Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen speelt in oefenduel gelijk tegen SC Verl

Door Sven Heikens 2 reacties

FC Groningen heeft vandaag in een oefenwedstrijd gelijkgespeeld tegen het Duitse SC Verl. De Nederlandse Eredivisionist en de Duitse 3. Liga club hielden elkaar in het Duitse Wietmarschen in evenwicht; 1-1.

FC Groningen startte in de volgende basiself: Leeuwenburgh; Dankerlui, Dammers, Sverko, Van Hintum, El Hankouri; Duarte, Irandust; N'Gonge, De Leeuw, Abraham. Bank: De Boer, Hettinga, Kalley, Valente, Schraven, De Jonge en Postema. Afwezig waren o.a. internationals Kasanwirjo, Van Kaam, Suslov, Strand Larsen en de geblesseerde Te Wierik.

In de eerste helft kwamen Verl en Groningen beide in het begin tot een grote kans. Van Hintum wist een Duitse inbreng van de lijn te halen en De Leeuw zijn kopbal belandde in de handen van de keeper. In de 40e minuut was het raak, waarbij El Hankouri vanaf de linkerflank een schot met links achter de keeper van Verl schoot 0-1.

In de rust werden Duarte en N'Gonge gewisseld voor Valente en Postema. Vlak na rust was het raak voor Verl waarna de bal na een corner achter Leeuwenburgh verdween, 1-1. Later in de tweede helft kwamen De Boer, Hettinga, Kalley, De Jonge én debutant Schraven nog in de ploeg. Laatst genoemde maakte zijn debuut in Groningen 1.

Wat opviel was dat Mo El Hankouri linkerwingback speelde, iets wat ook VI Watcher Reon Boeringa opviel.

Zondag 17-oktober vervolgd Groningen de competitie uit bij Sparta Rotterdam. Kaarten zijn nog verkrijgbaar via de FC site!

 

Reacties:
Herman Badkuip07-10-2021 om 20:50

Altijd goed zo'n oefenwedstrijd tijdens de interlandbreak, vooral voor alle nieuwkomers is 't fijn om hun medespelers te leren kennen. Fijn dat Laros Duarte en Marin Sverko zo'n prima indruk maakten. En Mo el Hankouri als linker wingback is ook wel verrassend....Ben benieuwd of Björn Meijer nog in beeld is, stond niet bij de genoemde spelers in het bovenstaande verslag. Ook goed dat er nog meer jeugdspelers meespeelden in deze oefenpot tegen SC Verl. Zal mij benieuwen welke spelers uiteindelijk op zondag 17-10 tegen Sparta Rotterdam in de basis starten.

07-10-2021 om 22:07

het "lijkt" een wedstrijd om jonge spelers uit te proberen, maar de realiteit van de huidige stand is er óók:  verder achterop raken in punten wil de FC niet... ook al heeft Buys een voorzichtige outlook gegeven dat, om het op veel plaatsen gewijzigde team ingespeeld te maken, nog wel eens tot na de jaarwisseling kan duren, en hij sprak zelfs van een mogelijk moeilijk seizoen vwb. de ambities om PO's Europees te kunnen halen.

Kijk je naar FC Twente of naar Sparta , die onder Ron Jans resp. Henk Fraser in staat blijken om met hun team met aanvallend voetbal weer uit een dal te klimmen, dan is er zeker reden om niet pessimistisch te zijn over wat Buys met een nieuwe basis van dit seizoen  gaat bereiken.

Het is wel te hopen dat Buys niet teveel in de reflex van de afgelopen jaren gaat van een halve wedstrijd alleen het iniutiatief te laten aan de tegenstander, met een eenmaal opgelopen achterstand schiet onze trainer zichzelf in de voet, en allerlei toestanden zoals bij de recente wedstrijd tegen Twente ( ingrepen van de VAR/Scheidsrechter;  opstootjes, of dekkingsfoiuten achterin ) maken de eindstand niet anders.

En dan is er nog een discussie over de prestaties in het veld van Te Wierik, Van Hintum, De Leeuw : zijn zij ondanks hun leeftijd fysiek in staat om andere, jongere  spelers goed te ondersteunen in hun taken?  

Gaat dat lukken dan krijgen we grotere wedstrijduitslagen, na een initieel laag aantal punten, maar dit is de prijs die je betaalt voor het gelijktijdig vertrek /verkoop van  bijna een half team aan basisspelers die nodig werd om een schuldpositie in te lossen. Sparta-FC Groningen op 19 oktober wordt (weer) een bikkelwedstrijd.

 

 

 

 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!