Terug

Deel deze pagina:

Teleurstellend gelijkspel FC Groningen tegen Helmond Sport

Door Sven Heikens 27 reacties

FC Groningen heeft vanavond in eigen huis niet weten te winnen van Helmond Sport. Groningen oogde inspiratieloos en wist nauwelijks kansen bij elkaar te voetballen. De grootste kansen waren nog voor Helmond Sport. 

FC Groningen begon met Isak Määtä in plaats van de geblesseerde Wouter Prins. Verder was Johan Hove weer fit genoeg om bij de selectie aan te sluiten, maar hij startte vanaf de bank. De rest van de winnende elf van Eindhoven-uit bleef namelijk staan.

Het begin van de wedstrijd was erg pover. Het leek dat Groningen meende dit 'tussendoortje' voor de halve finale KNVB-Beker wel op halve krachten te kunnen volbrengen, maar niets was minder waar. De scherpte ontbrak, ballen kwamen niet van plek a op plek b, het drukzetten ging niet met de intensiteit waarop het de afgelopen weken gebeurde.. Voor rust creërde Groningen één mogelijkheid, Postema schoot in het zijnet. Vlak voor rust kwam Groningen nog erg goed weg, waar Helmond Sport de paal wist te raken.

Na rust kwam Groningen met iets meer dadendrang uit de kleedkamer. De ploeg kwam met aanvallende intenties het veld op en wist de weg naar het Helmondse doel vaker te vinden. Postema werkte de bal net naast het doel en even later raakte Thom van Bergen de bal niet goed waardoor zijn inzet ook naast ging. Kort daarna kwam ineens Kaars 1-op-1 met Jurjus, maar de Groningse goalie stond op zijn post. In de slotfase probeerde Lukkien nog wat, maar eigenlijk werd het alleen maar minder. Tot een slotoffensief kwam het niet en zo bleef de stand 0-0.

Door het puntenverlies zakt Groningen naar plek 5. Maandagavond 4-maart gaat de competitie verder in Den Bosch, maar alvorens de halve finale van de KNVB-Beker, donderdag om 20.00 uit bij Feyenoord in De Kuip.

Reacties:
Herman Badkuip24-02-2024 om 07:25

Natuurlijk een teleurstellend resultaat in de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport, misschien zijn onze verwachtingen wel iets te hoog gespannen? Uiteraard kan de jonge vechtmachine van Dick Lukkien niet alle wedstrijden winnen, maar ze kunnen er wel voor strijden én dat hebben wij vooral in de eerste helft hélaas niet gezien! Tweede helft naar de Noordzijde toe was het spel van FCG al iets fanatieker, maar het leverde géén grote kansen op....Geeft niks, 't kan gewoon iets tegen zitten en misschien hebben onze youngsters wel het beste bewaard voor komende doinderdag 29-2 in de bekerstrijd in de Kuip tegen Feijenoord? We hadden een mooie sprong voorwaarts kunnen maken richting de bovenste plekken, maar staan na maandagavond waarschijnlijk op plek 6....We hebben vanavond kunnen zien, dat trainer Dick Lukkien niet echt een plan B heeft als 't even niet wil lukken....we missen dan een échte breekijzer in de spits, die de boel kan opengooien! Maar met nog 12 duels voor de boeg is nog van alles mogelijk, want boeren geven nooit op! En ook de andere topploegen verspelen nog de nodige, dure punten! 

marcelfcg24-02-2024 om 07:46

Verwachtingen te hoog gespannen als je thuis speelt tegen Helmond Sport? En geeft niks, het kan een keer tegenzitten.

Na de zeperd uit in Dordrecht is gisteravond de aansluiting met plek 2 definitief vergooit en dat is een schande. 
Dat er geen plan B is komt door de trainer zelf die zijn breekijzer richting Schotland heeft gejaagd ipv met hem aan de gang te gaan net zoals hij met de jonge spelers doet. En dat bijna Friese stijfkoppige gedrag kost ons promotie.

 

 

grunn196724-02-2024 om 07:36

Heb net alleen de samenvatting bekeken, zag er niet goed uit en dat kan een x gebeuren. Vind wel dat Hove altijd moet spelen en zou met die nieuwe jongen van Emmen spelen en v  Berge op de bank. 

Wedstrijd van a.s donderdag niet teveel energie aan verspillen, hier ben je kanslozer dan kansloos, toch proberen voor plaats 2 te gaan.

TirolBeuk24-02-2024 om 08:17

Helemaal mee eens Marcel , bye bye tweede plaats en beker ,volgend jaar gewoon weer kkd .

Bombarda779124-02-2024 om 09:39

Fijn he? We zien jullie wekelijkse gal met plezier weer tegemoet! 

Twee punt.24-02-2024 om 08:53

Een keer niet winnen en het gezeur steekt de kop weer op. Man, man wat hebben jullie een  rot leven.

TirolBeuk24-02-2024 om 10:27

Gewoon niet genoeg , is toch bekend ?

marcelfcg24-02-2024 om 11:52

Gezeur kun je het beste inhoudelijk bestrijden. Misschien moet je dat eens proberen in plaats van je onzinnige opmerkingen gericht aan mensen die niet zoals jij de polonaise dansen.

Heiky24-02-2024 om 17:34

Natuurlijk mag men hier kritiek geven en dat is logisch en supporter, van welke club dan ook, eigen. Echter valt het mij op dat je goegemeente niet hoort en er aan de lopende band gewonnen wordt. Maar owee als er een keer gelijk gespeeld wordt of verloren, dan komen de reacties als 'Lukkien is een waardeloze trainer', 'we hebben 2 dravertjes voorin lopen die er niets van kunnen (maar stiekem wel mede verantwoordelijk zijn voor de opmars van de club in de afgelopen maanden)' en de allermooiste: 'we missen van Veen'. Met name dat laatse punt is te lachwekkend voor woorden. Met van Veen was het helemaal niet om aan te zien en verloor je zo'n beetje elke wedstrijd punten.

Nee, het was gisteren verre van goed, slecht zelfs maar besef ook ADO en WII lieten thuis ook punten liggen dus elke ploeg heeft wel eens een off day.

marcelfcg24-02-2024 om 19:02

@Heiky Misschien moet je even man en paard benoemen, ik weet nu niet tegen wie je het hebt.

Ik doe de aanname dat je het tegen mij hebt. Ik kom hier al vele jaren, in voor en tegenspoed laat ik me horen. En dus ook als het in mijn ogen niet goed is.

Van Veen heb ik al veel vaker benoemd. Je maakt jezelf er makkelijk vanaf door te stellen dat het met Van Veen niet om aan te zien was en we bijna wekelijks punten verloren. Ja klopt. Maar dat was in een team dat helemaal niet draaide. Mijn punt is dat Lukkien gewoon geen plan B heeft. En daar sta ik zeker niet alleen in. Dat plan B had Van Veen kunnen zijn als Lukkien daarmee aan de gang was gegaan. Hij koos ervoor dat niet te doen met als gevolg dat we nu niet opportunistisch kunnen gaan spelen als de stand daar om vraagt. En dat vind ik kwalijk. Of het met Van Veen anders was gelopen weet ik net zo min als jij.

Mijn reacties zijn niet persé negatief om negatief te zijn maar komen voort uit de angst dat de club die mij aan het hart gaat wel eens helemaal kon gaan verdwijnen als we nog langer in de KKD moeten verblijven. Dan vertrekken de beste spelers en kom je er niet meer uit waarbij het dure stadion de doodsteek gaat worden.

Dáár gaan het mij om. We moeten promoveren en ik krijg het idee dat veel mensen dat dus niet inzien.

Heiky24-02-2024 om 23:16

             Marcel, even voor de duidelijkheid: mijn reactie was zeker niet  specfiek op jou gericht maar meer een algehele observatie. Na een wedstrijd die nou eens niet gewonnen wordt (en inderdaad, deze had gewonnen moeten worden!) valt het me op dat de tendens hier enorm omslaat. Ineens kunnen ze er niks meer van, Lukkien wordt een waardeloze trainer genoemd. Ook ik besef dat er op een dun koord gebalanceerd wordt wat enorme risico's met zich meebrengt voor wat promotie betreft. Even over van Veen: ik deel je mening helaas niet dat dat nog wat zou kunnen worden. Niet fit te krijgen en met zijn hoofd teveel bij vrouw en kind in Schotland (wat op zich ook wel weer te begrijpen valt). Dus het plan B, waar meerdere mensen het hier over hebben was m.i. met van Veen ook weinig succesvol geworden. Maar net wat je zegt: daar zullen we vooralsnog niet achter komen.      

Stadjer8125-02-2024 om 23:40

We hebben al 7 duels verloren in de KKD. Het is niet een keer. En dan nog wat gelijke spelen als dit tegen laagvliegers, thuis zelfs.

Fugazi24-02-2024 om 09:52

Mag je dan helemaal geen kritiek meer hebben,  Twee punt? Bombarda ging in het vorige topic ook al los met die onzin. Heb je ook nog wat over de wedstrijd te melden of heb je die niet gezien? Als je thuis tegen Helmond Sport geen enkele kans weet te creëren dan heb je het toch gewoon slecht gedaan. Dan kan jexwel positief zijn maar dat slaat nergens op. Om even positief te zijn. We hebben een hele goede keeper. Dat Jurjus de beste man aan FC kant was zegt alles over de wedstrijd. Uiteraard kan dat gebeuren maar Laten we dat alsjeblieft wel benoemen. Als je namelijk niet kritisch durft te zijn dan word je never nooit niet beter. Het is net als een kind opvoeden. Als je dan niet kan zien dat die niet alles goed doet en niet corrigeert dan krijg je een heel vervelend kind die denkt dat die alles alleen maar goed doet. Zo werkt het niet in het leven. Dan heb ik respect voor Herman zijn bijdrage. Positief met een realistische noot. Laten we er maar vanuit gaan dat onze FC tegen Feyenoord beter voor de dag komt.

Hgz24-02-2024 om 10:50

kritiek mag je hier niet geven dat wordt niet gewaardeerd door de mensen met de groene bril

Nachtwacht24-02-2024 om 10:12

Teveel spelers speelden een vlakke wedstrijd en dan rol je een middenmoter van de kKD niet zo maar even op.

Misschien is de 2x 3-0 tegen zwakke tegenstanders toch iets te veel in de koppies van de mannen gaan zitten.

Met de inhaalrace die wij te gaan hebben, is dit onacceptabel

Jandeb24-02-2024 om 11:56

Na een stel goede wedstrijden was tegen Helmond de spirit er een beetje uit. En van die inzet moeten we het juist hebben. Maar om dat er met de vele jonge spelers langere tijd in te houden? Heb er een hard hoofd in. Denk dat promotie via de nacompetitie meer kans van slagen heeft dan directe promotie.

ChiChi24-02-2024 om 12:05

Ofschoon Postema mij de laatste wedstrijden wel kon bekoren, bleek nu wel weer

dat de beide spitsen het niveau hebben voor max. de middenmoot KKD,laat staan voor de eredivisie.

Eerste helft was net walking-voetbal!

Gelukkig hebben wij een sterke Jurjes en een gedegen achterhoede anders hadden we verloren.

Tevens blijkt maar weer dat Lukkien geen plan B heeft en de invallers van nog een minder niveau zijn,

die Mendes valt mij ook zwaar tegen,futloos zonder bezieling.

Je kan een keer verliezen of gelijk spelen,maar niet op deze manier.

De eerste tien wedstrijden heeft ons de kop gekost, dus op naar de na-competitie.

De beker wedstrijd gewoon laten lopen en geen blessures en rode kaarten oplopen,

uit naar Den Bosch is veel en veel belangrijker!

Oeleoptak24-02-2024 om 13:24

Zowel de trainer als ook de spelers gaven na de wedstrijd aan dan het bij lange na niet goed genoeg was. Dan mag je dat hier ook wel zeggen dunkt me. 
Over de spitsen is al het nodige gezegd. Mendes valt ook (nog) niet mee. Bij Emmen vond ik hem ook in zijn betere tijd geen volledige Eredivisie spits. Maar de beste jaren zijn voor een voetballer na midden twintig. Dus wie weet. We hadden er zo een maar die speelt nu in Schotland, helaas voor hem in drie wedstrijden maar 1 assist en een gele kaart.  En jammer dat we geen kopsterke centrumspits hebben gehaald in de winter. Nu steeds geen plan B. 

Mijn idee is dat ze onbewust al met de kop in Rotterdam zaten. Ik denk dat ze Feyenoord redelijk bij zullen kunnen benen maar dat ze er toch aan gaan op het eind. Wat geen schande zal zijn. 
Maar in de competitie moet vanaf nu de focus en energie er volop zijn, anders is dat sprookje ook uit. 

Hoekie24-02-2024 om 15:28

Heel erg jammer maar het was gisteravond bij lange na niet goed genoeg. Dit jonge team zit in de groeifase waarvan al vaker is aangegeven dat dit een proces is van vallen en opstaan. Een groep posters op dit forum zit nog in de ontkenningsfase en beseft onvoldoende dat je met de beschikbare middelen van een ploeg die stijf onderaan is geëindigd een ploeg maakt die uit de KKD moet promoveren. 

Kevin van Veen zou de redder in nood geweest moeten zijn maar die is een paar maanden lang alleen maar met zijn vrouw en kind bezig geweest. Een gevalletje van pech hadden we met Eddachourri die geblesseerd raakte op het moment dat de club hem wilde kopen. In de maand maart zal duidelijk worden welke opties er voor de club overblijven. Het halen van de play offs is de meest reeele optie.

Harris25-02-2024 om 09:31

1 assist

Boerentrien24-02-2024 om 15:42

Uiteraard een teleurstellend resultaat en inderdaad gisteren niet goed genoeg. Maar ons jonge team heeft toch wel enig krediet verdiend? Zo'n wedstrijd kan er gewoon tussen zitten. Dat hebben zelfs de beste teams wel eens. Ook de goede spits Kaars van Helmond Sport kwam gisteren niet tot scoren. Dat kan ook hem gebeuren. En wat Kevin van Veen betreft, vraag ik me af, hoe het in Schotland gaat. Als ik het goed begrijp is hij geen basisspeler, valt hij nauwelijks in, heeft nog niet gescoord en geen assist gegeven. Maar misschien heeft iemand andere informatie?

Hoekie24-02-2024 om 18:58

Boerentrien@  Kevin van Veen heeft 4 korte invalbeurtjes gehad en nog niet gescoord.  De man is gewoon nog steeds niet fit anders had hij in de matige Schotse competitie wel 1 of meer basisplaatsen gehad. Begrijp het bewieroken van deze speler die weinig zelfdiscipline heeft dan ook niet. 

Boerentrien24-02-2024 om 22:10

Hoekie, dan zie ik het somber in, dat we hem definitief kwijtraken aan het einde van het seizoen. Hoelang zitten we eigenlijk nog vast aan deze te duurbetaalde speler?

Twee punt.24-02-2024 om 20:17

Ach mensen, geen paniek. We moeten nog 12 wedstrijden dus er kan van alles gebeuren. We staan in de derde periode bovenaan met nog een wedstrijd  tegoed. En ja, je ziet het gister, Willem 2 gaat thuis onderuit tegen Roda JC.. t'is in de Russisch roulette, raden uit welke loop de kogel komt. De huidige stand is voor onze club. niet zo gunstig, ik wacht maar rustig af hoe het verder gaat, we kunnen er toch niets aan doen, dus kankeren en ouwehoeren hoe het wel moet, heeft geen enkele zin. Plan A, B, C pffffffff.

appie happie25-02-2024 om 08:37

Ach geniet van het moment!!het gaat toch geweldig,wie had dit verwacht na 10 wedstrijden?

Naar de kuip donderdag gewoon genieten..verstand op 0  die wedstrijd!! Maandag zien we wel weer.

Er is altijd kans op promotie.

2de plek is 5 punten verschil..12 wedstrijden is 36 punten..

Na competitie ,sta je hoog dat hoef je maar 2 tegenstanders te hebben..

Dus maak je niet druk...

Helpt toch niet.

Herman Badkuip25-02-2024 om 09:51

Helemaal gelijk Appie, wie had dit in het najaar nog gedacht? Mét spits Kevin van Veen stonden wij er beroerd voor en nú kijken wij weer met plezier naar onze jonkies, die er bijna elke wedstrijd vol voor gaan! En natúúrlijk zit 't ook wel eens tegen, maar dat is toch all in the game! We staan 8 punten achter plek 2 Roda JC, met nog één wedstrijd te goed....Ook de topclubs uit de KKD gaan nog uitglijders maken hoor, daar ben ik van overtuigd! Donderdagavond lekker druk zetten tegen de vermoeide Feijenoord-spelers, dan kunnen er nog mooie dingen gebeuren! 

ChiChi25-02-2024 om 10:23

Ik vind het heel fijn om te lezen dat sommige forumleden zo positief en optimistisch zijn.

Ik ben trouwens meer van het realistisch zijn!

Na-competitie halen we wel, maar dat is ook nog een moeilijke klus om te promoveren.

En niet vergeten dat de inhaalwedstrijd is op een glad en versleten kunstgrasveld, dat wordt

zo wie zo moeilijk en heb je nog niet zo maar gewonnen en die drie punten in de tas.

Zorgen dat je donderdag geen blessures en rode kaarten op loopt, want de wedstrijd maandag tegen

DenBosch is veel en veel belangrijker.

Twee punt.25-02-2024 om 17:42

Goed dat jij realistisch probeert te zijn, ChiChi, maar wat ik beweer en door Appie en Herman wordt onderschreven is ook realiteit, wij als supporters kunnen  er geen ruk aan doen. Voetbal is  een combinatie van domme pech en geluk en alles daartussenin en wij moeten maar afwachten welke kant het opgaat

Stadjer8125-02-2024 om 23:41

Emmen winnen is zeker geen uitgemaakte zaak. Het is weer een uitduel en die ploeg ligt ons haast nooit. 

Herman Badkuip26-02-2024 om 19:28

Heerlijke bekervoetbalweek komt er aan....eerst morgenavond de halve finale tussen SC Cambuur en NEC Nijmegen in Leeuwarden en daarna onze halve finale op donderdagavond Feijenoord tegen FC Groningen in de Rotterdamse Kuip! Ben benieuwd welke teams doorgaan naar de finale op zondag 21 april in de Kuip....Zelf verwacht ik dat de eredivisieclubs NEC en Feijenoord doorgaan, zal voor beide teams niet gemakkelijk gaan, maar het kwaliteitsverschil moet toch de doorslag geven. Van onze jongens van FCG verwacht ik véél strijd, onverzettelijkheid én, zoveel als mogelijk is, een aanvallende instelling! Laten wij alsjeblieft géén bus parkeren voor ons eigen strafschopgebied én géén aanpassingen in de basisopstelling! De ruim 1200 FCG-supporters zitten niet in de Kuip om naar een alleen maar verdedigend FC Groningen te kijken! Lekker zoveel mogelijk je eigen spelletje proberen te spelen, dan kunnen ze 't Feijenoord best nog wel lastig maken! Ben benieuwd of trainer Dick Lukkien het aandurft om de vechtmachine FCG met aanvallende intenties het veld in te sturen.....en mocht 't op strafschoppen aankomen, dan weten wij wel welk team gaat winnen!

Oeleoptak27-02-2024 om 13:39

Brommapojkarna is de nieuwe club van Irandust. Mooi dat we deze dure ' parel'  hebben weten te slijten. 

Zeeman27-02-2024 om 13:43

Ben benieuwd wat die nog opbrengt aan transfergeld, in ieder geval doorverkoop percentage, maar of dat nou nog wat opbrengt later???

Boerentrien27-02-2024 om 13:49

Van alle overtollige spelers vond ik Irandust nog één van de beteren. Maar er is in ieder geval eentje weg nu. Hopelijk lukt het hem in Zweden wel. 

Herman Badkuip27-02-2024 om 14:56

Delaho Irandust is bij FC Groningen hélaas een mismatch geworden, hoop dat deze technisch begaafde, maar té vaak geblesseerde speler bij zijn nieuwe club Brommapojkarna meer succes heeft!

Fugazi27-02-2024 om 17:43

Irandust heeft hier helaas de verwachting niet waar kunnen maken. Mede door zijn blessure gevoeligheid. Hij werd als koning binnen gehaald maar vertrekt zonder echt indruk gemaakt te hebben. Ik ben blij dat we er vanaf zijn. Verder gun ik hem het allerbeste. 

marcelfcg27-02-2024 om 20:21

Het is bij Irandust achteraf gezien al op de eerste dag misgegaan doordat Fleddie hem zittend op een troon als Koning Irandust binnenhaalde. Dat heeft hij mede door de vele blessures niet waar kunnen maken en hij leek daar steeds meer onder te lijden.

Hopen dat we geheel van zijn salaris af zijn en dat hij zijn draai gaat vinden in Zweden, want een beroerde kerel is het absoluut niet.

 

TirolBeuk27-02-2024 om 22:44

Finale knvb beker FC Grunn - NEC 

Herman Badkuip28-02-2024 om 07:28

Echt een droomfinale! Ben toch bang, dat Feijenoord als top-eredivisionist op zondag 21 april tegen NEC Nijmegen in de finale gaat spelen....Cambuur heeft 't goed geprobeerd, maar tegen een oppermachtig NEC zijn ze na een felle strijd uiteindelijk toch ten onder gegaan! Maar alle respect voor de mannen van Henk de Jong, hoop dat FCG dezelfde strijdlust donderdagavond op de mat legt! Natuurlijk kansloos zijn de youngsters van Dick Lukkien nooit, maar tegen een Feijenoord in goede doen in een uitverkochte Kuip is weinig succes te behalen, vrees ik......Ben al ontzettend trots dat ons FCG de halve finale van de KNVB-beker heeft gehaald!

Hgz28-02-2024 om 12:58

Bij Feyenoord uit gaan ze echt niet winnen. Is niet realistisch meer.  Aantal jaren geleden voordat  de directie er een zooitje van  gemaakt had  had ik ze wel een kans gegeven  maar  nu kansloos.  Zou me meer bezig houden met de kkdivisie nu

Hgz28-02-2024 om 12:58

Bij Feyenoord uit gaan ze echt niet winnen. Is niet realistisch meer.  Aantal jaren geleden voordat  de directie er een zooitje van  gemaakt had  had ik ze wel een kans gegeven  maar  nu kansloos.  Zou me meer bezig houden met de kkdivisie nu

Hgz28-02-2024 om 12:58

Bij Feyenoord uit gaan ze echt niet winnen. Is niet realistisch meer.  Aantal jaren geleden voordat  de directie er een zooitje van  gemaakt had  had ik ze wel een kans gegeven  maar  nu kansloos.  Zou me meer bezig houden met de kkdivisie nu

Herman Badkuip28-02-2024 om 15:52

Dick Lukkien doet géén aanpassingen aan het spel van zijn vechtmachine én wacht op het wonder van Rotterdam! Als wij 't eerste half uur zonder kleerscheuren doorkomen, kan er een verrassing in de lucht hangen....Normaal gesproken gaan de mannen van Arne Slot door naar de finale op zondag 21 april, maar je weet 't maar nooit.....Zou als ik Lukkien was starten met Johan Hove én Rui Mendes, laat Thom van Bergen en Joey Pelupessy maar even banken. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!