Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen incasseert enorm pak slaag in Amsterdam

Door Redactie 123 reacties

Het is FC Groningen wederom niet gelukt een resultaat te halen in Amsterdam. Ajax was met 6-1 te sterk. Ondanks de snelle 1-0 achterstand wist Groningen nog op gelijke hoogte te komen. Na de 2-1 werd het kansloos en stond de ploeg van Wormuth bij de rust met 3-1 achter. Na de pauze werd het meer een demonstratie wedstrijdje waar FC op alle fronten werd overklast. Daarbij mocht het van geluk spreken dat het bij 6-1 bleef.

eerste helft

Binnen vier minuten kwam FC op achterstand. Bergwijn kreeg een voorzet van Rensch op de borst en haalde van dichtbij hard uit, 1-0. De Amsterdammers domineerden het spel. In de tiende minuut een mooie aktie van Strand Larsen die op de linkerkant van het veld werd ingespeeld en de bal bij zich hield met Blind bij zich. Diens diagonale voorzet kwam aan bij Ngonge die de bal kon aannemen en in de verre hoek schoot, 1-1. Uit de volgende aanval kapte Anthony twee Groningers uit maar stuitte op Verrips. 

Na ruim een kwartier schoot Anthony rakelings over de lat. Tot aan de korte drinkpauze gebeurde er vrij weinig. Maar snel na de onderbreking haalde Anthony (waar  

Määttä geen grip op kreeg) verwoestend uit, 2-1. Bergwijn was opnieuw dichtbij een doelpunt, maar Verrips bood uitstekend redding en ook Kasanwirjo assisteerde zijn doelman door een doelpoging voor de lijn weg te werken.

Op slag van rust viel dan toch nog de 3-1. Anthony die was uitgeweken naar de linkerkant gaf een voorzet dat door Bergwijn werd ingekopt. De wedstrijd leek gespeeld.

tweede helft

Oratmangoen en Abraham waren ingebracht voor Suslov en Lundqvist. De Amsterdammers drongen opnieuw aan maar de Groningers bleven voorlopig overeind. Binnen het uur kon Bergwijn opkomen (met Kasanwirjo bij zich) en wist de bal in de verre hoek te leggen, 4-1. Zijn derde goal van de middag.

Taylor kon bijtijds worden afgestopt. Timber kopte naast. Joosten verving Ngonge. In de 66e minuut maakte Taylor 5-1 op aangeven van Brobbey. Er waren kansen voor Tadic en Brobbey en de net ingebrachte Luca kopte naast. 

Een kwartier voor tijd maakte Luciano Valente zijn debuut, Duarte werd naar de kant gehaald. In de 87e minuut ging op de stip na de "hands" van Määttä. Berghuis  mocht aanleggen en scoorde 6-1.

Het is te hopen dat FC Groningen snel over deze dreun heen komt. Want met het gemak hoe het vanmiddag op de slachtbank werd gelegd, geeft bij menigeen die FC Groningen een warm hart toedraagt, de nodige stof tot nadenken...

Opstelling Ajax: Pasveer, Rensch, Timber, Blind, Wijndal, Álvarez, Tadic, Taylor, Antony, Brobbey, Bergwijn                      

Opstelling FC Groningen: Verrips, Kasanwirjo, Te Wierik, Balker, Määttä, Pelupessy, Lundqvist, Duarte, Ngonge, Larsen, Suslov 

Reacties:
Marco14-08-2022 om 16:47

Zeer armoedig gevoetbald.

Larsen 0 keer aangespeeld in de 16, zelfs niet bij een hoekschop, terwijl hij je beste kans is op een doelpunt. Snap dat die jongen nu weg wil. Als je niet fatsoenlijk wordt aangespeeld in de 16 dan kun je je ook niet verder ontwikkelen. Waarom Oratmangoen niet gewoon als linkeraanvaller wordt opgesteld is ook een raadsel. Speler heeft een prima voorzet, maak daar dan gebruik van. 

Ontbreekt aan winaars en killer mentaliteit. Wanneer Brobbey geblesseerd ligt op het veld en de scheids fluit niet, dan moet je bloed ruiken en willen scoren. Spelers van Groningen lopen dan wat vertwijfeld over het veld en maken er dan maar een ingooi van. Ongeschikt voor Europees voetbal.

Paradijsvogels Duarte en Lundqvist hadden in de basisopstelling vervangen moeten worden door Suslov en Dammers op het middenveld. Kreegje meer vechtlust in het team.

Beide backs stonden er bij en keken er naar. Backs moeten er buiten de 16 bovenop klappen. In plaats daarvan lopen ze braaf met de handjes op de rug de eigen 16 in, zodat de aanvallers ongestoord op het doel konden schieten of een voorzet konden geven. Joop Gall trapte vroeger ajax-vedettes lachend onder de bording door, liefst al bij het eerste duel. Dan dwing je respect af en heb je een rustige middag. Nu werd er nog een back ter vermaak door de benen gespeeld. Je moet je niet als Groninger verdediger ter vermaak laten kleineren. Dan bij het volgende duel maar samen van het veld. De verdediger met rood en de aanvaller op de brancard. Alleen Te Wierik begreep wat er werd gevraagd.

Waarom Ngonge werd gewisseld is onduidelijk. Speler zorgde nog voor dreiging. 

 

brummie14-08-2022 om 18:23

Ngonge maakte prima doelpunt. Verder weinig gezien. Verloor duels en leed balverlies, en zijn nauwkeurigheid  passing is matig. Vond hem ook niet sterk in het mee-uitverdedigen. 

Deze jongen kan nog flinke stappen maken. Buijs is al flink met hem bezig geweest vorig seizoen. Hoop dat Wormuth nog meer in hem naar boven kan halen. 

BROMBEER14-08-2022 om 21:03

Spijker op zijn kop marco, laffe hap, los zand en geen strijd

Fan op afstand14-08-2022 om 16:48

Het zijn zelfs geen mooi weer voetballers. Triest.

GT-E14-08-2022 om 16:49

Tja, als je thuis al niet van Volendam kunt winnen, wat verwacht je dan eigenlijk in Amsterdam te doen. Gelukkig geen dubbele cijfers.

Vanaf nu puntjes sprokkelen. 

m o i14-08-2022 om 18:38

Nog 33.

O wacht, da's niet genoeg, weten ze in Almeloooooooo. 

Fan op afstand14-08-2022 om 16:54

In het verslag hierboven wordt in de laatste regel gepraat over " stof tot nadenken". Denk niet aan nadenken maar aan handelen. 

Nevland14-08-2022 om 17:05

Dit is geen competiiewedstrijd. Slaat nergens op. Ik heb al vaker gezegd dat er meer brekers in het elftal moeten komen. Kijk naar de hoeveelheid gele kaarten..... zondag GAE thuis. Ik zeg de beuk erin.

 

Roelofsky14-08-2022 om 17:07

Een wedstrijd om snel te vergeten... verdedigend zeer zwak vooral de backs waren ronduit slecht en toch weer die domme lange bal....pffff om gek van te worden om positief af te sluiten aanvallend was het af en toe best aardig maar ook het middenveld heb ik niet gezien....

Stadjer8114-08-2022 om 17:08

Ik snap niet waar die top 8 eis vandaan komt. De eerste 2 wedstrijden is eerder onderin rechterrijtje.

Bovendien gaat JSL zeker weten verkocht worden.

Hij zei net tegen Hans teleurgesteld te zijn in de starre houding van de club. Hij snapt dat klote biedingen van tafel worden geveegd, maar 10 miljoen vindt hij serieus en hij wil nu een stap maken. Ondanks dat zet ie zich wel volledig in, maar het is overduidelijk dat hij deze transferwindow nog vertrekt, hij ziet ook dat dit team niet hoog gaat eindigen. Hij is klaar hier en wie geeft hem ongelijk.

 

 

m o i14-08-2022 om 18:39

En je hebt de trainer gehoord: Postema staat klaar als vervanger. Laten we het een kans geven tot de vervroegde winterstop zou ik zeggen.

Herman Badkuip14-08-2022 om 17:08

Kansloze nederlaag in de Johan Cruijff Arena voor het team van Frank Wormuth, slechts een paar lichtpuntjes gezien vanmiddag, keeper Verrips, centrale duo achterin te Wierik en Balker, Määttä had 't ontzettend moeilijk tegen Anthony en Bergwijn, maar bleef er voor gaan! Aanvallend slechts één mooie combinatie gezien, die de gelijkmaker opleverde.....Wedstrijd snel vergeten én door naar de volgende ronde thuis tegen Go Ahead, weer nieuwe kansen voor FCG!

TOPGrUNN14-08-2022 om 17:09

Als het nu niet duidelijk is dat er een rechtsback bij moet en een cv...Genoeg euries om uit te geven als Strand Larsen toch vertrekt. Die net op espn ff duidelijk maakte wat hij er van vond hoe Groningen er mee omgaat...niet echt proffesioneel dus...

Heiky14-08-2022 om 17:39

Kan zo zijn en ik geef hem geen ongelijk maar dan heb je 10 of misschien wel 11M. Waar tover je, relatief kort voor de transfer deadline, zo nog even wat spelers vandaan die er ook nog snel moeten staan? Al kun je de FC ook kunnen verwijten dat er niet een lijstje klaarligt omdat je dit natuurlijk van mijlenver aan had zien kunnen komen.

 

Cantona14-08-2022 om 17:10

Telkens wanneer je dacht dat een slechter seizoen niet kan ,dan weet FC Groningen je weer te verbazen.

Ik weet dat het seizoen nog maar net is begonnen maar met deze selectie ga je het niet redden.

Tegen Ajax hoef je toch niet extra gemotiveerd worden?

Als dan ook nog de enige gele kaart voor een Ajacied is dan weet je zeker dat we niet op het randje hebben gespeeld en wanneer je wilt presteren is dat wel nodig.

En nu begint Strand Larsen weer over een transfer.....

Zal ook wel weg gaan ......????

brummie14-08-2022 om 17:10

Ajax was gewoon veel te goed. Fc kwam niet aan voetballen toe. Na 2 wedstrijden alweer zoveel negativiteit. Uiteraard hadden we het allemaal graag anders gezien. Maar competitie is nog maar  net begonnen. Laten we eerst transferwindow  en eerste tien wedstrijden afwachten. Dan hebben we allemaal beter beeld. 

Herman Badkuip14-08-2022 om 17:33

Jij hebt alweer volkomen gelijk Brummie....tis al vaker gezegd, dit FCG heeft tijd nodig én dan moeten wij niet na twee wedstrijden onze spelers gelijk afbranden! Goed, de wedstrijdinstelling was vanmiddag bij de meeste spelers niet zo als het hoort te zijn, maar dat zal de komende weken echt wel veranderen. Geef Frank Wormuth en onze jongens de tijd, na zo'n 10 wedstrijden kunnen we voorzichtig conclusies gaan trekken. Vond de korte invalbeurten van Oratmangoen, Abraham én vóóral debutant Valente hoopgevend....misschien dat zij volgende week meer speeltijd krijgen. Wellicht ook Matuta op het middenveld én Musampa in de achterhoede voor wat meer vechtlust in het team! 

Dijk14-08-2022 om 18:17

Waardeloos ingekocht Brummie door Fledderus en Beuving. Niks we zijn nog maar net begonnen. Nu alweer 10 wedstrijden wachten.  Nee de volgende bij de strot pakken. Waarom koop je van Gelderen om op de bank te zetten en dan 4 minuten laten voetballen zonnesteek die Wortmuth. 

Oeleoptak14-08-2022 om 18:33

@ Brummie

Hiervoor zei je de eerste 5 wedstrijden aankijken...????

hermank196914-08-2022 om 17:17

Heb er geen minuut van gezien omdat ik weet dat het een kansloos verhaal wordt en met dit mooi weer wil ik nog genieten. Je speelt tegen Ajax en de Fc die een aantal weken nodig heeft om een goed elftal moet krijgen weet je dat het niet lastig maar moeilijk wordt. Ook Ajax heeft een nieuw team maar je mag verwachten dat wanneer je een speler hebt die miljoenen kost beter is dan wat de Fc heeft. De waarde van 1 speler van Ajax is al meer dan de selectie van de Fc bij elkaar! Het probleem ligt bij enkele spelers en niet zozeer bij de TD. Suslov staat musschien niet goed maar hij moet eens ophouden met de vedette uithangen! Zo te lezen was er geen strijd dus aanpakken die handel of kregen ze de tijd niet om iets te doen? Wat wil je doen tegen een club die 50 miljoen of meer uitgeeft! Al verloren ze met 20-1, nou en, vergeten die hap. Zou me meer zorgen als ze met 1-6 verliezen tegen Gohead!

Grunnfanatic14-08-2022 om 17:40

Lekker verhaal Herman. Op alles en iedereen commentaar hier maar zelf vooraf al bepalen de wedstrijd niet te gaan kijken omdat het kansloos is. Dat tekent de echte supporter....

Dijk14-08-2022 om 18:19

Goed zo fanatic 

hermank196914-08-2022 om 20:08

Hahaha op wie geef ik commentaar dan? Ik geef enkel commentaar op diegene die de Fc nu al afschrijven en daar zijn jullie 2 het voorbeeld van en Brombeer niet te vergeten. Ik ben niet verplicht om elke wedstrijd te zien, heb ook nog een partner! Ik was een fervent Fc supporter ja maar er is meer dan voetbal en zie me nu als een gematigde.

Snooty10.14-08-2022 om 17:31

Even de realiteit onder ogen gezien: begroting Ajax tegen de 160 miljoen, de FC tegen de 25 miljoen.

Geen schande dat je verliest. Ben niet pessimistisch en zie vanaf volgende zondag wel punten voor onze FC. 

 

Stadjer8114-08-2022 om 18:05

Het gaat om de manier waarop. Zelfs Strand Larsen en Pelupessy beamen dat min of meer. 

GAE is een vechtploeg dat zijn eerste punten nog moet behalen. Zoals vandaag voor de dag komen en je wint ook dat duel niet. Dat heeft niks met Ajax te maken.

appie happie14-08-2022 om 17:48

Volgens mij had geeneen Groninger geel!! Joe kan dat? Als je 6-1 verliest word je toch boos en ram je dr een x op..ja toch?

Ik ben wezen fietsen,heb niks gezien..ook niks gemist..

Mentaliteit moet anders..." boos worden" bek op stuur..g....

Anders kun je nu beter direct ophouden # slachtbank

Oke snel vergeten volgende week Gae  geloof ik.

 

b.raatjes196614-08-2022 om 18:35

Ach een wedstrijd snel vergeten volgende week winnen laten we daar op richten alleen ik vond de strafschop makkelijk gegeven 

appie happie14-08-2022 om 18:44

5 of 6 maakt niet meer uit.

 

Wel dat er gewerkt moet worden voor de centen..en goed ook..het is voor Ajax net zo warm..dat is geen excuus..

Dijk14-08-2022 om 19:15

Lul er maar weer makkelijk over heen ach een wedstrijd om snel te vergeten en denken ach winnen wel van GAE ach zo makkelijk gezegd ach. 

TirolBeuk14-08-2022 om 18:39

Was nait best , paar positieve dingen gezien , maar hopen dat het wat word , ben er bang voor .

m o i14-08-2022 om 18:44

Ik ben blij met onze man onder de lat. Dat gaat niet in dit soort wedstrijden, maar wel daar waar de tegenstander gelijkwaardiger is, punten opleveren. Ook heb ik Balker vandaag goeie dingen zien doen. Vraag me wel af waar de Kasanwirjo is van begin vorig seizoen. Hij kan het zeker, maar is het effetjes kwijt. 

Johan14-08-2022 om 19:58

Zou eens een andere positie proberen met hem. Rechtsback is het gewoon niet

val14-08-2022 om 18:57

Fledderus is niet te benijden nu ook Strand Larsen duidelijk laat weten te willen vertrekken. Een opvolger is er nog niet waardoor hij waarschijnlijk de oplossing dient te zoeken in 1 a 2 te huren spitsen al dan niet met een koopoptie. Hiermee is hij er nog niet. Ook achterin en op het middenveld is een kwaliteitsimpuls geen overbodige luxe. Bovendien vlot het ook nog niet met de verkoop/verhuur van overtollige spelers.

Gunstig gegeven is dat FCG na de verkoop van Strand Larsen voldoende middelen heeft om de benodigde spelers met extra kwaliteit aan te trekken.

 

Oeleoptak14-08-2022 om 19:04

JSL heeft in twee wedstrijden al een goal en een assist geleverd. Dat is bijzonder goed als je bedenkt waarmee de resterende middelmaat hem bedient. Vind dat maar eens weer binnen minder dan een paar weken.

appie happie14-08-2022 om 19:07

Maar waar vind je die spelers met extra kwaliteit?

En er is behoefte aan kerels  niet meer van die puberscerbij halen,dat helpt niet..

Oja we hebben ook nog een rotzak nodig..voor de vuile karweitjes..lees Anthony en meer van dat soort uitdagers..

 

Seuntjes van Fortuna   dat zou wel iets zijn...bikkel en een goed schot..

Snooty10.14-08-2022 om 19:09

Lucca huren van Ajax, Thomas Buitink Vitesse en Jizz Hornkamp van Willem II?

Henk196114-08-2022 om 19:18

Geen beste beurt van Fc,  vraag me ook af waarom  er geen extra breker tussen de verdedeging en middelveld stond ( Dammers) en dan met 2 aanvallers in het midden en de vleugens vrij laten voor opkomende mensen. Denk dat er 4 spelers bij moeten en kwaliteit graag en geen kwantiteit en wat ik al eerder aangaf stuur nr 20 tot 30 gratis desnoods weg en ga door met 23-24 spelers. Vond de wissels trouwens ook maar beetje vreemd hoor opeens Joosten er weer in en van Gelderen 4 minuten voor tijd erin . Denk dat er nog wel wat gaat/moet gebeuren. Op naar volgende week.

b.raatjes196614-08-2022 om 19:51

Inderdaad hier kunnen ze van leren dus snel weer opstaan en tegen go ead Eagles winnen dan zijn we deze nederlaag vergeten 

Bas3814-08-2022 om 19:58

Word wat als larsen weggaat nog minder kansen en goals postema is 10x niks leuk voor jong groningen kkd ofzo eredivisie niet vandaag handen dicht knijpen we hebben wel een betere keeper anders was het 10-1

Reactie verwijderd door redactie

Bas3814-08-2022 om 20:00

Ik was erbij en eerlijk is eerlijk suporters waren top heele wedstrijd gezongen ook bij 6-1 dus toppers waren de suporters

hermank196914-08-2022 om 20:12

Respect!!

Herman Badkuip14-08-2022 om 22:04

Geweldige FCG-supporters in het sfeervak van FC Groningen, de hele wedstrijd lieten zij van zich horen! Respect voor alle 665 supporters, die vanuit Groningen met de bus óf elders met eigen vervoer naar de Johan Cruijff Arena zijn gegaan om het team van Wormuth aan te moedigen! Woon zelf op een half uur rijden van het stadion en zag 't met die bloedhitte niet zitten om heen te gaan.....Destemeer RESPECT van mij voor alle échte supporters, die FCG een warm hart toedragen én wel alle moeite hebben genomen om aanwezig te zijn! Beloof dat ik er bij de uitwedstrijden tegen AZ, Volendam, Utrecht en Feijenoord wél weer bij zal zijn!

Nachtwacht14-08-2022 om 20:56

De supporters waren top... Bleven gaan en waren tot de 3-1 het hardst in het stadion te horen. Echt mooi. De succes-supporters van Ajax hoorde je pas bij 5-1

Ik hoop dat Wormuth volgende week start met de spelers, die bij het eindsignaal op het veld stonden. In de paar minuten dat van Gelderen speelde zag je de drang langs de lijn die je van een back verwacht. Kasanwirdjo heeft dat gewoon niet. Kasanwirdjo ging bij de 1-0 ook wel heel gemakkelijk aan de kant voor Bergwijn. Op de flanken horen echte backspelers. 

Tweede helft werd Anthony beter bedwongen. Is ook een verdienste van Abraham.

Marco14-08-2022 om 21:07

Van Abraham verwacht je een goede voorzet op Larsen. Deze jongens spelen en trainen al 2 jaar samen. Abraham komt niet veel verder dan wat aardige renacties, waarbij Larsen nooit wordt bereikt 

BROMBEER14-08-2022 om 21:12

Mentaliteit en karakter zit in een ploeg of het zit er niet in, en niet de ene wedstrijd wel en de volgende weet niet. Zo werkt dat niet, waar het in dexe ploeg aan ontbreekt zijn spelers die zonder klagen vuile meters voor elkaar willen lopen en een keer een tikkie uitdelen , ze hebben het allemaal stuk voor stuk veel te hoog i  hun bol en waren vanmiddag figurant in een ajax voorstelling,  waarbij ajax nog niet eens echt aanzette.  Ook de passieve  en moedeloze houding van wormuth baart mij zorgen.  En dat valt hem nog niet eens aan te rekenen,  hij is door die fledderus en zijn  schandknaap beuving met een veel te grote en kwaliteit heel matige  selectie  opgezadeld, .Dan maar een fanatiek schreeuwende coach ala buijs . Dit groningen komt niet verder dan plaats 13 tot en met 15.

b.raatjes196614-08-2022 om 21:15

Ik vind het ook belachelijk dat ze voetballen moeten in 34 graden..met een kleine sneeuwbuitje lassen ze de wedstrijden af en zo grote hittegolf moeten ze spelen schande van de knvb dat ze niet alle wedstrijden hebben afgelast 

BROMBEER14-08-2022 om 21:17

Ach kom op raatjes wat is dat nu voor gezeik, geldt toch voor beide teams, ga naar dammen kijken ofzo

Alf14-08-2022 om 21:17

Wormuth gaf in de voorbeschouwing aan uit te gaan van het eigen spel. Als je tegen een veel beter tegenstander moet, kan je dat maar beter niet doen. Hij had met een 5-4-1 of 5-3-2 moeten starten. Dammers ipv Lundqvist. Het gaat in de topsport eruiteindelijk om het RESULTAAT. De echte wil om te winnen zie ik niet bij Wormuth. (of hij weet het goed te verbergen) Aanvallend starten tegen Ajax is onnozel wat mij betreft.

opa14-08-2022 om 21:17

Ik heb de wedstrijd gezien helemaal, noem mij een ploeg die tegen Ajax  had gewonnen, alle ballen kwamen aan, alle acties effectief, wat Fc ook deed ze waren kansloos, ik vindt dat ze hebben gestreden voor wat ze waard waren maar lauw kans, de goal was een klasse actie van jsl en Ngonge

hermank196914-08-2022 om 21:22

Blijf positief!

b.raatjes196614-08-2022 om 21:23

Volgens mij zei ik ook alle wedstrijden bij een beetje sneeuw op het veld dan keuren ze de wedstrijden af en nu dat er een hittegolf van 34 graden de mensen weten al niet waar we schuilen willen de schaduw zitten en dan niet als de knvb niet hier naar kijken dat is schandelijk dat probeer ik te zeggen 

b.raatjes196614-08-2022 om 21:36

En als ik strand larsen was zou ik mij nu laten zien veel scoren dan komen er van zelf een topclub die wel meer willen geven en dat geeft alleen maar goede hoop en dan kan fc Groningen rustig naar een goede vervanger vinden ik zou zeggen kop op kop der veur maak je zelf belangrijk voor de club en voor je zelf de clubs komen van zelf wel 

Nachtwacht14-08-2022 om 21:50

JSL bezorgde Blind trouwens een heel vervelende middag. Volgens mij heeft Blind geen duel van JSL gewonnen. Aan Groningen zijde stak JSL er met kop em schouders boven uit vandaag

frankism14-08-2022 om 22:19

Ajax is paar maten te groot. Geen verrassing. 

ik hoop dat van gelderen snel klaar is om de rb plek op te eisen. Kasanwirjo speelde zoveel beter in het centrum. Matta had het zwaar, maar hij krijgt de hele competitie niemand meer tegenover zich die zo goed is als een Anthony die het op z'n heupen heeft. 

Prachtgoal van ngonge. Er zit echt wel voetbal in dit team. En wormuth wil ze laten vallen en niet zoals buys in een stramien spelen. Tuurlijk doet dit pijn, maar ik zie wel toekomstmuziek in deze ploeg. 

Wel hopen dat JSL blijft. Hij wordt steeds belangrijker. Heb overigens wel het gevoel dat ngonge ook centraal wel uit de voeten kan. De man heeft wel echt een neusje voor de goal. 

Nachtwacht15-08-2022 om 00:02

Eens 

Herman Badkuip14-08-2022 om 22:21

Vind persoonlijk dat het team, dat ná de wissels op het veld stond, volgende week de basis zou moeten zijn! Oratmangoen lijkt mij een prima nummer 10 achter JSL, Abraham op links had een betere klik met Määttä dan Suslov, de jonge Zweed verdedigde veel beter mee, Anthony kreeg door hem minder vat op het spel! Duarte heeft volgens mij géén bal aangeraakt, zie liever een breker als Matuta centraal op het middenveld, beetje in de rol van Matusiwa....Liam van Gelderen verdient een kans op de rechtsbackpositie en ik zou ook Kalley wel eens als linksback willen zien. Tegen Osasuna in de voorbereiding was de wisselwerking met Abraham erg goed! Centraal achterin zou ik kiezen voor Balker en Musampa óf Kasanwirjo. Uiteraard moet Cyril Ngonge ook weer van de partij zijn, twee wedstrijden en twee goals is niet verkeerd. Joosten en Postema zou ik in de tweede helft tegen Go Ahead ook speelminuten geven. Vanaf morgen de knop weer om én alle aandacht voor de wedstrijd tegen de Eagles uit Deventer! En beste medeposters, we moeten de moed niet laten zakken hoor, want boeren geven nooit op! Blijf geloven in onze eigen spelers en zorg ervoor, dat de Euroborg volgende week zondag weer lekker vol zit! Kop d'r veur! 

b.raatjes196614-08-2022 om 22:37

MUSAMPA en matuta trainen volgens mij weer mee dit was nog te vroeg dus kunnen ze volgende week hun debuut misschien maken en van GELDEREN moet nu ook meer minuten gaan maken 

no guts no glory14-08-2022 om 23:25

Verliezen in de Arena is geen schande. Als Groningen top had gespeeld hadden ze ook . Dat is een schrale troost. 
Was zeer positief over de aanstelling van Wormuth maar begin nu toch wel te twijfelen en daar zijn nogal wat redenen voor: 

1 Zijn opmerking voor de camera dat je alleen punten van Ajax kunt pakken op kunstgras zoals Heracles dat eens deed met een gelijkspel. 
nu meneer Wormuth Danny Buijs won op gras 2 keer van Ajax. 
2. De ronduit naïeve opstelling vanmiddag. Met 3 spitsen en op de aanval willen spelen ipv 4-4-2 spelen 

3 De spelers stonden totaal niet op scherp en liepen als een kip zonder kop rond zonder het mes tussen de tanden. Hoe kun je uit tegen Ajax geen enkele gele kaart pakken? 

4. Strand Larsen gaf al aan dat je tegen Ajax 110 procent moest zijn maar dat Groningen maar op 80 procent speelde. Ook Pelupessy gaf aan dat de spelers elkaar te weinig steunden en geen bokje voor elkaar stonden. 
Het is de taak van de trainer om er voor te zorgen dat de ploeg scherp is. 

5. Het dramatische wisselbeleid. Na de 4-1 stond Groningen op het punt om overlopen te worden en dreigde de grootste nederlaag uit de clubhistorie. Bracht hij ipv Dammers de juffertjes Joosten en Abraham in en liet hij Vincente zijn eredivisie debuut maken. Dat kan toch niet !!!  Dit had volledig verkeerd uit kunnen pakken. 

6  Echt iedereen weet toch dat Suslov geen linksbuiten is en Kasanwirjo geen rechtsback. Als je dat nog niet doorhebt. Ga eerst eens met je assistent te rade. Of die neem je totaal niet serieus. 

Sorry maar ik moest dit even kwijt. Moest het even van me afschrijven. Probeer altijd positief te blijven maar ben bang dat we een moeizaam seizoen tegemoet gaan. 
Desondanks blijf ik naar het stadion gaan en ben er de eerstvolgende uitwedstrijd tegen NEC ook weer bij. 

BROMBEER15-08-2022 om 07:59

Bij fc groningen is het momenteel gewoon  een soapserie "fleddie en zijn vriendjes" met deze x  in de hoofdrol frank wormuth, en als regiseur MJF. En dit is momenteel diegene  de club ten voetbaltechnisch volledig  ten gronde richt met zijn afbraakpolitiek. Hij volledig verantwoordelijk voor de veel te grote selectie , waardoor je logischer wijs onvrede bij de afvallers krijgt en dit ook negatief op de rest afstraalt, dit had hij als td aan het einde van het seizoen al kunnen signaleren en hierop anticiperen, en dan maar je verlies nemen qua transfersom maar je salarishuishouding blijft overeind en het is voor je traner een werkbare groep. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het enorme verschil kwaliteit tussen  1t/m 4 van de selectie en nr 5 t/m 16 . En dan nog maar te zwijgen over het niveau van het merendeel van de aankopen van de laatste jaren, nait best. Maar ja er is op zijn  voorspraak zo'n broekie van een "internet" hoofdjeugdscoutje zonder enige vorm van een netwerk aangetrokken en die betaalt zich nu in het traject samen naar de KKD  volledig uit. JSL heeft gewoon gelijk met zijn vertrekwens, hij laat zijn carrierre toch niet stagneren door een team dat zo als loszand aan elkaar hangt en totaal geen strijd toont en als loszand aan elkaar hangt. Dit jaar max 12 tot en 15 en als we niet oppassen doen we voor de onderste plaatsen mee, maar zeker gen linkerrijtje. En danny buijs en paul mathijs oa hebben als gewone jongens heel goed gezien en  wat voor vlees ze met mjf in de kuip hebben, het is gewoon een parasiet maar dat was hij als speler al, bij groningen  werd hij destijds al door een groot deel van de spelersgroep uitgekotst. Gudde moet optreden voor het te laat is. En ik zou proberen om te kijken of je jens toornstra niet kunnen huren van feyenoord, zou  heel veel kunnen toevoegen met zijn ervaring en loopvermogen.

Rob197015-08-2022 om 09:11

Als je aan het eind van het seizoen, hommeles in de groep hebt, en je geen punten meer kunt pakken omdat het voor geen meter liep, deels door de ontevredenheid van diverse spelers, maar ook deels door het juiste niveau niet te hebben.

Nu is het nieuwe seizoen, en kun je in 3 maanden tijd niet ineens wel het niveau hebben, zoals inmiddels duidelijk is. 

 

Fledderus en Gudde, doen heel veel goed, maar met name Fledderus doet ook nogal wat fout. Maar vergeet niet waarom zij daar zitten, zij zijn verantwoordelijk voor een gezonde club. Deze gezonde club zijn zij op dit moment aan het bouwen, waarop zij worden afgerekend.

Fledderus kan een mooie in en verkoopbalans weerleggen, en Gudde heeft deels hiervan geprofiteerd maar ook door zelf maatregelen te nemen, de boel opgeschut en financieel weer op de rit gezet.

Een 19 jarige scout is daar onderdeel van, kost niet teveel en brengt wel op, alleen niet wat wij als toeschouwers graag willen zien.

Gudde en Fledderus hebben nog een hele carrière voor zich en stellen met dit beleid hun toekomst veilig, en kunnen binnen afzienbare tijd dit kunstje elders flikken. Waarna wij opgescheept zitten met een gezonde club, die na naar jaar in een overgangsjaar zit, en zelden onze harten van geluk doen smelten, door leuk en aantrekkelijk voetbal.

b.raatjes196614-08-2022 om 23:27

Ik vind ook dat de media niet al met Jurgen strand larsen moet zeuren over een transfer ze maken zijn hoofd gek ik wil vragen aan de media vragen stop hier mee hij is nog van fc Groningen die bepaalt wat er gebeurt over een transfer hij staat bij fc Groningen onder contract dat weet hij en ik vraag ook heb je als media een vraag stel die vraag aan flederus en niet al weg aan strand larsen 

Herman Badkuip15-08-2022 om 08:29

Off topic # Na veel negatieve geluiden op deze site, is het misschien even tijd voor iets positiefs.....Op het moment dat FC Groningen in de tropische hittegolf in de Johan Cruijff Arena ten onder ging tegen een superieur Ajax, won ons jeugdteam O19 van trainer Melchior Schoenmakers de tropische editie van de internationaal sterk bezette Heemskerk Cup! In de finale versloegen zij, gekleed in de geweldige camouflage tenues, na een slopend gevecht, zónder gele kaarten, het Deense Esbjerg FB van Rafaël van der Vaart met 1-0 door een doelpunt van Thom van Berg op aangeven van Jaivy Lourens! Bij de teams O17 won het Braziliaanse Fluminense met maar liefst 4-0 van het Nederlandse VRS Academy. Uitblinker bij de Brazilianen, die met hun enorme soundblaster voor een geweldige sfeer zorgden, was de grote beer Esquerdinha Joao Henrique Mendes da Silva, onthou die naam, die een bal vanaf zo'n 30 meter keihard in de touwen joeg! Hoop dat de begeleiders van FCG O19 deze finale van teams O17 ook goed bekeken hebben! ps. wie had 't ook al weer over het matige niveau van de jeugdteams bij FC Groningen.....?

frankism15-08-2022 om 08:38

Ik vind de opmerking over geen gele kaarten wat dubieus. 

ik heb liever dat ze verliezen dan dat het een ordinaire schoppartij wordt.  Tuurlijk had het wat feller gekund, maar dat is best wel we dun lijntje en spelers kunnen dan makkelijk over de schreef gaan. 

eens met Herman over oratmangoen. 10 is ook zijn favoriete plek. 

Abraham en matta klikt idd ook beter. Lullig voor suslov, groot talent maar hij brengt het nu gewoon even niet.  

duarte eruit zou ik nu niet gelijk doen. Die man si wel belangrijke schakel geweest in veel wedstrijden 

TirolBeuk15-08-2022 om 08:53

Ik vind Suslov er niet beter op geworden met zijn arrogante houding , gewoon paar wedstrijden op de bank en oratmagoen erin en natuurlijk van Gelderen ,kasanwirjo lijkt zijn vorm ook helemaal kwijt te zijn .Zondag volle bak ertegenaan en aan vertrouwen winnen come on FC ????

opa15-08-2022 om 08:56

Waar blijft de positivisme van voor de Competitie,  Fc. Heeft 14 x in de Arena gespeeld en 14x verloren , dus waar hebben we het over, je kan beter 1x met  6-1 verliezen dan 6x met 1-0

Nevinsrow15-08-2022 om 09:24

De nederlaag is Amsterdam is natuurlijk ingecalculeerd. Je hoopt als supporter van de FC wel een ploeg te zien die zich met hand en tand verzet. Dat heb ik helaas gemist. Kan gebeuren, maar als dit de instelling wordt tegen de Eagles, dan biedt dit weinig vertrouwen. Ik ben positief, maar het begint bij de juiste inzet. 

Sapmeer15-08-2022 om 09:30

Wat tegen Volendam al duidelijk was,bleek tegen Ajax nogmaals.Op het middenveld mist een agressieve balafpakker als Kieftenbeld,Reis ,of Matusiwa. De huidige middenvelders missen allemaal deze eigenschap. Ik denk ook niet dat er in de deze selectie een speler zit die over deze capaciteiten beschikt. Een dergelijke speler is niet alleen belangrijk voor de intercepties,maar brengt de agressie ook over op zijn medespelers. Verder wordt achter in het centrum een duidelijke leider gemist. Balker en te Wierik verdedigen goed ,maar in de organisatie gaat wel het een en ander mis. Dus als JSL wordt verkocht ,kijken naar een agressieve middenvelder en een leider achterin. Zet Ngonge dan maar in de spits,ben ervan overtuigd dat hij dit uitstekend kan,Hij is snel,handig en slim en kan nog goed koppen ook.

Herman Badkuip15-08-2022 om 10:21

Volgens mij kan Emmanuel Matuta, als hij weer volledig hersteld is, onze nieuwe agressieve balafpakker op het middenveld worden! Ook Nordin Musampa kan achterin als centrale verdediger naast Balker óf Kasanwirjo spelen....Een Cyril Ngonge in de spits als JSL gaat vertrekken is ook geen verkeerde optie, in ieder geval tot de winterstop.. Dan komt er ruimte voor Tomas Suslov op rechtsvoor, als hij aan zijn wedstrijdinstelling gaat werken! Ik zie in Ragnar Oratmangoen de lopende middenvelder/schaduwspits, die met steekpasses de spitsen kan bedienen. Geef ook Yahya Kalley op linksback de kans om te spelen, samen met Paulos Abraham vormt hij een ingespeeld koppeltje.....Zou ook Luciano Valente, speler uit de eigen jeugdopleiding, meer speeltijd geven op het middenveld!

campesino15-08-2022 om 10:38

Daar heb je helemaal gelijk in. Duarte en pelupesy zijn prima voetballers maar samen met lundqvist of irandust is het middenveld niet in balans. Dus misschien is het helemaal niet zo slecht JSL zo snel mogelijk te verkopen en dat geld verdedigend te besteden, want na de voorbereiding en 8 goals in twee wedstrijden tegen is het duidelijk een gatenkaas achterin. Maar geen pubers aub. Misschien dat er bij de grotere clubs wel spelers buiten de boot vallen.  Een ruud vormer bijvoorbeeld. Dan kan Duarte banken. Een van de juffertjes op 10. En voorin met Abraham/ Ngonge/ suslov

BROMBEER15-08-2022 om 09:46

Klopt helemaal sapmeer, en een lopende middenvelder eentje die van de bal af beweegt, alle middenvelders die we nu hebben komen in de bal. Een sven mijnans of een jens toornstra zouden hiervoor uitermate goed passen.

frankism15-08-2022 om 18:18

Suslov was toch altijd de gifkikker met veel agressie in z'n donder? 

Kan hij niet de nieuwe zes worden? Ik zie anders niet echt een plek voor m. 

b.raatjes196615-08-2022 om 10:01

Er komen straks spelers terug van blessures alleen hoe is het met de andere spits daar horen we niks over

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Oeleoptak15-08-2022 om 10:23

Als JSL verkocht wordt zouden bovenstaande suggesties nuttig kunnen zijn. Maar zeker moeten er doelpunten gekocht worden en dat wordt een hels karwei. De tijd is kort en clubs weten dat FC geld heeft dus goedkoop wordt het ook niet. En ga me niet vertellen dat Joosten, Oratmangoen of Abraham dat kunnen overnemen, want die scoren haast nooit, dat ook al niet.  NGonge is goed bezig maar hoe lang  gaat dat duren. En als het van één speler afhangt  wordt de druk te groot voor een speler. 

Fleddie heeft in zijn verblijf hier een hele rits spelers aangetrokken die blijkbaar geen andere club wil. Genoemde vleugelaanvallers hebben wij ook niks aan, net als in andere linies de nodige overbodige spelers. Middelmaat en matigheid heerst met veelal lange contracten. Ben benieuwd waar de man nu weer mee op de proppen komt

Dijk15-08-2022 om 10:47

Wortmuth krijgt dit elftal niet aan de praat. Spelers hebben niet geluisterd. Veel onvrede onrust, omdat Fledderus en Beuving middelmatig hebben ingekocht. Keeper is zekerheid. En veel spelers ver onder niveau wat ze moeten kunnen maar de data analist nu maar eens ophouden met dat gelul. Want de spelers die ze hebben gehaald niks extra koning Irandust talent van 2 miljoen Abraham,  zogenaamde super talent Suslov,  van Gelderen die wordt gehaald als beoogde rechtsback speelt niet eens 4 minuten tegen zijn oude club. En waarom onderste uit de kan halen voor JSL omdat het lijstje niemand meer staat bij Fledderus laat me niet lachen. Zo triest dit elftal te zien voetballen wordt met de week erger. Ja Fledderus dacht op tijd beginnen met spelers halen en de supporters zijn wel rustig. Nou als het tegen Volendam niet lukt waarom wel tegen GAE nou die willen negatieve lijn omzetten naar positief punten pakken. 

Fledderus aan het werk je maakt er een grote bende van met je hoofdscouting Beuving. Wordt tijd dat ze jullie eens gaan evalueren. Samen naar de grote markt.

En inmiddels wil Fledderus niet reageren op de uitspraken van JSL van gisteren.  Fledderus maar lekker doorgaan zo. Ontevreden lijst spelers wordt inmiddels groter en groter. v Kaam, Dammers, Leeuwenburg, JSL, Suslov, Dankerlui, Joosten en wie nog méér.

 

alexvl15-08-2022 om 11:19

 

 

 

alexvl15-08-2022 om 11:19

Wat een gezeik allemaal. 
Paar jaar geleden leek de Fc op een faillisement af te stevenen. Nu positieve balans en beetje vet op de botten.
iedereen verw8 volgens mij dat de Fc mee moet kunnen spelen om t kampioenschap of zo.
Nieuw seizoen 2 wefstrijden. Ik heb beter voetbal al gezien dan vorig jaar.
Tegen Volendam eerste 30 minuten erg leuk voetbal gezien. Maakte me blij.
Tegen Ajax kun je een zeperd oplopen. Vorig jaar puur verdedigend met 3-0 daar verloren, nu met 6-1.
So what, Wormuth liet Valente invallen, groot compliment daarvoor. We konden de wedstrijd toch niet meer winnen.
Joosten nog ff in etalage zetten, goede zet. Wat had ie beter kunnen doen? Allemaal verdedigers inbrengen?
We willen toch mooier voetbal zien? Dat komt er echt wel aan. De spelers zijn er wel voor, nu nog de juiste samenstelling vinden.

Wel ben ik het eens met de stelling dat er een KEREL bij moet komen.
Zeefuik huren? Vormer huren? Dat zijn 2 spelers met goede vechters mentaliteit. Die geven medespelers ook op hun flikker als t moet.

Supporters van de Fc steun t elftal, t komt wel goed.

 

 

no guts no glory15-08-2022 om 20:01

Totaal niet mee eens. De zogenaamd super verdedigende Buijs verloor 2 keer met 2-0 en 1 keer met 3-0 in de Arena. We gaven veel minder kansen weg ( met het mes tussen de tanden en fel er boven op ) en creëerden ook nog veel meer kansen. Hoezo aanvallend voetbal onder Wormuth. Ik heb maar 1 goede aanval gezien gisteren. 

Robba15-08-2022 om 11:28

Het grote probleem dat op dit moment heerst is dat het salarisbudget omhoog moet om een serieuze gooi te doen naar AZ/Utrecht/NEC. 

Op dit moment is nog steeds vet verkopen en spelers van lager niveau opkopen. 

Dat was nodig om gezonde situatie te creëren, maar nu moet er doorgepakt worden. Niet blijven aankloten

 

b.raatjes196615-08-2022 om 11:43

Nou wat er aan mankeert dat ligt niet bij wormouth de media en de pers moeten niet al over tranfer met strand larsen er over hebben elke keer maar weer hij is in dienst bij fc Groningen en die beslist wat er gebeurt met strand larsen dus als de media of de pers wat te zeuren hebben vraag het aan de technische directeur flederus en niet al weg aan speler je kunt ook een speler de kop helemaal gek maken en dat moet niet dus nogmaals heb je een vraag stel dat aan de juiste persoon en dat is technische directeur flederus en niet al weg de speler gek maken 

b.raatjes196615-08-2022 om 11:50

En we hebben geluk er komen spelers van blessures weer en nu de rug weer recht naar voren er stevig tegen aan en leren van de fouten die gisteren gemaakt zijn en een andere achterhoede neer zetten..verips. .van GELDEREN..KASANWİRJO..balker..MUSAMPA..mättää..DUARTE..pellupessy..RAGNAR ORATMMANGOEN..strand larsen..NGONGE 

Dijk15-08-2022 om 12:31

Gisteren zijn geen fouten gemaakt  maar team falen. Er werd niet geluisterd naar de opdracht van Wormuth. Dit gebeurt mij niet meer zei hij in interview met rtv noord. 

Herman Badkuip15-08-2022 om 13:23

Volgens mij kiest Wormuth voor dit team:   Verrips op doel, achterin van Gelderen, Kasanwirjo, Balker en Kalley, middenveld Oratmangoen, Pelupessy en Matuta en voorhoede Ngonge, Strand Larsen en Abraham......Vijf wijzigingen i.v.m. de wedstrijd tegen Ajax! Zo'n Steven Berghuis, Davy Klaassen en Per Schuurs zouden ook wel bij FCG passen, denk niet dat zij écht gelukkig zijn bij Ajax op dit moment!

Bayco15-08-2022 om 18:10

Opstelling die herman badkuip geeft lijkt mij ook het sterkste momenteel. 

Metworst15-08-2022 om 21:03

Maar Herman, Kalley?? Daar heeft Wormuth toch duidelijk niet voor gekozen gezien de aanschaf van een nieuwe back. En vermoedelijk wel terecht. 

Ik zou Mette nog even laten staan en niet slachtofferen om 1 slechte wedstrijd. Dan doen we ook niet met de rest.  Ook Duarte gewoon laten staan. Die komt er ook wel weer doorheen. 

En de spelers van Ajax die jij noemt komen niet hier naar toe hoor. Die zoeken een groter podium ( en zak geld) Unuvar huren zou op zich geen gek idee zijn. Maar heb liever een eigen goede speler op die positie. 

Herman Badkuip15-08-2022 om 23:20

Beste Metworst, denk dat de vervelende blessure van Nordin Musampa de aanleiding was om de nieuwe Noorse linksback te halen....we hadden twee spelers voor de linksbackpositie, Kalley en Musampa. Persoonlijk zag ik niet het belang om een nieuwe linksachter te kopen, want Kalley had zich goed ontwikkeld vergeleken met vorig seizoen en Nordin Musampa kan op links centraal en linksback goed uit de voeten! In de voorbereiding zag ik een mooie klik tussen Kalley en Abraham, zij voelden elkaar goed aan op de linkerkant. Maar goed, onze technische staf heeft anders beslist en de Noorse linksback gehaald. Moet eerlijk zeggen, dat ik wel gecharmeerd ben van hem, tegen Volendam liet hij zien dat jij echt wel goed kan voetballen met een drive naar voren. Tegen Ajax had hij ‘t erg zwaar tegen Anthony, maar toonde karakter en liet zich niet uit het veld slaan. Kreeg ook nog eens een onterechte penalty tegen....Vind dat Kalley zondag mag laten zien wat hij waard is...Laros Duarte had ‘t ook zwaar tegen Ajax en viel voor mij door de mand net als Lundqvist. Wat mij betreft tijd voor andere spelers nml. Matuta en Oratmangoen op het middenveld!

Oeleoptak15-08-2022 om 12:28

Nait zo maal doun Roatjes. Vief man in de verdediging tegen de veuroet vogels?

R2315-08-2022 om 15:18

Naci Unüvar moeten ze huren van Ajax, mag op huurbasis weg en is een speler die graag de bal heeft en qua inzicht de voorste spelers kan weg zetten, met name een Strand Larsen, want zijn loopacties worden vaak niet gezien en/of benut. Al moet je als club ook realiseren dat Strand Larsen qua bedrag, 10/15 miljoen, daar ergens tussenin, niet te weigeren is! Men die zegt dat hij nog een jaar moet blijven en dan meer waard word, dat is een beetje koffiedik kijken, met de huidige selectie gaan ze het niet opeens veel beter doen, het is vanuit Strand Larsen al knap dat ie twee seizoenen toch veel heeft weten te scoren. Gewoon verkopen, je bent en blijft een club die spelers opleidt en hiermee laat je talenten ook zien dat je ze die vervolg stap gunt! Mag aannemen dat ook een club als FC lijstjes heeft liggen, er zullen echt elders wel talentvolle spitsen lopen die net als Strand Larsen een stap naar FC gemaakt hebben. Postema is iig absoluut geen vervanger en allemaal super leuk dat club verhaal, vanuit de jeugd, dit en dat, maar fysiek en ook qua niveau komt Postema tekort voor een Eredivisie. Voor die jongen is een verhuur aan bijv ADO of iets dergelijks een veel betere keuze, help Dirk en ploeter niet met zulke leeftijden te lang op een bank. Qua speelstijl leuk dat Wormuth wil opbouwen, maar te Wierik kan dit niet, onrustig, traag en heeft geen idee. Kasanwirjo is daarnaast absoluut geen RB, een CV of op het middenveld, maar hiermee verlies je alleen maar z'n kwaliteiten en is het voor jezelf als ploeg ook geen vooruitgang...

Alf15-08-2022 om 17:19

Wat betreft het niet 'goed luisteren naar Wormuth': is dat vreemd? Als ik hem in zijn brabbel Duits-Nederlands hoor praten snap ik ook niet wat hij zegt. Mag hij zelf wel eens aan gaan werken.

BROMBEER15-08-2022 om 21:15

Ze moeten heel snel weer een hoofdscout met een groot netwerk   in de balkan en zuid Amerika aanstellen,  tis nu wel bewezen dat beuving en mjf zowel het netwerk als de kwaliteiten  nirt hebben  om goede spelers te scouten. 

brummie15-08-2022 om 23:08

Scouting is toch aardig op orde. Er is niet voor niets afgelopen jaren goed verkocht? Daarbij staat er op dit moment genoeg kapitaal op het veld. 

Je vergeet dat spelers uit Zuid Amerika wel even een pittig salaris  (buiten EU) op moeten strijken. Tegenwoordig scouten alle clubs in dezelfde vijver. Dus ook in de Balkan. 

Dat men na 2 wedstrijden al gaat concluderen dat TD/scouting het helemaal verkeerd heeft gedaan, is een veel te voorbarige,  en bovenal onzinnige conclusie zo aan het begin van het seizoen. 

Er zijn altijd spelers die niet slagen of te wenig gebracht hebben bij een club. Dat is inherent. Volgens mij is de balans juist positief. Selectie is echt wel sterker t.o.v. vorig seizoen. 

Dat het nog niet allemaal vlekkeloos loopt, akkoord. Ajax vind ik geen graadmeter, tegen Volendam werd een leuke wedstrijd voorgeschoteld voor publiek. FC verzuimde om in een goede 1e helft score uit te bouwen naar 3-0, en in het laatste kwartier ondanks kansen net niet de 3-2 gescoord. 

Je mag wat mij betreft lekker doorgaan met wat allemaal niet goed *zou* gaan bij onze club. Maar geef je de tip om ook eens te kijken wat er juist wel goed gaat bij FC, want er zijn ook genoeg positieve aanknopingspunten. 

Clubliefde is support, in goede, maar ook in wat  mindere tijden. Als ik sommige erg negatieve teksten lees, dan vraag ik me weleens af, waarom ze eigenlijk  überhaupt FC nog volgen? Week op week alleen maar afgeven op je club. Tja...

 

 

R2316-08-2022 om 02:21

Of de scouting aardig op orde is, geen idee? Dat inzicht hebben we niet, want er is niet veel van buitenaf gekomen dit seizoen? 1 van Go Ahead (die op dit moment nog niet overtuigd en blijkbaar de staf ook niet) een oude bekende vanuit de Eredivisie, die overigens prima is (Pelupessy). Verrips, op het eerste oog een prima aanwinst! Ajax aankopen, wat vanuit het verleden altijd wel gebeurd is en niet per definitie verkeerd is, maar tot op heden geen basisplek hebben. Maar verder? Afgelopen seizoen zijn er een aantal vanuit het buitenland bijgekomen, maar geen één overtuigd tot op heden en daarmee zijn we toch een seizoen verder... Meijer is uitstekend verkocht, op basis daarvan mag je MJF een compliment geven, want het was op basis van één seizoen en daarmee hebben we echt het maximale verdiend. Strand Larsen zou de volgende kunnen en mogen zijn, als je de bedragen hoort zou dat nog eens een grote compliment kunnen gaan worden, maar qua inkoop is het nou ook niet heel erg goed geweest. Maar dat is mijn mening en daarbij zeg ik ook, de huidige markt maakt het voor clubs als FC moeilijk, maar een samenwerking met grote clubs, City, Bayern (netwerk Robben bijv), Barcelona? Ga daar eens naar talenten kijken die FC beter maken en waarin je beide een win win constructie kan vinden. Itakura was een uitstekend voorbeeld hiervan. En blijf ondertussen je eigen netwerk in de bekende landen gebruiken, maar FC heeft ook tijden gekend met Nevland, Suarez en Granqvist, Stenman niet te vergeten en ga zo maar door. Die FC zie je graag en met de juiste connecties en netwerk kun je nog steeds zulke oogappeltjes vinden. Maar om het op orde te noemen, mwah... Matusiwa en Meijer verbloemen een hoop, door een leuke transfersom, maar we hebben ook genoeg miskopen gehaald en ja, dat blijft voetbal 

Herman Badkuip15-08-2022 om 23:35

Wordt ook weleens moe van al die negatieve one-liners over onze technische staf zonder duidelijke onderbouwing van hun kritische noot! Tis wel erg gemakkelijk om alles af te kraken, zonder zelf met oplossingen te komen! Zou tegen de negatieve posters willen zeggen, kom zelf eens met nieuwe geluiden, waarmee je laat blijken dat je een echte supporter van FCG bent, in goede en minder goede tijden! 

R2316-08-2022 om 02:07

Wie is er negatief? Een supporter, ook een trouwe, mag en kan een kritische noot leggen. Over scouting Zuid Amerika of waar dan ook, kan ik niet over oordelen, maar denk dat we de huidige markt niet moeten onderschatten en daarnaast laat FC genoeg talenten overkomen uit de Scandinavische kant, en nee, daar zit niet altijd een topper tussen, ook al hoop je dat uit beelden en wedstrijden wel! Maar feit blijft dat je spelers ook goed moet weg zetten en zoals genoemd, Kasanwirjo is geen back. Geef me één voorbeeld waarom je dat wel zo ziet? De onderbouwing is dat hij in de opbouw prima is, maar het spel voor zich moet hebben en vanuit het centrale deel moet komen. Als back komt ie aan de zijkant al gauw in een verdrukking en heeft ie geen idee. Net als dat Suslov geen buitenspeler is, maar eerder in mijn beleving op 10 moet spelen. Lunqvist is te licht en heeft geen versnelling of fysieke kracht, Suslov heeft echt wel de potentie, maar altijd is het Suslov die gewisseld wordt, bij Buijs en nu ook bij Wormuth, maar tegen Ajax laat hij meer zien dan Lunqvist, en we kunnen toch ook wel concluderen dat de selectie een bank heeft waar je door te wisselen alleen maar slechter van word? Abraham is het niet, Postema te licht, Joosten zou bij Helmond Sport nog niet de beste zijn en Dammers is gewoon niet het Groningen niveau waar je tevreden mee mag zijn. We kunnen misschien geen Granqvist spelers betalen, maar een samenwerking met top clubs en ontwikkelen (Itakura als voorbeeld) kan echt wel, dat heet je netwerk gebruiken. 

Dijk16-08-2022 om 08:08

Wordt zo fijn moe van jou, jou droom die blijft dromen of het nou competitie is of een oefenwedstrijd. Je dromen komen niet uit. Al wedstrijden lang niet. Het niveau fc groningen is slecht. De zogenaamde negatieve personen geven juist elke keer aan wat er mis is. Alleen jij maakt het maar weer zogenaamd positief. Werk je voor de fc of zo. Bang dat Fledderus of spelers je niet meer zien staan. En de zogenaamde negatieve personen hebben goed voor juist met de fc. Elke keer er maar weer over heen praten . Daar wordt ik nou moe van zo fijn dit gezegd te hebben droom maar lekker verder badkuip . 

En badkuip lees de kritische noot van rob1970 en brombeer maar eens goed, hier boven hoe mooi hun verhaal onderbouwd is. Door altijd fijn te oordelen en te veroordelen met wat jij doet. 

Japie16-08-2022 om 13:34

Als je het allemaal zo goed weet Dijk, waarom neem je dan niet eens contact op met desbetreffende persoon (Fledderus) en vertel hem wat hij verkeerd  doet, dan ben je pas een kerel in plaats op dit forum steeds je gram te spuien waar de honden geen brood van lusten. Of ben je iemand de per dag een half uurtje de laptop van mammie mag lenen om wat te gaan ouwehoeren op deze site?

Herman Badkuip16-08-2022 om 15:39

Laat Badkuip maar heerlijk realistisch dromen over ons FCG, dat is véél beter dan al die eenzijdige, negatieve nachtmerries van Dijk!

Dijk18-08-2022 om 08:13

Sjapie bemoei je met je eigen zaken. Jij bepaalt niet wat ik wel niet mag doen. Ga lekker bij je vader op zijn knie zitten. 

Johan16-08-2022 om 01:23

Hoezo? Vind jij Kasanwirjo een rechtsback? Suslov een linksbuiten? Nou ik niet en dan zeg ik er wat van. Neem een trainer ook niet al te serieus die deze mening wel heeft. Deze spelers worden hierdoor kapot gemaakt. Had dit niet verwacht van een ervaren trainer. 

Oeleoptak16-08-2022 om 02:08

Beste positivo's

Het is al tientallen jaren geleden dat ik in het Oosterpark naar van Dijk en Roossien zat te kijken. Vaak was het elftal niet van superkwaliteit, maar er was strijd en passie. De selectie had een normale omvang en qua kapitaal niet te vergelijken met nu. Spelers verdienden ook geen kapitalen, trainden soms nadat ze eerder die dag de post hadden bezorgd. Dank zij een goede scouting haalden we vaak een parel die anderen gemist hadden, of investeerden we gericht in een Eykelkamp of Meyer. Het budget werd over het algemeen goed besteed, hoewel er toen vast ook wel wat misging. Het spelsysteem was helder, zodat Brocken de bal voortrok en Houtman binnenkopte. 
Nu hebben we een selectie van dertig man of meer. Een half dozijn spelers mag vertrekken omdat ze niet voldoen. Voor sommige is serieus geld betaald. In de selectie zijn te weinig die boven de middelmaat uitstijgen. Het spelsysteem is al jaren niet helder en attractief. 
Supporters zijn geen halve zolen die dit niet zien. Supporters zijn kritisch en willen strijd en passie zien, herkenbaar voetbal. Als die zien dat een TD naar Zuid Afrika reist om met een flutkeeper thuis te komen...Of een jaar achter een Zweed aanzit die alweer middelmaat is. Dan vraag je je af of dr man er wel verstand van heeft. Want dit zijn maar twee voorbeelden van een lange rij die je in de tijd van Roossien niet zag. 

 

BROMBEER16-08-2022 om 07:29

Spijker op zijn kop oele en  R 23, maar je mag hier absoluut geen kritische noot kraken over

onze TD en scoutje, anderr krijgen je maken met brummie en zijn vriendjes.

Herman Badkuip16-08-2022 om 15:50

Wat een onzin Brombeer, iedereen mag schrijven wat hij/zij wil, mits je dat op een respectvolle manier doet, zónder andere posters te beledigen óf op de man te spelen! 

brummie16-08-2022 om 07:41

In het Oosterpark hebben we ook heel veel wedstrijden gespeeld waarin ook geen passie werd vertoond. Sterker nog in het Oosterpark waren we feitelijk failliet en degradeerde we. 

In de tijd van Roossien en van Dijk hebben in het seizoen 90- 91 een topseizoen gedraaid. De fout die toen gemaakt is om destijds meeste spelers te lang te binden. Op den duur had FC een te oude selectie met weinig nieuwe doorstroom. 

Ook in het Oosterpark waren er voldoende miskopen en spelers die het niet brachten. Ik zou de selecties uit die tijd er maar eens bijpakken. 

Het voelbal landschap is veranderd, de vijver waar Granqvist, Suarez etc kwamen vist nu elke grote club. FC  kan niet tegen grootmachten op. 

Uiteraard mag iedereen de tijd in het Oosterpark romantiseren. Er waren ook mooie tijden, zeker, maar ook heel veel periodes met sportieve en financiële malaise. 

brummie16-08-2022 om 08:14

@Brombeer, 

Iedereen mag schrijven wat hij of zij wil. Kritische noot mag zeker. Maar ipv kritische noot is het vaak een negatieve tsunami die de boventoon voert. 

Maar iedereen is vrij om te schrijven hoor, ga er vooral mee door. Trouwens onze Ngonge is voor 200K gehaald.  Goed gescout. 

BROMBEER16-08-2022 om 09:14

ja   hele leuke speler idd en daar tegen over staan bijv. kalley, abraham, leeuwenburg, joosten, ihandust dankerlui, leal,asoro, strunck,redan en in zekere zin ook te wierik( had nooit teruggehaald mogen worden voor zo'n periode)  en dammers  . hoe je het ook went of keert slaat de barometer  voor de scouting en mjf  voor mij negatief uit, verkooptechnisch meer als voldoende maar er wordt niet naar een hoger niveau doorgescout mijn inziens en en vaak worden er jongens gehaald die minder zijn  als hun voorgangers en er vaak nog  lang niet staan, waardoor de clubkas idd volstroomt maar het niveau van je basiself steeds verder wegzakt.

PDI16-08-2022 om 09:26

Aan de late kant, ik weet het, maar ik wil toch nog even kwijt dat ik alle vertrouwen heb in Määttä, ondanks dat Anthony hem alle hoeken van het veld liet zien. Hij komt er wel, laat hem ajb wennen. Hij kan goed verdedigen, is snel, beschikt over een prima voorzet.

Laten staan de komende tijd!

manus16-08-2022 om 10:17

We werden wel heel gemakkelijk weggespeeld; evenals tegen Werder Bremen.

Ik heb afgelopen zondag Pelupessy geen een keer iemand de bal af zien pakken; iemand anders dat wel gezien? We missen duidelijk, zoals eerder ook door anderen aangegeven, een felle balafpakker op het middenveld. En dat Te Wierik niet kan opbouwen, weten we, maar hij was wel het meest aggressief aan het verdedigen. Vind hem iets beter dan vorig seizoen; toen was het echt helemaal niks.
Overigens vind ik verder dat we een leuk spelend elftal hebben. 
Misschien moet Suslov voorlopig maar even die verdedigende middenvelder worden. Kan hij zijn agressie kwijt in bal-afpakken.

Oeleoptak16-08-2022 om 10:22

PDI

Ben het met je eens, die komt er wel. Tegen Anthonie was niet te voetballen. En Brombeer, je rijtje klopt waarbij ik Sverko, Lundquist en Oratmangoen nog toe wil voegen en ws vergeet ik er nog een paar. Voordat die Pohl hier was indertijd, was ik daar al fel tegen. Waardeloze statistieken. Dat geldt ook voor Oratmangoen die zijn eerste kans alweer verprutste. GAE wilde hem blijkbaar niet meer hebben, Fleddie wel. Ik zou hem never gecontracteerd hebben. We hebben nu vier spelers voor de linksbuitenpositie waarvan er niemand voldoet. Welke TD doet je dat na? Bij de vier reken ik Suslov natuurlijk niet by the way. En nu ik het over linksbuiten heb, ik zou Slor daar uitproberen, die doet het vast niet slechter dan die koekenbakkers en dan Suslov op 10. 

Rob197016-08-2022 om 10:42

Ik vul nog wat aan Tounekti, Strunk Jacobsen, Bratveit en Leal, van deze 4 spelers is onderbouwing niet nodig, maar de lijst is wel lang. 

Maata, die puntjes komen nog wel een keer, die zal er ook wel komen, maar is zondag wel op de tekortkomingen gewezen. Hij heeft zijn rechterbeen om op te steunen, maar niet voor het  voetballen, en dat breekt hem tegen topspelers als Antony snel op.

Nu kun je hem daarvan niet alleen de schuld geven. 

Zoals ik eerder heb aangegeven, laat ik het nieuwe seizoen voor wat het is, maar toch wil ik nog wel kwijt dat onze nieuwe trainer meer beginnersfouten maakt dan Danny in 4 jaar tijd. Buijs was onervaren, maar Wormuth toch niet. Daarom verbaasd het mij dat hij na een voorbereiding van een complete selectie, hij wederom spelers op niet de juiste posities plaatst.

Wat hij helemaal verbaasd heeft, is dat hij wordt overlopen door Ajax, hij zijn elftal tijdens de drinkpauze niet bijsteld. Dit is onbegrijpelijk.

Verder ontgaat mij alle logica, als je een jaar lang spelers als van Gelderen scout, je er nu achterkomt dat ze niet geschikt zijn. Dan ben je niet sportief bezig, maar economisch. Vergeet echter niet als alle spelers met een hoofdprijs de deur uitgaan en elders mislukken, de ingeschatte kwaliteit  van Groningen in Europa snel bergafwaarts zal gaan.

Alle gescoute en gehaalde spelers komen uit competities waar de weerstand wel erg onder het niveau van Groningen ligt.

Haal dan spelers uit de eigen competitie die zich al wel bewezen hebben. Gustafson van Utrecht hsd toch ook gekund, dan pelupessy, die bekend is, maar niet de leider en klootzakje is die je na Matusiwa bent gaan missen. Ook dat was bekend bij de td dat er na zijn vertrek en die van messaoudi en in mindere mate Robben, je dit soort karakter mist. 

Economisch kan ik mij het vertrek van de Leeuw wel voorstellen, masr die staat toch in geen verhouding wat er nu staat. Helemaal als Strand Larsen binnen 2 week is verdwenen.

BROMBEER16-08-2022 om 11:48

Ik zou zeggen ruud vormer proberen te halen

Herman Badkuip16-08-2022 om 20:40

Zou geweldig zijn als Ruud Vormer naar het noorden wil komen....heb jij geen connecties in Vlaanderenland Brombeer?

Roelofsky16-08-2022 om 13:12

Kan iemand mij vertellen wie verantwoordelijk is voor de scouting.... functie elders misschien.

brummie16-08-2022 om 14:25

Oratmangoen en van Gelderen zijn net nieuw bij de club, dat deze spelers nu al als miskoop worden neergezet is mij onduidelijk. Ze zijn nog maar net bij de club. 

Een rijtje met namen noemen die het het (nog) niet gebracht hebben is te makkelijk. Abraham en Kalley zijn voor de lange termijn aangetrokken. Natuurlijk zijn er spelers die niet voldoen. Zou maar eens bij andere clubs kijken, zoals Utrecht, waar je ook lijstjes ziet van spelers die het helaas niet waargemaakt hebben. 

De meest spelers die FC aantrok bijv. Sverko en Lundqvist zijn voor relatief lage bedragen gehaald. Soms heb je ook wat geluk nodig. 

Kasanjawiro werd transfervrij aangetrokken en maakte vorig seizoen een goede indruk en heeft zich ontwikkeld. Dat het nu even wat minder gaat, is omdat het niet zijn beste positie is (RB), en omdat gezien zijn jonge leeftijd, nog grillig is qua presatie. Een dipje is dan ook niet onlogisch. 

Kasanjawiro en Suslov zijn qua transferwaarde enorm gestegen, het vervelende is, Wormuth weet eigenlijk niet wat hij met beide spelers aan moet qua positie. Wat is dan wijsheid. Als je ze op de bank zet, belemmer je hun ontwikkeling en marktwaarde. Hij zal keuzes moeten gaan maken. 

Achterin heb je ook gewoon ervaring nodig, begrijp de keus voor te Wierik. Speelde ook echt niet zo slecht als men hier schrijft. 

Rob1970 geeft aan dat alle gehaalde en gescoute spelers uit competities komen waar de weerstand erg onder niveau van Groningen ligt. Des te knapper dat spelers als Ngonge, Kasanjawiro, Balker, JSL en Duarte, en voorheen Gudmundson,  Chabot,  Matisuwa en Zeefuik het allemaal wel redden, ondanks dat ze onder niveau FC zaten. Talenten voortijdig scouten, en dat doet de FC in mijn ogen prima.

Spelers halen die boven niveau Groningen liggen wordt ook erg lastig. Welke nieuwe speler wil op een lager niveau spelen bij FC, en zal ook nog eens qua aankoopbedrag enorm in de papieren lopen. Daarnaast zijn het vaak oudere spelers met geen restwaarde meer en pittige salarissen.

Gustafson van Utrecht wordt als voorbeeld aangehaald. Een speler die in het seizoen 18/19 voor het laatst alle wedstrijden bij Utrecht speelde. Laaste seizoenen zo'n 20 wedstrijden, met blessures en ook nog periodes buiten selectie gelaten. 

Nog even wat feitjes. FC staat op de 7e plek qua marktwaarde selectie in de erdivisie. Fc heeft een grote selectie, maar clubs als AZ, Utrecht en Sparta hebben dat ook (29-30). Twente heeft 27 spelers onder contract. 

FC moest de jaren voordat Fledderus TD werd, elk jaar weer begrotingstekorten wegwerken, en moest werken met miljoenentekorten. De huidige directie is er in geslaagd deze tendens te doorbreken, o.a. door goede scouting en jeugdopleiding. FC staat er financieel beter voor dan ooit. Er op het veld staat ook nog eens voldoende kapitaal, waar FC nog de vruchten van gaat plukken. Er zijn weinig clubs die zo'n positieve transferbalans kunnen tonen als FC in de afgelopen 5 jaar. 

De huidige directie heeft een duidelijk plan voor ogen, om stap voor stap, zowel sportief als financieel te groeien in de toekomst. 

 

 

BROMBEER16-08-2022 om 15:38

Leuk zo'n feitje dat je op de 7e positie staat qua marktwaarde , maar wat heb je eraan als op de normale ranglijst 13, 14 of misschien wel 15e wordt. Dan schiet je als TD toch echt je doel voorbij naar mijn mening. En voor de ontwikkeling van onze "grote"schare supertalenten is het toch ook veel beter als er een aantal jongens bij lopen die het niveau echt omhoog halen en waar ze zich aan omhoog kunnen trekken. En ja dat kost een paar centjes brummie,  die hebben we wel .maar dat is nog altijd beter dat jongens als kalley , abraham enz te laten verzuipen zoals nu gebeurd. Er wordt n u vaak ingezet op transfervrije spelers, jongens met een krasje of die qua tranfersom niet al te hoog zitten en aan de andere kant worden er miljoenen voor een jongen als abraham betaald, raakt in mijn ogen kant nog wal. En als dan voor hetzelfde geld een jongen als sarr van heerenveen kan halen , dan heb je als TD en ook het hoofd scouting wel je ogen op de verkeerde plek zitten in mijn ogen, dat had zelfs jules de korte nog wel kunnen zien. En daarnaast wat is er nu echt terecht gekomen van het rijtje bewierookte talenten van een aantal jaren geleden zoals balk, gebroerders van kaam, slor en poll, er is niet 1 een onbetwiste basisspeler b geworden en diegene die toen nog lekker in 018 stond te ballen en helemaal niet in de schijnwerpers stond Bjorn meijer is voor een miljoenenbedrag  verkocht. Waarmee ik alleen maar wil zeggen dat er vaak veel meer bij komt kijken dat alleen goed een balletje trappen, ook vanuit de club zijnde. En ik weet van heel  dichtbij dat het qua begeleidng vanuit fcg buiten het voetbal  nog wel eens aan schort. en ik hoop echt  dat jongens als Valente ( echt een hele mooie speler), Blokzijl en die jonge keeper ( jasper meijster)  die eraan zit te komen er beter mee om wordt gegaan vanuit fc groningen.Ik vindt en dat is mijn mening dat snel  heel veel geld aan spelers verdienen het belangrijkste is geworden voor de directie van fc groningen, ipv met atractief mooi en goed voetbal de hut volspelen( twente en az) en vanuit daar je geld verdienen.

R2317-08-2022 om 00:06

Brummie, het is leuk dat je aangeeft dat spelers als Oratmangoen en van Gelderen niet als miskopen bestempeld kunnen worden, dat ze nog maar net bij de club zijn, feitelijk gezien heb je gelijk, ga ik je dus niet op tegenspreken en als ik berichten teruglees zie ik ook niemand het woord miskoop gebruiken. Maar jij noemt Balker het wel redt? Op diezelfde 2 wedstrijden waarop een Oratmangoen en van Gelderen niet als miskoop bestempeld mogen worden, dus ook dat kan niet gezegd worden, als andersom ook niet kan. En leuk hè, dat vergelijken met anderen, maar je beheert de club Groningen met de goede intenties. Niet andere clubs die op hun manier keuzes maken, want een Utrecht haalt ook een Dost, dat zie ik Groningen niet doen (wat niet per definitie erg is). Zeefuik zat overigens niet onder het niveau van FC, kwam gewoon over van Ajax en de meesten daar zijn door een betere opleiding vaak aanwinsten voor clubs als FC. Ngonge is echt prima voor een FC, maar als we dat als lichtpuntje noemen, zijn we toch ook wel snel tevreden. Heeft namelijk ook weken tot maanden echt niks laten zien, en nogmaals, prima speler voor FC, maar geen hoogvlieger. Te wierik is gewoon echt een foute keus geweest, ja ook ik dacht toen ze hem terug gingen halen, goeie keus, want periode ervoor heeft ie prima gedaan, maar sinds z'n terugkomst is het echt een trage bende en echt een zwaktepunt in je verdediging. "Kasanjawiro en Suslov zijn qua transferwaarde enorm gestegen, het vervelende is, Wormuth weet eigenlijk niet wat hij met beide spelers aan moet qua positie. Wat is dan wijsheid. Als je ze op de bank zet, belemmer je hun ontwikkeling en marktwaarde. Hij zal keuzes moeten gaan maken" ook dit, gestegen in waarde, omdat? Ik ben overigens positief gestemd over Suslov, zegt echt meer in, het is ook de keuzes die men maakt. Kasanwirjo vind ik aan de bal echt wel meerwaarde hebben, vanuit het centrale deel, maar is niet ineens in waarde gestegen. Als ze zo gestegen zijn, waarom dan op verkeerde posities benutten? Dan ben je als trainer niet bezig met het ontwikkelen op de juiste positie, want ook jij kan zien dat ze geen zijkant speler zijn, maar vanuit centrale deel moeten komen en dan heb ik goed nieuws, ook daar zijn ze beter dan de keuzes die er nu staan

Nevinsrow16-08-2022 om 14:29

Nog een aanvullend feitje: we zijn pas twee competitiewedstrijden onderweg en hebben de uitwedstrijd tegen de kampioen van afgelopen jaar al gehad.

Rob197016-08-2022 om 14:46

En we zijn er afgedroogd, zoals degradanten worden afgedroogd in Eindhoven of Amsterdam.

brummie16-08-2022 om 14:56

Cambuur verloor vorig seizoen met 9-0 bij Ajax Hebben zich prima gehandhaafd. Twente, Heerenveen, Vitesse en NEC werden met 5-0 naar huis gestuurd. Volgens mij is geen van deze clubs gedegradeerd.

Excelsior werd in de beker door Ajax met 9-0 naar huis gestuurd en promoveerde wonderwel. Wat zegt één uitslag dan?

Rob197016-08-2022 om 15:49

Helemaal eens Brummie, het ziet er rooskleurig uit, het zal de zon geweest zijn die mij deze ingeving liet toekomen. Sorry, dat ik jullie liet schrikken. 

b.raatjes196616-08-2022 om 15:11

Je moet achter in spelen met ..van GELDEREN..KASANWİRJO..balker..musampa...duarte..pellupessy..mättää..RAGNAR ORATMMANGOEN..strand larsen..NGONGE en natuurlijk verips op doel wormouth moet dit eens proberen 

TirolBeuk16-08-2022 om 15:15

Brummie , helemaal eens met jouw uitleg , laat dat negatieve ff achterwege en ga achter grunn staan .          Laat de ploeg aan elkaar wennen , anders word het niks

Reactie verwijderd door redactie

Rob197016-08-2022 om 16:17

Als je een elftal wil laten groeien, dan moet je van Gelderen opstellen als rechterverdediger, doen ze met Maata ook. Kasanwirjo op de plek waar die begonnen is, cv. En laat Abraham ook gewoon wedstrijden staan, die wordt echt niet beter op deze wijze, dat er zelfs een onnatuurlijke speler, Suslov op zijn plek staat.

Nachtwacht16-08-2022 om 17:43

Ik hoop tegen GAE ook op van Gelderen rechtsback en Abraham linksbuiten. 

TirolBeuk16-08-2022 om 19:28

Hoop ik ook , gewoon beter voor het evenwicht 

b.raatjes196616-08-2022 om 20:32

Ik denk dat je met van GELDEREN..KASANWİRJO..balker..mättää een hele goede achterhoede heeft of mättää op middenveld en MUSAMPA achterin 

Johan16-08-2022 om 20:41

Verrips

Van Gelder Kasanwirjo Balker Noor.

Pelupessy en Duarte

         Suslov

Ngonge JSL Abraham

Niet meer dat geschuif met spelers aub. 

BROMBEER16-08-2022 om 20:46

Voor het moment ook de beste opstelling, abraham bij gebrek aan beter, maar goed hopen dat hij een opleving krijgt

Johan16-08-2022 om 21:53

Opstelling gaat het me niet eens om. Spelers moeten op hun eigen posities staan. Doet deze trainer erg slecht. Dodelijk voor de spelers die er moeten staan maar ook erg slecht vh moraal vd spelers die er horen te staan. Hoop op beterschap anders ben ik nu al klaar met deze trainer. 

Metworst17-08-2022 om 08:38

Eens met Johan. Als je spelers op hun favoriete positie neerzet zullen ze beter presteren en met meer vanuit intuïtie spelen. 

Een overwinning zou naast mijn eigen humeur ook de sfeer hier op het Forum ook wel ten goede komen. 

Herman Badkuip17-08-2022 om 08:45

Off topic #   Sergio Padt heel misschien naar AZ als zijn Bulgaarse club Ludogorets gaat meewerken.....dat zou toch wat zijn, zien we hem misschien toch nog terug in de Euroborg?

TirolBeuk17-08-2022 om 09:17

Padt blijft in Bulgarije

Bayco17-08-2022 om 12:05

Off topic:  

Fc gronigen schijnt geïnformeerd te hebben bij Brugge naar ruud vormer

 

Lijkt mij dat je dat doet alleen doet als er nog iemand weg gaat....middenvelders genoeg...en als je nu extra haalt is dat klap in gezicht voor duarte pelupessy of suslov

Suslov of duarte weg?

Bikkel 17-08-2022 om 15:10

Informeren kan altijd maar zou het twijfelachtig vinden om deze jongen te halen...zou liever een rechtsback en een vervanger zoeken voor Larsen! Liefst 2! Want met Postema zie ik het niet gebeuren.... geld genoeg als Larsen weggaat... 

brummie17-08-2022 om 12:35

Ruud Vormer verdient 1.6 miljoen per jaar bij Brugge. Heeft al aangegeven niet veel in salaris terug te willen. Lijkt me een mission impossible en financieel onverantwoord salaris  voor FC. Maar informeren staat vrij toch? 

Vormer zal zeker iets extra kunnen brengen, maar zit in  eindfase carrière met zijn 34 jaar. 

Vitesse en Utrecht hebben ook geïnformeerd.  

Bayco17-08-2022 om 12:44

Ja heb je gelijk in.. maar alleen het informeren naar een speler met zo'n salaris en status die er meteen kan staan en nadagen van zijn carrière is... 

Doe je niet om er maar iemand bij te hebben voor op de bank... maar meteen moet spelen .. en je gaat eigen spelers niet buitenspel zetten lijkt me

Heb dan toch idee dat er ook wat speelt rond spelers van fc

Stadjer8117-08-2022 om 15:26

Vormer brengt routine en scorend vermogen, beide zijn we broodnodig. Of zijn komst realistisch is, is een 2e. 

Snooty10.17-08-2022 om 15:57

Het "gedoe" rond JSL begint frustrerend te worden voor hemzelf. Dit is geen uithangbord voor jonge talenten om naar de FC te komen. Zie ook hoe het met Matusiwa ging. Voor de club ook niet goed. 

b.raatjes196617-08-2022 om 16:05

Nou in vindt dat fc Groningen wel een punt heeft waar haal je zoon kwaliteit nu nog vandaan 

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

BROMBEER17-08-2022 om 16:06

en jij moet es wat minder enteren raatjes

FC NL05017-08-2022 om 16:43

Off-Topic :

Naast Ruud Vormer zou de FC ook interesse hebben in Mauricio aimar Cuevas een 19 jarige rechtervleugelverdediger van de beloften van Club Bruggen en men zou ook interesse hebben in Loum Tchaouna een 18 jarige aanvaller van Stade Rennais.

Bron rond Loum Tchaouna : Rennes: het is geagiteerd voor Loum Tchaouna

 

Bron rond Mauricio aimar Cuevas : Jamel van Ravenzwaaij op Twitter: "FC Groningen heeft zich gemeld voor de 19 jarige rechtervleugelverdediger Mauricio Aimar Cuevas van Club Brugge." / Twitter

Marco17-08-2022 om 17:47

We hebben spelers genoeg. Nieuwe spelers is lood om oud ijzer.

Laat ze oefenen op voorzetten vanaf de flank naar JSL, met een goede veldbezetting voor het doel. Ook oefenen op hoekschoppen. 

 

Oeleoptak17-08-2022 om 17:51

Die rechtsbuiten is geen verkeerde. Kan ook scoren. Maar heeft marktwaarde van 2 miljoen. Is trouwens links, maar kan ook linksbuiten. Lijkt me andere koek dan wat we nu hebben lopen. Als dit waar is vraag je je af waarom we Oratmangoen zo nodig moesten hebben. Fleddie had direct op dit kaliber moeten inzetten.

Fan op afstand17-08-2022 om 18:18

@B. Raatjes1966. Als Fledderus gewoon nagedacht had, was hij tot de conclusie gekomen dat De Leeuw niet verkocht had moeten worden, hij had kunnen cashen voor JSL en zich rustig de tijd kunnen nemen om een nieuwe spits te vinden. Wat je nu krijgt is dat de partijen tegenover elkaar staan en geen mens kan aangegeven wat de gevolgen zullen zijn maar alle partijen worden verliezer. Maar Fledderus wil de hoofdprijs met alle mogelijke consequenties. En je hebt nu geen vervanger als er WEL een aannemelijk bod komt. Wat doe je dan? En slijt andere overbodige spelers zodat je ruimt op je loonlijst krijgt zodat je dat geld anders kunt besteden. En het contract openbreken en verlengen met JSL kan Fledderus ook wel schudden met deze verstandhoudingen. Fledderus verliezer en daarmee de supporter.

Oeleoptak17-08-2022 om 18:33

Ik snap Fleddie ook niet zo goed. Hij lijkt me iemand die als hij wat in zijn hoofd heeft dat er niet meer uit wil. Dat heeft voor en nadelen. Het idee dat je Irandust moet hebben, waar hij een jaar achteraan zat, heeft niet goed uitgepakt. In onderhandelingen of verkopen kan het voordeel hebben. Je houdt vast aan wat je wil hebben en krijgt het vaak ook. Wat Fan hierboven zegt klopt ook, je drijft het te ver door en komt in de problemen. JSL zou ik liever houden, maar als hij weg wil is het niet anders. En dan heb je als TD natuurlijk je actievervolgplan klaar. Of zelfs ben je al bezig met nieuwe kwaliteitsinjecties, geheime onderhandelingen her en der. Bij Fleddie weet ik dat niet, moeilijk peilen. Heeft hij goede adviseurs, scouts, of alleen jaknikkers om zich heen. Neemt hij alleen besluiten of laat hij zich kritisch adviseren? Of heeft hij weer wat in zijn hoofd en dat wordt het sowieso? Wie kent Fleddie?

BROMBEER17-08-2022 om 18:47

@oele en fan . Hier blijkt toch uit dat ie zijn lijstjes mrt beschikbare en adequate vervangers gewoon toch niet voor elkaar heeft en als je je dan ook nog eens nog starre houding hebt dan ben je toch volledig ongeschikt als TD. Het is de zoveelste ( op 2 handen niet meer te tellen)medewerker die hij tegen zich in het harnas jaagt. Vindt nu ook echt dat gudde hier iets aan moet doen., en anders die oud speler daaruit bedum maar eens polsen als td. Maar zo gaan gaan we wel samen naar de grote markt,  maar dan wel als (periode) kampioen van de kkd

BROMBEER17-08-2022 om 18:41

Op vormer na weer allemaal van die broekies, nog even en ga papa wormuth ze voorlezen in de rust en na de training samen Sesamstraat kijken. 

appie happie17-08-2022 om 20:00

b.raatjes196617-08-2022 om 19:57

nou JÜRGEN STRAND LARSEN wist van de afspraken die gemaakt zijn ..voor de laaste oefenwedstrijd moest het rond zijn en dat was niet rond het kwam naar d'r laaste oefenwedstrijd toen kwam de bal aan rollen maar wat ik hier van vindt nou dat de pers en de media dit niet al aan strand larsen moet vragen en zeuren hier over strand larsen is van fc Groningen hij heeft hier een contract getekend tja en als de onderling clubs er niet uitkomen dan heb je pech zo moet je het zien en presenteren moet strand larsen toch wel want hij moet aan zijn carrière denken als hij nu niet presenteert bij fc Groningen het niet doet dan kan hij zijn carrière wel vergeten ik geef hem als tip mee laat je goed zien dat je scoren kent dan komen er ook wel andre grote clubs met nog meer inbreng zo dat fc Groningen er niet meer omheen kan maar besef wel dat je fc Groningen ook de kans geeft om goeie vervanger te halen geef die ruimte wel zou ik zeggen tegen strand larsen ik zou in de winterstop kijken als ik strand larsen was laat je nu zien waar je voor staat en goed scoren dan zijn er genoeg clubs die naar jou zitten te kijken dat lijkt mij de beste opdracht tot nu toe nu kan fc Groningen goed kijken naar een opvolger in de winterstop 

Reactie verwijderd door redactie

Zeeman17-08-2022 om 20:04

Tsjongetsjonge wat een verhalen allemaal, vergeet Ajax en ga verder tot de order van de dag, zondag GoAhead , laten we hopen dat we allemaal achter de fc gaan staan en eindelijk weer 3 puntjes pakken.

Zoals ik al eerder heb gezezegd, nml, de beste stuurlui staan aan wal.

Herman Badkuip17-08-2022 om 20:14

Maar liefst 100 uiteenlopende reacties op deze site na de wedstrijd tegen Ajax....dat zegt toch genoeg over alle fans van FCG, die écht meeleven met het wel en wee van onze geweldige club! Ben trots op alle posters van deze fantastische Boerenmachtsite! En nú gaan we met z'n allen ons team steunen in de belangrijke wedstrijd van zondag tegen Go Ahead Eagles! 

Oeleoptak17-08-2022 om 20:25

Ik heb twee vaarbewijzen Zeeman. Verder stel ik vragen omdat ik het niet snap. En ik volg de FC als Grunneger zijnde al decennia, draag de club een warm hart toe, maar ben daarom ook vaak bedroefd

TirolBeuk17-08-2022 om 20:39

Ach in begin een zeperd , kijk naar Cambuur vorig jaar(9-0).Koppies allemaal naar voren en gaan .

Beetje vertrouwen in de komende wedstrijden . De punten kun je beter van de rest pakken dan alleen van de top drie/ vier ????????

DanMan197117-08-2022 om 23:00

Vormer mag weg.

Sinkgraven mag weg.

Zelfs Cristiano Ronaldo mag weg. 

Er staan simpelweg te veel spelers op de huidige loonlijst van onze FC. Buitenkansjes zullen op dit moment alleen transfervrij binnengehengeld worden....of er moet binnenkort nog een uittocht van spelers volgen.

 

 

 

Reactie verwijderd door redactie

brummie17-08-2022 om 23:05

Volgens wat twitter berichten  heeft FC interesse in Miguel de la Fuente centrumspits van Alaves.  Schijnt bod van 3M gedaan te zijn, maar is afgewezen schijnt. Wellicht nog nieuwe bieding. 

Kortom, het ziet er naar uit dat JSL gewoon vertrekt, zoals verwacht. Mocht deze deal doorgaan met Alaves. 

 

Bayco18-08-2022 om 09:50

3 miljoen.....al geboden..

Voor spits die 22 wedstrijden 1 goal en 1 assist heeft gemaakt vorig jaar bij alaves...

Mag wat kosten...

BROMBEER18-08-2022 om 07:48

zo maar even een naam droppen > daley sinkgraven zoon van voormalig fc speler harrie sinkgraven ,  mag weg bij leverkusen  27 jaar staat er direct en zou mijn inziens wel een kwaliteitsinjectie zijn. Lang niet gespeeld dus zal ook qua salaris wel wat water bij de wijn willen doen, om zijn carrierre weer uit het slop te trekken.

Herman Badkuip18-08-2022 om 08:37

Staat er direct én lang niet gespeeld kun jij dat met elkaar rijmen? Ben wel altijd gecharmeerd geweest van Daley Sinkgraven, vooral in zijn Heerenveen tijd....speelde hij daar ook niet als linkshalf?

brummie18-08-2022 om 07:56

@Brombeer, Sinkgaven zou inderdaad wel kwaliteitsinjectie kunnen zijn. 

Maätä is natuurlijk al wel aangekocht voor LB positie. 

BROMBEER18-08-2022 om 08:33

Klopt helemaal , de beste speelt uiteraard en ik denk dat hij ook wel links op het middenveld uit de voeten kan. Maar het basisniveau van de selectie moet gewoon omhoog, de ondergrens is gewoon veel te laag. Ik blijf me verbazen dat dat groningen het maar  niet  meer voor elkaar krijgt om backs als fredrik stenman, magnus johansson of bruno silva niet meer te scouten.

Herman Badkuip18-08-2022 om 08:41

Volgens mij hebben wij naast Määttä óók nog Kalley en Musampa voor de linksbackpositie......misschien zijn het alledrie wel toppers op die positie, we hebben ze nog maar weinig zien spelen.....Zie liever een kwaliteitsinjectie in de aanval! Tjaron Chery?

brummie18-08-2022 om 09:14

Spelers kaliber Johansson, Stenman en Silva worden in deze tijd al aangekocht door grotere en kapitaalkrachtige clubs. En in meer attractieve competities. 

brummie18-08-2022 om 10:00

@Herman Badkuip,

Chery speelt nu voorronde Champions League. Echt een speler waar ik voor naar het stadion kwam. Is op dit forum totaal afgebrand destijds. Zowel bij aantrekken, als tijdens zijn diensverband bij FC.  Arrogant, veel te duur gekocht 800K etc... Werd ook met regelmaat uitgefloten door eigen publiek. Werd uitgescholden op Noord met woorden die ik niet op dit forum zal herhalen. 

Chery goed verkocht naar QPR, en heeft vanuit daar zijn carriere vervolgd.

Toch ontzettend jammer dat achterban spelers zo bejegend. Chery was helaas ook niet de uitzondering. Elk seizoen zijn er wel spelers die niet de steun krijgen die ze wel moeten krijgen. Als supporter val je in mijn ogen je club, en spelers dus nooit af. 

Toen Faber coach was bij FC nog een tijd met hem gesproken. Hij gaf aan dat impact met name op de wat jongere spelers fors is qua uitfluiten en uitschelden. Uiteraard het is topsport, en de wereld is hard. Maar een voetballer gaat er zeker niet beter door spelen. 

 

 

 

Herman Badkuip18-08-2022 om 12:26

@ Brummie,

Bedankt voor de info over Tjaron Chery, zat in die tijd nog niet op dit forum....Vind 't wel onbegrijpelijk, dat zo'n speler niet goed op zijn waarde werd geschat door de FCG-supporters! Vond hem altijd één van de beste FC Groningenspelers, maar nú hélaas niet meer te halen voor ons, gaat vast Champions League spelen met Haifa.

b.raatjes196618-08-2022 om 10:08

De spelers moeten nu laten zien laten dar ze het kunnen en dat kunnen ze kop der veur zeggen we je kunt nog aansluiting treffen met andere clubs er is nog niks verloren alleen ik hoop dat KASANWİRJO weer op zijn favoriete rol speelt niet als rechter kant daar moeten ze van GELDEREN neer zetten en KASANWİRJO naast balker zetten 

Bayco18-08-2022 om 10:53

Mee eens!

opa18-08-2022 om 10:40

Mijn vermoeden is dat er nu al andere dingen rond JSL spelen dan dat er bekend wordt gemaakt, nu er ook nieuwe namen genoemd worden kun je er van op aan dat hij eerdaags weg is, Fuente is een druk zettende spits kan Ngonge zijn voordeel mee doen

Reactie verwijderd door redactie

TomOkker18-08-2022 om 14:10

Er spelen al langer dingen rond JSL en de mensen die denken dat hij blijft konden wel eens bedrogen uitkomen.

 

TOPGrUNN18-08-2022 om 14:54

Tuurlijk spelen er al lang dingen rond JSL en waarschijnlijk wel meer spelers, waar wij het fijne niet van weten. En ook MJF en zijn td en scouts zijn daar al lang mee bezig, dat is hun werk. Daar komt heel wat bij kijken waar wij ook niet allemaal het fijne van weten. Ziet een speler het zelf wel zitten, kan het financieel uit voor de clubs, eisen van spelers en clubs enz, enz... Ik ga er van uit dat MJF pas spelers laat gaan als ie er iets waardigs voor terug heeft gevonden. Wij moeten nog ff geduld hebben en wachten wat er uit de hoge hoed komt. Ik heb er alle vertrouwen in.

Japie-R18-08-2022 om 15:17

Het moge duidelijk zijn dat Larsen zijn langste tijd bij FC-Groningen gespeeld heeft. Het mooie van dit alles is dat er geen supporter of poster op deze site weet wanneer hij vertrekt, Het is allemaal giswerk en er is maar één die weet van de hoed en de rand en dat is de man die hier steevast door enkelen wordt afgebrand en de grond in getrapt en dat is Mark Jan Fledderus. Ik zou graag voor de man willen pleiten en hem rustig zijn gang laten gaan. Elk mens heeft zo zijn/haar eigenaardigheden en MJF zal niet anders zijn in deze en we hoeven heus niet te weten wat er allemaal op de kantoren van de Euroborg speelt. Rustig afwachten en concentreer jullie maar op zondag aanstaande op de westrijd tegen Go Ahead, dat is nu even belangrijker dan al dat gezeur over wel of geen speler halen.

Bikkel 18-08-2022 om 16:50

Zo is dat!!!!!

Ronnie 18-08-2022 om 15:55

De mogelijkheden en onmogelijkheden om gescoute spelers ook echt te halen staat of valt met het inkomen wat ze kunnen verdienen. Er is echt geen speler met trouw aan een ploeg. Alle keuzes worden uiteindelijk bepaald door "wat kan ik verdienen". Op  zich hoeft JSL niet weg bij de fc. Heeft het best naar zijn zin. Maar kan in Engeland gewoon een veelvoud verdienen van wat hij hier verdiend. Logisch toch dat hij probeert weg te komen?

Hetzelfde geldt voor de mensen die we graag terug willen hebben op de positie van JSL. Hier worden allerlei namen genoemd, maar die gaan never nooit niet komen. FC heeft een salarishuishouding die geen ruimte laat aan grootverdieners. Dat soort gasten gaat gewoon 2e divisie duitsland, 2e divisie engeland en ga zo maar door spelen. Verdienen ze echt een stuk meer dan bij de fc.

Kijk, in tegenstelling tot vorige jaren staat er nu geld op de bank om aankopen te doen. Transfersommen te betalen. Wat nog niet is geregeld bij de FC is dat het salarishuis aangepast wordt. Zolang dat niet gebeurd kiezen spelers altijd voor Twente, Utrecht etc. Daar wordt namelijk door externen nog wel eens garant gestaan voor het salaris.

We komen als FC groningen uit een periode dat we boven onze stand leefden. Groot salarishuis met spelers die niets toevoegden, maar een lang contract hadden. Dat is het slechtste wat je als club kan gebeuren, want dan zet je jezelf op slot.

Tot slot: Daley Sinkgraven is al heel lang niet meer de Daley van Heerenveen. Hij heeft een dusdanig zware blessure gehad dat het nivo Heerenveen niet meer gehaald wordt. In naam leuk, maar geen toegevoegde waarde.  

Herman Badkuip18-08-2022 om 17:51

Denk inderdaad dat de salarishuishouding bij FC Groningen op de schop moet, tis toch van de gekke dat de voetballers van Utrecht, Twente, NEC en Fortuna Sittard meer verdienen dan onze eigen spelers! Zelfs bij een aantal clubs uit de KKD worden de spelers beter betaald....de spits van ADO Den Haag, Thomas Verheijdt, vangt een half miljoen per jaar! Schat dat de best betaalde Groningen-voetballer misschien drie ton verdient? Zou deze salarishuishouding snel aanpassen, dan kunnen wij óók de spelers halen, die we graag willen hebben! 

Nachtwacht18-08-2022 om 22:11

Salaris Verheijdt is een gerucht. Hoeven we daarom ook niet mee te concureren. 

Rob197019-08-2022 om 15:02

Die Verheijdt, is toch absoluut geen half miljoen waard, als je dit soort spelers dit gaat betalen, dan ben je van het padje af. Als je mee wilt doen, moet je af en toe je grens verleggen, maar niet structureel. Dat Brenet niet is gekomen had ook nog andere factoren, en dan gaat een ander er mee vandoor. 

Utrecht is ook nog niets opgeschoten met hun bovenmodale betalingen. Daar kost het ook meer dan wat het oplevert. Er moet een middenweg inzitten, en als je een Ruud Vormer kan halen, en dan 2 jaar eerder, dan mag je iets meer gaan betalen. Dat had voor Chery, een Maher, Schone, of iets dergelijks ook gekund, maar om dit nu voor KKD spelers te doen, die misschien gaat scoren, zal ik maar niet aan beginnen. 

Een speler die meer gaat verdienen, moet zich toch ook wel bewezen hebben. Om spelers over te halen met grote salarissen die kunnen kiezen uit Twente, Vitesse, NEC of iets dergelijks, is jammer als je ze dan niet kan krijgen. Abraham haal je voor veel geld, maar als je hem dan ook nog met een hoog salaris moet belonen, gaat het snel de verkeerde kant op, dit is voor Groningen niet haalbaar.

Marco18-08-2022 om 18:04

Utrecht, Nec, Fortuna en Emnen zijn hobby clubs van schat rijke voorzitters. 

Zelfs als we dezelfde salarissen gaan betalen zijn we nog niet perse beter. Wel krijgen we een volwassener selectie.

Beste kans voor Europees voetbal is een kleine kern van 14 contractspelers leeftijd 24-28 aangevuld met enkele jeugdspeler.

Anders opties zijn schatrijke eigenaar zoeken of beursgang of dependance worden (Engelse) top club. Jammer dat Koeman weg is bij Barca, anders hadden we een Barca ll kunnen worden. 

 

 

Herman Badkuip18-08-2022 om 19:55

Wellicht dat Arjen Robben de contacten met Bayern München kan verstevigen voor de FCG?

Nachtwacht18-08-2022 om 22:09

Liever een club die het op eigen kracht doet, dan een club die regelmatig in de etalage staat. Dan maar minder goede spelers. Het is ook niet altijd een voordeel. Kijk naar Vitesse momenteel en ADO in het verleden. 

Een satelliet-club wil je toch ook niet?

brummie18-08-2022 om 18:51

Met een kern van leeftijd 24-28 jaar zou FC een van de oudste selecties in de eredivisie krijgen. 

Az is in mijn ogen het beste voorbeeld qua ontwikkeling voetbalclub. , heeft  qua leeftijd samenstelling hetzelfde als FC. 

De positieve  financiële ontwikkeling is de afgelopen jaren erg positief. Als deze trend zich voortzet, dan pas evt. omhoog gaan met je salarishuishouding. 

FC heeft goed ingezet op jeugd. Het slagingsoercentage aangetrokken spelers bij FC ligt ook behoorlijk hoog.  Er zullen altijd miskleunen tussen zitten. Dat is nooit anders geweest. 

 

 

 

Rob197019-08-2022 om 10:44

#brummie, heb jij gisteren AZ nog zien spelen? Dat is toch een verademing om naar te kijken, deze spelers weten wat ze willen, en weten ook wat ze moeten doen. Dat is mijn grootste zorg bij Groningen, dit sooort automatisme zie ik nergens.

Hebben wij 4 jaar een trainer gehad met een bepaalde filosofie, waar je wat aan hebt als je succes hebt, maar dat was er niet, en de nieuwe trainer kan weer gewoon opnieuw beginnen, met een systeem inbouwen.

Dat gebeurd bij Groningen dus niet, daar wordt maar gehusseld en gehusseld, werkend met een systeem na je materiaal. Maar je kunt ook zorgen voor spelers naar aanleiding van je systeem. Ook AZ heeft het moeilijk gehad, maar komt wel steeds weer terug omdat ze blijven voetballen.

waarschijnlijk zal er iets meer talent rondlopen in Noord-Holland dan in het noorden, maar je kunt deze type spelers ook halen als ze  het elders niet gehaald hebben, als ze maar in het systeem passen. AZ speelt vanuit de jeugd ook met een idee, en daar heb je in een later stadium je profijt van.

Nu gaat Strand Larsen waarschijnlijk binnenkort weer weg, en dan is het afwachten hoe ze dit gaan oplossen, misschien intern schuiven of een nieuwe spits, maar dan ga je weer heel anders voetballen, en kun je wat mij betreft de voorbereiding alleen maar zien als conditieopbouw, maar niet het opbouwen van een elftal met een idee.

BROMBEER18-08-2022 om 20:49

Je hebt helemaal gelijk brummie????

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

brummie19-08-2022 om 11:56

@Rob1970,

AZ Speelde zeker leuk gister! Mooie pot voetbal gezien. 

AZ is op alle vlakken verder dan FC. Het heeft bij AZ tijd gekost om te staan waar ze nu staan. Ook bij AZ staan verschillende spelers Karlson/Pavlidis in de belangstelling, en als deze vertrekken zal ook daar weer nieuwe spelers moeten worden ingepast. 

Wat AZ goed doet is steeds  jeugd en talent inpassen. Heeft ook een meer dan prima jeugdopleiding. Tevens heeft AZ een elftal in de KKD wat hun doorstroming bevordert.

Onder Buijs werd er wel zeker goede resultaten gehaald. Alleen het laatste jaar was minder aan het einde van het seizoen op de ranglijst. 

Uiteindelijk ben je als trainer afhankelijk van je materiaal. Buijs heeft denk ik, alles er zowat uitgeperst wat er in zat. 

Voetbal is natuurlijk  geen hogere wiskunde. Dat na 4 seizoenen accenten wat anders liggen, en er een nieuwe spelers aangetrokken zijn,  betekend niet dat er compleet opnieuw opgebouwd hoeft te worden. 

Oo AZ terug te komen, het zou mooi zijn als we ook op dat niveau kunnen groeien als club. AZ heeft ook een hele grote en zeer jonge selectie. Financieel kunnen ze uiteraard meer doen. Ook het feit dat ze Europees spelen trekt spelers aan. Kijk naar Twente. Brenet scheen vrijwel al rond te zijn met FC, maar koos voor Twente.

Hoop dat FC in de komende jaren ook europees  gaat spelen. Dan zullen ook spelers eerder kiezen voor FC!

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!