Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen verliest met 0-3 van PSV, nederlaag met perspectief

Door Redactie 9 reacties

Het is jammer genoeg niet gelukt, de Johan Cruyff schaal mee te nemen naar de prijzenkast van FC. De nederlaag van vandaag is (naast het overlijden van clubicoon Piet Fransen, met een indrukwekkende minuut stilte voorafgaande aan de wedstrijd) extra zuur. Doelman Padt, die vanavond niet veel te doen kreeg, moest drie keer de bal (kansloos) uit het net vissen. Met name de eerste helft had de trots van het noorden het beste van het spel met het meeste balbezit. Het verzuimde echter om de mogelijkheden en kansen te benutten. De Eindhovenaren kregen ruim halverwege het eerste bedrijf wel een kans. De Jong won het kopduel van Botteghin en kon de voorzet van Arias binnenknikken. Zo stond het tegen alle verhoudingen in op 0-1.

Brian Linssen was daarna tot twee keer toe dichtbij een treffer. Hij schoot een uitgespeelde kans recht in de handen van doelman Zoet. Michael de Leeuw claimde kort daarna een penalty. Verdediger Isimat raakte de bal met zijn arm de bal binnen het eigen zestien meter gebied. Scheidsrechter Nijhuis wees het protest van de hand. In de slotfase raakte de Limburger snoeihard de paal. Een beetje meer geluk ontbrak.

     

Na de pauze werd het snel 0-2. Pröpper wist Maher te bereiken, Hans Hateboer stapte niet op tijd in waardoor Maher in de verre hoek knap raak schoot. De trots van het noorden bleef veerkracht tonen door naar voren te blijven voetballen maar tevergeefs. Het breekpunt van de wedstrijd kwam in minuut 64. Antonia werd opzichtig in het Brabantse strafschopgebied neergelegd, scheidsrechter Bas Nijhuis zag er (wederom) niets in waardoor PSV kon omschakelen en uitbreken. De Jong kreeg wel heel lucky vanuit een (door een verdediger) van richting veranderde bal en schoot kiezelhard de 0-3 in. De wedstrijd was gespeeld.

Het had ook nog 0-4 kunnen zijn. Daarvoor is er tot overmaat van ramp ook nog altijd treurwilg dhr K. Blom die vandaag assistent was bij de achterlijn. Op zijn advies werd een penalty gegeven omdat Mahi bij Arias een hand op de schouder had gelegd binnen de eigen zestien. Arias die los was, liep nog een paar meter door met bal en kreeg daarna last van een acute schwalbe. Sergio Padt keerde heel knap de stafschop van Guardado, (toch nog iets van gerechtigheid) want het zou voor vandaag absoluut teveel zijn geweest. 

Opstelling FC Groningen (statistieken via FC Groningen)
Padt; Hateboer, Botteghin, Lindgren, Tamata; Tibbling (74’ Bacuna), Rusnak (62’ Drost), Hiariej; Antonia, De Leeuw, Linssen (62’ Mahi).
Rest bank: Van der Vlag, Kappelhof, Burnet, Hoesen.

Opstelling PSV
Zoet; Arias, Bruma, Isimat, Poulsen (69’ Brenet), Hendrix, Maher (85’ Pereiro), Pröpper, Narsingh, De Jong, Locadia (74’ Guardado).
Rest bank: Pasveer, Schaars, Lestienne, Alberto.

Toeschouwers: 25.000 (waarvan 7.000 FC-fans)

Scores: 25’ De Jong 0-1; 50’ Maher 0-2, 64’ De Jong 0-3

Bijzonderheid: 89’ Padt stopt strafschop Guardado

Scheidsrechter: Nijhuis

Overige officials: Van de Ven, Schaap, Boonman, Blom en Van Boekel

Gele kaarten: 67’ Lindgren (overtreding op De Jong), 89’ Bacuna (protesteren), 90’Guardado (overtreding op Bacuna)  

 

Reacties:
Woltjer02-08-2015 om 21:28

Gegokt en verloren. Met deze manier van spelen krijg je de complimenten maar wordt tegen clubs als PSV meteen afgestraft. Werk aan de winkel ook al was het voor mij althans een veredeld  oefenpotje.

TomOkker02-08-2015 om 21:29

Als als als. Geflatteerd, ik weet het niet. Groningen speelde in ieder geval fris en fruitig. Rusnak had het moeilijk met Hendrix maar verder iedereen hard gewerkt. Spelers die er voor mij uit sprongen, Antonia (begon stroef) Tamata (fysiek sterke kerel) en alleskunner Tibbling (koesteren die man), Bothegin speelde als vanouds (rust in de tent met die vent). Hateboer had het niet gemakkelijk en vond hem lomp/gemakzuchtig overkomen.

Ik wil toch even Hiarije noemen bleef goed overeind maar had m.i. bij 1e goal in moeten grijpen nu moest Rusnak helemaal uit positie overnemen. Daarbij had hij bij de actie van Mahar minstens 1 x zijn poot uit mogen steken.

Voor de rest dikke prima.

Nachtwacht02-08-2015 om 21:37

Hoe onterecht voelt dit... Beetje weggecounterd door PSV. Ben wel tevreden over de spelopvatting en de vechtlust van de mannen, als dit ook in de uitwedstrijden blijft lukken...

Vreemd dat Blom de handsbal eerste helft niet zag en bij Mahi direct een penal claimde. Blijft een vervelende vent.

Marco02-08-2015 om 21:38

Soms moet je jezelf belonen, dat heeft Groningen nagelaten.

 

Verder meer training dat de achterste linie druk zet op de bal ipv dat ze achteruit de eigen 16 in gaan lopen. Eindeloos oefenen op de laatste fase: De Leeuw in stelling brengen. 

 

Voor de rest zijn de opmerkingen van Vitesse trainer Bosz na de 0-3 nederlaag op southampton van toepassing:

Ik weet het niet zeker... Maar als het een strafschop was, dan was het een onnodige', aldus de coach.'Dit is een goede les voor mijn jongens, die bijna allemaal achttien, negentien en twintig jaar oud zijn. Je kunt goed spelen, maar als je grote fouten maakt krijg je goals tegen. Hopelijk leren ze van deze wedstrijd', ging Bosz verder, die tot slot een groot compliment gaf aan de aanhang van zijn ploeg.

Hiarije die foutjes maakt, Botteghin, Mahi die zich vergrijpt.. wordt afgestraft op dit niveau. 

Hoekie02-08-2015 om 21:47

Gedurfd gespeeld. Bovenliggende partij. Komplimenten ook van buiten Groningen voor het spel en de spelopvatting. PSV was net wat slimmer door een duwtje en daarna een doelpunt en een overtreding niet gezien en daardoor veel hulp van de scheids. Klasse goal van Maher en daar kon Hieraj weinig aan doen. Hateboer had een paar meter kunnen instappen en dan mogelijk een blok kunnen zetten. Maar goals vallen in de regel door het ontstaan van kleine foutjes of gelukjes. Een gelukje had Groningen ook wel verdiend maar helaas niet gebeurd. Toch trots op het vertoonde  spel. Valt mij trouwens op dat positieve op dit forum overheerst. dat is wel eens anders na een 3-0 nederlaag. 

TomOkker02-08-2015 om 22:04

Eens Hoekie

TomOkker02-08-2015 om 22:06

Mooie reactie van Levchenco trouwens bij die 1e goal

campesino02-08-2015 om 22:09

prima gespeeld. inzet, durf, voetbal alles o.k.

het verschil: de leeuw versus de jong.

opa03-08-2015 om 12:35

gek dat topclubs met een hoger budget en vaak betere spelers ook nog eens bevoordeeld worden door de scheidsrechters , een duidelijke handsbal waar hij dichtbij stond en een overtreding waar hij dichtbij stond, zag hij niet en een duel waar weinig mee aan de hand was en waar hij ver vanaf stond zagen hij en zijn assistenten wel

hebben de topclubs ondersteuning, nee, waarom doen die mannen dat 

zij krijgen bij onze FC dezelfde en misschien wel een betere behandeling, waarom ??

of is het misschien dat zij dan tegen hun vrouw kunnen zeggen, zo ik heb even een topclub geholpen en misschien vinden de topclubs mij dan wel leuk, bij FC niet, maar dat geeft niks het om de topclubs

en zijn vrouw zal zeggen: goed zo jongen, jij schopt het nog ver, het gaat om jou en niet om de sportiviteit

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!