Terug

Deel deze pagina:

[UPDATE vrijdag 5 juli] Bijl blijft bij FC Emmen / Bakker naar FC?

Door Redactie 52 reacties

FC Groningen wil zich versterken met Glenn Bijl, bericht onder meer RTV Drenthe. Volgens diverse bronnen zou de FC zich inmiddels in Emmen hebben gemeld voor haar oud jeugdspeler. FC Emmen directeur Ronald Lubbers bevestigt een aanbod te hebben ontvangen van FC Groningen. Er is nog geen akkoord. Het aanbod zal worden bestudeerd. "Ik werd al gebeld door een bezorgde buitenlandse club die ook interesse heeft in Bijl, maar die heb ik verteld dat er nog geen akkoord is met FC Groningen." (bron RTV Noord). Volgens Dagblad van het Noorden zou de buitenlandse club Brentford FC uit Engeland zijn. Het Dagblad meldt verder dat een arbitragezaak dreigt in deze kwestie. In het contract van Glenn Bijl is een afkoopclausule van 335.000 euro opgenomen, echter mag deze alleen geactiveerd worden door clubs met een begroting onder de 20 miljoen, aldus DvhN. FC Emmen betwist of FC Groningen aan deze voorwaarde voldoet en overweegt stappen. De officiële begroting van FC Groningen bedraagt 19 miljoen euro.

Update vrijdag 5 juli 16:30 - Glenn Bijl zal komend seizoen niet te bewonderen zijn bij de trots van het noorden. Bijl tekent volgens RTV Noord namelijk een sterk verbeterd contract bij Emmen. Bijl wilde uitzicht op speelminuten, bij Emmen acht hij de kans daarop het grootst.

Eerder vandaag werd bekend dat Nick Bakker vanaf 1 juli niet meer mee traint met de Emmense selectie. (bron DvhN)

Update 22.07 uur - Diverse media hebben bericht dat  FC Emmen in gesprek is met Nick Bakker om hem te bewegen tot een langer verblijf.

Update woensdag 3 juli - Eerder vandaag liep om 12.00 uur het ultimatum af. Het wachten is nu op een uitspraak van de arbitragecommissie. Saillant detail is dat FC Groningen van oordeel is dat het een begroting heeft van 19 miljoen euro. FC Emmen houdt vast aan de gegevens die bij de KNVB liggen, dat een begroting van ruim boven de 20 miljoen laat zien.

Opmerkelijk is eveneens dat Groningen een deal wou sluiten om voor Bijl een lagere transfersom te betalen in samenhang met een verhuur van Van de Looi. Emmen is hier niet mee akkoord gegaan. 

Nick Bakker
Bakker draait mee met de voorbereiding van FC Emmen. Volgens clubvoorzitter Lubbers speelt er op dit moment niks. (bron RTV Noord) 

Update dinsdag 2 juli - Afgelopen maandagavond diende de arbitragezaak in Zeist met als inzet dat Glenn Bijl via deze weg alsnog een transfer naar FC Groningen kan afdwingen. Tot woensdagmiddag 12.00 uur hebben de partijen de tijd om er uit te komen. Indien er onderling geen overeenstemming wordt bereikt neemt de arbitragecommissie van de KNVB een beslissing. 

FC Groningen had niemand naar de arbitragezaak afgevaardigd, dit tot ergernis van de commissie. Ook Bijl was niet aanwezig. FC Emmen heeft aan FC Groningen een voorstel gedaan om Bijl voor 400.000 euro te verkopen. Een verhuur van Tom van de Looi zou onderdeel zijn van deze constructie. (bron - DvhN)

Update 20 juni 20.15 uur - Glenn Bijl en diens zaakwaarnemer Mesut Eslik spannen een arbitragezaak aan tegen FC Emmen. De Drenten weigeren het bod van FC Groningen dat bereid is 335.000 euro te betalen. Bijl heeft een clausule in zijn contract dat clubs die met een begroting werken tot twintig miljoen euro, hij in kwestie - voor dat gelimiteerde bedrag mag worden overgenomen.

FC Groningen heeft een begroting overlegd aan FC Emmen van 19 miljoen euro. De Emmenaren zijn van oordeel dat de groen-witte begroting hoger is dan twintig miljoen en wijzen het bod af. Bijl die graag naar Groningen wil vindt het onbegrijpelijk dat zijn huidige werkgever dwars ligt. Ook diens zaakwaarnemer Eslik vindt de houding van Emmen onverklaarbaar. (bron RTV Noord)

Zaterdagmiddag begint de eerste training van FC Groningen. De verwachting is dat Glenn Bijl daar nog niet bij kan zijn.

 

Nick Bakker
Zo zou FC Groningen in de mei maand eveneens geïnformeerd hebben naar oud FC-er Nick Bakker. Lubbers zegt daarover dat hij de laatste weken niets meer te hebben gehoord. Het contract van Bakker loopt nog een jaar door. 

Volgens RTV Drenthe wil FC Groningen Nick Bakker terughalen. Bakker vertelt dat er contacten zijn gelegd maar dat alles bij zijn zaakwaarnemer ligt.

In de belevenis van Nick Bakker heeft hij geen contract meer met FC Emmen.

Formeel heeft Emmen voor 1 april geen aangetekende ontslagbrief gestuurd omdat zij intentie hadden door te gaan met de centrale verdediger. (Er waren onderhandelingen voor een nieuw contract).

Nick Bakker blijkt daarentegen voor 15 mei geen aangetekende brief aan zijn huidige werkgever te hebben gestuurd om de arbeidsovereenkomst op te zeggen waardoor diens contract automatisch met een jaar is verlengd. De kans is groot dat de Drenten een afkoopsom kunnen vragen. 

Glenn Bijl
Het contract van Bijl loopt door tot medio 2021. Onduidelijk is of Bijl weg mag (tegen de juiste prijs) of dat er sprake is van een gelimiteerde transfersom. Glenn Bijl die in het seizoen 2016-2017 zijn debuut in de groen-witte hoofdmacht maakte, vertrok 2 jaar terug bij FC Groningen nadat hij geen nieuw contract kreeg aangeboden. Trainer Dick Lukkien haalde Bijl naar FC Emmen waar hij inmiddels kan terugkijken op 80 officiële wedstrijden.

In het Emmense speelklassement eindigde Bijl het afgelopen seizoen op een eervolle derde plek achter Scherpen en Jansen.

Reacties:
Rob197018-06-2019 om 19:58

Niets ten nadele van Bijl, maar Groningen is nog steeds een stapje te ver. Is absoluut geen versterking, helemaal jammer als er ook nog een transfersom betaald zou moeten worden, voor een speler die er niet direct zal staan. Ik kan mij deze transfer, niet helemaal voorstellen, dat dit waar zou zijn. 

Johan18-06-2019 om 20:12

Stapje te ver? Wat voor spelers denk je eigenlijk dat Groningen kan halen? Emmen heeft vorig jaar 3x van Groningen gewonnen. Bijl was 1 van de betere spelers van Emmen en sowieso de meest constante. Heeft ook de nodige goals en assists afgegeven. Tis inderdad zeer teleurstellend dat je voor een zelf opgeleide speler moet betalen maar daar is dan ook alles mee gezegd. We denken volgens mij nog steeds dat de spelers in de rij staan om hier te komen voetballen maar die tijd is echt geweest. 

Rob197018-06-2019 om 20:20

Ik denk dat Groningen betere spelers kan halen dan een Bijl, komt gewoon te kort. Maar ik ben blij dat iedereen blij is met zijn komst. 

Bikkel 18-06-2019 om 20:27

Ben het grotendeels eens met Rob... Is een degelijke speler niet echt versterking maar wel een met gif in z'n spel... Voor de breedte denk ik 

Johan18-06-2019 om 20:37

Ach we zullen het zien. 

Bikkel 18-06-2019 om 20:44

Daarom... 

Aron05018-06-2019 om 20:02

Prima speler die laten zien heeft dat ie meekan op eredivisie niveau! Snap de negativiteit niet kijk maar wat wedstrijden van hem terug zou ik zeggen. Het feit dat hij op meerder posities uit de voet kan en een Groninger is zijn pluspunten!

Johan18-06-2019 om 20:07

Idd

Rob197018-06-2019 om 20:53

Zoals jij hierboven ook schrijft, we zullen zien. Echter ik heb hem dit jaar veel gezien, en hij kan mij absoluut niet bekoren, onder druk maakt hij veel fouten. Werd op een gegeven ogenblik bij Emmen op het middenveld overlopen, en geposteerd op de back positie. Dat doet hij allemaal wel aardig, maar aardig vind ik niet genoeg. Emmen werd gewaardeerd op hun verzorgt spel en hun geduldige manier van opbouwen, maar dat is niet genoeg.

Ik hoop dan ook niet dat Zeefuik, Groningen gaat verlaten, en dat Bijl zijn vervanger gaat worden. Maar ieder zijn mening. Terugkomend op het feit dat Emmen telkens van Groningen heeft gewonnen, is eenvoudig te verklaren,  thuis door laf voetbal met een bus voor de goal, geen enkele intensie tonen om ook maar te aanvallen. (Dit lukt je 1x van de tien) Twee geluksmomenten van Pedersen en Emmen wint. Uit, was een collectief falen, maar dat had niet erg veel met de kwaliteit van Emmen te maken. 

Johan18-06-2019 om 21:16

Je hebt het over niveauverschil Rob. Beetje tegenstrijdig als je het dan over een tegenstander hebt waarvan je 3x verliest. En waarom je dan 3X verliest doet niet ter zake. We zullen zien of hij het aankan maar dit is de vijver waar Groningen uit moet vissen, dus je kunt er maar beter aan wennen. Er komt zo in elk geval concurrentie in de selectie en dat hebben we het 1e gedeelte van vorig seizoen totaal niet gehad. Trouwens ik heb hem ook vaak zien spelen en hij kan het echt wel aan maar we zullen zien wie er gelijk krijgt. Ik hoop voor Grunn moi

Rob197018-06-2019 om 22:27

Wij zullen het wel niet eens worden, maar je mag aan mij denken, als ze keer op keer langs hem heen schieten, alsof hij er niet staat. 

Nostradamus7318-06-2019 om 20:08

Laat maar komen, hij is enorm gegroeid qua niveau en we kunnen zo'n gifkikker wel gebruiken. Heeft vorig jaar idd bewezen het ook op eredivisie niveau aan te kunnen

Bikkel 18-06-2019 om 22:54

Nick bakker ook terug!? nou nou 

Marco18-06-2019 om 23:44

Is een speler die bij Emmen goed heeft gespeeld 

Groninger publiek ziet liever wat tropische verrassingen die hun pieken en dalen hebben dan degelijke middenmoot spelers. 

Speler goedkoop kunnen aantrekken en weinig risico. Saai maar wel constant.

Bikkel 18-06-2019 om 23:49

Ja en juist dat saaie is waar we vanaf willen, al een aantal jaren 

Ronnie 19-06-2019 om 07:55

Een subtrpoische verrassing hoeft niet. Wel spelers zoeken die niet middelmaar zijn aub en wat toevoegen. 

Mooi dat Bakker transfervrij is, maar gratis is niet altijd de juiste kwaliteit. Chabot weg, Straks is Memisevic weg, te Wierik weg en spelen wij met de halve achterhoede van Emmen. Daar wordt ik niet blij van eerlijk gezegd en dat geeft geen vertrouwen.

als zeefuik dan ook weggaat en vervangen wordt door Bijl en handwerker door Absalem vliegen we er volgend jaar gewoon uit.

allemaal leuk spelers halen voor de breedte, maar ik vraag mij echt af of deze spelers wel voor de breedte worden gehaald, of dat dit het niveau van Groningen is/ wordt.

dan gaat het uiteindelijk niet over saai, maar om overleven of degraderen. Spektakel genoeg, maar wel verkeerd spektakel. Dit jaar degraderen er namelijk direct 2 en nacompetitie spelen levert ook weinig op. Vraag maar aan de Graafschap en Excelsior.

 

skjipke19-06-2019 om 07:57

Geef mij dan Cavlan maar. Een verdediger die altijd de drive naar voren heeft. Over gifkikkers gesproken. En nooit saai. 

 

Bikkel 19-06-2019 om 08:13

Die heeft helaas al een club... Maar dat is idd een van de spelers van Emmen die wel wat kunnen toevoegen aan de fc!! 

Rob197019-06-2019 om 08:55

De nieuwe directie, heeft de ellende van de vorige jaren waarschijnlijk niet gezien, maar wij wel. Kwaliteitsarme selectie hadden wij, en dat gaat met deze aankopen weer gebeuren. Kwaliteitsinjectie heb je nodig om boven de streep te blijven.

Een voordeel, als je ze bij de concurrent weghaalt, worden die er in ieder geval niet beter op.

Maar als dit de drie aankopen van Fledderus gaan worden, dan mogen we over een redelijk seizoen alleen maar dromen. Van de derde aankoop heb ik nu geen hoge verwachtingen meer, of dit moeten de bankzitters zijn, (trainingsmaatjes), van de nog te presenteren aankopen.

Bikkel 19-06-2019 om 09:56

Ik heb m'n twijfels ook... Zitten tot nu toe geen toppers bij... Spelers van degradanten en een jong talent uit de Zweedse 2e klasse... Daarbij 2 oud afdankers terug halen... Vingers crossed

brummie19-06-2019 om 10:17

Kan me Matavz nog herinneren, uitgeleend aan Emmen en brak uiteindelijk toch door. 

Soms is een stap terug, twee vooruit. Geldt voor veel meer spelers. Antuna heeft het goed gedaan bij LA Galaxy afgelopen half jaar. Soms heeft een speler meer tijd nodig of accelereert beter in een andere omgeving. 

Virgil van Dijk speelde 10 jaar in de jeugd bij Willem II, kreeg geen contract aangeboden en verkaste naar FC. Kansen genoeg gehad zou je zeggen...  Het slagen van een speler hangt van zoveel factoren af.  

Tot nu toe heb ik er vertrouwen  in wat er aangetrokken is. 

Bikkel 19-06-2019 om 10:26

Met alle respect hoor maar Matavz kan je niet vergelijken... Bijl en Bakker hebben hun hele jeugd al bij de fc gespeeld en kansen gehad. Maar goed beste maar positief blijven... 

Thomas Portugal19-06-2019 om 10:37

Ik heb enigszins mijn twijfels over deze interesse in Bijl, helemaal aangezien hij nog een contract heeft tot 2021. Als hij nou transfervrij was.

Ik kan me een speler herinneren die terug werd gehaald van Cambuur samen met Reijnders. Dat was toen geen succes. Ik laat me graag verrassen.

nulvijftig19-06-2019 om 11:25

Bijl is wel een ander geval dan VdLaan. Bijl heeft nooit zware blessures gehad, terwijl VdLaan per jaar maar de helft van de wedstrijden speelde. Ik zie Bijl dan ook liever komen dan Bakker, gezien Bakkers verleden met zware blessures.

A Matter of Honor19-06-2019 om 11:02

Die verrassing zal dan uit het buitenland moeten komen. Bijvoorbeeld uit de Balkan. Hier in Nederland lopen niet zoveel spelers rond die interessant zijn voor FC-Groningen en die ook nog betaalbaar zijn. Ik hoop toch dat Doan  nog een jaartje blijft, dan hebben we tenminste nog een aanjager in het team. En wat betreft Bijl heb ik mijn twijfels of hij het niveau van FC-GRONINGEN aankan. Affijn we zullen zien hoe de hazen gaan lopen, de komende tijd..

kees19-06-2019 om 16:33

als "FledderRus"  onlangs zegt dat er nog wel e.e.a. moet bijkomen ( interview met RTVNoord ) dan ben ik benieuwd of hij niet de komende maanden een groot bnord vol met tegenvallers voor zich krijgt opgediend.  en idd.  veel hangt af van of Doan nu verkocht gaat worden.  het hele team moeten omgooien brengt misschien weer nieuwe problemen ( uitdagingen noemen ze dat in de zakenwereld ).  Fledderus hoopt dat het rustiger wordt in zijn werk...ik denk dat de zorgen over de  kwaliteit en stabiliteit de grootste gaan zijn: maar ach...ergens heb ik ook wel weer vertrouwen in de man: hij ziet en beoordeelt de goede dingen en waarom zou hij niet de mindere dingen bij FC Groningen óók zien?    

Bikkel 19-06-2019 om 11:09

Payne naar Emmen... Dan is het gauw rond met Bijl denk ik 

nulvijftig19-06-2019 om 11:27

Trouwens weer een oude bekende van Lukkien. Die is hoofdscout, technisch directeur en hoofdtrainer daar tegelijk,haha

FC LICHTBOEI19-06-2019 om 11:18

Ben op het eerste gezicht best posititef over die 2 jongens,want hebben bij Emmen bewezen mee te kunnen in de Eredivisie dus ben positief gestemd over hun komst.

harley19-06-2019 om 12:40

Ik heb er ook niet zoveel op tegen..als ze maar niet vergeten ervaring te halen..en niet dat we dat weer halverwege het seizoen moeten repareren..

campesino19-06-2019 om 13:39

Zo is het masr net. Groningen kan geen 7 spelers van 1 milkoen aantrekken. Als er met deze spelers geld wordt uitgespaard om een asnsprekende aanvaller aan te trekken, heb ik er vrede mee. Maar is de aanvallende versterking van hetzelfde niveau dan moet er in de winterstop weer van alles gebeuren en dat gaat natuurlijk niet altijd goed 

Voorlopig denk ik dat deze aankopen de mensen nog niet overhaalt een seizoenskaart aan te schaffen, maar laten we geduld hebben

FC Knudde19-06-2019 om 14:36

Bijl is een prima speler voor ons. Hij heeft dit seizoen al meerdere malen bewezen dat hij de eredivisie aan kan bij een degradatieclub. Bij ons meer kwaliteit op papier, dus wordt hij alleen maar beter van.

Daarnaast zei Bryan Linssen over het vertrek van Bijl destijds dat het een domme keuze van de FC was. Bryan zei dat hij op de training lastig met Bijl had, dus hoezo geen goede speler?

Bikkel 19-06-2019 om 14:41

Omdat Linssen het zegt 

FC Knudde19-06-2019 om 15:08

Linssen is een uitstekende speler voor de Eredivisie. Niets voor niets een stap gemaakt naar een grotere club dan Groningen. 

Bikkel 19-06-2019 om 16:39

Uiteraard... Zo een missen we!! Is tevens bevriend met Bijl dus beetje logisch dat ie het voor hem opnam... 

Martijn 19-06-2019 om 20:28

Bijl is medeverantwoordelijk voor de promotie naar  en handhaving van Emmen in de Eredivisie. Is inmiddels 2 jaar verder en heeft duidelijk stappen gemaakt. Is niet de eerste speler die een stapje terug heeft moeten doen om vervolgens weer vooruit te kunnen. En als hij nu bij Groningen wel tot slagen komt is dat toch veel mooier dan iemand van ver weg te moeten halen?

Reactie verwijderd door redactie

Bikkel 20-06-2019 om 15:50

Moet je nou zo ver gaan voor deze spelers???? Weet niet hoor.... 350000 best bedrag voor bijl en Bakker vast duurder met nog een contract...

Denk dat Emmen hier zit te fucken... Als de clausule er is hebben ze geen poot om op te staan 

FC Knudde20-06-2019 om 16:16

Zou ik mogen vragen waarom een reactie wordt verwijderd als iemand eerder is met een gerucht dan de redactie. Het maakt toch niet uit als de redactie ietsjes later is. 

Mod BM - ik citeer uit de huisregels: "Boerenmacht.nl is geen uithangbord voor andere nieuwsbronnen. Reacties die daarnaar verwijzen kunnen zonder waarschuwing door de webcrew worden aangepast of zelfs verwijderd". Geruchten kunnen verstuurd worden naar info@boerenmacht.nl. Verderop in de huisregels staat tevens vermeldt dat het niet de bedoeling is dat er zomaar geruchten worden geplaatst in de reacties, dit kan in de daarvoor aangewezen Transfergeruchtenbox.

Bikkel 20-06-2019 om 16:28

Gerucht??? Vertel 

FC Knudde20-06-2019 om 16:57

Dankjewel voor de reactie. Ik ga maar nu niet uitlaten op de betreffende inhoud/regels, want daar wordt niemand beter van.

 

Bikkel 20-06-2019 om 17:47

Heeft geen zin idd, trekt toch Aant kortste eind... 

Andries20-06-2019 om 18:52

Huisregels. 

Forums zijn vrijetijdbestedingen en uitlaatklep. 

Veel geouwehoer.

Dit niet Al te serieus nemen. 

Boerenmacht Wil niet zeggen Macht over de forumleden. 

Mod BM - volgens mij bepalen wij zelf wel even waar wij ons forum voor lenen. Als je het er niet mee eens bent zijn er genoeg alternatieven. Mvg.

Nogutsnoglory120-06-2019 om 22:55

Zeefuik zijn positie was zo'n beetje de enige positie die niet dubbel bezet was. ( alleen Te Wierik kan daar ook spelen al ziet iedereen die liever centraal )   Bijl is wel multifunctioneel en kan ook rechtsmidden spelen. Ik ben bang dat er toch wel belangstelling is voor Zeefuik. Anders geef je niet relatief veel geld uit voor een back up die anders achter Zeefuik op de bank terecht komt. 

kees21-06-2019 om 15:57

over dit item: Als Emmen meent dat de begroting van FC Groningen voor komende seizoen boven de 20 miljoen uitkomt ( en ze zullen daar wel een onderbouwing bij hebben, toch? dan vraag ik mij af of de FC Supporters genoegen moeten nemen met de eerder gestelde 16,5 - 17 miljoen.  Aan de ene kant kan dat betekenen dat Emmen de poot stijf houdt tot einde transferperiode, aan de andere kant dwingt het FC  Emmen om een evt. uitspraak ten gunste van Bijl in de arbitragezaak te volgen.

Ik blijf nu ook met met deze info ook meer optimistisch dat er nog goede spelers  bijkomen ( spits en verdediger )  die uit de categorie "duurdere ED spelers gehaald worden:  van clubs als AZ, PSV of Ajax. ..of eentje van het buitenland  .

A Matter of Honor21-06-2019 om 17:25

Een belletje naar de KNVB is voldoende om de begroting van FC-Groningen gewaar te worden,lijkt mij. Beetje een amateuristisch gedoe van FC-Emmen. En dat om een speler die ze gratis van FC-Groningen hebben gekregen. € 350.000,= in de pocket en verder niet zeuren daar in z-o Drenthe.

Rob197021-06-2019 om 18:37

Ik denk dat de nieuwe directeur van Emmen, nog iets te vers in de voetballerij werkt. Op een kinderachtige wijze de prijs voor Bijl op de markt zetten, en hopen dat er een zak geld uit Engeland komt. Maar Bijl zal toch zelf ook nog wel enigszins wat inspraak hebben. Hij wil graag naar Groningen, laat hem dan gaan voor zijn gelimiteerde transfersom naar de buurman. Wie weet was er nog iets te regelen met een afvaller of een huur als tegenpresentatie. 

Ronnie 21-06-2019 om 20:04

Was Robert Klaver niet in beeld als directeur bij Emmen? Die kent de begroting van fc gronngen toch wel en weet precies of het meer of minder dan 20miljoen is.

kees21-06-2019 om 22:17

hij IS reeds alg directeur, en omdat hij met weinig warme gevoelens voor de club FCG is gepasseerd, kan je van hem idd een vorm van  "afzijken" verwachten...maar ik denk ook dat FC Emmen geen grootheidswaan moet krijgen:  wat mij betreft, net als Appie hierboven zegtg, dan komt er meteen zand in het raderwerk.  Bijl en Bakker gewoon naar de FC !

appie happie21-06-2019 om 20:09

Ik krijg toch wat Emmen betreft andere gevoelens...gevoelens  die positief waren...ook na 2 x winst voor hun.hoe onverdiend dan ook!!

Maar het slaat om.Wat mij betreft gaan ze degraderen in de volgende editie lees de volgende ronde 2019/2020...

Maar hoe je t ook wendt of keert   als Bijl en Bakker persé naarcde fc woillen..hou je dat toch niet tegen...

FC Knudde21-06-2019 om 20:16

FC Emmen zit gewoon in de gedachte dat de begroting van de FC boven de 20 miljoen is door de verkopen van Reis en Chabot. 

Ronnie 21-06-2019 om 20:24

Dan moeten ze een cursus volgen mbt opstellen begrotingen vermogen etc.

FC Knudde21-06-2019 om 20:37

Tja, maar aan de ene kant vind ik het ook wel een logische denkwijze van FC Emmen. Als je Reis en Chabot voor miljoenen verkoopt aan grote clubs en de begroting van het vorige seizoen al rond de 15/16 miljoen zit, vind ik het logisch dat Emmen denkt dat de begroting nu boven de 20 miljoen zit. En dan is het leuk voor Emmen, want dan is het twee clubs (die Engelse club en de FC) die met elkaar gaan opbieden.

brummie21-06-2019 om 21:01

Als er een Engelse club in het spel is, dan heeft Emmen uiteraard daar meer financieel baat bij dan dat Bijl naar Groningen verkast.  

Dat men door deze houding van Emmen hun gelijk degradatie toewenst, is jammer. Emmen is verder nog steeds een sympathieke club, met veel ex FC Groningers, zowel spelers als trainer. 

 

kees21-06-2019 om 22:23

Brum: eerste zin:  moet zijn ???...dat Bijl niet  naar FC Groningen verkast

 

Overigens  ze zaten aardig dicht tegen de degradatiestreep aan hoor, dit eerste seizoen van FC Emmen in de  ED, net als FC Groningen trouwens .

Verder denk ik dat dit een storm in een glaasje water is 

degroninger22-06-2019 om 13:50

Fledderus had het over een linksback of linksbenige centrale verdediger. Als Nick Bakker komt, dan betekent dat toch hopelijk niet dat er geen linksback meer bijkomt toch?

Martijn 24-06-2019 om 19:19

Ze zijn ook nog steeds bezig met handwerker. Alleen zal hij dit moment te duur zijn dus daar moet aan geschaafd worden. Gladon willen ze ook graag mee verder, denk dat Paul na zijn belangrijke goals ook iets te veel wil hebben nu

LeoFCG02-07-2019 om 11:57

Dat van gladon heb ik inderdaad ook gehoord dat hij nogal gortige eisen heeft

Snooze02-07-2019 om 11:31

400.000 voor bijl en verhuur van de looi? NOOIT! Dat is absurd  

Bikkel 02-07-2019 om 11:43

En Emmen heeft hij zij gekregen... Ben het met je eens!! 

opa02-07-2019 om 12:34

Fc Emmen laat overkomen dat FC. Gronigen  verkeerd zit, maar wie heeft eigenlijk die clausule in het contract gezet? of zijn ze bij Emmen er van uit gegaan dat Bijl niet verkocht zou worden en dat viel tegen, dus gaan ze zeggen dat FC liegt tegen iedereen over hun begroting, alleen was de begroting eerder bekend dan de interesse in Bijl

FC LICHTBOEI02-07-2019 om 13:08

In mijn is de enige partij die fout is FC Emmen,want FC heeft begroting van 19 miljoen dus als er 1 club of partij was die die arbitragezaak had kunnen verkomen dan is het FC Emmen voor mij.

Rob197002-07-2019 om 13:29

Een clausule met 335.000 als koopsom, dan is het toch raar om 400.000 te betalen en er een speler bij in betrekken. Ik kan mij niet voorstellen dat Fledderus daar mee akkoord gaat. En anders maar niet. Emmen in het verleden ook gematst door Groningen, kan zich ook van een andere kant laten zien. Maar dat past ze op dit moment niet. 

 

Marco02-07-2019 om 14:05

Vreemd dat Vd Looi moet vertrekken. Wat je er ook van vindt maar beleid is 5 eigen jeugdspelers in de basis. Dat is nu 0. Speler heeft onder Faber een seizoenshelft laten zien het nivo aan te kunnen. Ook als Memisevic vertrekt komt er een plekje vrij. Mocht Te Wierik vertrekken zou hij zelfs als laatste man gebruikt kunnen worden. Zijn passinggame  is goed. 

brummie02-07-2019 om 15:41

Van de Looi moet gewoon wekelijks spelen. Bij Emmen heeft hij daar meer kans op. Lijkt me prima. 

Weet niet wie er fout zit, maar dat FC en Bijl niet aanwezig waren bij zitting is ook vreemd. 

Gladon heeft zeker in Engeland een vorstelijk salaris opgestreken. Zal uiteraard met minder genoegen moeten nemen nu. 

A Matter of Honor02-07-2019 om 20:38

FC-Groningen hoefde niet bij deze zitting aanwezig zijn, om de eenvoudige reden dat het geschil tussen het "kamp" Bijl en Fc-Emmen speelt. FC-Groningen is een onbelangrijke derde partij als je het goed beschouwd. FC-Groningen heeft zich bij FC-Emmen gemeld voor Bijl en is bereid het gevraagde, volgens het contract, te betalen. Er is een verschil van inzicht wat betreft de hoogte van de begroting van FC-Groningen. FC-Groningen zegt een begroting van het voetbalbedrijf van 19 miljoen te hebben, FC-Emmen bestrijdt dit, die zegt dat FC-Groningen Beheer een veel grotere begroting heeft. Volgens mij gaat FC-Emmen hiermee in de fout. FC-Groningen beheer bestaaat uit een reeks van bedrijven en bedrijfjes die niets met het voetbalbedrijf hebben te maken. Zelfs de begrotingen van de jeugdelftallen valt niet onder de begroting van het voetbalbedrijf FC-Groningen. Dat nu gesproken wordt over een bedrag van 400.000 euro plus v.d Looi op huurbasis naar FC-Emmen, komt niet uit de koker van FC-Groningen maar is door FC-Emmen in de publiciteit gebracht. De conclusie moet dus zo zijn dat FC-Groningen gewoon de beslissing van de arbitragecommissie moet afwachten want ze staan volledig in hun recht en hoeven niet meer te betalen dan nodig is en er hoeft ook geen speler bij ingeruild te worden. Overigens als FC-Emmen de moeite had genomen om bij de KNVB de begroting op te vragen van FC-Groningen, dan was deze "farce" helemaal niet nodig geweest. Dus FC-Emmen.......welkom in de grote mensen wereld en succes, het komende seizoen.

Bikkel 03-07-2019 om 13:34

Wat een gedoe ook voor zo'n matige, simpele speler.... Zijn toch wel meer opties zeg!! 

Hoekie03-07-2019 om 15:06

Inderdaad een hoop gedoe. Emmen haalt in mijn beleving een luizenstreek uit. Emmen wist heel goed dat Bijl die clausule er in had laten zetten voor clubs als Groningen. De Fc is even boven de 20 miljoen geweest toen het bekertoernooi werd gewonnen maar zit al jaren er ver onder. Emmen heeft willens en wetens een extra clausule laten opnemen om Bijl in de waan te laten dat als Fc Groningen kwam hij voor dat bedrag weg kon. 

Fan op afstand05-07-2019 om 16:53

Wat een kinderachtig gedoe van Emmen. Een hele boel heisa en stress om niks. Waarom niet direct deze stap zetten? Nooit weer achter Bijl aan gaan. Geen ruggengraat. 

Bikkel 05-07-2019 om 16:57

Heel bijzonder allemaal maar ben blij dat ie daar lekker blijft... Was toch bankopvulling geworden hier!! En nu echte aanwinsten graag!!!!!!! 

brummie05-07-2019 om 17:00

Lijkt er op dat kamp Bijl interesse van Groningen heeft gebruikt als onderhandelingspositie met Emmen voor verbeterd contract.  Teleurstellend.

Roelofsky05-07-2019 om 17:09

Wat een luizenstreek van mijnheer Bijl wordt hier een beetje beroerd van.... nooit meer zaken mee doen met dit soort.

Fan op afstand05-07-2019 om 18:09

En hoe staat het nu met meneer Bakker? Blijft die ook waar hij nu zit? Hoeft wat mij betreft ook niet te komen. Ben eigenlijk wel een beetje klaar met die heren. Hoop dat ze nu voor enkele ervaren verdedigers en aanvallers gaan en wat mij betreft uit het buitenland. Laat Emmen maar links liggen.

hermanpetra05-07-2019 om 18:26

Mooi in emmen laten, jongetje bijl hebben we niks aan.

Andries05-07-2019 om 18:48

Emmen had zich van te voren gedekt met het halen van 2 transfer vrije verdedigers, die nu op de bank kunnen gaan zitten.

En Bijl kan zijn bijl weer in de schuur opbergen.

Moet wel zeggen dat Emmen tekeer gaat met het contracteren van nieuwe spelers afkomstig uit alle gaten en hoeken van de wereld.

Er zal een een Drents "Heerenveen" komen, dat bezig is een flinke concurrent te worden en Drentse supporters weg komt halen bij de FCG.

 

 

Bikkel 05-07-2019 om 18:58

Lach me slap als op de bank komt te zitten daar... Soort van karma... Ach en al die nieuwelingen, zijn vast ook geen toppers!! Niet te druk maken om een Emmen!! Over tot de orde van de dag, ervaren spelers halen spits linksback en cv graag!!! 

 

Jegelkser05-07-2019 om 19:42

Waarom niet gewoon met Warmerdam linksback spelen. Daarnaast kan Absalem het ook prima. Heeft het de keren dat hij heeft gespeeld redelijk gedaan. Kan je beter je geld uitgeven aan scorend vermogen! Er is nu bijna niemand in het team die doelpunten kan maken... de enige die dat kon verlengen ze niet...

Jegelkser05-07-2019 om 19:42

Waarom niet gewoon met Warmerdam linksback spelen. Daarnaast kan Absalem het ook prima. Heeft het de keren dat hij heeft gespeeld redelijk gedaan. Kan je beter je geld uitgeven aan scorend vermogen! Er is nu bijna niemand in het team die doelpunten kan maken... de enige die dat kon verlengen ze niet...

appie happie05-07-2019 om 19:47

Mooi zo..bijl kan de pot op  mooi plaats 18 straks met Emmen..dik verdiend.....dikke troep..

Gewoon niks  van Emmen willen hebben/kopen..2de rangs  met  soms (te)veel geluk.

skjipke05-07-2019 om 20:41

Als het idd met voorbedachte rade was, is het toch slim gespeeld van Bijl? De meeste supporters vonden Bijl pas een versterking toen Emmen dwars ging liggen en niet in eerste instantie, toch? Mooi daar laten en nu op zoek naar scorende versterkingen. Zonder goals win je geen wedstrijden.

appie happie06-07-2019 om 08:15

Bijl is nog niet klaar wanneer hij met dat geluks camping elftal naar Groningen komt.

appie happie06-07-2019 om 12:07

Ik doel.meer op het uitfluiten door het publiek...

Ehhh nee ik kom niet op t veld...zou niet durven.

 

 

Ronnie 06-07-2019 om 09:10

Appie, je weet toch dat je niet op het veld mag komen he? Je was toch niet echt van plan om met bijl in de hand het veld op te rennen ofzo? Dat past niet bij de leeftijd haha

Ronnie 06-07-2019 om 09:14

Volgens mij was en is er serieuze belangstelling voor Zeefuik. Bijltje zou op zijn plaats komen. Maar ja, de praktijk is dat Zeefuikje er nog is, dat Bijl dus bankje zou gaan en dat Emmen hem vadt meer geld, basisplaats etc heeft geboden. Dat is slim van Emmen. En dus zit ie daar nog.

nu gaat Emmen voor Bakker. Die heeft qua contract denk ik niet een sterke casus. Fc wil hem wel, maar gratis. Dus blijft hij daar.

Fledderus weet waar hij aan toe is nu. Veel scorende spits halen ( niet type Benschop) en linksback

succes

Bikkel 06-07-2019 om 10:04

Heeft iemand het interview toevallig gezien op tv Drenthe met Bijl? Je ziet gewoon aan z'n kop dat ie staat te liegen!! Maar ben er niet rouwig om, zeefuik blijft mooi en is 2klassen beter!!! 

Pietjepal06-07-2019 om 13:52

Wat een gezeur hier, iedereen doet toch zn best? Clubliefde is er wel, maar wint het niet van de portemonnee. Het gaat toch ook om je toekomst? In een paar jaar op het droge proberen te komen. Emmen is hard maar de eredivisie is hard voor clubs als Emmen. Zij doen een ultieme poging volgend jaar weer te stunten. Laten we blij zijn dat veel oud FC Groningers met liefde terugkijken op hun tijd in stad. Hopelijk zal dat in de toekomst ook zo zijn dat ze met plezier voetballen.

A Matter of Honor06-07-2019 om 14:04

Achteraf bekeken was dit een opgezet plan van de zaalwaarnemer van Bijl. Schermen met belangstelling van FC-Groningen tewijl FC-Groningen nooit een woord gerept heeft over deze zogenaamde "belangstelling". Het initiatief is geheel uitgegaan van het kamp Bijl, met de bedoeling om een verbeterd contract te krijgen bij Emmen. Emmen is hier dus ingetrapt en zit nu met een overtal aan verdedigers, die ze in de competitie nog heel nodig zullen hebben want ik zie Emmen én RKC als gedoodvefde degradatiecandidaten. En wat betreft Bakker, die mag daar ook wel blijven. Is ook niet goed genoeg voor FC-Groningen. Daar lopen er in de ED competitie ook dertien in een dozijn van rond. Niks bijzonders dus.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!