Terug

Deel deze pagina:

Hans Nijland, vertrek Danny Buijs totaal niet aan de orde

Door Redactie 42 reacties

In het programma "de tafel van Kees" vertelt Hans Nijland dat de positie van trainer Danny Buijs niet ter discussie staat. Nijland vindt het een onzinnige discussie, "we zijn acht wedstrijden onderweg en wij hebben heel bewust Danny Buijs aangesteld. De trainer was van tevoren uitgebreid geanalyseerd, de trainingen gezien van Kozakken Boys, er is met hem gesproken en er is bewust gekozen voor hem. Er is heel bewust gekozen om daar een zeer ervaren trainer in de persoon van Hennie Spijkerman naast aan te stellen. Ik heb het vorige week ook tegen de media in Groningen gezegd, je zou geen knip voor de neus waard zijn als wij nu zouden stoppen of ook maar te overwegen om met hem te stoppen. Geen enkele sprake van! En ik weet dat er heel vaak gezegd word als een directeur of voorzitter dat roept, dan is er een vertrek aanstaande. Nogmaals, het is totaal niet aan de orde." Nijland bevestigt dat hij zijn eigen positie er aan verbonden heeft en ook die van Ron Jans. "Ik zie een trainer die 80 uur in de week met de club bezig is, enorm gedreven, wij zijn blij met Danny Buijs en met Hennie Spijkerman en ook met de overige leden van de technische staf."

Begrotingsprimeur
FC Groningen heeft het afgelopen seizoen een winst geboekt van ruim 6 ton. Met de vijf miljoen die het in kas heeft wordt dit in totaal 5,6 miljoen euro. Dit seizoen komt de clubbegroting 3 miljoen tekort. Dit betekent dat er aan het einde van dit lopende seizoen 2,6 miljoen overblijft. (bron - de tafel van Kees)

Ritsu Doan
CSKA Moskou heeft de afgelopen zomer een bod gedaan van richting 8 miljoen euro. FC Groningen heeft dat destijds om sportieve gronden afgewezen. "We willen voetballen en we willen presteren." Hans Nijland heeft uitgelegd dat de club in het verleden vaak het verwijt heeft gehad dat spelers te snel zijn verkocht. "Nu zijn wij in staat om spelers als Doan vast te houden en dat vindt jij (naar Hans Kraaij toe) weer geen verstandig besluit, toch?" In overleg met directie, TS en RVC is besloten om het niet te doen. Hans Nijland is ervan overtuigd dat FC dit seizoen nog heel veel plezier aan Doan gaat beleven. (bron - de tafel van Kees)

Reacties:
Hgz07-10-2018 om 12:50

Geen enkele andere trainer krijgt dit elftal aan de praat. Van die 2,6 miljoen kan je wel een goede middenvelder en een spits halen en nieuwe scouts halen. Degradatie kost meer. Klip en klaar

Nachtwacht07-10-2018 om 12:53

Groningen eindigt gewoon op plaats 10... Wegsturen van Buijs heeft geen enkele zin. Buijs heeft het in ieder geval voor elkaar dat er voor elke meter geknokt wordt. Als het team nu wat meer vertrouwen krijgt en als de blessures meevallen, komen de punten wel....

marcelfcg07-10-2018 om 13:37

Voor elke meter geknokt? Kijk het doelpunt van ADO eens terug. Slap gedoe van Vd Looi en Handwerker.

RKremer07-10-2018 om 13:49

Nachtwacht droom lekker verder... voor elke meter geknokt??? Gisteren absoluut niet. Zie Emmen vandaag al op 10 punten komen met een trainer met visie. Duidelijke lijn. En een hart voor onze fc.

M0i07-10-2018 om 14:09

8 punten. Maar wel spektakel en 6 goals in 1 pot voetbal. 

tante jannie07-10-2018 om 13:06

Net even het interview bekeken en al open deuren zoals verwacht en wat iedere directeur in het nauw doet.

Conclusie we blijven aanmodderen 80 uur in de week.

 

Groen hart07-10-2018 om 13:15

Waarom Doan niet verkocht ? 8 miljoen werd er geboden.

KWibus07-10-2018 om 13:19

Wie zegt dat?

Oeleoptak07-10-2018 om 16:11

Dat had alleen geholpen als er een fatsoenlijke TD was geweest. Geld alleen zegt niet alles, het gaat  om de goede keuzes. En die worden steevast niet gemaakt. Wat begint bij de top, de plucheklever Nijland. Die kan Buijs ook niet direct de laan uitsturen want dan bevestigt hij de onkunde van hemzelf en Jans. Het is treurig maar helaas de feiten.

M0i07-10-2018 om 13:19

Emmen in de rust op 1-0. En dat is ze gegund. En dat met een trainer en verschillende spelers die bij de FC niet goed genoeg werden geacht. Ook dat toont voor een deel het falende technisch beleid aan bij de FC. 

KWibus07-10-2018 om 13:19

Gaaaaap

M0i07-10-2018 om 13:24

Eerder op bed gaan KWibus. 

KWibus07-10-2018 om 13:29

Klopt. Lekker onder mn Emmen dekbed

Groen hart07-10-2018 om 13:41

Kwibus Nijland bij de tafel van Kees.

marcelfcg07-10-2018 om 13:39

Nijland kon wel een Fries zijn. Ongelofelijke stijfkop. Laat hem lekker zo doorgaan, de uitgang komt steeds dichter bij.

Ronnie 07-10-2018 om 13:59

Het is een beetje kip en ei verhaal. Als Jans beter had gekeken en zijn werk had hedaan, had hij gezien en geweten dat het elftal qua kwaliteit arm was en vol met spelers zonder ervaring.

daar moet je nooit een beginnende trainer bij zetten. Min punt Jans.

Jans kent toch zijn selectie? Heeft er toch vorig jaar ook mee gewerkt? Hoe dan kan die man de trainer laten zeggen dat het elftal naar voren gaat spelen en afjagen? Daar is werkelijk geen 1 speler van groningen toe in staat. Geen spits die een bal kan vadthouden zodat je als elftal makkelijk bij kunt sluiten en de meeste verdedigers en middenvelders zijn te traag voor aanvallend en afjagend voetbal. 2e minpunt Jans

welke scout heeft handwerker en pohl binnengehaald? En wie heeft besloten dat antuna mag blijven. Eredivisie onwaardig. 3e minpunt voor Jans.

die ruil met van Weert en Pohl

Tommy_Hagen07-10-2018 om 14:04

Als je Doan inderdaad voor een flinke som geld had verkocht dan had je de selectie over de gehele breedte flink kunnen versterken. Slecht beleid

GJD08-10-2018 om 12:05

In theorie had je dan je selectie kunnen versterken. Maar ik vrees dat de realiteit anders was geweest. Jans is zijn scouting kwijt en heeft zelf geen netwerk, behalve een lijntje met Ajax. Er is maar 1 remedie en dat is als de wiedeweerga je scouting op niveau brengen en heel rappie klappie een aantal echte versterkingen halen in de winter.

Roelofsky07-10-2018 om 14:22

Tips voor Buijs, ga je spelers op de goede plek neerzetten en geen geschuif meer... Ga trianen op een vast systeem en patronen en niet anders. ga een systeem voetballen wat bij de spelers past. Spelers die niet mee willen doen kun je dan terug zetten naar het 2e... O ja en niet te populair doen Buijs past niet in deze situatie. Mocht je te eigenwijs zijn en deze tips niet opvolgt dan moet je heel snel wegwezen want dan ben je als trainer totaal ongeschikt.

Buddy07-10-2018 om 14:59

Denk dat Nijland dubbel zag bij de bedragen van CSKA. Geen enkele club zou dat bieden. Was ie wel uitgeslapen? 

Andries07-10-2018 om 15:36

Het wordt niks meer.

Een bloemetje voor bestuur en trainersstaf en weg wezen.

Een frisse wind is nodig.

Wij zien geen doelpunten, wij zien ellende.

Doan is ook al Doan niet.

Inzet bestuur en trainersstaf niet doorslaggevend, het gaat om resultaten.

 

Tommy_Hagen07-10-2018 om 16:39

Je kan niet van één speler verwachten dat die voor een verschil zorgt. Zelfs Messi kan dat niet. Bij Barcelona is hij klasse omdat hij omringd is door goede teamgenoten die in dienst van hem spelen. Bij Argentinie is hij prut omdat zijn teamgenoten een stuk minder zijn.

Andries07-10-2018 om 16:40

Geef Buijs en assistenten een kans met het beloftenelftal.

Stel een nieuwe trainer aan voor het eerste elftal. 

Een nieuw technisch opperhoofd?

Een nieuwe directeur?

Mentale begeleiders uit den boze.

Topsport is keihard: het is winnen of verliezen.

Hoekie07-10-2018 om 16:44

Inderdaad wegwezen want: 

- het is de schuld van Nijland dat Mahi en Cassierra al maanden zwak ziek of misselijk zijn. 

- het is de schuld van Nijland dat Ter Wierik niet verkocht is voor ruim 3 miljoen euro.

- het is de schuld van Nijland dat Doan niet verkocht is voor 8 miljoen. 

- het is de schuld van Nijland dat Veldwijk zijn lul uit de broek hing en te lui was om in te vallen.

- het is de schuld van Nijland dat Padt over de schreef ging.

- het is de schuld van Nijland dat Drost en de Weert gingen muiten om weg te komen. 

- het is de schuld van Nijland dat de Brexit er gaat komen.

- het is de schuld van Nijland dat Thomas Bruns niet naar Groningen komt. 

- het is de schuld van Nijland dat we al het geld hebben gestoken in Doan, Reis, vd Looi en Chabot. 

- het is de schuld van Nijland dat we geen goede spelers hebben want hij had voor betere scouts moeten zorgen.

Conclusie : iemand die zo veel fouten maakt moet inderdaad wegwezen. 

Oeleoptak07-10-2018 om 17:56

Beste Hoekie

Ik weet niet wat jouw positie is. Maar wel wat die van Nijland is. Dat is degene die verantwoordelijk is voor het algehele reilen en zeilen van de FC. Dus zorgen dat het met de centen voor elkaar is de en poppetjes op de goede plek. Het eerste gaat redelijk, waarbij het wel zo is dat als idd 8 miljoening is geboden voor Doan dit in kwaliteitsverbetering van het eerste had moeten worden gestoken. Maar het tweede, de poppetjes op de goede plek, lukt Nijland dus niet (meer). Oorzaak daarvan is zijn hang om zich met  bekenden in de staf te omringen. Die professionals vanuit AZ die hier kwamen werken waren na een tijdje al weer weg. Vraagtekens van mijn kant. Waarom, ze waren erkende vaklui. Na Veldmate benoemde Nijland het  toenmalige hoofd opleidng als TD. Neem me niet kwalijk. Alsof TD een baantje is wat je zomaar kunt doen. Zien wat een elftal nodig heeft, gericht laten scouten daarop, zelf ook een speler kunnen beoordelen, je netwerk, je kennis van handelen in het wereldje. Het werd dus een flop. Oke, man de deur uit (inmiddels weer aangenomen in een andere job). En wie gingen we nu bellen? Ron!!!!

Beste Hoekie. Dit was dus de twede keer dat Nijland iemand benoemde die geen ervaring had als TD. En we hebben inmiddels gezien welke briljante spelers er door hem gehaald zijn. Doan, Zeefuik, Reis en van der Looi tel ik niet omdat iedereen dat al voor einde vorig seizoen riep, die moeten we verlengen!  Hrustic, Handwerker en Pohl zijn de kroonjuwelen van Ron. Pohl die nooit scoort werd geruild met Weert, die er vorig jaar nog 12 in legde, hoewel hij weinig bruikbaars kreeg doorgaans. Werd er op die deal ook nog geld toegelegd? Werkelijk ten hemel schreiend mag ik wel zeggen. Verder hebben Nijland en  Ron Buijs gehaald. Een  onervaren man in het profvoetbal. 

Dus. Nijland is verantwoordelijk voor de juiste mannen of vrouwen op de goede plek. En ik herhaal dat hij daarin bij herhaling te kort schiet. Dat het nu dus mis gaat bij de FC reken ik hem aan. Hij heeft zijn tijd gehad, zijn concept is verre van professioneel. Sterker, het is een vorm van bedrijfsvoering die in het echte bedrijfsleven snel afgestraft zou worden. Wat mij betreft is de Raad van Commissarissen aan zet. Die zullen toch ook zien dat de lijn al jaren neerwaarts gaat. Dus zo, Hoekie, denk ik er over. 

 

ebel7907-10-2018 om 18:56

Je slaat de spijker op z'n kop Hoekie! Behalve de Brexit, want daar zijn meerdere schuldig aan

Hoekie07-10-2018 om 20:06

Beste Ooleoptak,

Mijn positie is supporter en dat is op dit moment geen feest. Die 8 miljoen voor Doan die  is op dit forum genoemd en ik geloof daar geen sikkepit van. Waarschijnlijk is het een bedrag van 3 a 4 miljoen euro en dat laat je zo’n speler niet voor gaan. Maar dit terzijde. Natuurlijk is Nijland eindverantwoordelijk maar op dit forum wordt hem alles wat fout kan gaan aangerekend. Dat is mij een beetje te gemakkelijk. In de tijd van Veldmate is er ook een periode geweest dat Veldmate niet meer gepruimd werd. Dat was de tijd van Maaskant met de opdracht dat de lakens moesten worden opgeschud. Dat vergeten we gemakshalve en herinneren ons alleen de goede dingen van hem. Destijds kwam Jans als assistent trainer van Emmen en werd hoofdtrainer bij de Fc. Toen hoorde ik niemand wat doen ze nu bij de Fc.?  Wat de kroonjuwelen van Jans betreft moet ik je toch even corrigeren. Hrustic speelde al bij Jong Fc Groningen en is gewoon doorgestroomd. Handwerker is gewoon een huurling die erg wisselvallig speelt, maar dat zou iedereen doen in een vierkant draaiend elftal. Pohl is voor een appel en een ei gehaald en is een betere voetballer dan v.d. Weert. Voetballers worden op forum al snel afgeschreven, de beste man heeft een handje vol keren volledig meegedaan en wordt nu volledig afgebrand.Je bent waarschijnlijk ook vergeten dat Matavz de eerste 2 jaar bij de Fc niets heeft gepresteerd. Zijn tweede jaar zelfs naar Emmen. 

Ik ben van mening dat er veel potentie in dit elftal zit maar dat er superslecht gevoetbald wordt. Niet om aan te gluren. ik denk dat het langdurig ontbreken van Mahi en Cassierra die de kar hadden moeten trekken en Buys die te veel vraagt van jonge spelers als hoog drukzetten terwijl daarvoor geroutineerde spelers nodig zijn om de momenten te kiezen en niet als kip zonder kop lopen storen, dat daardoor de onzekerheid alleen maar is toegenomen. Je ziet dat de angst om niet het verkeerde te doen terug in het spel. ik had gehoopt op een Thomas Bruns die helaas op het allerlaatste moment niet gekomen is. ook ik had graag een spits a la Matavz zien terugkomen maar dat is helaas niet gelukt/ geprobeerd. Waarschijnlijk is het zeer hoge salaris een bottleneck geweest.

Andries07-10-2018 om 16:49

Buijs wil geen cafe eltal voetbal, maar het gaat wel die kant op.

Oeleoptak07-10-2018 om 23:25

Hoekie

Je gaat niet in op mijn kernpunt, het zetten van verkeerde mannen op essentiële posities. Vnl wst mij betreft het idiote beleid rond het aanstellen van een goede en ervaren TD.

en verder, Jans had indertijd een heel wat beter elftal te coachen. Zoek de namen maar op.

Hoekie08-10-2018 om 10:09

Als Doan in de spits wordt gezet en we hebben normaal gesproken Cassierra, Mahi, Pohl en Freriks dan heeft dat niets met idioot beleid te maken. De meeste forumleden waren enthousiast dat Cassierra kwam en Mahi nog een jaartje bleef. achteraf kijk je een aap in de kont. Je hebt een punt dat Pohl niet de speler is die de kar moet trekken. We hadden een bewezen goalgetter moeten aantrekken en een ervaren creatieve middenvelder. Dat is geprobeerd maar mislukt. om daardoor directie, staf etc naar huis te sturen....

Janpie07-10-2018 om 17:03

Ik zit eigenlijk te wachten op reacties van echte supporters, niet van sensatiezoekers.

Grunn'n forever, kop der veur!

Groen hart07-10-2018 om 17:54

Zeg jij het dan eens janpie... jou bijdrage is met jou reactie een dikke 0

MisterFC07-10-2018 om 18:21

Beste sneu dat zowel Nijland als Jans hun lot hebben verbonden aan die vd trainer. Ik vind het zelfs onprofessioneel.

Tommy_Hagen07-10-2018 om 19:04

noem het gerust koppig

kees07-10-2018 om 18:22

niemand die eraan gedacht heeft dat Jans wellicht door Nijland werd gezien als mogelijke opvolger? Nijland zelf heeft genoeg signalen gehad ( 2x hartklachten ) dat die 7 dagen per week misschien teveel zijn...en het is er de man niet naar om zijn "winkel" aan een luguber heerschap weg te doen... Ze zijn ermee bezig ( met het aantrekken van een private partij ), en Jans heeft al eens gezegd altijd voor Groningen te willen werken...Of dit idee ook werkelijkheid wordt is een tweede, maar diezelfde Nijland heeft vaker meegemaakt dat het billenknijpen was onderin de staart van de ED en zelfs degraderen van de club.

Met de tegenvallende marktwaarden van Mahi, Padt en de spelers die vorige jaar en deze zomer voor weinig gelden vertrokken, steekt het bericht over het bod van CSK  "richting 8 miljoen" - (ik schreef eerder 7 a 8 milj ) gunstig af.  Daar wordt dus later goed op verdiend is de verwachting.

Over de staf bij de FC : Ik denk dat de soep niet zo heet gegeten wordt als hier (op BM) wordt opgediend.  Wat je er ook van vindt: Het beleid is al die jaren hetzelfde, en binnenkort komt de opening van het Topsportcentrum en vertrek Kemkers.  club leeft op grote voet (vwb de inkomsten en uitgaven zoals stadionhuur ) en het elftal presteert duidelijk onvoldoende. dat is zeker waar ! 

Groen hart07-10-2018 om 18:40

Jans de opvolger ??? Opholn nou . Dan is de club binnen een jaar naar de klote. 

Jij ziet het toch niet Kees maar toen Jans kwam is de ellende begonnnen. Em ja noem hier maar een aantal mensen azijnzeikers maar jij denkt altijd dat jij het zo goed weet met je achtergrond informatie maar daar kwam en komt ook nooit wat van uit . Ik denk dat jij een hele dikke duim hebt 

brummie07-10-2018 om 19:23

Zodra het tegen zit, moeten er blijkbaar direct koppen vallen, en naar 'schuldigen' gewezen worden.

Tegen Ado zag je wederom een elftal met erg weinig zelfvertrouwen. Padt heeft in de wedstrijd niet bijzonder veel te doen gehad en denk dat het verdedigend best goed inelkaar zit. Over het middenveld is al veel gezegd en geschreven. Jonkies zijn grillig, maar hebben vorig seizoen ook bewezen het wel te kunnen. Maar ook deze jongens kampen met weinig zelfvertrouwen. Bacuna vorig jaar had veel diepgang en ik vind het nog steeds jammer dat hij vertrokken is. Onze aanval scoort te weinig en dat is voor mij het meest zorgelijk.

Uiteraard speelt mee dat Cassiera en Mahi langere tijd geblesseerd (geweest) zijn. Ik vind Antuna trouwens per wedstrijd beter worden,

sinds hij in de basis staat. Ado, een ploeg zeker kwalitatief niet beter dan onze FC, was ook zeker voor een thuis spelende ploeg erg pover. Je zag bij Groenendijk een zucht van opluchting na het laatste fluitsignaal. Het grootste probleem op dit moment is het zelfvertrouwen. Alleen resultaat kan voor een ommekeer zorgen.

Het heeft in mijn ogen weinig zin, om Buys, Nijland, of Jans te slachtofferen. Daar gaan de jongens niet beter door spelen. En een nieuwe coach aanstellen zorgt meestal niet voor succes, integendeel zelfs. Ik verwacht dat Jans in het nieuwe jaar aankondigd te stoppen als TD, en hij lijkt me absoluut niet geschikt om eventueel in de toekomst Nijland op te volgen. Jans is nog veel te veel trainer en denk dat voor hem het beste is als hij weer coach wordt elders bij een club.

Ik blijf gewoon achter de ploeg staan en ondanks dat het wellicht een wat zwaarder seizoen wordt, heb ik gezien de kwaliteit binnen de selectie, er vertrouwen in dat we nog op de ranglijst gaan stijgen. 

De jongens hebben support nodig in deze lastige fase, en binnen en buiten de club is rust een pré.

 

 Ps las dat het bod van Moskou op Doan rond de 4 miljoen lag en bij lange na niet rond de 7-8 miljoen.

Groen hart07-10-2018 om 20:35

Sorry kijk eens terug maar de tafel van Kees . Nijland zegt het daar toch echt !

MisterFC07-10-2018 om 19:42

'het bericht over het bod van CSK  "richting 8 miljoen" - (ik schreef eerder 7 a 8 milj ) gunstig af. ' Superblij dat we jou hebben als inside information menneke

Groen hart07-10-2018 om 20:36

 

Groen hart07-10-2018 OM 20:35

 

Sorry kijk eens terug maar de tafel van Kees . Nijland zegt het daar toch echt.

menneke .

skjipke07-10-2018 om 19:42

Ik denk ook, dat ondanks de gemiddelde leeftijd erg laag is, er voldoende kwaliteit is. Zeker als iedereen fit is. Er is inderdaad support nodig, maar ook rust. Uitgaan van eigen kracht en een opstelling neerzetten zonder al die wekelijkse positiewisselingen. Je hebt de hele week (nu zelfs 2) om daar op te trainen, zodat je als trainer tijdens de wedstrijd niet hieft te sturen. Alleen bijsturen.

Andries07-10-2018 om 19:45

Suggestie.

De naam FC Groningen is zodanig door het slijk gehaald dat naamsverandering gewenst is.

Wel een naam met uitstraling en inspiratie.

FC Euroborg, FC Groningen stad en omstreken, FC Noord Nederland. 

FC Martinitoren, FC de olle Grieze komen niet in aanmerking.

De FC had veel Drentse supporters, zijn die er nog nu FC Emmen het goed doet? 

HuubReuvers07-10-2018 om 20:10

Ik ben er nog!

Groen hart07-10-2018 om 21:37

Er komt veel duidelijk hier als mensen naar fox de tafel van Kees keken . Nijland noemde daar toch echt 8 miljoen Doan.

maar de onnozelen roepen maar wat .

appie happie07-10-2018 om 21:56

Rustig maar...laat maar lullen..joh

.

MisterFC08-10-2018 om 17:45

Groen Hart, rustig aan kerel. Die quote die ik postte was van Keesie, niet van jou

07-10-2018 om 22:55

Als ik zo eens naar de acht gespeelde wedstrijden kijk, is het allemaal niet zo dramatisch als hier op dit forum wordt voorgeschoteld. Goed, van Ajax,AZ en Vitesse kun je verliezen, maar van clubs als Willem 2 en Pec hadden we moeten winnen. Met minimaal verschil verlies je deze wedstrijden, dat is waar en had niet gemoeten, maar om nu direct te gaan roepen dat de hele Staf en TD op moet krassen getuigt niet van veel werkelijkheidszin. We zitten even in een moeilijke fase met wedstrijden in het zicht tegen Heracles en PSV, wedstrijden die waarschijnlijk ook nog verloren gaan. FC-Groningen heeft wel vaker voor hetere vuren gestaan en zijn er altijd weer met "een schone kont" vanaf gekomen. Gaat deze keer ook weer gebeuren. Het linkerrijtje zal het waarschijnlijk niet worden maar om nu al te roepen dat we gaan degraderen (en dat al na achtwedstrijden) is een beetje zinloos. Rome is ook niet in één dag gebouwd, dus laat de verantwoordelijken bij de club gewoon hun werk doen, dat komt alles wel weer op z'n pootjes terecht. Ik zal, in tegenstelling tot anderen op dit forum ,mijn club nooit in de steek laten. 

M0i08-10-2018 om 09:46

Jegelkser07-10-2018 om 23:22

Ik denk best dat Buys een goede trainer is. De groep staat voor zover ik weet ook nog achter hem. Feit is wel dat hetzelfde team vorig seizoen Ajax en az wegspeelde. Er zit iets niet goed. Daarnaast zei buys aan het begin van het seizoen dat er attractief voetbal zou worden gespeeld en dat de play pff de doelstelling zouden zijn. Dit zei hij na een lange voorbereiding... nu het minder gaat Geeft hij aan dat ze kwaliteit te kort komen. Ook best apart lijkt mij

manus08-10-2018 om 10:31

Vorig seizoen hadden we Bacuna; nu kun je zien hoe belangrijk zijn inbreng was. Zocht altijd de weg vooruit, met risico in zijn spel. Doan is volgens mij doodongelukking zonder hem. Ik heb Van de Looij welgeteld een maal de bal vooruit zien spelen en Hrustic kwam in het spel al helemaal niet voor.
Reis is ook geen type Bacuna, maar ben er van overtuigd dat het elftal met hem er in beter gaat spelen.

08-10-2018 om 12:12

Precies Manus, vorig jaar hadden we Bacuna en toen werd die jongen voor alles wat slecht was uitgemaakt. Werd Mister "Sjok Sjok" genoemd, de speler kon niet voetballen en was te lui maar nu hij weg is wordt hij hier de hemel in geschreven. Dat is nu net de instelling van de meeste supporters. Altijd is het glas half leeg en mogen graag zeuren om te zeuren. Kijken naar wat we hebben en we kunnen hier weer over doorzeuren. Typisch Gronings.

Hoekie08-10-2018 om 13:05

Ik ben het met bovenstaande posts eens. Veel mooi-weer- supporters die altijd maar zeuren. Mister sjok sjok werd hier vaak verguisd. ze komen ook niet veel verder dan rot op en komen bijna nooit met oplossingen of voorstellen. 

08-10-2018 om 13:36

Ja, Hoekie, zulke mooi weer supporters, zoals jij ze noemt, zijn in mijn ogen geen knip voor de neus waard. De enigsten die dat wel waard zijn, zijn de bestuurders van de FC-Groningen. Die mensen raken niet in paniek en gaan door waar ze mee bezig zijn. Nijland en Jans sturen deze club en zijn achter de schermen druk doende om de zaak naar een positiever moment te krijgen, samen met al die anderen die de club een goed hart toe dragen. Aan doemdenken hebben we niets maar verder kijken als dat je neus lang is hebben velen op dit forum nog niet gedaan.

M0i08-10-2018 om 16:47

Cam(p)Bell, was jij hier eerder actief op dit forum en spreek je nu je moeras taal? 

M0i08-10-2018 om 16:48

*moers (moeders) 

Marco07-10-2018 om 23:51

Nijland en Jans kunnen beter even stil zitten als ze geschoren worden door faalbeleid ipv in TV programma's te  gaan zitten met stoere teksten en rechtpraten wat krom is. De plek op de ranglijst liegt niet. Voriginele jaar net 12 nu nog slechter.

Wanneer Luik de Jong binnenkort de 5de van PSV binnenschieten in de euroborg dan kan het idd wel zo wezen dat het publiek wil dat de Nijland en zijn vriendjes vertrekken.

Probleem van de korte termijn is doelpunten. Tegen WII,  Zwolle en Ado was het verschil minimaal,  slecht 1 doelpunt. Steek de energie in het halen van een contractvrije speler met scorend vermogen, dat is beter dan al de media optredens die de onrust vergroten en geen enkele oplossing bieden.

GJD08-10-2018 om 12:13

Ben bang dat er op dit moment geen scorende spelers zonder contract zijn. Aan een 36 jarige oud spits die 3 jaar geleden zijn laatste doelpunt heeft gemaakt, heb je ook niets.

Verder wel met je eens hoor. Nu is elke verdedigende 'blunder' gelijk dodelijk, terwijl als je er zelf ook 2 per wedstrijd maakt dit niet zo is. Onder Faber was scoren al een probleem en het is een eerste klas blunder om je enige bewezen doelpuntenmaker (Van Weert) te ruilen voor een bewezen niet-doelpuntenmaker.

blauwevogel08-10-2018 om 07:01

Helemaal eens met Cambell ,alles zit ff tegen ,we moeten nu damage control doen.

Enigste fout die ik de TS toeschrijf is het niet halen van ervaring op het middenveld(Bruns)

Zaak is nu ;

A) rustig blijven,geen gekke dingen doen

B) proberen aansluitingen te houden met middenmoot ED

C) in de winterstop Doan verkopen ( zeker dan 8 milj waard)

D) voor die 8 milj ervaring inkopen .een 6 ,10 en 9  met deze 3 spelers de selektie 24 man en dat is niet teveel

E) Met de nieuwe en ervaren spelers een BASIS elftal neerzeten.

F) Met alle bovenstaande punten .gok ik op plek 7 in de maand mei, jeugd instromen is leuk maar het mag niet ten koste gaan van het niveau eerste elftal!!

 

Oeleoptak08-10-2018 om 15:13

Precies GJD, een kapitale blunder.

blauwevogel08-10-2018 om 08:22

Laat Doan goed spelen met Japan en we krijgen er 10 voor Groen Hart 

Niet luisteren naar de azijnzeikers , in deze situatie blijven de ECHTE supporters over , de rest graag naar emmen 

Poar neemn08-10-2018 om 09:34

Tuurlijk, als FC Groningen het dit seizoen goed deed en rond de 8e plaats stond hoorde je niemand. Nu staan we 17e en hoor je iedereen klagen dat Doan verkocht moest worden dit dat. Tuurlijk ben ik er mee eens dat je Doan voor 10 miljoen moest verkopen. Maar ik merk toch ook echt dat jullie hier ook altijd wat te klagen moeten hebben. Dit nieuws voor de intresse was allang bekend op meerdere nieuws site's. Ga nou niet klagen maar ga achter je club staan, klagen helpt niks. Als we eenmaal door deze periode heen zijn gaat het echt wel goedkomen, kijk naar vorig jaar toen ging het 1e seizoenshelft ook minder met Groningen.

Rooie08-10-2018 om 10:03

FC Groningen is echt in onbalans en het tij nog kunnen keren, zal een zeer zeer zware klus worden. De voetbalkwaliteiten zijn er wel, maar de teamgeest is er na acht weken nog niet echt. Dat kan ook worden gezegd, van de totale teaminzet. Jammer. Toch, wellicht tegen beter weten in, hoop ik dat het nog goed komt. Kijkend naar het aspect 'team' kan nog veel worden geleerd van FC Emmen (aan het begin van dit seizoen ook wel het 2e van FCG genoemd), want daar draait het gewoon beter.

FCE heeft ook tegen Ajax, AZ, PEC, Graafschap, Utrecht en ADO gespeeld en daar 7 punten behaald (een winstpartij meer) in zes wedstrijden. Onze FCG slechts 4 punten, terwijl er vooral meer mogelijk was geweest tegen ADO en PEC waardoor we ook op zeven of meer hadden kunnen staan. Een nederlaag tegen Vitesse uit kan, maar de knullige partij tegen Willem II kan echt niet.

Er is nog niets verloren, hoewel ik geen punten verwacht bij Heracles en PSV. De maand november zullen er hoe dan ook punten moeten komen. De huidige lijn doortrekken leidt tot circa 20 punten  en degradatie. Dat is helemaal niet nodig, we kunnen en moeten veel en veel beter.

opa08-10-2018 om 10:39

In Den Haag waren er hele gedeelten van de wedstrijd dat Ado verdedigend speelde en vanuit de reactie een aanval op zette en er was een bal bij die door schoot waar uit een gevaarlijke situatie ontstond, als dat bij FC gebeurd is dat een slechte organisatie en bij 17 andere clubs in de Eredivisie is dat dan een geniale bal, Been en Verbeek zijn voor mijn gevoel openlijk aan het solliciteren, net als Maaskant jaren geleden deed en dat een seizoen lang verschrikkelijk voetbal zagen alleen rust in de gelederen kan voor ommekeer zorgen, negatieve verhalen helpen zeer zeker niet

Groen hart08-10-2018 om 11:06

Sorry Opa kan er zelf ook niet veel positiefs uithalen !

skjipke08-10-2018 om 12:31

@cambell, wil toch even reageren op je opmerking over Bacuna. Hij was het grootste talent van Fc Groningen, maar liet dat de eerste seizoenshelft niet zien. Toen sjokte hij over het veld. Na de winterstop heeft hij laten zien wat hij kon en nam het elftal op sleeptouw met zijn geknok en gesleur. Volgens mij zijn er toen geen negatieve reacties meer geweest, alleen maar positieve. Hij heeft zijn transfer toen ook verdiend. Zo’n type missen er nu. 

Andries08-10-2018 om 12:49

We kunnen grapjes maken met de FC en  dan lachen.

Maar.

Er gaat niets boven Groningen, echter dit geldt niet voor FC Groningen.

De heer Nijland in zak en as wacht af.

Als je een lot koopt en niet wint wacht je ook af tot......

Zo kunnen ook geen spelers worden verkocht om het hoofd boven water te houden.

 

 

Andries08-10-2018 om 13:09

Grapje.

Danny Dwangbuijs en Hennie Spijkers met koppen slaan.

herman196008-10-2018 om 13:47

Tja iedereen heeft zo zijn gedachten over onze FC. Maar op dit moment is er niet veel plezier te beleven in onze "groene hel"waar eerder tegenstanders met de staart tussen de benen kwamen om tegen onze FC te spelen. Helaars is dit nu al weer een paar jaar achter ons. Maar deze problemen zijn niet van nu, maar daar zitten we al mee zins Huistra. Was het niet dat Nijland riep van we "willen onze eigen jeugd" laten spelen voor de FC Faber probeerde daar gehoor aan te geven ,en wat gebeurt er nu de helft zit op de bank!!!! Ik denk dat de FC gewoon El Khayti gaan halen,en dan met pohl of Casssierra (vertrouwen geven) in de spits.En dan Absalem ipv Handwerker Maar om een middenvelder met overzicht dat is wat we nu kunnen gebruiken. mss is zelfs Kieftenbeld wel een optie!

Maar vindt het zo vreemd spelers komen met veel tom tom binnen maar slagen ho maar. Worden weer voor een prikkie verkocht en slagen dan wel bij hun nieuwe club. Heeft iemand zich dit al eensd afgevraagd???

Tommy_Hagen08-10-2018 om 18:14

Waarom zou El Khayati in hemelsnaam naar FC Groningen willen komen? Dan gaat hij er juist op achteruit. We moeten wel realistisch blijven

JPS08-10-2018 om 14:26

Nijland had een prima verhaal bij de tafel van Kees. Duidelijke uitleg over de gang van zaken. Ook een duidelijke utleg als je Doan verkoopt dat je daar niet zomaar stuk of 4 of 5 voetballers voor terug kan halen. Betere voetballers die echt versterking zijn voor de FC kosten ook al snel 2milj. DUs als je 4 spelers gaat halen dan heb je ipv 1 (doan salaris) ineens 4 spelers die ook salaris moeten hebben wat niet te doen is. De kosten van exploitatie zijn dan hoger en je gaat al naar verlies van 3milj. Je moet uitspraken van als we de trainer wegsturen zijn wij ook weg moet je niet te letterlkijk zo zien maar meer van het is onze verantwoordelijkheid en wij hebben vertrouwen in Buys. Rust bewaren is belangrijk en uiteindelijk heeft iedereen het over Emmen en ex FC spelers - spelers die wij als supporter ook niet goed genoeg vonden. Ik ben supporter en blijf dat in goede en slechte tijden. En ja ik heb wel realiteit dat het niet goed is en dat deze selektie niet super is, maar als het draait is deze jonge ploeg echt wel in staat om in de middenmoot te spelen. Kom eerst maar eens uit deze negatieve spiraal waar iedereen elkaar napraat en zegt hoe slecht het is. Ja dan gaat iedereen daar in mee en daar pas ik voor.

blauwevogel09-10-2018 om 11:14

Ook Buijs gaf aan na ADO dat het quote "jongens tegen mannen was" iedereen ziet dat FCG is doorgeslagen met het aantal jeugd !!

We vragen niet om 4 a 5 spelers JPS maar om drie gerichte aankopen op key positioms met verkoop Doan is er genoeg geld en we hebben nu de kleinste selektie dus er moet ruimte zijn mede doordat er diverse spelers verkocht zijn zonder vervanging

09-10-2018 om 23:58

Doan is aangekocht voor 2 miljoen. Stel, hij was verkocht voor 8 miljoen, winst is dan 6 miljoen waarvan 50% weer in nieuwe spelers kan worden geïnvesteerd. De vraag is nu: Hoeveel goede spelers kan je kopen voor 3 miljoen. Een type Doan krijg je niet meer voor dit  bedrag, dus ga je er per saldo op achteruit. punt!!!!!

M0i10-10-2018 om 12:27

@Campbell, als je nu de laatste 21 woorden van deze bijdrage weg laat, zeg je inhoudelijk net zo veel (en voorzover ik het kan overzien heb je nog gelijk ook), maar voorkom je een situatie op dit forum zoals we deze ongeveer een maand geleden ook hadden .

10-10-2018 om 23:27

Weet ik niets van, Toen was ik hier nog niet!!

M0i10-10-2018 om 23:49

Ach werkelijk? Ik meende een schrijfstijl te herkennen, niet in de laatste plaats door de "h" in Twente. Duik ik nog even in de geschiedenis dan ontdek ik een link tussen de naam van het inmiddels verdwenen account en de achternaam van de moeder van betreffende volksheld, die hij bij voorkeur hanteerde.

Maar ik kan me vergissen (.....). Als je echt helemaal nieuw bent, als schrijver achter je naam op dit forum, neem mijn advies ter harte. Iedereen heeft recht op zijn mening en mag die hier, onder naleving van de huisregels, uiten 

11-10-2018 om 09:53

Aan jouw schrijfstijl meen ik een redactielid van BM te herkennen die hier ook geregeld zijn reactie's neerschrijft, maar ook ik kan mij vergissen natuurlijk. En wat stelt een advies voor, toch ook niets!!!

M0i11-10-2018 om 11:41

Echt, petje af. Nog maar zo kort op dit forum en dan al schrijfstijlen kunnen herkennen. Helaas moet ik je teleurstellen, ik ben geen redactielid van BM. Wel vond ik de sfeer hier een maand geleden niet meer leuk, en gelukkig heeft de redactie daar op ingegrepen. Anders was ik niet weer in de lucht gekomen hier.  

Belangrijkste oorzaak was een maand terug (naar mijn bescheiden mening) het gebrek aan respect voor elkaars mening. De een roept dat Nijland/Jans weg moeten, de ander zegt dat hun vertrek nooit meer punten gaat opleveren en dus zinloos is. Het gaat mis wanneer schrijvers vervolgens de mening van anderen gaan veroordelen, en deze reageerders elkaar (waar twee vechten hebben twee schuld) op kleuterachtige wijze gaan afkatten.

Adviezen negeren is volslagen legitiem. Maar als je hier alleen maar weer terug bent om op de oude voet door te gaan, dan zou ik dat erg jammer vinden. Genoemde laatste 21 woorden vind ik generaliserend en respectloos. Maar goed, ook dat is een mening.

11-10-2018 om 12:20

Schrijfstijlen herkennen is een hobby van mij, vandaar.Overigens weet jij niet welk beroep ik uitoefen om dit soort tekst te herkennen. Verder wil ik met jou niet gaan. Vind het overigens wel frappant dat een onafhankelijke poster, zoals jij, mij de les wil lezen. Trouwens als je goed hebt opgelet op de lagere school, dan moet je weten dat Twenthe altijd nog wordt geschreven met een "h" net als Drenthe ook met een "h"wordt geschreven. maar dit terzijde. 

M0i11-10-2018 om 15:08

Beste Raibeart Ruadh, ik laat het hier maar bij. Bij dezen heb je het laatste woordgehad.

11-10-2018 om 17:38

Heb even het één en ander opgezocht, maar begrijp werkelijk niet hoe je er bij komt dat ik enige connectie met die naam zou hebben. Ik weet, toevalligheden bestaan, maar de connectie met de naam Cambell en GEEN Campbell is omdat mijn moeder deze achternaam droeg voordat ze met mijn vader trouwde. Verdere uitleg lijkt mij overbodig.

M0i11-10-2018 om 21:34

In dat geval zit ik er volslagen naast. Waar een aaneenschakeling van zaken wel niet toe kan leiden. Wil dan nog wel even kwijt dat in de spelling anno 2018 we spreken van Drenthe en Twente . Verder heb ik basisonderwijs genoten, en geen lagere school 

11-10-2018 om 23:26

Je hebt voorkeurspelling en de normaal gebruikte spelling van heden ten dage. De voorkeurspelling is nog steeds zo dat Twenthe en Drenthe met een "h" wordt geschreven. Het is maar wat iemands voorkeur heeft. Ik kan mij voorstellen dat de wat oudere personen de voorkeurspelling ambieren en "iPhone." jeugd het makkelijker vind om zonder de "h" door het leven te gaan. Ieder zijn/haar jeugd.

 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!