FC Groningen onder 21 als koploper de winterstop in

Door Sven Heikens 4 reacties

FC Groningen onder 21 gaat als koploper de winterstop in. De ploeg van Sander van Gessel en Melchior Schoenmakers won afgelopen zaterdag met liefst 6-1 van de leeftijdsgenoten van Twente/Heracles en klom daarmee naar de 1e plek op de ranglijst van de onder 21 competitie divisie 1A.

De onder 21 ploeg startte als volgt in een 4-2-3-1 opstelling: Van der Vlag; Haddad, Mariani, Talo, Kalley; Valente, Holder; Schraven, Hamelink (c), De Jonge; Mortensen. Op de bank begonnen: Baron, Betzema, Hettinga en Gomes jr.

Groningen kende een meer dan uitstekende eerste helft. Met goed positiespel en goede drukmomenten wanneer het de bal niet had, wist Twente/Heracles bij tijd en wijle niet waar ze het moesten zoeken. Het duurde dan ook niet lang voordat Groningen op voorsprong kwam via een eigen goal van Twente/Heracles. De 2-0 viel niet gauw daarna via een loepzuivere corner van Tika de Jonge kon Mariani binnenkoppen. Twente/Heracles werd volledig overrompeld want nog voor rust stond het 5-0 door goals van Schraven (2x) en Mortensen.

In de rust kwam Betzema in de ploeg voor Kalley, die een tik kreeg en na rust niet verder kon.  De tweede helft was een stuk gelijkwaardiger, waarbij ook Twente/Heracles meer aan voetballen en tot kansen kwam. Dit resulteerde dan ook in de 5-1. Op circa een kwartier voor de wedstrijd drong Groningen weer iets meer aan waarbij het nog een penalty kreeg. Nieuwbakken Italiaans jeugdinternational Valente schoot hem met een 'hupje' in zijn aanloop feilloos binnen.

Door deze ruime overwinning klom Groningen over de leeftijdsgenoten van Almere City heen, dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft. Als Almere deze wedstrijd wint, staan beide ploegen gelijk, maar is het doelsaldo in het voordeel van de Flevolanders.