Terug

Deel deze pagina:

Dossier Mark Diemers naar de FC?

Door Sven Heikens 68 reacties

Update 8-juni: Volgens Martijn Krabbendam van VI meldt ook Feyenoord zich voor Mark Diemers. Volgens Krabbendam ligt er voor Diemers een meerjarig contract klaar voor de middenvelder en staat Diemers nu voor de keuze: Groningen of Rotterdam. 

Als toevoeging hierop reageerde ook Tim Geurts van De Limburger op Twitter: Want volgens Tim Geurts van Dagblad De Limburger heeft Feyenoord zich tot nog toe enkel bij het management van Diemers gemeld en nog niet officieel bij Fortuna Sittard. De club Fortuna Sittard koerst op dit moment volledig op FC Groningen.

FC Groningen kan enkele reden hebben om de deal nog niet rond te maken/de klap er nog niet op te geven. Wacht de club rondom de recente publiciteit rondom investeren gedurende deze crisisperiode op een uitgaande transfer? Wacht de club eerst het Deltaproject vanuit de KNVB af rondom overheidssteun? Want kan een BVO bij ingaande transfers wellicht geen gebruik maken van steun door de overheid? 

Wordt vervolgd!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Update 03-06

 

Gisteravond meldde De Limburger dat er vanuit het Midden-Oosten een bod van rond de 1.5 miljoen is uitgebracht op Mark Diemers. Het zal gaan om Al Wahda uit Saoedi Arabië. De vraag is wel of Diemers zelf een transfer naar het Midden Oosten ziet zitten.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fortuna Sittard en FC Groningen zijn onderling zo goed als rond over een ophanden zijnde transfer van Mark Diemers. Volgens Dagblad de Limburger betaalt FC Groningen één miljoen euro. Een deel van dat bedrag kan verdiend worden met bonussen. Hoofdtrainer Sjors Ultee die met ingang van het nieuwe seizoen technisch directeur en assistent trainer is van de Zuid Limburgse club, wil hierover geen mededelingen doen. "We hebben met Groningen afgesproken dat we met elkaar praten over Diemers, maar niet meer met de media.'

Gerelateerd bericht

Reacties:
25-05-2020 om 18:22

Dit word onze beste aankoop sinds jaren,onze nieuwe kapitein mark diemers!!

25-05-2020 om 18:44

Nou idd, laten we hopen dat het doorgaat!! Enigzins een type Chery.... Zo'n type ontbrak er wel aan afgelopen jaren... Of heb ik dat mis!? 

25-05-2020 om 18:47

top hebben met Lundqist,matusiwa,El messaoudi,Van Kaam,Schreck,Hrustic en V/d Looi,misschien Suslov inderdaad iets te weinig middenvelders .

appie happie25-05-2020 om 18:52

Hahaha vol is vol

25-05-2020 om 19:47

Waar een paar van vertrekken of tekort komen.... 

25-05-2020 om 19:28

Prima aankoop zoals hierboven al benoemd, maar idd ook wel veel middenvelders zoals jij aangeeft. Ik hoop dat Matusiwa en van Kaam blijven.

Dan zullen ze toch weer met een 2 spitsensysteem willen/moeten gaan spelen. Of zou er belangstelling zijn voor een van de aanvallende middenvelders?

 

nulvijftig25-05-2020 om 19:35

Ik denk eerder dat we dan in een 4-2-3-1 systeem gaan spelen. Met dan een aanvallende middenvelder hangend op links of op rechts. 

25-05-2020 om 20:33

Ja dat kan natuurlijk ook nulvijftig. 

TomOkker28-05-2020 om 18:57

Ik denk eerder 1-2-3-4

25-05-2020 om 19:54

FCG in een financiële crisis door Corona. Allerlei acties en maatregelen zijn/worden genomen om het tij te keren. Veel blijken van sympathie en ondersteuning volgen. De aankondiging nu van de a.s. transfer van Diemers zal bij menigeen de wenkbrauwen doen fronsen. Hoe valt dit te rijmen? Het zal zeker niet goed vallen bij de 11 ontslagen medewerkers en waarschijnlijk ook niet bij de gemeente Groningen die binnenkort zal beslissen over het verzoek om de huur van het stadion en topsportcentrum tijdelijk uit te stellen resp. voor een periode kwijt te schelden. Hoezo liquiditeitsproblemen?

Ook voor de loonsubsidies van de overheid (NOW) zal dit mogelijk nog consequenties hebben (terugbetaling bij ontslagen).

Hoewel FCG het besluit om te investeren kan verdedigen, door aan te geven de spelersgroep kwalitatief te versterken om daarmee volgend seizoen beter voor de dag te komen en het belang aan te geven voor de continuïteit, voelt het niet goed. De timing is eigenlijk verkeerd. Beter was het geweest eerst pas op de plaats te maken en af te wachten hoe het verder gaat na 1 september. Een huurtransactie is bijvoorbeeld veel beter te verdedigen en acceptabel. Een andere mogelijkheid zou nog zijn te huren via een (derde) partij met een optie tot koop. Wellicht wordt de definitieve transactie pas bekend gemaakt bij het vertrek van Zeefuik of een andere speler.

Overigens is Diemers een waardevolle aanwinst. Hij heeft zich bij Fortuna Sittard sterk ontwikkeld en zijn statistieken (gecreëerde kansen/vrije trappen) spreken voor zich.

25-05-2020 om 21:37

@val

"pas op de plaats maken"= is af te raden:  FC groningen had van transfergeld van de afgelopen jaren wat gespaard voor een of twee versterkingen:  de clubambities kan je niet "stil zetten", wan tvoor je het weet komen clubs uit het rechterrijtje over ons heen, en dan is de uitgangspositie na volgend seizoen vwb sponsoring, seizoenkaartenverkoop en winst op transfers weer tegenvallend, net als de situatie voor de coronavirus uitbraak.  Van huren wordt je niet rijk, en je leidt in feite spelers op voor een andere club; Ook speelt mee de noodzaak om voor juni al spelers te strikken:  andere clubs snoepen anders de slagroom van de taart... betaalbaare goede ED spelers zijn gewoon duur voor Nederlandse begrippen, kijk bijv. naar die spits van Heracles (6 milj vraaprijs).  Op welke manier  FC groningen aan die ( Gudde: "5 miljoen schade de komende 2 seizoenen" ) inschatting komt van voorziene  tekorten: als ze dat bij de gemeente dat kunnen onderbouwen, dan is daar best een oor voor: helft huur stadion voor 2 jaar bijv. zou best te verdedigen zijn.  Andere helft lenen voor lange termijn ( 10 jaar); over die periode zullen Gudde en Fledderus hun beleid toch de FC G naar succes hebben moeten leiden!  denk 1x KNVB beker, 5 x europes kwalificatie, 1x Eurpaligue kampioen en nationaal e-competitie kampioen

Verder is de hele achterste linie aan revisie  toe:  Terr Wierik weg , Warmerdam weg, Zeefuik waarschijnlijk weg , maar ook Itakura is op einde huurcontract en te duur voor alsnog een aankoop.  Dammers alleen is nog te weinig

De opmerkingen hierboven op het forum over het spelsysteem:  de oude discussie leeft weer op maar diepgaande buitenspelers met panklare voorzetten daar had Fledderus het recent  over. Wel gaan er nog middenvelders weg, zitten goeie bij, 2 worden verhuurd? / 1 verkocht.??.. denk ik.

 

 

Marco25-05-2020 om 19:56

Goed dat zo'n type speler is gehaald.  Hoop dat Groningen geen 1 miljoen heeft betaald. Voor 1 miljoen kun je een groeibriljant of een ervaren speler van Europees nivo kopen in de huidige markt.

Beetje Jeffrey Kooistra gevoel bij de aankoop. 

brummie25-05-2020 om 20:17

Diemers staat bij meerdere clubs in de belangstelling. Het zou knap zijn als deze ervaren en creatieve speler kan binnen halen. Uiteraard is het dubbel als 11 medewerkers ontslagen zijn en er nu behoorlijk geld wordt uitgetrokken voor transfer. 

Waarschijnlijk had er buiten Corona om, sowieso gesneden moeten worden in overheadkosten. Neemt niet weg dat het uiteraard altijd erg vervelend is dat mensen geraakt worden door ontslag. 

Diemers zou een meer dan uitstekende aankoop zijn voor de FC. Ervaring, assists en scorend vermogen. 

Verwacht op het middenveld nog wel mutaties. Ik zie bijv. Matisuwa ook wel verkassen. 

 

25-05-2020 om 21:36

Hier op dit forum is er niemand die weet op wat voor manier deze speler gefinancieerd wordt. FC-Groningen houdt in principe altijd zulke gegevens binnenshuis.Er kan wel een externe investeerder zijn die een miljoen over heeft om deze speler te kopen,wie zal het zeggen. Hier is maar één ding belangrijk en dat is, dat de leiding van onze club druk bezig is om een acceptabel elftal op de been te krijgen voor het volgend siezoen. Niets meer en niets minder. 

25-05-2020 om 21:46

Zo is 't!!!!! 

25-05-2020 om 21:48

ja precies, en als je zoals in de afgelopen 3 jaar, in de winter nog moet repareren op zwakke plekken  dan kost dat ook extra geld !

De begroting zal op een 15-16 milj blijven steken, maar dat is ex-  een ingecalculeerd extra tekort voor komend seizoen... het is niet anders

Hoekie25-05-2020 om 22:03

Wouter Gudde heeft in een van zijn interviews aangegeven dat met het geld uit de verkopen van o.a. Doan, Reis en Sierhuis gaten in de begroting worden gedicht en dat er daarnaast nog een potje met geld beschikbaar is voor nieuwe aankopen. Heer Gudde lijkt mij niet het type die snel in zee gaat met externe investeerders om spelers aan te kopen. Ik vind trouwens dat Gudde in zijn interviews helder uiteenzet hoe de vlag er bij staat. Ook heeft hij aangegeven dat alle bezuinigingsacties los gezien moeten worden van het peil houden/brengen van de selectie. Een sterke selectie is een must ook al komt dat wrang over voor de ontslagen medewerkers. 

26-05-2020 om 00:06

@ Hoekie, 

Jij wil mij toch niet vertellen dat als ik morgen met een koffertje met een miljoen inhoud voor de deur van de Euroborg sta en aan Wouterje vertel dat ik met dat geld een speler wil financieren, dat mij de de deur gewezen wordt en mij vriendelijk wordt medegedeeld dat mijn geld niet welkom is. FC-Groningen kan inderdaad z'n eigen broek wel ophouden maar externe financiers zijn altijd al welkom geweest. Dat was in de tijd van Renze en Hans ook al zo en als Wouterje er anders over denkt dan is hij als sportclubbestuurder geen knip voor de neus waard. Overigens heb ik het volste vertrouwen in de nu zittende leiding dat ze hun uiterste best doen om FC-Groningen zo goed mogelijk voor de dag te laten komen in het nieuwe seizoen. Speculeren over aankoopprijzen en spelers heeft dan ook geen enkel zin.

 

26-05-2020 om 15:05

WAAROM KOM JE MET JOUW KOFFERTJE NIET LANGS MIJN DEUR  ?  ik bedoel: we praten in het voetbal alsof een miljoen aan spelerswaarde peanuts is... dat is het feitelijk niet, alleen grote clubs denken n de orde van grootte:  heeft eigenlijk weinig van doen met voetbalcapaciteit:  want schaarste is er bij kleine transfewrbedragen  niet,  kom  je ver boven die miljoen dan denken investeerders eerst wanneer en hoe zeker krijg ik mijn inleg+ winst terug? 

 

26-05-2020 om 15:44

@Kees,

Ten eerste woon je mij te ver weg (haha) en als ik met mijn koffertje bij jou deur sta en je krijgt dat miljoen van mij, dan weet ik dat je dat anders gaat besteden o.a aan één of ander varend object en daar heeft FC-Groningen dan niks aan. Ach en wat is een miljoen tegenwoordig, je kunt het in één dag uitgeven. Conclusie.........ik kom voorlopig niet bij jou aan de deur..

Hoekie26-05-2020 om 16:16

A Matter of Honor@ Je wilt mij niet vertellen dat een externe financier uit liefdadigheid bij de FC komt met een koffertje met inhoud van 1 miljoen euro. Kijk maar naar ADO en Roda en Fortuna wat daar van terecht is gekomen. Ik heb mijn twijfels of de FC een miljoen inclusief bonussen geboden heeft. Kranten worden vaak gemanipuleerd door zaakwaarnemers. 

26-05-2020 om 17:45

@Hoekie,

Heb ik het over liefdadigheid gehad dan? Geld wordt altijd onder voorwaarden geïnfesteerd, zo dat ook in het verleden bij de club is gebeurd. Hans Nijland wist daar heel handig mee om te gaan. Helaas is het bij Renze een beetje uit de hand gelopen maar tegenwoordig wordt er veel verstandiger mee omgegaan. Financiers stellen voorwaarden zoals b.v een percentage van de doorverkoop van betfreffende speler als b.v Diemers over een aantal jaren doorverkocht zou worden. 

Hoekie26-05-2020 om 18:37

Rendement

Hoekie26-05-2020 om 18:39

Hans Nijland heeft het geweldig gedaan maar heeft een aantal investeerders ook te geweldige rendementen bezorgd. Veel van die "miljoenenkoffertjes" zijn korte termijnoplossihgen die noodgedwongen worden geaccepteerd. Natuurlijk zijn er suikeroompjes met een groen hart die net als bij Utrecht en Roda destijds het niet om rendement te doen. 

26-05-2020 om 19:34

Dan zijn we over dit item eens een keer met elkaar eens. Maar het belangrijkste is en blijft dat de club "gezond" blijft zowel fysiek als financieel.

26-05-2020 om 20:00

 @ Matter: ach.... ik had nou net een clubactie in gedachten om met de spelersselectie in een rondvaartboot door de Groninger grachten te varen,- alsof we kampioen zijn geworden...  Nijland lopend van Groningen naar Amsterdam ( zoals hij eens beloofde )...maar  wel met steeds 2 rijen lege stoeltjes hoor.. en er "een miljoen mee op te halen..". maar nu jij mijn plan hebt doorzien, ....laa maar gaan  !!:

 

ps: zijn ze er al uit,  bij de KNVB wanneer de competitie wordt hervat, en eerst zeker zónder toeschouwers erbij? 

26-05-2020 om 09:11

Goeie speler, maar we hebben wel erg veel middenvelders. Gaat dit straks ten koste van speelminuten voor Van Kaam en/of Schreck?

FCG-Forever26-05-2020 om 12:49

Geweldig als deze jongen komt, uitstekende voetballer, type Chery. Goede passing en is zeer creatief en heeft een echte FC mentaliteit, niet klagen gewoon bikkelen. Welkom Mark! Een van de beste aankopen van afgelopen jaren. Aangezien het spelers ruilen een hype is op dit moment, is er geen mogelijkheid om Kharchouch en Berenstein van Telstar te ruilen voor El Hankouri, Absalem en van de Looi? Schreck zou ik een jaartje verhuren aan een KKD ploeg 

Jantje26-05-2020 om 13:28

Geen spelers halen maar met je eigen jeugd werken aan nieuwe elftal is de beste optie. 

gebruik het geld om de club gezond tehouden . want elke wedstijd zonder publiek gaat nog veel geld kosten. 

 

26-05-2020 om 14:24

Het is een beroerde tijd.

Sportevenementen alleen in de huiskamer in quarantaine.

Dit was niet de bedoeling.

Dan komt zo'n onsportieve virus de boel verstoren.

Het einde is niet in zicht.

Niemand weet waar het naar toe gaat.

Dat is nog beroerder.

En wij maar bezig met het FCG elftal.

Diemers zal wel komen.

Feijenoord hapt niet.

1 miljoen voor een gerijpte speler is ook niet veel.

Wat kunnen wij van Diemers verwachten: veel inzet.

Dat is ook een punt.

Spelers die willen werken als Jan van Dijk.

Die andere van Dijk heeft het wel  gemaakt.

Dat kan ook.

Scoort Sörloth nog?

Van andere clubs hoor je maar weinig.

En alles gaat zijn gangetje.

Nog wel.

 

26-05-2020 om 15:55

Prima aanwinst, maar heb ik al vaker gezegd! Andere transfervrije opties voor de verdediging zijn bv van der hoorn, botteghin en passlack!

26-05-2020 om 17:56

Felix Passlack heeft bij Borussia Dordmund nog een contract tot 2021 en is uitgeleend aan Fortuna Sittard. Eric Botteghin is in bespreking met Feyenoord over het verlengen van z'n contract en Mike v.d Hoorn is transfervrij maar kan bijtekenen bij Swansae City. Kansloze missie dus!!!!

26-05-2020 om 19:09

Jammer...

Hadden mooie opties geweest! Had te weinig achtergrondinfo

27-05-2020 om 10:23

Fernando Lewis mag transfervrij vertrekken bij Willem II. Komt wel terug van een zware kruisbandblessure, maar als hij weer fit is lijkt het me een prima opvolger voor Zeefuik. Dan heb je de zogenaamde rechter wingback positie van het nieuwe systeem voldoende ingevuld met Strunck en Lewis denk ik.

27-05-2020 om 10:35

Zou inderdaad een goede optie zijn,want is zelfde type als Zeefuik alleen heeft Lewis een betere voorzet in huis dan Deyo Zeefuik

27-05-2020 om 11:49

Zou idd een mooie versterking zijn! Speelde echt goed bij Willem 2 voor zijn blessure

Robba27-05-2020 om 16:55

Ik zal nooit beweren dat het gras groener is bij de buren, maar waar iedereen bij Doan het idee had dat we rijk waren (viel weer tegen), merk ik wel dat ze bij Heerenveen wat dat aangaat meer overhouden aan transfers. Wij hebben buiten zeefuik om niemand die voor wat geld vertrekt. Heerenveen 7 mil voor die Ejuke, miljoenen voor van Bergen en Veerman.. Ik denk dan ook dat we misschien ook eens wat geluk moeten hebben met onze aankopen. Al met al blijkt ook wel dat aanvallers het meest in het laatje brengen en laat dat nou net het pijnpunt van de FC zijn waar de topscorer er 5 maakt.. Buitenspelers met doelpunten hebben we ook niet. 

Ik snap de gedachte om dit op te lossen door jeugd in te passen, maar het zou toch ook wel eens lekker zijn om met 2 vleugelflitsers te spelen die er zo nu en dan 1 maken terwijl bij binnenkomst een 4 jarig contract hebben?  Een goede servier of iets in die geest hebben we al een tijd niet meer gehad

Ik denk persoonlijk dat die passlack ok is, Diemers (nota bene ex FC) ook. Waarom niet een keer een onbekende die goed rendeert. Laten we hopen op een uitgebreide scouting..

brummie27-05-2020 om 19:43

Aan het begin van het seizoen had FC een hogere transferopbrengst tov Heerenveen van ongeveer 3,5 miljoen. Chabot, Reis en Doen leverden aardig wat op.

Er ligt een chinees bod van 7 miljoen op Ejuke, maar voor deze speler heeft Heerenveen 2 miljoen betaald. Een fiks bedrag, je moet altijd maar zien of het goed uitpakt. 

Ik denk niet dat de verschillen groot zijn tussen beide clubs. Matisuwa, Zeefuik en ook Padt zijn spelers die interessant zijn voor clubs en goed geld op kunnen brengen. Ook voor van Kaam zou er interesse zijn. 

Verder hebben we nog aardig wat jonge spelers lopen  welke nog zich kunnen ontwikkelen. 

 

28-05-2020 om 06:39

heeft Doan voor FC G ook niet 2 miljoen gekost?  ...en verder: SCH heeft een moeilijke tijd achter de rug, de laatste 3,  4 jaar met minder TV geld en geen europees voetbal en toch lukt het ze steeds om goede spelers aan te trekken.Qua stand op ranglijst staan de clubs even hoog, maar  verschillen met het FCG-spelersbeleid  zijn er ook.  niet altijd constante prestaties bij de Friezen maar wel meer aanrekkelijker voetbal met handige buitenspelers in voorste linie.

Ik hoop dat ze dat in Groningen komende seizoen ook laten zien

brummie28-05-2020 om 08:25

Doan heeft 1,7 miljoen gekost inderdaad, maar ook maar een halfjaar echt leuk gevoetbald voor FC. Tot nu toe is zijn verblijf bij PSV nog geen groot succes.

Ik weet niet of je wel eens in het Abe Lenstra stadion bent geweest de laatste jaren. Heerenveen speelde zeker niet veel aantrekkelijker dan de FC. Tijdens de wedstrijden die ik heb bezocht, of van kennissen en vrienden die er een seizoenkaart hebben hoor ik kommer en kwel m.b.t. het spel. Voorin gaat het aardig goed,met name door Ejuke.  Maar het team heeft maar een paar wedstrijden een clean sheet gehouden en gokte erg veel op de counter. Veldspel was erg matig. Ook bij Heerenveen is een erg groot verloop van seizoenkaarthouders de laatste seizoenen, en dat komt ook zeker door hun matige spel. Daarnaast is het al tijden een bestuurlijke chaos.

Bij onze FC is is het ook vallen en opstaan en zeker geen hosanna. Wel is het zo dat onze FC vol inzet op jeugd en je ziet nu al dat dit zijn vruchten afwerpt. Eigen jeugd opleiden is de ader van de club, en tot speerpunt gemaakt.

Uiteraard deel ik je mening dat met name voorin (goals) het bij FC duidelijk veel beter moet. Met de eventuele komst van Diemers zou er in iedergeval meer aanvoer moeten gaan komen naar de spitsen. Laten we inderdaad hopen dat het voorin aantrekkelijker wordt!

 

29-05-2020 om 14:10

Off-Topic :

 

Er gaat op Twitter een gerucht dat FC Groningen en Southampton een akkoord naderen over Deyo Zeefuik en dat Southampton mocht de deal rond komen zo'n 6 miljoen euro betaald voor Zeefuik.

29-05-2020 om 16:39

6 miljoen is een prachtig bedrag voor de club! En zeefuik ging toch sws vertrekken! Kan je gaten mee dichten en herinvesteren die handel! Of krijgt ajax nog een deel? Seizoenskaart verkoop loopt ook goed en met acties als de pubquiz vanavond en de fcg barbecue en de veiling natuurlijk geeft dat de fc echt heel veel positieve aandacht en het brengt geld in het laatje. Vandaag is de stichting laat ons weer eens juichen opgericht door Fc groningen, de supportersvereniging en de burgemeester van Groningen en ambassadeur Erik Nevland, prachtig initatief, ondertussen al 400 seizoenskaarten gedoneerd voor de minder bedeelden in groningen! #laatonsweereensjuichen

29-05-2020 om 17:51

Met de verkoop van Sierhuis waren er ook een aantal voorwaarden bij Zeefuik vervallen. Was dat alleen terugkoop optie of ook doorverkoop percentage?

29-05-2020 om 21:07

Bij de verkoop van Sierhuis zijn de voorwaarden waaronder Zeefuik bij FC-Groningen is komen te spelen veranderd. Ajax en FC-Groningen hebben het transferbedrag, dat Sierhuis heeft opgebracht, gedeeld. FC-Groningen heeft bij deze deal het volledige transferrecht gekregen, dus bij verkoop van Zeefuik, en wat voor bedrag het ook maar zal zijn, incasseerd FC-Groningen het volledige bedrag.

29-05-2020 om 23:42

@ Matter:ik ben maar een "vrije-tijd-psycholoog", maar maar denk je niet dat bij dit soort bedragen/ ALS het bericht zou kloppen, de kans dat de wethouder van Groningen, als hij dit in de krant leest,  nog bereid is om de nota " stadionhuur" voor een periode van zeg 2 jaar te verscheuren?

hoewel, het moet gezegd: natuurlijk het één ( opleiden van Zeefuik ) niet zoveel met het ander ( corona virus ) te maken heeft, en de FCG begroting voor de winter er al ongunstig uitzag,   zal het nog veel overredingskracht kosten...en:  een goede spits voor de FC erbij, ALS Zeefuik en Matusiwa allebei vertrekken (?) ,dat is nooit weg

 

29-05-2020 om 19:54

VI meldt dat interesse in Deyo Zeefuik steeds concreter wordt.

 

Voor Azor Matusiwa interesse is uit met name Frankrijk ivm zijn goede statistieken.

Hoekie29-05-2020 om 22:10

A matter of Honor@ Als Zeefuik wordt verkocht incasseert de FC het bedrag. Helaas gaat daarvan een fiks bedrag af naar Ajax, een afgesproken doorverkooppercentage.

29-05-2020 om 22:45

MJF heeft bij de deal van Sierhuis aangegeven dat er ook een afspraak is gemaakt over Zeefuik. De afspraak is: 300/k (het oorspronkelijke aankoopbedrag)  en 50% van het surplus is voor FCG. Dus bij een transferbedrag van 6 miljoen is 3.150/k voor FCG en 2.850/k voor Ajax. Bij deze bedragen dient ook nog een opleidingsvergoeding (5% transferbedrag) verrekend/afgedragen te worden.

30-05-2020 om 10:27

@Val,

Dus een reden voor Mark Jan Fledderus om Zeefuik voor zoveel mogelijke "kopeken" te verkopen. Overigens is dit dan een succesje voor de zo vergruisde Ron Jans op dit forum, want hij was toch diegene die Zeefuik binnengehaald heeft. Chapeau dus voor Ron Jans (mag ook wel eens gezegd worden). 

Cantona31-05-2020 om 19:00

Is daar toen niet iets in veranderd met de transfer van Sierhuis?

Zoiets staat mij bij tenminste.

Hoekie30-05-2020 om 11:20

Ron Jans heeft inderdaad ook veel goede dingen gedaan. Mag inderdaad wel gezegd worden. Hij is helaas veel van zijn credits kwijtgeraakt door het aantrekken van Veldwijk. Deze speler heeft de FC veel geld gekost.

30-05-2020 om 14:00

Heb je gelijk in Hoekie. Daaruit blijkt maar weer dat het aantrekken van een speler, buiten het feit dat iemand goed kan voetballen, altijd een gok is. Soms heb je het goed en soms valt het behoorlijk tegen zoals bij "enfant terrible" Veldwijk het geval was. Maar goed, die knakker zijn we gelukkig kwijt en zit ver genoeg weg in Korea.  

31-05-2020 om 15:57

Faber geeft hier ook z'n aandeel in... Niet alleen Jansz en ook niet alleen Veldwijk!! Was helaas een mismatch... Kan gebeuren!

Robba01-06-2020 om 10:24

Sörloth zal bij transfer ook nog wel wat knaken opleveren vermoed ik.. Zal nog wel een doorverkoop a 10% met opleidingsvergoeding opzitten.. 

Daarnaast: We worden met Dammers/Diemers/Messaoudi/Passlack straks Fortuna 2 IPV Ajax 2 :)

In het tijdperk van Nijland lekte er nog wel eens een naam, nu amper een geucht te vernemen

01-06-2020 om 10:57

Ben wel blij dat er weinig uitlekt nu,want toen Nijland er nog zat heeft het ons volgens mij ook wel een paar goede transfers gekost.

01-06-2020 om 22:50

Laat Mark Jan maar schuiven, die red zich wel.

03-06-2020 om 11:42

Snap nu wel dat sommige supporters zich zorgen maken over dat bod van die Saudische club,maar ik vermoed dat FCG en Diemers alles all hebben geregeld en zou daarnaast voor Fortuna Sittard ook gevaarlijk zijn om 8 ton van FCG te weigeren en 1,5 miljoen vanuit Saoedi-Arabie te accepteren ivm het feit dat Diemers zelf al meermaals heeft aangegeven in de Nederland te willen blijven

03-06-2020 om 13:25

Diemers lijkt mij geen avonturier... en voor dat je het weet staat ie van de ene op de andere dag weer op straat, dwz in die zandbak...aan de andere kant:  geld maakt ( veel ) goed...en brengt mensen soms toch op andere gedachten...

maar serieus: ik denk dat de deal over Diemers tussen FS en FC G inderdaad "wel ongeveer" rond is

03-06-2020 om 13:52

@Kees : 

Lijkt mij ook niet voor niets dat FCG en FS onderling hebben afgesproken om mond te houden in media dat laat je je toch niet opleggen als FS zijnde als je nog maar net aan onderhandelen bent dus kan niet anders of het zit in de afrondende fase of dat hij al compleet rond is. FCG kan nu ook spelers laten keuren op Corpus dus zou mij niks verbazen of dat is ook al gebeurd met toestemming van FS.

03-06-2020 om 17:55

Ze moet nu de kans grijpen hij wil na het noorden want zijn vriendin woont daar plus wat familie gewoon ophalen 

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

03-06-2020 om 18:34

Ik heb ergens gehoord dat zijn vriendin en familie in het noorden wonen. Misschien biedt dat kansen...

03-06-2020 om 19:01

Ja maar het duurt veel te lang ze moeten nu eens duidelijkheid geven dit is al twee weken aan de gang je hoort dat het met fortuna stitard dat ze eruit zijn en toch hebben we hem halen plaats van op en neer wij kopen er niks voor wij willen dit seizoen goed beginnen en er is wel geld ter WIERIK en WARMEDAM en van de duin is weg daar hoeven we geen salaris meer te betalen 

Reactie verwijderd door redactie

03-06-2020 om 19:14

Dus dat geld moet je weer investeren en de trainer danny buiys moet straks toch een goede spelers hebben ja we hebben nog aardig spelers AZOR MATUSIWA en hustric en EL massoudi EL HANKOURI en POSTEMA en zeefuik als hij niet weggaat en dammers en ASORO en kian SLOR en SUSLOV en MIGUEL VELOSO.. ABSALAM en Tom van looi.. 

Reactie verwijderd door redactie

03-06-2020 om 19:22

Maar we zijn er niet diemers moet hier bij komen en voor de opvolger voor zeefuik moet er nu ook komen want straks wordt hij op het laatste moment verkocht dat is FC groningen al eerder over komen kijk naar SIERHUIS 

03-06-2020 om 20:12

Die Bouwe 1966 valt wel heel veel in herhaling zeg, zie wel heel veeel Bouwe stukjes voorbij komen. Beheerst zijn enter knop zeker  nog niet helemaal haha.

03-06-2020 om 20:20

Nee maar ik merk dat fc groningen altijd achter het net vist kijk diemers kan ook na buitenland je moet het een slag voor zijn voor dat hij beslissing gaat nemen met zijn vriendin en familie daarom ga er zo snel mogelijk achter aan voor dat het te laat is je bent er met fortuna stitard uit dus hoe moeilijk kan het nog zijn

03-06-2020 om 20:37

Ik zeg; Bouwe als nieuwe technisch directeur! Die had Diemers ondertussen al met 250 berichten bestookt. Alleen al om dat te stoppen zou hij dan wel tekenen voor de FC!

03-06-2020 om 20:40

goede aankoop van fc groningen,als het door gaat van mark diemers

03-06-2020 om 20:41

Oké ik zeg er niks meer over tot dat ik gelijk 

03-06-2020 om 20:42

Krijg

Johan03-06-2020 om 21:14

Graag Bouwe.

Reactie verwijderd door redactie

04-06-2020 om 18:21

Andre vraag hoe staat het er voor met FINANCIËN is dat nu goed of fout de kaarten verkoop liepen als een trein maar waar staan we nu en wat is de doelstelling 

Reactie verwijderd door redactie

appie happie04-06-2020 om 18:25

Bouwe 1966 

Wat is er met jou aan de hand..jonge jonge jonge.

Zorg dat je spul in orde is,kijk dat je een keer dubbel post,maar bij jou is het echt drama..

04-06-2020 om 19:33

Oké maar dat neemt de vraag niet weg het is nu stil het is nu horen zien en zwijgen van de ene kant hoor je alles is rond en van de andere kant is het nee het is nog niet rond het is half on half wat is het nou 

04-06-2020 om 19:45

Bouwe jonge, nogmaals de vraag van appiehappie, wat is er met jou aan de hand?

Moet je nou  zo vaak hetzelfde plaatsen, mankeert er wat aan jouw geduld? Of je vinger eerder loslaten van de reageerknop.

Er is soms geen touw aan vast te knopen wat je schrijft.

FCG-Forever04-06-2020 om 20:55

Lees zo net op voetbalprimeur dat Fortuna Sittard op het punt staat om Emil Hansson van Feyenoord (dit seizoen RKC Waalwijk) voor 4 jaar vast te leggen. Is een aanvallende middenvelder. Mark Diemers dus serieus onderweg naar Groningen?

04-06-2020 om 21:00

Wat is er waar van interesse van de FC in Tika de Jong van NAC?

En wat van het verhaal op VI over de FC? 

04-06-2020 om 22:33

Dat las ik ook in de voetbal international TIKA de jonge in de belangstelling van fc groningen staat wat daar van waar is weet ik niet 

05-06-2020 om 11:13

Ik lees net dat Diemers heeft gekozen voor het Midden-Oosten aangezien Groningen een te afwachtende houding had. 

 

 

Geduld Bouwe, laat MJF z'n werk doen. Niemand weet nog hoe volgend seizoen eruit gaat zien. Misschien wordt er door een nieuwe uitbraak wel helemaal niet gevoetbald. Als ze Diemers niet halen, hebben we zelf nog genoeg talent in huis wat kan spelen op het middenveld. 

05-06-2020 om 15:07

Lijkt mij raar,want heeft meermaals aangegeven naar FCG te willen komen dus lijkt me dat ondanks het grote geld in Saoedi - Arabië die mening niet veranderd is bij Diemers.

05-06-2020 om 12:02

Weet niet waar je hebt gelezen dat Diemers voor M-oosten kiest hoor.

Hij wl graag naar Grunn.

Reactie verwijderd door redactie

05-06-2020 om 13:30

Waar lees je dat 

05-06-2020 om 14:46

Als dit zo doorgaat komen we wel op 100 reacties. Misschien is het voor Douwe beter even naar een PC winkel te gaan en zijn toetesenbord even bij te laten stellen. Andere mogelijkheid is dat Douwe wat minder vaak op de "REAGEERKNOP" drukt. Dit is geen kritiek maar een advies.

05-06-2020 om 15:23

Ik vraag dat aan alex

05-06-2020 om 16:29

Telefoontje doet wonderen. 

05-06-2020 om 16:29

Telefoontje doet wonderen. 

05-06-2020 om 22:10

Idee van mijn vriendin was om alle seizoenskaarthouders weer toe te laten in het stadion en losse kaartverkoop nog uit te sluiten om het stadion gedeeltelijk te vullen ivm corona. Iemand die dit door kan spelen naar KNVB?

appie happie05-06-2020 om 22:37

Goed idee,maar dan zou de verkoop van seizoen kaarten zomaar naar 15 k  gaan  dus  geen goed idee.

 

Jammer

06-06-2020 om 11:50

sizoenkaarten worden met een zeker risico aangeschaft:  niks is nog zeker of wedstgridjen zonder, of met beperkt publiek gespeeld gaat worden.  Dus de echte fans steunen de club met een seizoenskaart, maar het blijft nog een gok.

 

Vwb het plan van hierbove: ik verwacht straks maar max 6000-7000 toeschouwers...zolang er niet is gevaccineerd

06-06-2020 om 15:13

15 k seizoenskaarten en wat langer wachten op publiek lijkt me ook niet zo erg ;)

08-06-2020 om 19:36

Feyenoord meldt zich voor Diemers.

Fleddi had alle tijd om Diemers aan te trekken.

Diemers wilde graag naar het noorden des lands.

Wat is het FCG probleem.

Zuinige fleddi alles onderste uit de kan.

Ja dan verlies je van andere kapers.

In de tijd van Hans Nijland werd wel snel gehandeld.

Ja Fleddi onderste uit de kan, kan Diemers op de lijst wegstrepen.

En als dit zo door gaat kan Fleddi zijn hele lijst met namen doorstrepen. 

Moeten wij Fleddi ook doorstrepen?

 

08-06-2020 om 20:15

mijn hemel, Andries...

wacht nou nog een paar dagen..

Komt Feyenoord tot een bod voor Diemers , dan legt  FC G het af

 

Is dat erg?   welnee !

Is dat de schuld van slechte onderhandelingen van alléén Fledderus  (alias Fleddi) ??

  niet, want onderhandelingen voer je met 2 partijen

 

genoeg -met mijzelf gepraat-  gaat snel vervelen

 

 

FCG-Forever08-06-2020 om 20:11

 Feyenoord meld zich officieel voor Diemers 

08-06-2020 om 20:26

WIlliam Pomp meld dat feyenoord te laat is en dat fc groningen een akkoord heeft bereikt met diemers en fortuna. Volgens pomp heeft Flederrus dat aan hem vertelt er verschijnt straks meer op dvhn.nl

https://twitter.com/williampomp/status/1270054795588644865?s=21

Jantje08-06-2020 om 20:44

Hoop dat niet door gaat met Diemers. zogoed vind ik hem niet. gewoon je eigen talentjes gebruiken. en hou je geld op de bank.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!