Terug

Deel deze pagina:

Onmachtig FC incasseert onnodige nederlaag in Zwolle

Door Redactie 17 reacties

De wedstrijd in Zwolle is geëindigd in een 1-0 nederlaag. Romano Postema maakte zijn basisdebuut. Op slag van rust kopte Nakayama vanuit een corner de thuisploeg op voorsprong. Het doelpunt viel werkelijk uit het niets. Ondanks de beste bedoelingen van de FC om na de pauze de achterstand om te buigen, kwam het nauwelijks tot kansen. Debutant Kian Slor die na een uur binnen de lijnen kwam, was in de extra tijd nog het meest dichtbij de 1-1 maar schoot op de paal.

eerste helft
De beginfase kende een op en neer gaand spelbeeld. Beide teams zochten voorzichtig naar een opening. Aan weerskanten stond de organisatie goed zodat de kansen/mogelijheden uitbleven.

Een vrije trap van Warmerdam werd naast het Zwolse doel geschoten. In duel met van Duinen veroorzaakte Zeefuik een overtreding. Net buiten de zestien ging de bal over het doel van Padt. Aan de andere kant van het veld ging Postema er vandoor diens schot door doelman Zetterer werd gestopt. Saymak blesseerde zich in duel met Warmerdam en werd noodgedwongen gewisseld. Debutant Koorman kwam daarvoor terug. Te Wierik ging als eerste op de bon na het onderuithalen van Thy. De vrije trap van Hamer eindigde recht in de handen van Padt. Ook Schreck kreeg kort daarna geel na het vasthouden van Van Polen.

In de 35e minuut kreeg Thie de grootste kans van de wedstrijd, Padt bood uitstekend redding maar het bleek buitenspel te zijn. Niet veel later een kopkans voor Asoro uit een voorzet van Lundqvist. Zetterer moest gestrekt en tikte de bal tot corner. In de 43e minuut een doelpunt voor Zwolle. Een hoekschop ging hieraan vooraf. De bal werd voorgeslingerd en Nakayama knikte de 1-0 achter Padt... 

tweede helft
Beide ploegen begonnen ongewijzigd. Hrustic en Slor liepen zich warm. De gasten begonnen meer aan te zetten. Asoro kopte een voorzet van Warmerdam over. 

In een andere situatie schoot Postema ruim naast. Toch bleef het oppassen geblazen met de uitbraken van de Peperbussen. Met name Koorman verprutste een beste mogelijkheid. 

Hrustic en Slor (debuut) kwamen in de ploeg voor Lundqvist en Schreck. FC probeerde het zeker meer voorin maar nauwkeurige eindpassing ontbrak. In een spaarzame uitbraak van de Blauwvingers brak Hamer uit die zijn doelpoging in het zijnet zag eindigen. Op de speelhelft van Zwolle kegelde Hrustic naast het doel van Zetteler.

Van Wermeskerken haalde Asoro onderuit en kreeg geel. Hrustic mocht aanleggen voor de vrije trap en deze zeilde langs de tweede paal. Dekker verving Strieder. Niet veel later een grote kans voor de thuisploeg. Clement bracht Hamer in stelling die een zeer adequate Padt op zijn weg vond. Als laatste wissel bij FC werd El Messaoudi ingebracht voor Warmerdam die al snel dichtbij de 1-1 zat. Een afvallende bal in de Zwolse zestien vloog als een granaat nipt naast. Johnsen verving Thie.

Er kwamen vier minuten bij met nog een grote kans voor Slor die een voorzet tegen de paal schoot... Wat een pech! In de slotseconden legde Hamer Slor neer randje zestien. Er ontstond nog een opstootje waarbij Van Hintum geel kreeg. Padt ging mee naar voren, Asoro knalde ruim over en de wedstrijd was afgelopen. 

Opstelling PEC Zwolle: Zetterer, Hamer, van Polen, Kersten, Nakayama, van Wermeskerken, Saymak, Clement, Strieder, Thy, van Duinen                                               

Opstelling FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, van Hintum, Warmerdam, Schreck, Matusiwa, Lundqvist, van Kaam, Postema, Asoro

Reacties:
FCG-Forever01-02-2020 om 23:21

Slor is wel een leuk talent heb ik het idee. Hopen dat Redan wat is. 

kees01-02-2020 om 23:29

Ik ben toch wel teleurgesteld over deze wedstrijd , al zag ik de bui al hangen ( figuurlijk bedoeld ).

Het doelpunt was een ingestudeerde: harde voorzet en  Zwolle spelers die het uitlopen van Padt blokkeerden.  Ik moet zeggendat Padt niet geheel vrijuit ging hierbij door laat te reageren

Maar Groningen had zeker aanvallend meer gevaar moeten stichten.  Ik heb nog even aan Sierhuis gedacht...zou die het erschil hebben kunnen maken?

 

Dat Buys achteraf zei dat deze nederlaag  "volkomen onnodig" was., omdat er "zelf niks werd weggegeven, en die ene bal  uit het niets erin ploft".. tja dan moet je zelf ook maar meer scoren: gokken op een kleine overwinning of gelijkspel dat is FC groningen vaker opgebroken... PECZwolle speelde zeer verdedigend maar hebben toch ook in de tweede helft kansen met de counter gehad.

helaas...

 

01-02-2020 om 23:36

Aanvallend weer niks.

FC wel veel aan de bal.

Maar kan niet scoren.

Andere acties zijn nodig dan de bal steeds voor de pot te schieten.

Slor is een lichtpuntje.

PEC de ontsnappende degradant deed niets onder voor de FC.

Een knullige tegen goal.

Buijs blijft mopperen.

Ik hoop dat hij het bijltje er bij neerlegt.

Zodat hij ergens anders kan doormopperen.

Gelukkig komt Redan de FC een handje helpen.

Of zakt hij ook weg in het FC moeras.

De jeugd heeft tijd nodig en dat kost punten.

Het heeft zijn tijd nodig.

Postema, zeer ijverig schoot de bal in de handen van de keeper.

Sierhuis had dit mogelijk anders aangepakt.

Nu ja dat weten wij ook niet.

 

02-02-2020 om 00:08

Ik houd t positief dit keer:

Zeefuik speelde weer geniaal.

Van Kaam en Slor echte lichtpunten.

Hrustic viel goed in.

Meer dan een 8e plek zit er niet in. Dus we staan er goed voor. Volgende week maar 3 punten in eigenhuis pakken !

02-02-2020 om 10:16

Kaam speelde redelijk had wel een paar foutjes, maar dat mag op deze leeftijd, en Slor speelde gewoon goed. Zeefuik en van Hintum weer zeer solide. Van Hintum speelt nu al 3 wedstrijden prima. Is op deze manier een aanwinst in de verdediging. 

Enige waar ik het niet mee eens ben is dat Hrustic goed inviel. Was op zijn best redelijk te noemen. Schoot een stuk of 5 corners/vrije trappen weer in het niets. Liep zich een aantal keren onnodig vast en had 1 schot die 2 meter naast ging. Dat noem ik geen goede invalbeurt. Ik moet zeggen dat er veel meer waren die niet best waren hoor. Asoro, Warmerdam (al stoomde die nog wel een paar keer aardig op)  en ook Lundqvist en Schreck waren geen schim van vorige week. 

Al met al zijn dit tegen dit Zwolle gewoon 3 onnodige verliespunten. Ipv mee te gaan in het angstige spel van Zwolle en er samen een breiwerkje van te maken had je vanaf minuut 1 er op moeten klappen. Bij de strot grijpen en niet weer loslaten. Dat Groningen wel druk kan zetten zag je na de achterstand. Toen kon het zoals zo vaak wel. Waarom dan altijd angstig afwachten tot je in de problemen komt voordat je van eigen kracht uit gaat.

Tot slot nog even een klacht over dat kunstgras. Wat waren er veel spelers bij Groningen die continu worstelden met de bal. Opvallend want Groningen traint toch ook regelmatig op kunstgras? 

02-02-2020 om 00:16

Ik was in het stadion en heb een teleurstellend en onmachtig Fc gezien, waar de tekortkoming werden blootgelegd, verdedigend redelijk tot goed, middenveld niet creatief genoeg om het blok van PEC te slechten en voorin geen enkele raffiniteit. Waarom liep Postema niet steeds door op de keeper, waarom niet die de bal voor de goal pompen, steeds de bal terug, breed.....daar maak je geen doelpunten mee, meer beweging voorin, schieten als het kan als het niet meezit, maar probeer iets! En het laatste, eerder Hrustic brengen, en die laatste vrije trap....Asoro zat helemaal niet in de wedstrijd, gepingel maar geen dreiging en dan neemt hij die vrije trap op een kansrijke positie......hoog over.... Hrustic had die moeten nemen, maar onze " supporters" hebben die jongen een faalangst bezorgd of in ieder geval de durf ontnomen om die vrije trap af te dwingen. Helaas is de transferperiode voorbij, maar we hebben een vleugelspeler en een spits nodig! De opkomende backstage vertrekken, Warmerdam en Zeefuik, werk aan de winkel voor de scouts en Fledderus! No time to waste!!!

debultjes02-02-2020 om 00:26

Wat wilde de FC met deze wedstrijd bereiken? Je staat 8e en je moet eigenlijk winnen wil je voor Europees voetbal spelen,  aan een gelijk spel heb je niks.  Je speelt tegen een tegenstander die 16e staat en dus verdedigend moet spelen. Dan leg je zo'n wedstrijd op de mat? Ik kon werkelijk niet zien wat het wedstrijd plan was van onze trainer.... Je hebt geen kopsterke spits dus hoe moet je spelen,  hoog baltempo, behendige spelers,  erop klappen. Ik heb niks hiervan gezien.  Op naar volgende week voor weer een bloedeloze wedstrijd. Ik verlies liever met 5.4 dan zo'n zaadwedstrijd.. ..

Marco02-02-2020 om 00:53

Het ontbreekt gewoon aan een evenwichtige kwalitatief goede selectie.  Achterin staat het zeer solide met veel ervaren spelers.  Middenveld en aanval onbreekt scorend vermogen en is zeer jong met bijna iedere week een debutant, waardoor de spelpatronen ontbreken. Een hoekschop kun je instuderen, waarom Groningen dit niet doet is mij een raadsel. Trap alle ballen op Te Wierik en we scoren ook.

Padt moet bij een hoekschop een Leeuwenhart tonen, met zijn groot lijf ballen wegstompen en vangen in en rondom het 5 metergebied.  Nu blijft hij meestal als een angstig piepkuikentje op de doellijn staan en krijgen we weer een tegendoelpunt.

Voorzetten van de backs waren zwak. Spitsen stonden ook niet diep genoeg bij de voorzetten. 

Ik zie liever Lundqvist voor de verdediging om de opbouw een snelker vervolg te geven. Als spelbepaleraar achter de spitsen is hij te weinig dynamisch en doelgericht. Een goede spelbepaler ontbreekt. Vindt dat ze in de winterstop hebben nagelaten doelpunten te kopen. El Messaoudi scoorde bij Fortuna regelmatig. Ook nu was hij een stuk doelgerichter dan de andere middenvelders. El Messaoudi had de tweede helft gelijk ingebracht moeten worden. 

 

TomOkker02-02-2020 om 08:20

zo alle reacties quick and dirty bekeken en had deze reacties wel verwacht. Asoro niks, blunder Padt lichtpunten hier en gloeilampen daar maar meer dan 75W is het niet en dat is ook niet zo vreemd met deze jonge knapen.

Instelling als tegen Ajax kom op nou mensen dit trucje deden we in het verleden ook al en de rest van het seizoen was het aankloten en ergenis dus niks nieuws onder zon. Alleen had je toen om maar even een paar te noemen, van Tiggelen, de Wolf, v Dijk, en dorpsidioot Gall die op alles schopte wat bewoog. Niet allemaal top atleten maar spelers die door ervaring het spel konden lezen en daar ook naar konden handelen. En nu kijken we naar een elftal waarvan de gemiddelde leeftijd 20 - 21 OK het mag ietsjes meer zijn. Daarvan mag en kun je niet van verwachten dat ze Zwolle even oprollen en daar veranderd Buys ook niks aan maar ook geen enkel andere trainer. Sorry Dick.

Waar de hoge verwachtingen vandaan komen is mij een raadsel waar de ene na de andere niets zeggende opmerkingen/uitspraken vandaan komen wel en dat is in 9 van de 10 gevallen uit onkunde en leven bij de waan van de dag. Heeft de scheids het niet gedaan dan is het de trainer, heeft de spits geen schuld dan maar de koffiejuffrouw in vieren delen.

Ik had 3 - 1 voorspeld maar dat was meer om de euforie te temperen want ik moet het nog zien met Postema maar ook met Redan, ow ja voordat mij iets verweten wordt, ik vind Postma een jongen die mij niet tegenvalt en het over enkele jaren ook prima gaat doen en Redan tja heb deze jongen weinig tot niet zien spelen dus dat is afwachten maar mensen 17 en 18 jaar en Asoro 20 jaar wat mag je verwachten van deze jonge honden. We weten vanaf het begin dat we een jong elftal hebben en dat het minstens een halfjaar gaat duren voordat het een beetje op de rit komt bij een dergelijk proces mag je nog wel 1 a 2 seizoenen bij optellen. Maar het linkerrijtje of rechterrijtje is zo belangrijk voor de koffiekamer natuurlijk.

Men heeft over linkerrijtje of rechterrijtje en soms na 2 wedstrijden al over degradatie. Alsof hun leven er vanaf hangt, sentimentele onzin allemaal, voetballen met z'n allen en dan zien we wel waar we in de winterstop en aan het eind van het seizoen staan. Dat was het niveau van FCG en dat is het niveau nog steeds met hier en daar een enkele uitschieter (tijdperk Meijer en Djurovski). 

Het is toch te triest voor woorden als mensen zeggen dat ze zich schamen voor de prestaties van een team, op welk eiland leven deze mensen, het is sport mensen en sport laat zich nou eenmaal niet makkelijk voorspellen en dat laten we dan ook maar mooi zo. Alles heeft z'n charme en daarbij het is een traditie en daar blijven we vanaf toch?

Na 3 wedstrijden werd in ieder zichzelf serieus noemende prietpraat voetbal programma gezegd dat Ajax met 11 vingers in de neus kampioen zou worden. Enkele maanden laten praat men in dezelfde programma's over de lamme tegen de blinde en wordt zelfs Fijenoord alweer genoemd als eventueel titelkandidaat. Dus ja kan ik het de mensen niet kwalijk nemen dat ze mee papegaaien want Jack zei het en Ronald liet en scheet naast van Bommel in de kleedkamer. Youri laat graag zien dat hij een nazaat is van Jan en Henk schrijft nog steeds de beste collums. Lekker bossie haar Ruud.

Conclusie wel of geen algeheel drugsverbod volgens mij snuift half Nederland als ik de reacties zo hier en daar hoor en lees, het is mij om het even, zo gaat dat nu eenmaal in het leven.

Kein geloel Fußbal spielen

02-02-2020 om 08:31

Je haalt verhaal word behoorlijk ontkrachtigd door mijn gebruikte woord "lichtpunten" te gebruiken. Leg maar eens uit welke hoge verwachting of onrealistische uitspraak ik in mijn reactie had.

TomOkker02-02-2020 om 09:16

Ontkracht? Integendeel, ik kan uit het verhaal nergens opmaken dat ik het persoonlijk tegen of over jou heb. Het is enkel een greep uit enkele opmerkingen en/of uitspraken en de daaraan gekoppelde teleurstelling(en) niet meer en niet minder. Als jij je aangesproken voelt dan is het enkel omdat jij je niet kunt vinden in mijn verhaal maar dat is prima. Toch?

02-02-2020 om 17:10

Ik voelde me wel aangesproken maar je conclusie is onjuist, want met je verhaal was ik het grotendeels wel mee eens.

brummie02-02-2020 om 09:26

Teleurstellend qua resultaat gister,  Jammer dat 1 verdedigende fout, doorslag gaf. 

Persoonlijk vond ik FC niet eens zo slecht spelen en kreeg het ook gewoon kansen om op voorsprong te komen. 

We hebben zeer jonge ploeg,  met veel potentie. Iedereen liep de polonaise na Ajax,  en waren de verwachtingen weer veel te hoog in aanloop naar deze wedstrijd. 

TomOkker02-02-2020 om 09:31

helemaal met je eens

02-02-2020 om 09:54

Maar dan nog.met standaardsituaties worden veel wedstrijden beslist,je krijgt 11 hoekschoppen en weet er geen 1 in te leggen. Nou sorry hoor

02-02-2020 om 10:26

Ik vind inderdaad dat de FC eigenlijk een prima wedstrijd heeft gespeeld. Verdediging staat inderdaad, opbouwblok met matusiwa(speelde overigens zeer matig/slordig) als slot op de deur en van Kaam als Opbouwer(speelde alles vooruit met intelligentie) komen we echt wel aan voetballen toe. Alleen de eindpas naar de spits komt er of niet of is niet goed. Reden:schreck is geen aanvaller, gaat dus de spits niet bedienen, azoro is ook geen echte vleugelspits (te weinig techniek, kan niet passeren). Dan hoop je op een aansluiting van lundqist alszijnde nummer 10,maar die doet hiervoor te weinig. Conclusie :eindpas, aanvoer.!! Vleugelspitsen(gudmunson, slor, joël van kaam?) 

Dreiging en voetbal is er, tot en met van Kaam laten staan, aanval anders invullen. En oh ja... Met 2 spitsen wordt het er niet beter van, want dan moeten alsnog hrustic en schreck de aanvoer gaan verzorgen. 

campesino02-02-2020 om 10:28

TOM OKKER  voor iemand wiens lijfspreuk " kein gelul, fusbal spielen" is lul je vandaag wel hele lappen tekst vol. Hoewel je dit keer voornamelijk gelijk hebt. Het enige wst ik niet begrijp is dat je wekenlang verkondigt dat ervaring " gelul" is, noem je dat nu ineens als belangrijkste oorzaak. Ben blij dat je in dat oozicht je mening hebt bijgesteld. Verder waren zoals ik gisteren al zei, de verwachtingen veel te hoog. 30 jaar terug hadden ze het al iver een comlex als groningen onder de rivieren moest spelen.nou, volgens mij begint dat complex al zodra ze in de bus stappen. Wat groningen verder gewoon mist is een spits die zelf wat kan creeren. Misschien dat die slor dat in de toekomst kan. En verder missen we een stormram voor het lastste kwartier. Zeg maar een DEMOUGE.

appie happie02-02-2020 om 10:39

 

 

Echte kerels bedoel je zeker..

 

Drent...Granqvist..

om nog maar een wat te noemen...wat betreft pompen in het strafschopgebied(iemand zei dit eerder) heeft geen zin met Postema,die knaap is 1.72 oid   wint nooit van cv'' van 185 .. verder heeft hij (nog) geen duelkracht..Postema is in mijn mening meer een snelle counterspits..maar heel eerlijk  ik heb nog niet veel van hem gezien..

De FC heeft gewoon nog niet de oplossing om toch tot kansen te komen...ik heb bijna alles gezien dit seizoen..het blijft zo;geen kansen,geen doelpunten..eigenlijk was dat vorig jaar ook al zo.Toen wonnen we nog door eigen doelpunten van de tegenstander..

 

TomOkker02-02-2020 om 10:58

Op de 1e plaats, ik probeer nooit mijn gelijk te halen, heb enkel een mening waar niet iedereen het mee eens hoeft te zijn. Dat mensen mening en waarheid met elkaar verwarren is iets anders.

Ik blijf bij mijn punt, het enige wat ik zeg is geduld met deze jonge spelers want na 4 seizoenen basiselftal mag je ook van ervaring spreken en inderdaad ik zit niet te wachten op spelers die op hun retour zijn en/of zogenaamd routenier zijn. 

Tegenwoordig lopen er zoveel mensen om een team heen dan hoeft er wat mij betreft niet nog een praatpaal in het veld te staan.  Spelers worden sowieso tuureluurs gelult is het niet door de club dan is het wel de media en uiteindelijk de sociale media.

kees02-02-2020 om 11:51

Heb de wedstrijd nog een keer teruggezien, en wat opvalt is dat PECZwolle gewoon beter (controlerend speelde) was in de eerste helft en de hele 2e helft nog meer die ene goal verschil koesterden door massaal achterin te staan. 

Met afwezigheid van El Hankouri en Hrustic (basis) en Memisevic was er voor andere spelers zoals Lundqvist en Matusiwa en Warmerdam ente Wierik en (een duidelijk vermoeide) Zeefuik veel extra corrigerend werk nodig, maar voorwaartse impulsen en uitvoering in de aanvalslinie bleek lastig (corners) zodat het soms jong FCG leek, ook door onwennigheid van kunstgras: veel glijpartrijen en  veel "dan maar" afleggen"/breedtespel. Die jonge spelers moesten wel in één keertop spelen op alle onderdelen van het voetbalspel

Ik blijf erbij dat je een nederlaag in een uitwedstrijd niet aan de trainer kan wijten want de spelers moeten het doen, maar die grijs gedraaide langspeelplaat van Buys in het commentaar achteraf: "we hebben niks weggegeven" dekt de lading ook niet, zowel qua veldbezetting als qua tactiek...Groningen blijft op deze manier spelend, aanvallend een tijger zonder tanden. 

Rob197002-02-2020 om 12:37

Algemeen bekend dat ik geen fan ben van deze trainer, en zal ik niet altijd objectief zijn, maar het verbaasd mij toch telkens weer dat zijn tactische vondsten toch niet echt van een hoog niveau zijn.

In vergelijk met vorige week was er 1 speler niet meer binnen de selectie, dus dit zou opgevangen moeten worden met een vervanger. Alle potentiële spitsen waren niet meer aanwezig, waardoor Postema voor de leeuwen wordt gegooid. Een andere spits als Sierhuis, maar wel een spits die in scoringspositie kan komen.

1 speler afwezig, en Buijs krijgt het voor elkaar om een angsthazen team in het veld te brengen tegen een zeer gehavend Zwolle, met veel nieuwe en doorgeschoven spelers na diverse schorsingen en uitgaande transfers. De opstelling was dan ook weer even verrassend, Asoro en Schreck stonden op ieder een andere kant, en helemaal aan de buitenkant opgesteld, twee middenvelders voor de defensie, en lunqvist als aanvallende middenvelder, die Postema zou moeten ondersteunen. 

Dit tegen een zeer matige ploeg, helemaal na het vroeg uitvallen van Saymak, normaal de man die enig creativiteit op het middenveld kan brengen om Thy en Van Duinen aan het werk te zetten. Hierop heeft Buijs niet geanticipeerd. Het angstsysteem werk gewoon intact gehouden, en het aanmodderen duurt maar voort. Als de backs over de middenvelders mogen komen, waarom dan geen middenveld met een verdedigende middenvelder, Matusiwa en daarnaast Schreck en van Kaam, met daarvoor een aanvallende middenvelder, die de twee spitsen onderstreund. Nu loopt Postema zich de longen uit het lijf, die aanvoer krijgt van twee buitenspelende middenvelders. Waarvan Asoro, geen dribbel heeft om ook maar een keer zijn tegenstander te verrassen en een goede bal kan afleggen. Schreck is ook geen linksbuiten, maar een creatieveling die af en toe moet kunnen zwerven.

Dat het dan ook niet bij de technische staf opkomt om dit om te zetten en helemaal Asoro naar de kant te halen, is toch een teken aan de wand. Er wordt in de week naar de wedstrijd iets bedacht en daarna moet het zonder enige vorm van aanpassingen uitgevoerd worden.

Memisevic, Hrustic staan niet in de basis, en geen speler weet hoe de standaardsituaties gaan. Alle corners zonder idee. Schreinend was de laatste vrije trap. Helaas kunnen de spelers niet de tactiek bepalen, waardoor Buijs een groot deel verantwoordelijk is voor deze wanorde. Dat Warmerdam geen goede voorzet heeft is algemeen bekend, dan zal je moeten zorgen dat niet hij, maar een andere speler de juiste voorzet geeft, of op het juiste moment een bal terug kan leggen. Precies het spel die onze spits, nu Postema, voorheen Sierhuis en vanaf volgende week Redan nodig hebben. Lange voorzetten zijn voor dit type spitsen niet handig. 

De spelers moeten het doen, maar die moeten wel op de juiste positie met de goede opdrachten worden voorzien.

Als ik de wedstrijd van gisteren vergelijk met die in Enschede, Sittard, Den Haag, enz, dan is er niet veel veranderd, en krijg je na iedere week weer dezelfde reactie van Buijs. Als je van Zwolle op deze manier verliest, dan had je zowel Warmerdam en Te Wierik al kunnen verkopen. Dit heeft niets te maken met je elftal ontleden. Het heeft te maken met van je eigen kracht uitgaan, en daar ontbreekt het aan. Zet eens een aanvallend team op papier die lekker vrijuit kunnen voetballen, van Kaam en Schreck, maar ook Hrustic, moeten meer vrijheid hebben om hun creativiteit te kunnen gebruiken, en dan mogen de backs gewoon de verdedigende taken op zich nemen, Matisuwa is een lopende stofzuiger die de kolen wel uit het vuur haalt, zeker tegen modale tegenstanders dan Zwolle, kan hij alleen als verdedigende middenvelder staan. Met meer durf, ga je dit soort wedstrijden winnen, of zelfs een keer verliezen, maar dat doe je nu ook. 

Op naar volgende week. Kunnen we ons weer instellen op Vitesse, en afwachten of Redan een afgevallen bal kan binnen schieten, die via de kluts voor zijn voeten komt, want het combinatie voetbal van de eerste minuten tegen Twente thuis is ver te zoeken.

02-02-2020 om 13:20

Rob1970 eens! Doelpunten voorkomen lijkt bij deze trainer belangrijker dan doelpunten maken. De linksbenige middenvelders op rechts en de rechtsbenige op links spelen daar niet om de spits van voorzetten te voorzien. Erger mij daar nogal aan. 

kees02-02-2020 om 13:32

@ Rob1970

De wedstrijd van volgende week moet nog gespeeld worden... maar ik deel je analyse, die veel overeenkomsten heeft met mijn post daarboven trouwens.

 

Ik kreeg dit schrijvend, wel een gedachten-flits over de huidige situatie bij FC G

Als er "intern" twijfels waren over het aanblijven/kopen van Sierhuis vóór dinsdag jl Reims zich meldde, dan zal het bestuur toch ook de verlenging van 2 jaar van Trainer Buys nog eens tegen het licht moeten houden!. 

Slecht voetbal is vooral te verbeteren door een andere aanpak van de trainer, of desnoods een andere trainer.  Kijk wat Advocaat heeft klaargemaakt temidden van bestuurlijke chaos bij Feyenoord.

De TS, met Fledderus en Buys en de hulptrainers , daar moeten steeds eisen  aan gesteld kunnen worden, net zoals aan een weinig scrende spits als Sierhuis... ik bedoel maar

 

  

 

Rob197002-02-2020 om 14:22

Over het verlengen van Buijs, mogen ze wel flink nadenken. Fledderus heeft inmiddels een breed netwerk in Duitsland, en daar zit zeker een trainer tussen, die het in Nederland wel wil proberen. Een trainer maakt niet uit, als je geen materiaal hebt, laat dat nu niet het probleem zijn bij Groningen, er lopen bovengemiddelde eredivisie spelers bij Groningen. Als ik dan mijn jaren geleden al geopperde trainer Adrie Koster zie winnen, denk ik steeds maar weer, wanneer komt er in Groningen eens een gelouterde trainer. 

Johan02-02-2020 om 19:55

Bovengemiddelde eredivisiespelers? Wie zijn dat dan wel? Zal aan mij liggen maar ik zie ze niet. 

Roelofsky02-02-2020 om 13:12

Buijs: 'We doen het onszelf aan vandaag' zei de trainer bij RTV Noord nou ik zeg liever Buijs wat doe je de ploeg aan met je instructies en taktiek.... Je zette Postema weer op een eiland ach wat maak ik mij ook druk.....

brummie02-02-2020 om 16:29

Tactiek was gister helemaal niet verkeerd, op Sierhuis na stonden dezelfde poppetjes in het veld tov Ajax thuis. 

Postema op een eiland? Zwolle speelde met 5 verdedigers en is nog super jong. Wat verwacht je wel niet van zo'n speler?

Als postema wel de 1 nul had gemaakt, had iedereen weer geschreven dat hij al veel eerder in de basis had moeten starten.

FC kreeg kansen tegen Pec, speelde solide en had meer verdiend. Dat kan ook gebeuren. 

Heerenveen verliest uit bij Fortuna en Utrecht speelt gelijk in Venlo. Die wedstrijden hadden Heerenveen en Utrecht toch MOETEN winnen?

Zo werkt het dus niet. 

Rob197002-02-2020 om 16:56

#brummie, als ik deze reactie lees, denk ik dat jij ook in de technische staf van Fc Groningen zit. Die vinden het ook allemaal goed. Als Postema tegenover 5 verdedigers staat, dan blijven er nog 5 andere spelers over, dan zal je toch wel iets meer kunnen brengen. Ik heb het over de tactiek van gisteravond, die zeker niet hetzelfde was als tegen Ajax. Als ik dat mis heb, dan kijk ik andere wedstrijden als jij ze kijkt. Groningen heeft gisteren niet tegen een subtopper gespeeld, maar tegen een degradatiekandidaat, dan mag je zeker verwachten dat ze beter zijn, maar helemaal, dat je kansen creeeert die ook gevaarlijk zijn, en niet de prutsvoorzetten van gisteravond. Een team die lekker speelt, mag toch zeker meer echte kansen creëren, dan de halve kansen van gisteren.

Echter het zal altijd een meningsverschil blijven, maar waar wij het toch over eens kunnen zijn, de resultaten in de uitwedstrijden en de daarbij horende uitvoering kan een ieder presteren. ADO, Twente, Fortuna, en gisteren Zwolle, zijn echt gemankeerde ploegen met heel veel kwaliteitsverschil t.o.v. Groningen.

TomOkker02-02-2020 om 17:40

Inderdaad Rob zo werkt het dus niet, als ik het zo zwart wit benader zoals jij het doet dan is FCG ook een degradatiekandidaat en als ik naar het aantal punten kijk dan is zowel naar boven alles mogelijk maar naar beneden is ook nog alles open.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!