Terug

Deel deze pagina:

Update vrijdag 25 augustus, Mimoun Mahi in de definitieve selectie Marokko, Oussama Idrissi geselecteerd in Jong Oranje

Door Redactie 6 reacties

Goed nieuws voor Juninho Bacuna! Bondscoach Art Langeler heeft hem geselecteerd in de voorlopige selectie van Jong Oranje. Op vrijdag 1 september speelt het team van Langeler in Doetinchem om 18.00 uur een voorronde wedstrijd voor het EK 2019 tegen Jong Engeland. Stadion de Vijverberg is voor (tenminste) de komende 2 jaar aangewezen als vaste thuisbasis. Op dinsdag 5 september wacht de uitwedstrijd tegen Jong Schotland. Voor Juninho is dit zijn eerste oproep voor Jong Oranje. Volgende week vrijdag 25 augustus maakt Langeler zijn definitieve selectie bekend. (bronnen - KNVB en RTV Noord)

Update vrijdag 25 augustus - Oussama Idrissi is definitief geselecteerd voor Jong Oranje. Zij spelen twee EK kwalificatiewedstrijden. Jammer genoeg zit Juninho Bacuna niet in deze selectie. Hij is opgeroepen voor Oranje Onder 20. Het Onder 20 team van bondscoach Dwight Lodeweges speelt 2 oefenwedstrijden. Tom van de Looi en Lars Kramer zijn opgeroepen voor een vierlandentoernooi met Oranje Onder 19 in Finland. Het toernooi wordt gehouden van 30 augustus tot 4 september. (bron- twitter Hans Nijland)

Update woensdag 23 augustus - Mimoun Mahi is opgenomen in de definitieve selectie van Marokko. Zij spelen een dubbele WK interland tegen Mali op vrijdag 1 en dinsdag 5 september. (bron - twitter Hans Nijland)

Ajdin Hrustic zit in de voorselectie van Australie. (bron - twitter FC Groningen)

Reacties:
Nachtwacht16-08-2017 om 20:24

Mooi voor die jongen en goed voor Grunn.

Johan16-08-2017 om 21:27

Terecht. Is gewoon goed bezig. 

16-08-2017 om 22:02

Mooi voor Bacuna en de FC. Ik vind Bacuna vaak te flegmatiek overkomen tijdens wedstrijden maar Langeler is een ervaren trainer, die zal het wel beter zien denk ik dan. Prima ervaring als hij definitief mee mag doen.

kees17-08-2017 om 07:25

Is ook voor de teambuilding. RR, en voor volgend jaar in de oefencampagne...en wie weet kunnen ze er nog een keer een jeugdspeler weghalen...

16-08-2017 om 22:25

Dus als ik het goed begrijp gaan we tegen Sankt Pauli op1 september met een half team eerste elftal spelen.Is weer goed geregeld!!!! Ik gun Bacuna en Mahi best deze uitverkiezing, maar zo'n oefenwedstrijd heeft dus geen enkele zin.

FCG-Forever17-08-2017 om 00:22

Kunnen we Reis in actie zien, leuke voetballer 

17-08-2017 om 05:21

Volgens mij staan er 11 man opgesteld in een team en zijn er 2 basisspelers geselecteerd, beide ook nog voorselecties en is dus nog niet definitief.

Mochten ze al meegaan moet Groningen dus op 2 posities aanpassen, dus hoe zo heeft een oefenpotje dan geen zin?

Daarnaast is het voor de spelers alleen maar goed voor de ervaring als ze interlands mogen spelen.

17-08-2017 om 11:23

Oké, dat is waar, maar voor de vaste spelpatronen en de continuiteit van het team is het niet zo slim om steeds andere spelers op te stellen. Bij schorsingen en blessures is het noodzaak maar voor een oefenpotje tegen Sankt Pauli zouden ze moeten kiezen voor het elftal dat de competitie moet spelen. Vaste patronen, weet je wel!!!!!! Maar goed, eigenlijk zijn we het wel gewend dat de trainer bijna elke competitie wedstrijd weer de zaak door mekaar husselt, dus ja, waar hebben we het over. Ik wens Mahi en Bacuna succes met hun uitverkiezing.

kees17-08-2017 om 12:09

Het is gegeven de lopende transferperiode tot 1 september, een terugkerende situatie dat een vast team er nog niet staat. Dat zal ook dit jaar zo zijn bij de FC, maar ook bij andere clubs (denk aan Ajax).

toch denk ik dat Faber die extra wedstrijd goed kan gebruiken..stel je in het ongunstigste geval voor, dat over ruim 2weken, na Utrecht thuis, er nog maar 1 punt staat bij 3 gespeeld. Dan is het zaak om desnoods met 9 verdedigers te spelen, om niet verder achterop te raken. Maar ik heb goede hoop dat we niet een copie krijgen van vorige seizoen!  Zoveel heeft die wedstrijd tegen SCHeerenveen wel opgeleverd !

TomOkker17-08-2017 om 13:22

Prima dat spelers (voor)geselecteerd worden los van wat we van betreffende spelers vinden. Het komt de ontwikkeling alleen maar ten goede. Met betrekking op het oefenpotje denk ik ook dat het de selectie ten goede komt. FCG heeft een smalle selectie en zoals in mijn eerdere posts heb aangegeven denk ik dat alle selectie spelers zoveel mogelijk minuten moeten maken om de kloof, voor zo ver die er is, met bank en 'basis' niet te vergroten. Volgens Faber is het spelconcept duidelijk en voor patronen of tactiek train je elke week 1 of 2 x per dag. Een oefenwedstrijd heeft m.i. altijd zin ook al ligt een kwart van de selectie met buikgriep op bed.

Mijn moto is dan ook: liever strijd dan breien

 

18-08-2017 om 10:05

Bacuna is een goede speler met enorm veel potentie. Hij is snel, sterk, heeft een goede basistechniek en een goede trap. Als hij zich echt richt op zijn verdedigende taken en positioneel goed gaat staan kan het echt een topper worden

harley18-08-2017 om 13:06

Ik vind Bacuna helemaal niets. En weet dat ik daar redelijk alleen in sta. Als ik hem zie voetballen zie ik een oude man wat in 1 tempo meehobbelen. Vaak te laat bij zijn man waardoor Jenssen de boel weer moet corrigeren. Het enige wat hij af en toe goed doet is het spel verdelen en hij heeft een goed schot.

Dat heeft Drost niet..en die vind ik dan ook nog minder. Maar een middenveld met die 2 samen geeft alleen maar heel veel druk op de verdediging die dan ook vaak onterecht afgerekend wordt op bepaalde keuzes.

Bacuna verdedigend nait best. Drost doet he-le-maal niets goed. tel daarbij Mahi en Doan die verdedigend niet veel doen en je krijgt heel veel druk.

Maar nogmaals..veel mensen vinden Bacuna wel veel potentie hebben. De bondscoach blijkbaar ook..(maar wat zegt het in een voetballand dat op de ranking ongeveer gelijk staat met Haiti)..

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!