Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - PSV

Door Sven Heikens 11 reacties

Komende zondag staat de thuiswedstrijd tegen PSV op het programma voor FC Groningen. Waar de ploeg in de Eredivisie tot dusver erg moeizaam draait, wist het afgelopen woensdag een succes te vieren in het KNVB-Beker toernooi waar FC Dordrecht met 0-3 werd verslagen. Heeft Groningen hieruit wat vertrouwen getankt richting de wedstrijd van zaterdag? De Eindhovenaren zijn in vorm, maar verloren gisteren bij Arsenal. Tegen de koploper van de Premier League werd met 1-0 verloren

FC Groningen

Groningen boekte afgelopen woendag sinds lange tijd weer een succes, want het won met 0-3 bij FC Dordrecht. Een zeer welkom resultaat, want de ploeg draait in de Eredivisie nog helemaal niet en staat inmiddels onder 'de streep' op een 16e plek, waarbij ook weinig lijn in het spel was te herkennen.

Ten opzichte van afgelopen woensdag keren Duarte en Määtä terug in de selectie. Over de keeperspositie kon Wormuth vandaag nog weinig vertellen. Zowel Verrips als Leeuwenburgh stonden vandaag op het trainingsveld, maar als één van beiden zondag fit genoeg is om te spelen is nog niet bekend. Indien Verrips en Leeuwenburgh beide zondag nog niet fit genoeg zijn, zal Jan de Boer wederom onder de lat staan, net als de tweede helft bij Dordrecht. 

 

PSV

Tegenstander van zondag PSV staat momenteel op de tweede plek van de Eredivisie. De Eindhovenaren wonnen tot dusver 8 wedstrijden in de Eredivisie en verloren er 2, uit bij Cambuur en Twente. Als het draait bij PSV, dan voetballen en scoren ze er lustig op los. PSV is het meest trefzekere team van de Eredivisie en op Feyenoord na het meest trefzekere team van de Europa League. Gakpo is topscorer van de Eredivisie en staat ook bovenaan met assists. Kortom, het wordt een zware kluif om PSV van scoren af te houden zondag.

Waar Groningen wellicht voordeel uit kan halen is dat PSV momenteel tussen twee zware Europa League duels zit met Arsenal en wellicht wat spelers gaat sparen zondag. 

Historie

Ook gezien de recente historie is Groningen wel weer eens toe aan een resultaat tegen PSV. Afgelopen 4 edities gingen allemaal verloren en de laatste winstpartij van Groningen tegen PSV dateert al weer van 2013.

Scheidsrechter komende zondag is dhr. Higler. Aftrap in Euroborg 14.30 uur.

Reacties:
Herman Badkuip21-10-2022 om 20:43

Zoals al eerder gemeld, ben ik niet onder de indruk van het huidige PSV....vóóral in de uitwedstrijden vind ik de mannen van Ruud van Nistelrooij niet écht overtuigend voetballen. Komt bij dat ook zij, net als FCG, een aantal geblesseerde spelers in hun selectie hebben, waarvan Luuk de Jong en Madueke gisteravond hun eerste minuten weer hebben gemaakt tegen Arsenal. FC Groningen weet sinds woensdagavond weer wat winnen is, hoop dat 't de spelers meer zelfvertrouwen gaat geven in de wedstrijd tegen PSV. Op papier is PSV natuurlijk een paar maatjes te groot, maar met een uitverkochte Euroborg er achter kan 't zondagmiddag flink gaan spoken! En we hebben gezien, dat Cambuur in haar thuiswedstrijd met een uitblinkende Daniël van Kaam, PSV met 3-0 heeft verslagen! Alles is mogelijk, een resultaat voor FCG kunnen we ook niet uitsluiten, als de wedstrijdinstelling én samenspel van onze jongens in orde is! Vind 't wel jammer, dat er in de opstelling van FCG waarschijnlijk géén plaats is voor de jeugdspelers Luciano Valente en Emmanuel Matuta.....een 4-2-3-1 opstelling thuis tegen PSV is gedurfd, had zelf voor een 4-4-2 gekozen, maar misschien pakt 't goed uit! Fijn voor keeper Jan de Boer, dat hij eindelijk zijn eredivisie-debuut kan gaan maken! Heb er wel vertrouwen in, als de ballen maar niet té vaak terug gespeeld gaan worden!

brummie21-10-2022 om 22:46

Altijd leuk om je positieve posts te lezen voorafgaand wedstrijden Herman. 

Valente en Mutata zijn nog jong. Hun tijd komt nog wel.  

Elk resultaat is bonus. PSV normaal gesproken paar maten te groot. Zeker nu hun voorhoede met Luuk de Jong erbij weer op sterkte is. Verlies is dan ook geen schande. 

De 3 wedstrijden na PSV worden interessant en hebben we zeker kans op resultaten. 

Herman Badkuip22-10-2022 om 17:30

PSV thuis is elk resultaat een bonus voor FCG, Emmen en Utrecht uit zal ook niet makkelijk worden én Fortuna thuis zal FCG óók in goede vorm moeten zijn.....verwacht minimaal 4 punten uit deze 4 wedstrijden! Elk puntje meer is mooi meegenomen.....Natuurlijk heb je gelijk Brummie als je zegt dat Valente en Matuta nog jong zijn en geduld moeten hebben, maar wat goed is komt snel.....ze zullen vast meer speelminuten gaan krijgen van Wormuth, zeker met al die geblesseerde spelers.

Marco21-10-2022 om 20:59

Maar proberen om Pepi in stelling te krijgen.

appie happie21-10-2022 om 22:39

Niks mis met Pepi zijn in stelling

 

Ik hoop op een leuke wedstrijd,een punt is mooi mee genomen.

Opstelling zoals woensdag..alleen De Boer en Määtä,er in.

Dan Kion Slor op de bank aub..en inbrengen..in de 2de helft..ik wil dat dan wel zien..

 

Normaal is Psv te sterk..maar donderdag Londen  de reis   ach misschien een beetje moe.

BROMBEER22-10-2022 om 07:31

Hopelijk blijven persoonlijke fouten de boys bespaard en durven ze te gaan voetballen.  Dan maar een paar goals tegen als het in iedersgeval maar geen angsthazenvoetbal zien maar een leuke vermakelijke  wedstrijd. De wedstrijd van volgende week in vele malen belangrijker. 

 

Ps, staat een goed stuk over fcg op streekkrant.nu, waar ze de spijker op zijn kop slagen in mijj  ogen

brummie22-10-2022 om 09:09

Prima stuk inderdaad in de streekkrant Brombeer.  Denk ook dat er uit deze ploeg veel meer te halen valt dor TS. 

Fijn ook dat met een lans breekt voor Buijs, die zeker niet elke wedstrijd met 5 mans achterhoede speelde. 

Wat Ngonge aangaat, kan ik niet helemaal met ze meegaan. Uiteraard zeer takentvol, en kan zeker een wedstrijd beslissen. Maar geeft te denken dat zowel Buijs als Wormuth met hem in de clinch lagen. 

 

Marco22-10-2022 om 13:24

Gezellig dat Higler weer mag opdraven. Kijken voor welke fopduik hij morgen een strafschop gaat geven...

Nachtwacht22-10-2022 om 17:50

Kon minder... Blindhout, vd Kerkhof of Joey Kooij

Vind Higler niet de minste 

campesino22-10-2022 om 19:20

Ik vind het weer een zielig stukje in de streekkant. De beste man schrijft zijn mening en dat is zijn goed recht. Maar dan denk ik, Who the fuck is Kamphuis? Ik zit totaal niet op zijn mening te wachten. In een krant Wil ik nieuwsfeiten lezen en niet de mening van een nobody. Dat doe ik wel hier op de boerenmacht site. Wat me bovendien stoort is dat het weer meehuilen is met de wolven in het bos ( lees Dvhn) en meer kwaad dan goed doet. 

TomOkker22-10-2022 om 22:31

Hahaha Campie hier zitten een aantal die het beter zien dan jij dus pas maar op.

Herman Badkuip22-10-2022 om 23:36

Géén verkeerde loting voor de KNVB-beker, kort na de winterstop speelt FC Groningen thuis tegen Spakenburg! Dat had veel slechter gekund toch? Maar eerst morgen punt[en] pakken tegen titelkandidaat PSV? Als een volle Euroborg er morgenmiddag écht achter gaat staan, Ricardo Pepi weer op scherp staat én de VAR ons goed gezind is, kunnen er gekke dingen gebeuren!

Alf23-10-2022 om 00:14

Dat is een meevaller. Ik zie ons echter nog niet in de bekerfinale komen en winnen, maar wie weet met een dosis geluk? Datzelfde heb ik dus ook met de wedstrijd van zondag. Ik geef onze club weinig kans, maar ja er is altijd die kleine kans dat je wel met een positief resultaat van het veld stapt. En als dat het niet zo is hoop ik wel een vermakelijke wedstrijd gezien te hebben.

grunn196723-10-2022 om 09:45

Tegen "topploegen" volledig weggespeeld ajax az en twente, nagenoeg niet in strafgebied geweest.

Wat een meevaller is, dat psv afgelopen donderdag gespeeld heeft, erop klappen zou ik zeggen. Zit niet echt in deze ploeg.

Nogal wat watjes en laat je niet blindstaren resultaat afgelopen woensdag (overigens prima 2e helft, hele slechte ploeg)

Normaal gesproken een 0-4 of 1-4.

Dan de komende wedstrijden nog wat puntjes zien te pakken, dat de FC niet te ver achterop raakt.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!