Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen boekt benauwde zege op Go Ahead Eagles + fotoreportage

Door Redactie 99 reacties

De Trots van het Noorden heeft de drie punten in eigen huis weten te houden. De ploeg kwam al snel op een fortuinlijke 1-0 voorsprong door een eigen doelpunt van doelman De Lange. Ondanks een hoopvol begin zakte de amusementsgehalte naarmate de minuten verstreken. Daarbij mocht FC van geluk spreken dat de gasten het vizier niet scherp genoeg hadden afgesteld. 

eerste helft
Een razendsnelle voorsprong voor FC. Het eerste schot op doel ging via het lichaam van Lundqvist, de paal en de rug van doelman De Lange over de lijn. Een aantal minuten later kreeg Te Wierik die een tackle op de bal uitvoerde, direct geel. De Groningers hadden het betere van het spel. De eerste counter van de gasten kwam na een minuut of tien, waarbij Fernandes op doel schoot en Verrips de bal had. Aan de overzijde van het veld volleyde Ngonge een voorzet op het bovenlichaam van een Go Ahead speler.

Na een ruim kwartier schoof Oratmangoen de bal naast. Strand Larsen ging neer na een kopstoot van Fontán. FC drong het meeste aan. De Deventenaren loerden op omschakelmomenten en waren het meest dreigend via Fernandes. 

Ondanks een langere tijd het betere van het spel, daalde naarmate de rust in aantocht was de amusementswaarde. Een spaarzame mogelijkheid voor Lundqvist ging ruim over.

tweede helft
Ngonge kreeg al snel een kans maar raakte de bal verkeerd. In een andere situatie stuitte de aanvaller op doelman De Lange. Namens de gasten schoot Fernandes (via een verdediger) rakelings over de lat. Er kwamen drie hoekschoppen. Diezelfde Fernandes kopte gevaarlijk voorlangs. Trainer Wormuth paste een driedubbele wissel toe. Kalley, Suslov en Postema werden ingebracht voor Määttä, Lundqvist en Oratmangoen.

Op aangeven van Kasanwirjo kopte Postema de bal in de handen van De Lange. Go Ahead bleef in de wedstrijd en meldde zich regelmatig op de speelhelft van de Groningers op zoek naar de gelijkmaker. Kalley ontsnapte aan een kaart na een onbesuisde tackle. Het spel van FC zakte af naar een bedenkelijk niveau. Onzuiverheid en onsamenhangendheid waren troef. Verrips keepte attent op een voorzet van Adekanye. 

Ngonge schoot via de vingertoppen van De Lange voorlangs. In de slotfase werd Duarte gewisseld voor Valente. Adekanye was dichtbij de gelijkmaker maar werd bijtijds afgestopt.

Er kwamen nog vijf minuten bij. Verrips pakte een lage bal van Kuipers. 

Opstelling FC Groningen: Verrips, Kasanwirjo, Te Wierik, Balker, Määttä, Duarte, Lundqvist, Pelupessy, Ngonge, Larsen, Oratmangoen                       

Opstelling Go Ahead Eagles: De Lange, Amofa, Idzes, Fontán, Kuipers, Rommens, Llansana, Linthorst, Edvardsen, Fernandes, Lidberg 

Reacties:
Marco21-08-2022 om 14:32

Hoogtepunt was de prachtige 1672 opkomst.

Wedstrijd was vermakelijk voor het publiek, maar was niet goed.

0x Larsen aangespeeld in de 16. Onbegrijpelijk als je een spits van 12+ miljoen hebt lopen en je maakt geen gebruik van zijn scorende kwaliteit. Ook zeer egoïstisch van zijn ploeggenoten dat die rond het doel alleen maar voor eigen succes gingen, ipv dat ze de bal aan Larsen gaven, zodat hij zijn droomtransfer kan maken. 

Verrips man of the match tegen degradant. Zegt veel dat het voetballend veel beter moet.

 Duarte en Pepulessy konden opnieuw geen blok vormen om aanvallen eruit te halen. Na Volendam liep nu GEA zo door de linies heen naar het doel. Zorgelijk. Als ze niet 40% meer duelkracht laten zien, zal 1 opgeofferd moeten worden voor een breekijzer (Duarte, Pepulessy, Lundqvist en Van Kaam) hebben een kannibaal naast zich nodig. Ook ontbreekt het aan een dominante spelbepaler die bepaald wat er gebeurd. Vertrek Matusiwa en El Messaoudi is nog onvoldoende opgevangen.

Buijs schreeuwde de longen uit zijn lijf om de spelers scherp en gedisciplineerd te houden. Wormuth heeft daar op zijn 60ste geen zin meer in, en legt het bij de spelers zelf, waarbij hij het geluk heeft dat er veel spelers, ook op de bank, van ongeveer hetzelfde nivo zijn. Wormuth is wel gekomen voor het meer aanvallend spel; dan is het nog meer een punt van zorg dat Larsen al 200 minuten voetbal niet fatsoenlijk is aangespeeld in de 16. 

no guts no glory21-08-2022 om 20:54

Ben het niet met je eens dat het vermakelijk was voor het publiek. De wedstrijd tegen Volendam was veel vermakelijker 

Verder voor de rest helemaal met je eens. Prima verwoord. Ik denk ook dat het krediet opraakt bij een centrum met Duarte en Pelupessy. 

Johan21-08-2022 om 14:37

Vreselijk slecht. Zowel scheidsrechter als Groningen. Stukken aanvallender ook als onder Buijs.....Maar goed met brandhout kun je niet aanvallen. Balker en Verrips, Te Wierik prima. Wordt een lang en zwaar seizoen maar gelukkig hebben we een dikke bankrekening. 

opa21-08-2022 om 14:57

Harde woorden van de trainer en een speler op de  reservebank die zegt als ik niet opgesteld wordt moet ik maar een transfer maken,  verschrikkelijk, als  je beter bent laat het dan zien, het was een slappe hap

Stadjer8121-08-2022 om 14:59

Het lijkt hetzelfde te zijn als onder Buijs. Het zit niet goed in de spelersgroep, Wormuth was witheet. Kreeg het niet volledig mee, maar hij heeft te maken met zeurende spelers die vervolgens helemaal niet laten zien waarom ze moeten spelen. Hij was niet bepaald happy na de wedstrijd. Die 3 wissels vlak na rust sprak ook wel boekdelen. Hij wilde er waarschijnlijk wel 9 wisselen.

JSL zal verkocht worden en dat is niet erg. Dit elftal bedient hem toch niet. Er mist een echte leider op het veld die iedereen scherp houd.

Oeleoptak21-08-2022 om 15:30

Mee eens. Over het algemeen zijn het redelijke jongens, ideale schoonzonen. Er mist een rotzak met overwicht. Iemand die Lundquist ea onder uit de zak geeft als die weer ballerina speelt. Of als Kadanwirjo weer riskant staat te passen. Die de boel opzweept, aanjaagt. Die ook wel een beetje kan ballen natuurlijk. Want anders wordt het heel moeilijk voor FC middelmaat, die hebben echt peper in de reet nodig. 

BROMBEER21-08-2022 om 16:03

Onder buijs werd er nog gestreden!

Alf21-08-2022 om 14:59

Heb me wel vermaakt. Nasanwirjo heeft soms een mooie diagonaal pass in huis en soms mislukt dat compleet en krijgt de tegenstander een dot van een kans. Tegen Volendam was dat ook al zo en nu weer vlak voor tijd. Pelupessy viel bij mij op door de eenvoudige passing. Niks briljants, maar het werkt wel.

Knap staaltje voetbal van Duarte en Lundqvist, waarvan de laatste na mooi samenspel de bal net naast de kruising krulde.

Het was voor mij verrassend dat Oratmangoen startte. Hij kwam op mij balvast over. Op rechts speelde Ngonge weer regelmatig onnavolgbaar. Zijn verdedigende werk lijkt hij ook steeds beter op te pakken.

De scheidsrechter vond ik best wel goed. De gele kaart op Ter Wierik kan ik wel begrijpen. Hij speelde dan wel de bal, maar het was onbesuisd inkomen. Kan je iemand lelijk mee blesseren. Idem Kalley.

Al met al een belangrijke overwinning waarmee de FC zich in de middenmoot nestelt.

BROMBEER21-08-2022 om 15:05

Waar heb jij gezeten dan alfie, loop je de kalklijnen te snuiven ofzo.

grunn196721-08-2022 om 15:10

Jij vermaakt je zeker ook met Tommy teleshopping.

Wat was dit slecht en met een !

Het is nog een grotere wanvertoning dan onder Buijs.

 

Groen hart21-08-2022 om 16:08

Vermaakt ik viel ???? in slaap

JPS22-08-2022 om 11:54

Neem aan dat dit sarcastisch was anders heeft die inderdaad heel veel gesnoven.

hermank196921-08-2022 om 15:00

Heb de wedstrijd niet gezien maar niet best zo te lezen. Als ik de eindstand zie dan kan ik daar inkomen. Met alle respect maar had toch zeker een  3-0 o.i.d. verwacht. Aan de reviews te lezen kunnen we nog een Chery en een Granqvist of Itakura gebruiken.

marcelfcg21-08-2022 om 15:30

Een buitenspeler die wel een bal strak voor kan geven zou ook lekker zijn.

appie happie21-08-2022 om 16:04

Ruud Vormer 

BROMBEER21-08-2022 om 15:02

Tis dat eagles er voorop geen kloten van kon, anders verlies je hier ook nog afgetekend. Het is gvd nog veel  slechter als de laatste wedstrijden ook buijs. Het probleem ligt vooral op het middenveld waar er totaal geen beweging vam de bal af is , pelupessy en duarte doen alles in 1 versnelling en lundqvist is gewoon te lam om volle bak te spelen,  wat een slappe zak. En verdedigend stak balker er met kop en schouders bovenuit en de rest weer ondermaats.Aanvallend hebben totaal geen idee wat ze doen, spelen zonder enig strijdplan. Geef mie danny moar.

Herman Badkuip21-08-2022 om 15:24

Dramatisch.....

Roelofsky21-08-2022 om 15:33

Hoop dat de spelers van FC Groningen met totaal verkeerde sterallures een keer gaan beseffen dat een wedstrijd 90 minuten duurt en geen 20... mijn god wat was het bij tijd en wijle slecht. Er sluipt een totaal verkeerde arrogantie in de ploeg en dit is niet goed. De vecht mentaliteit ontbreekt en moet terug.

Herman Badkuip21-08-2022 om 15:42

Alleen keeper Michael Verrips en verdedigers Mike te Wierik, Radinio Balker én invaller Yahya Kalley zijn de échte vechters in dit slappe FCG-team!

Bikkel 21-08-2022 om 15:39

Ben net weer thuis maar wat wederom een slechte pot!! Maar goed dat we nu een goede keeper hebben anders was het gewoon een nederlaag geworden!enige die er nog es inkleunt is de verguisde te Wierik... de rest slappe hap!!jsl werkt zich kapot maar krijgt geen fatsoenlijke bal... iig 3 punten, enige wat positief is!

Nachtwacht21-08-2022 om 15:48

Werd wel duidelijk dat we de snelheid van Balker centraal niet kunnen missen.

Vreemd is wel dat we op het middenveld eigenlijk met 3 centrale middenvelders spelen. Een buitenspeler in positie brengen is daarmee veel lastiger

Vond Kalley druistig, maar zou bij mij de voorkeur hebben boven Mattaa

opa21-08-2022 om 15:51

Eindelijk  eens een interview van een trainer die laat horen  hoe het gesteld is met de arrogantie van de spelers en de speler die de opmerking plaatste  dan maar een transfer kan maar één zijn, laat ze gaan voetballen daar zijn ze mee in het betaalde voetbal gekomen en niet met praatjes  dan hadden ze advocaat moeten worden

corinti21-08-2022 om 16:07

Ik snap dat we(ze) blij zijn met de overwinning.Drie punten zijn echt het enige positieve van vanmiddag.Dan inpakken en wegwezen..

Maar de overwinning vieren alsof de Europacup gewonnen wordt zegt genoeg..net als het lachende interview pelupessy na een oorwassing van en tegen Ajax.

 

Gelukkig is de trainer wel realistisch 

Japie21-08-2022 om 16:36

Geduld mensen, het komt allemaal  wel goed. Oké het was geen wedstrijd om over naar huis te schrijven, maar we zijn net begonnen dus schreeuwen  er nu al een paar " halve gekken" op deze site om die andere "halve gek Danny Buijs".Erg zielig, dat wel!!!

Groen hart21-08-2022 om 16:10

Als ze zo blijven spelen zitten we volgend jaar in de KKD wat was het weer slecht.

BROMBEER21-08-2022 om 16:11

Er is maar 1 iemand verantwoordelijk,  voor deze kloten selectie, en die moet gewoon oprotten, juist ja mjf

Dijk21-08-2022 om 16:39

Spijker op zijn kop.

Herman Badkuip21-08-2022 om 16:47

Onzin Brombeer, ligt gewoon aan de mentaliteit van de meeste spelers! Zou Emmanuel Matuta weleens op het middenveld willen zien bikkelen....Zijn er slechts een paar met een échte wedstrijdinstelling....Te Wierik, Balker én Kalley hebben een over-mijn-lijk-mentaliteit! Ook onze spits van Twaalf miljoen heeft 't even niet meer, snel verkopen!

appie happie21-08-2022 om 16:13

Zelfs bij dames voetbal wordt er harder gespeeld..als dit zo doorgaat dan heb ik zoiets van de groetn.

Niet weer zo' n kutseizoen.dat zou dan het 4de of 5de worden..dat trek ik niet meer.

opa21-08-2022 om 16:34

Als het zo is als jij zegt Brombeer, dan houdt het in dat deze spelers niet beter kunnen, nou dan is het niet best  gesteld met onze Fc

BROMBEER21-08-2022 om 16:55

Sommigen kunnen niet beter en een aantal willen gewoon niet beter. En daar komt bij in de selectie zit ( mede door de vele afvallers) niet goed en hij is ook nog een in onbalans. We missen op cruciale plekken gewoon gogme,  dynamiek, passie en kwaliteit. 

BROMBEER21-08-2022 om 16:51

@ herman wie heeft die dpelers stuk voor stuk gehaald?

Dijk21-08-2022 om 16:57

Badkuip wil vriendje zijn van Fledderus, kom niet aan Fledderus. Wordt met de week slechter dit fc. Nu ook Suslov ontevreden. Heeft wedstrijden niks laten zien kunnen slecht omgaan met kritiek. DRAAK van een wedstrijd. 

 

 

 

Herman Badkuip21-08-2022 om 17:22

Brombeer en Dijk, jullie geloven toch niet dat alleen Mark Jan Fledderus verantwoordelijk is voor het transferbeleid van FC Groningen.....Hoop dat alle spelers ná deze wedstrijd ook gaan inzien, dat hun wedstrijdinstelling écht moet veranderen, anders wordt 't nog erg lastig in dit seizoen! Heb nog wel vertrouwen, dat trainer Frank Wormuth dát voor elkaar krijgt!

Bikkel 21-08-2022 om 18:32

Badkuip ik steun je volledig, vorig jaar was het Buijs waar het aan lag en nu is mjf aan de beurt... hij beslist echt niet in z'n eentje!! 

brummie21-08-2022 om 16:53

Matige wedstrijd, maar belangrijke 3 punten. Sfeeractie was prachtig, en ook het publiek bleef goed achter de ploeg staan. 

Vond Kalley, Postema en Suslov goed invallen. Wormuth en het elftal zijn nog wat zoekende. Vandaag in een 4-2-3-1 opstelling. 

Er zit genoeg kwaliteit in de selectie. Het is aan Wormuth & co om dit  er uit te halen. Heeft tijd nodig blijkt. 

Maar miste vandaag  vooral  gif en energie  in de ploeg.  Steviger duels aangaan. Meer strijd. 

Uiteindelijk zijn we nog maar 3  wedstrijden  onderweg, en valt over verloop van huidig seizoen nog  niet veel over te zeggen. 

Heiky21-08-2022 om 20:18

Kalley kun je weinig over zeggen behalve dat hij er redelijk zonder ontzag inkleunde. Als hij dat zo volhoudt gaat m dat nog aardig wat kaarten kosten. Kan natuurlijk ook een soort van bewijsdrang zijn omdat hij nog relatief weinig gespeeld heeft tot dusver.

Robba21-08-2022 om 16:58

Denk tijd dat we met een linksbenige linker vleugelspits gaan spelen en een rechtsbenige op rechtsbuiten. Ik zou zorgen dat ik die kocht, net als wat Martin Drent vertelde. 2 rappe gasten moeten toch wel te vinden zijn met een redelijke voorzet?

Pelupessy? Ik had liever iemand met duelkracht die er af en toe hard in kleunt. Geen versterking op het moment. Denk ook niet dat het er bij hem in zit. Jammer van de knaken. Iets teveel Heracles connectie dit, minder op statistieken 

Op dit moment ben ik eens met Masker. Te veel middelmaat (van Gelderen, te Wierik, dammers, määta, pelupessy, lundqvist, Abraham, dammers, dankerlui, Joosten, slot, van kraampjes). En ja, daar staan er ook een aantal bij die net gehaald zijn. 

Je kunt beter een goede kern hebben aangevuld met jeugd dan kampioen middelmaat halen.

Maar wat echt mist is dat er NIEMAND is die echt duelkracht heeft. 

Ik hoop dat er nog wat bij komt dat er direct staat..

no guts no glory21-08-2022 om 21:07

Top verwoord. Je slaat de spijker op zijn kop. 

BROMBEER21-08-2022 om 17:12

Mirchelll van bergen van reims proberen te huren, brengt iedergeval diepte i  het spel

Robba21-08-2022 om 20:20

Ex Heerenveen he. Ik dacht meer aan type Issa Kallon voor links en rechts buiten.

Je komt nu op een moment dat Fledderus inkopen heeft gedaan op een bepaald systeem, maar dat Wormuth iets anders wilt qua speelwijze. Gevolg is spelers die budget kosten en niets toevoegen.

Boerentrien21-08-2022 om 17:30

Mooi weer, fantastische sfeeractie, gezellige supporters en ook lelijke overwinningen leveren 3 punten op. Blij met onze doelman!

Herman Badkuip21-08-2022 om 17:34

En wij zij zijn blij met jou Boerentrien!  Lekker positief blijven!

brummie21-08-2022 om 18:07

Helemaal mee eens Boerentrien! 

no guts no glory21-08-2022 om 21:13

Is ook waar. De supporters waren weer top. Wij hebben op de Z side de longen weer uit het lijf gezongen. De sfeer actie was geweldig. Gelukkig door ESPN goed in beeld gebracht heb ik begrepen. NOS studio neus liet er weer niets van zien. Schandalig. 

Bayco21-08-2022 om 17:37

Allereerst complimenten voor de supporters... fantastisch..

 

Verder 3 punten welkom...  verder  was spel niet zo best heb idee dat wormuth heilige huisje omvergooid.... en spelers daar nu openlijk over klagen. Neem een suslov in de media vindt dat hij 1 van de beste spelers van  fc is... meneer presteerd na vertrek van buijs geen drol meer.....sorry maar dan speel je niet...  terechte keuze ....

Aan de andere kant snap ik wormuth ook niet ... bv geen van gelder op rechts....

 

Maar de trainer zal visie hebben en de club wil professioneler worden. Dingen moeten worden veranderd....

 

Maar of dat al in 1 seizoen lukt...

BROMBEER21-08-2022 om 17:41

@ badkuipie , hij is er wel hoofdverantwoordelijk voor en in het grote mensenleven is het nu eenmaal zo ... taken kan je delegeren,  verantwoordelijkheden niet. Als jij niet funcioneert ga he er ook uit.

Oeleoptak21-08-2022 om 17:46

Nog steeds mensen die beweren dat er genoeg kwaliteit in de selectie zit. Waarbij een Masker wijst op voornamelijk middelmaat. Wat ik ook vind. Daarbij zegt iemand dat de TD niet alleen de spelers aantrekt. Ik zeg, hij is eindverantwoordelijk dus hij is echt degene die het niet goed doet. Als hij beroerde scouts heeft moet hij zien betere te krijgen. Zo is het nu eenmaal. Iemand zegt dat hij deze wedstrijd felheid en passie mist. Dan zeg ik dat dat al heel lang zo is. 
de trainer doet er genoeg aan maar van karrenpaarden maak je geen renpaarden. De trainer beloofde dat hij er  strijd in zou brengen. Tot dusverre lukt dat nog niet. We zullen zien...

Rob197021-08-2022 om 17:56

Als je op bepaalde momenten met strak inspelen en driehoekjes maken je volledig vrij kunt spelen, waarom kun je dan niet verder vooruit voetballen om gevaarlijk te worden? Dit is een raadsel waar ik de oplossing nog niet voor heb, maar wat ik wel weet, is dat de selectie te groot is met hetzelfe soort spelers, er geen bijzondere speler tussenuit, die iets speciaal kan doen. Deze spelers zijn er waarschijnlijk wel, maar worden niet in hun kracht gebracht.

Tempo is in eerste instantie veel te laag, en het naar voren voetballen lukt niet omdat er twee dezelfde middenvelders naast elkaar staan die het broodnodige doen, maar niet het voortouw nemen en ruimte creeeren om lekker te gaan voetballen. Dit kan van Kaam in dezelfde vorm ook, en misschien wel beter. Het is geen elftal die samen afjaagt, of de tegenstander vastzet, het loopt allemaal maar wat, en doet wat er op hun afkomt.

Dit is wel een serieus probleem, en als Wormuth dit niet snel tackelt, glijdt het hem net zo snel onder de vingers vandaan als in Almelo, aan het eind van het seizoen.

Het gros ontevreden spelers is ook wel erg hoog en daarvoor moet je wel manager zijn om dat te kunnen oplossen, en ik denk dat de huidige technische staf dit niet onder controle heeft. Vorig jaar was er nog een aimabele tweede trainer, die er iets leuks van maakte, maar dat zie ik ze nu nog niet echt doen.

Wormuth mist dat een beetje door zijn Duitse mentaliteit, die hij vergelijkt met zijn spelers, en dat valt hem tegen. Bij Heracles kon hij met een veel kleinere selectie, sneller een team vormen, maar hij heeft nu echt iets te managen en dan ook nog op te bouwen, en dat is niet makkelijk.

Zal een bittere pil worden, zolang er geen leider in het veld rondloopt, die het voortouw neemt, en daar de spelers die verzaken even op hun nummer zet. Fledderus, mag nog even aan de bak.

campesino21-08-2022 om 18:18

Klopt aardig wat je schrijft. Met pelupesy in het veld loopt Duarte er voor lul bij. Soms spelen ze zich netjes onder de druk uit, maar dan gaat de bal weer naar achteren. Totaal geen diepgang in het veld. 

Na de wissels speelden ze 4-4-2 en werd het iets beter. Met Postema en suslov heb je in ieder geval meer strijd. Met kalley ook, maar dat is een ongeleid projectiel. 

Maar goed, mooie dag gehad, fantastische sfeeraktie inderdaad, lekker zonnetje en 3 punten. En punten zijn misschien wel het beste recept om wat zelfvertrouwen te kweken

Bayco21-08-2022 om 18:23

Suslov strijd..!!  Dan heb ik vast zijn geirrireerde over paard getilde tweeling broer zien spelen..

Suslov presteerd echt niets.. en moet nu gewoon vechten voor zijn plekje. En dat zint meneertje niet.. nu je zo uitlaten in de media..zou ik hem.ff buiten selectie laten.

 

Sorry heb het ff niet op met hem.. tis een vervelend mannetje geworden. Hoop dat dat verandert.. en hij weer aardig gaat spelen.. want ook hij is een middelmatige speler... die maar zelden iets extra brengt

 

Heb maar 1 speler zien vechten voor een plekje.. en dat was kalley..

Zeeman21-08-2022 om 18:28

IDD het was om te huilen en vooral hoe Kasanwirjo erbij liep, manman sjoksjok, leek wel totaal ongeinteresseerd te zijn, veel ging fout bij hem.

Begrijp dan ook niet waarom die niet is gewiseld tegen Van Gelderen.

Er was ook voldoende gelegenheid, vooral 1e helft om voorzetten te geven vanaf links, maar elke keer werd de bal weer teruggespeeld richting eigen helft.

Is er dan niemand die een fatsoenlijke voorzet kan geven? ipv tikkie terug?

2 Goeie buitenspelers met een fatsoenlijke voorzet zou erg wenselijk zijn.

opa21-08-2022 om 18:37

Bayco, helemaal eens,, ben je een van de beste elf of denk je dat je bij de elf hoort, en dan roepen moet ik maar een transfer regelen,, ...waar heen????

Johan21-08-2022 om 18:38

Valt me op dat hier veel afgeven op spelers die niet op hun eigen posities gebruikt worden en goh hoe zou het toch komen dat er zoveel onvrede in de selectie is? Dan hierbij nog een keer de oproep zet spelers op hun eigen posities neer. Dat gezeik op Suslov tja....Die wordt ook vanaf dag 1 als een lulletje behandeld door onze nieuwe toptrainer. 

brummie21-08-2022 om 18:41

Wormuth is een ervaren trainer en zal, hoe groot de selectie ook is, de groep moeten managen en zijn ideeën overbrengen naar de spelers. 

Posities zijn bij FC nu dubbel bezet, tov vorig seizoen. Een behoorlijke verbetering. 

Ben blij met de 3 punten, uiteindelijk gaat het om het resultaat. Het was heerlijk weer, uitstekende sfeer, en fijn om weer met vertrouwde gezichten om je heen wedstrijd te beleven. 

Wil nog een lans breken voor Suslov. Vanaf de voorbereiding gaf Wormuth al aan niet goed te weten wat met Suslov te doen. Heeft linksback gestaan en linksvoor.  Dat voelt zo'n jongen natuurlijk ook hij niet onomstreden is onder Wormuth. 

Kan me voorstellen dat hij in emotie nu dingen roept. Wellicht niet verstandig, maar kan hem wel begrijpen.  Heb net het interview gezien bij Noord. Vind hem keurig alles verwoorden. Begrijp niet dat Wormuth zonder uitleg deze jongen naast de basis zet. Suslov wil nu zelf het gesprek aangaan met de trainer.  Suslov geeft aan prima links of rechtsbuiten te kunnen  spelen.  Speelt hij ook bij nationaal elftal.  Nummer 10 of middenveld is ook goed, afhankelijk van het systeem. Wordt vervolgd. 

Henk196121-08-2022 om 19:06

Wat een slechte wedstrijd kwa voetbal en inzet nog slechter dan tegen Volendam. Keeper prima, Balker en ter wierik ok de rest zwaar onvoldoende. Ik denk dat er veel meer aan de hand is bij FC gezien alle problemen van afgelopen tijd, ontevreden werknemers/ Spelers en het word er ook niet beter op volgens mij. Ik heb al vaker gezegd ze moeten eerst de groep kleiner maken en al diespelers die over zijn weg doen wordt het voor de trainer ook stuk overzichtelijker.

En wat Suslov betreft gewoon terug knokken op positie 10, en als je dat niet kan lekker op de bank  zitten.

Durovski21-08-2022 om 19:30

Ik vond Oratmangoen beter dan Suslov, verder hebben wij technisch betere voetballers dan GH Eagels. Maar waarom spelen we steeds terug en breed, dodelijk saai en gevaarlijk, slecht voor mijn hart. Ik zat de 2e helft achter de FC goal en doordat de Eagels zo slecht waren hebben we niet met 1-3 verloren. Betere voeballers hadden er wel 3 gemaakt. Gelukkig maar 3 punten in de knip.

brummie21-08-2022 om 20:03

Utrecht haalde reeds 13 spelers en wil na rampstart nog 2 spelers halen bij Ajax en Cambuur. Over beleid gesproken. 

Nee geef mij dan maar onze FC!  

Bayco21-08-2022 om 20:16

Wil nog 1 ding zeggen .

Dat vanwege alle gezeur enz ik het prachtig vondt dat onze spelers de tribune op ging om onze minder valide supporters te begroeten. 

 

Echt pluim voor spelers ook al was miss wel verplicht

BROMBEER21-08-2022 om 20:18

Dat is ook goed brummie. Als dit het niveau is en ze strijden ervoor dan is het dat ok, en moeten we dat accepteren   maar ga da n niet al beleidsmakers roepen , structureel subtop en binnen 5 jaar na de grote matkt. Want dat lan ik je garanderen dat gaat met deze visie en technisch beleid niet gebeuren. 

RooieRed21-08-2022 om 20:38

Ach ja, de verliespartij tegen 020 met Anthony gaf helder het kwaliteit (lees geld) verschil aan. Terechte nederlaag.

Tegen Volendam was de arbitrage nadrukkelijk in het nadeel van FCG. Nu waren we tegen GAE een lucky FCG. 

Per saldo zijn de 4 competitie punten terecht, dat hebben we verdiend.

Jammer dat de Noordelijke Media er genoegen in lijkt de scheppen om negatief te doen over onze FCG.

Er is niet zoveel aan de hand, het team moet alleen wat stabieler gaan voetballen. Dat gaat Wormuth echt wel lukken! 

Bombarda779121-08-2022 om 20:43

Waarom gaan we nog heen eigenlijk? Persoonlijk ga ik heen om er een biertje te drinken, wat bij te lullen met vrienden en voetbal is bijzaak. Het was lekker weer. Mooie sfeeractie. Oh ja, we wonnen ook nog. Voetbaltechnisch ging het als volgt: centrale verdediger speelt naar een back, de back speelt naar de flankspeler, de flankspeler (benauwd door de vele concurrentie) neemt geen risico en speelt de bal terug naar de back, de back opzij naar de centrale verdediger en dan opnieuw via de andere kant. Ook daar komt de flankspeler er niet door en dus maar weer terug. Stel je voor, volgende week moet ie banken... Dus. De selectie mag hooguit uit 22 spelers bestaan, inclusieef veelbelovend talent. Dat was vroeger ook zo. En toen was inderdaad alles beter. Zo goed wordt het niet meer. Met alles niet. Al die ideeen, lopende mensen, weet ik veel, ik zou de jongens de opdracht geven om een doelpunt te maken. Das de basis. Oh, en wat Cruyff altijd zei: Op moment dat je de bal aanneemt, weet je al waar ie naar toe moet. Nu moeten ze steeds eerst kijken. Tis wat. Blijf gewoon gaan hoor. Het is wel een fijne fansite geworden, veel reacties. Dat clubje azijnpissers is weg. Wat een schreeuwlelijkerd eigenlijk die Wormuth hahaha. Nou mooi drie punten erbij en JSL is een geweldige kerel! 

no guts no glory21-08-2022 om 21:36

Prima gerelativeerd. Ik heb de neiging mij veel teveel op te winden   Leef ook enorm mee. Maar je hebt helemaal gelijk. Ik vond het bier ook weer prima smaken en de sfeeractie was top en de sfeer was ook goed. 

brummie21-08-2022 om 20:53

Brombeer, je zal toch als club doelstellingen of ambities moeten bepalen. FC heeft dit seizoen op plek 8 gemikt, en in de komende jaren (voor 2026) een keer op de grote markt te staan met z'n allen.

Denk dat doelstellingen realistisch en ook haalbaar zijn. Zowel de korte als lange termijn. Je weet uiteraard nooit of een doelstelling behaald gaat worden. Wel is het zo dat FC de laatste jaren ern financieel gezonde basis aan het neerleggen is om de komende jaren sportief te gaan groeien. 

Persoonlijk heb ik er wel vertrouwen in. Heb het idee dat directie weloverwogen te werk gaat richting toekomst. 

Maar de factor geluk, speelt ook mee. Het moet ook in tijden weleens meezitten. Voetbal is heel opportunistisch, en clubs gaan van grote successen naar diepe dalen, en andersom. 

FC heeft een redelijk constante prestatiecurve op de ranglijst de laatste jaren. En dat is gezien de jonge selectie en nieuw beleid best knap. 

Uiteindelijk gaat het natuurlijk om ons, supporters. Iedere supporter zal FC met andere ogen zien, en zijn of eigen gevoel hebben over de club. Een ieder zal wedstrijden ook anders beleven. Ik ben erg blij met de 3 punten vandaag, dat was voor mij het belangrijkste. Dat de wedstrijd matig was, is voor mij veel minder belangrijk. Ik heb me prima vermaakt op de tribune.

Kan me ook voorstellen dat anderen juist meer kijken naar het veldspel en minder naar het resultaat. 

 

 

 

Hoekie21-08-2022 om 21:00

Ik heb na de wedstrijd met stijgende verbazing de reactie van Frank Wormuth aangehoord. De basistechniek van de spelers zou niet deugen en hij was verbolgen over het feit dat een aantal bankspelers vindt dat zij in de basis horen te staan. Op de vraag of en zo ja wanneer hij het spul aan de loop krijgt, is het antwoord: geen idee. 
De bal van A naar B vinden ze moeilijk zei hij. 

Als je solliciteert als coach bij FC Groningen behoor je goed voor te bereiden en weten in welke situatie je terecht komt. M.a.w. Hij heeft zijn huiswerk niet gedaan als hij verbaast is over het gebrek aan basiskwaliteit. De selectie speelde onder Buijs 4 jaar op dezelfde wijze. Met een vijfmansverdediging en een ondertal op het middenveld werd destijds steevast de lange bal gegeven. Van A naar B en zo naar het midden en dan de aanval opzetten is nooit een sterk punt geweest. 

Ik ben benieuwd of de spelers dit goed gaan oppakken want deze trainer verwacht van spelers die op posities moeten spelen die ze niet gewend zijn (Kasanwirjo en Suslov) ook nog eens een geheel andere speelwijze. 

Wat Strand Larsen betreft: hij was voor mij de man van de wedstrijd met Balker en Verrips als goede tweede en derde. Misschien moeten een aantal criticasters de wedstrijd nog maar eens terugkijken want hij trok en sleurde de hele wedstrijd en verwerkte 80 tot 90 %  zeer lastige ballen erg goed. Onze Noor heeft niet 1 fatsoenlijke voorzet gehad en dan speel je blijkbaar een slechte wedstrijd. 

brummie21-08-2022 om 21:24

Goed verhaal Hoekie. Buijs speelde ook vaak met een 4 mans achterhoede, maar het team kon in wedstrijden schakelen naar 3 of 5 mans verdediging. M.a.w. het team had de discipline om vooraf en tijdens  wedstrijden te variëren.

Uitspraken Wormuth verbazen mij ook. Maar over de aanstelling van Wormuth heb ik me reeds geuit op dit forum toen hij aangesteld werd. Neemt niet weg dat het nog veel  te vroeg is voor conclusies. 

Johan21-08-2022 om 21:55

Eens met Hoekie op dat man vd wedstrijd gedeelte na. 

JPS22-08-2022 om 12:06

Jongens jullie maken elkaar allemaal gek. Deze trainer heeft echt wel een idee maar gaat dat niet allemaal voor de microfoon uitleggen. Dat spelers een basistechniek missen is duidelijk. Het zijn eenheidsworsten die kwaliteit missen voor de subtop. Ter Wierik mag dan inzet hebben maar voetballend erg mager.Balker lekker snel, verdedigend kan die progressie makenmaar opbouwend slecht. Kalley is dynamischer en harder dan Maata. Kasanwirjo is geen rechtsback. Middenveld zou Duarte of Pelupessy moeten staan niet beide. Suslov opLundqvist zijn plek want die mogen ze gelijk wegdoen.

val21-08-2022 om 21:14

Opnieuw liet FCG zien (nog) geen team te zijn. Er ontbreekt opbouwende kwaliteit vanuit de laatste linie, creativiteit op het middenveld en snelheid op de flanken voorin. Benieuwd wat Arjen Robben vandaag de directie heeft geadviseerd en komt hij nog terug in een functie bij de FC. Verder viel op;

- net als bij vorige thuiswedstrijd deed Leeuwenburgh de warming-up niet met de andere keepers maar samen met de wisselspelers. Dit hoeft geen bijzondere betekenis te hebben maar is wel anders dan vorig jaar.

- Dankerlui en Joosten zaten niet bij de wedstrijdselectie. Is dit een voorbode (net als bij de Leeuw) van een naderend vertrek?

- spelers via de pers hun onvrede uiten. Eerst van Kaam daarna Dammers, Strand Larsen en nu Suslov. Wat heeft het voor zin en wie is hiermee gediend ?

Bierboer21-08-2022 om 21:17

Vond de eerste 15 a 20 minuten redelijk. Zaten in mijn ogen feller in de duels en te wierik gaf in mijn ogen signaal af door de duels niet te schuwen (kreeg in mijn ogen onterecht geel) Ze probeerden vooruit te spelen en kwamen onder druk er een aantal keer goed uit. Spel zakte daarna snel af. Verrips wel een geruststelling, straalt zelfvertrouwen en rust uit en is klemvast. Balker vond ik ook aardig spelen. Overige spelers hebben niet de instelling te willen winnen ten koste van alles. Aanvallend vrij matig. Als het voetballend niet lukt kun je in mijn ogen met strijd en fanatiek duels aangaan nog compenseren. Dit mis ik wel. Als dit niet veranderd wordt het lastig punten halen. 

BROMBEER21-08-2022 om 21:32

Ik ben er steeds minder van overtuigd dat wij het spelers materiaal hebben om wormuth zijn visie  goed te kunnen uitvoeren. Dit vergt namelijk heel veel discipline en beweging zonder bal. Net de punten waar fcg absoluut niet in uitblinkt. Daarbij vraag ik me ook echt af, of de oude schoolmeester wormuth,  de jonkies ( niet allemaal hoor)van de selectie wel weet te overtuigen van zijn visie. Want je ziet een aantal altijd gewoon maar wat doen ,bijv. Kasanwirjo,  suslov, lundqvist. Volgens mij.  Waarbij het aankoopbeleid ook niet in zijn voordeel  werkt. Mijn mening is dat groningen niet  aantrekt om op een bepaalde positie door te selecteren of spelers haalt wat bij een bepaalde speelstijl  past, maar meer wat er beschikbaar is en war ze veel grld nog aan kunnen verdienen 

Rob197021-08-2022 om 21:48

Off-topic, ik weet niet of ik er naast zit, maar is het niet beter om het contract van Valente eerst open te breken voordat hij meer en meer speeltijd krijgt, deze jongen loopt straks gratis de deur uit. (Contract 2023).

Johan21-08-2022 om 21:54

Eens. 

BROMBEER21-08-2022 om 22:42

Helemaal eens , was echt een positieve verbetering vanmiddag 

BROMBEER22-08-2022 om 08:22

Maar je denkt toch niet dat valente nu nog bijtekend, met alle trammelant die fleddie veroorzaakt hij is niet  gek.

Er is geen speler die niet zonder trammelant vertrekt bijna of waar de beerput opgengaat inzake fleddie.

Wat dat betreft sloeg van Hanegem de spijker op zijn kop met zijn interview dit weekend.

frankism21-08-2022 om 22:27

we missen een El Messaoudi of Matusiwa op het middenveld. Teveel ballerina's en niemand die de mouwen opstroopt. 

 

Dat is mi een rol dit Suslov prima op zich zou kunnen nemen. Gif genoeg, power genoeg. Maar dan moet ie ophouden met zn maniertjes en zich druk te maken om randzaken. Als ie echt een leider is/wil zijn, kan die nu gaan opstaan en voorop in de strijd.

Johan21-08-2022 om 22:42

Moet hij er wel eerst neergezet worden...

Ronnie 22-08-2022 om 08:16

Op ESPN geeft de heer Wormuth een welhaast onbegrijpelijke analyse van de afgelopen periode. En dan bedoel ik niet zijn slecht te berstaan nederlands, dat zou flauw zijn.

Ik bedoel de opmerking dat hij een selectie heeft die uit balans is, teveel middelmatige spelers kent en dat deze verwende kleuters nog geen bal over 10 meter naar dezelfde kleur kunnen schieten.

Dat is te bizar voor woorden echt. Fc heeft nmlijk onder buijs na de winterstop geen fatsoenlijke wedstrijd gespeeld en bijna dezelfde selectie gehouden. Wat verwacht Wormuth dan, of zou mark jan beloftes hebben gedaan die niet worden nagekomen?

Hoe dan ook, na 3 wedstrijden trainer ontevreden, spelers ontevreden, publiek ontevreden en jan lul technisch directeur tevreden over wat hij uitspookt. Wat een drama selectie. 

BROMBEER22-08-2022 om 09:37

En wie is daar dan hoofdverantwoordelijk vor ronnie?

brummie22-08-2022 om 08:31

Selectie is to.v. vorig seizoen toch aardig versterkt. Met Verrips, Mäatä, Musampa, van Gelderen, Oratmangoen en Pelupessy. Daarbij na lang blessureleed Balker terug in het 1e elftal. Balker, Pelupessy, Verrips en Mäatä zijn op dit moment gewoon basispelers. 

Verder mag je verwachten dat de jonkies zoals Kasanjawiro, Suslov, en Postema (alle 3 20! jaar) zich steeds beter gaan ontwikkelen. 

Alleen Björn Meijer is vertrokken  als 'sterkhouder'. Hij speelde maar een half seizoen voor FC. 

 

Off Topic: Björn Meijer werd door zijn goal Matchwinner bij Brugge. Danny Buys stuurde een debutant het veld, die scoorde 2 doelpunten, waaronder de winnende (5-4 winst). Leuk om EX FC'ers te volgen...

BROMBEER22-08-2022 om 10:11

Brummie alleen verrips is tot nu toe een echte versterking gebleken, ook pelupessy grossiert in risocoloze balletjes breed en achteruit en is niet het breekijzer, balafpakker en leider zoals voorafgedacht en gezegd werd door onze td. En bij de jonkies heb ik sterk het idee dat er weinig of geen klik met de oude schoolmeester wormuth en zijn filosofie over voetbal en de taken, arbeid, intensiviteit,  en disipline wat daarbij hoort, misschien wel generatiekloof maar hij weet ze niet te raken volgens mij.En dan zeg je dat 3 jonkies zich aan het ontwikkelen zijn, waar dat op gebaseert is joost mag het weten maar volgens mij staan   3 ( en ook bijv. een van kaam) al sinds begin van het jaar stil in hun ontwikkeling en zijn er ook niet beter op geworden sinds wormuth is gekomen

Oeleoptak22-08-2022 om 10:01

Brummie

Wat betreft de jonkies heb je gelijk, die kunnen zich nog ontwikkelen. Maar dat de nieuwe spelers de selectie beter hebben gemaakt, geldt alleen voor de keeper denk ik. Musampa weet ik niet, nog niet zien spelen. Maar de anderen lijken me meer op wat we al hadden. En dat is vooral middelmaat, op Balker na, die aangenaam verrast. Voor de rest heeft Wormuth gelijk, middelmaat en matigheid overheerst. En als er dan ook nog geen passie en strijd is wordt het erg moeilijk. Niet voor niks stond Buys naast de lijn te brullen. Ben benieuwd wat de uitspraken van de trainer doen met zijn verhouding met de TD. Denk dat de trainer zich ook wel gaat bemoeien met toekomstige aankopen. In mijn ogen heel prima. En hoe nu verder. We hebben tientallen spelers, bijna drie elftallen waarvoor bij andere clubs voorzover waarneembaar weinig belangstelling is, logisch. En hoe kijkt Gudde nu naar zijn TD. Ze zaten naast elkaar op de tribune, zuur kijkend allebei. Wordt vast vervolgd.

Marco22-08-2022 om 10:32

Laat Groningen Van der Streek en Mahi ophalen bij Utrecht. Beide zijn ervaren spelers met scorende vermogen en een directe versterking voor het elftal.

 

brummie22-08-2022 om 10:39

Verwacht dat voor de transferdeadline, Joosten, Dankerlui en Dammers vetrokken zijn naar andere clubs. Daar is best belangstelling voor. J van Kaam en Kian SLor zijn spekers uit eigen jeugd, hebben verder niets gekost. Zij zullen ook vertrekken. 

Nieuwelingen mogen toch ook de tijd hebben om te wennen? Vond Pelupessy gsiteren juist wel sterk. Is niet opvallend aanwezig, Is ook een van de spelers die de meeste KM maakt. Pelupessy is natuurlijk geen typische balafpakker of breekijzer. Meer een verbindingspeler in de as met leidingevende kwaliteiten. Hij is diegene die meer balans in het elftal brengt. 

Ben het met Brombeer eens of hij jonge spelers naar zijn hand kan zetten en ze weet te raken. Vind uitspraken Wormuth ook niet echt handig in de media. Zeer jonge spelers zoals Kasanjawiro, Suslov en Postema zijn nog grillig en presteren nog niet constant. Dat mag je ook niet van deze spelers verwachten denk ik. Een trainer moet zich niet teveel bemoeien met aankopen vind ik. Trainer is een tussenpaus, en directie bewaakt zowel korte als lange termijn. 

Laten we vooral niet vergeten helemaal nog aan het begin van de competitie te zitten. In de eerste helft tegen Volendam lukte het allemaal wel. Ook tegen GAE startte FC goed. 

BROMBEER22-08-2022 om 11:04

Zowel volendam als eagles voetbalden veel makkelijker als groningen, er zijn geen spelers die bewgen zonder bal en daardor is het allemaal veel te statisch  en gebrij. Aanvallend is er totaal geen plan en vindt dan ook neit dat er na 10 @ 11 week ook maar enige lijnen zichtbaar zijn uit de hand van wormuth. Het is nog slechter als vorig jaar, toen werd er tenminste met het mes tussen de tanden gevoetbald en stond er nog iets van een organisatie. Als eagles iets slimmer was en er een paar hadden lopen voorin die een beetje konden voetballen, dan ga je er gewoon met 1-3 1-4 af, was niet raar geweest.

opa22-08-2022 om 11:16

Ik heb nog nooit een trainer mee gemaakt die zijn beste spelers niet opstelt

TomOkker22-08-2022 om 14:52

Wie mag dat dan zijn opa?

b.raatjes196622-08-2022 om 11:41

Nou daar ben ik het niet mee eens ik denk dat suslov eerst bij zich zelf te rade moet gaan doe ik wel mijn best nu hij is niet in vorm dan kun je van wormouth niet verwachten dat hij hem opsteld dat is logisch dus hij moet nu opstaan en zich beter laten zien 

b.raatjes196622-08-2022 om 11:47

En het heeft voordeel nu weet de speler wat hij beter moet gaan doen dus een keer op de bank zitten is niet erg nu weet hij dat hij keihard moet werken aan zijn vorm terug te krijgen 

BROMBEER22-08-2022 om 11:47

Ik zou proberen om mitchell van bergen van stade reims t huren, een speler die er direct staat en brengt snelheid en diepte in het spel

Fan op afstand22-08-2022 om 12:01

Had eigenlijk niet de intentie om te reageren maar bepaalde uitspraken dagen mij toch uit dit wel te doen. Wat betreft Suslov kan ik best begrijpen dat hij op de bank zit als hij uit vorm is. Daarnaast de arrogantie om zelf te zeggen dat je de beste speler van de FC bent is wel een vorm van zelfoverschatting. Heb namelijk tot op heden nergens gelezen dat er een grote buitenlandse club voor hem in de markt is. En dat zou je zeker nu verwachten omdat hij nu nog voor een betaalbaar bedrag te koop is. Daarnaast zijn de uitspraken van JSL wat betreft een transfer begrijpelijk, zelfs de uitleg in de media aangaande de situatie en zijn eigen gedachte hierover maar het kweekt alleen maar onrust. En het overschot aan spelers bij de FC die ze blijkbaar niet kwijt kunnen zorgt voor onrust. Een nieuwe trainer met nieuwe ideeën over hoe voetbal te spelen met wie, draagt ook niet bij aan de rust. Ook al omdat ik vind dat er bij de FC te veel van hetzelfde rondlopen van hetzelfde niveau. Wat dat betreft valt Fledderus te verwijten dat hij te snel zijn selectie rond wilde hebben. Nu heeft hij op bepaalde posities teveel kandidaten. Had beter eerst wat kunnen verkopen en dan gerichter de transfermarkt op te gaan. Had voor de overblijvenden meer zekerheid gegeven. En koop of huur eens spelers uit een sterke competitie. Trek eens de portemonnee. En haal geen spelers als Mahi zoals eerder gesuggereerd is want die heeft ondertussen zoveel clubs gehad dat je je af moet vragen waar dat nu aan ligt. En Mahi komt nog geen lantaarnpaal voorbij. Ga eens in het duurdere segment spelers kijken en koop er dan minder maar wel spelers die de FC naar een hoger niveau kunnen brengen. En kijk eens in andere werelddelen. We hebben bijvoorbeeld prima spelers gehad uit het Oostblok of Japan. Als je spelers uit het hogere segment binnenhaalt gaat dat zeer waarschijnlijk ook positieve invloeden hebben op de jeugd. Kijk maar naar Robben. Voetballers met voetbalgogme waar de rest zich aan op kan trekken. Want zoals het er nu uitziet is de Grote Markt ver weg.

BROMBEER22-08-2022 om 12:14

Suslov wordt een gevalletje Hrustic gaat voor een appel en een ei weg straks, bij groningen ook bewezen heeft daat we niet met dergelijke talenten met een iets ander karakter om kan gaan en op de juiste manier begeleiden zodat ze het beste uit zichzelf  naar boven halen.  en hrustic doet het toch heel behoorlijk bij een europacup winnaar, geen basis maar pakt veel minuten mee. Dit vraagt bij dergelijke jongens maatwerk en niet zoals nu  bij groningen gebeurt, en ja ook hier is fleddie weer verantwoordelijk voor. Want welke talenten zijn de laatste jaren echt door gebroken en tot bepalende spelers uitgegroeit. Meijer ( half seizoen heel goed gedraaid , maar vooral ook door zijn eigen karakter, JSl ( zoveel talent dat hij zelfs bij viboa 8  was doorgebroken) , ludovit reis  en dan vergeet ik er vast no g wel 2 of 3 over de afgelopen jaren, maar dan houdt het echt wel op.

TomOkker22-08-2022 om 15:10

Hrustic kon zich hier niet onderscheiden, nee ik begin niet weer over die vuurpijlen, bij Eintracht heeft ie iets meer kwaliteit om zich heen waardoor het wat makkelijker voetballen is. volgens mij heeft FCG weldegelijk bewezen om met talent uit oostelijke richting weten om te gaan. Tadic, Kostic en reuzendoder Memi. Daarbij hebben ze Matavs toch uiteindelijk ook aan de praat gekregen. Ik vind het allemaal wel een beetje ongelukkig dat Suslov net als zijn vriendje JSL, zijn ongenoegen via de media uit. Het zou mij dan ook niks verbazen dat MJF al druk achter de schermen bezig is om goede vervangers te zoeken. Want het woordje onbelans schuilt meer in dan wij wellicht vermoeden.

Marco22-08-2022 om 12:23

Ik denk dat we als supporters wat realistischer moeten zijn. Als Groningen zich 34 wedstrijden ingraaft dan kunnen we op de counter de play-offs halen. Willen we vermaakt worden bij de thuiswedstrijden dan doen we mee voor plek 10-14.

Omdat we geen afbraak voetbal meer willen zien en een elftal zonder veel vechtlust hebben, wordt het leuk aanvallend voetbal en geen Grote Markt. 

brummie22-08-2022 om 12:35

@Brombeer, er zijn aardiog wat spelers doorgebroken en ook (zeer) goed verkocht. Daar mag je Fledderus ook wel wat credits voor geven. Het is niet allemaal zo zwart wit. Spelers bij FC liggen goed in de markt, er staat kapitaal op te veld. Dat is een verdienste van de club. In principe zijn Kasanjawiro, JSL, Sulsov, Ngonge & Duarte allemaal spelers die gezien hun jonge leeftijd nog een mooie trandferopbrengst kunnen opleveren. Daarachter zitten nog jonkies als Posterma, Mäatä etc. 

De portomonnee trekken om duurdere spelers aan te trekken of te huren, biedt ook geen garantie. 

 

BROMBEER22-08-2022 om 12:55

@ brummie  doorgebroken en dan bepalend zijn is heel wat anders .noem  maar es wat op dan van jongens uit EIGEN JEUGD  die buiten de genoemde jongens  echt bepalend voor een team zijn geworden bij fc groningen. En van de 4 spelers die jij hier boven noemt is het maar afwachten of ze echt een constant seizoen kunnen gaan draaien en dan hoeven ze nog niet eens bepalend te zijn. Bij de eerste 3 zie ik dat nog niet zo 1,2,3 gebeuren en waarbij ngonhge gisteren alweer heel ver wegzakte. In het geval van duarte is het gewoon zo dat hij door wormuth niet in zijn kwaliteit wordt gebruikt, namelijk opendraaien en het  spel versnellen naar voren , en ik denk dat hij binnen afzienbare tijd voorbij gestreeft wordt door valente.

Wel een speler die het inzich heeft om bepalend te worden voor fcg, alleen hij heeft jammer genoeg maar een contract 2023 en gaat zoals het het nu lijkt niet bijtekenen, want een aantal italiaanse clubs heeft hem in het vizier.

Herman Badkuip22-08-2022 om 13:11

Denk er in grote lijnen hetzelfde over als Brummie, je kunt wel elke keer Mark Jan Fledderus overal de schuld van geven, maar hij doet ook alleen maar zijn best voor FCG. Natuurlijk maakt ook hij fouten, net als wij allemaal, dat is inherent aan de lastige job, die hij heeft voor onze voetbalclub. Je kunt echt niet stellen, dat FCG niet goed heeft ingekocht voor dit lopende seizoen. Trainer Frank Wormuth moet alleen de juiste samenstelling nog vinden voor de spelers uit zijn té grote selectie. Daarnaast hebben wij een aantal spelers nog niet écht aan het werk gezien in de eerste drie wedstrijden. Zelf verwacht ik veel van Nordin Musampa als linker centrale verdediger, lijkt mij een prima optie samen met de verrassende Radinio Balker. Ook Emmanuel Matuta wil ik wel eens aan het werk zien als breker op ons middenveld. Net als Brummie ben ik niet zo somber over dit seizoen, denk dat wij pas na zo'n wedstrijd of 10 kunnen beoordelen of wij in het linkerrijtje mee gaan doen óf voetballen voor de plekken 10 t/m 14. Na drie wedstrijden staan wij met nog twee noordelijke clubs op plek 8, niet verkeerd toch....? Natuurlijk moet 't voetbal nog een stuk verbeteren, heb écht nog wel vertrouwen dat dat gaat gebeuren, als de onrust van de transferperiode voorbij is! Verwacht zelf dat JSL komende week wordt verkocht, misschien is die Lidberg van Go Ahead Eagles een goede vervanger voor hem? De optie van Brombeer voor een echte snelle rechtspoot op rechts als Mitchel van Bergen is ook niet verkeerd. Denk trouwens dat die Määttä wel een paniekaankoop is van MJF.....we hadden immers al twee prima linksbacks in huis met Yayha Kalley, die 't dit seizoen gaat maken én Nordin Musampa...

Rob197022-08-2022 om 13:42

#Herman, als wij vooruit willen met de Fc, dan is het verstandig om niet de nummer 9 van Go Ahead te kopen. Ten eerste het is een anti-voetballer, die alleen maar overtredingen maakt, en op heel veel talent heb ik hem niet kunnen betrappen. Zijn eerste beuk na 1 minuut, had ook al een rode kaart kunnen zijn. Dit soort stommiteiten, levert helemaal niets op.

Go Ahead heeft niet zoveel bijzondere spelers, alleen nummer 8 en 7 konden meekomen, en lieten nog wat aardige dingen zien. Ik mag hopen dat wij de beste, buiten Noppert van Go Ahead hebben gehaald. Cordoba, leek ook een topspeler, en helpt bij Fortuna ook de grootste kansen om zeep.

het blijft moeilijk om de juiste te halen, maar laat Fledderus eens met de juiste mensen scouten, en betrek daar alstublieft een Arjen Robben bij, een echt voetbalden, die een speler op waarde kan inschatten. Maata, is ook gehaald om er direct te kunnen staan, maar helaas is hij daartoe nog niet in staat. Het halen van spelers is daarom wel belangrijk, want deze jongen heeft eigenlijk een valse start. Persoonlijk zou ik hem een linie doorschuiven. Hij komt als verdediger veel en veel te kort, niet wendbaar, onwennig en nog geen handelingssnelheid genoeg. Dit is wat ik bedoelde met scouten op data, er komt meer bij kijken, helemaal als je een stapje hoger gaat.

Dit geldt ook voor Strand Larsen, hij is gevleid door de belangstelling, maar voor hem is het echt beter om nog even te blijven, hij leert nu de dingen die hij nog tekort kwam, balafschermen, korter aannemen, ruimte kiezen, en een aanval opzetten zoals het hoort door de juiste keuzes te maken, dat kan hij nu nog tegen zwakkere tegenstanders maar als hij nu ook al in grotere competities gaat spelen, redt hij het nog niet. 

Herman Badkuip22-08-2022 om 15:38

# Rob1970, als je een centrumspits wil beoordelen, moet je niet naar één wedstrijd kijken, al moet ik zeggen, dat hij het onze centrale verdedigers best wel lastig maakte en ook een prima bal afspeelde aan zijn linksback Kuipers, die bijna scoorde met zijn afstandsschot! Isac Lidberg is een ijzersterke spits, die lichamelijk contact met zijn tegenstander niet schuwt en hij heeft vorig seizoen bijna alle wedstrijden voor Go Ahead gespeeld en 9 keer gescoord! Finn Stokkers, de andere centrumspits, die tegen Groningen niet speelde, is ook geen verkeerde optie voor ons! 

Rob197022-08-2022 om 17:23

 Ik heb hem gisteren echt niet voor het eerst gezien, en ik vind het helemaal niets. Hij heeft vorig jaar 4 keer gescoord in de eredivisie, daar kan ik ook niet warm van worden. Is bijna 24 jaar oud en heeft totaal voor Go Ahead 7 doelpunten gemaakt in 39 wedstrijden. Strand Larsen 22 jaar, loopt 1 op 3. En Go Ahead scoort bijna evenveel doelpunten als Groningen. Als het dan op statistieken aankomt, haalt hij het bij lange na niet, en gaan wij er gewoon op achteruit.

Groningen moet durf tonen, en zorgen voor een fatsoenlijke spits wil je niet onderuit gaan zakken, bij een vertrek van Strand Larsen.

brummie22-08-2022 om 13:19

Brombeer, voordat deze jonge jongens echt bepalend worden, zijn ze vaak al verkocht aan een grotere club. Je moet je ook afvragen hoe bepalend kunnen zijn jonge jongens van 20 jaar zijn. Wat verwacht je daar van?

Als ik kijk naar Kasanjawiro en Suslov zijn deze spelers al aardig bepalend geweest vorige seizoen(en) Dat ze het nu wat minder doen dat kan ook gebeuren.

Ook van D. Kaam, Hrustic, Reis, en  T vd Looi hebben langere periodes in basis bij FC gestaan. Ik vind gezien dat jeudopleiding speerpunt is geworden het aanwas van eigen jeugd best positief. Zeker als je vergelijkt met ander clubs in de ED. Jonge spelers krijgen een kans bij FC. Meijer is natuurlijk het mooiste  en laatste voorbeeld. 

Ngonge had gister trouwens lange tijd dubbele dekking in de wedstrijd. lastig. 

Holwierde22-08-2022 om 13:25

Kijk als je allemaal kleine jongetjes halen die net komen kijken en je wilt daar een elftal van maken ,dan ben je verkeerd bezig denk ik op het hoogste niveau .

Er moeten een paar echte kerels bij komen.

En er moeten eerst wat spelers weg ,waar Fleddie weer teveel voor wilt hebben .

Joosten,Dankerlui,Slor,beide broers van kaam.en je hebt 4 keepers daar kan ook wel 1 van weg.

Neem je verlies Fleddie en pak wat je kunt krijgen op deze gasten ,en haal dan wat betere spelers op.

Deze selectie die heeft echt nog wel 3 kwaliteits spelers nodig.

Het is allemaal heel mooi en goed dat je jonge spelers wilt halen en weer goed wilt doorverkopen maar dan ben je wel een paar jaar verder .

TomOkker22-08-2022 om 15:13

MJF vraagt voor de spelers die jij noemt volgens mij niet te veel, het is m.i. erger je raakt ze aan de straatstenen niet kwijt.

Reactie verwijderd door redactie

b.raatjes196622-08-2022 om 15:36

Ik vind dat de spelers zich dood moeten schamen ze willen allemaal prof voetballer worden dat is toch je doel omhoog werken dat je bij de topclubs wil horen en je laat dit zien dat ligt niet aan wormouth de spelers moeten nu eens een keer opstaan en zeggen zo kan het niet langer we moeten het met elkaar doen we trainen elke dag met elkaar 

Holwierde22-08-2022 om 16:04

Dankerlui kon toch naar Ofi Kreta.

 

Holwierde22-08-2022 om 16:04

We hebben geen echte leiders op het veld ,de oudjes die er nu lopen kunnen het gewoon niet .

Nevland22-08-2022 om 16:28

Ga maar eens bij de training kijken. Heel veel wat hierboven wordt gezegd zie je daar terug. Wormuth moet wel zorgen bv dat het stuur in handen houdt....

Holwierde22-08-2022 om 16:30

Het zijn allemaal zeurende verwende jongetjes ,kerels wil ik niet noemen want dat laten ze niet op het veld zien.

 

FC NL05022-08-2022 om 16:55

Martin Drent zei in de podcast van RTVNoord wel iets interressants : Hij zou kiezen tuseen Pelupessy/Duarte daarnaast zou hij Suslov posteren met Ngonge op 10 en dan kijken of je nog 1/2 buitenspelers kan halen 

Nevinsrow22-08-2022 om 17:09

Er viel mij als supporter één ding wel op wat hierboven niet echt is besproken. In de eerste en tweede helft moesten verschillende wisselspelers warmlopen. Ik kon aan de houding van enkelen niet zien dat ze graag wilden spelen. Het sjokte een beetje richting de cornervlag om plichtmatig een paar oefeningen te doen. Het gaf mij geen fijn gevoel. Misschien zit ik ernaast, maar het oogde niet gretig.

appie happie22-08-2022 om 17:19

En waar ik me aan erger..steeds 2 bij een corner en dan wordt wel in 1 x voorgegeven..

Metworst22-08-2022 om 22:48

Ja Appie, daar verbaas ik me al een paar seizoenen over, het is de bedoeling om tegenstanders uit de 16 te lokken. Maar met corners heeft de FC helaas een erg negatief rendement. 

ChiChi22-08-2022 om 17:25

Is mij ook opgevallen. Een lamlendig stelletje die zgn. aan het voorbereiden was om een goede

invalbeurt te maken.

Ik maak me wel ernstig zorgen, er zit te weinig karakter in de ploeg en onderling lijkt het ook geen

eenheid. 
Er is nog heel veel werk te doen door Wormuth en vooral Fledderus!

Een paar echte versterkingen is geen overbodige luxe, op dit moment hebben we een ploeg voor

de onderste plaatsen!!!

b.raatjes196622-08-2022 om 17:56

Dat is niet waar als je kiest om profvoetballer te worden..moet je het ook laten zien waar je als speler voor staat..dat ligt aan de spelers om zich op de training en wedstrijden te laten zien dat maakt niet uit als je in de basis staat het begint op de training deze spelers zij best goed alleen ze moeten beseffen waar ze voor staan om profvoetballer te worden dat je bij andre clubs het zien wat je kunt en je wilt ook wel net zoon voetballer worden als arjan robben in het Nederlandse elftal te komen of jong oranje dan moet je wel je best doen dus spelers sta op kop er veur strijd leveren daar sta je voor als profvoetballer 

b.raatjes196622-08-2022 om 17:58

In deze ploeg zit best wel goede voetballer en dit is een goede trainer wormouth die er alles aan doet om zo hoog mogelijk te eindigen met fc Groningen alleen d'r spelers laten het af en toe afweten 

opa22-08-2022 om 19:02

Letschert is een aparte man maar wel een vuurvaste

Past wel bij Suslov, ook overtuigt van zijn eigen kwaliteiten 

Metworst22-08-2022 om 22:54

Nee joh, die heeft overal voor onrust gezorgd, en dat hebben we al genoeg. 

appie happie22-08-2022 om 19:05

Geen Lechert dat is echt wel de grootste lul ooit op een voetbalveld.Misselijke gast..ik kwam hem onverwacht vorig jaar tegen in Utrecht,samen in de lift in een hotel...had wel een mooie vriendin bij zich..

Marco22-08-2022 om 19:06

Vraag me af of het voetbal van Wormuth voor Groningen spelers haalbaar is. Wormuth wil dat spelers 14 situaties herkennen en daarop inspelen. Dit zal per saldo over de langere termijn wel veel opleveren.

Voor dit moment zou je willen dat de spelers 1 situatie herkennen en dat is of Larsen in de 16 staat.

Verbijsterd dat Larsen totaal niet wordt gezocht in de 16. Was al in de voorbereiding, maar lijkt nu nog erger. Gisteren gewoon 0x een goede voorzet naar hem toe, waarbij spelers die nooit scoren nog op het doel gaan schieten ipv Larsen bedienen.

Larsen mag zich van mij meer richting zijn medespelers stevig laten gelden dat hij het eindpunt is van iedere aanval!

Het is verder a-collegiaal dat ze Larsen een doelpuntje extra niet gunnen door enkel voor eigen succes te gaan. Voor Larsen betekent een doelpunt meer kans op een mooiere club of een hoger bod, waardoor hij weg mag. Ben bang dat veel fc-spelers te dom zijn om dit te begrijpen.

Fan op afstand22-08-2022 om 20:03

Haal Toornstra van Feijenoord ipv Letschert. Echte Haarlemmerolie  met de instelling die ze nu bij de FC nodig hebben. Misschien geen " restwaarde" maar dat is een echte toegevoegde waarde.

Oeleoptak22-08-2022 om 20:15

Toornstra zou kunnen. Geen gepolijste dirigent. Wel iemand met drive, spirit en scorend vermogen. Hoe hij naar andere spelers is, of hij die bij de hand kan nemen, cq een schop onder de kont kan geven, weet ik niet.

Letchert is een CV, daar hebben we al zat van. 

b.raatjes196622-08-2022 om 20:17

We klagen wel over fc Groningen maar de topclubs bakte er ook niks van ajax viel vies tegen sparta...feyenoord  viel ook dik tegen rkc ..fc Utrecht viel ook zwaar tegen met al hun aankopen dus niet alleen fc Groningen was slecht er waren heelveel clubs die nu dik tegen vallen 

Holwierde22-08-2022 om 20:52

Daar zit allemaal wel meer voetbal in ,en meer werklust.

Herman Badkuip22-08-2022 om 20:52

Maar onze noordelijke concurrenten deden 't geweldig afgelopen weekend.....Heerenveen verpletterde met het koningskoppel Sarr/van Hooijdonk het Arnhemse Vitesse met maar liefst 4-0, Cambuur versloeg na een matige eerste helft Fortuna Sittard met 4 prachtige afstandsschoten, twee van uitblinker Mees Hoedemakers en eentje van oud-Groninger Michael Breij én Emmen versloeg thuis FC Utrecht met 3-2! Allemaal attractieve wedstrijden met veel doelpunten, dat hebben we zondag in de Euroborg moeten missen....

b.raatjes196622-08-2022 om 20:26

Misschien moet fc Groningen anders gaan spelen..KALLY erin mättää op linkermiddenvelder zetten en RAGNAR ORATMMANGOEN op linkervleugel aanvaller zetten misschien is dat wat en LUNGVIST eruit en DUARTE op de positie van LUNGVIST 

b.raatjes196622-08-2022 om 20:35

Dan speel je zo

  1. Verips..KASANWİRJO..ter wierik..balker..KALLEY..mättää..duarte..PELUPESSY..RAGNAR ORATMMANGOEN..strand LARSEN..NGONGE 

BROMBEER22-08-2022 om 21:50

F

BROMBEER22-08-2022 om 21:58

Daarom van de 4 noordelijke clubs is groningen momenteel veruit de slechtste, helaas maar waar.

Wil trouwens nog wel even een lans voor JSL breken  hier, wat was hij gisteren goed , zonder enige creativiteit achter hem en geen enkele bruikbare bal. 90 minuten buffelen, sleuren en diuels uitvechtend . De raarste en slechste ballen onder controle krijgen en balvast., groot respect. En dan durft die ouwe seniele lul van  een jan mennega hem slecht spelend noemen.  Voir mij JSL de only true captain van fcg.

TomOkker23-08-2022 om 08:59

Werd ook wel eens tijd natuurlijk want zoals Stadjer81 het in een ander draadje al verwoordde, speel je 9 van de 10 wedstrijden met 10 man. En de reden dat hij zich nu het vuur uit z'n sloffen loopt heeft natuurlijk alles te maken met een mogelijke aanstaande vertrek.

b.raatjes196622-08-2022 om 22:16

Ik zeg gewoon de topclubs waren ook niet in hun beste vorm..als sparta de kansen hadden benut nou dan was dat slecht afgelopen van ajax vorige week wonnen ze wel met 6-1 van fc Groningen daar was nu niks meer van over en feyenoord won slecht door een penalty anders was dat ook 0-0 gebleven tegen rkc en fc Utrecht met hun dure aankopen was ook niks dus we vallen fc Groningen wel aan dat moet ook beter en kan ook beter maar bij de topclubs waren we nu niet slechter 

b.raatjes196622-08-2022 om 22:45

Kijk dat wormouth suslov gepasseerd heeft was wel te verwachten als hij de betere speler van het veld was dan moet suslov nu opstaan en zeggen tegen de spelers kom op we gaan er stevig tegen aan ik pak jullie bij de hand en laat zien waar we voor staan maar dat doet hij niet daarom is suslov gepasseerd hij is al weken uit vorm en dat maakt niet uit op welke positie hij staat hij moet zich meer bewijzen en dat telt voor meer spelers het maakt niet uit waar je staat je bent profvoetballer of niet je wordt betaald om je te bewijzen kijk in het Nederlands elftal spelen ook spelers waar ze anders nooit spelen maar ik hoor ze daar niet over klagen zei zijn al super trots dat ze in de basis staan zo moet het ook bij fc Groningen staan en nu zegt wormouth het was niet goed het leek wel kindervoetbal ze konden nog geen fatsoenlijke paas geven naar elkaar dat was ook zo de eerste half uur leek het goed en toen zakte de hele boel in Terwijl je zeven dagen per week met elkaar trainen je bent 7 of 6 dagen met elkaar bezig dus mag er wel beter gevoetbald worden dat bedoelde wormouth te zeggen hij zeg zelf ook misschien maak ik ook wel wat foutjes maar dan moet de spelers het nog wel goed doen ik heb er nog wel vetrouwen in deze ploeg als ze nu opstaan en laten zien wat ze kunnen en dat moet vrijdag ass gezien worden tegen nec het wordt niet makkelijk maar als wij onze best doen en als speler zich professioneel wilt opstellen dan moet het zeker kunnen zei moeten nu laten zien waar ze voor staan 

Metworst22-08-2022 om 23:08

Dit is werkelijk een vermelding waard in het Guiness book of records, de langste zin zonder., op boeren macht.  (maar je hebt wel een punt) 

b.raatjes196622-08-2022 om 23:18

Ja zo zie ik het je wilt profvoetballer worden dan moet je het ook laten zien.dat je het kunt daar wordt je voor betaald dus fc Groningen zet hem op kop de veur nu opstaan.

BROMBEER23-08-2022 om 07:21

Voor de positivo's onder ons staat er een wedstrijdverslag van een oefenwedstrijd tussen de reserves van fc groningen en fc groningen 021 op fan van fc groningen.nl.  Met 3-1  gewonnen de jonkies van fc groningen, dat moet je je als profs toch gvd helemaal kapot schamen en geeft weer eens aam hoe zwak en ziek deze selectie is. Ook blinkt de directie weer uit door een 50 tal supporters gewoon vanachter een gesloten hek de wedstrijd te laten kijken.

Herman Badkuip23-08-2022 om 09:43

Je kunt 't ook anders bekijken Brombeer.....uit deze oefenwedstrijd blijkt maar weer eens, dat de jeugd van FC Groningen niet verkeerd bezig is! Veel talentvolle, jonge spelers, die straks bij trainer Frank Wormuth op de deur gaan kloppen!

TomOkker23-08-2022 om 08:51

Wormuth vind dat Suslov de afgelopen jaren te veel op het paard is gehesen door zijn omgeving. Suslov moet zijn zelfbeeld bijstellen vindt Wormuth.

Sluit natuurlijk naadloos aan bij het gepapegaai op dit forum. Je gaat haast geloven dat hij echt goed is.

Oeleoptak23-08-2022 om 11:15

Wormuth zegt wat menigeen op dit forum ook vindt, de selectie is dan wel groot, maar tevens ondermaats. Daar heeft Fleddie gisteren met hem over gesproken. De inhoud van het gesprek blijft tussen hen. Maar Wormuth zei in feite met zijn kritiek dat Fleddie broddelwerk heeft geleverd de afgelopen jaren. Wat feitelijk juist is. Maar Fleddie is de baas en zal gezegd hebben:' kop dicht daarover', of iets van die strekking. Het is natuurlijk ook niet leuk als je goede kennis, bijna vriend, je zo in de media te kijk zet. Dat verstoort de goede verhouding. Maar Wormuth heeft geen zin in een nieuw debacel na Heracles, dus die wil de rotte peer juist adresseren. Wordt ongetwijfeld vervolgd. Tenzij de FC alsnog goed gaat presteren, ligt de bal bij Gudde. Want bij voortdurend ongenoegen; wie moet hij de laan uitsturen? Ik zou het wel weten...

BROMBEER23-08-2022 om 11:57

Dit fc groningen is ziek en zal ze niet heel goed opassen gaan we heel snel pec en willem 2 achterna de komende jaren , let op mijn woorden!!

Dijk23-08-2022 om 12:44

Mjf bv vorig seizoen met de aankopen op de slotdag. Welke spelers spelen er ? Een voor een ondermaats wat oeleoptak ook zegt. Drama dit fcgroningen 3 wedstrijden en 45 min beetje voetbal laten zien. Hoor de podcast van dvhn rtv noord. Van alles klopt er niks van. En nu ook al de nieuwe spelers die gehaald zijn veel commentaar op Pelupessy,  Orantmangoen  van Gelderen die niet speelt. Musampa helaas geblesseerd.  Enigste die iets presteert is de keeper. En de ontevreden spelers o.a. JSL  die mooie transfer had kunnen maken helaas. Dit fcgroningen behoorlijk ziek. En wat ik al eerder heb gezegd komende winterstop op de plaats degradatie. Ik hoop natuurlijk anders maar weinig hoop. 

 

 

Jantje23-08-2022 om 11:15

Heb prima eerste halfuur gezien van de FC. Groningen. heeft altijd lastig tegen ploegen waar men verwacht zo maar even van tewinnen. normaal geeft de fc punten weg tegen zo een ploeg. dus ben best wel tevreden hier mee. ik zelf zou mij nog versterken met een linksbuiten met snelheid en een rechtback. suslov zou ik graag dan op de 10 positie zien.

Oeleoptak23-08-2022 om 11:32

We hebben al 4 voor de positie linksbuiten. Oratmangoen, Slor, Abraham die snel is en Joosten. 

BROMBEER23-08-2022 om 11:54

Badkuipie ik zie van de o21 alle wedstrijden zowel uit als thuis , omdat er een familielid van mij inspeelt en kan je vertellen tis een leuk team met 1 of 2 echte talenten, maar niet meer dan dat. Maar ook al zou dat wel zo zijn, dan moeten die andere gasten zich nog kapot schamen als je ziet wie er allemaal meededen, en klopt van het hele aankoopbeleid hellemaal geen donder. Want als je dan zulke spelers in je jeugd zou hebben lopen waarom zou je dan nog spelers halen. 

BROMBEER23-08-2022 om 11:54

Badkuipie ik zie van de o21 alle wedstrijden zowel uit als thuis , omdat er een familielid van mij inspeelt en kan je vertellen tis een leuk team met 1 of 2 echte talenten, maar niet meer dan dat. Maar ook al zou dat wel zo zijn, dan moeten die andere gasten zich nog kapot schamen als je ziet wie er allemaal meededen, en klopt van het hele aankoopbeleid hellemaal geen donder. Want als je dan zulke spelers in je jeugd zou hebben lopen waarom zou je dan nog spelers halen. 

Herman Badkuip23-08-2022 om 12:52

Zeg Brombeertje, wellicht zien we jouw familielid nog een keertje in het eerste van de FCG?  Als Anthony naar Manchester United vertrekt, haalt Ajax vast en zeker Ziyech terug....Zouden wij rechtsbuiten Sontje Hansen niet voor een seizoen kunnen huren van Ajax?

BROMBEER23-08-2022 om 18:22

Zou heel best kunnen,  hij doet het eerst heel goed in  o21

Oeleoptak23-08-2022 om 13:03

Toornstra naar Utrecht. Dammers naar Willem 2. 
weet iemand of Messaoudi ook speelt daar in Turkije? Was toen al niet blij dat die mocht vertrekken. Scoorde tenminste en straalde kracht van uit. 

opa23-08-2022 om 13:04

Dammers weg v. Kaam weg, de selectie wordt dunner

TirolBeuk23-08-2022 om 13:04

Oeleoptak ,Määtää is ook eenlinksbuiten geweest ,kan wingman worden maar ook linksbuiten , Suslov Moët sich eens achter zijn grote oren krabben ,vind zichzelf de beste speler (zucht) laat het dan ook zien gvd.

Oeleoptak23-08-2022 om 13:19

Dat van Maäta wist ik. Hij kan op alle posities op links, ook linkshalf. 

Herman Badkuip23-08-2022 om 13:32

Kan zelfs keepen....

BROMBEER24-08-2022 om 09:12

                                                                  

                                                                         Verrips

 

          Van Gelderen                      Balker                       Kasanwirjo                       Maata/Kalley

 

                                 

                                                                   Duarte

 

                              Valente                                                             Oratmangoen

 

                                                                   Suslov 

 

                  

                                        Ngonghe                                 Strand Larsen

 

Volgens mij wordt iedere speler dan het meest in zijn  kracht en kwaliteit gebruikt en krijg je veel meer strijd in het team

TomOkker24-08-2022 om 10:52

Leuke sfeeractie Brombeer. Denk je dat Wormuth en z'n hulptroepen dit niet hebben geprobeerd op trainingen of in oefenwedstrijden? Volgens mij is Wormuth helder over Suslov, hij is geen 10 of 'valse' spits en daar moet ik Wormuth gelijk in geven. Daarnaast Kasanwirjo op dit moment centraal achterin of centraal op het middenveld is een risico.

BROMBEER24-08-2022 om 12:04

het beste team is niet altijd de beste spelers  okkertje , gaat erom dat de jongens spelen op plaatsen waar ze zich comfortabel voelen. en niet meer 14 debiele opdrachten van de trainer het veld in worden gestuurd.

TomOkker24-08-2022 om 20:10

Nou dan heb je een mooie uitdaging met Suslov en Kasanwirjo want als de technische dienst het al niet weet, wie zijn wij om te zeggen waar iemand moet spelen. Het gaat erom hoe comfortable je voelt met wat er naast of om je heen staat en of de combinaties (balletje naar dezelfde kleur) soepel gaan. Dan maakt de plek waar je staat geen donder uit. Het grootste probleem met deze spelers is dat het geen team is dat was met Buijs al zo en dat is nog steeds zo want je maakt mij niet wijs dat deze gasten niet kunnen ballen. Voetballen doe je nog steeds met 11 man en dan maakt het niet uit of je nu 442, 433 of 4321 speelt. Kunnen we allemaal wel roepen dat een trainer iets niet of wel ziet, gezien de teksten die ik hier lees denk ik dat het erder andersom is.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!