Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen houdt punt over aan seizoens opening tegen Volendam

Door Redactie 21 reacties

De wedstrijd is geëindigd in 2-2. De Trots van het Noorden kwam al snel op een 1-0 voorsprong door Ngonge. Strand Larsen tekende na ruim een half uur aan voor de 2-0. FC leek af te stevenen op een simpele overwinning maar niets leek minder waar. De gasten deden snel wat terug (via van Mieghem) hetgeen de 2-1 ruststand opleverde. Na de pauze kwamen de Volendammers op gelijke hoogte. Ondanks dat het spel verder ging, greep de VAR alsnog in. Het doelpunt werd toegekend aan Benamar. FC drong zeker aan maar in de stand kwam geen verandering meer.

eerste helft
Binnen twee minuten de voorsprong voor FC. Eiting leed balverlies, Ngonge profiteerde en schoot de 1-0 strak tegen het net. Een minuut of vijf later was Strand Larsen dichtbij de 2-0 maar mikte over. Na een fout van diezelfde Strand Larsen (die assisteerde bij het uitverdedigen) werd het keeperswerk van Verrips beproefd. Antonucci haalde uit maar de doelman redde stijlvol.

De Groningers controleerden grotendeels de wedstrijd op zoek naar openingen. Bij een counter van de gasten onderscheidde Määttä zich met een knappe verdedigende aktie. 

In de 34e minuut scoorde Strand Larsen de 2-0 op aangeven van Ngonge die zijn aanvallende aktie goed door kon zetten met een dito voorzet. Niet veel later geheel onverwacht de 2-1 door van Mieghem die over de rechterkant opkwam en bediend werd door Muhren. Henk Veerman werd ingebracht voor El Fadiri. Kort daarna schoot van Mieghem hard naast op aangeven van Veerman. Volendam werd brutaler, van Mieghem stuitte twee keer op Balker die twee schoten op doel keerde. Op slag van rust reageerde Verrips zeer attent op de doorgekomen Veerman.

tweede helft
Groningen drong aan, maar ontsnapte aan de 2-2 toen van Mieghem geheel vrijgespeeld de paal trof. Niet veel later was Ngonge dichtbij een score. Zijn inzet vloog via een Volendam been in het zijnet.

Bij een vrije trap kwamen doelmman Stankovic en Ngonge met elkaar in botsing. Beiden konden na behandeling verder. Irandust, Abraham en Oratmangoen losten Suslov, Lundqvist en Ngonge af. Een Volendamse aanval dat werd verlengd tot een hoekschop, werd weggewerkt door Kasanwirjo die de bal van de doellijn werkte. Het spel liep verder maar de VAR greep in. De bal werd beoordeeld als geheel over de lijn en doelpunt, 2-2. 

In het slotkwartier kwamen er nog kleine mogelijkheden voor FC. Een hard schot van Duarte scheerde naast het doel van Stankovic. Kasanwirjo knalde wild over. Oratmangoen leek op weg naar de 3-2 maar werd bijtijds verdedigd. Strand Larsen stuitte op Stankovic. 

Er kwamen zeven minuten bij. Een vrije trap van Duarte werd gekeerd door Stankovic. De daaropvolgende hoekschop leverde niets op. In de slotseconden had de Noor nog een omhaal in huis dat nipt over het doel ging.

Met de eerste puntendeling van het seizoen zal menigeen terugkijken met gemengde gevoelens. Had er voor FC Groningen niet meer ingezeten? Anderzijds had het ook anders kunnen aflopen als de Volendammers kort na de hervatting niet op de paal waren gestuit. 

Aankomend weekend wacht de uitwedstrijd tegen Ajax.

Opstelling FC Groningen: Verrips, Kasanwirjo, Te Wierik, Balker, Määttä, Pelupessy, Duarte, Lundqvist, Ngonge, Larsen, Suslov  

Opstelling FC Volendam: Stankovic, B.Plat, Mirani, van Duijl, Murkin, Benamar, Antonucci, Eiting, van Mieghem, Mühren, El Kadiri  

Reacties:
b.raatjes196607-08-2022 om 14:46

Ik zeg Verde goed gedaan alleen ter wierik die was niet goed bezig de rest vind ik wel goed bezig 

marcelfcg07-08-2022 om 15:37

Dit is nu de derde keer dat je dit roept.

Wordt jij niet moe van jezelf.

Dijk07-08-2022 om 17:44

Weer negatief 

b.raatjes196607-08-2022 om 14:48

Van GELDEREN..KASANWİRJO..balker..MÄÄTTÄ daar moet je op rekenen 

Alf07-08-2022 om 14:52

Vermakelijke wedstrijd gezien. De 2-2 kwam indirect uit wederom slecht opbouwend werk van Kasanwirjo die moet afleren de bal van rechtsback naar linksback te spelen. Als het fout gaat, gaat het ook direct goed fout.

Ngonge speelde op rechts ijzersterk. Al met al zit er veel voetval in het team. Nu nog beter verdedigen en minder risico nemen in de opbouw (Kasanwirjo!).

Nevland07-08-2022 om 14:58

Ben over het algemeen positief na deze wedstrijd .In ieder geval een betere keeper. De nieuwe Noor komt er ook wel. 

 

 

 

 

Marco07-08-2022 om 15:00

Leuk begin, daarna dom en onnodig punt verlies. Kinderlijk weggegeven.

Te weinig pressing, intensiteit en dicipline waar Buijs eindeloos op hamerde, waardoor je nu Volendam geheel onnodig laat ontsnappen. Als spelers als Kasanwirjo en Abraham geen opdrachten meekrijgen gaan ze rennen en domme dingen doen.

Verrips, Maata en Balker zijn aanwinsten.  Lundqvist bracht ook combinatie voetbal.

Meer spelpatronen zijn nodig. Ook duidelijkere opdrachten. Vanaf de flank de bal de 16 in.

Suslov en Abraham brachten niks vanaf links. Ngonge en Lundqvist hadden beter kunnen blijven staan met Oratmangoen als linksbuitenbuiten, die naliet om de winnende team maken. Irandust afscheid van nemen.

Postema had er bij moeten komen als invaller. 

 

Herman Badkuip07-08-2022 om 15:04

Heerlijke wedstrijd gezien tussen twee teams, die allebei lekker op de aanval speelden én de 2-2 was een terechte uitslag. Vooral het eerste half uur speelde FC Groningen lekker fris én aanvallend voetbal, na de 2-1 gingen een aantal spelers erg slordig spelen....Volendam kreeg veel kansen op meer en leek zelfs op een overwinning af te gaan. Op het einde van de wedstrijd ging de vermoeidheid bij beide teams een rol spelen en uiteindelijk mogen beide teams blij zijn met één punt! Zo zie je maar weer, in de eredivisie kun je géén enkel team onderschatten! 

BROMBEER07-08-2022 om 15:12

Aanvallend bij vlagen leuk voetbal, verdedigend heel erg zwak en dan met name kasanwirjo met een aantal heel dom en gevaarlijk balverlies.  Centrum ook traag . En je mag vraagtekens buj je scouting  inzake de betaalde transfersommen inzake abraham en ihandust.  Beide zeer slecht vandaag weer. En wederom komt de leiding van de  fc weer slecht in het nieuws,  nu door de behandeling van micheal de leeuw.

marcelfcg07-08-2022 om 15:43

Dat de leiding slecht in het nieuws zou zijn gekomen maak jij er zelf van. Wormuth legde het passeren van De Leeuw duidelijk en goed onderbouwd uit op Radio Noord. Je lijkt iets te zoeken dat er niet is.

Groninger!07-08-2022 om 15:19

Wat een ongelooflijke wanprestatie. Komen absoluut nog kwaliteit te kort. Blijkt dus dat we op het niveau van degradatievoetbal zitten. Hier hoor je gewoon met 3-0 van te winnen. 

TomOkker07-08-2022 om 16:28

Wanprestatie is een groot woord en zeker niet van toepassing. Al met al een voor een 1e wedstijd prima. Voor elke linie valt wel wat van te zeggen. Volendam liet verzorgd voetbal zien maar dat kennen we van Wim Jonk. Ook al hadden ze in het 1e halfuur het geluk dat de FC niet scherper was. Jammer dat Suslov de positie niet overnam bij die 1e goal, waardoor Määtä te laat kwam. Waar hij kort daarvoor in mijn optiek de bal op links had moeten hebben van dezelfde Suslov. Voor rest vond ik het niet hoogstaand maar wel vermakelijk en dat is verrekte lang geleden.

b.raatjes196607-08-2022 om 15:46

Kijk ajax hoort dik te winnen van fortuna Sittard is ook niet gebeurd de enige die goed deed is psv dus dit is de eerste wedstrijd van fc Groningen dus ook niet zo klachen

Stadjer8107-08-2022 om 16:49

Maar Ajax pakt wel 3 punten in een uitduel. Je kunt je eerder afvragen waar wij staan tov. Fortuna die met Yilmaz een gevaarlijkere spits hebben dan wat Volendam had.

Groningen ontvangt thuis een promovendus en weet geen 2-0 voorsprong vast te houden en niet te winnen. Die Van Mieghem had er nog eentje op de paal en nog een dubbele kans. Volendam had absoluut 4x moeten scoren, maar dat is net wat pech of misschien een beetje onervarenheid dat ze dat nalaten. Als je zo slap omschakelt en nonchalant met balverlies omgaat zijn er zat ploegen die dat beter afstraffen.

Heb wel wat positieve dingen gezien, ze proberen iets meer voetballend de oplossing te zoeken. Maar wat als JSL vlak voor de deadline wordt verkocht? En de volgende is Ajax uit, die winnen we normaal niet, dan sta je met 1 uit 2 en mogelijk daarna geen spits meer. Dan heb je helemaal geen scorend vermogen meer naast een zwakke defensie.

Deze wedstrijd, thuis notabene, die moet je eigenlijk winnen. Het is een van de zwakste ploegen in de competitie en je verliest al 2 punten.

 

 

Herman Badkuip07-08-2022 om 17:19

Hoe weet jij dat Volendam één van de zwakste ploegen uit de eredivisie is? Kun jij dat al na één competitieronde stellen? Niet té snel conclusies trekken lijkt mij.....wellicht dat wij over een maand weten hoe alle teams er voor staan. Even iets anders....héél triest het nieuws dat ik over Maikel Kieftenbeld las, kruisbandblessure opgelopen in de wedstrijd tegen PSV, einde seizoen voor hem! Wens hem veel sterkte én een snel herstel toe!

Stadjer8107-08-2022 om 18:12

Ik ga er van uit dat Volendam tegen degradatie moet gaan vechten. Hun eigen doelstelling is verrassen. Dat zie ik als handhaven.

Metworst07-08-2022 om 21:10

Ik ben het met stadjer eens dat je hier altijd van moet winnen thuis. Jammer dat we de eerste 2 punten al mislopen. 

Henk196107-08-2022 om 17:56

Hoi alle mede supporters, ik heb me laten registreren zodat ik ook eens wat kan bijdragen op deze site die ik ongeveer 5x pd bezoek over nieuws van Fc.  Ik kom al 55 jr bij fc dus nieuw of succes supporter ben ik niet, wel iemand die wel zijn mening durft te geven  en altijd een ander respecteerd.

marcelfcg07-08-2022 om 18:05

Welkom Henk.

 

Metworst07-08-2022 om 21:08

Welkom, leuk dat je erbij bent. 

b.raatjes196607-08-2022 om 17:59

Ja ajax wint wel maar als je de kwaliteit ziet bij ajax dat veel geld heeft en een duurdere selectie heeft dan fortuna Sittard en dan win je minimaal maar met 3-2 van fortuna Sittard terwijl je er met je selectie met dikke winst mee moet van door gaan dan is het zwak fc Groningen heeft het goed gedaan alleen ze moeten ter wierik op de bank zetten en zet daar van GELDEREN neer dan kun je KASANWİRJO weer op zijn vetrouwen positie zetten balker er naast en mättää op links dan heb je volgens mij een geschikte verdedigen positie ter wierik die al zolang bij fc Groningen speelt en nu nog niet weet wat zijn taak is nou dan moet hij zich kapot schamen hij is de langste zitten de speler bij fc Groningen dus moet hij zeker weten wat gedaan moet worden en mättää is er nog maar net speelde goed misschien ëen foutje maar dat mag je hem niet KWADELIJK nemen drukke week gehad verhuizen en zijn vriendin net opgehaald dus voor zover mättää goed gedaan hij kan zich nog verder ontwikkelen hij komt er wel 

Metworst07-08-2022 om 21:12

Jij bent wel heeeel erg negatief over Te Wierik. Na Buijs je volgende pispaal? 

grunn196707-08-2022 om 18:00

Leuke wedstrijd, terechte uitslag. Volendam voetballend wel wat beter.

Zet asjeblieft kasanwiro  weer in het centrum en Ter Wierik per direct afscheid van nemen, 1 brok onrust.

Ons cocktail trio uit Zweden van 3 miljoen ook maar heel snel afscheid van nemen. Wat een aanfluiting van de scouting/TD

 

Henk196107-08-2022 om 18:04

Ik  vond het vandaag wel een vermakelijk potje jammer dat het geen winst werd maar ik denk dat er meer muziek in zit dan andere jaren. Ik vomd trouwens de uitslag terecht hoor, zeker op basis van de 2e helft. Wat me verder opviel is dat de pijp na 70 minuten aardig leeg is bij sommige spelers vreemd eigelijk naar 6 weken voorbereiding.  Hoop zondag op een puntje .

TomOkker07-08-2022 om 20:24

Die 70 minuten is wel te verklaren want tussen fit en wedstrijdfit zit een grrot verschil. Volgens mij zijn er maar een paar spelers die een volledige wedstrijd hebben gespeeld of in ieder geval te weinig. Voor de rest helemaal met je eens.

Marco07-08-2022 om 18:11

Was maar triest dat Larsen in de hele 2 helft geen bruikbare voorzet heeft gehad 

b.raatjes196607-08-2022 om 18:11

Welke spelers uit Zweden 

appie happie07-08-2022 om 18:14

Sven,lars en ingmar..

Stadjer8107-08-2022 om 18:15

Irandust, Abraham. Ik vind Lundqvist voetballend nog wel wat toevoegen en hij heeft scorend vermogen. 

hermank196907-08-2022 om 18:19

Het is toch niet te bevatten hoe zogenaamde supporters wederom zo zuur zijn! Dat het niet goed was is waar maar het was hierdoor een open wedstrijd. Een aantal zakten door de ondergrens zoals Kasanwirjo en zeker Suslov maar moet nog op elkaar ingespeeld worden. Suslov moet weten dat hij in dienst is van de club en geen vedette moet uithangen. Na een paar weken kunnen we pas zien waar we staan en niet klagen s.v.p.!

Stadjer8107-08-2022 om 18:29

Toch had ik De Leeuw geselecteerd, die had iets meer kunnen forceren dan zo'n Irandust lijkt me. 

TomOkker07-08-2022 om 19:36

Ik lees hier veel onzin maar dit spant de kroon.

appie happie07-08-2022 om 20:34

Nou daar zit iets in.

b.raatjes196607-08-2022 om 18:30

Inderdaad niet al zo klachen en misschien komt het allemaal goed alles moet nog beter ingespeeld worden en daar is wormouth mee bezig 

Marco07-08-2022 om 18:33

Tegen een promovendus moet je gewoon thuis winnen. Helemaal als je met 2-0 voorstaat. 

Stadjer8107-08-2022 om 23:36

Dat vind ik dus ook. De punten pakken we in ieder geval vrijwel nooit in Amsterdam. Dan moet het gebeuren tegen GAE, die mogen we gewoon niet verliezen anders verzaak je thuis al tegen 2 zwakke ploegen. Ik zie het niet zo positief in eerlijk gezegd, die defensie is uitermate slecht en scoren doen we al jaren moeilijk.

Fan op afstand07-08-2022 om 19:09

Off topic. Man United heeft 8 miljoen geboden op Arnautovic, spits van Bologna.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!