FC Groningen 2 wint magertjes in Nijmegen van NEC 2

Door Redactie 1 reactie

Op een zeer winderig en soms zonnig maar ook met hagelbuien geteisterd sportpark De Eendracht in Nijmegen speelde het nog ongeslagen tweede team van FC Groningen hun volgende competitiewedstrijd tegen NEC 2. De gastheren hadden tot dusverre 2 wedstrijden gespeeld en geen punt gepakt. Als je zag met welk team FC Groningen op de proppen kwam mocht je toch een ruime overwinning verwachten. Zonder Danny Buijs en Adrie Poldervaart die 's morgens nog de training verzorgden kwamen de mannen in actie. Onder toeziend oog van de aan NEC verhuurde Tom van de Looi en de man met de mooie uitspraken over een k*t keeper Eric Meijers werd de wedstrijd al om half 2 in de middag gespeeld. Zie hieronder de opstellingen van beide teams.

Vandaag dus het eerste optreden van Görkem Can in het FC Groningen shirt. Hij speelde links centraal in de verdediging en je kon zien dat deze jongen wel kan voetballen. Sterk in de duels en best wel snel maar soms ook nog beetje onwennig. FC Groningen speelde eigenlijk zonder echte spits, Tomas Suslov die rol op zich. Men varieerde veel voorin en dan is het verstandig als je zonder echte spits speelt. Vanaf minuut één namen de Groningers het heft in handen en NEC kwam nauwelijks de middenlijn over. Kansen werden er genoeg gecreëerd maar afgemaakt helaas niet.

Na een klein half uur was het Kian Slor die een prima actie maakte vanaf de linkerkant en de bal erg scherp voor trok. Daar raakte verdediger Brian Vogelzang de bal verkeerd en belandde de bal achter keeper Job Schuurman, 0-1. Direct daarna barste er een hagelbui los die vele mensen naar binnen bracht om daar droog de wedstrijd te volgen. Toen de bui war was afgezwakt werd Tomas Suslov onderuit gehaald in de 16 meter en de scheidsrechter wees naar de stip. Je mocht verwachten dat Samir Memisevic zich over de strafschop ging ontfermen maar tot onze verassing was het Thomas Strunck die achter de bal ging staan. Hij schoot de bal hard in maar de keeper pakte de bal prima. In de rebound was het Tomas Suslov die de 0-2 binnentikte.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld, een aanvallend FC Groningen en een verdedigende NEC dat er sporadisch uitkwam in de omschakeling. Kansen genoeg nog voor FC Groningen maar gescoord werd er niet meer. Het begin van de 2e helft was wel heel slordig aan FC Groningen kant. Vlak voor het einde van de wedstrijd kreeg Cas Odenthal van NEC nog een rode kaart voor het neerhalen van Kian Slor die alleen op de keeper af kon gaan.

FC Groningen staat nu met 8 punten uit 4 wedstrijden op plaats 2 en neemt het maandag a.s. op tegen RKC Waalwijk, in Waalwijk.

Hier ziet u een fotoreportage en een aantal filmpjes en interviews met Görken Can, Thomas Poll en Alfons Arts