Terug

Deel deze pagina:

Poll: De stadionhuur moet omlaag, de Gemeente Groningen moet de plaatselijke FC tegemoet komen

Door Klaas Willemsen 5 reacties

FC Groningen wil minder stadionhuur betalen om kosten te besparen. De huur bedraagt 1,6 miljoen euro, de totale huisvestingskosten bedragen 3,3 miljoen euro. Dit is 20% van de huidige clubbegroting op jaarbasis. Directeur Hans Nijland stelt dat een gemiddelde Eredivisieclub 12% kwijt is aan deze kostenpost. Er zijn inmiddels gesprekken gaande met de Gemeente Groningen en er is een brief gestuurd.

Onze stelling : De stadionhuur moet omlaag, de Gemeente Groningen moet FC Groningen tegemoet komen!

1) ik ben het eens met deze stelling

2) ik ben het ten dele met deze stelling eens

3) ik ben het (totaal) oneens met deze stelling

Reacties:
jan09-05-2014 om 17:54

ik ben het eens met deze stelling en spelerssalarissen wat naar beneden gewoon een salarisplafon invoeren in betaaldvoetbal,

Hertog09-05-2014 om 19:04

Onzin. Dit wisten ze natuurlijk al die tijd al. Vanaf het moment dat er was besloten om een nieuw stadion te bouwen. En nu moeten wij er voor opdraaien? Want die centen moeten toch ergens vandaan komen. Huuur van het stadion omlaag? Gooi de huur van de huizen waarin mensen wonen die nauwelijks de huur nog kunnen ophoesten omlaag! Als je willens en wetens een (te) grote broek optrekt moet je jaren later later niet aan de belastingbetaler vragen of ze die broek op willen houden!

Marco10-05-2014 om 20:10

De begroting is nooit 20 miljoen + geworden, dus in % is het een aanzienlijk deel. Zie meer in een voorwaarde van de gemeente dat het management en directie maximaal de balkendenorm verdiend 180 duizend. Daarmee kunnen ze nog prima boodschappen doen, en zijn ze ook maatschappelijk verantwoord aan het ondernemen. De gemeentelijke belastingen hoeven van mij niet omhoog omdat Nijland 4 ton per jaar wil verdienen.

11-05-2014 om 11:50

De Fc is net zoals vele andere profclubs een soort van speculatieve instelling. Speculeren met spelers ipv aandelen oid. Daar kun je natuurlijk nooit een meerjarenbegroting op baseren. Je koopt een speler voor een leuk bedrag en hoopt hem een paar jaar later met enorme winst te verkopen. Speculeren dus. Soms gaat het goed en soms gaat het fout. En dan moet je dus op de blaren gaan zitten. Minder dure spelers...mindere prestatie's...moet je allemaal op de koop toe nemen. Totdat je weer een keer een topper op de kop tikt en het dure spelers circus weer kan beginnen. Nu zitten we dus fin. moeilijker als in andere jaren en zullen we jammergenoeg Kostic voor een fooi weg moeten doen of Botteghin...erg jammer zeker Kostic. Maar dat hoort bij het speculeren met profspelers... De Fc zal nooit op een gezonde manier met geld om kunnen gaan omdat we gewoon veel en veel te veel geld uitgeven...net zoals nog 300 profclubs.

11-05-2014 om 22:03

Ben het helemaal met jou eens,Geronimoo, maar om dit gegeven af te schuiven op de belastingbetaler, want dat zijn wij toch met z'n allen hier in de Groninger gemeente, gaat mij echt te ver. Voordat de Euroborg gebouwd werd, werd er geroepen dat als het nieuwe stadion klaar was en de club daarin ging spelen, het allemaal een stuk gemakkelijker ging worden qua financiën. Nou we zien het, de gemeente moet dus nu alweer bijspringen om die torenhoge salarissen en uitgaven te compenseren. Niet doen dus, laat ze hun eigen broek maar ophouden en zorgen dat ze elders hun centen vandaan halen.:p:p

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!