Terug

Deel deze pagina:

Geen uitsupporters bij Fortuna Sittard - FC Groningen + update

Door Thijs Faber 7 reacties

Aanstaande zaterdagavond zullen er geen supporters van FC Groningen zijn om de club te ondersteunen. De burgemeester gemeente Sittard-Geleen heeft dit besloten naar aanleiding van nieuwe informatie die de gemeente dwong een nieuw risicoprofiel op te stellen en zelfs over te gaan op een verbod. Eerst zou er alleen een verplichte buscombi worden gehanteerd, maar dit bleek ook niet te volstaan gezien de dreigingen. Alle 400 FC Groningen-supporters krijgen hun geld terug. Een redacteur van Boerenmacht heeft een WOB (Wet Openbaarheid Bestuur)-verzoek ingediend bij de gemeente Sittard-Geleen om inzage te krijgen in de besluitvorming.

Update donderdagavond 22:20: volgens Sjraar Cox, burgemeester van Sittard-Geleen, waren er signalen dat FC Groningen-supporters 'grote hoeveelheden' vuurwerk gingen meenemen. "Mede door die signalen over vuurwerk zijn gevoelens van onveiligheid ontstaan, vooral aan Groningse zijde", meldt de burgemeester aan L1. Noot van de redactie: dit citaat van de burgemeester van Sittard-Geleen maakt de uitkomst van ons WOB-verzoek nog interessanter. Veel wilde geruchten doen zich de rondte, het wordt tijd dat er echte openheid en duidelijkheid komt.

Reacties:
20-12-2018 om 23:19

SjRAAR verhaal. Coxe streken?

21-12-2018 om 11:13

Na de wedstrijd tegen VVV kregen de Suporters een compliment van de NS en nu worden ze van tevoren al veroordeeld. 

marcelfcg21-12-2018 om 12:27

Wat blijft Nijland in deze kwestie angstvallig stil. Waarom gaat hij als een mak schaap akkoord. Kom op voor je supporters man. Prima dat BM wel onderzoek doet. Ik hoor graag de uitslag.

kees21-12-2018 om 18:46

meestal ( in het verlden ) ging Hans Nijland flink tekeer tegen bestuurdersmaatregelen, boetes en overdrijvingen en twijfels t.o.v. supportersgeweld  of de eerste aanzet tot...enz

Maar ik denk dat wij komende half jaar weinig van dhr Nijland gaan horen, omdat misschien wel impopulaire maatregelen / bezuinigingen en verkoop publiekslivelingen als Mahi, Memisevic en Doan  eraan zit te komen.  Verder zal hij zeker ingrijpen als bij de volgende uitwedstrijd weer zoiets dreigt te gebeuren, want zonder uitsupporters van de FCG  begint FC Groningen met een 1-0 achterstand.  Overall: een sluwe Hans Nijland laat nooit het achterste van zijn tong zien...nou nog die versterkingen komende maand !

Hoekie21-12-2018 om 18:56

Even goed nadenken MarcelFcg. Hans Nijland is vaak opgekomen voor de supporters van de Fcg. Onlangs waren er weer een aantal eencelligen die onze Fcg een boete van 10.000 euro hebben aangenaaid. Misschien dat je ook eens wilt nadenken dat de driehoek niet voor de poele grap en aardigheid tot dit besluit is gekomen. Ik heb een aantal van die gasten, zogenaamde supporters, voor het stadion gezien na afloop van de wedstrijd tegen Twente thuis. Ik zal je de geluiden en daden van deze primitievelingen maar besparen.  Als een deel van deze gasten naar Sittard gaat en het resultaat valt tegen dan is de ramp niet te overzien, Deze personen zijn uit op rottigheid, en kunnen gevaarlijke capriolen uithalen, azeker als ze flink wat vuurwerk meenemen waari ik ze zeker toe in staat acht. 

21-12-2018 om 13:16

Volgens recente berichten heeft de burgemeester van Sittard op advies van de "driehoek" (Burgemeester,Politie en FC-Groningen) uit Groningen, dit besluit genomen. Of dit een juist besluit was, is de vraag. En,ja het voetbal heeft in deze kwestie weer eens verloren. Jammer dat dit allemaal zo moet.

21-12-2018 om 13:19

Zoals altijd lijden de goeden weer door de kwaden

marcelfcg22-12-2018 om 11:07

@Hoekie Je doet aannames. Ik heb nergens de werkelijke reden gelezen. Zowel die burgemeester als de zogenaamde “driehoek” doen erg vaag. Wat is de reden voor deze drastische maatregel. Onderbuikgevoelens? Ik ben en blijf van mening dat een directeur die vooraan staat als er goed nieuws te melden is nu ook vooraan moet gaan staan en aangeven wat nu het probleem is.

Hoekie22-12-2018 om 11:54

@marcelg je doet zelf de aanname dat Hans Nijland als een mak schaap akkoord gaat. Een advies van de “driehoek” wordt vooraf gedeeld  met betrokken partijen. Ik kan mij voorstellen dat hem informatie heeft bereikt waarbij het verstandig is even pas op de plaats te maken. Op dit forum zijn we heel snel in het (ver)oordelen zeker als het om de persoon Nijland gaat. Ik ben en blijf van mening dat een directeur in het belang van de Fc niet op bestelling direct openheid van zaken hoeft te geven. Mocht blijken dat ten onrechte deze drastische maatregel is genomen, dan kunnen we altijd Nijland nog verwijten dat hij als een mak schaap akkoord is gegaan. Her zou goed zijn als we in Nederland eerst eens naar ons zelf kijken en niet altijd de hulpverleners, het bevoegd gezag  de schuld geven. Het lijkt er nu op dat er bewust aan supportertje pesten wordt gedaan. Helaas lijden de goede supporters onder raddraaiers die er op uit zijn de boel te verzieken. 

marcelfcg22-12-2018 om 18:32

Van iemand die zegt transparant te zijn verwacht ik transparantie. Helaas blijft het weer bij woorden.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!