Terug

Deel deze pagina:

Adrie Poldervaart en Alfons Arts nieuwe assistenten Danny Buijs

Door Thijs Faber 7 reacties

Alfons Arts en Adrie Poldervaart zijn vandaag door FC Groningen officieel aangekondigd als nieuwe assistenten. Alfons Arts is momenteel trainer van de beloften van FC Groningen, Adrie Poldervaart stapte dit seizoen op als hoofdtrainer van Excelsior. Poldervaart staat bekend om een trainer die verzorgd voetbal nastreeft, zelfs met een -met alle respect- beperkte selectie als die van Excelsior lukte dit regelmatig. Volgens technisch directeur Mark-Jan Fledderus paste de Rotterdammer uitstekend in het plaatje, omdat hij complementair is aan de huidige staf. Poldervaart en Buijs kennen elkaar al lang uit onder andere het amateurcircuit, regelmatig heeft de huidig hoofdtrainer van FC Groningen zijn waardering over de voormalig fysiotherapeut uitgesproken, nu worden beide heren herenigd in één technische staf.

Eerder dit seizoen was Adrie Poldervaart te gast in de podcast van Neal Petersen (FC Afkicken), een mooie manier om de nieuwe assistent beter te leren kennen. Luister het hier: 

Reacties:
Rob197024-05-2019 om 13:20

Veel succes, maak er het beste van.

#NoLudoNoParty24-05-2019 om 13:31

Adrie Poldervaart is geen masseur, die heeft gewoon alle benodigde papieren voor het hoofdtrainerschap. Hij is inderdaad ook verzorger geweest maar het gaat hier om een man met veel ervaring in het profvoetbal. De selectieprocedure is erg streng geweest, dus deze man wordt echt niet zomaar aangesteld.

kees24-05-2019 om 13:38

Hij heeft het "Rotterdamse bekkie "van Jacobs  - wie kent 'm niet-maar dat zegt niks of het een goede keus zal zijn, of een blufkont die niet bij de FC zoiu passen... Ik denk dat omdat destiijds oud hulptrainer  Groninger (en ook Lukkien trouwens) ook onverwacht niet het vertrouwen kreeg van een verlenging als assistent, we op moeten passen met primair reageren op de TS-keuzes van de FC.  Maar als Poldervaart  er een zootje van zou maken,  dan merken we dat snel genoeg.  Arts vind ik nog niet eens zo gek idee: heeft een goed beeld van de A jeugd en kan daarin belangrijk zijn:  Curieus: ik weet niet of ( wat in de tekst van bovenstaand item staat ) of oud Tm en oud hoofd jeugdopleiding Jeltema, die veel invloed heeft bij de FC ,  een beslissende rol heeft gespeeld bij de aanstelling van Arts: ik zou mij dat wel kunnen voorstellen...Wel blijkt uit de eerste teleurgestelde reactie van Hoekstra dat hij voor een herbenoeming werd gepasseerd en de club moet verlaten,...ik bedoel maar:  dat het leven in het profvoertbal hard kan zijn ... Ook Buys zal een verlenging of verbetering van zijn contract zomer 2020 niet zomaar cadeau krijgen. Maar als Buys bijgeleerd heeft in zi'n eerste seizoen bij de FC , dan mogen we zeker wat verwachten.  

Bikkel 24-05-2019 om 13:42

Nog niet binnen of bovenstaande begint al weer stoelpoten te zagen... Het allerbelangrijkste is de spelers die blijven en komen!!! De trainers zijn van minder belang... Daar staat en valt alles mee. Weet nog dat iedereen fronste toen Ron werd aangesteld als onbekende trainer... Ging ook niet super eerst maar op den duur viel het als een puzzel in elkaar met de juiste spelers!!! 

A Matter of Honor24-05-2019 om 14:53

Het stoelpootzagen is van alle dag. Is in de dagelijkse economie ingebakken van hoog tot laag. Overigens zie ik in de bovenstaande topic en reacties geen "zageriij". Van belang is dat de supporters van de club deze man het voordeel van de twijfel gunnen. En dat een trainer "van minder belang" zou zijn voor de club, daar ben ik het dus niet mee eens. Een trainer is een "sturend manager" die een speler beter kan maken, maar een speler ook kan breken, dus best wel belangrijk voor een club. 

Bikkel 24-05-2019 om 15:29

Wijze woorden.... Hahaha. Gelukkig iedereen z'n mening!! Natuurlijk is een trainer belangrijk maar niet overdrijven... Alles valt en staat met wat voor spelers ie tot z'n beschikking heeft of krijgt!! 

A Matter of Honor24-05-2019 om 17:01

Zeker Bikkel. Zelfs als Messi, Ronaldo en vooruit, Robben bij club speelden dan werd je met een Ernest Faber zelfs nog landskampioen. Maar zo werkt nu eenmaal niet. Een club heeft een eerste elftal en dat elftal heeft drie trainers en samen als team moeten die de kar trekken. Ieder individu in dat team is belangrijk dus..............

kees24-05-2019 om 21:09

hoofdtrainer zijn is een eenzaam beroep: win je dan heb je vrienden genoeg, verlies je dan ben je mikpunt vaqn kritiek en kan je in de spelersbus op thuisreis vanuit Arnhem  tussen twee verhitte  spelers gaan staan.. . morgen gezond weer op.

FC LICHTBOEI24-05-2019 om 15:23

Hoop dat de FC door komst van Gudde en Poldervaart van Excelsior deze 2 mannen zal gaan gebruiken voor het binnen halen van Jerdy Schouten,want zijn waarde is gedaald door de degradatie van Excelsior naar de KKD.

 

Zouden jullie dat een goed idee vinden ?

Johan24-05-2019 om 16:28

Zeker

Groen hart24-05-2019 om 16:59

Zeer tevreden met Poldervaart ,sympathieke man en praat altijd verstandig. Blij dat die andere (naam kwijt) weggaat wat een zoutzak was dat.

Marco25-05-2019 om 01:24

Ben blij met Poldervaart als assistent. In balbezit was het voetbal van Buijs zwak. 

Waarom Arts er bij komt is onduidelijk. Liever dat er gesaneerd gaat worden ipv dubbele functies creëren.

kees25-05-2019 om 15:43

die extra directeur erbij kost ook geld.  Verder zal Arts in de functie als jeugd & hulptrainer goedkoper zijn dan er eentje aantrekken van buitenaf.  Bezuinigingen moeten niet teveel het  spelersbudget raken...dat is terecht hierboven opgemerkt. ; doe je dat wel dan kom je eerst weer onderin te spelen.   

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!