat hij totaal geen uitstraling heeft) maar de selectie is veel te dun ik denk dat dit fc nog veel verder gaat zakken tot de winterstop als er niet snel een paar spelers opstaan en hun verantwoordelijkheid nemen. maar goed zolang je blijft voetballen met zo'n defensief middenveld blijf je vragen om moeilijkheden. eerst twee week rust pffffff.........................!

brummie06-10-2014 om 07:15

Begrijp de kritiek op veldmate niet, zijn functie is sinds dit jaar overgenomen door peter jeltema. Hij is nu de verantwoordelijke man. Lijkt me toch goed nieuws voor de anti veldmate supporters. Ben het met marja eens, het kan ook zo maar weer positief omslaan. Feyenoord had 3 thuiswedstrijden niet gewonnen, speelt met 2 controleurs op het middenveld en zit nu ook in een flow. In de winterstop zal het elftal versterkt gaan worden, daar twijfel ik niet aan. Technische leiding heeft geprobeert het elftal voor de competitie te versterken, maar om verschillende redenen is dat niet gelukt. Gelukkig is er toen geen paniekvoetbal gespeeld, door mindere of andere keus spelers aan te trekken. Wat we nodig hebben: publiek dat vertrouwen blijft houden, doelpunten en een beetje geluk. Come on fc!

braveheart06-10-2014 om 07:52

De spelers moeten eens in de spiegel kijken en af vragen waar ze mee bezig zijn. Het is geen team op dit moment zoals vorig seizoen, Als je minder aan kwaliteit hebt dan moet er meer recht getrokken met vecht voetbal, en daar ontbreekt het op dit moment aan. het met en voor elkaar door het vuur gaan. de mouwen opstropen en de wil hebben om te winnen. Dat is het minimale wat je van een speler mag verwachten. Die hebben we wel maar te veel spelers laten het niet zien.

Groby06-10-2014 om 08:04

Bij de volgende transferperiode begin dan met de verdediging daar kan het wel iets breder na mijn mening, er is ook zeer weinig zelfvertrouwen, en het spel zat geen verassing en geen creativiteit, en een tip als je constant de lange bal probeert uit onmacht zet Zeefuik dan in niet Hoesen die is in andere dingen goed.

Hoekie06-10-2014 om 09:19

Brummie Ik ben het met je eens dat Veldmate niet als zondebok moet worden aangewezen. Tadic, Matavz, Berg, Granqvist, Nevland Suarez zijn in zijn tijd gehaald. Natuurlijk zijn er paar handenvol missers aan te wijzen Femi, Pedersen, Enevoldsen, Teixeira, Zeefuik en noem ze maar op. Ik ben het volkomen met je eens dat paniekvoetbal het domste is wat je kunt doen. Gelukkig zijn Nijland en consorten zo verstandig geweest om niet ruim 2 miljoen voor spelers van het kaliber Linssen uit te trekken. Zo vreselijk goed is hij nu ook weer niet. Ook ik had graag spelers als van Duinen en Ondaan hier zien voetballen. Het wachten is op betere tijden en die gaan komen al kan dat best nog een paar maand duren. Die periodes heeft elke club. ik zit gewoon weer komende wedstrijd in het stadion en verwacht van de medesupporters dat zij iedereen bij de steunen. Met een steun in de rug kom je sneller over de dip dan het uitfluiten waarvan sommige supporters blijkbaar denken dat dat de oplossing is.

braveheart06-10-2014 om 09:44

:agreed::agreed::agreed:

06-10-2014 om 10:00

FC-Groningen-Exselsior..........6-0 en we zijn weer tevreden,toch??

06-10-2014 om 10:07

Op zich heb je gelijk, Hoekie...maar het is wel heel snel bergafwaards gegaan die omslag na de euforie van het behalen van Europees: we zijn pas 8 rondes ED onderweg en de scores (vooral in uitwedstrijden: 360 minuten niet gescoord) en punten vertonen een neerwaardse trend. Op zich kan je stellen dat het seizoen nog kort is, en er best wel een verbetering kan komen, maar dat men mort is te begrijpen na die zuinige transferperiode waar een nettowinst van ruim € 9 miljoen werd "geparkeeerd" voor o.a. aankopen in de wintertransfer. Ik verwacht dat de huidige spelers beter kunnen dan nu, en dat het team ook nog weer beter gaat spelen. Maar Mahi, Hoesen en Antonia zonder goede aanvoer vind ik bedenkelijk en de trainer speelt met de gehanteerde tactiek daar een belangrijke rol in...toch ?

06-10-2014 om 10:09

Rob Roy: bij zo'n uitslag zeg ik: in liefde bloeiend!(L)

campesino06-10-2014 om 10:17

heokie, wachten op betere tijden? ik wacht al jaren op betere tijden. het laatste jaar onder jaqns, huistra, maaskant en vd looi. al jaren zie ik verdedigend voetbal wat niet om aan te gluren is. vorig jaar was de doelstelling het publiek vermaken en het leek even of het om zou zijn. maar door de goede resultaten hebben we ons zand in de ogen laten strooien. het laatste goede voetbal dat ik hier gezien heb dateerd uit de jaren ron jans en sindsdien is het diep diep triest met ieder jaar veel loze beloften en volgens gasten als bokko moeten we onze kop maar houden en als een stel domme koeien fc groningen ole staan te joelen. want dan komt het wel goed. en kom me niet aan met die wedtrijd tegen ajax, want dat was voetballend ook niet om aan te zien.

campesino06-10-2014 om 10:23

en die veldmate, die is hier verantwoordelijk voor. dus het is een schande dat die nog op de loonlijst staat. over jeltema kan ik niks zeggen want die is net begonnen maar ik ben bang dat veldmate op de achtergrond gewoon het beleid bepaald (hopelijk vergis ik me). het liefst zie ik vd looi meteen vertrekken, maar goed laten we hem nog een kans geven tot de kerst. en zolang er geen linksbuiten is en de rechtsbuiten uit vorm is, lijkt me 4-4-2 logischer.

hertopwil06-10-2014 om 10:30

iedereen heeft het over een speler die niet goed is,maar ik denk zelf dat er iets in de groep spelt . Het is net of er totaal geen beleving in de groep zit. Je speelt tegen 020 een goede pot en vervolg komt er totaal geen motivatie van de spelers meer. En dan die arme v Nieff speelt bij Dordrecht super,en speelt hier als een draak(hij is ook geen verdediger) De T S. zal eerst eens goed met de spelers moeten gaan praten,want als er geen eenheid is krijg je nooit een team. En mss heb ik het wel verkeerd maar geloof toch echt dat we een fijne groep voetballers er lopen hebben. En ja als supporter moeten we achter ons club blijven staan. Net zoals hier al eens werd gezegd in Engeland en Duitsland blijven ze ook voor hun club schreeuwen.;)

campesino06-10-2014 om 11:11

tuurlijk moet je achter je club staan en uitfluiten tijdens de wedstrijd heeft geen zin. maar dat is niet de reden dat we al jaren defensief baggervoetbal moeten aanschouwen. en na afloop een flink fluitconcert om te laten blijken dat je het aangebodene maar niets vind, daar is ook niets mis mee.

appie happie06-10-2014 om 12:26

Van duinen is al vastgelegt die komt in januari.

06-10-2014 om 12:47

Bokko... ik ben geen schaduw-penningmeester van de club...het is door RTVNoord/Ronald Baas eens voorgerekend met alle plussen en minnen: 3,5 miljoen ex doorverkooppremies en ex Van Dijktransfer (na afdracht van alle verplichtingen) om te herinvesteren. Dat hoeft van mij niet meteen op het veld...maar du waist wel....zomer 2015 gaan Chery, Botteghin en Hateboer vást weg...met nog een paar schijnaanvallers....ben je nog verder van huis met de boudel :D

06-10-2014 om 13:04

Wat een gelul zeg echt niet normaal meer. Geloof je dit nou echt zelf ook nog?? Manmanman ik ga er nog op in ook...ongelooflijk. Alsof ze bij andere clubs niet kei en keihard worden aangepakt door supporters etc. Wat hier gebeurd stelt geen fuck voor kerel!

brummie06-10-2014 om 13:50

Het is een optelsom van factoren, dat er al jaren verdedigend is gespeeld is natuurlijk onzin, de fc heeft ook genoeg wedstrijden onder huistra aanvallend en attractief gespeeld. Alleen het laatste halfjaar was minder. Met andere woorden, men vergeet vaak de goede wedstrijden en onthoud blijkbaar de mindere. Een belangrijk punt in mijn ogen is, zowel bij fc als eredivisie breed, zijn de selecties tov aan aantal jaren gekeden een behoorlijk stuk jonger. Dit betekend automatisch meer pieken en dalen. Wat dat betreft missen we leiderstypes in de huidige selectie. Spelers als andersen, nevland en granqvist. Het is allemaal gewoon jong, en vooral deze jongens hebben vertrouwen nodig. Van hun coach en publiek

Hoekie06-10-2014 om 13:56

Samenvattend: Actie 1. We hebben de bus al opgewacht en de spelers onder druk gezet. Vanaf nu willen we beter en aanvallend voetbal zien. Na Excelsior wordt de balans opgemaakt. Actie 2 Veldmate moet met onmiddelijke ingang oprotten. We kiezen een supporter van het forum die zijn taak moet overnemen. Er zit namelijk veel expertise op dit forum. Actie 3 Van de Looi moet eveneens vertrekken. Zo dat lucht aardig op. Verbeek heeft toch niets te doen. De knoet erover. Actie 4 Zeefuik tegen Excelsior in de basis. Alle clubs die hem hadden kunnen kopen zien wat ze gemist hebben. Bovendien kunnen we daarna goed doorverkopen. Actie 5 Nijland heeft het goed gedaan, het is tijd voor een frisse wind. Bedanken voro bewezen diensten. Centjes van de bank halen en opmaken die handel. Als het niet lukt halen we een of andere afhaalchinees binnen die 30 miljoen euro op tafel legt.

campesino06-10-2014 om 14:00

Te hard aangepakt, hou toch op met dat domme gelul. en dat voorbeeld van robben snijdt al helemaal geen hout. want met jouw logica zou hij nu niets meer van de fc willen weten. tegenwoordig is het allemaal slappe hap. ik zal wel als een ouwe lul klinken, maar in het het oosterpark wer er veel harder aangepakt. Vraag dat maar eens aan henkie nienhuis. ik vind het prima dat de speleres worden toegejuicht. hoe meer hoe beter. maar dat de speleres te hard worden aangepakt en daardoor slecht spelen of niet naar groningen willen komen, dat gelooft toch niemand man.

Nachtwacht06-10-2014 om 14:09

Bus opwachten levert niks op.... alleen maar negatieve publiciteit, waarop sponsoren afhaken.

campesino06-10-2014 om 14:13

Als je de top wilt halen zul je er tegen moeten kunnen, want bij feyenoord worden de spelers toch echt harder aangepakt. en wt dacht je van spanje. vorig jaar werden wereldcampioenen als piquet en pedro bij aankomst op het vliegveld, na een nederlaag keihard aangepakyt. en cesct in het eigen stadion welijks keihard uitgefloten en over cristiano ronaldo hoeven we het niet te hebben. maar goed in het land van pappen en nathouden moeten we de tere zieltjes maar de hand boven het hoofd houden als ze met 4-0 aan de kont hebben gekregen en een wanprestatie hebben geleverd. arme jongetjes.

campesino06-10-2014 om 14:15

een sponser die niet begrijpt dat emotie bij voetbal hoort, die kan maar beter korfbal gaan sponseren

brummie06-10-2014 om 14:15

Bokko, Helaas zijn er meer voorbeelden dan Robben. Ook bijv, Djurovski en Lovre en Bacuna werden uitgefloten jammer genoeg. Mijn persoonlijke mening is dat als je jezelf supporter noemt, je eigen spelers niet uitfluit. Ik denk dat in het verleden Veldmate, en nu Nijland en Jeltena het beste voor hebben met de club. Denk ook dat de spelers zelf niets anders willen dan positief willen uitblinken op de zaterdagavond of zondagmiddag. Teleurstelling en kritiek hoort bij het spelletje, maar het valt mij op dat ontevredenheid wel heel snel de kop opsteekt. Wellicht ook een maatschappelijk probleem. Je hebt helaas veel ontevreden vingerwijzende mensen op deze aardkloot.

campesino06-10-2014 om 14:37

actie 7/ Bokko neemt ieder weekend een vlucht naar engeland om daar een wedstrijd te bezoeken. hoeft hij zoich niet meer aan het groninger voetbal, de groninger supporters en het amstelbier te echteren :)

campesino06-10-2014 om 14:46

bokko, veel "anonieme supporters "hebben een kut leven, een kutbaan, een kut hypotheek en een kutwijf die hen het leven zuur maakt. zodoende hebben ze al veel eelt op hun ziel en het loopt hen niet zo snel dun door de broek. ze gaan iedere 15 dagen naar het voetbal om hun helden te zien, om zich beter te voelen en hebben geen behoefte aan zielige figuurtjes , want dat zijn ze zelf al en het minste wat ze willen zien is dat de spelers de eer van hun club hoog houden. snap je?

campesino06-10-2014 om 14:55

aah bremen, schitterende club. ben ik nog eens meegeweest met een vriend die feyenorrdsupporter is. voor de europacup in 1994. met 3 doelpunten van henke larson. fantastisch publiek daar en inderdaad. prima bier daar.

campesino06-10-2014 om 15:22

wat ik me kan herinneren was de sfeer prima. die duitsers de volle 90 minuten met van die enorme vlaggen te zwaaien en het feyenoord vak ontplofte bijna. maar grimmig niet . Dat was bij dortmund wel anders. voor de wedstrijd samen met die lui bier drinken, maar na afloop was het wel andere koek. jammer dat groningen nooit tegen duitse club (m.u.v.rot weis erfurt) lootte.

06-10-2014 om 15:37

Bokko, volgens mij heb jij in Engeland nog nooit op de tribune gezeten bij b.v New Castle of Sunderland. Ik mag je vertellen als deze clubs thuis verliezen, óók met veel inzet en strijd, dan worden de spelers door al die supporters uitgefloten en naar de hel gewenst. En jij beweerd dat het allemaal voorbeeldige supporters zijn? Kom nou toch man, ons kent ons!!!! Heb dit meerdere malen meegemaakt, vertel mij wat!!!!

06-10-2014 om 16:01

Aan "van horen zeggen" heb je niet zoveel als je hetzelf niet hebt meegemaakt. Ben zelf enige malen op "St.James Park" bij New Castle Inited en in het "Stadium of Light" bij Sunderland FC geweest, en geloof me maar, daar worden de spelers, bij verlies, nóg veel harder aan gepakt als die zielige mannetjes hier. Dan worden ze hier nog met fluwelen handschoentjes behandeld hoor. (L)(L)(L)

brummie06-10-2014 om 16:42

Ik herken me niet in ervaring van rob roy mbt engels voetbal, ben op wembley, highbury, fratton park, loftus road, goodison park, white hart lane, villa park, the hawthorns en st andrews stadium geweest, en heb nooit fluitconcten of boegeroep meegemaakt. Tijdens wedstrijd emotie en schelden, dat zeker.Maar na het laatste fluitsignaal altijd applaus, zelfs bij een forse nederlaag voor de thuisploeg.

brummie06-10-2014 om 16:57

Haha dat kunnen we inderdaad niet uitsluiten..... stoke city heeft trouwens het traditionel kick and rush sinds vorig jaar afgezworen en spelen nu meer positiespel ipv de lange bal naar voren....:)

06-10-2014 om 17:45

Plek 48 Bokko en ik kom er aan.:):):)

appie happie06-10-2014 om 18:00

Yoeri mulder. Wat een lul is dat..misselijke vent..

06-10-2014 om 18:21

Appie :thumbsup: Bokko, 8 punten is nog te overzien. :thumbsup: ( en dan te bedenken dat ik helemaal geen verstand van voetbal heb).hahaha.(L)(L)(L)

Marja170106-10-2014 om 18:28

Jeetje, de reacties zijn hier niet meer bij te houden :-) Ik was afgelopen zaterdag in Bremen en wat was het er gezellig met de Werner Bremen supporters, wat waren ze met veel door de hele stad heen verspreid en ka met hun beck's. Ben overigens benieuwd hoeveel vrouwen er hier zijn. Oh wat vind mijn man (we zijn niet getrouwd maar te lang bij elkaar om vriend en vriendin te zijn) het geweldig dat ik lekker fanatiek kan zijn. Oké soms zeg ik wat domme dingen maar meestal heb ik het bij het rechte eind. Nogmaals, mocht ik kunnen fluiten had ik het gedaan. Spelers moeten zich niet direct "aangevallen" voelen en anders zeker niet als enige. De fluitende supporters willen van zich laten horen en omdat nou via forums te doen? Dat is een afstand joh. Mooie opsomming net actiepunten van jou campesino :bowdown: :lol: Hopelijk leren ze in dit geval iets van de Duitsers zowel spelers als staff en gaan we knallen tegen Excelsior.

waltervos06-10-2014 om 20:46

"Daar moeten ze maar tegen kunnen", zei de uitfluiter onder een schuilnaam. Goede nacht, allen!

eddie0106-10-2014 om 21:03

Als vurig supporter van de FC die woonachtig is in het oosten van het land schaam ik mij voor de prestaties van mien cluppie. Ik vind dat de trainer veel te veel vasthoud aan personen zonder loopvermogen snelheid, agressie en aanvallende aspiraties op het middenveld. De balans in het team is ver te zoeken daardoor wordt er steeds meer achteruit gevoetbald. Dus Lindgren en van der Velde op de bank en jonge jongens met passie op hun plaatsen. Daarnaast mag de technische staf mijn in ziens ook meer agressie en beleving uitstralen dat zal het team goed doen. En wij als supporters moeten altijd achter onze trots blijven staan ook dat kan helpen.

Marco06-10-2014 om 21:18

Van mij Veldmate gisteren al vertrokken zijn. Al je jezelf 4 ton per jaar aan salaris waard vindt, moet je van meerwaarde zijn. Met zijn niet leveren van aangekochte basis spelers laat die 21 duizend betalende klanten wachten. Dat kan gewoon niet. Wel aan het begin van de transferperiode roepen dat een kostic blijft, kinderen op de opendag nog overtollige kosic shirts verkopen voor veel geld om vervolgens na de transferiode door vd looi in bescherming genomen omdat hij geen vervanger heeft geregeld. Beschamend. Diepte punt was nog de laatste week in de transferweek. ipv te scouten/onderhandelen een boze brief naar WII, sturen, heb je tijd over of zo, vervolgens worden mega bedragen geboden op beperkte spelers met soms amper eredivisie ervaring. Als je vier ton verdiend op die plek, moet je jaarlijks een speler inbrengen die ten minste 2,5 miljoen inbrengt, en zeker geen leeggeplukt elftal de wei in sturen, en dat is nu gebeurd, besteedt het eerste geld van kostic maar aan de afkoopsom van veldmate.

Marco06-10-2014 om 21:18

Van mij Veldmate gisteren al vertrokken zijn. Al je jezelf 4 ton per jaar aan salaris waard vindt, moet je van meerwaarde zijn. Met zijn niet leveren van aangekochte basis spelers laat die 21 duizend betalende klanten wachten. Dat kan gewoon niet. Wel aan het begin van de transferperiode roepen dat een kostic blijft, kinderen op de opendag nog overtollige kosic shirts verkopen voor veel geld om vervolgens na de transferiode door vd looi in bescherming genomen omdat hij geen vervanger heeft geregeld. Beschamend. Diepte punt was nog de laatste week in de transferweek. ipv te scouten/onderhandelen een boze brief naar WII, sturen, heb je tijd over of zo, vervolgens worden mega bedragen geboden op beperkte spelers met soms amper eredivisie ervaring. Als je vier ton verdiend op die plek, moet je jaarlijks een speler inbrengen die ten minste 2,5 miljoen inbrengt, en zeker geen leeggeplukt elftal de wei in sturen, en dat is nu gebeurd, besteedt het eerste geld van kostic maar aan de afkoopsom van veldmate.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!