Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen simpel langs TOP Oss. 3-0

Door Willem Poppes 21 reacties

FC Groningen heeft deze zondagmiddag overtuigend met 3-0 gewonnen van TOP Oss. Doelpuntenmakers aan FC kant waren Johan Hove, Luciano Valente en Kristian Lien. 

FC Groningen startte vanmiddag met één wijziging ten opzichte van de gewonnen bekerwedstrijd tegen Fortuna. Johan Hove speelde in plaats van de geblesseerde Joey Pelupessy. Verder ontbrak Marco Rente vanwege een schorsing. 

Opstelling FC Groningen: 

Jurjus, Duarte, Hove, Bacuna, Schreuders, Blokzijl, Van Bergen, Postema, Valente, Peersman, Prins

Kansen waren er genoeg tegen TOP, maar het eerste groen-witte doelpunt viel pas vijf minuten voor rust. Johan Hove zag zijn schot van richting worden veranderd en binnen rollen. Vlak na de rust kreeg de FC een penalty na een flinke charge op Maätta. Deze penalty, die opvallend genoeg werd genomen door Bacuna, werd knap gered door Oss keeper Mike Havekotte. In minuut vijfenvijftig kwam Groningen dan toch op een 2-0 voorsprong door een doelpunt van Valente. Middels een knappe schijnbeweging stuurde Valente een Ossenaar het bos in, waarna hij koeltjes afrondde. Het slotakkoord kwam van de ingevallen Kristian Lien, die een lage voorzet van Rui Mendes binnentikte. TOP Oss heeft de hele wedstijd eigenlijk niks in te brengen gehad. 

In deze periode heeft de FC na vijf duels 12 punten. Alleen ADO heeft meer punten (15). De hagenezen hebben echter ook een wedstrijd meer gespeeld. 

Reacties:
Metworst11-02-2024 om 19:37

Prima resultaat na aan zware bekerwedstrijd. Mooi wark. 

campesino11-02-2024 om 19:38

Gewoon dikke prima.

Lukkien zal straks keuzes moeten maken. Als rente terugkeert zal of bacuna of blokzijl, de witte socrates, moeten banken. En als pelupessy weer heel is hove op de bank of peluspessy of toch Duarte. En als Mendes straks warmdraait, wie moet er dan uit?

Oeleoptak11-02-2024 om 19:46

Beetje concurrentie is niet erg, daar blijven ze scherp van. Zijn voetballers ook wel gewend in selecties van min. 22 spelers. En Lukkien doet het na stroef begin gewoon goed, dus hij komt daar vast wel uit. 
Benieuwd wanneer die overtollige spelers gaan verkassen. 

Herman Badkuip11-02-2024 om 20:17

Concurrentie in de selectie van trainer Dick Lukkien is alleen maar goed, houdt alle spelers heel scherp! Tis juist fijn dat je keuzes kunt maken, zeker met zoveel belangrijke wedstrijden voor de boeg! En er zullen ongetwijfeld schorsingen én blessures komen, dan is een dubbele bezetting van de posities alleen maar positief! Niemand in deze selectie van FCG is zeker van een vaste basisplek, ze zullen er allemaal voor moeten knokken! Fijn dat wij vandaag ook Rui Mendes, Fofin Turay, Tika de Jonge en Kristian Lien weer even hebben zien spelen, jammer dat Nick Bakker, Kian Slor en Noam Emeran geen speeltijd hebben gekregen....Maar ook zij zullen de komende weken ongetwijfeld speelminuten gaan krijgen van Dick Lukkien!

BROMBEER11-02-2024 om 22:15

Bijzonder,  dat je niemand hoort over de belachelijke actie van "aanvoerder " bacuna om de strafschop op te eisen tov Romano postema en vervolgens missen. En ook nog es veruit de zwakste en vooral.langzaamste schakel te zijn. Voor de rest groot respect voor de boys...

Johan11-02-2024 om 22:17

Weet je zeker dat je niet voor Heerenveen of Ajax bent? Bijzonder dat ik je alleen maar met wat negatiefs hier zie. Maar goed ieder zn ding. 

Sammy11-02-2024 om 22:47

Weet niet of hij de penal op eiste want stond druk te kletsen. Wat ik wel gezien heb dat het een waardeloze penal was. Dit terwijl je jongens op het veld had staan die donderdag nog lieten zien hoe het wel moet. Verder prima potje, goed om te herstellen. Je zou haast de mensen uit Oss het hele jaar carnaval gunnen want Flop Oss bakte er helemaal niets van.

Bombarda779112-02-2024 om 08:39

Hoezo groot respect? Het zijn toch kutspitsen? Het is toch allemaal waardeloos? 

Boerentrien12-02-2024 om 10:10

Brombeer, ik kan je gerust stellen. Bij ons op de tribune waren ze ook boos,  maar dat verdween snel toen er vlot daarna alsnog gescoord werd. Maar niemand begreep, waarom Postema de strafschop niet nam. Weet iemand dat?

appie happie12-02-2024 om 11:16

Volgens mijn info staat Bacuna op de lijst als eerste nemer..omdat hij bij de vorige penals niet speelde,nam Postema die!

Dat zou de uitleg zijn.

 

Denk dat Bacuna nu niet meer op 1 staat!

no guts no glory12-02-2024 om 16:22

Denk ik ook niet. Wij staan recht achter het doel op Noord waar Bacuna de penal nam. Je kon zo duidelijk zien welke hoek hij zou schieten. Zelfs Jules de Korte had hem nog gehad. Nee ik zou Bacuna hem niet weer laten nemen, zat sws niet lekker in de wedstrijd. 
Dit weekend Willem 2 - ADO Den Haag. Hopelijk wint Groningen van Eindhoven dan komen ze in ieder geval weer wat dichterbij. 

Fan op afstand12-02-2024 om 11:54

Het is echt heel spijtig dat wij geen goed renderende spitsen hebben. Qua inzet geen klagen.  Maar men heeft teveel kansen nodig om te scoren en dat kan je in wedstrijden met weinig kansen je punten kosten.  Tot op heden gaat het nog steeds goed maar ik vrees voor de wedstrijden tegen gelijkwaardige teams. En wat ik mis is een hele creatieve speler op het middenveld.  Blijf zeggen dat het knap is wat dit jeugdig elftal presteert maar blijf mijn hart vasthouden. 

ChiChi12-02-2024 om 12:30

Geheel met je eens!

Dit kan ons promotie kosten!

En er moet nog een 2e keeper komen (kan nog transfervrij) voor het geval Jurjes geblesseerd raakt.

De keepers die nu reserve staan zijn veel te jong en onervaren en komen nog veel tekort.

appie happie12-02-2024 om 12:46

Er zijn nog wel spitsen te krijgen!! Er zijn wel spelers zonder club!! Oud eredevisie spelers..iemand die kan koppen zou ook mooi zijn..

Nr 10 dat zou Duarte moeten zijn maar daar staat Hove volgens mij..

Ze hadden die Eddagchoui gewoon wel moeten halen.

Heiky12-02-2024 om 13:24

  Appie: er zullen redenen geweest zijn om Eddagchoui niet te halen, anders was hij er wel geweest. Welke spitsen zijn, volgens jou 'op te halen' die daadwerkelijk iets toe kunnen voegen én transfervrij zijn én niet teveel kosten (want begrotingstekort)  ?

Herman Badkuip12-02-2024 om 13:51

Zakaria Eddahchouri is vorige week geopereerd aan zijn knie en ligt er zeker nog een aantal maanden uit.....Daar hadden wij voor dit KKD-seizoen dus niets aan gehad! Onze spitsen kunnen inderdaad meer scoren, maar ik ben al lang blij dat er veel scoringskansen gecreëerd worden door ons team! De doelpunten komen gerust nog wel, daar maak ik mij absoluut geen zorgen om....Als wij tijdens de komende wedstrijden maar één goal meer scoren dan onze tegenstanders!

Herman Badkuip12-02-2024 om 13:57

Even iets anders.....hoe gaat 't met onze Voorspelcompetitie? Wordt 't nog wel bijgehouden? Voor de laatste 4 rondes zijn nog geen punten gegeven......

appie happie12-02-2024 om 20:32

Ja Herman  ik sta wel 100 punten achterop.jij ook wel zeker..

Herman Badkuip12-02-2024 om 21:26

Hey Appie, sta zelf op plek 12 met 321 punten, jij staat één plekje boven mijn broer Euroborg.....

Herman Badkuip13-02-2024 om 15:56

Bedankt mannen van de Boerenmachtsite, de stand in de Voorspelcompetitie is bijgewerkt t/m rond 25! Sta nu op plek 11 met 381 punten Appie....jij doet 't ook goed hoor!

marcelfcg12-02-2024 om 19:07

FC Groningen heeft maandagmiddag een oefenwedstrijd van FC Utrecht gewonnen: 1-2. Op Sportcomplex Zoudenbalch maakte Zakaria Labyad de enige treffer namens de Eredivisie-club, voor Groningen waren Rui Mendes en Sven Bouland trefzeker. Keeper Thijmen Nijhuis van Utrecht keerde in de slotfase nog een strafschop.
bron vi 

Twee punt.12-02-2024 om 20:20

Voor de negatieven onder ons zal het het derde team van FC Utrecht wel geweest zijn waartegen ze hebben gespeeld.

Herman Badkuip12-02-2024 om 21:34

Ons team speelde met veel wisselspelers van afgelopen zondag tegen TOP Oss, op doel Jasper Meijster, achterin Daniël Beukers, Marco Rente, Nick Bakker en Jay Kuiper [tweede helft Sven Bouland], middenveld Tika de Jonge, Roy Leichester en Fofin Turay, voorhoede met Rui Mendes, Kristian Lien en Kian Slor.  FC Utrecht had o.a. Mark van der Marel, Tim Handwerker, Can Bozdogan, Oscar Fraulo, Victor Jensen, Marouan Azarkan, Zakaria Labyad en Adrian Blake in het team! Positief resultaat tegen het "derde" team van Ron Jans.....

Stadjer8113-02-2024 om 20:11

Groningen blijft het goed doen tegen Eredivisie clubs. Zowel in oefenduels als officieel, waar natuurlijk in de beker Excelsior en Fortuna opzij werden gezet.

Maar nu nog een keer winnen van een hoger geplaatste KKD club, want daar draait het uiteindelijk om als de ploeg nog een kans op promotie wil maken.

 

Herman Badkuip14-02-2024 om 09:17

Die overwinning komt er aan hoor.....als de vechtmachine van trainer Dick Lukkien nóg beter wordt gesmeerd, verslaan ze óók Willem II, ADO Den Haag, Roda JC én de Graafschap! Ben heel blij met de ontwikkeling én het spel van onze youngsters én Laros Duarte én Rui Mendes!

Eerst de derde periode én de finale om de KNVB-beker pakken én daarna doorstomen naar plek 1 óf 2! 

Boerentrien14-02-2024 om 09:50

Herman, zo crescendo zal het niet gaan, vrees ik. Ze ontwikkelen zich inderdaad goed in opgaande lijn, maar er zullen ook nog zeperds tussen zitten. Dat hoort bij een zich goed  ontwikkelend, jong team en is hen zeker niet verwijtbaar. 

Fugazi14-02-2024 om 12:38

Ik denk ook dat het niet zo zal lopen. Natuurlijk gaat het gelukkig beter dan in het begin van het seizoen. Dat hebben ze goed voor elkaar gekregen. Ik denk alleen niet dat Willem II en ADO respectievelijk 10 en 5 punten meer gaan verspelen dan wij in de resterende wedstrijden. Tevens denk ik ook niet dat wij de beker gaan winnen. Ik denk dat we ons eindstation hebben bereikt. Helaas pech met de loting. Thuis had ik ons nog een kansje gegeven. Ik vind het mooi dat men positief is. Alleen sommige slaan door. Herman is een dromer. Een hoog Herman in Wonderland gehalte. Waar altijd de zon schijnt en waar de leeuwen met de hertjes spelen en waar nooit oorlog is.

Herman Badkuip14-02-2024 om 15:44

Ja Boerentrien en Fugazi, ik weet van mijzelf dat ik mij weleens té veel laat gaan in mijn enthousiasme voor onze club. Mijn groenwitte hart slaat weleens over door mijn positiviteit! Maar diep in mijn groenwitte hart weet ik dat jullie gelijk hebben, een jong enthousiast FCG gaat dit seizoen ook ergens nog weleens punten laten liggen én natúúrlijk zijn wij niet de grote favoriet in de strijd met Feijenoord op donderdag 29/2! Ben realist genoeg om te beseffen, dat onze trots FCG goed bezig is, maar dat écht niet al mijn dromen uit zullen komen! Maar ik ben al blij met de goede spelontwikkeling van onze jongens en weet zeker, dat zij écht alles zullen geven om het hoogst mogelijke te bereiken!

appie happie14-02-2024 om 16:29

Voorspelcompetitie is bij gewerkt

Fugazi14-02-2024 om 16:37

Top Herman. Goede reactie. Nogmaals ik waardeer je optimisme. Ik probeer alleen af en toe even op de rem te trappen. 

Boerentrien14-02-2024 om 21:30

Er gaan zoveel dingen beter dit seizoen: het voetbal op zich; de zichtbaar verbeterde sfeer binnen de club en de spelers onderling; de toeschouwersaantallen; de gezelligheid in de Euroborg, dat het lastig kan zijn met beide benen op de grond te blijven staan en niet door te schieten in positivisme. Heel voorstelbaar. En het is op zich toch geweldig  dat er nu ook voldoende reden is voor meer geloof en positiviteit. 

no guts no glory16-02-2024 om 00:42

Uitvak tegen Eindhoven weer stijf  uitverkocht met 450 man. Hopen dat Eindhoven stevig carnaval heeft gevierd. Dan gaan we ook nog wat aan het doelsaldo doen. En dit weekend Willem 2 - ADO. Dus we moeten winnen dan doen we in ieder geval goede zaken. Zou ook leuk zijn als Emmen kan stunten tegen Roda maar dat zal er waarschijnlijk niet inzitten. 

Herman Badkuip16-02-2024 om 13:32

Je weet 't maar nooit, Emmen zal toch ook weer eens punten willen pakken! Zou fijn zijn als zij dat dit weekend in Kerkrade gaan doen. ADO Den Haag verliest vanavond óf speelt misschien gelijk tegen Willem II in Tilburg én De Graafschap speelt uit tegen Helmond Sport! Maar laten wij eerst maar eens zien te winnen van Eindhoven op zondag, anders schieten de youngsters van Lukkien er nog niets mee op!

campesino17-02-2024 om 09:04

Mooie uitslagen gisteravond. Als groningen wint, doen ze goede zaken

Herman Badkuip17-02-2024 om 09:27

Zeker campesino, denk dat alléén Willem II uit het zicht is.....maar als FC Groningen de twee inhaalwedstrijden wint, kan de strijd om de tweede plaats nog heel interessant worden....Eerst zondag in het Jan Louwers stadion FC Eindhoven maar eens verslaan! Voor de stand in de derde periode is het héél gunstig dat ADO Den Haag gisteravond van Willem II heeft verloren! Héél jammer dat Emmen in de extra tijd toch nog de drie punten uit handen heeft gegeven tegen Roda JC....

Harris17-02-2024 om 10:39

Jammer van Emmen, alles weggegeven helaas.. Maar nu de inhaalwedstrijden winnen en we doen weer volop mee voor de 2e plek

ChiChi17-02-2024 om 12:59

Als je nog mee wil doen voor directe promotie mag je voorlopig geen punten meer verliezen.

De eerste vier wedstrijden moet je in iedergeval winnen i.v.m.de periode titel.

Ik vind wel dat de FC Russisch Roulette speelt!

Als Jurjus geblesseerd raakt hebt je geen ervaren keeper achter de hand,alleen 2 onervaren 

jeugdkeepers en dat kan je promotie kosten.

campesino17-02-2024 om 14:12

Die periodetitel maakt geen ruk uit. Als je bovenin eindigt, speel je die nacompetitie sowieso.

Groningen gaat echt niet alles winnen. Misschien thuis, maar uit zeker niet. Maar Ado en Roda ook niet. Dat zag je gisteren wel weer. Die uitwedstrijd in den Haag kan wel eens belangrijk zijn. En hopelijk is Willem II al kampioen als Groningen langskomt en laten ze het een beetje lopen.

Maar eerst morgen maar eens winnen. Zo makkelijk is dat niet.

no guts no glory17-02-2024 om 15:35

Helemaal mee eens. Nacompetitie haal je sowieso wel. Zeker nu Cambuur, NAC en Emmen steeds punten laten liggen. We eindigen echt wel bij de bovenste 7. 
Hou 29 maart maar vrij in de agenda. Massaal mee uit naar Den Haag tegen ADO. Groot uitvak bij ADO, dat moet vol. En het helpt de ploeg echt. 
En de laatste competitie wedstrijd tegen Roda in de Euroborg. Liefst ook voor een uitverkocht huis. Wat is er nu mooier om thuis te promoveren naar de eredivisie met een pitch invasion. 

ChiChi17-02-2024 om 17:24

Ik hoop het, dromen mag!

Maar een flinke blessure van Jurjes en het is over en sluiten met alleen

twee jeugd keepers achter de hand en daar ben ik wel wat bang voor.

Ik dacht dat ze gezegd hadden dat ze nog een 2e keeper(transfervrij) wilden halen, maar hoor daar niets meer over.

Heiky17-02-2024 om 20:33

     Jij bent niet erg te spreken over de reservekepeers Chi Chi. Net zoals je, in meerdere eerdere posts, Postema en van Bergen diskwalificeerde als 'niet scorende, dravende, ren-je-rot spitsen'. Dus waarom is het ineens over als er een jeugdkeeper op moet komen draven? Ik ben het met je eens dat het een risico met zich meebrengt maar meteen 'over en sluiten'?

Herman Badkuip17-02-2024 om 21:41

Ken de jonge keepers Jasper Meijsters en Dirk Baron niet, heb ze nog nooit zien spelen, maar als onze technische staf het ziet zitten met deze youngsters, dan heb ik er ook wel vertrouwen in! En mocht onze eerste keeper Hidde Jurjus geblesseerd raken, dan zal één van de wisselkeepers aan de bak moeten! Brengt uiteraard een risico mee, maar ja, als Michael Verrips, toch een ervaren keeper, was gebleven, dan ben je er ook niet zeker van dat er een goede keeper op doel staat.....Zag hem vanavond tegen AZ ook weer een paar keer schutteren!

ChiChi17-02-2024 om 21:41

Op Postema ben ik enigszins teruggekomen, die ontwikkeld zich goed en verbaasd me wel.

v.Bergen blijft een dravertje en komt veel tekort.

Bij de jeugd van de FC (u.21) zie ik die keepers regelmatig en kunnen mij niet bekoren!

En dat kan eventueel een groot risico vormen!

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!