Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - VVV Venlo

Door Sven Heikens 4 reacties

Na de 2-1 uitoverwinning op Sparta Rotterdam wacht voor FC Groningen nu de thuiswedstrijd tegen het stugge VVV Venlo. Een nieuwe uitdaging voor de FC, want VVV zal naar verwachting de FC het spel laten maken. De FC staat momenteel op een goede 8e plek met 6 punten voor op de nummer 9. 

Bij een eventuele winstpartij kan Groningen hele goede zaken doen om steviger op plek 8 te blijven, de plek die waarschijnlijk recht geeft op play offs. Danny Buijs zal wel erg veel wisselingen moeten uitvoeren in de basis, want er zijn flink wat spelers (licht) geblesseerd en onze captain is geschorst.

 

VVV Venlo

VVV Venlo zit momenteel in een goede flow. Onder nieuwe trainer Hans de Koning werd nog niet verloren. Na de winter werd er gewonnen van RKC en Heracles, daarnaast werd er gelijkgespeeld tegen FC Utrecht, PSV en Heerenveen. Door deze goede reeks is VVV inmiddels verdwenen van de directe degradatieplekken en staat het met 24 punten op een veilige 15e plek.

VVV speelt zonder te veel franje en legt de nadruk op verdedigen. Een echte doelpuntenmaker heeft VVV ook niet. Clubtopscorer momenteel is Johnatan Opoku. De oud SC-Veendammer scoorde tot dusver 6 goals dit seizoen.  Op het middenveld bij de Venlonaren staan twee oude bekenden voor FC Groningen, namelijk Thomas Bruns en Danny Post. Zowel Bruns als Post hebben een verleden bij de FC.

FC Groningen

Het verhaal van Groningen is bekend, achterin staat het als een huis en aanvallend heeft Groningen iets meer moeite. Alhoewel, afgelopen week tegen Sparta liet FC Groningen met name in de eerste helft goed aanvalsspel zien met twee fijne goals. Vorige week kreeg Mike te Wierik zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is daardoor geschorst komende zaterdag. Voor hem zal vermoedelijk Itakura spelen. Daarnaast raakten Warmerdam en Hrustic geblesseerd in de wedstrijd tegen Sparta. Volgens FC-watcher Stefan Bleeker komt de wedstrijd van zaterdag te vroeg en trainde Asoro apart. 

Vermoedelijk worden de plekken voorin ingevuld door Ahmed El Messaoudi en Kian Slor. Hoe de positie van Warmerdam wordt ingevuld is nog niet bekend. Schuift Van Hintum door naar de linksbackpositie en start Memisevic in het centrum van de defensie of kiest Buijs voor het talent Poll? Die iets aanvallender ingesteld is dan Van Hintum?

Vermoedelijke opstelling

Padt; Zeefuik, Itakura, Van Hintum, Poll; Matusiwa, Van Kaam; El Messaoudi, Lundqvist, Slor; Redan

Historie

FC Groningen - VVV Venlo stond 20 keer eerder op het programma. 12 keer wist de FC te winnen, 4 keer werd het gelijk en 4 keer nam VVV de punten mee naar Venlo. De editie van vorig jaar was een spectaculaire wedstrijd met vijf goals, twee penalties, twee rode kaarten en een wereldgoal van Post.

DATUM CO THUIS-UIT UITSLAG ARBITRAGE  
03-03-2019 ED FC Groningen-VVV-Venlo 3-2 Gözübüyük  
10-09-2017 ED FC Groningen-VVV-Venlo 1-1 Lindhout  
15-12-2012 ED FC Groningen-VVV-Venlo 0-0 Gözübüyük  
20-11-2011 ED FC Groningen-VVV-Venlo 2-1 Braamhaar  
03-04-2011 ED FC Groningen-VVV-Venlo 3-2 Haverkort

(FCG Stats)

 

Scheidsrechter komende zaterdag 22-februari is Björn Kuipers en hij fluit om 20:45 uur voor de start van FC Groningen - VVV Venlo.

Tijd voor de FC om de eerste overwinning ooit op een 22-februari te boeken.  Come on FC! 

Reacties:
21-02-2020 om 10:55

Ik kan mij niet voorstellen dat Memisevic in de basis start aangezien hij nog steeds naar China kan. Het zou daarnaast erg interessant zijn om zowel Poll als Slor in de basis te zien. Wat jeugdig enthousiasme kan in aanvallend opzicht zeker geen kwaad. 

VVV is een redelijk lastige ploeg die aardig in vorm is. Tegelijkertijd zullen zij hier 'gewoon' voor een punt komen. Met Slor, Redan en (misschien) Asoro heeft de FC in elk geval voldoende snelheid om het VVV lastig te maken.

Voor FC Groningen is het van groot belang om deze wedstrijd te winnen, met twee relatief lastige wedstrijden op het programma (Willem II uit en PSV thuis). 

kees21-02-2020 om 18:26

Ja, mee eens:  ik las vorige week in een reactie van iemand op BM  dat de FC G, eerst een zgn "makkelijk programma" had...daar heb ik (wijselijk) maar niet op gereageerd, want het beleid van Gudde en Buys van de laatste tijd, is om als supporters vooral realistisch  te zijn vanwege  het feit dat de club al jaren qua begroting en selectie een middenmoter is ( die tussentijds soms kan verrassen en een paar plaatsen omhoog kan spelen tot de subtop ).

"Good Old" Björn Kuipers gaat fluiten.. dat betekent dat er gevoetbald kan worden, maar ook soms iets weggewuifd kan worden. 

Deze Thuiswedstrijd tegen VVV moet minimaal een punt opleveren, althans hiervoor gáán...zo denk ik erover !  

21-02-2020 om 15:48

Het spel tegen Sparta de eerste helft leek ergens op!! Zou mooi zijn dat daar vervolg aan kon worden gegeven!! Maar denk dat het een lastig karwei wordt.... 

21-02-2020 om 17:11

De FC uit de dop.

Er boven op.

Geen flop.

Ouderwets Top.

21-02-2020 om 18:16

Kort maar krachtig Andries!

21-02-2020 om 22:57

VVV thuis moet je winnen, maar gemakkelijk zal het niet worden. Voortborduren op een goede helft tegen sparta. Ik volg het wel vanuit Napels, salute

kees22-02-2020 om 09:36

goed bekeken!  , metworst,  16 graden en de hele dag zon... hier is het de komende 14 dagen iedere dag regen en veel wind, en voor depressieve mensen een winter om snel te vergeten. 

Voor de mannen in het veld ( en de supporters ), vanavond,  veel ballen  "met wind mee"  in het strafschopgebied pompen, en VVV bij de strot grijpen..  ik voorspel  een 1-0 uitslag .. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!