Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen huurt Miguel Angel Leal met optie tot koop

Door Sven Heikens 32 reacties

Volgens diverse media heeft FC Groningen zich versterkt voor op de backpositie, want Miguel Ángel Leal speelt komend seizoen op huurbasis voor FC Groningen. De 23-jarige Spanjaard kan zowel op de rechtsback- als de linksbackpositie uit de voeten.

Afgelopen seizoen speelde het afgelopen seizoen voor Villareal B in de Segunda Division B (3e niveau in Spanje), waarin hij 25 keer zijn opwachting mocht maken. 

Als het gaat over een definitieve transfer of een huurdeal is momenteel nog niet bekend. FC Groningen heeft zelf nog niet gereageerd over de eventuele transfer/huurdeal. Wordt vervolgd!

Update zaterdag 19 september - FC Groningen heeft de komst van Leal bevestigd. De vleugelverdediger wordt een jaar gehuurd van Villarreal, daarna is er een optie tot koop.

Technisch manager Mark Jan Fledderus (die hem meerdere keren heeft zien voetballen) was vanaf november 2019 actief bezig Leal warm te maken voor een overstap naar FC. Dat is nu gelukt.

Fledderus omschrijft zijn nieuwste aanwinst als een snelle  dynamische speler, een mannetjesputter die wel eens heel goed in de smaak kan vallen bij onze groen-witte achterban. Leal gaat spelen met rugnummer 17.

 

Reacties:
Fan op afstand17-09-2020 om 15:22

Een speler voor zowel links als rechts achter. Klinkt goed. Hopen dat het doorgaat.

Groen hart17-09-2020 om 15:25

Eindelijk 

Fan op afstand17-09-2020 om 16:27

Off topic. Zivkovic morgen terug naar China.

Ronnie 17-09-2020 om 16:54

Als het doorgaat is dat in ieder geval numero 1 van de boodschappenlijst.

Verder graag nog:

1 spits vanaf rechts omdat Arjen Robben toch wat blessuregevoelig is en er nu zowel voor links als voor rechts geen back up is anders dan jonge ventjes en die houden het niet een heel seizoen vol.

Graag nog een verdediger want bij blessures van Dammers staat er weinig tot niets achter, niet dan jonge gastjes

Middenvelder bij vertrek Roestig, ik bedoel Hrustic. Graag iemand diecreatief is (balletje steken op onze nieuwe spits) maar ook een goed schot in de poten heeft. Want erg dicht bij de goal komen we niet met het verdedigende concept.

 

Roelofsky17-09-2020 om 16:55

Zivko komt niet dat is in ieder geval duidelijk.. Weet Mark Jan waar die aan toe is je focussen op een beweeglijke aanvaller. Moet toch mogelijk zijn voor 5 oktober. Gezien het aantal verkochte spelers moet er geld genoeg zijn om te besteden... lijkt mij.

Robba17-09-2020 om 18:03

Dusss

1 CV, 1 "10" en 1 "9". 

Dan moeten er nog 3 komen :)

17-09-2020 om 18:31

Ok...lijkt goed nieuws, wantversterkingen zijn nodg...

Het vizier moet nu op ADO-uit as/zondag liggen/  Die ploeg heeft verloren van Heracles en speelt dan z'n eerste wedstrijd voor (beperkt) thuispubliek, en de week erna moeten ze tegen Feyenoord...

Dat wordt dus bikkelen, en voor Buys zonder pardon ze voetballend aftroeven ! moet kunnen

Groen hart17-09-2020 om 18:43

Interessante ontmoeting! Beide ploegen mogen niet verliezen.

grunn196717-09-2020 om 19:59

Degradatie kraker 

Johan17-09-2020 om 20:25

Ken deze speler verder niet. Hoop alleen niet op een rechtspoot op linksback of linkspoot op rechtsback. Dus ga er vanuit dat ie met beide benen wat kan en ook dat ze een keer op power letten.

Marco17-09-2020 om 21:26

Goed nieuws.  Gudmundsonn is een aanvaller en geen natuurtalent als linkerverdediger, nieuwe back was zeer wenselijk. Speler met de goede leeftijd.

Bikkel 17-09-2020 om 22:37

Veel slechter dan Absalem zal ie niet zijn!! Gudmondson is geen verdediger dus van harte welkom en veel succes!!! Nu nog een spits en liefst ook een lb want Dankerlui is ook niet veel , niet voor niets ook wissel bij W2!!Dammers ook mn twijfels bij... geen sterke indruk tot nu toe, Lundqvist brengt ook niet veel....al met al niet veel kwaliteit en kon het wel een zwaar seizoen worden! Maar goed de bal is rond, hoop dat ik het verkeerd zie 

TomOkker18-09-2020 om 06:18

Gudmundson als linkeraanvaller gehaald, Lundqvist aanvallende middenvelder en uitvoerig bekeken, waar gaat het mis vraag ik mij dan vaak af. Ga je nu een systeem bedenken waarvoor je de spelers niet hebt?

Waarom krijgt eeen speler zoveel credits als hij telkens vasthoudt aan de opdracht(en), ingegeven door wie dan ook het voetbal om zeep helpt. Als je als speler in een wedstrijd ziet dat het op het enig moment niet werkt of loopt dan ben je als speler toch geen knip voor de neus waard als je op basis van de tactiek van de tegenstander achter de feiten aan blijft lopen. Dit noem ik ook creatieviteit maar vooral tactische slimheid wat bij een aantal spelers veelal ontbreekt.

Laten we nu eens gaan beginnen met de spelers op de plaats te laten spelen waarvoor ze gehaald zijn en en al die zogenaamde systemen waarvoor we de spelers op dit moment niet (meer) hebben over boord gooien. Want iedereen ziet nu toch ook wel dat we de kwaliteit, voor zo ver je hiervan mocht spreken, van vorig seizoen niet meer hebben. Maar ik laat mij graag verrassen.

Kein geloel Fußbal spiel'n 

18-09-2020 om 09:54

@ tom okker

Ik ben na al dat geschuif en veranderingen met spelers de mening toegedaan dat we 13 in een dozijn clubvoetbal spelen en dat in de komende competitie het verschil wordt gemaakt tussen clubs door het onderscheid van enkele klasse spelers in ieders elftal.  Dat de minder rijke clubs daarbij in het nadeel zijn is zo duidelijk als wat; maar dit probleem komt bij veel clubs voor en  komt nu wel erg in beeld vanwege corona en het "gepraat van kenners over" voetbal in plaats een echte kampf wekelijks voor een  overwinning wordt uitgevochten die vanwege  tactische rimram van de trainer -met 5 wissels nota bene-ons nog verder van huis gaat brengen. Uiteindelijk gaat iedereen voor "de pot" staan in het veld om maar géén goals tegen te krijgen en gaan de managers steeds op zoek naar opportunties ( kansen voor groei en winst ) bij het binnenhalen van nieuwe handelswaar ...

Niet de rijken op aarde profiteren van corona, maar de zwakkeren en kwetsbaren lijden het meest ...bij voetbalclubs is het niet anders.  

marcelfcg18-09-2020 om 11:19

Heel goed punt Tom. Ik denk dat een ervaren trainer als Advocaat ook niet voor niets succes heeft. Die zet de spelers neer waar ze van nature horen te spelen, steekt ze een veer in de kont en ze gaan als de brandweer voor de trainer. Het lijkt erop dat de jonge generatie trainers bij voorbaat alles anders wil doen zonder dat het een verbetering is.

Johan18-09-2020 om 13:51

Volledig mee eens Tom

TomOkker19-09-2020 om 07:28

Wat zeg je nu eigenlijk? Ligt het aan de Corona dat Buijs geen fatsoenlijke opstelling kan maken? Bedoel je realiteit, misschien zeg ik het hierboven ietjes anders Samen met mijn eerdere posts over de bal naar dezelfde kleur shirtje ect. ect., is net zo realistisch misschien ietjes minder genuanceerd en hier en daar wat kort door de bocht. Nu ben ik het een keer niet eens met wat er bij de FC gebeurd, mag ik?

Wat mij opvalt aan jou posts is dat je vaak van links naar rechts stuitert en onderstaande reactie laat ook weer zien dat het weer alle kanten opvliegt. Net als jouw uitspatting op Brummie eerder deze week, vanuit het niets schiet je uit je sloof en val je die jongen vanuit de flanken aan. Ik ben het vaak met Brummie eens maar ook vaak niet maar als iemand hier positief is dan is het Brummie. 

Maar goed ik ben nog niet vergeten hoe je hier in het verleden samen met, laat ik hem 'Terror Jaap' noemen, elke positieve reactie  de kop in probeerde te drukken omdat er schrijvers waren die er iets anders over dachten en er iets genuanceerder tegen aankeken en dat het destijds aan de slappe houding van de redactie lag dat je hier nog mag schrijven. Overigens was Brummie vaak de kop van jut en kreeg hij de volle laag van 'Terror Jaap' met goedkeuring van de redactie, met jou in het kielzog. En nu lees ik dat het aan de Corona ligt? Moeten we onze hoofd in de schoot leggen van Covid-19. Wat een slappe hap. 

Heb net de voorbeschouwing van Buijs gelezen, volgens mij zit Buijs in een heel andere film dan de meeste hier onder ons. Ik ben nu ook weleens benieuwd waar we staan. Maar we gaan het zien tegen wellicht een mede degradatie kandidaat. Je oogst wat je zaait zullen we maar zeggen. 

Kein geloel Fußbal spiel'n

20-09-2020 om 03:38

Tja Tom Okker: valt mij tegen dat je zoveel woorden van kritiek op deze en mijn vroegere posts hebt...aangebrand ? 

TomOkker20-09-2020 om 07:29

Aangebrand? Zo mag je het lezen maar je begrijpt wel wat ik bedoel toch? Voor de rest mag je er van vinden wat je wilt.

Hoekie18-09-2020 om 12:17

Marcelfcg@ Vooropgesteld dat Dick Advocaat een klasse trainer is maar je vergelijking met jonge trainers is domweg niet te maken om de doodeenvoudige reden dat onze Dick altijd uitgebalanceerde selecties tot zijn beschikking heeft. Kijk alleen maar naar de leeftijdsopbouw en de ervaring van de spelers en je ziet het verschil. Natuurlijk weet onze Dick daar een ijzersterk team van te smeden. Als je kijkt hoeveel spelers bijvoorbeeld onze Buijs moet inpassen en hoeveel kwaliteit is weggegaan en op een paar posities noodgrepen moet verrichten, dan valt het reuze mee wat we te zien krijgen. Het grootste dilemma is een doodeenvoudige reden: de portemonnee van Fledderus is niet zo groot dat we kunnen kopen wat we willen.

18-09-2020 om 12:58

Dat gaat voor (bijna) iedereen op, en is dus geen situatie van bij FC Groningen alleen, heb ik in mijn bovenstaande reactie van 09.54 u. op Tom Okker proberen uit te leggen 

marcelfcg18-09-2020 om 13:12

Je hebt gelijk als je stelt dat Advocaat vaak meer ervaren selecties tot zijn beschikking heeft. Maar naast ervaring is het goede gevoel bij spelers ook heel belangrijk. En dat krijg je niet met dat gerommel dor spelers overal maar neer te zetten en maar zien hoe het uitpakt. Daar gaan spelers aan onderdoor. 

ChiChi18-09-2020 om 12:17

Heel vreemd! De FC heeft e.e.a.nog steeds niet bevestigd!

Kink in de kabel?????

Was volgens de berichten gisteren al in de stad!

TOPGrUNN18-09-2020 om 12:57

Is ie al gespot op het trainingsveld, of bij het ziekenhuis, of ergens in de stad?

FC NL05018-09-2020 om 14:36

Was vanochtend bij training aan kijken meldt Stefan van RTVNoord op Twitter,maar moeten nog wat laatste plooien worden glad gestreken met Villareal

Robba18-09-2020 om 14:05

Lees net een stuk in de VI dat Buijs moet puzzelen in de voorhoede. Strand Larsen is geen linkerrijtje spits, Robben geblesseerd en ook Joosten is twijfelachtig. Gudmundsson en ook Schreck weer in de lappenmand. Dat betekent enkel dat we voorin na al die maanden zeuren, nog steeds in ronde 2 te weinig stootkracht hebben.. 

Denk dat er voorin nog wel 2 bij moeten.. Anders wordt het een erg lang en saai, attractief lood, seizoen

Roelofsky18-09-2020 om 14:55

Hoe kun je Strand Larsen nu al geen linkerrijtje spits noemen... Nou trainer dat is enorm goed voor het zelfvertrouwen van die jongen. Wat ben je toch een eikel... zou tegen ADO ook met 5 man achter de bal beginnen....

Hoekie18-09-2020 om 15:56

Strand Larsen is zeker wel een linkerrijtje spits. Daar wil ik wel een weddenschap over afsluiten. Joosten kunnen we nog niet beoordelen. We hebben 1 wedstrijd gespeeld en wat pech met Robben en sterke tegenstanders aan het begin maar om nu al te gaan somberen gaat me veel te ver. 

ronald197618-09-2020 om 14:24

Je merkt dat fledderus onervaren is    robben twijffelachtig ivm zijn blessure gevoeligheid     joosten gekocht met enkel blessure     ook twijffelachtig         we hebben spelers nodig die  er direct kunnen staan en niet 3 rangs sprlers    onder   motto   ze kunnen nog in  niveau groeien    blijf  erbij    we gaan mee doen bij onderste 6 plekken        zonder doelpunten maker   is  dit elftal    totaal niks 

A Matter of Honor18-09-2020 om 16:30

Ik moet zeggen Ronald dat je niet erg positief bent, en ook nog zeggen dat Mark Jan fledderus onervaren is. Vind je dat zelf niet erg kort door de bocht? Als je de financiele toestand van de FC-Groningen een beetje hebt gevolgd en ziet wat Mark Jan Fleddereus heeft gehaald, dan moet je toch concluderen dat redelijker wijs toch goede spelers zijn aangetrokken. Ik vind het nogal wat als je Arjen Robben zover kunt krijgen om weer bij zijn cluppie te komen ballen en die Noorse spits is toch ook een goede aanschaf geweest. Hoe kan  je nu zeggendat het allemaal niks is terwijl de wedstrijd tegen één van de sterkste clubs in Nederland toch redelijk is gespeeld. je hebt het over 3e rangs spelers, nou laat ik je dan zeggen, ik vind jou een 4e rangs 'edikmieger".

Hoekie18-09-2020 om 16:36

A Matter of Honor@  Ronald staat op dit moment in de top 3 van " de azijnpisser van de maand". 

FC NL05018-09-2020 om 14:37

Miguel angel Leal zal zondag nog NIET in actie mogen komen voor FCG tegen ADO,want dan moest de gehele deal om 12 uur bekend zijn geweest en dat is niet het geval ivm laatste puntjes op de 'i' zetten.

ChiChi18-09-2020 om 15:31

We hebben el Hakuri en Hrustic toch nog??? De lievelingen van Buys!!!!

brummie18-09-2020 om 15:39

Buijs geeft aan dat Larsen nog niet direct een spits voor het linkerrijtje is, gezien zijn leeftijd en ontwikkeling. Maar dat het er wel degelijk in zit. Dus nuance is hier op zijn plaats. 

Het is niet gezegd als je een  meer ervaren TD hebt deze beter presteert. 

marcelfcg18-09-2020 om 16:08

Als de TD roept voor een spits te gaan die er 15 in kan leggen en Buijs de nieuwe spits niet direct een linker rijtje spits noemt wordt het tijd dat de communicatiedeskundige bij de FC met de beide mannen om tafel gaat.

marcelfcg18-09-2020 om 16:08

Als de TD roept voor een spits te gaan die er 15 in kan leggen en Buijs de nieuwe spits niet direct een linker rijtje spits noemt wordt het tijd dat de communicatiedeskundige bij de FC met de beide mannen om tafel gaat.

Hoekie18-09-2020 om 16:12

 Brummie @ Natuurlijk zegt Buijs dat Larsen nog niet direct een spits voor het linkerrijtje is. Hij probeert de druk weg te nemen bij zo'n jonge spits. Wat ik van hem zag tegen PSV was boven verwachting goed. Zowel in de lucht als over de grond stond hij zijn mannetje. Legde zowel links als rechts goed terug op een ploeggenoot en gaf ook nog eens een assist. Wat verwacht je nog meer van een jonge spits?

Of hij veel doelpunten gaat maken dat zullen we moeten afwachten maar dat hij oog heeft voor zijn medespelers staat voor mij wel vast. Of hij de doelpunten gaat maken of ze laat maken dat maakt mij niet uit.   Natuurlijk zal hij als jonge speler niet telkens dit nivo halen, maar vergeleken bij Asoro, Postema en ook Sierhuis zie ik veel meer potentie. 

brummie18-09-2020 om 17:15

@marcelfcg, Fledderus heeft duidelijk aangegeven dat men voor een ervaren 15+ spits wilde gaan OF een spits die daar naar toe kan groeien. Fledderus heeft ook aangeven dat een ervaren 15+ spits een moeilijke opgave is. Men is  wel degelijk met verschillende ervaren spitsen in de slag geweest, waaronder van Wolfswinkel. 

Verder is het niet uitgesloten dat er nog een spits erbij komt. De transfermarkt komt langzamerhand op toeren. 

Wat Larsen aangaat, ben ik ook  erg tevreden Hoekje. Het is een type spits, fysieke aanspeelpunt die we al een hele tijd lang niet meer in de gelederen hebben gehad. Hierdoor kan je ook vaker  hoog de diepte in gaan spelen

 

 

18-09-2020 om 17:54

Gladon was ook sterk voorin,  heb nooit begrepen waarom die zo snel weer wegmoest

marcelfcg19-09-2020 om 12:21

Ook ik ben dik tevreden met onze nieuwe spits. Een 15+ spits is voor ons op dit moment een Utopia en daarom kan ik met deze keuze prima leven. Juist vanuit die redenatie prikkelde de opmerking van Buijs mij.

Robba18-09-2020 om 17:46

Net of Nijland altijd alleen maar klappers gemaakt heeft.. Jeltema is ook vaak uitgekotst.. TD van een subtopper met hoge ambities is altijd het eerste punt om kritiek op te leveren.

marcelfcg19-09-2020 om 12:27

Waar refereer je nu aan? Ik lees hier echt niet zoveel kritiek op Fledderus. Sterker nog, als ik zie achter welke spelers hij aanzit (zat) dan legt hij de lat in ieder geval behoorlijk hoog. De kans van slagen is dan een stuk lager maar als het lukt heb je de hoofdprijs. Ook die jongen van Sparta waar hij het nu probeert is niet verkeerd. Een pareltje met groeipotentieel.

Andries18-09-2020 om 17:52

Ik heb opgezocht:

Topscorers met 15 of meer doelpunten per seizoen.

Eddy Bakker.

Leen Swanenburg.

Peter Houtman.

Erwin Koeman.

Rob McDonald.

Rene Eijkelkamp.

Mariano Bombarda.

Martin Drent.

Erik Nevland.

Marcus Berg.

Tim Matavz.

Michael de Leeuw.

Mimoun Mahi.

?

Jorgen Strand Larsen?

 

 

Bikkel 18-09-2020 om 17:56

Mooi 

Thomas Portugal18-09-2020 om 19:22

Dank je, Andries, voor dit lijstje. Ik zie dat Leen Swanenburg er ook op staat. Neef van mijn moeder en reden waarom ik op mijn achtste Groningen fan werd als jochie uit Tiel.

brummie18-09-2020 om 18:18

Paul Gladon heeft in de afgelopen 4 seizoenen maar 1 seizoen als basisspeler gefungeerd. Iedeale pinchhitter, maar te dure kracht voor op de bank.   Vond hem bij FC bij invalbeurten prima spelen en bracht nieuwe energie. 

marcelfcg19-09-2020 om 12:32

Prima kerel die Gladon maar ook bij Willem II blijkt er niet meer in te zitten dan een rol als pinchhitter en dan is hij zoals jij ook aangeeft veel te duur voor ons. Als we met elkaar achter onze nieuwe Viking gaan staan hebben we een meer dan verbeterde versie van Gladon in huis.

Andries18-09-2020 om 18:18

Zivkovic is verkocht aan de Chinese topclub van trainer van Bronckhorst.

De vorige spitsspeler van die club, een geweldige topscorer, verkast naar PSV.

Zivkovic is zijn vervanger.

Promotie dus.

De FC was niet in staat om aan de transfersom te voldoen.

Jammer dat de portemonnee bijna leeg is.

Zivkovic had goed bij de FC gepast.

Op naar de volgende...... 

PSV is Lammers voor 10 miljoen euro kwijt geraakt.

En is opgelucht.

Weer centjes in kas en een betere spits.

Ajax en Feijenoord kunnen hun borst nat maken.

PSV wordt een geduchte tegenstander.

FC NL05018-09-2020 om 19:35

Ik zit naar Jong PSV - FC Eindhoven te kijken en wederom valt mij die De Rooij van Eindhoven op als interessante speler voor FCG,want scoort veel en heeft daarnaast ook nog een goede dribbel.

Mocht Groningen hem voor 5,5 á 6 ton los kunnen weken zou ik dat het proberen waard vinden.

 

Delen jullie die mening met mij of totaal niet ?

Johan18-09-2020 om 19:45

Ben het voledig met je eens. Deze hadden ze al lang moeten contracteren. 

brummie18-09-2020 om 19:44

Kai de Rooij doet het goed in de KKD. Is nog erg jong, staat als linksbuiten geposteerd. Ik denk dat deze positie geen urgentie heeft in de selectie, aangezien we al 3 op deze positie hebben in de selectie. Maar wie weet! 

Johan18-09-2020 om 19:48

Nou ik denk dat we zo langzamerhand wel zeker wat kwaliteit kunnen gebruiken want het valt niet mee tot nu toe. En hoezo niet urgent. Er staat nu een speler die gewoon ernstig tekort komt en de altenatieven zijn alleen maar geblesseerd

Fan op afstand18-09-2020 om 19:49

Lijkt mij een groeibrilliantje. Met uiteraard de juiste begeleiding. En voor dat geld zou ik zeggen doen. 

brummie18-09-2020 om 20:09

Is een 19 jarige speler uit de KKD een directe kwaliteitsinjectie?  Dan zie ik liever Kian Slor minuten maken uit eigen jeugd. Met Joosten, Hankouri, Gudmundson en  Slor hebben we 4 linksbuitens in de selectie. Ruim voldoende. Lijkt me beter om 600.000 te investeren in een speler op een andere positie. Zeker als Hrustic verstrekt zou een rechtsbuiten aantrekken veel logischer zijn. 

En uiteraard heeft alles te maken met welke speelwijze men voor ogen heeft. Lijkt me ook niet onbelangrijk. 

Johan18-09-2020 om 20:45

Zeker niet maar deze meneer had ik 1000x liever gehad dan Joosten. Had dan Troupee gehaald als je toch bin Utrecht zit te kijken. Maar goed we zullen het weer zien tegen Ado. 

marcelfcg19-09-2020 om 12:35

Helemaal mee eens. Ik denk dat Slor er bij Eindhoven ook boven uit zou steken dus het is maar de vraag of De Rooij aanmerkelijk beter is dan onze eigen jeugd. Absalem legt er ook al een in voor Roda om maar wat te noemen.

Fan op afstand18-09-2020 om 22:18

Op Larsen na is de hele voorhoede volgens mij geblesseerd. Pffffffff.

Volgens FCGforum zou de FC al achter die speler van Eindhoven, Van Rooij, aanzitten. Men heeft echter besloten om El Hankouri nog een kans te geven. Niet te filmen. 

Johan18-09-2020 om 22:44

Tja.....Weet ook niet meer wat ik er van denken moet

hermank196919-09-2020 om 09:58

Ken de Rooij niet aangezien ik geen kkd voetbal kijk maar indien deze speler erg veel potentie heeft, kan de Fc Hankouri in een deal betrekken. 

Fan op afstand19-09-2020 om 08:25

Miguel Leal gehuurd voor 1 seizoen met optie tot koop.

Diemerfcg19-09-2020 om 10:01

VI meldt zojuist dat FC een bod heeft neergelegd bij Sparta voor Harraoui. Lijkt mij voor ons een zeer leuke speler. 

bron: https://www.vi.nl/nieuws/fc-groningen-jaagt-op-harroui-tweede-bod-op-sparta-smaakmaker-aanstaande

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!