Terug

Deel deze pagina:

Kon Veel Minder S02E19: We maken de balans op met Pomp

Door Kon Veel Minder de Podcast 19 reacties

Het is winterstop! FC Groningen verloor afgelopen donderdag met 0-1 van FC Utrecht en won vervolgens met 2-0 van FC Emmen. Live vanuit Proeflokaal Hooghoudt maken wij samen met FC-watcher William Pomp van het Dagblad van het Noorden de balans op. Wat is de huidige status van de FC en hoe moeten we verder in de tweede seizoenshelft? Hoor het in de nieuwe aflevering van Kon Veel Minder de Podcast! 

Credits:
Free Westerhoff - We Gaan Naar Voetbal (prod. Mark Pepping)

Reacties:
campesino26-12-2019 om 13:17

Voor het eerst naar de podcast geluisterd, wsnt ik heb er normaal geen tijd voor. Wil grasg 2 zaken benoemen. Ten eerste over het aan blijven van buijs. Ik kan niet goed begrijpen dat alle sprekers aansprekender voetbal willen zien en tegelijkertijd voor het aanblijven van buijs zijn. Buijs is safety first, verdedigen zit in zijn ADN. Dat rijmt niet. In uitwedstrijden prima, masr in de euroborg moet een trainer simpelweg op spektakel afgerekend worden.

Ten tweede over de negatieve sfeer rond groningen. Ik denk niet dat het een negatieve sfeer is. Het is gewoon economie. Al jw een aansprekend produkt hebt heb je de eerste jaren groei, maar op een gegeven moment neemt de groei af en moet je verniewen. Neem coca cola als voorbeeld. Eerst had je voca cola , toen cola light, dasrna cola zero. Bij groningen was op een gegeven momwnt de rek eruit, masr toen kwam de euroborg. Toen kwsm er een nieuwe groei, maar dat hebben de mensen nu wel gezien. Dit gekoppeld aan het klotenvoetbal van groningen met dezelfdematige service als 20 jasr terug, tsja we hebben behoefte aan een cola zero voor groningen. Dasrom begrijp ik gudde wel, dat hij meer wil dan voetbal alleen, met een feestplein etc. Je miet ook met he tijd mee. Vroeger stond ik op zuid met -10 kwam ik thuis met bevroren poten. Dat wil je toch niet meer. 2 week terug kocht ik een entrada vip bij barcelona voor mij en mijn vrouw: 600€. Masr dst was het dubbel en dwars waard. Voor en na de wedstrijd nasr een vipzaal, onbeperkt drinken eten, glaasje wijn , cava. Deuur wordt voor je opengehouden, lekker warm, oud Barcelona speler, dat is toch wat anders dan -10 en een bakje vette friet. Fotootje op facebook en iedereen stinkend jaloers. Als ik naar groningen ga komt er geen foto op facebook. Ok Dat doe je niet iedere week, maar in 1 keer geef je meer uit dan een seizoenskaart bij groningen. Ik weet niet of ik mijn punt duidelijk heb gemaakt masr groningen moet mee met de tijd en allen leuk voetbal en een eierbal is niet voldoende

kees30-12-2019 om 00:37

@Campesino !

Een leuk  inkijkje van jou, als voetballiefhebber, wat je niet eerder zo uitgebreid deed..  ik schaar dit bericht direkt onder de post: "eindejaars brief en vooruitzichten voor het nieuwe jaar".  Anders nu dan jouw meeste posts die ik jaren lang las en die meestal mild- kritisch/realistisch  waren ( over het spel van de FC ).. en ( nou komt het:) heel dicht lagen bij (ook) mijn perceptie als supporter van de FC. Ook ik probeerde vérder te kijken dan die ene wedstrijd en moet nu met een lampje zoeken naar "brille" van spelers en sensationele momenten op het veld. Wat dat betreft deel ik jouw mening hier over die wat gemakkelijke praat op die Podcast van BM

..ik ben er geen fan van, want ik bespeur steeds , en tot mijn verdriet, dat de onafhankelijke forumleden, op BM, FCG radio en vaste sprekers nou net niet zo erg onafhankelijk in hun mening zijn, maar zich wentelen in een praatcircuit van voetbalanalytici en spreekbuis van veel meningen en  opmerkingen over allerlei zaken waar steeds een overmatig respect voor de leiding of "wegpoetsen van vlekjes van personen in het bestuur " wordt getoond.  Niet dat van mij de onderste steen steeds boven moet komen, of dat ik destijds achter "Nijland-rot-op" akties aanliep, maar dat er in het oerconservatieve profvoetbal wordt gemarchandeerd met groot geld en persoonlijke belangen en met bestuurdersbelangen, om maar niet te spreken van investeerdersbelangen...bóven de supportersbelangen die nou net kleur geven aan een club...nu wordt hierboven  alleen droogjes gemeld dat de achterban in Groningen en provincie negatief en kritisch-voorop is (geweest of geworden ?) en om dat terug te winnen er meerdere jaren voor nodig is met aansprekend voetbal/ander beleid...."het zal" - Ik ben de mening toegedaan dat er altijd excuses worden gevonden dat FC Groningen niet meer die topclub is van weleer, en dat dit door de commercie komt, die nou net door de nieuwe directie bij FC groningen zo omarmd wordt.

Het zij gezegd: de tv rechten/Fox geld die de club jaarlijks miljoenen vergoeding oplevert,  heeft zeker een grote invloed op de beleving van de supporter: "het gebeurt" niet meer alleen op het veld en alleen op zondagmiddag...nee Fox en andere voetbalprogramma's zijn dagelijks te zien: een overvloed is het gevolg.  

Hoofdschuldige, zo klinkt de conclusie van de panelleden en William Pomp ( voetbalverslaggever DvhN ), is het begrotingstekort/exploitatietekort en de steeds en stelselmatig verlaagde spelersbegroting ( sinds 12 jaar ).  De selectie is kwalitatief niet voldoende, zo  wordt hier door hem geconstateerd,  en niemand vraagt zich af hoé dat gekeerd kan worden. Ook  Pomp niet,  die wel (heel)_veel respect toont voor de zittende trainer en directie.... ( "Buys moet nog een jaar bijtekenen, een andere trainer is duurder" Het beleid van de RvC met de teruggekeerde verloren zoon van Nijland-voorzitter E. Mulder-komt in die podcast helemaal niet aan bod, althans waar het gaat om visie en uitvoering hiervan. Skyboxen verkopen zegt E.Gudde desgevraagd... ik zeg: stop het geld in een hogere spelersbegroting en trek een of 2 topspelers op de transfermarkt aan in plaats van een dure verbouwing van het stadionplein waar een broodje gehaktbal 7 euro gaat kosten ( ik zeg maar wat... ). De doelgroepen mogen dan bij Gudde helder in beeld zijn...een succes is een nieuwe formule niet bij voorbaat.  

Gek dat er wel wordt gesproken van een gebrek aan winnaarsmentaliteit in die bekerwedstrijd tegen Utrecht- maar er niet een eerlijk kritisch geluid komt,  wié hier dan verantwoordelijk voor is.  Verliezen kan je altijd in sport, maar de trainer Buys is net zo ingekapseld in het (zijn) belang voor contract verlenging dat hij het hier niet over heeft,  in het openbaar zeg ik erbij .  Was dit verlies dit keer eenmalig, dan had ik er nog vrede mee, maar de wedstrijden dit seizoen  tegen FC Utrecht dit seizoen verlopen identiek: nu is iedere volgende wedstrijd van FC Groningen tegen welke ED laagvlieger al een "moeilijke wedstrijd tegen een goede voetballende ploeg" enz enz , en  waar zijn de ambities om weer superieur te worden? 

Supporters zijn niet te koop, al verwacht ik wel dat volgend seizoen de seizoenkaart weer duurder wordt...met als argumnentatie "vanwege het nieuwe beleid"  Gudde heeft bijn de "oud-papierclub Excelsior" geleerd hoe je hele mensenmassa's moet bespelen.  Zijn verantwoordelijkheden nu als algemeen directeur moet nog wel even worden waargemaakt.... en hoe moeilijk zal het zijn om een goede speler te interesseren voor een salaris bij de FC wat lager is dan dat wat topclubs aan een speler willen bieden? Moet je om die reden dan maar met minder genoegen nemen? en risico nemen dat er veel wedstrijden met 1 doelpunt verschil verloren worden..  Ik denk daarom dat als Te Wierik weggaat, en kiest voor een veel beter contract bij Gent...terecht dat hij dit keer/anders dan 1,5 jaar terug toen hij niet mocht gaan,  zijn clubliefde nu óók laat afhangen van zijn nieuwe salaris.     

 Nou heb ik - evenals jij, Campesino, - ook die memorabele momenten in de afgelopen 45 jaar gekend.  Tegen een achtergond van persoonlijk leven wat niet altijd glorieus verliep, was er dan die ene wedstrijd: 2 x 45 minuten... zou het ze dit keer lukken van Feyenoord te winnen? Ik zie nog Van Hanegem in zijn laatste periode ( rond 1980 ) in het Oosterpark vanuit de Feyenoordbus in trainingspak door de onderdoorgang hoofdtruibune  direct het veld oplopen...Van Hanegem in z'n voetbalnadagen kon op dat moment geen bal meer bijbenen,  zien of goed raken... Feyenoord verloor die wedstrijd en het stadion stond op z'n kop... Moet je dat in de huidige situatie nu inruilen voor een door een marketingburo bedachte format die aan FC groningen is geleverd en door Gudde, Fledderus en Buys wordt verkocht/uitgebaat om de Groningers met dure producten  te pleasen??...een trucje zeg ik!...bedoeld om zo veel mogelijk geld op te halen..begin nou aan die selectie te werken met voorrang

Enfin..  ieder, dus ook jij,  heeft z'n hoogtepunt en memories./.. Goed dat je destijds zo hebt genoten destijd van Barca... Voor ons is het nog afwachten òf er een nieuwe trainer komt in de zomer 2020.  Volgens Pomp moet hij blijven, maar ik zeg je : dan moet er ook verbeteringen komen in speelwijze en de selectie bij de transferwindow, en niet het geluid van Buys zelf, onlangs,  "er hoeven geen nieuwe spelers bij" als clifhanger wordt herhaald en herhaald... belachelijk ...alsof we daar beter van gaan spelen...nee toch?

Mijn vrees is dat de sponsors en investeerders en uitbaters bij FC Groningen zodanig er de dienst gaan uitmaken dat er straks een product wordt geleverd waarbij  de verbeelding van onze voetbalclub FC Groningen niet meer "spreekt op het veld" .  Dan is het laatste woord hiermee gezegd schat ik in...

Groeten! ,  en een goed 2020 gewenst 

 

27-12-2019 om 11:51

Boerenmacht klinkt stoer en onoverwinnelijk.

Boeren op de trekker.

Op weg naar Den Haag.

Was ook stoer.

Maar waarom boerenmacht?

Bestaat de redactie uit boeren?

Komen wij uit de Achterhoek, Winterswijk.

Wat heeft voetbal met boeren te doen.

Boeren voetballen met boerenkolen.

Nog meer onzin.

Ja vroeger zei men van GVAV dat is een club dat boerenkoolvoetbal speelt.

Vandaar de naam?

Iedere lefgoser noemt zich boer.

Dat is stoer.

Maar een echte boer heeft een bedrijf dat landbouw of veeteelt bedrijft.

Dan heb je nog de melkboer, de kolenboer (geen boerenkool verwantschap).

Mensen boeren na een goede maaltijd.

Buurman wordt boerman.

Alles wordt boer.

De redactie bestaat uit pseudo boeren en de supporters zijn ook  pseudo boeren.

De echte boeren worden zo door het boerenslijk gehaald.

Boer is ook een achterlijk woord.

Als iemand een boer wordt genoemd is dat niet vriendelijk.

Zo wordt boer op allerlei manieren gebruikt en misbruikt.

Dit moet maar eens afgelopen zijn.

Broer is boer en 2 erren.

Groningers zijn geen boeren, het zijn Grunningers, Grunningers en Grunningers.

Zij stammen van de Martinitoren af.

Wat een onzin.

Redactie ... doe eens wat aan de naam boerenmacht.

FC Grunningen forum....zou kunnen, kunnen en kunnen.

Bedenk maar eens wat beters.

 

 

 

27-12-2019 om 15:46

Waar bemoei je je mee? Richt je eigen site op ofzo als je het er niet mee eens bent in plaats van iedereen lastig te vallen met al die belachelijke berichten van je

27-12-2019 om 20:30

Lees altijd alle reacties maar sla die van jou toch meestal over. Misschien gewoon een keer een normale reactie plaatsen?

TomOkker27-12-2019 om 21:49

lekker Andries, ga zo door

29-12-2019 om 09:53

Redactie... doe eens wat aan die Andries.

Blokkeren... zou kunnen, kunnen en kunnen

Andries, bedenk wat beters man. Ga ergens anders die onzin posten

29-12-2019 om 18:57

Kleine kinderen

op het boerenmacht forum

andries heeft gedichten 

zij hebben een mening

haat

ontstaat hierdoor

haat zorgt voor oorlog

oorlog voor dood

willen de leden dood

is boerenmacht dood?

niet veel reacties

podcast niet fantastisch

 

appie happie27-12-2019 om 22:09

Ik vind  Andries  helemaal niks,echter ik lees het niet,dan erger ik me ook niet..

 

Hij moet doen wat hij wil..boeie..( snap wel dat mensen denken;flikker op met je geneuzel)

27-12-2019 om 23:29

Precies... 

28-12-2019 om 19:38

Andries wat heb jij toch een geweldig dicht talent jongen, werkelijk waar fenomenaal, de mensen thuis wachten iedere keer weer met volle verwachtingen op jouw reacties! 

28-12-2019 om 23:04

Nou uitgezonderd mij dan, maar mooi dat anderren het wel kunnen waarderen.

 

28-12-2019 om 23:07

En Appie, Leo, fcgrunn050 en Bikkel zo te lezen.

29-12-2019 om 21:30

Even goed lezen metworst.... Ik walg er ook van, maar gewoon niet op reageren en lezen werkt uitstekend 

29-12-2019 om 22:33

Prima werk Andries, rustig zo door gaan. De een ergerd zch aan jouw  dichtwerk weer anderen  ergeren zich aan die podcast., waaaronder ikzelf. De een vindt het geneuzel en weer anderen,.....................tja en zo blijven  we bezig.

30-12-2019 om 07:30

Bikkel, ik weet dat jullie het juist niet waarderen hoor.  Ik haalde jullie aan op het eerste deel van mijn zin, dat wij de uitzonderingen zijn. 

 

30-12-2019 om 23:37

Oké, haha.... 

marcelfcg29-12-2019 om 16:15

Mooi onderwerp voor een poll. 

30-12-2019 om 09:12

Ik snap echt niet dat jullie zo positief over Buijs zijn. Mijn vermoeden is dat jullie een beetje bang zijn voor jullie ingangen bij Groningen zo ook William Pomp. Jullie zijn bij een al te kritisch geluid bang dat jullie "persmomentjes" in gevaar komen lijkt het. 

Jullie spreken jezelf ook volledig tegen. Jullie geven toe dat het voetbal (vooral in aanvallende zin) nergens op lijkt, maar dat ligt niet aan Buijs? De man die al anderhalf jaar geen enkele lijn in het spel weet te brengen? De man die volgens mij nooit traint op dode spelmomenten? De man die bepaalde matige spelers oneindig vertrouwen geeft en andere spelers, of geen kans geeft, of na 1 mindere wedstrijd gelijk slachtofferd?

En William zegt notabene ook nog dat hij het praatje van Buijs voor de bekerwedstrijd nogal vreemd vond: Jongens jullie gaan toch wel je best doen hè? Zo ongeveer was de strekking volgens William. Dan heb je er als trainer echt geen bal van begrepen. Wanneer beseffen ze bij Groningen nou eens dat dit nog steeds de kortste weg naar Europa is! En als je de loting ziet had je na winst tegen Utrecht inderdaad maar zo weer in de halve finale gestaan! 

Leuk dat hij "betrokken is" maar dat zal mij een worst zijn. Ik wil zien dat ons spel weer eens wat beter wordt, hij is in eerste plaats gewoon trainer. Ook al is het een gigantische lul, als hij maar alles uit het materiaal haalt wat hij heeft dan maakt mij dat niks uit. Voor allerlei bijzaken hebben we wel andere mensen rondlopen bij Groningen.

Ik weet 1 ding, als Gudde en Fledderus na dit seizoen onverhoopt door gaan met Buijs dan zien ze mij niet weer terug. Ik ben klaar met die gek. En ik weet dat veel van mijn supportersvrienden er net zo over denken.

Hele matige podcast dit heren.

TomOkker31-12-2019 om 17:18

Hohohoho ik was 10 wedstrijden geleden al klaar met Buijstic en dat heb ik je hier loud en clear kunnen lezen.

Rob197031-12-2019 om 19:35

Ik ben er al vanaf het begin klaar mee, (maar dat is wel algemeen bekend), na de voorbereiding van vorig seizoen, met daarbij zijn uitleg en werkwijze, was al snel duidelijk dat Buijs nog niet geschikt zou zijn als eredivietrainer. Wij moesten hem de tijd geven, werd er dan gezegd, maar wat zijn wij opgeschoten in anderhalf jaar, helemaal niets. Nijland wilde hem in de winterstop nog ontslaan, maar diverse bewegingen hebben hem daartoe niet doen besluiten. 

Maar het is toch pijnlijk duidelijk geworden dat hij ons nog steeds niets heeft gebracht. Zoals meerdere forumleden hier schrijven, wat heeft hij nu daadwerkelijk bereikt? Helemaal niets. Een trainer die jaren met een speler (Moreiro) heeft gewerkt, moet kunnen zien, dat deze speler niet geschikt is. En zo zijn er zoveel meer inschattingen die hij verkeerd heeft gemaakt, waardoor hij wel een goede trainer kan zijn, maar niet op eredivisie niveau. Een amateurtrainer+, is zijn niveau. De wedstrijd lezen, en daarbij de juiste keuzes maken, is een gave die hij ook niet in zijn bezit heeft. Tegen Feyenoord verkracht hij zijn hele team, waardoor een overwinning ineens ver weg was. En zo zijn er zoveel wedstrijden geweest waar zijn ingrepen dodelijk zijn geweest. 

De selectie is echt niet slecht, dat was pijnlijk te zien tegen Emmen, vorig jaar was Lukkien met zijn tactiek de FC de baas, maar dit seizoen was het verschil in kwaliteit wel erg groot en duidelijk. Peña, was niet in goede doen, maar de overige spelers zaten op hun eigen niveau, en dan is het echt armoede waarme Emmen de slag wilde winnen. 

En ik vind dar tijd geven aan een trainer, past niet bij een club als Groningen, net als alle andere subtoppers moet de FC stabiel kunnen presteren. Wij hebben bijna ieder seizoen diepe dalen en slechte periodes, maar dat is met dit spelersmateriaal niet nodig. De overige subtoppers hebben misschien wat meer ervaren en geslepener spelers, maar over het algemeen is het spelers materiaal van fatsoenlijk niveau. Goede spelers heeft niet altijd met je budget te maken, maar met doortastendheid in het vastleggen van spelers, slim inkopen, wat afgelopen zomer reeds is  gedaan. 

Dat Sierhuis geen scorende spits is, en misschien ook wel niet de juiste spits is voor Groningen, kun je de huidige directie en zeker Fledderus niet aanrekenen, dit is toch echt een erfenis van vorig seizoen. Fledderus had zeker nog wel een spits in zijn boekje staan,  maar met de speelwijze waarmee Buijs het wil gaan winnen, is geen beleid op af te stemmen. 

De geluiden omtrent een nieuwe trainer in de zomer stemt mij zeker tot tevredenheid, en zal ons als toeschouwers zeker meer beleving gaan geven. Want net als Bayern, kan ik dit geklooi niet nog een jaar aanzien.

Voor een ieder een geweldige jaarwisseling en een heel sportief en succesvol 2020. Proost!.......

Marco04-01-2020 om 11:10

Dit elftal staat waar het thuis hoort de middenmoot. Er ontbreekt scorend vermogen om play offs te kunnen halen.  

Door het sportieve en financiele (zwak) beleid van Nijland was de verkoop van 15 miljoen! aan de spelers afgelopen zomer nog nauwelijks voldoende om de gaten te dichten. 

Dat ze Nijland en zijn vrienden kliek weer heben binnengehaald zet de club weer 5 jaar stil. Er had gesaneerd moeten worden zodat er een kleine dynamische organisatie ontstaat zoals een Heracles of exelsior waarbij iedere euro op het veld wordt geïnvesteerd.  Vitesse utrecht en AZ zijn al financieel uit beeld. Door goed te scouten en lage kosten kun je nog een beetje aansluiten en de rest onder je laten. Dit wordt weer 5 jaar middelmaat, welke trainer je ook voor de groep zet. 

04-01-2020 om 12:35

En zelfs een Emmen doet van alles op de transfermarkt.... Begrijp er niks van!! Zo'n geweldige selectie staat er niet... En diegene die talentvol schijnen te zijn een Hrustic bijvoorbeeld bakken er niks van terecht. Wat er bijgekomen is in de zomer... Benschop Lundqvist El messaoudi... Is ook niet veel soeps.... Of ze zijn geblesseerd. Matusiwa is daarentegen wel een goede aanwinst! 

04-01-2020 om 13:32

Ik hoorde vandaag langs de lijn dat van Kaam de intresse gewekt heeft bij diverse eredivisie clubs o.a Willem2.Dit op basis van waarschijnlijk de wedstrijden in het reserve team en in stroom versnelling geraakt door goede wedstrijd tegen Emmen.Hij heeft denk ik nog een jeugd contract van een paar honderd euro per maand.Misschien iets om wakker van de worden bij de directie.Waarschijnlijk verdient hij in 1 jaar wat hrustic en consorten per week verdienen.Over janncik poll nog maar te zwijgen.

marcelfcg06-01-2020 om 14:46

Je doet allerlei wilde aannames zonder te weten wat Van Kaam voor contract heeft. Heb je zelf echt het idee dat Fledderus niet heeft gezien dat Van Kaam een groot talent is? 

04-01-2020 om 13:49

Transferwaarde
Deze maand is het weer mogelijk spelers te transfereren. FCG heeft al jarenlang transferwinsten nodig om de negatieve operationele verliezen te compenseren. Op de site “transfermarkt” is de (eigen) spelersgroep van FCG gewaardeerd op ongeveer 16 miljoen. Dit wijkt behoorlijk af van de balanswaarde van 4 miljoen. In het eerste bedrag ,de marktwaarde, zijn alle spelers gewaardeerd waarbij onvoldoende rekening wordt gehouden met de looptijd van de contracten. Ook wordt geen rekening gehouden met afkoopclausules. Zo heeft Te Wierik een waarde van 1,5 miljoen met nog een contract van een halfjaar. Memisevic heeft een waarde van 2 miljoen terwijl hij een clausule heeft van minder dan 1 miljoen. Hierbij komt dat steeds meer clubs financieel niet in staat zijn transferbedragen te betalen. In Nederland kan/wil alleen de (traditionele) top 6 bedragen betalen van meer dan 1 miljoen; incidenteel ook enkele clubs daaronder bij uitzonderlijke talenten met een goede verwachting deze weer met winst te verkopen. Het begrip *marktwaarde* is dus een begrip waaraan weinig waarde kan worden toegekend. De balanswaarde is realistischer en in het algemeen voorzichtig omdat er jaarlijks wordt afgeschreven naar rato duur contracten.
Bij FCG is er nu een selectiegroep van 26 spelers waarvan er 3 zijn gehuurd tot 30-06-2020 en zijn er 6 met een aflopend contract, eveneens op 30 juni 2020. Van de 3 huurlingen-totale marktwaarde 3,5 miljoen- zijn er 2 met een optie om te kopen (Asoro en Sierhuis); Itakura zal in principe terug gaan naar zijn club (Manchester City) waar hij nog onder contract staat. Van de 6 met een aflopend contract zal FCG ongetwijfeld proberen te verlengen met Te Wierik, Warmerdam en Daniël van Kaam ook om de transferrechten te behouden. De andere 3 zijn de 2 (reserve) keepers van het 2e team en Sopacua.
Van de 9 spelers met een contract tot 30 juni 2021 zullen naar verwachting Zeefuik en Memisevic voortijdig worden verkocht om een zo hoog mogelijke opbrengst resp. winst te behalen. Niet uitgesloten is dat ook Padt in de zomer van 2020 wordt verkocht om te voorkomen dat hij in 2021 transfervrij kan vertrekken. 
Naast deze selectiegroep heeft FCG nog 2 verhuurde spelers waarvan niet de verwachting is dat zij zullen terugkeren. Het contract met Pohl zal waarschijnlijk worden afgekocht en v/d Looi, die geen basisplek als controleur meer heeft bij NEC, is meer een centrale verdediger. Hij zal hiervoor eerst elders ervaring moeten opdoen.
Het belooft dus een spannende (transfer) halfjaar 2020 te worden en het zal de nodige inventiviteit en slagvaardigheid van de technische leiding vragen om de selectie kwalitatief op niveau te houden resp. te versterken. Prettig gegeven daarbij is dat er bij Jong FCG onder 19 enkele talenten rondlopen die de potentie hebben om basisspeler te worden. Hiermee wordt transferwaarde vanuit de eigen jeugdopleiding gecreëerd.

kees04-01-2020 om 22:29

@ val

mooi overzicht van de huidige situatie van spelers  bij FC Groningen !

Sluit ook wel aardig aan bij o.a. (ook mijn en ) andere posts van  hierboven.

Over aanblijven van de trainer en de sterkte van de selectie heb je je niet (erg ) uitgelaten.  Ik denk dat er onder Nijland in bepaalde tijden meer risicxo genomen werd, en dat het probleem van het begrotingstekort eigenlijk altijd wel werd gecompenseerd door transferopbrengsten en deelsucces in de (eind-)klassering tot nu toe. 

Vraag je mij op de man af of dit voor de komende jaren voldoende is, dan denk ik: van niet...en het risico bestaat erin dat deze trainer en hulptrainer dat kunstje van een goede tweede seizoenshelft, niet als zekerheid mag worden aangenomen

Daarom verwacht ik ook een zeer zuinig transferbeleid nu in de winter en misschien dat ze zo een linkerrrijkje eindklassering er weer uit weten te slepen...maar of een andere, ervaren trainer na zomer 2020 het verschil kan maken? niemand die het weet. 

Als laatste opmerking  over jouw post:  Zo zeker als jij de selectie ziet staan, nu en straks, zo ongewis kan het opeens zijn als 2 of 3 spelers afhaken, met blessures of omdat ze elders willen gaan voetballen.  Dat vereist ook ( het is maar wéér gezegd) visie en goede keuzes, die cruciaal zullen zijn voor prestaties van volgende seizoenen . eigen jeugd professioneel opleiden is ook nodig en nuttig, maar niet alléén voldoende!   Hoop doet leven, maar versterking van buiten, dat is ook nodig  ...bedoel ik.

marcelfcg06-01-2020 om 14:57

Wat een prima post is dit weer. Hartstikke mooi dat je jouw (financieele) inzichten en kennis van jaarverslagen met ons wilt delen. Zeer waardevol.

Ronnie 04-01-2020 om 20:23

Er zal helaas deze winter wel niet veel kunnen qua transfers. Dat is voor een groot deel met terugwerkende kracht toe te schrijven aan Nijland die op een voor Groningen cruciale positie TD zijn oude vriend Jans aan heeft gesteld. Als trainer heeft Jans bij mij veel credits, daar hebben we toen veel plezier aan mogen beleven.

Als technisch directeur was Jans een regelrechte ramp. Hij had niet alleen nul ervaring, maar ook 0% netwerk en nul kennis van spelers. Het absolute dieptepunt van deze incompetente TD was het ruilen van Tom van Weerd (redelijke spits, 8 goals per seizoen) tegen Janick Pohl. Met bijbetaling zitten we 3 jaar vast aan Pohl en drukt hij al die tijd op de begroting en kan de aankoopsom de prullenbak in. Ik haal even Pohl als voorbeeld aan, maar er zijn er zo nog een zooitje die onder Jans zijn gekomen en volledig faalden ( Veldwijk, Cassierra etc.) bedragen afschrijven en waarde nul. Uiteraard heeft hij in zijn tijd ook goede spelers gehaald, maar als de balans wordt opgemaakt zal er een min uit komen.

Gudde en Fledderus mogen nu met een kleine portefeuille inkopen doen. Dat is ook hard nodig want ik twijfel aan scorend vermogen van Assorro, heb Benschop afgeschreven en ben van mening dat Sierhuis een matige spits is. Doelpunten moeten gekocht worden, anders kunnen we het seizoen nu al afschrijven en daar heb ik geen siezoenkaart voor gekocht!

 

 

04-01-2020 om 22:05

Even over dat laatste gedeelte... Denk dus dat mede de reden ook is dat het stadion zo leeg is... Al jaren geen veel scorende aanvaller meer gehad... Steeds maar weer van die afdankers gehaald. 

05-01-2020 om 16:50

Het punt van scoren is niet alleen een probleem van de FC. Veel clubs binnen en buiten de Nederlandse grenzen zijn op jacht naar een goede, scorende spits. Onze FC heeft in ieder geval 3 zaken die niet echt mee helpen een goede spits te vinden c.q. te halen en dat is de uitstraling qua club, de dikte van de portemonnee en de aankoop moet er direct staan vanaf minuut 1. En dan kom je te vissen in een vijver die aan alle kanten bevist wordt. M.a.w. een hele dunne spoeling. De kans dat dus echt een hele goeie en scorende spits aangetrokken wordt is zeer klein. Daarnaast  willen jonge spelers direct naar het buitenland voor het grote geld. Een optie is misschien je zoekgebied gaan verplaatsen van het noorden richting de Balkan, Oost Europa.

marcelfcg06-01-2020 om 15:00

Maar de FC heeft wel iets waar we vergelijkbare clubs mee kunnen aftroeven. Wij kunnen aantonen aan de hand van vele hele grote namen dat we spelers beter maken en een prima springplank zijn naar grote clubs toe.

harley07-01-2020 om 10:55

Ik heb niet het ide dat ons probleem "De scorende spits" is.  ik denk dat het um veel meer zit in het spelsysteem (lees kwaliteit, scorend vermorgen van het middenveld)..

Hoeveel spitsen stonden er wel niet op een eiland bij ons? Tís ook niet zo dat onze spitsen de ene na de andere opgelegde kans om zeep helpt (op Asoro na dan).

appie happie06-01-2020 om 12:06

Toch vind ik het raar dat er niet zoveel uit dit elftal komt..Op papier staat er nl een mooi stel,dus ja,mijn mening  met wat meer geluk en wat minder Var gelul,zou het toch moeten lukken..dwz eerste 7 a 8 ..

 

En eerst koffie..

06-01-2020 om 18:18

Wat mij betreft  mag Buijs 2e seizoenshelft proberen alsnog attractief voetbal erin te krijgen anders mag die in de zomer van mij weg. Prima selectie, en de spitsen die moeten slim worden bediend  op basis van hun kwaliteiten. Peter Houtman kreeg ook geen ziekenhuis ballen in de voeten met de rug naar de goal met 5 verdedigers tussen hem en de goal. Hij kreeg ze panklaar op zijn sterke punt zn kop en in de loop 1 op 1 met een laatste verdediger. En ja, dat reken ik de trainer wèl aan. Want dat valt te instrueren.

Roelofsky07-01-2020 om 10:47

We hebben een prima selectie.... maar een kloten trainer punt. Kan er niets anders van maken.

JJ05008-01-2020 om 09:12

Er is belangstelling voor Charlison Benschop....

Spits ging niet mee op trainingskamp...

Benieuwd wat voor een club er zich voor hem heeft gemeld...

08-01-2020 om 09:43

Sparta.... Gauw wegdoen!! Voegt totaal niks toe... Maar ja daar hebben nog meer van lopen... Hopend op een verassing van ons Mark-Jan.... 

JJ05008-01-2020 om 09:40

Hoor dat het gaat om Sparta Rotterdam ivb met het vertrek Lars Veldwijk

08-01-2020 om 11:36

Een Duitse journalist meldt dat FC Groningen interesse zou hebben in Dennis Eckert en Sebastian Jacob.

 

Eckert is een speler die in het verleden met Adrie Poldervaart samenwerkte bij Excelsior.

 

Jacob is 26 en heeft 17x gescoord in 18 wedstrijden.

08-01-2020 om 12:39

Jacob speler van saarbrucken, regional Liga..... Weet niet hoor... Das topklasse, eerste divisie niveau 

appie happie08-01-2020 om 11:53

Aktie dus...spitse(n)

08-01-2020 om 12:41

@Bikkel : Eens,maar als hij zijn rendement meeneemt lijkt me zijn niveau en leeftijd onbelangrijk het ontbreekt namelijk bij FC vaak aan het rendement.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!