Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen boekt nipte zege in Den Haag en houdt het lang spannend

Door Redactie 84 reacties

De eerste driepunter van het seizoen is binnen. FC Groningen dat grote moeite heeft om doelpunten te maken, kwam in de eerste helft door een eigen doelpunt van Pinas op een 1-0 voorsprong. Ondanks het betere van het spel, het overwicht, de mogelijkheden en kansen die niet werden benut, bleef het lang spannend. Achterin werd niets weggegeven. De overwinning is dik verdiend.

eerste helft
FC Groningen begon goed aan de wedstrijd. Het voetbalde gemakkelijker en kende het meerdere van het balbezit. In de twaalfde minuut de eerste serieuze dreiging van Groningen. El Hankouri maakte een aktie, kwam uit in het strafschopgebied en schoot diagonaal voorlangs. Niet veel later een voorzet van Strand Larsen die laag over de grond door het Haagse doelgebied rolde. 

Halverwege het eerste bedrijf de 1-0 voorsprong voor FC. Een hoge voorzet vloog voor het Haagse doel ;angs. Deze werd vanaf links door van Hintum opnieuw hoog ingebracht, Pinas werkte de bal in eigen doel. De gasten bleven de betere ploeg, Den Haag was onmachtig. Matusiwa was nog dicht bij de 2-0, maar schoot hard naast.

Strand Larsen was dichtbij een doelpunt door een corner gevaarlijk in te koppen op doel, Koopmans maakte zich breed en voorkwm een tweede tegentreffer. In de 40e minuut de eerste dreiging van de thuisploeg. In een melee van spelers voor het doel van Padt waren er meerdere doelpgingen, deze werde geblokt door de verdediging. Op slag van rust een vrije trap van Hrustic waar Koopmans niet teveel moeite mee had. Een lange trap van Koopmans lanceerde Besuijen. Padt die net buiten de zestien in duel met Besuijen kwam als winnaar overeind. De Hagenees haakte de grond en ging neer. Dit werd als overtreding gezien hetgeen Dammers op geel kwam te staan. De vrije trap die volgde werd naastgeschoten.

tweede helft
Elmkies was er in gekomen voor Ratiu. Vrij snel na de hervatting attendeerde de VAR arbiter Makkelie die naar de kant werd gedirigeerd. Op de beelden was heel duidelijk te zien dat Kramer zijn schoen op de kuit van Itakura plantte. Waar rood op zijn plek zou zijn, volstond Makkelie met geel... Een dwaling! Een aktie van El Hankouri stierf in schoonheid. Na een hele fraaie passeeraktie eindigde de bal voorlangs in niemandsland. Besuijen en Ould Chikh werden gewisseld voor Arweiler en Bourard. De tweede en derde wissel voor de thuisploeg.

De ooievaars probeerden wat meer aan te zetten. Een corner werd naast het doel gekopt door Kramer. Elmkies die licht geblesserd was werd naar de kant gehaald. De Boer kwam daarvoor terug. Groningen behield het betere van het spel. Lundqvist dwong met een kopbal doelman Koopmans tot een stjlvolle redding. Lundqvist en El Hankouri werden gewisseld voor El Messaoudi en Suslov. En weer een onterechte vrije trap voor ADO na een onschuldige valpartij. Deze vloog via de hand van Padt voorlangs. 

Een kwartier voor tijd een grote kans voor de FC. Suslov kon uitbreken en gunde de meegelopen Hrustic de kans om dit af te maken. Via een ADO speler werd het corner. Daardoor bleef de thuisploeg in de wedstrijd en zocht meer en meer de weg naar voren. Wissels bij beide ploegen, Poll voor Hrustic en Catic voor Faye. Kort daarna de wissel Joosten voor Strand Larsen. 

De extra tijd bedroeg 5 minuten. Joosten die werd weggestoken door Suslov kreeg nog een kans en strandde één op één op doelmans Koopmans.

Opstelling ADO Den Haag: Koopmans, van Ewijk, Bijen, Pinas, Faye, Ratiu, Rigo, Goossens, Besuijen, Kramer, Ould-Chikh                                                

Opstelling FC Groningen: Padt, Dankerlui, Dammers, Itakura, van Hintum, Hrustic, D.van Kaam, Lundqvist, Matusiwa, El Hankouri, Larsen

 

Persbeleid
De terugkeer van Arjen Robben heeft eveneens aantrekkingskracht gehad op de landelijke pers. Er is meer aanvraag voor accreditatie. Daarnaast zit de club met de corona maatregelen / de anderhalve meter afstand die o.a. ook van kracht is voor de persruimte, mixed zone en perstribune. Deze plaatsen zijn qua ruimte beperkt waardoor de perschef zich genoodzaakt voelde andere keuzes te maken.

Als gevolg hiervan is er geen plaats meer voor één van onze vaste redacteuren op de perstribune. Dit houdt in dat wij (laten we hopen dat deze maatregel voorlopig is) geen content meer kunnen aanbieden zoals: perspraatjes, clubpresentaties, spelerspresentaties, foto's vanaf de perstribune en spelers interviews.

Webcrew Boerenmacht.nl  

Reacties:
Bas3820-09-2020 om 14:32

Pinas bedankt zonder jouw was het weer niks geworden 

Johan Boelo20-09-2020 om 21:30

Heb Hrustic helaas nog nooit anders zien spelen dan zoals hij vandaag gespeeld heeft.

Alleen maar met zichzelf bezig. 

Hoe kan het toch dat zo iemand zoveel krediet heeft bij de technische staf... 

En Hamkouri is toch ook drama. De fc Gn laat blijken weinig vertrouwen te hebben in de eigen jeugd want slechter dan deze twee kan niet.

 

Pietjepal20-09-2020 om 14:33

Webcrew weer uitstekend. De FC: heldenontvangst in Groningen lijkt mij op z'n plaats. Team nog niet compleet, Robben er niet bij, team nog niet lekker ingespeeld en dan drie punten ophalen waar het moet: tijd voor een standbeeld. Ben pro steunen van de selectie nu want we hebben lang genoeg gezeurd. Komende drie wedstrijden zijn normaal gesproken kansloos dus dit is een fantastisch resultaat.

Bas3820-09-2020 om 14:34

Ja want robben is de beste en met robben was het 0-5 geworden geloof je het zelf 95 min dood lopen ergeren wat een kutwedstrijd 

TomOkker20-09-2020 om 14:43

Hoe lang duurt zo'n therapie Bas?

Bas3820-09-2020 om 15:05

Zo ie zo vandaag haha

A Matter of Honor20-09-2020 om 16:12

Is ook met een paar pilletjes op te lossen hoor.

Marco20-09-2020 om 14:43

Goed nieuws dat er 3 punten zijn gehaald. Eerste helft was het spel goed op de helft van Ado. De passing was niet altijd even best. 

Tweede helft lamlendig en beschamend. Zoveel beter maar alle ballen onnodig ingeleverd en verspeeld door te moeilijke keuzes. Spelers moeten meer vanzichzelf eisen. Matisuwa kan defensief makkelijk naar een grote competitie, wanneer je 10x per helft de bal geheel onnodig verspeeld dan kun je straks mee met de bus naar RKC. Gaat geen ploeg miljoenen voor betalen. Gelukkig grijpt Padt nog een paar keer goed in en bleef het noodlot bespaard. 

Nieuwe spits geen enkele bruikbare bal gekregen in de 16, met zoveel ruimte. 

campesino20-09-2020 om 14:49

Die strand past prima bij groningen. Leuke speler, dreigend ook, maar met als hankouri, hrustic 0,0 scorend vermogen.

3 punten ien de nul gehouden is het enige positive. Want man man man, wat is ADO slecht. Heb medelijden met die supporters

hermank196920-09-2020 om 15:21

2e helft de Fc slechter.

Bikkel 20-09-2020 om 14:56

Wat viel die Joosten ook slecht in!! Leek wel totaal ongeïnteresseerd! Dankerlui loopt er ook verloren bij zolang Hrustic daar speelt... wat mij betreft Itakura en Matusiwa de enige lichtpuntjes! Strand Larsen heeft ook geen pepernoot geraakt... werkt hard maar de enige kans die ie kreeg had er in gemoeten.... balvast is ie wel! Maar levert niks op....3 punten in de knip en op naar de volgende 

hermank196920-09-2020 om 15:24

Om eerlijk te zijn is Larsen geen 9 maar meer een 10.

Een creatieve behendige speler moeten ze als spits hebben die snel weg kan draaien en speinten van de tegenstander en dat is Larsen niet.

Bas3820-09-2020 om 15:30

Moet ie ook spellers om zijn heen hebben die een ander gunt om te scoren en dat was alleen suslov vandaag

TomOkker20-09-2020 om 17:57

Ik ben blij dat jij geen trainer bent herman. Laat staan penningmeester.

Fan op afstand20-09-2020 om 15:26

Met zo'n smalle selectie is bijna elke 1e elftal speler verzekerd van een basisplek. Dus hoeft er amper gevochten worden voor een basisplek. Zeker met al die geblesseerden. En Buys hoeft maar 16 spelers voor het eerste elftal. Tja. Ga er vanuit dat de hoofddirectie ook met kromme tenen deze wedstrijd bekeken heeft. En misschien sponsoren. Hoop dat deze wedstrijd een wake up call is geweest. Want als dit de tendens wordt voor dit seizoen vrees ik dat Corona een excuus gaat worden voor sommige fans om juist niet naar het stadion te gaan. Maar we hebben 3 punten om toch maar positief te eindigen.

Bas3820-09-2020 om 15:32

Iedereen larsen afkraken gelijk onterecht zijk hankouri en hrustic maar af dat zijn de twee mankementen in dit team

De Beuk20-09-2020 om 15:59

En dan kijk ik toch met jaloezie naar Heerenveen. Ook geen geld maar 100 keer betere selectie dan FC. Waarom lukt het FC niet om Van Hecke te huren? Hebben de laatste weken echt goede zaken gedaan. 

Volgende week Twente. Dat zag er ook niet best uit begin zomer maar ook daar staat een leuk elftal (met Jans aan het roer daar waar hij niet hoort). Staat Danilo in de spits. Gehuurd van Ajax. Waarom niet bij ons? Ja huren moet je niet willen zullen sommige zeggen. Alles beter dan bij de laatste 3 eindigen. Daar wegblijven is het belangrijkste. Maakt niet uit hoe. Vrees voor 5 wedstrijden met 3 punten en dan begint het al weer goed. 

Thomas Portugal20-09-2020 om 16:04

Ik hoop dat Hrustic deze week verkocht wordt en we een degelijke rechtsbuiten halen. Rendement 0,0 met die jongen.

Johan20-09-2020 om 16:05

Gelukkig is onze linkerkant stukken beter.....

Jantje20-09-2020 om 16:14

Ik zou hem graag erbij houden . deze jongen komt erwel straks. gaat zeker met de tijd naar grote top ploeg. 

Ik zelf zou graag een andere speler zien voor hankouri. van hem zie je hellemaal niks.

opa20-09-2020 om 16:26

Suslov is een goeie, die komt er wel, el Hankouri weet het nu zelf ook, als Joosten wat meer gaat spelen kun je hem pas beoordelen, larsen is best wel een goeie, wordt bijna niet gebruikt op zijn sterke punten, ik hoop niet dat er iemand op de tribune zat van Eintracht Frankfurt, want dan wordt hij niet gekocht

Bas3820-09-2020 om 16:34

Zou hrustic gratis weg geven met hankouri erbij de twee prutsende egoisten in dit team alleen maar eigenbelang bij die twee en als balverlies is of kans verprutst dan gaat ie gouw zitten en heb die pijntjes ster alure voor niks

Andries20-09-2020 om 16:51

3 punten.

Dat is meegenomen.

Nog niet zelf gescoord.

Had wel gekund.

De FC speelde opbouwend voetbal.

En was niet met het hoofd bezig doelpunten te maken.

Dat kan nog komen.

Hrustic mag weg.

Hoe kun je zo'n kans missen.

Hrustic is een blok aan het been.

Suslow en Strand Larsen in de ploeg een verademing.

Moeten zich nog verder door ontwikkelen.

Hankouri gaat beter spelen.

Maar hoe lang duurt het voordat hij op zijn best is.

Een goaltjes dief erbij.

Joosten was nog geen Joosten, zoals de FC hem zien.

Moet ook nog acclimatiseren.

Lundquist mag op de bank plaats nemen.

Kan aanvallend weinig creeëren.

Een snelle op doel gerichte linksbuiten mag ook komen.

Zo is er nog veel te komen en te doen.

Nu, gewoon door voetballen en zien waar het schip strand.

Buijs wil mooi en verzorgd voetbal.

Dat willen wij ook.

Maar de bal mag ook wel vaker het doel in.

Op naar de volgende wedstrijd.

 

Bas3820-09-2020 om 17:46

Mooi verhaal man alleen hankouri ben ik het niet met je eens niet goed genoeg gewoon super slechte speler 60 wedstrijden een goal en mischien 2 asist vooral bezig met zijn eigen wedstrijd elke week weer geef nu maar eens iemand anders een kans 

Pietjepal20-09-2020 om 17:17

Die Spanjaard, mag die al meedoen tegen Twente? Dan hebben we nog een minieme kans. Die Spartaan is 2e bod voor in voorbereiding en daarna bij geen akkoord word doorgeschakeld naar andere nieuwe speler!! Staat nu op website van VI

FC NL05020-09-2020 om 17:23

Die Spanjaard mag spelen tegen Twente.

 

Fledderus zegt niet dat als Sparta 2e bod afwijst meteen doorschakeld,maar zegt dat als vraag en aanbod verschil te groot is dat hij door gaat schakelen naar andere namen.

 

Ik gok dat Sander van de Streek en Jamie Jacobs ook op lijstje staan van Fledderus

Marcos00920-09-2020 om 17:22

3 punten en de wedstrijd snel vergeten. Dit soort wedstrijden tellen alleen de punten! Klasse gedaan boys.

Fan op afstand20-09-2020 om 17:45

Onze grote vriend Hrustic geeft aan dat hij niet kan garanderen elke keer de volle 100% te kunnen geven als hij niet verkocht wordt. Duidelijk de compleet verkeerde instelling. Weg ermee. En probeer Toornstra van Feyenoord maar binnen te hengelen. 

Bas3820-09-2020 om 17:49

 Dat bedoel ik vind zich zelf nog goed ook prutser lekker elke wedstrijd op de bank laten zitten flapdrol als of hij ooit een wedstrijd 100 procent heeft gegeven afgelopen 2jaar

Bikkel 20-09-2020 om 18:19

Geeft ie wel es 100% dan ???

20-09-2020 om 22:44

het wordt hem misschien teveel die onbesliste transfer :  met z'n hoofd al bij E.Frankfurt en het risico dat die transfer alsnog afketst... het is allemaal niet zo fraai en riekt zelfs beetje naar chantage.  moet ie bij Frankfurt mee aankomen dat ie niet 100% kan geven, dan zit ie gelijk bij de reserves.

TomOkker20-09-2020 om 17:55

120 schoten van buiten de 16, en zero goals! Daarnaast eén van de minst productieve clubs. Knappe statistieken, was ook wel benieuwd naar een overzicht hoeveel ballen ze nog zoeken.

ChiChi20-09-2020 om 18:17

Hrustic heeft nog nooit 100% gegeven en El Hakuri is helemaal een drama,maar daar is iedereen het over eens behalve Buys.

Maar ja die twee spelers zijn de oogappels van onze trainer!

Trouwens Dankerlui is ook niet best.

alexvl20-09-2020 om 18:54

Hrustic heel snel opzouten. Die speelde alleen voor zich zelf. Wat een egoist.

El Hanknoeier zag ik 1 voorzet geven. Zo hard was bestemd voor hoekvlag.

Beide zijn niet eredivisie waardig.

Verder vond ik Lundqvist erg slecht

Bas3820-09-2020 om 19:13

Lunqvist liep vandaag net als vorige week erbij of ie messi is

opa20-09-2020 om 19:09

Wat zou Hrustic zeggen als de club zou zeggen, wij kunnen als jij geen 100% kan geven kunnen wij niet garanderen  dat wij jou 100% betalen,

Bas3820-09-2020 om 19:11

Ja dat zou een goei zijn opa

Bas3820-09-2020 om 19:16

 Maar ja snel vergeten  op na vrijdag waar het echt beter moet anders krijg je pakslaag met 5-0

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

campesino20-09-2020 om 19:23

Misselijkmakend ventje die hrustic.

appie happie20-09-2020 om 19:23

Dit was de laatste wedstrijd van Hrustic voor de Fc.

Ik kan me voorstellen dat de directie per direct van die flapdrol af wil.

Verkopen voor een bedrag waarvan je iets anders kunt kopen.Hopelijk lukt het om Harroui te kopen.( hoop dat ik de naam goed schrijf)we hebben en dat weten we allemaal gebrek aan bruikbare ballen voor de spits,dat kunnen we van die Sparta speler wel verwachten.Hopelijk is hij niet zo'n ego als Hrustic.

 

En ja el Hankouri,wat moet je dr mee,totaal ongeschikt,komt 1 x per seizoen zijn man voorbij,dat is toch echt te weinig..mag gratis met Hrustic mee.2 voor de prijs van 1.

 

Ik heb na de wedstrijd ff 35 km gefietst,t was heerlijk weer.Ben de wedstrijd bijna weer vergeten..

 

Op naar vrijdag voor weer een topprestatie zoals vanmiddag,bij Twente zal er toch iets anders moeten gebeuren anders hoef je daar niet heen te gaan.Jans heeft het daar behoorlijk op de rit..

Nou fijne week dan maar..

20-09-2020 om 19:43

Ach, fietsen na de wedstrijd is gezond...want bieren na een overwinning nu?  tja dat wringt blijkt uit de meeste posts...

Ik doe er nu niet een schepje bovenop:  "eigen goal van ADO levert de FC G 3 punten op"... zo kan je het ook samenvatten.

Maar die éne voorzet op het hoofd van Lundqvist ( uit de hoek geranseld door de keeper van ADO ) had wèl een goal verdiend;  de andere gemiste opgelegde kansen van FC G eigenlijk niet.

Voor de wedstrijd tegen Twente is er weer genoeg stof om over na te denken; er is maar 4 dagen de tijd, dus  we mogen hopen op een bevlieging van één speler ?  ik ben onder de indruk van die aanval bij FC Twente, daarom wordt het voor onze  verdediging een "weg-is-weg" speelwijze.  en natuurlijk hoop ik intussen op meer transfernieuws 

Zeeman20-09-2020 om 19:25

Ondanks dat het nait best was, hadden we minstens met 0-3 moeten winnen, maar ja ze gaven voorin weer niet thuis en met dank aan Ado winnen we met 0-1, zoals ik al verwacht had.

De verdediging was niet slecht en vooral Itakura beviel me goed, maar de rest voorin bracht er weer  niet veel van terecht, vooral de Hanknoeier knoeide maar een end weg , die kan echt niet meer, beter in de uitverkoop gooien.

Lundquist was ook niet in goeie doen, veels te slap allemaal, of kwam het door het slechte spel van Ado en werden ze daardoor meegesleurd?

Snap ook niet wat Joosten van plan was, die was veels te zelfzuchtig en bracht er ook niks van terecht, zag zijn medespelers ook niet staan, was ook op eigen succes uit.

Tip:De bal eerder afgeven aan je medespelers doet  soms wonderen , want daar ontbrak het wel aan vandaag.

Maar ik blijf hoop houden en verwacht tegen Twente dat ze een stuk beter voor de dag komen dan vandaag.

 

 

TOPGrUNN20-09-2020 om 19:31

Moie wat een uitspraken.van Hrustic, geen 100% kunnen  geven... opzouten en niet meer opstellen...zo snel.mogelijk voor elk aannemelijk bod afscheid van nemen deze week nog graag..loser dat je.bent.

Johan20-09-2020 om 19:39

Krijgt ie wel zn zin....

Fan op afstand20-09-2020 om 20:59

Je wilt toch niet zo'n ongemotiveerde speler in het elftal. Heeft ook nog negatieve invloed op de rest van de spelersgroep. Dus liever kwijt dan rijk. 

Johan20-09-2020 om 21:34

Nee dat wil je ook niet. Echter de enige reden waarom Hrustic zoiets zegt is de prijs te drukken. Dit soort spelers nooit hun zin geven net zoals die lul van Heracles. Dan is straks het einde ver te zoeken....

Cantona20-09-2020 om 22:45

Padt, Itakura, van Hintum, Matusiwa speelden een degelijke pot en Suslov viel goed in.

Hrustic en El Hankouri speelden gewoon weer slecht.

Ik denk dat geen enkele spits het in dit team goed kan doen.

Hij kan zich de pleuris lopen en hopen op een foutje maar een fatsoenlijke voorzet of een goede steekpass zie je niemand geven.

Er is gewoon geen goede aanvoer vanaf het middenveld  of via de buitenkanten.

Pietjepal20-09-2020 om 23:08

Van der water, Dalmau en Merkel. Suarez, Zeefuik en Hrustic. Stel je nieuwe club heeft 6 miljoen voor jouw transfer en salaris. Jij wil twee miljoen salaris. Je nieuwe club hoort van je oude dat je voor 5 miljoen weg mag en laat jouw zaakwaarnemer dat horen. Je oude club zegt ja daag voor vier miljoen doen we hem echt niet weg, we willen een mooie speler voor terug kunnen kopen, ik hoor de supporters al jaren morren dat de vervangers minder zijn dan de verkochten. Je zaakwaarnemer is een rat, en verteld jou dat flink vervelend doen helpt. Zeker bij deze club want dat zijn softies. Bij Ajax kan je dat niet doen want dan word je uit de selectie gegooid, zodat je ritme kwijtraakt en volgend jaar als je transfervrij bent geen pepernoot meer raakt. Frankfurt leert van Berlijn, is all I say.

brummie21-09-2020 om 08:37

Eerste helft was FC heer en meester in Den Haag. In de 2e helft ging Den Haag opportunistisch spelen waardoor het wat dreigender leek. Ik vond dat Dankerlui veel mee naar voren kwam. Hrustic en Hankouri speelden beiden een ruime voldoende. (Op VI.nl vond met Hrustic zelfs een van de beter spelers aan FC kant)  Heb genoten van Hrustic zijn crosspasses. Jammer dat hij geen doelpunt maakte. De pass van Suslov was niet optimaal en de verdediger van Ado zat er nog net bij. 

Lundqvist had het moeilijk, Joosten viel heel matig in. Absolute uitblinkers aan FC kant waren voor mij Itakura en Matisuwa.

Het was een verdiende overwinning op Den Haag,  maar we weten allemaal dat er meer doelpunten gemaakt moeten worden.  Vergeet niet dat het nog maar de 2e wedstrijd van het seizoen is, automatismen moeten nog groeien. Dat maakt de overwinning niet minder zoet en verdiend.

En zoals ik vorige week al aangaf, de meeste reacties op de wedstrijd op het forum zijn helaas wederom negatief ondanks overwinning.  Het enige wat de FC nagelaten heeft is wedstrijd eerder in het slot te gooien.  

 

Bikkel 21-09-2020 om 09:08

Wou net posten waar blijven de Hrustic fans.....hier is ie!!! Hahaha.... eerlijk is eerlijk hij heeft wel es slechter gespeeld ja maar alsnog was het niks! Vraag Dankerlui maar.... en dan met zn uitspraken na de wedstrijd.... gauw uitzwaaien deze jongen 

Roelofsky21-09-2020 om 09:31

Hahaha je hebt waarschijnlijk een andere wedstrijd gezien Brummie...Heb je de analyse van Wim Masker gehoord op Radio Noord nou die zei het was heel heel heel slecht wat de FC Groningen liet zien. PUNT

Johan21-09-2020 om 13:42

Kijk jij wel? Hankouri een ruime voldoende? Op basis van wat? 

appie happie21-09-2020 om 09:41

De crosspasses van Hrustic waren idd geweldig.Maar Brummie dat was het dan ook helaas.De man is een grote ego en na zijn uitlatingen van gister is hij onmogelijk geworden.Dat betekent dat hij niet meer te pruimen is.Maar dat is ook zijn bedoeling.

Dus zal vandaag wel het bericht komen dat de FC accoord gaat met het bod van Frankfurt am Main.

Daarmee is de kous af en hoef jij,je niet meer druk te maken over al die negatieve reacties.

 

Oja el Hankouri mag van.mij ook nog steeds weg,zoals ik gister ook al zel de beste man komt bijna nooit zijn tegenstander voorbij..Gister zegge en schrijven 1 schot op doel( naast) 1 fatsoenlijke voorzet,gemist door Lindqvist..dat is voor ern aanvaller zeer droevig..dat moet je toch.met me eens zijn.

 

Hoe dan ook een fijne dag en voel je zeker niet persoonlijk asn gevallen,want we dienen  samen 1 doel en nl die van de FC..

opa21-09-2020 om 10:34

Hankouri was Gisteren erg teleurgesteld toen hij werd vervangen, dat vindt ik wel een goede instelling. Hrustic sjokte op het laatst wat rond, was al bezig met ver beneden 100 %, ik vindt hem een hele goede voetballer, maar hij moet die oogklepen eens een keer afzetten, hij kreeg zeker 3x de kans om Larsen aan het werk te zetten, maar hij loste liever een aantal losse flodders die zoals altijd bij hem voor langs gingen

campesino21-09-2020 om 10:49

@brummie, prima dat je een kruistocht voert in je nobele streven voor positieve reakties. Maar iets anders is iets proberen te verdedigen wat niet te verdedigen is. En een argumento dat vi hem een ruime voldoende geeft is een mening geen argument. Ik denk dat deze beste  v.i man tijdens de wedstrijd in slaap viel ( er moet namelijk groen wit of groen geel bloed door je aderen stromen, om deze wedstrijd uit te zien, en dan nog) maar goed de man viel in slaap, heeft de samenvatting op TV gezien, zag een paar leuke akties van hrustic en dacht ruime voldoende. Had hij de wedstrijd helemaal gezien, wist hij del beter. Inderdaad 2 schitterende crosspases en een paar leuke akties, maar altijd voor eigen roem gaande, dwz of de akties te ver door voeren, met balverlies tot gevolg, of een afstandschot, die gevaarlijk is, maar altijd naast gaat. Jaar in jaar uit, altijd naast. Van een speler met zijn kwaliteit en ervaring, verwacht je meer en helemaal tegen een onthutsend zwak ADO, maar dat komt er maar niet. Hopelijk voor hem komt het de un duitsland uit. Maar helemaal na zijn uitlatinge, heb ik hem uitgekotst. Van zeefuik kon ik het gemekker verdragen. Van dit verwaande kwastje absoluut niet. Nooit meer opstellen aub.

 

Ollie Wollie21-09-2020 om 11:07

@campesino: Met andere woorden, dit van jou: "Ik denk dat deze beste  v.i man tijdens de wedstrijd in slaap viel ( er moet namelijk groen wit of groen geel bloed door je aderen stromen, om deze wedstrijd uit te zien, en dan nog) maar goed de man viel in slaap, heeft de samenvatting op TV gezien, zag een paar leuke akties van hrustic en dacht ruime voldoende. Had hij de wedstrijd helemaal gezien, wist hij del beter" is dus een argument? Hm, oké, dan lees ik liever brummie's argumenten in plaats van het wilde gokwerk van jou. Trouwens, Groningen had wel met 0-4 kunnen winnen van ADO. Het zat tegen in de afronding, maar de schoten waren wel gericht.

A Matter of Honor21-09-2020 om 12:29

.De posters hoeven mekaar de vlooien niet af te vangen van wat is nou goed en wat is nou slecht. Net wat Appie zegt, we hebben allemaal maar één doel en dat is de FCG, andes niets, en.............we hebben toch gewonnen, nou dan!!!! Aaanstaande vrijdag wacht ons die Tukkers, daar moeten we ons op concentreren.. Overigens heeft Eintracht een tweede bod gedaan wat dichter bij de prijs is gekomen die Fledderus wil vangen, dus dat lijkt gunstig, bovendien zit Fledderus als de gesmeerde bliksem achter Harroui aan.

TomOkker21-09-2020 om 17:33

William Pomp vond Hrustic ook goed of niet slecht, mag ook, de reden hiervoor is natuurlijk dat negatief schrijven niet bijdraagt aan de vraagprijs van de FC en anders wordt William gewisseld.

Mensen hebben het steeds over crosspasses volgens mij gaat het om de doelpunten en die cijfers heb ik hier boven al ergens neergezet. 

Kein geloel Fußbal spiel'n

campesino21-09-2020 om 12:19

Zoals ik al aangaf is het un beide gevallen een mening en ja groningen heeft verdiend gewonnen, maar of dat een verdienste is? Ik kan me niet heugen zo,n slecht team als ADO un de eredivisie gezien te hebben. En ja dan verwacht ik meer van groningen en meer van hrustic. Dus omdat hij 2 crosspases geeft en van vi een voldoende krijgt, verdient hij die ruime voldoende?

En ja het zat tegen in de afwerking. Maar wanneer was dat niet zo de afgelopen 40 wedstrijden?

FC NL05021-09-2020 om 12:38

Iemand op FCGForum vraagt zich af waarom Henk Fraser (trainer van Sparta) gisteren op tribune zat en wekt daarmee suggestie dat Sparta interesse heeft voor EL Hankouri of EL Messaoudi en dat 1 van die 2 dus in deal kan worden betrokken in zaak rond Harroui.

 

Weet iemand of dit op waarheid is gebaseerd of pure roddels zijn ?

Michel 2721-09-2020 om 13:34

Wat denk zelf  hij is er gewoon voor trainer van ado aangezien jaren zijn vaste assistent was bij ado vitesse en sparta lijkt me logisch als even komt kijken hoe hij doet  de naast is ado zijn oude club waar jaren gewerkt heeft 

Hoekie21-09-2020 om 13:11

Altijd weer genieten van de reacties op dit forum van de "voetbalkenners" . Ongefundeerde meningen worden als de waarheid verkocht. Ingehuurde analisten van diverse kranten, voetbalbladen die spelersbeoordelingen geven, worden hier weggezet als nono's. Immers hun beoordelingen wijken af van hoe zij als kenners de wedstrijd beleefd en gezien hebben.

In het verleden werd Rene Eijkelkamp weggezet als Struikelkamp. Hateboer en Bacuna als grote mislukkelingen. Veldmate als een miskoop (deze speler had ook dat flegmatieke van Hrustic). Sorloth werd uitgekotst en de laatste 5 trainers waren allemaal oetlullen. Ook Absalem, Hankouri en Hrustic moesten zo snel mogelijk bij het grof vuil. 

Wat ik vreemd vind, is dat niet een van deze kenners het vreemd vindt dat deze oetlullen erg gewild zijn bij grotere clubs. Neem Sorloth en Hateboer maar straks ook Absalem die naar mooie clubs zijn gegaan of nog gaan. 

Blijkbaar gaat dit hun voetbalverstand van boven. 
Ik heb daar wel een verklaring voor. De meeste reaguurders willen het type Nevland, Zeefuik:  de mouwen opstropen en gaan met die banaan. Tja, die waren ook geweldig. Types als Hrustic en Hankouri worden hier niet gepruimd. Hrustic oogt arrogant en is flegmatiek en haalt ook bij mij vaak ergernis naar boven. Hankouri idem dito maar het zijn wel het type spelers die nodig zijn tussen de grijze muizen van de FC.

A Matter of Honor21-09-2020 om 13:29

Dus Padt, Matisiwa Larsen e.a zijnvolgens jou "grijze muizen"? Dan blijkt dat jij er WEL verstand van hebt. 

Johan21-09-2020 om 13:49

Vindt dat je erg vaak oude koeien uit de sloot haalt. De vergelijking waar je steeds mee komt slaat ook nergens op. De genoemde spelers zouden het een belediging vinden om vergeleken te worden met Hankouri, Hrustic en Absalem. Bekijk de cijfers van Hankouri eens zou ik zeggen. Slecht is slecht en als je de wedstrijd had gezien dan zou je die mening delen.

marcelfcg21-09-2020 om 14:15

Mwoah, types als Tadic en Kostic waren hier toch mateloos populair hoor. En dat waren zeker geen werkpaarden marvel spelers die functionele techniek met rendement koppelden. Daar zit het verschil in.

Hoekie21-09-2020 om 16:23

A Matter of Honor@ Allereerst wil ik kwijt dat ik erg gecharmeerd ben van onze nieuwe spits Larsen. Prima aankoop. Hij gaat denk ik niet  de 15 + doelpunten halen maar gaat andere spelers ook in staat stellen doelpunten te maken. wij gaan daar nog veel plezier aan beleven. Matusiwa wordt steeds belangrijker en is van het type Zeefuik. Erg goed. Wat de grijze muizen betreft wil ik dat voor jou wel even nuanceren.

Er gaat geen wedstrijd voorbij of zij staan in het middelpunt van de belangstelling. Beide spelers kunnen het bloed onder je nagels weghalen maar hebben ook het lef om acties te maken of ballen te geven over 40 meter waarbij het afbreukrisico erg groot is. Zij gaan ook door als een deel van het publiek ze uitjoelt, dat is hun kracht maar ook hun zwakte. 
Veel forumleden willen of kunnen niet genieten van een paar schitterende acties. De laatste 3 wedstrijden Arminia was de eerste, PSV de tweede en gisteren de derde had Hankouri eigenlijk zijn 3e assist moeten hebben met de voorzet op Lundqvist. Forumleden die verwachten dat veel meer acties moeten kunnen lukken, zitten bij de verkeerde club. 
Met grijze muizen bedoel ik dus dat zij veel minder spraakmakend zijn. Dat klopt toch als 60% van alle inzendingen over 2 spelers gaan?

A Matter of Honor21-09-2020 om 16:39

@Hoekie,

Ik denk dat het verwachtingspatroon van veel forumleden bij het begin van de competitie veel te groot is. Bij veel clubs in de eredivisie zie je dat de automatismen nog niet aanwezig zijn, dat is bij de FC-Groningen niet anders. Een team raakt pas ingespeeld als de transfertijd voorbij is en er eindelijk met steeds hetzelfde materiaal gespeeld gaat worden. Na vier of vijf wedstrijden daarna zie je dat het meestal beter gaat lopen. Op 6 oktober is de transferperiode voorbij en kan je er gif op innemen (niet doen dus) dat zo rond begin november de boel gaat lopen, maar als zo vaak, successen uit verleden geven geen garantie voor de toekomst. Ik vraag mij dan ook af, waar blijft onze "sterrenwichelaar" of "glazenbolkijker".

Hoekie21-09-2020 om 16:49

Marcelfcg@

Tadic en Kostic zijn voor de FC spelers geweest in de buitencategorie. Deze klassespelers zijn niet meer te halen in de leeftijdscategorie rond 20 jaar. Je vergelijkt appels met peren. Hankouri en Hrustic komen niet in de buurt van dit nivo.  

brummie21-09-2020 om 13:39

Inderdaad Hoekie. Het zijn technisch begaafde spelers. 

Als je naar de statistieken kijkt van de afgelopen 2 wedstrijden dan vallen een aantal dingen op.

Qua meest geslaagde dribbels staat Hankouri als eerste Groninger op de 19e plaats van alle eredivisie voetballers. Harroui staat op de 1e plek trouwens.

Suslov is topscorer met 1 doelpunt, 5 doelpogingen, 3 naast, 2 op goal. Lundqvist en Larsen beide 1 keer naast goal, en 2  keer op goal geschoten. Hrustic deed hetzelfde als Larsen en Lundqvist  qua schoten, alleen in 1 wedstrijd i.p.v. 2

Onze nieuwe targetman Larsen staat op nr. 5 in de eredvisie met meest gewonnen duels. Hij won maar liesft 18 van de 21 duels. 

Qua balbezit staat FC nu op een 9e plek. Er wordt nu opeens heel erg positief geschreven over Heerenveen. Terecht met 6 punten. Neemt niet weg dat de meeste doelpunten worden gemaakt vanuit de omschakeling bij hun. Hun voorbereiding was waardeloos en werd deze club afgeschreven en nu is het hosanna. Zo opportunistich is het dus. Heerenveen staat behoorlijk onderaan qua balbezit (spel maken).

Itakura heeft de meeste balcontacten gehad, en staat ook hoog in het klassement qua gewonnen duels. Dammers heeft de meest succesvolle passes gegeven. 

Wat Hrustic en Hankouri ook in het veld laten zien, ze zullen het nooit goed doen bij een deel van de aanhang. Het oordelen over een speler m.bt. zijn uitstraling is aardig subjectief. Ik vind hem namelijk niet arrogant overkomen. Het beste inderdaad is een verkoop naar de Bundesliga, waar hij hopelijk meer op waarde wordt geschat. 

 

 

Johan21-09-2020 om 13:54

Pfff hoe krijg je het op papier. Eigenlijk hadden we makkelijk bovenaan moeten staan dus. Leuk hoor die geslaagde dribbels. Wat is eigenlijk de maatstaf voor een geslaagde dribbel? Even de bal een paar keer aanraken en dan een kutvoorzet of rolletje naast de goal? Want dan snap ik het wel.

Bikkel 21-09-2020 om 14:46

@johan niet te serieus nemen joh.... iedereen zijn mening!! De meesten denken er hetzelfde over dat zegt meer dan genoeg.... denk daarbij dat iedereen hoopt dat die jongens het goed doen!! Maar helaas....

brummie21-09-2020 om 14:17

Als jij aan de hand van de statistieken wil concluderen dat we bovenaan hadden moeten staan, begrijp je er denk ik niet zoveel van.

De statistieken Hankouri/Larsen/Itakura staan in verhouding m.b.t. andere clubs. Uiteraard moet Hankouri  meer beslissend zijn. Daarover geen misverstand. Toch speelt hij zowel in de voorbereiding (Bielefeld) en tegen PSV en ADO zijn beste wedstrijden tot nu toe in het groen wit. 

 Dammers heeft meest succesvolle passes onder spelers  FCG zelf.  heb het trouwens niet zelf verzonnen, gegevens zijn gewoon van internet te halen. 

Het aangaan van dribbels geeft creativiteit aan. Passeren, van richting veranderen of een ander tempo aan kan nemen om iemand af te schudden. 

 

 

Johan21-09-2020 om 20:06

Meest succesvolle passes van Dammers. Tja....Het aangaan van een dribbel tja..... Prachtig allemaal maar zegt helemaal niks. Maar als jij er blij van wordt. Dikke prima hoor. Wat voor passes zijn dat dan van Dammers? De 1 2tjes met Padt? Vindt dat juist armoede voor een CV. Buitenspelers worden afgerekend op goals en assists. Wat zijn dan de statistieken van Hankouri? Dat kun je vast ook wel op internet vinden.

Fan op afstand21-09-2020 om 15:31

Allemaal heel interessant en misschien ook wel belangrijk voor velen maar waar het mij omgaat is dat de FC nog een kleine 2 weken heeft om de boel voor elkaar te maken. Las net dat de blessure van Robben toch wat tegenvalt dus misschien ook maar een goede backup voor hem zoeken.

21-09-2020 om 18:31

'T is me wat:  gaan we na een terechte maar minieme overwinning elkaar bejegenen wie of waarom er het meeste "van voetbal begrijpt"... is ja niet voor andere FC Groningen fans te pruimen, en het lijkt ook een beetje op macho cultuur.

 

Ikzelf heb meermalen zorgen gehad ( en ge-uit ) dat het risico van een kleine selectie met spelers die geblesseerd gehaald zijn of elders niet eens een basisplaats hadden, dat met het instromen van de jeugd of 2e jaars selectiespelers, wel eens een zodanig gat in de continuïteit kan ontstaan dar we de concurrentieslag met andere modale ED clubs maar moeizaam aan kunnen : de keuzes voor een ander spelsysteem  (4-4-2) dreigen samen met de te beperkte voorbereiding niet alleen voor MJF een test voor een goed huwelijk te worden ( met zijn eindeloos gereis en getelefoneer  gedurende maanden ) , maar ik kan mij niet voorstellen dat bijvoorbeeld Buys rustig op de bank zit  bij de wedstrijden... sterker nog: ik zie hem (heel anders dan vorige jaar) alleen maar uit de dug out en langs de zijlijn roepen en schreeuwen.

Met die speler van Sparta en de achterspeler uit Spanje komt er alsnog versterking.  Dat is goed nieuws!

Maar maak elkaar op BM niet af  om wat ie van de andere opvattingen vindt:  ADO WAS heel zwak op zondag, en in de pers (krant en TV) werd er toch zeker gesproken over  een mager resutaat.  Alles hangt nu af van de resultaten bij onderhandelingen van spelers en de geblesseerdenlijst, en voor de rest hoop ik dat ik hier zonder kleerscheuren vanaf kom...

Waar het bij mij vooral om gaat:  " Ik snak naar een elftal wat goed voetbal speelt, wat de tegenstander kansrijk kan bestrijden en waar momenten zijn  dat ik echt trots kan zijn op de spelers en trainer en... de hele club! Net als vroeger dus  "

(statistieken  boeien me niet zo erg; dat is een momentopname)

 

Bikkel 21-09-2020 om 21:21

Goed gezegd!!!

TomOkker22-09-2020 om 06:46

Grappig om dit uit jouw mond te horen Kees, je hebt er in al die jaren vrolijk aan meegedaan.

Groen hart22-09-2020 om 11:03

Je wordt milder Kees  Je hebt mij in het verleden ook wel eens afgemaakt . Maar beter zo!

Cantona21-09-2020 om 18:32

De statistieken  zeggen ook dat fc Groningen weinig op de goal schiet en heel weinig doelpunten maakt.

En het valt mij op dat er meer gevoetbald wordt om niet te verliezen dan om te winnen.

Als je al met zo'n instelling het veld in gaat dan kun je op voorhand al weinig spektakel verwachten van onze FC.

Fan op afstand21-09-2020 om 23:04

Om te kunnen constateren dat men weinig op doel schiet heb ik geen statistieken nodig. Heb een tv scherm.

TomOkker22-09-2020 om 06:44

Heeft niks met instelling te maken, maar met kwaliteit. Zodra de FC over de middenlijn komt, is het wachten of hopen, op die ene goede pass of voorzet maar zover komt het zelden en als de bal een keer voor de pot komt dan is het meer toeval dan wijsheid. 

Het is puur kwaliteit en met name op het middenveld, wat er aan ontbreekt want als ik zie hoe Matisuwa en van Kaam lopen te buffelen en Itakura met kunst en vliegwerk de boel moet redden dan kan ik mij wel voorstellen dat hun statistieken niet in de top 10 staan. Want herstellen en repareren van andersmans fouten zie ik nergens in een lijstje staan. 

FC NL05021-09-2020 om 18:43

De komst van Harroui kunnen we inmiddels ook nagenoeg uitsluiten volgens RTVRijnmond.

Bron : 'Harroui gaat 99,9 procent zeker niet weg bij Sparta' - Rijnmond

 

Ik zou doorschakelen naar Van de Streek,Tahiri of Jacobs 

appie happie21-09-2020 om 18:48

Wie is jacobs?

En de verkopende partij wil altijd proberen om zoveel mogelijk te verdienen daarom zeggen ze dat..

Dus Harroui komt gewoon..

Hoekie21-09-2020 om 20:57

Harroui komt alleen n naar de FC als Eintracht de hoofdprijs wil betalen voor Hrustic. Ik denk dat de kans klein is. Het eerste bod van Eintracht was naar verluidt 400.000 euro, dat schiet niet op. Sparta zal minimaal 1,5 mio willen ontvangen en wellicht nog wat tonnen hoger. Voor Hrustic zal de FC niet de hoofdprijs krijgen. De FC heeft geen suikeroompjes, dus dat wordt een lastig verhaal.

TOPGrUNN21-09-2020 om 19:33

Bij jong AZ speelt ook veel leuk spul... na 40 minuten staan ze nu met maarliefst 5-1 voor tegen titelfavoriet de Graafschap! Evjen, Reijnders, Abouchlal, meer dan eredivisiewaardige spelers..

 

nulvijftig21-09-2020 om 23:42

Ja maar die zijn al onbetaalbaar voor Groningen. AZ had 2 miljoen voor die abouchlal ofzo betaald aan PSV. Evjen heeft ook veel geld gekost.

Marco21-09-2020 om 21:53

Harroui kan een leuke investeringsspeler worden. Afgelopen zondag hebben we kunnen zien dat dit elftal meer gebaat is bij een leider spelbepaler die de ballen opeist en het spel verdeeld ipv een talentvolle pingelaar. Zeker nu Robben afwezig is. 

Bij Diemers was 1 milj. Het plafond.  Hoop dat Groningen oog houdt op de markt. In de voorronde Europa League kun je voor 1 miljoen ook wel ergens een aanvallende middenvelder kopen die al meer heeft laten zien. In Zuid Amerika slaat corona hard toe, daar kun je nu ook wel voor betere prijzen halen. 

Fan op afstand21-09-2020 om 23:16

Spelers van jong AZ is niet de oplossing. We hebben zelf voldoende goede jeugdspelers. Jacobs is ook een leuke speler maar ook te weinig ervaring. Denk dat je maar moet gaan huren met eventuele koopoptie. Voor Hrustic vang je maximaal 1 miljoen als de goden onze FC goed gezind zijn. Wat ik zelf wel een goede speler voor ons vind is Toornstra van 010. Maar ook een onmogelijke missie vrees ik. En zou inderdaad als FC eens in Zuid Amerika kijken. Daar lopen vaak handige en technische spelers rond. Maar wie het ook gaat/gaan worden, tijd begint niet echt meer in ons voordeel te werken. En laat anders Robben Koeman eens bellen. Gaan veel spelers verhuren. Wie niet waagt, wie niet wint tenslotte.

Bikkel 22-09-2020 om 09:33

Toornstra lijkt me niet het type dat gewenst is..... meer een type Chery om een te noemen!en die spelers van az2 mooi daar laten!

brummie22-09-2020 om 16:04

Off topic: Sörloth vertrekt definitief naar Leipzig voor 20 miljoen. Ik las in een ouder artikel ( voetbalzone 8 juni 2018) dat Nijland destijds een 10% doorverkoop op doorverkoop percentage heeft uit onderhandeld. Weet iemand hier meer over? 

 

 

 

Hoekie22-09-2020 om 19:32

Ruim 2 ton euro opleidingsvergoeding.

Roelofsky22-09-2020 om 16:52

T'is wel angstig stil aan het transferfront...

Bikkel 22-09-2020 om 18:01

Hrustic blijft, Harroui komt niet 

Cantona22-09-2020 om 17:16

Off topic: Ben ik de enige die zijn kaart claimt en niet in de buurt van z'n eigenlijke plek zit?

 

m o i22-09-2020 om 17:35

Afgelopen vrijdag 2 plaatsen naast elkaar geclaimd, zit normaal in vak K maar dat kon ik niet kiezen. Zit daarom 4 oktober in vak L. 

Zeeman23-09-2020 om 11:13

Ik heb gister ook mijn plaats geclaimt en kon kiezen waar ik wou zitten, dus zit bijna op mijn eigen plek in vak Q.

appie happie22-09-2020 om 17:41

Ik claim niks...zie het wel...ben 60+  ik vind het ook wel lastig om naar een " vol" stadion te gaan ivm corona..tevens zit ik in de "doelgroep" van risico mensen..

Dan is het beter om thuis te kijken voorlopig..

TomOkker22-09-2020 om 20:32

Heel verstandig Appie.

Hoekie22-09-2020 om 19:30

.

Hoekie22-09-2020 om 19:30

off topic: De Fc vangt ruim 2 ton euro voor de transfer van Sorloth. Als Hateboer en Hrustic ook nog even verkocht worden dan hebben we geld voor de aankoop van Harroui.

A Matter of Honor22-09-2020 om 21:17

Sörloth gaat naar RB Leipzig voor 22 miljoen. Als het waar is, zoals Brummie zegt, dat er 10% doorverkoop is bedongen, dan kom ik toch op een bedrag van 2,2 mijoen. Als het om opleidingsvergoeding gaat zou die 2 ton wel eens kunnen. Hij is natuurlijk al een paar keer doorverkocht dus weet ik niet of deze "deal"wel correct is.

Johan22-09-2020 om 21:39

Lijkt me een onmogelijke constructie.

Bikkel 22-09-2020 om 21:46

Is ook niet zo!! 

val22-09-2020 om 22:16

Volgens mij is het iets anders. Het transferbedrag bedraagt 20 miljoen en 2 miljoen mogelijke bonussen. Sörloth heeft 1,5 jaar bij FCG gespeeld. Er is alleen sprake van een opleidingsvergoeding van 0,75% (=150.000). 

Hoekie22-09-2020 om 22:40

Val@ Volgens mij heb je gelijk. 0,75 x 22 miljoen. Ik schreef ruim 2 ton maar het is ruim 1,5 ton.

Johan22-09-2020 om 21:47

Felida Den Bosch prima opvolger Matusiwa trouwens. 

TOPGrUNN23-09-2020 om 00:26

Maybe Dessers proberen te huren van Genk een leuke optie? Zijn concurent houd hem op de bank daar...en MJF zal hem nog wel kennen...

Fan op afstand23-09-2020 om 10:19

Zie heel veel voorstellen en suggesties voorbij komen maar zoals ik al eens eerder heb aangegeven heeft Fledderus wel iets wat onze lieve heer ook zou hebben. Ondoorgrondelijkheid. Dus wacht maar af. Weet wel dat tijd tegen ons begint te werken.

FC NL05023-09-2020 om 11:06

Ik heb effe gekeken naar selectie van NS Mura de tegenstander van PSV morgen in 3e voorronde van de Europa League en hun spits kan aardige cijfers overleggen de laatste jaren.

Bron : Amadej Marosa - Wedstrijden per competitie | Transfermarkt

Fan op afstand23-09-2020 om 12:13

Off topic. Lees net op FCGforum dat Messaoudi met Roda om tafel zou hebben gezeten. Als dit waar is en zou eindigen in een transfer dan is Fledderus echt ondoorgrondelijk. Of is hij geld aan het bijelkaar schrapen voor een tropische verrassing? Hadden veel keuze voor het middenveld maar daar begint de spoeling echter ook al aardig dun te worden, zeker als Hrustic ook nog zijn koffers pakt.

Marco23-09-2020 om 12:19

Messaoudi wil spel. Met Van kaam en Matisuwa en een aanvallende middenvelder die wordt gekocht is er weinig perespectievelijk.  Logisch

Reactie verwijderd door redactie

Hoekie23-09-2020 om 12:53

Harroui kunnen we dus vergeten. Vraagprijs is 3 miljoen euro. VI weet te melden dat de FC de aandacht verschuift naar Laursen van Emmen. Daar begrijp ik weinig van. Harroui is toch een aanvallende middenvelder en Laursen een vleugelspits of zie ik dat verkeerd? Het valt mij tegen dat de FC alleen maar achter bekende namen aanloopt. Veerman, van Wolfswinkel, Druif, Laursen, Harroui en noem ze verder maar op. 
In de prijsklasse van circa 1,5 miljoen euro moet toch een voor Groningen goede speler te halen zijn? Ik denk dat er bij grote clubs spelers afvallen die de FC prima kan gebruiken.

FC NL05023-09-2020 om 12:59

Snap volledig dat Fledderus geen 3 miljoen gaat betalen voor Harroui,maar begrijp dan weer niet dat Nicolai Laursen van FC Emmen volgens VI het 1e alternatief is ik had eerder gedacht aan Van de Streek of Tahiri.

Bron : FC Groningen vindt Harroui te duur en laat oog vallen op Laursen - Voetbal International

Michel 2723-09-2020 om 13:52

Laursen is gewoon de extra aanveler die nog zochten 

FC NL05023-09-2020 om 15:59

@Michel 27 : Hoeveel spelers wil FCG/Fledderus dan nog proberen te halen in de komende 2 weken ?

TOPGrUNN23-09-2020 om 13:04

Pfff...mag toch hopen dat als het Laursen gaat worden dat dat niet de enige aanvallende versterking gaat worden...als dat al gaat gebeuren. Is ook weer een blessuregevoelige speler, en speelt volgens mij niet op het middenveldveld. Dus geen vervanger voor Hrustic lijkt mij...

campesino23-09-2020 om 13:17

Ik hoopte met fledderus op wat meer beleid met gerichte aankomen, maar dit lijkt weer op het ad hoc beleid als altijd.

Je trekt dankerlui aan omdat je 3-5-2 wilt spelen, maar uiteindelijk spelen  we 4-2-3-1 dan had je beter een defensief sterkere back aan kunnen trekken. En zoals hoekie stelt, je creatieve middenvelder komt niet, dus dan maar een vleugelspeler. Ik zie het beleid niet. En als je met 2 spitsen wilt spelen moet de een spits bij  en niet een vleugelspits. Ik snap er geen kloten meer van. En dat is niet erg, maar ik ben Bang dat fledderus de weg ook kwijt is

Fan op afstand23-09-2020 om 13:19

Ga ervan uit dat Fledderus straks met een heel andere naam naar buiten komt. Wishful thinking. Anders mogen ze de medische staf ook wel uitbreiden.

Bikkel 23-09-2020 om 13:22

Met alle respect....aub geen Laursen!!!! Weer zo'n twijfelgeval erbij....nee doe maar niet!!! Zijn vast andere gegadigden lijkt mij!Harroui 3 miljoen...wow!!!!niet aan beginnen 

opa23-09-2020 om 13:39

Sparta denkt dat alle clubs gek zijn, wat een prijs

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Fan op afstand23-09-2020 om 16:30

Wij zijn niets beter door 2 miljoen te vragen voor Hrustic die voor € 350.000,00 in de boeken staat.

A Matter of Honor23-09-2020 om 14:16

Ja, nou weten we het wel hoor, Opa

brummie23-09-2020 om 14:45

Laursen kan naast rechtsbuiten ook als schaduwspits spelen. Heeft vorig seizoen 5 doelpunten en 2 assists gemaakt in 20 wedstrijden. 

Wellicht is het ook een strategie van FC om vraagprijs te drukken voor Harroui. Sparta's financiële positie vraagt om een transfer. 

Achter de schermen wordt volgens mij hard gewerkt. Dat de deadline nog maar weken duurt kan ook een voordeel zijn. Er zullen meer spelers op de markt gaan komen. In veel selecties zijn nog spelers die buiten de boot vallen of waarvan speler nog maar 1 jaar contract heeft. 

Mijn voorkeur zou uitgaan naar een iets meer ervaren spits en een creatieve middenvelder erbij. Wie weet! 

nulvijftig23-09-2020 om 16:15

Misschien wel Emmen Laursen wel ruilen voor El Hankouri. Zijn we daar ook weer vanaf.

Fan op afstand23-09-2020 om 16:28

Laten ze het verhaal Hrustic eerst maar eens rondbreien. Dat geld hebben ze heel hard nodig voor de aankoop van een vervanger. En probeer niet het onderste uit de kan te halen want voor dat je het weet mislukt de verkoop. En meneer heeft al aangegeven in Januari, als de verkoop mocht mislukken, een contract te gaan tekenen zodat hij volgend jaar gratis de deur uit loopt. En wij hebben een jaar lang een bron van ergernis in het veld rondlopen. 

Hoekie23-09-2020 om 16:46

De vraag is welk bedrag het onderste uit de kan is. Ik kan mij niet voorstellen dat Eintracht niet verder gaat met bieden dan 400.000 om de doodeenvoudige redenen dat ze denken hem nodig te hebben als Bundesliga club. Natuurlijk is de vraagprijs van 2 miljoen niet bedoeld om te ontvangen maar om op een goed bedrag uit te komen. Dat heet handel. Ik zou persoonlijk een deal van 1 miljoen euro een prachtig bedrag vinden. Trouwens we hoeven meneer zoals jij hem typeert toch niet te behagen door hem voor een laag bedrag te verkopen. Lees voortdurend hier dat de FC zijn spelers te goedkoop van de hand doet. 

Robba23-09-2020 om 16:40

Er komen nog 2 en Hrustic vertrekt.

Hoekie23-09-2020 om 16:49

Ja die gok wil ik ook wel doen. Belangrijker is de kwaliteit die hiervoor terugkomt. 

FC NL05023-09-2020 om 16:56

Dat vermoeden heb ik ook de 2 die komen zijn spits en een creatieve middenvelder die ook als moet als rechtsbuiten kan spelen

Thomas Portugal23-09-2020 om 16:48

Als het waar is dat Laursen nog een contract heeft tot 2022 dan verwacht ik dat Emmen daar nog wel een behoorlijk prijskaartje aan gaat hangen. Ik zie liever dat we een speler uit de KK divisie of het buitenland halen dan dat we een 'directe concurrent' gaan spekken. Je zou inderdaad verwachten dat er meer spelers geruild gaan worden in deze periode, maar daar zie ik voorlopig weinig van. 

A Matter of Honor23-09-2020 om 17:11

FC-Groningen moet gewoon niet beginnen met deze speler van Emmen. We hebben middenvelders genoeg en er is heus nog wel een speler te vinden die Hrustic gaat vervangen. Vind de vraagprijs voor Harraoui echt belachelijk hoog. Vorig jaar stond zijn transferwaarde nog op 7 ton en nu vraagt Sparta 3 miljoen. Zijn ze daar in Rotjeknor wel goed bij hun hoofd? Trouwens die Emmen speler zal ook niet goedkoop zijn,reken daar maar op, die Lubbers heeft ook dollartekens in z'n ogen. Ik begin zo langzamerhand te twijfelen aan Mark Jan Fledderus en in het bijzonder aan z'n netwerk. Zit een beetje de Nederlandse "markt" af te struinen op zoek naar een koopje, hier is overigens niets mis mee maar laat hij maar eens naar de Balkan gaan, daar is bij sommige niets voorstellende clubjes wel eens een pareltje te vinden, hierbij denk ik aan Matavs, Tadic en Kostic. Zijn toch ook opgehaald door de club en zie waar ze nu spelen.

23-09-2020 om 17:52

Denk dat Sparta bij de verkoop van  Chabot heeft afgekeken hoe dat gelopen is in één jaar na zijn vertrek... maar FC Groningen moet niet te ver voorbij zn eigen principes gaan... is het verschil tussen vraag en bod zgn. "klein bier".( onder de 1/4 milj, ..dan geeft dat niks,  maar een "gat" tussen zeg eeen 1,5  milj  en 3 milj voor een  jeugdinternational/creatieve en deels door Sparta opgeleide middenvelder terwijl dezelfde Harroui  idd 12 maanden geleden nog een MW had van 700.000  pff .

In december was er nog interesse voor hem van Liverpool en ook Feyenoord wilde hem wel inlijven, maar je weet het nooit: als Groningen maar niet in de prijsopdrijving van Sparta trapt en vanwege interesse uit het buitenland...dan toch weer met lege handen staat.

De FC Emmen speler Nikolai Laursen ( ex PSV en Brondby ) is volgens V.I. een alternatief.  weet niet of die dan wèl redelijk betaalbaar is ???

marcelfcg23-09-2020 om 18:02

@Matter of Honor

Dat we niet voor Laursen moeten gaan ben ik het volstrekt mee eens. Maar mijn vermoeden is, net als Brummie, dat het wel eens een zet van Fledderus kan zijn in het spel met Van Stee. 
Dat Fledderus alleen de Nederlandse markt aan het afstruinen is dat is onzin.

Hij had een prima spits in Spanje gevonden maar die bleek niet haalbaar en onze nieuwe back komt uit Spanje. Dat bewijst het ongelijk van jouw uitspraken.

A Matter of Honor23-09-2020 om 19:04

Ach ja, Marcel, je kan het opvatten als je wilt, maar even goeie vrienden hoor, maar ik zeg niet dat Fledderus ALLEEN de Nedeerlandse markt afstruint, dat wil dus niet zeggen dat hij niet ergens anders kijkt. Per slot heeft hij Larsen ook uit Noorwegen gehaald, en ja die Spanjaard was ik even vergeten. Even niet goed opgelet van mijn kant.................kan gebeuren.

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

brummie23-09-2020 om 19:24

@matter of honour, Laursen is geen middenvelder. Maar rechtsbuiten of schaduwspits

A Matter of Honor23-09-2020 om 19:42

Zie je, zoveel verstand heb ik nou van voetbal, ik kan beter bij klosjebreien blijven want daar ben ik werelkampioen in. Dus ik laat liever de echte kenners aan het woord!!

23-09-2020 om 19:58

straks willen ze allebei de spelers hebben als Sparta wat toegeeft en Emmen z'n mond houdt ??? hahaha

"zijn we (ze ) er toch ingetuind" (citaat Herman Kuiphof na doelpunt W-Duitsland in WK finale )

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!