Terug

Deel deze pagina:

Oefenprogramma FC nog niet volledig ingevuld, eerste tegenstanders gestrikt, geen eerste training met speciaal programma daaromheen voor supporters

Door Redactie 42 reacties

In tegenstelling tot de traditionele eerste training waarbij de groen-witte achterban in het verleden jarenlang van harte welkom was, wordt er niets georganiseerd bericht de clubsite. Niet vanwege corona beperkingen die de voorgaande 2 jaar van kracht waren. Als reden wordt aangevoerd de evenementen (Stadspark Live / zondag 19 juni en de Hella Mega tour woensdag 22 juni, eveneens in het Stadspark. Alle parkeerplekken rondom Sportpark Corpus Den Hoorn, evenals de wielerbaan rondom het trainingsveld worden daarvoor gebruikt en er is geluidsoverlast tijdens live optredens. Kortom, een plausibel verhaal om ook dit jaar geen eerste training met een speciaal programma daaromheen voor de supporters te organiseren...

Echter - waarom er in het kader van de Stadspark evenementen niet gekozen is om de supporters alsnog op een latere datum rond het trainingsveld te verwelkomen of uit te wijken naar Sportpark de Koepel in Haren, is voor ons een raadsel. Had bijvoorbeeld de 'eerste training' op de zaterdag na het evenement alsnog gekund? Is er sprake van een nieuw beleid om in de toekomst helemaal geen aandacht meer te besteden aan de eerste training met een speciaal programma daaromheen voor de supporters?

Een teleurstellende ontwikkeling voor velen die traditioneel bij deze aftrap op het nieuwe seizoen aanwezig waren en ontspannen konden genieten aan alles wat er binnen en buiten het veld gebeurde...

Hoe dan ook, de veldtrainingen beginnen vanaf maandag 20 juni. De eerste oefenwedstrijd staat voor vrijdag 24 juni op de rol. FC Groningen gaat op bezoek bij SC Loppersum, aanvang 19.00 uur. 

Op maandag 4 juli vertrekt de selectie naar Duitsland. In Barsinghausen is er een vijfdaagse trainingskamp. Op zaterdag 9 juli is er om 14.00 een wedstrijd in en tegen Hannover 96. Daarna keert de selectie terug naar Groningen.

Het resterende oefenprogramma ziet er voorlopig als volgt uit waarbij FC benadrukt dat er aanvullingen/wijzigingen op handen zijn: 

Woensdag 13 juli, 19.00 uur, locatie Veelerveen:

V.V. Veelerveen – FC Groningen 

Zondag 17 juli, 14.00 uur, locatie Rolde:

FC Groningen – FC Emmen 

Woensdag 27 juli, 19.00 uur, locatie Hoogkerk (HFC’15):

Velocitas – FC Groningen 

Zaterdag 30 juli, 16.00 uur, locatie Euroborg:

FC Groningen – Osasuna 

Het seizoen begint een week daarna.

Laten we hopen op een mooi seizoen en dat de eerste training in aanloop op het seizoen 2023/24, met het speciale programma daaromheen voor de supporters, in ere wordt hersteld!

Reacties:
Herman Badkuip25-05-2022 om 23:09

Het niet organiseren van een traditionele training met publiek van de eerste selectie van FC Groningen is een gemiste kans voor de start van het nieuwe seizoen! Ontzettend jammer, dat er niet voor een andere dag is gekozen door de staf van FCG....voor de binding met de fans van FCG is zo'n eerste kennismaking met de nieuwe selectie én nieuwe trainer Frank Wormuth erg belangrijk! Verder spijtig dat er in de voorbereiding weer twee wedstrijden tegen amateurclubs gepland zijn i.p.v. wedstrijden tegen KKDclubs of eredivisieclubs.....

appie happie26-05-2022 om 08:58

Ik vraag me af,waarom? Ook een kans om " zieltjes" te winnen..er zijn genoeg mensen die dit leuk vinden.

Persoonlijk ben ik nog nooit naar een training geweest ,interesseert me ook niks.

Maar om meer binding te krijgen,zou ik toch overwegen om bv in Haren toch zo'n middsg in te lassen.

marcelfcg26-05-2022 om 09:06

Alweer die onzinnige potjes tegen amateurs.

ChiChi26-05-2022 om 10:08

De afstand tussen deze direktie en de supporters wordt al groter!!!!

Straks geen ECHTE volksclub meer.

Door sluiting van het restaurant kan je ook al geen kopje koffie meer drinken tijdens de training!!!!

Dijk26-05-2022 om 10:49

Supporters kom in actie zo samen naar de grote markt. Eerder kkd volgend jaar  zie Zwolle Tilburg Almelo. Los zand fcgroningen.

marcelfcg26-05-2022 om 11:17

Het kapitaal van de club moet op het veld staan. Als je de uitspraken van Gudde leest kan ik me goed voorstellen dat dat restaurant gesloten is, zie artikel hierover op website rtvnoord.

'Het zijn hele dure meters en het restaurant is de laatste jaren - niet alleen door corona - enorm verliesgevend geweest. Het afgelopen jaar leed het meer dan een half miljoen euro verlies. Daar zijn wij als hoofdhuurder risicodragend voor.

Het restaurant was bovendien niet inzetbaar naar de wensen van FC Groningen.

FC Groningen betaald naar eigen zeggen ook nog eens 90% van de totale huurkosten van het complex.

Op grond hiervan lijkt mij het een geheel logisch besluit. De andere clubs betalen een schijntje maar lijken net zoveel in de melk te willen brokkelen als hoofdhuurde FC Groningen.

Uitstekend dat we met Gudde geen filantropisch ingestelde directeur meer hebben.

TomOkker28-05-2022 om 07:51

Linksom of rechtsom dat 'Topsport'zorgcentrum was er, volgens Nijland, zonder de genoemde partijen niet gekomen. Dat FCG acteert als eigenaar van een huurwoning wil niet zeggen dat je zonder de medebewoners in te lichten de keuken kunt gaan verbouwen. Hier liggen afspraken aan ten grondslag, los van wat er mensen er van vinden. Want laten we eerlijk zijn behalve de belanghebbende is toch niemand geinteresseerd waar het (overheids)geld vandaan kwam. Dit is wederom een typisch overheidsproject waar persoonlijke belangen belangrijker zijn dan het maatschappelijk belang en bekend staan als bodemloze putten. Prestige van meneer niks en meneer helemaal niks. Want denk je nu echt dat het Forum zonder overheidssteun rendabel is of ooit zal worden. 

Kijk wat de lokale overheid doet voor onze Eredivisie zaalsporters, waar voor de Corona de tribunes uitpuilden en soms beter bevolkt werden als bij de FC. Deze topsporters trainen in afgelegen gymnastiek lokalen waar veteranen teams op prime time voorrang krijgen  omdat een bijna gepensioneerde meetrainende ambtenaar toevallig iemand kent. Donar betaald een forse huursom om in de Martiniplaza te mogen spelen en trainen deden ze in Leek. Zelfs een Europacup wedstrijd moest in Leeuwarden worden gespeeld. Voor de huursom haal je een,voor Europese begrippen een Amerikaan van de buitencategorie. Maar het zij zo. Laten we ons vooral druk maken om kroketten en bitterballen van Gudde & Co.

Metworst26-05-2022 om 11:00

Een training  op zich bezoeken is wel leuk vindt ik. Zo'n georganiseerde middag heb ikzelf dan weer niets mee. Maar ik snap dat een hoop supporters dat dus wel leuk vinden, vooral voor kinderen, die moet je op jonge leeftijd al binden. Zeker om die reden een gemiste kans, ikzelf kwam in mijn jeugd al vanuit de provincie met de bus naar het Oosterpark, daar is mijn FCG hart ontstaan. Woon nu al 33 jaar in het westen niet ver van de Arena. Maar ben geen ajaxied geworden, en mijn hart ligt nog steeds bij de fc.

brummie26-05-2022 om 11:09

De wedstrijden tegen amateurs in onze provincie zorgt juist voor binding met de achterban. 

ChiChi26-05-2022 om 11:32

Marcel FCG.

Aan de resultaten te zien staat er nog maar weinig kapitaal op het veld!

marcelfcg27-05-2022 om 08:59

Extra goede reden om daar meer in te investeren ipv een zwaar verliesgevend restaurant.

Marco26-05-2022 om 11:46

Jammer dat supporters geen gelegenheid wordt geboden voor een seizoenswelkom. De oefenwedstrijden zijn om te oefenen, naar een goede basis elf en spelpatronen.

Goed dat Gudde tijdig ingrijpt bij het restaurant. Als het verdienmodel niet werkt moet je ingrijpen.

Bij de euroborg liggen er nog veel kansen om de horeca te verbeteren. Hiermee kan Groningen zorgen voor een continue inkomsten bron. Een drive in is makkelijk te exploiteren, maar ook het ontwikkelen verkooppunten/terassen op of langs het water. Een fanzone biedt ook kansen. Uitwedstrijden en eventueel andere sport evenementen op een scherm zien bij het stadion. Zelfs een tour de Frans of f1 zorgt voor bezoekers.  

BROMBEER26-05-2022 om 15:40

En het wordt zakelijker en zakelijker, geen eerste traning meer gee  open dag, stel je voor we komen in contact met de echte fans ipv de rijke omes

appie happie26-05-2022 om 17:05

Je jagen ons naar ESPN...nou ik zeg je,late 21.00 wedstrijden,zaterdag 16.30 en zondag 20.00 uur kom ik sws NIET

# belachelijketijden

Dus naar die amateur wedstrijden ga ik ook niet...soort van kermis zonder botsauto's..

val26-05-2022 om 17:57

FCG is van oudsher een volksclub. Als fundament en kernwaarde is dit ook door haarzelf beschreven. Deze week kwam FCG onaangenaam in het nieuws doordat zij door de overige huurders/gebruikers van het TopSportZorgCemtrum (TSZC) ervan wordt beticht de bij de opening gemaakte afspraken (ook politiek besloten) niet na te komen en het gezamenlijke gebouw te willen "overnemen". Het spitst zich toe op het verdwijnen van het restaurant en het gebruik van de trainingshal. Het restaurant heeft een belangrijke ontmoetingsfunctie en de hal zou ook beschikbaar moeten zijn voor de breedtesport. Volgens FCG is het restaurant niet rendabel (de pachter hiervan zou in 4 jaar al meer dan 500/k verlies- ook door corona- hebben geleden) en het toenemende gebruik van de hal levert roostertechnische problemen op maar is volgens derden met een goede communicatie op te lossen. Blijft over het restaurant. FCG bracht als hoofdhuurder 80/k per jaar in rekening aan de pachter. FCG zal deze huur in de afgelopen jaren niet of maar deels hebben ontvangen. Het pachtcontract is beëindigd op verzoek van de pachter; FCG heeft 1 personeelslid en de inventaris overgenomen om het restaurant om te zetten naar een "spelershome met restauratieve voorzieningen". Deze ruimte is dus niet meer toegankelijk voor supporters. De vraag is waarom de club de exploitatie van het restaurant vooralsnog niet zelf zou kunnen doen om hiermee te kunnen voldoen aan de gemaakte afspraken en om supporters tegemoet te komen. De omzetting kost de club ook minimaal 150/k per jaar. FCG heeft tenslotte het meeste belang gehad bij het tot stand komen van het TSZC. Zij heeft hiervoor royale financiële middelen gekregen (verlaging huur, subsidie en een investeringsbijdrage van 800/k voor huurdersbelangen).

Het 2 e punt is dat er geen supportersactiviteiten zijn bij de 1e training. Dit had inderdaad op een andere locatie gekund. Hoezo volksclub? De directie heeft kennelijk haar eigen opvattingen hierover. Hierbij komt de nodige imagoschade als gevolg van de manier van handelen rondom het TSZC.

ChiChi26-05-2022 om 18:21

Val.

Een en ander zeer goed en met veel realiteit weer gegeven!!!!!

Jammer dat deze direktie de sponsoren  belangrijker vinden dan de supporters!!!!

Rob197026-05-2022 om 19:38

Hier kan ik mij dus helemaal niet druk om maken, Groningen is een bedrijf die op het veld moet presteren en daarbij zorgen voor het optimaal uitbaten van zijn faciliteiten.  Alles wat geld kost is zonde en heeft uiteindelijk zijn werking op het eindresultaat. Gudde is er voor om goede cijfers neer te zetten, met daarbij een gezond bedrijf die dan ook nog aantrekkelijk is voor sponsoren en supporters.

Nu komt de opening van het seizoen in het gedrang door andere activiteiten, en is het eens een jaar anders. Normaal is Groningen altijd in de provincie te vinden, en dat is voor de een, een feest, en voor de ander een kermis. Vriendschappelijke wedstrijden zijn van belang voor de juiste opbouw van het seizoen, en een goed seizoen is nu het einddoel.

Groningen is verder maatschappelijk genoeg in de provincie, in allerlei activiteiten, dat het nu niet gaat zoals andere jaren is door Groningen goed onderbouwd. 

Ik kan mij er dan ook helemaal niet druk om maken, en dat is voor iedereen verschillend. Dat is maar hoe je tegen de zaak aankijkt. Dat is ook te zeggen over het afscheid van Buijs, die vond ik namelijk erg overtrokken en niet evenredig met de geleverde prestatie. Dat hij hard gewerkt heeft, en zich 100% heeft ingezet voor de club daar kan niemand over klagen, maar om hem met zoveel lof uit te zwaaien is wel een beetje over de top. En dan het slijmerige verhaal van Reon Boeringa, krijg ik toch wel braak neigingen. 

Een beetje journalist had ook de wel iets kritischer mogen zijn, in zijn vraagstelling en onderzoek over zijn omgangsvormen, en manier van trainer zijn, want de verhalen die achter de schermen rond zingen verklaren toch wel het hopeloze einde van het seizoen. De relatie met Fledderus, Jans, end, was onprofessioneel te noemen. Iedereen is werknemer van dezelfde werkgever, en dient wel zijn werkgever te dienen, en niet zijn eigen wil, te willen blijven doordrukken, als er door meerdere personen anders tegenaan wordt gekeken. Nuchter hier na kijkend, vind ik dat een werknemer die 4 jaar zijn geld keurig heeft ontvangen voor zijn werkzaamheden, mag en moet altijd via de voordeur naar buiten, maar het is natuurlijk niet zo dat hij een uitzonderlijke prestatie heeft geleverd. 

Het woord prutser kwam nog wel eens voorbij op dit forum, maar daar is niet zoveel van gelogen als ik bepaalde personen mag geloven.

Zo heb ik het vertrek van Buijs ervaren, en ben ik blij dat de vier jaren om zijn. Ik kijk positief naar de toekomst mits er weer een stabiel elftal wordt neergezet, die soms piekt en soms daalt, maar niet een elftal die diepe dalen en grote pieken kent, zoals afgelopen jaren.

Toch nog een bijdrage van mijn kant, in de afterparty van het huidige seizoen. Buijs is uit de Euroborg verdwenen en het echte voetbal, met vermaak kan van start gaan. Robben heeft zich suf gepaddeld in het afgelopen jaar, en is zijn bucketlist aardig aan het afwerken, en is er bijna klaar voor om onze fantastische club wel weer op de positieve kaart te zetten. Op zijn bucketlist staat nog steeds groot geschreven Samen met de Fc naar de grote markt.

Roelofsky27-05-2022 om 08:55

b.raatjes196626-05-2022 om 20:35

Ik zou wel eens weten waar flederus nu mee bezig is komt er nog  versterking bij 

Holwierde27-05-2022 om 09:01

ik neem aan dat Fledderus vast al wel spelers heeft gezien die hij naar Groningen wilt hebben.

Of moeten ze nu nog overal scouten hij heeft de afgelopen half jaar tijd genoeg gehad neem ik aan.

En anders weet ik niet wat hij dan uitvreet.

Nevland27-05-2022 om 11:13

hij zat toch in Zweden ofzo? 

BROMBEER27-05-2022 om 08:17

deze directie zou het financieel vast heel goed doen, maar halen de toegankelijkheid en het volkse compleet weg bij de club.

brummie27-05-2022 om 10:35

Deze directie was verantwoordelijk voor de mooie samen naar de grote markt actie afgelopen seizoen. Vele seizoenkaarthouders zijn thuis persoonlijk ! bezocht en kregen een t-shirt. Men vergeet blijkbaar snel. Supportes worden o.a. meegenomen in keuze tenue en ook op noordzijde zijn er optische veranderingen gedaan voor deze groep supporters. 

 

BROMBEER27-05-2022 om 11:56

ja en wat was het druk op de grote markt he, afgeladen vol!!

opa27-05-2022 om 10:47

wedstrijden tegen de amateurs is klantenbinding en verdienen de amateurs ook een paar centen, daarbij krijgen spelers de kans aan elkaar te wennen en de ts de mogelijkheid dingen uit te proberen, de sfeer rond de amateurvelden is altijd geweldig, de wedstrijden tegen de betere ploegen zie je vaak dat zij pas hierheen komen als zij al bijna aan competitie beginnen en Fc nog echt in de voorbreiding zit, of dat goed is........

appie happie27-05-2022 om 19:33

Jermaine Rijssel?

b.raatjes196627-05-2022 om 19:42

Ja dat hoor ik ook maar waar lees ik dat hier rijsel

appie happie27-05-2022 om 19:55

Twitter..rechtsbuiten van Ajax 017..richting Groningen..

FC NL05028-05-2022 om 12:40

@appie happie : Die Jermaine Rijssel komt NIET naar de FC, want stuurde hem gisteren een DM op insta met daarin een felicitatie als hij naar FC zou komen alleen toen meldde hij mij dat op laatste moment toch is afgeketst. Hij weet wel wat de reden was daarvoor, maar wou die niet met mij delen wat ik chique vind

b.raatjes196627-05-2022 om 22:38

Ik lees daar nog niks over niet op rtv noord of op andre sport nieuws en nog niet op boerenmarkt 

PDI29-05-2022 om 10:15

Hoe lijkt het met de nieuwe assistent trainer naast Wormuth en Arts, komt de voormalig assisten5 bij Twente nu onze kant op?

Dijk29-05-2022 om 12:44

Assistent van m v Bommel  geworden bij fc antwerp de club van die viespeuk overmars. 

Marco29-05-2022 om 12:33

Het lijkt wel of flederus wacht met aankopen totdat Wormuth terug is van vakantie, zodat ze kunnen overleggen. Flederus wilde nauwer samenwerken met de trainer. 

Faber ging nog eens  mee naar Noorwegen om Lars Veldwijk te bekijken. Buijs hield zich meer afzijdig en zag wel op het traingsveld wie ze hadden vastgelegd. 

brummie29-05-2022 om 13:11

Transferwindow is nog niet eens open... alleen transfervrije spelers zijn te halen op dit moment. 

Aangezien er veel interesse is in spelers FC, met doorlopend contract, is het nu nog erg lastig schakelen voor Fledderus. 

Hoekie29-05-2022 om 13:41

Volgens mij stelt de transferwindow in deze periode niet veel voor. Je kunt ook nu spelers aankopen die voor komend seizoen onder contract staan. 

brummie29-05-2022 om 14:38

@hoekie, volgens mij zijn er in bijv. NL, Duitsland en Engeland in desbetreffende competities tot nu toe alleen transfervrije spelers gehaald door clubs. Vanaf 9-10 juni gaat de transferwindow open in deze landen. Maar je zal ongetwijfeld e.e.a. kunnen omzeilen als je speler aantrekt en contract op bijv. begin juli in laat gaan (principe overeenkomst).

Ik had begrepen dat transferwindow er juist was om clubs te beschermen, ook in de zomer. Maar laten we er geen halszaak van maken Hoekie. Hoop dat we mooie transferzomer tegemoet gaan. 

 

Metworst29-05-2022 om 21:43

Met de transfer van Bjorn Meijer is gebleken dat er tijdens het seizoen al zaken gedaan kunnen worden. Maar het wachten zal ook zijn of de intersesse in de diverse spelers concreet wordt. Met een dikkere zak geld zal er anders gewinkeld worden denk en hoop ik.

Hoekie29-05-2022 om 22:36

Metworst haalt precies het voorbeeld aan dat ik bedoelde. De transferwindow is met name bedoeld te voorkomen dat spelers het hele jaar door van club kunnen verkassen. 

Herman Badkuip29-05-2022 om 22:58

Laten we eerst eens in onze eigen jeugdopleiding kijken....Thijmen Blokzijl CV bij Oranje onder 17 staat woensdag 1/6 in de finale van het Europees Kampioenschap! Oranje O17 speelt deze finale tegen Frankrijk, die ze in de groepswedstrijden al verslagen hebben! Hoop dat FC Groningen hem  snel een verbeterd contract aanbied, want er zijn veel clubs, die hem graag willen ophalen! Eerst een paar seizoenen laten rijpen onder Frank Wormuth, voordat wij dit groeibriljantje laten gaan! 

Metworst30-05-2022 om 16:03

Daar heb je zeker een punt. 

b.raatjes196629-05-2022 om 23:00

Inderdaad vast leggen nu

Japie29-05-2022 om 23:09

 Weet iemand ook wanneer de zomertransferwindow begint?

TOPGrUNN29-05-2022 om 23:20

De zomertransferwindow loopt van 9 juni tot 31 augustus.

Marco30-05-2022 om 11:18

Hopelijk halen ze een paar contractvrije spelers van een jaar of 25 in het as van het veld. We hebben al talent genoeg dat de komende jaren verkocht kan worden. Ipv transfersom dan hogere salarissen om ze naar Groningen te krijgen. Zie graag Tannane naar Groningen komen, dat zijn spelers waarmee je in de play-offs iets kunt uitrichten. We hebben echt een goede spelbepaler nodig. Irandust lijkt de kar niet te kunnen trekken. Tegen Cambuur werd hij ook op de rechterflank gezet ipv van in de as op het veld om hem uit het fysieke geweld te houden. 

Herman Badkuip30-05-2022 om 14:39

Tannane heeft goed gepresteerd in zijn periode bij Heracles Almelo, maar bij FC Utrecht én Vitesse lag hij vaak in de clinch met medespelers en trainers.....Heeft een fijne traptechniek in zijn linkerbeen, maar was niet altijd gemotiveerd als teamspeler....

Haal liever zo'n Zian Flemming van Fortuna Sittard voor zo'n twee miljoen....een prima investering én succes verzekerd!

Holwierde30-05-2022 om 13:47

Toch geen Tannane die heeft overal problemen

 

Roelofsky30-05-2022 om 19:41

T'is wel erg stil aan het transfer front.... dan gooi ik deze er maar even in zou Robben niks zijn als assistent van Wormuth toch een voetbalman met een schat aan ervaring en een goeie motivator.....

Herman Badkuip30-05-2022 om 21:47

Arjen Robben komend seizoen als spitsentrainer en Mischa Visser (Groningse bondscoach van het succesvolle Oranje onder 17) de jonge assistent-trainer van Frank  Wormuth. Na de periode Wormuth gaan Arjen Robben en Mischa Visser het overnemen!

appie happie30-05-2022 om 22:04

Dream on

Dijk31-05-2022 om 10:01

Blijft dromen 

Holwierde30-05-2022 om 21:59

Balk misschien naar Cambuur

Dijk31-05-2022 om 10:00

Mooi laten gaan.  Ook bij Utrecht mislukt 

TOPGrUNN30-05-2022 om 22:25

Ko Itakura maar weer lenen van Man.City? Schalke kan hem niet betalen...

Holwierde30-05-2022 om 22:32

Gelijk voor Ko Itakura gaan

 

Dijk31-05-2022 om 09:58

Méér als 6 miljoen , betaald de fc nóóit. En kunnen ze niet.

TOPGrUNN31-05-2022 om 01:34

En Blokzijl langer vastleggen! Met Oranje -17 de finale gehaald vanavond door de leeftijdsgenoten van Servië te verslaan. Nu mogen ze de finale spelen tegen Frankrijk.

b.raatjes196631-05-2022 om 07:13

Allebei halen 

brummie31-05-2022 om 09:15

Itakura heeft het heel goed gedaan bij Schalke. Deze club kan transferfee van 6 miljoen (nog) niet ophoesten. Maar een evt huurdeal voor Schalke is niet van de baan, mits Manchester City hier voor open staat. 

Schalke is een veel grotere club tov onze FC. Lijkt me zeer onwaarschijnlijk dat we ook maar enigszins kans maken op een eventuele terugkeer van Itakura. Daarnaast heeft hij zich in de kijker gespeeld bij Schalke. 

 

TomOkker31-05-2022 om 12:33

Ko is een prima verdediger, meer dan dat zelfs. Perfecte verdediger al je onder druk staat en dat stonden we ook vaak omdat we op het middenveld en voorin destijds niet de spelers hadden waar je een bal kon inleveren en toeval voetbal was geboren. Maar Ko heeft 1 minpuntje en dat is opbouwend. Je hield je hart vast, meestal opgedrongen door de tegenstander, als Ko moest uitverdedigen. De inspeelballen van Ko leverden regelmatig onnodige balverlies en gevaarlijke situaties op.  Ik denk dan ook dat je met 2 goede backs het probleem Ko kunt oplossen, met een goede centrale verdediger á lá Kasanwirjo erbij denk ik dat we met huidige selectie voetballend 2 - 3 stappen kunt maken. Verder denk ik dat we afscheid moeten nemen van te Wierik, Suslov, v Kaam 2x, Slor,  Schreck, Dankerlui, Joosten en wil je echt stappen maken misschien wel Jörgen Strand Larsen. Maar dat is mijn bescheiden mening.

Nachtwacht31-05-2022 om 13:09

Suslov??? Je bedoelt als met cashen neem ik dan aan. Heeft een langdurig contract, is international en met zijn jonge leeftijd in potentie een van onze beste spelers. Komend jaar moet zijn jaar worden bij de FC lijkt me.

Hoekie31-05-2022 om 15:12

Leeuwenburg zou ik als een van de eersten afscheid van willen nemen. Deze keeper heeft meer punten gekost dan opgeleverd. Suslov is nog jong en wisselvallig en wordt in principe alleen maar beter. Je woorden "afscheid moeten nemen" duidt op "is niet veel soeps". 

TomOkker31-05-2022 om 16:50

Ik zeg iets anders Hoekie wat jij er van maakt is mij om het even. Jong en veel potentieel, wordt al 1,5 jaar geroepen, als dit echt zo is, verwacht ik dat clubs in de rij staan voor Suslov en hetzelfde geldt voor JSL. Helemaal als ik kijk naar wat Meijer ons op heeft geleverd. 

brummie31-05-2022 om 17:25

Ko heeft laatste fase bij Schalke veel als defensieve middenvelder gespeeld ipv CV . Ging hem goed af.

campesino01-06-2022 om 13:38

Tom, daar heb je inderdaad een Punt. Als suslov werkelijk zo goed is, was hij natuurlijk allang verkocht. Desalnietemin MAG ik hem graag zien voetballen. Brengt un ieder geval wat gif.

Oeleoptak31-05-2022 om 21:25

Helemaal eens wat die keeper betreft. Dat je helemaal naar Zuid Afrika gaat om een miskoop te halen. Ik stelde een tijd geleden de vraag hoe de aankopen tot stand komen. Kan toch niet alleen de grabbelton van Fleddie zijn. Daar zitten helaas relatief veel mindere spelers in. Ga het rijtje niet weer opnoemen. 

brummie31-05-2022 om 22:32

Leeuwenburgh speelde zeer wisselend dit seizoen inderdaad. Maar ook verdedigend was het verre van stabiel afgelopen seizoen bij de FC.  Kwam transfervrij naar Groningen. Mis uitstraling en vertrouwen bij hem. Nu zijn er meer keepers in het verleden geweest die in hun 1e seizoen bij de FC wisselend presteerden. Leeuwenburgh is inmiddels 28 en zou er eigenlijk direct moeten staan. 

Johan01-06-2022 om 11:37

Ben van mening dat je dat met de keeper kon weten. Heeft alleen in Afrika gepresteerd. Ook vind ik dat Balker een dikke blunder is. Had je ook kunnen weten. De rest van de aankopen vind ik ook nog niet best op een enkele uitzondering na. Verkopen dikke voldoende. Kortom ben van mening dat onze TD nog wel wat goed te maken heeft. Anders krijgt Wormuth volgend jaar de eer om Buijs op te volgen als pispaal. 

b.raatjes196601-06-2022 om 12:02

We weten niet eens waar flederus. Mee bezig is 

campesino01-06-2022 om 13:33

Voorlopig hoef je weinig te verwachten denk ik. Ik heb begrepen dat er momenteel voor volgend seizoen ongeveer 30 voetballers onder kontrakt staan. Veels te veel. Dus er zullen eerst voetballers moeten vertekken. En dan wordt er ook nog aan sterkhouders getrokken. Duidelijk is dat er een links en een rechtsback bij moet, maar voor de rest zit de FC in de wachtkamer.  Geduld, beste raatjes.

b.raatjes196601-06-2022 om 17:26

Dat vind ik niet waarom anders krijg je net als vorige jaar competitie begint en fc Groningen legt dan pas 4 spelers vast ze kunnen geen oefenwedstrijd spelen gelijk in de diepte gooien en dat moet fc Groningen nu eens zien te volkomen voor dat de oefenwedstrijd begint moet de spelers er staan en niet wachten tot de oefenwedstrijd begint 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!