Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen weet ook tweede oefenwedstrijd van dit weekend met 2-1 te winnen, ditmaal van FC Emmen

Door Sven Heikens 55 reacties

FC Groningen heeft vandaag ook zijn tweede oefenwedstrijd van dit weekend gewonnen. In een zonovergoten Rolde won FC Groningen met 2-1 van FC Emmen. Een wedstrijd waarin FC Groningen twee gezichten liet zien.

FC Groningen startte de wedstrijd in nagenoeg dezelfde opstelling als gisteren in Osnabrück. Ten opzichte van de wedstrijd van gisteren stond Joosten (die een zeer goede indruk achterliet vandaag) in de basis en begon Abraham vanaf de bank. Hoewel het nog niet in beton gegoten zit, beginnen de eerste contouren van 'de beoogde basiself' richting de competitie toch wel zichtbaar te worden. Kasanwirjo en Kalley startten opnieuw op de backposities, het centrale verdedigingsduo werd weer gevormd door Dammers en Sverko. Het middenveld met Pelupessy, Duarte en Lundqvist liep vandaag wederom erg goed en voorin mochten dit keer Suslov en Joosten de flanken bestrijken naast spits Strand Larsen.

In het begin had Groningen het nog wel lastig om voetballend onder de druk van Emmen uit te voetballen en werd Groningen vaak gedwongen tot het spelen van de lange bal, maar na circa 15 minuten kreeg Groningen voetballend steeds meer de overhand en wisten ze via het middenveld onder de Emmense druk uit te voetballen. Toch was de eerste grote kans van Emmen, waarbij Verrips een knappe redding had op de inzet van Romeny.

Een luttele 60 seconden was het aan de overkant wel raak. Suslov stuurde Strand Larsen diep, die de bal goed bij zich wist te houden om vervolgens de vrijstaande Joosten te vinden. Joosten schoot de 1-0 binnen. Deze goal gaf Groningen vleugels want het positiespel begon steeds beter te lopen. De meeste mogelijkheden werden nog gecreëerd via Joosten die aan de linkerkant opviel door zijn vele geslaagde acties. Ook Lundqvist speelde wederom een goede pot voetbal.

In de tweede helft bracht Wormuth een nagenoeg compleet nieuw elftal. Alleen de voor Kalley (uitgevallen met lelijke hoofdwond) ingevallen Dankerlui bleef staan. Het begin was voor Groningen waarbij Groningen een goede mogelijkheid wist te creëren door een dreigende dribbel van Abraham. Hij zag zijn schot gekeerd worden door Oelschlägel. Even later was het wel raak, want Mike te Wierik kon binnenschieten na een klutssituatie vanuit een corner.

Lang stond de marge van 2 doelpunten niet op het bord. Rui Mendes schoot de 2-1 binnen. Groningen raakte de controle steeds verder kwijt in de tweede helft, wist de bal nauwelijks nog in de ploeg te krijgen, maar Emmen wist zijn kansen niet te benutten door o.a. een goede redding van De Boer. 

Kortom, een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft speelde Groningen (wederom) bij vlagen erg goed positiespel, maar tegen het eind van de tweede helft viel het wel erg ver terug. Al kan dit natuurlijk ook te maken hebben met het feit dat Groningen gisteren ook al 120 minuten speelde en een aantal spelers ook ongebruikelijke posities stonden. Na de wissel van Dankerlui speelde Van Kaam linksback en werd het middenveld gevormd door Oratmangoen, De Leeuw en Irandust.

Komend weekend speelt FC Groningen opnieuw twee oefenwedstrijden. Op zaterdag gaat Groningen op bezoek bij Werder Bremen. Deze wedstrijd wordt gespeeld in Delmenhorst. Zondag speelt Groningen op bezoek bij Blau Weiss Lohne in Lohne.

Opstelling FC Groningen 1e helft: Verrips; Kasanwirjo, Dammers, Sverko, Kalley (17' Dankerlui); Pelupessy, Lundqvist, Duarte; Suslov, Strand Larsen, Joosten

Opstelling FC Groningen 2e helft: De Boer; Van Gelderen, Te Wierik, Matuta, Dankerlui (68' Irandust); Van Kaam, De Leeuw, Oratmangoen; Ngonge, Postema, Abraham

 

Reacties:
b.raatjes196617-07-2022 om 18:32

Ik zei toch we voetbal zien onder wormouth zien we veel beter ook met de zelfde team ja een paar nieuwe spelers maar je ziet nu het verschil met Danny buijs en wormouth niks op Danny buijs aan te merken maar hij was een drif kikker en soms dacht ik Danny buijs ga eens op de markt staan..maar hij bulkte de spelers bij elkaar en de spelers werden nerveus..en nu met wormouth zie je dat ze goed spelen en hun positie kent en de spelers hun taak en RESAUTAARD met heelveel goed voetbal alleen keeper leeuwenburgh verkopen 

brummie17-07-2022 om 18:52

Heb wedstrijd niet kunnen volgen. Was aanwezig bij de wedstrijd Eintracht Braunschweig tegen HSV. Bij Eintracht de Nederlander Pherai, die een hele goede indruk maakte. Bij HSV uiteraard onze oud speler Reis in de basis. Ondank 0-2 verlies Braunschweig vele kansen door de thuisploeg gemist. Geweldige sfeer, geen boegeroep of uit fluiten tijdens de wedstrijd.

Wat onze FC aangaat, ben ik nog niet helmaal overtuigd van het centrum Dammers-Sverko. Joosten heeft het bij Cambuur behoorlijk gedaan en sprak supporters van deze club, die Joosten graag erbij hadden gehouden. Persoonlijk heb ik voorkeur voor Abraham. 

Met nog 3 weken voorbereiding voor de boeg, kan er nog genoeg gesleuteld worden. Ben benieuwd! 

TomOkker17-07-2022 om 19:12

Heel kort Brummie, Dammers weet je niet en Abraham is een gevalletje van hoop. Dammers kun je er prima bij hebben dat hij niet in het spelletje van Buijs paste zegt mij dus niks. Ik heb mij erover verbaasd dat hij verhuurd werd. Maar goed ik heb mij de afgelopen jaren wel meer verbaasd.

Nachtwacht17-07-2022 om 21:23

Denk dat Balker ook nog kans maakt op een basisplaats, ten koste van Sverko

Marco17-07-2022 om 19:02

Netjes gespeeld. Zie liever Kasanwirjo centraal. Deed het daar zeker de eerste seizoens helft voortreffelijk. Met het oog op de uitwedstrijd tegen Ajax zou ik Te Wierik rechtsback zetten, hij is Tadic de baas. 

We hebben een ervaren middenveld met 4 middenvelders.

Tegen Volendam zie ik liever 2 vleugel spitsen: Ngonge en Oratmangoen. Dan krijg je meer kansen en doelpunten.

Hopelijk haalt Groningen deze week een goede linksback, zodat het elftal wat vastigheid kan krijgen. Met een nieuwe achterhoede moeten ze niet te lang wachten.

TomOkker17-07-2022 om 19:08

Vind ik wel een dingetje Marco. ik weet eerlijk gezegd niet wat de beste positie is voor Kasanwirjo, multifunctionele speler. Maar gelukkig hebben we Wormuth die daar over gaat.

RooieRed18-07-2022 om 11:33

Klopt TomOkker. Wormuth is rustig de toch wel brede selectie met veel mogelijkheden op zijn plaats aan het zetten. Ik heb er vertrouwen in dat dat goed komt.

 

Nachtwacht17-07-2022 om 21:20

Mooi dat Verrips zich onderscheidt met een prachtige redding. Voor Leeuwenburgh wordt het wel een moeilijk verhaal, lijkt het

Herman Badkuip17-07-2022 om 21:35

Eigenlijk liet trainer Frank Wormuth in het interview met RTVNoord al doorschemeren, dat het basisteam voor 't grootste deel staat.....De meeste posities in 't elftal zijn duidelijk, je krijgt vanaf deze week de periode dat je spelers moet gaan teleurstellen...Keeper Michael Verrips is een zekerheidje, op rechtsback Liam van Gelderen óf Neraysho Kasanwirjo, het centrale duo Wessel Dammers en Marin Sverko én op linksback Yahya Kalley. Middenveld met Joey Pelupessy, Laros Duarte en Ramon Pascal Lundqvist óf Tomas Suslov én voorop Cyril Ngonge, Jörgen Strand Larsen en Paulos Abraham. Maar een flinke slag om de arm, want in de komende weken kunnen er ook nog sterkhouders verkocht worden......Vond Kasanwirjo de laatste weken onder Danny Buijs erg nonchalant spelen met veel risico's in zijn spel én zeker niet foutloos voetballen als centrale verdediger! Fijn dat je ook een sterke bank achter de hand hebt met Peter Leeuwenburgh, Radinio Balker, Michael de Leeuw, Daniël van Kaam, Patrick Joosten, Ragnar Oratmangoen, Delaho Irandust, Emmanuel Matuta én Nordin Musampa!

opa17-07-2022 om 21:50

Balker en Kasanwirjo is ook een mooi duo, ik denk dat Abraham meer gaat invallen, zeker weten doe ik niet 

Herman Badkuip18-07-2022 om 12:50

Onze stadjer Bjorn Meijer heeft zijn eerste prijs met Club Brugge te pakken! Speelt tot nu toe alle wedstrijden mee als linkerwing in een vijfmansverdediging! Heeft dus een uitstekende keuze gemaakt aan het einde van vorig seizoen! Komend seizoen zullen Yahya Kalley en Nordin Musampa gaan strijden voor de positie van linksback! Hoop ook dat Michael de Leeuw bij FCG blijft, kan als stand-in voor JSL óf extra spits nog goed van waarde zijn! Ajax wil naast Brobbey nog een eredivisiespits [JSL] naar Amsterdam halen! Hoop dat Mark Jan Fledderus de hoofdprijs voor onze Noorse spits pakt!

Marco18-07-2022 om 14:25

Welk belang hebben de supporters of Groningen er bij om JSL te verkopen. Geen enkele.

Afgelopen seizoen eindigde we op een beschamende 12 plek op de ranglijst met een verlies partij thuis tegen Cambuur, Sparta en degradant Heracles. 

Waar concurrenten als Twente, Utrecht, Vitesse, Nec en Fortuna zich versterken met kwaliteitsspelers en hoge salarissen, besteed Groningen het geld aan eerste divisiespelers en een dameselftal.

JSL in Groningen houden en meedoen om het linkerrijtje. Waarbij we al moeten hopen dat de achterhoede het houdt. Kasanwirjo kan nog laatste man op linkerrijtje nivo, linksback, voorstopper en rechtback is maar afwachten of eerder te licht bevonden. 

 

BROMBEER18-07-2022 om 15:46

Helemaal juist opgemerkt marco, het elftal worst steeds meer uitgeholt door mjf, wanneer begint men nu eens echt met kwalitatief doorselecteren

Dijk18-07-2022 om 20:12

Helemaal gelijk Marco

Metworst18-07-2022 om 22:43

Marco +1

Groninger!18-07-2022 om 16:02

Ik sluit me ook volledig aan bij Marco, de selectie van FC Groningen is nog steeds uitermate zwak. Larsen is inderdaad één van de weinigen die een redelijk niveau haalt. Er is te weinig kwaliteit gehaald nav het afgelopen dramatische seizoen. Ik vermoed dat we tegen degradatie moeten gaan strijden dit jaar. Al helemaal gezien wat de concurrentie haalt aan spelers. 

Herman Badkuip18-07-2022 om 16:41

Ben niet zo somber als Marco en andere posters....vind dat FCG écht wel kwaliteit heeft ingekocht én teruggehaald hoor. Michael Verrips is een uitstekende eredivisiekeeper, Liam van Gelderen én Nordin Musampa hebben bij Jong Ajax al bewezen dat ze veel potentie hebben. Ragnar Oeratmangoen kun je er goed bij hebben als extra middenvelder, Joey Pelupessy wordt net als Laros Duarte een zekerheidje op het middenveld. Wessel Dammers, Ramon Pascal Lunqvist en Patrick Joosten zijn sterk teruggekomen na een verhuurperiode! Als er geen al te gekke dingen meer gebeuren op de transfermarkt, heeft FC Groningen komend seizoen een sterk én hecht team, dat zeker mee gaat doen om de plekken 5 t/m 8! Ben niet onder de indruk van het aankoopbeleid van andere eredivisieclubs, je kunt grote sterren binnenhalen, maar dan wil 't nog niet zeggen dat 't een goed team is! Heb veel vertrouwen in onze nieuwe trainer Frank Wormuth en zijn staf, die al aardig aan het doorselecteren zijn....de contouren van ons basisteam kun je al goed zien hoor! 

jvakkieg18-07-2022 om 20:12

Precies!

b.raatjes196618-07-2022 om 18:39

Inderdaad je hebt gelijk 

Marco18-07-2022 om 22:37

Mijn twijfel zit vooral in de 4 verdedigers. Afgelopen seizoen kregen we al veel tegen doelpunten. Ik gun spelers als Kalley, Sverko en Dammers een basisplaats. Alleen stonden ze vorig seizoen alle 3 ver weg van een bassis plaats. Om hiermee de basis te vormen, aangevuld met een rechtsback uit de eerste divisie is riskant. Zeker als je de 2de wedstrijd naar de Arena moet.

Ook zie ik het toekomstig verkoop kapitaal in spelers als Kasanwirjo, Suslov, Nonge, Abraham en Postuma zitten. Die raken wel wat op plan b, is de vraag of dit wenselijk is.  

Herman Badkuip18-07-2022 om 23:08

Begrijp jouw twijfels helemaal Marco....maar Wessel Dammers heeft bij Willem II alle wedstrijden als centrale verdediger heel solide gespeeld. Liam van Gelderen heeft zelfs in het eerste van Ajax gespeeld en een heel seizoen sterk in de KKD-competitie als rechtsback. Verwacht eerder Kasanwirjo dan Sverko als cv naast Dammers en Nordin Musampa op linksback als hij is hersteld van zijn blessure....Suslov,Ngonge en Abraham zullen ongetwijfeld hun minuten gaan maken....

b.raatjes196619-07-2022 om 06:45

 Van gelderen..dammers..KASANWİRJO...YAHYA  KALLY..

Dijk19-07-2022 om 09:18

Dammers leuk voor de reservebank maar zeker geen basis niets voor niks aan  W2 verhuurd. En niveau Dammers KKD of kelder eredivisie maar zeker geen subtop.

Hoop dat er nog spelers verhuurd worden Joosten, Postema, Dankerlui, ter Wierik, Sverko, Slor, van Kaam allemaal spelers waar je afscheid van moet nemen hiermee strijd je niet mee voor de playoffs maar speel je degradatie voetbal.  Maar welke clubs staan er in de rij?

En dan kunnen de positievelingen wel denken daar heb je hem weer negatief te doen. Helaas dit zal het worden en dan in de winterstop weer paniek aankopen of huren omdat weer Fledderus het in deze periode niet goed gedaan heeft inderdaad teleurstellend. 

 

Ronnie 19-07-2022 om 10:55

In principe hebben alle mensen die hierboven schrijven wel een beetje gelijk. Het is maar wat je wilt als Fc Groningen.

Wil je tegen degradatie vechten, dan kun je prima spelen met Dankerlui, Dammers, Sverko, Joosten, van Kaam (2x) Slor en twijfel over Te Wierik (is eigenlijk te langzaam). Dan weet je tenminste zeker dat he spannend gaat worden, wel op de verkeerde manier in mijn beleving.

Wil je meedoen om plaats 6-8, dan heb je andere dingen te doen als Fc Groningen.

Dan moet je Stand Larsen houden en er een spits bijkopen. De Leeuw is niet snel genoeg meer en komt te laat voor de goal. Je ziet ook dat hij vorig jaar hard heeft gewerkt, maar te weinig heeft gescoord. En daar is een spits voor! Postema is lokaal en dus populair, maar eerlijk gezegd niet goed genoeg. Maakt geen goals, mag af en toe invallen is het net niet.

Abraham moet spelen, dat zou nog goed kunnen komen. De nieuwe jongen va Go Ahead is er nog niet. Hij wordt ingezet als stand in voor Abraham. Als dat zo is, dan mis ik een goede rechtsbuiten. Een met snelheid of een passerbeweging zodat die bal een keer netjes voor komt en Stand Larsen er tegen aan kan lopen. Ngonge zou de rechterkant moeten kunnen bedienen, maar is nog te jong en niet stabiel genoeg.

Middenveld zijn in principe genoeg spelers, al mis ik een scorende 10. Ik heb niet meer het gevoel dat Irandust dat gaat zijn. Mooie voetballer met af en toe een splijtende pass. Maar qua rendement veel te laag. Zowel in scoren als in passing. Dat zelfde gold altijd voor Lundqist. Als hij mocht spelen was het bijna altijd net niet. Wel een voldoende, kon redelijk mee komen, maar maakte op 10 nooit het verschil. Pelupessi en Duarte zijn zekerheidsjes in de opstelling, de rest van de middenvelders moet het nog laten zien. Suslov is een mannetje die eigenlijk niet goede genoeg is nog voor de 10 positie en ook niet als rechtsbuiten. Het rendement is simpelweg te laag op die plekken. Dat ziet Wormuth ook en die kijkt nu waar hij wel kan spelen, want een goede voetballer is het wel!

Datzelfde geldt eigenlijk voor de achterhoede. Van Gelder kan niet minder zijn dan Dankerlui. Die zal wel spelen en dan houden ze Dankerlui als reserve. Hopen dat die van Gelder heel blijft. Aan de andere kant heb je Musampa en Kaya. Musampa zien we eerst niet terug en heeft alleen vlieguren op keukendivisie nivo. Die staan er echt niet zomaar op eredivisie nivo (Musampa en van Gelder) Kaya heeft het vorig jaar niet gebracht, hij zou nu door moeten breken. Al met al is de linksback positie kritisch.

In het centrum is duidelijk dat Sverko een te laag nivo aan tikt. Balker speelt prima, maar qua blessures is hij een risico. Te Wierik kan spelen, maar is eigenlijk te langzaam als je hoog op het veld wilt voetballen. Ik ben enthousiast over Kasanwirjojo. Hij mag wat simpeler en soberder voetballen. Nu leidt zijn frivoliteit te vaak tot balverlies en is de fc in de omschakeling kwetsbaar. Ik zou hem echter altijd centraal opstellen met Balker er naast. Dammers is niet goed genoeg voor een basisplaats want is opbouwend niet goed genoeg en verdedigend vind ik hem matig. Hij kan als stand in echter prima op de reserve bank.

Samenvattend: als je wilt gaan voor plaats 6-8 moet er een spits bij, een rechtsbuiten, een linksback en een linker CV

Maar ja, daar zullen anderen het vast niet mee eens zijn...

Dijk19-07-2022 om 11:01

Ronnie mooi verwoord je kan zo in de staf van Frank W.  

campesino19-07-2022 om 12:49

Has het niet beter kunnen verwoorden. Behalve de spits positie. Ik denk niet dat een club als groningen het zich kan veroorloven een betere spits dan de leeuw of Postema op de bank te zetten. Zou mooi zijn, maar niet reeel.

Ronnie 19-07-2022 om 13:18

@dijk: ik heb hem dit gemaild. Ik verwacht een uitnodiging alleen de telefoon is kapot denk ik want hij heeft nog niet gebeld haha

Herman Badkuip19-07-2022 om 14:06

Er wordt door meerdere posters nogal minachtend gedaan over het niveau van de KKD-competitie.....we hebben 't afgelopen seizoen toch wel gezien, dat de voormalige KKD-clubs [Cambuur-NEC-Go Ahead Eagles] het méér dan voldoende hebben gedaan in de eredivisie? Weet zeker dat onze aanwinsten uit de KKD-competitie het niveau van de eredivisie aankunnen!

Dijk19-07-2022 om 15:00

Ronnie fcgroningen zal heus contact met je zoeken via de redactie BM. Heel veel succes. 

no guts no glory19-07-2022 om 23:06

Prima verwoord Ronnie. Helemaal mee eens. Vind ook dat Kasanwirjo centraal moet spelen achterin ipv Sverko. Ben bij de wedstrijd geweest in Rolde. Sverko blijft opbouwend uitermate zwak. Dat is ook niet Dammers zijn specialiteit. 

Fan op afstand19-07-2022 om 11:09

Wat ik hoop is dat de spelers die vorig seizoen door het ijs zijn gezakt alsnog verkocht worden en en door betere aankopen vervangen worden. Gewoon zoveel mogelijk risico vermijden. Daarnaast vind ik het jammer dat de FC Itakura niet heeft kunnen kopen. Had er een jaar Bundesliga ervaring bij en had volgens mij echt meerwaarde kunnen zijn voor de FC. En ik las dat Eiting meetraint met Jong Ajax. Zou ook geen slechte aanvulling zijn lijkt mij.

b.raatjes196619-07-2022 om 11:24

Daar ligt niet aan dammers dat ligt aan buiys

Marco19-07-2022 om 11:30

Lundqvist kan weleens de verrassing van de eerste seizoenshelft worden. Speelde in 2019 ook zeer sterk op het middenveld toen hij over kwam van Nac. scoorde nog tegen PSV uit. Toen speelde hij dynamische middenvelder. Zijn kracht is als hij het middenveld kan oversteken en een assist of een afstandsschot kan doen.

Omdat Hrustic als aanvallende middenvelder tegenviel, werd Lundqvist naar voren geschoven, maar dat was niet echt zijn plek. Later vulde tank el Messaoudi dit ook beter en belande Lundqvist ook door blessures op een zijspoor.  Als dynamische middenvelder kan Lundqvist 5-8 doelpunten gaan maken dit seizoen. Omdat er maar enkele spelers scoren is dit een groot voordeel ten opzichte van Suslov. 

Zou proberen om Jayden Oosterwolde van Parma over te nemen. Was bij Twente een talentvolle speler die voor Groningen een directe aanwinst zou zijn. 

 

Herman Badkuip19-07-2022 om 11:47

Geweldig toch al die mijmeringen van de posters op deze Boerenmachtsite! Echt een goed teken, dat wij allemaal meeleven én meedenken met de trainers van FCG en 't beste willen voor onze fantastische volksclub FC Groningen! Ben benieuwd wat er de komende, spannende weken nog staat te gebeuren.....Fijn om te lezen hoe onze supporters er over denken én hun eigen mening respectvol delen met de andere posters! Laten we dit volhouden met z'n allen, dan gaat 't vast wel goed komen met ons FCG! ps. ik hoop wel dat Mark Jan Fledderus deze geweldige Boerenmachtsite ook leest.....

Bayco19-07-2022 om 17:06

Ik kan de twijfels van sommige leden heir wel begrijpen 

Spelers als dammers abraham kallay enz hebben vorig jaar niet veel laten zien. Maar het is echt niet zo dat die jongens beter op korfbal kunnen gaan.. 

Ik.vindt dat sommige van ons niet beseffen hoeveel het vertrouwen en de band met de trainer doet. 

 

Abraham bv.. werkte keihard onder buijs.. maar was ongelukkig omdat hij niet zijn spel mocht spelen.. onder buijs mocht je geen fouten maken of je 3igen spel spelen.. 

Ik denk onder onze huidige trainer dar deze jongens opbloeien en meerwaarde zijn.

 

Dus laten we ze een kans geven en vertrouwen hebben in onze trainer

brummie19-07-2022 om 17:56

Laten we niet vergeten dat er onder Buijs in 4 seizoenen ook veel spelers beter zijn geworden en/of een mooie transfer hebben gemaakt. Veel spelers konden het ook prima vinden met Buijs. En heef zeker 8n zijn eerste 3 seizoenen er alles uitgeperst. 

Fc heeft dit seizoen veel spelers aangetrokken, en mag je niet vergelijken met vorig seizoen. 

Het is een nieuwe start en nieuwe trainer. Lundqvist heeft het in Griekenland niet waargemaakt aflopen seizoen. Daarnaast kampte hij met blessureleed afgelopen seizoenen. Voor hem is nu echt tijd om het waar te gaan maken. Het zou mooi zijn als hem dit seizoen lukt. 

Abraham kreeg bijna elke wedstrijd speelminuten onder Buijs afgelopen seizoen. Het is aan hem om trainer verder te overtuigen en zich te ontwikkelen. . Zoals elke speler nu in het groen-wit. 

Denk persoonlijk dat telkens vergelijk Buijs vs Wormuth niet reëel is.. 

Herman Badkuip19-07-2022 om 20:17

Vind wel dat Brummie een punt heeft.....we moeten de trainers Buijs en Wormuth niet met elkaar gaan vergelijken. De startsituatie is voor beide trainers verschillend, de sterkhouders bij Danny Buijs zijn na één maand competitie voor veel geld vertrokken....Ziet er niet naar uit dat er veel sterkhouders bij Wormuth gaan vertrekken. Ook de relatie met de technisch directeur MJF is voor beide trainers verschillend, Buijs is nog aangesteld door Ron Jans en Wormuth is een eigen keus van Mark Jan Fledderus. Laten we hopen, dat trainer Wormuth het vertrouwen krijgt van alle selectiespelers én dat ze eerlijk voor een positie in het team mogen strijden! 

TomOkker20-07-2022 om 20:51

Brummie heeft zeker een punt maar ik wil die vergelijking juist wel maken. Want ik denk dat we een ander spelletje te zien krijgen, enkel alleen al omdat de veldbezetting beter is. Een wonderdoktor is Wormuth zeker niet maar z'n simpele benadering geeft mij een goed gevoel. In ieder geval zijn we af van dat zône spelletje van Buijs af. Buijs vond het allemaal zo simpel dat alleen hij het begreep. Benieuwd hoe JSL zich hierin staande houdt want om weg te duiken bij hoge ballen heeft bij mij in ieder geen positief beeld van hem opgeleverd. Daarbij om de bal op de vleugel te krijgen zal hij zelf ook meer mee moeten voetballen zolas gezegd ik ben benieuwd. Overigens blij dat Dammers weer terug is.

val19-07-2022 om 18:12

Fledderus was al vroeg met het aantrekken van diverse, stuk voor stuk potentiële basisspelers. Minder goed verloopt het met de doorstroming van de bestaande spelers waarvoor bij FCG (voorlopig) geen toekomst is. Van de spelers die weg mogen is er nog geen andere club bekend. Dammers, Joosten en Schreck hebben nog een 1 jaar contract. Lundqvist krijgt een herkansing en Slor en Joël van Kaam kunnen worden verhuurd. Fledderus dacht hierbij nog te kunnen cashen in deze periode maar zal waarschijnlijk met een kater blijven zitten. Daniël van Kaam wil niet verlengen en zal mogelijk een beperkt bedrag opbrengen maar evengoed vertrekt hij volgend jaar transfervrij. De enige nu met een zekere transferwaarde (Dammers) wordt aan zijn contract gehouden en zal mogelijk volgend jaar ook transfervrij de club verlaten. Fledderus zag Dammers al vertrekken naar Willem 2 maar de degradatie gooide roet in het eten en mist door de verplichte koopoptie minimaal 500/k. Dezelfde Dammers houdt vooralsnog Te Wierik (een van de top verdieners bij FCG) uit de basis. Betekent dat een speler die straks gratis de deur uit kan lopen nu zorgt voor de duurste bankzitter.

Wormuth houdt zich terecht nog op de vlakte wat betreft zijn basisopstelling. Er zijn nog diverse vraagtekens. Is Sverko wel eredivisie waardig, kan Kalley al een basisplek claimen, wat kan Balker na zijn blessure, is van Gelderen al klaar voor de rechtsback positie en is er voorin voldoende snelheid? Kunnen de zweedse spelers Abraham en Irandust de nodige fysieke stappen maken om vaker duels te winnen? Een goede, snelle flankspeler op rechts zou niet misstaan. Dit zou ook de weg vrij maken voor een vertrek van de Leeuw, (tijdelijk) Postema of Ngonge. Kunnen zij leven met opnieuw een plek op de bank of is het beter dat er minimaal 1 vertrekt (resp.verhuurd). Het belooft nog een boeiende transferperiode te worden. Zoals gebruikelijk richting het einde van deze periode ontstaat er ook een "koopjes"markt en dienen zich buitenkansjes aan. Misschien dat Fledderus met een buitenkans(en) zijn kater kan wegspoelen.

campesino19-07-2022 om 19:39

Je kan het MJF niet aanrekenen dat hij al die middelmatige spelers aan de straaststenen niet kwijt raakt. Als je hun salaris kunt besparen zou het al mooi zijn

b.raatjes196619-07-2022 om 19:09

nou ik vindt het wel wat overdreven wat er gezegd wordt..DAMMERS is een hele goede verdediging maar is door Danny buijs vernield hij speelde hartstikke goed toen moest hij weer naar de bank want Danny buijs lieveling moest el hankouri altijd spelen en toen kreeg DAMMERS de volgende wedstrijd weer een kans en toen die week weer niet en zo ging dat maar door dat was typische Danny buijs en toen hebben ze hem verhuurd en hij deed bij willem 11 heel goed en nu is hij gelukkig terug bij fc Groningen en wormouth ziet het wel goed dat hij in de basis hoort en als bijde partijen nu om tafel gaan dan verlengen ze DAMMERS zijn contract 

campesino19-07-2022 om 19:34

Brummie heeft natuurlijk wel een puntje wat betreft Buijs. Ik was helemaal klaar met buijs. Maar vooral omdat hij een jaar te lang doorging. het is natuurlijk geen prutser, en hij heeft veel jeugdspelers een kans gegeven. En met wormuth zullen er zeker spelers opfleuren, maar niet iedereen. Joosten, Dammers, dankerlui, Sverko, Postema, van kaam, irandust, Abraham, Ngonge hebben hier een jaar lang (sommigen nog langer) wekelijks aangetoont het niveau niet aan te kunnen. Ik kan me niet voorstellen dat wormuth een toverstafje heeft en dat ze allemaal ineens de pannen van het dak gaan spelen.

Abraham heb ik nog vertrouwen in, en misschien nog 1 of 2, maar de rest zal ook met wormuth door het ijs zakken.

b.raatjes196619-07-2022 om 19:52

Dat weet ik niet kijk je moet ook vertrouwen tonen in wormouth..en ook in spelers je kunt ze niet altijd de grond intrappen ik heb wel vetrouwen in deze selectie en wie weet spelen ze onder wormouth wel super goed en dat is ook belangrijk kijk ik zeg niet dat Danny buijs een prutser was maar hij was een zenuwachtig persoon zijn geschreeuw en gebulk langs de lijn ik dacht nou je zou maar speler zijn van fc Groningen die constant uitgescholden wordt door je eigen trainer dan weet je ook niet wat je nou goed deed en wat dan wel goed deed..ik ben blij dat we blij zijn dat we daar van af zijn en ik zie nu ook dat wormouth in de voorbereiding het goed doet dus laten we positief blijven ook over de spelers die ernu zijn 

b.raatjes196619-07-2022 om 21:11

Kijk we kunnen al klachen en zeuren daar schieten we moeten nu achter de club staan  en deze spelers kunnen het en deze trainer wormouth kan het en ze laten nu al zien wat ze kunnen en dat laten ze nu zien

Dijk20-07-2022 om 07:57

De supporters klagen en zeuren niet. De spelers die zijn gehaald en die waren verhuurd zijn van bedenkelijk niveau. En als er geen kwaliteit wordt gekocht. Dan wordt dit jaar strijden tegen degradatie want een JSL of Duarte of Verrips Pelupessy zullen maar geblesseerd raken. De rest is van bedenkelijk niveau wat Ronnie al HEEL DUIDELIJK AANGAF. En wordt tijd dat er goede linksback bij komt. En wat laten ze zien dan wat ze kunnen en dat laten ze nu zien ? Nou ik zie nog geen overtuiging in dit elftal allemaal zeer beperkt Raatjes 1966.

 

 

 

 

 

Ollie Wollie20-07-2022 om 10:58

Oh ja, daar begint het al weer: degradatie. Elk seizoen zijn hier wat "supporters" die doodsbenauwd voorspellen dat FC Groningen gaat degraderen. Die voorspelling is zwaar overdreven negatief, want de voorspelling komt bijna nooit uit. Alleen in '74/'75 en '98/'99 en toen bestond deze website nog niet eens? Overdreven angst dus. Maar ga vooral door elk jaar weer hoor. Mooi man.

b.raatjes196620-07-2022 om 10:07

Ik niet we moeten de spelers niet de grond intrappen we moeten ze aanmoedigen

Dijk20-07-2022 om 10:47

Waarom moedig jij Leeuwenburg niet aan dan?

Ollie Wollie20-07-2022 om 11:00

Goed bezig b.raatjes1966. Een supporter moedigt aan. Een saboteur fluit eigen spelers uit en trap ze de grond in.

b.raatjes196620-07-2022 om 11:11

Natuurlijk moedig leeuwenburgh wel aan als hij goed zijn best doet maar dat deed hij niet blunders op blunders maakte hij 

Herman Badkuip20-07-2022 om 12:12

Wij ondersteunen uiteraard allemaal ons FC Groningen, maar dat wil niet zeggen dat je geen gegronde kritiek mag hebben op bepaalde zaken.....Denk persoonlijk dat FCG op dit moment goed bezig is, trainer Frank Wormuth straalt veel rust uit en heeft veel vertrouwen in zijn huidige selectie! En natuurlijk maakt iedereen fouten, maar dat hoort bij het voetbalspel, als de instelling van iedereen maar dezelfde is! Tegenstanders moeten weer met angst en beven ons FCG tegemoet treden, de Euroborg moet weer een onneembare vesting worden! Jammer dat de wedstrijd van zaterdag tegen Werder Bremen om voor mij onduidelijke redenen niet doorgaat, had een prima testcase geweest voor onze spelers! 

b.raatjes196620-07-2022 om 13:09

Misschien komt er een andere tegenstander 

Nevland20-07-2022 om 14:30

Nog 2 weken...

Vandaag even gebeld, de seizoenkaarten zijn onderweg, binnenkort in de bus!

appie happie20-07-2022 om 15:49

.

Japie20-07-2022 om 16:40

Heb je het orakel van Delphi nog even geraadpleegd, meneer Appie?. Dit orakel geeft namelijk voorspellingen die altijd uitkomen. Vwb fc-groningen hoop ik dan maar dat hij/zij iets gunstigs in petto heeft.

appie happie20-07-2022 om 16:49

Hallo Japie,ik heb een poging gedaan..echter het orakel geeft 1 x per maand  een " geluid" en dat was niet nu!!wel heb ik met Apollo even kontakt gehad,hij zei 7 de plaats !! Daar moet je het mee doen.

Ik zei dat ik daarmee wel kon leven..

Herman Badkuip20-07-2022 om 17:53

Moet je morgen even met Ajax gaan praten Appie.....

appie happie20-07-2022 om 18:54

Omdat Herman???

Herman Badkuip20-07-2022 om 19:05

Of de Griekse god minstens 15 miljoen euro over heeft voor een fantastische Noorse spits......

appie happie20-07-2022 om 19:36

Aha daarover heb ik Herakles ontboden...12 zei hij...+ bonus...

Herman Badkuip20-07-2022 om 19:54

Laat ze dan maar komen.....12 miljoen + 25% doorverkooppercentage! Mooie prijs voor JSL!

b.raatjes196620-07-2022 om 20:05

Waar lezen jullie dit allemaal of is dit weer een roddel verhaal 

b.raatjes196620-07-2022 om 20:05

Waar lezen jullie dit allemaal of is dit weer een roddel verhaal 

Herman Badkuip20-07-2022 om 20:16

Maar beste b.raatjes1966, je weet toch wel dat Appie Happie en Herman Badkuip nooit roddelen.....wij hebben onze betrouwbare contacten bij alle voetbalclubs! 

appie happie20-07-2022 om 20:22

Zo is het..vanuit Preveza nu..

b.raatjes196620-07-2022 om 20:39

En waar is fc Groningen nu mee bezig dan 

Herman Badkuip20-07-2022 om 21:57

Met de voorbereiding op het nieuwe seizoen!

b.raatjes196621-07-2022 om 07:11

Welke speler bedoel ik 

Oeleoptak21-07-2022 om 11:54

Ze lullen maar wat Raatjes

Japie21-07-2022 om 16:29

Humor meneer Oeleoptak, iets wat er aan ontbreekt op deze site. Mag toch wel?

BROMBEER21-07-2022 om 16:37

We moeten gewoon heel reëel zijn , met ceel veel flegmatieke voetballers die 1 of 2 wedstrijden achter elkaar de pannen van het dak kunnen spelen , maar niet een heel seizoen om plaats 6 of 7 kunnen gaan spelen.  En waar clubs als twente, utrecht, az zich stevig aan het versterken zijn , blinkt mjf weer uit in het aantrekken vam spelers die heeeeeeeeeeeel misschien wat kunnen  gaan worden. Met deze selectie in plaats 9 of 10 gewoon het uiterst haalbare, en als jsl vetrekt plaats 13.

brummie21-07-2022 om 17:04

Fc voert een gezond financieel beleid. Fc heeft zich al  vroeg met 5 spelers versterkt en had selectie al vroeg op orde.. Andere clubs versterken zich uiteraard ook, maar een deel van die versterkingen zijn huurspelers. En hebben hun selectie nog niet compleet.

De verschillen in punten eindstand  ranglijst FC op playoff plaatsen waren minimaal. Fc zal ook dit seizoen weer spelen om de playoff plaatsen. Dat lijkt me met deze selectie geen probleem. 

Mocht JSL nog verkocht gaan worden zal FC enorm cashen en ongetwijfeld een goede vervanger contracteren. 

appie happie21-07-2022 om 19:13

We moeten oppassen voor Fortuna..die kopen zoveel spelers.

Die willen top 5 draaien..

Herman Badkuip21-07-2022 om 20:42

Het vreemdelingenlegioen van Isitan Günn zou best wel eens hoge ogen kunnen gooien.....maar Appie je weet, dat alle sterren bij elkaar nog géén goed team maken. Maar ik ben benieuwd, want ze hebben goed ingekocht met het geld van de Turkse miljonair! Eerste wedstrijd thuis tegen Ajax, zou toch wat zijn als ze gelijk drie punten pakken!

Marco21-07-2022 om 20:39

Denk dat Groningen eens goed naar het verdienmodel moet kijken ten opzichte van de samenstelling van de selectie.Afgelopen jaren financieel super gedraaid door jonge aankopen gemiddeld 50 eredivisie wedstrijden te laten spelen en tegen goede prijzen te verkopen. 

Nu zijn we financieel gezond. We kunnen dit beleid nog wel 10 jaar doen, maar een rol in de play offs of Europees voetbal zal je er nooit mee halen, omdat de kern te onervaren en fysiek onvolwassen is. Ook wilden we 5 spelers uit de eigen jeugd in de basis. In de praktijk blijkt het al  te moeilijk om 2 jeugdspelers in te passen. 

Ten slotte had Heracles 12 miljoen op de bank, waarbij ze zo bezig waren met nog meer doorverkoop dat ze, nu alles tegen zat er uit liggen.

Wat succesploegen uit de middenmoot gemeen hebben is dat ze een kleine kern van vaak 16 spelers hebben waarvan de meeste in de leeftijd 25-30 jaar. Zie je nu aan Twente die hier heel bewust voor kiezen. Nadeel is bij blessures of te laat verjongd. 

Andere optie is buitenlandse investeerder, met een vliegveld en mooi stadion is dit ook een optie. In Arnhem hebben ze 10 mooie jaren gehad. 

 

 

 

 

brummie21-07-2022 om 23:22

In de afgelopen 10 jaar behaalde FC op vorig seizoen en seizoen 17-18 na, altijd plekken 7-8-9. 

Vitesse leed in 10 jaar 120 miljoen verlies. Waten prestaties van deze club zoveel beter met al dat geld wat er ingepompt is? 

Jeugdopleiding is de levensader van de club. Je mag toch doelstelling nastreven om zoveel mogelijk eigen jeugd spelers in het team te krijgen. Als je kijkt wat FC  heeft voortgebracht dan valt er best een aardig rijtje op te noemen. 

Denk dat je een mooie mix moet hebben met jonge spelers omringd met wat ervaren spelers. Matisuwa en Gudmundsen waren ook nog vrij jong en konden moeiteloos mee. Leeftijd zegt niet alles. 

Twente heeft het financieel heel moeilijk gehad. Krabbelt nu wat omhoog, maar vergeet niet qua achterban een grotere club dan onze FC. 

AZ is een veel beter voorbeeld. Daar zie je dat met een uitstekende jeugdopleiding de club vooruit brengt en omzet in prestaties. 

b.raatjes196621-07-2022 om 21:17

Ja maar Twente leent ook geld van gemeente Enschede en dat hoeft fc Groningen lekker niet 

BROMBEER22-07-2022 om 06:43

Die tijd is geweest raatjes, twente kan zichzelf de broek op houdenn, alleen ze kiezen ervoor om via een hoger spelerbudget elke 2 week het stadion vol te hebben. En ze hebben een technisch directeur( jan streuer) die over goede contacten in de voetbalwereld beschikt en geen broekie die denkt dat ie alles al weet en maar met 1 ding bezig zoveel mogelijk geld verdienen ipv de selectie doorselecteren. 

Dijk22-07-2022 om 09:15

Helemaal gelijk Brombeer de zaken bij Twente goed voorelkaar en Fortuna en onze mjf is op scoutingsreis. Ipv over bij de fc te lozen zelfde dat Dammers nu opeens kan blijven omdat hij zich inspant op de training en laatste 2 oefenwedstrijden dat Dammers nu opeens het licht heeft gezien want Dammers verbaasde zich zelf doordat hij nu mag blijven en in de winterstop mocht vertrekken.  Want zelfs W2 heeft zijn optie niet gelicht voor 5 ton gewoon weg was niet goed genoeg maar Dammers gaat gaat wel punten kosten. En dan hadden we Dammers maar weggedaan. Dus Dammers, Joosten, Schreck, J. van Kaam, Dankerlui, Leeuwenburgh en Kalley laten vertrekken. Selectie is echt te groot en er moet nog steeds kwaliteit bij.

TomOkker22-07-2022 om 21:52

Hahaha kalm aan man je loopt als een kip zonder kop allelei dingen te verkondigen die kant noch wal raken. Het is Wormuth die Dammers wil houden en dat W2 verhaal verzin je zelf. Laat Wormuth maar even z'n gang gaan, dan zien we rond kerst wel weer. 

brummie22-07-2022 om 09:44

Twente had in april nog meer dan 35 miljoen aan leningen openstaan. Daarnaast nog 3 miljoen tekort door corona. Het is niet voor niets dat ze de laatste jaren meer spelers moesten huren ipv kopen. Daarnaast is Twente gewoon een grotere club t.o.v. onze FC. Qua stadion en achterban, en sponsoren. Het is een misvatting dat Twente een hoger spelersbudget heeft. Gezonde clubs zoals FC kunnen 50-70% van hun begroting spenderen aan salarissen. Twente gezien de schuldenlast niet. Vorig seizoen draaide Twente boven verwachting goed. Een uitschieter. De jaren daarvoor was het erg wisselend en met regelmaat lager geklasseerd dan onze FC.  

Het gras lijkt vaak groener aan de overkant. Kijk naar FC Utrecht hoeveel tientallen miljoenen van Seumeren daar heeft ingestoken. En wat heeft het ze gebracht?

Ik denk dat FC het de laatste jaren gewoon prima op orde heeft. Met jeugdopleiding en aankoop jonge spelers, zowel een mooie financiële als groeiende sportieve toekomst tegemoet gaat!

 

b.raatjes196622-07-2022 om 10:10

Nu weer de zelfde gezeur die moet weg en die is is niet goed laten we deze conclusie aan de trainer wormouth over ik hoop dat er zo snel mogelijk een linkervleugel erbij halen 

Dijk22-07-2022 om 11:11

Nee jou gezeur Raatjes over dat er zo snel mogelijk een linkervleugel erbij halen laat die conclusie aan de trainer Wortmuth over. Je zeurt zelf elke keer. Waar is de fc nu mee bezig . En ga zo maar door.

b.raatjes196622-07-2022 om 16:21

En waarom KALLEY die vond ik al beter spelen aan de linkerkant 

Dijk22-07-2022 om 16:45

Niet goed genoeg. Gaat ze punten kosten. Wordt tijd dat Fledderus met iets goeds aankomt.

TOPGrUNN22-07-2022 om 16:48

Contract met Postema is verlengd met een jaar, zijn contract loopt nu tot en met april 2025. 

Nachtwacht22-07-2022 om 17:35

Lijkt me verstandig beleid

BROMBEER22-07-2022 om 17:56

En wanneer breekt hij echt door?

Dijk22-07-2022 om 18:32

6 goals in 50 wedstrijden.  Dus nooit. En kansen genoeg gehad van Buys. 

b.raatjes196622-07-2022 om 17:38

We moeten niet vergeten dat ze ook geen kans kregen van Danny buijs dan kunnen ze ook niks laten zien..dat wordt wel vergeten als je nooit gebruikt worden dan kunnen ze ook niks laten zien dat wordt heelvaak niet genoemd dus hoop ik dat ze onder wormouth wel de kans laten zien en hopen dat de spelers nu de rug recht op zetten en er een mooie seizoen kunnen verwachten en ik heb wel vetrouwen in deze ploeg 

BROMBEER22-07-2022 om 22:33

Ach kom om als je 50 wedstrijden speelt en 6 schamele doelpuntjes, dan wordt hem dat niet. Gewoon kkd niveau niet meer, maar dat past geheel bij de ambities die mjf uitstraalt met deze selectie 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!