Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen boekt belangrijke derde seizoenszege in Deventer

Door Redactie 20 reacties

Met de 1-0 overwinning in Deventer heeft FC Groningen drie belangrijke punten kunnen bijschrijven. In een (door de corona maatregelen) leeg stadion legde FC een prima eerste helft op de mat waarbij de ploeg verzuimd had afstand te nemen. Na de pauze bracht Strand Larsen de Trots van het Noorden wel op voorsprong. Een kwartier voor tijd kwamen de Deventenaren in ondertal nadat Coroba met rood van het veld werd gestuurd. In de extra tijd moest ook Kramer met rood vertrekken. FC dat (ondanks de kansen) de marge maar niet wist te vergroten waardoor het lang spannend bleef, had het geluk dat de Deventenaren niet tot score zouden komen. De zege is dik verdiend!

eerste helft
FC Groningen begon goed aan de wedstrijd. Er werd veelvuldig gecombineerd met intentie naar voren. In de achtste minuut kopte Strand Larsen een diep gespeelde bal terug op de Leeuw die ruim over het doel van Hahn mikte. In een andere situatie kwam een voorzet van El Hankouri net niet aan bij de inkomende Strand Larsen, daarna een schot tussen de palen van Suslov dat door Hahn werd gestopt.

De eerste dreiging voor de thuisploeg ontstond door een niet al te overtuigend optreden van Leeuwenburgh bij een terugspeelbal. De doelman die de bal uiteindelijk naar voren werkte kreeg een vrije trap mee. Daarentegen behield Groningen het initiatief. Een voorzet van Suslov werd ingekopt door de Leeuw, Hahn werkte de bal stijlvol over het doel. Duarte probeerde het kort daarna met een afstandsschot, Hahn wist het schot te keren. 

Na een ruim half uur mocht FC niet klagen dat een geheel vrijstaande Rommens (die één op één op Leeuwenburgh dreigde uit te komen) over zijn eigen benen struikelde. Aan de overzijde van het veld vloog een bal van Suslov via een tegenstander nipt langs de tweede paal. Rond de veertigste minuut werd Botos in stelling gebracht en haalde hard uit. Leeuwenburgh verrichtte redding. 

tweede helft
Beide teams begonnen ongewijzigd. Een voorzet van El Hankouri werd door Kramer bijna in het eigen doel gewerkt. Rommens die al eerder geel op zak had, speelde met vuur door Suslov onderuit te tikken. De vrije trap werd ingebracht in het zestienmetergebied. Dammers kopte door en Strand Larsen was het eindstation, 0-1. De VAR hield het nog even spannend maar het doelpunt bleef staan. Ondanks de groen-witte aanvalsintenties kreeg een terugspeelbal een bijna noodlottig gevolg. Cordoba had een vrije doortocht op Leeuwenburgh die zich er prima voorwiep. De aanvaller ging daarbij theatraal naar de grond en kreeg geel. Botos moest zich noodgedwongen wisselen, Berden kwam daarvoor terug.

De 0-2 hing in de lucht. Een afgemeten voorzet van Suslov werd ingeschoten door El Hankouri waarbij Hahn in de baan van het schot stond. Een kwartier voor tijd waren de Eagles dichtbij de gelijkmaker. Berden passeerde Leeuwenburgh die de bal genoeg kon remmen waardoor Kasanwirjo wist weg te werken. Kort daarna moest Cordoba met (twee keer geel) rood van het veld na het onderuit tikken van Kasanwirjo.

De Leeuw nam het het doel van Hahn onder vuur. In het zestienmetergebied van FC verrichte Leeuwenburgh redding nadat Dammers zich liet uitspelen. Joosten en te Wierik maakten de slotfase vol voor Duarte en Irandust. De Deventenaren waren opnieuw dichtbij de gelijkmaker. Zo tikte Leeuwenburgh een vrije trap over de lat. De corner die volgde werd ingebracht op doel waarbij El Hankouri de bal voor de lijn wegwerkte.

Er kwamen vijf minuten bij. Ook Kramer die al eerder tegen geel aanliep pakte zijn tweede geel en kon met rood eraf. 

Met deze derde seizoensoverwinning kruipt FC iets meer naar boven op de ranglijst. Het aankomend weekend wacht Foruna Sittard uit.

Opstelling Go Ahead Eagles: Hahn, Lucassen, Nauber, Kramer, Deijl, Cordoba, Brouwers, Botos, Rommens, Oratmangoen, Lidberg      

Opstelling FC Groningen: Leeuwenburgh, Duarte, Dammers, Sverko, van Hintum, El Hankouri, Kasanwirjo, Irandust, Suslov, De Leeuw, Larsen    

Reacties:
Marco21-11-2021 om 14:51

Goede, noodzakelijke overwinning. Blij dat de topscoorder van afgelopen seizoen weer het vertrouwen heeft gekregen en het verschil kan maken.

Jammer van zoveel pech en onrecht in eerdere wedstrijden anders stonden we al op een play off plek. 

Bas3821-11-2021 om 15:43

Nou nou je kan het ook overdrijven natuurlijk was niet alleen onrecht of pech ook genoeg waardeloze wedstrijden gespeeld

Nachtwacht21-11-2021 om 14:55

Drei punt'n... dat is het belangrijkste. Kan van Eijk onze vaste scheidsrechter worden?

Achterin stond het niet goed, maar daar ga ik niet over klagen, want als Danny meeleest spelen we volgende week weer met vijf verdedigers en twee verdedigende middenvelders. 

Alf21-11-2021 om 16:35

Mooi en dik verdiend resultaat. De FC speelde een prima pot; al was het met de counters tegen wel oppassen.

Suslov stak er bovenuit. Maar die zal met zijn 5e gele kaart nu wel geschorst zijn. Maar het zijn vaak de onopvallende spelers die het verschil maken door ten dienste van het elftal te spelen. De aanvoerder van GAE klaagde over Duarte. Dat mag hij dus als een compliment zien. Ook Dammers is er zo'n eentje. Prima assist; al dacht ik zelf dat het buitenspel was toen Strand Larsen hem voor het intikken had.

Hopelijk houden ze dit vast. Mooi om Ter Wierik weer terug op het veld te zien. Wel zie ik liever Abraham dan Joosten minuten maken. Maar ik ben geen trainer natuurlijk.

Herman Badkuip21-11-2021 om 16:53

Vanmiddag een uiterst belangrijke overwinning geboekt.....staan nog maar 4 punten van het linkerrijtje, met interessante wedstrijden de komende weken in 't verschiet. De zege van FCG was dikverdiend, team van Danny Buijs had de hele wedstrijd het beste van het spel. Het afmaken van kansen gaat de komende wedstrijden ook vast wel lukken. Dit team voorlopig lekker laten staan, krijg je een team dat op elkaar ingespeeld raakt én punten gaat scoren. Zou alleen Cyril Ngonge, als hij in vorm is, brengen voor Michael de Leeuw...Eindelijk hebben wij de échte Laros Duarte gezien, Tomas Suslov speelde ook ijzersterk, verder een prima centrum met Wessel Dammers en Marin Sverko. Zij stralen veel rust uit, net als keeper Leeuwenburgh, die niet snel in paniek raakt én goed meevoetbalt. Ook Nana Kasanwirjo speelde een prima partij als opkomende rechtsback! Veldbezetting was erg sterk, de spelers konden elkaar goed vinden in de combinaties en straalden rust uit in hun spel! De enige die een beetje onrustig was, was trainer Danny "druk naar voren" Buijs, liep druk aanwijzingen gevend langs de lijn....Maar zo'n enthousiaste trainer is wél belangrijk voor dit team en ook Danny gelooft weer in zijn spelers. Tis maar goed dat Adrie Poldervaart de rust zelve blijft, deze combinatie is voor het huidige FCG prima in orde! Heel sterk vond ik assistent scheids Franca Overtoom, zij straalde rust uit en liet zich niet verleiden door de spelers langs de lijn...Had een belangrijke rol bij de goedkeuring van de goal van Jörgen Strand Larsen, na een uitstekende assist van Wessel Dammers! 

Alberto121-11-2021 om 17:36

Tja, dat zou wat zijn als de assistent scheids zich tijdens de wedstrijd laat verleiden door de spelers. 

Overigens ben ik het niet met je eens om Michael de Leeuw eruit te halen ten faveure van Ngonge. De Leeuw is belangrijk voor de ploeg door zijn tomeloze inzet, duel- en kopkracht. Ngonge is een aardige voetballer maar met hem win je de oorlog niet, is te laconiek en gemakkelijk en wil te graag zijn shirtje schoon houden.

Herman Badkuip21-11-2021 om 18:16

Maar Cyril Ngonge heeft iets meer scorend vermogen dan Michael de Leeuw, die mij wat vermoeid oogt.....Niks ten nadele van zijn tomeloze inzet hoor.

21-11-2021 om 18:58

noodzakelijke winst binnengehaald.  GAE kwam lang niet over middenlijn, en FC Groningen ging pas voetballen voor een overwinning in 2e deel... Maar voor de rust in het team van FC G  is dit nu het maximaal haalbare.  Leeuwenburgh keepte accuraat, en de onderlinge duels en valpartijen en "bijna-sterfgevallen" waren niet van de lucht... vreselijk om deze vertoning te moeten aanschouwen als voetballiefhebber... 

 

Johan21-11-2021 om 19:04

Vreselijk om naar dat gejank te moeten kijken inderdaad

Johan21-11-2021 om 19:08

Bij vlagen prima Groningen gezien. Suslov wordt een grote meneer en gaan voor veel geld weg. Irandust oogt nog wat flets maar moeten hem de tijd gunnen. Stonden af en toe in de omschakeling geheel uit positie en daar moet aan gewerkt worden. Snap de kritiek op de keeper niet zo deze wedstrijd. In mijn ogen is goed gewoon goed en slecht gewoon slecht. Zouden meer mensen moeten hebben. Maar goed ieder zn ding hier.

appie happie21-11-2021 om 20:35

Niets gezien nog.

Prima resultaat.

Mooie wandeling,heerlijk diner,3 punten,kan niet beter..

Herman Badkuip21-11-2021 om 20:44

Doe je goed Appie, een keertje géén voetbal, maar stappie én happie! Moet je vaker doen hoor, dan blijft FCG winnen!

appie happie21-11-2021 om 22:31

Hahahaherman

Bombarda779121-11-2021 om 21:02

Knappe prestatie tegen wederom een in goede vorm verkerende ploeg. Het voetbal was misschien niet altijd even sprankelend, ze trekken de wedstrijd toch maar mooi over de streep. Complimenten! 

PS Waar blijven de wekelijkse bijdragen dat onze trainer eruit moet??

A Matter of Honor21-11-2021 om 22:55

Een kinderhand is gauw gevuld!!!!

Rob197021-11-2021 om 23:43

Als de voortekenen kloppen is Buijs volgend jaar geen trainer meer. 

Maar inderdaad, het was een grootse overwinning op een ijzersterk Go Ahead, die compact stonden, goed combineerden, en met hun individuele klasse het net niet af konden, tegen een compact Fc Groningen. Die perfect stonden, niets weg gaven, en hun individuele klasse ook toonden. Tevens vond ik dat ze veel druk zette op Go Ahead, maar dat zal wel de opdracht van Buijs zijn geweest, ( was maar een gedachte).

Toch nog een klein beetje Buijs.

Buijs, altijd helder in zijn analyse, liet zich nog uit over Joosten, en stak hem tien veren in zijn ...., is er nu nog iemand die mij die logica kan uitleggen. Abraham nu nummer 3,  Ngonge, clubtopscorer, heeft geen goede houding, en is plan b. Kasanwirjo, een nieuwe topper in het centrum verhuist naar een voor hem vreemde plek, hierdoor een centrum met twee hard werkende centrale verdedigers, maar alle twee niet in het bezit van een goede opbouw, inspeel pass en niet onbelangrijk, geen snelheid. Als dit de opzet is om de talenten te piepelen om ze sterker te maken, dan is dat onbegrijpelijk met de stand op de ranglijst.

 

22-11-2021 om 07:00

De trainer heeft het laatste woord in de beslissingen over de opstelling, wissels en tactische opdrachten.  Bij trainer Buys is het nog steeds - en dat zal wel zo blijven - een duiventil, waar spelers kennelijk opgefokt worden om in allerlei posities en in invalbeurten zich moeten staande houden... en wat overblijft is dan ook altijd een verrassing...dit keer scoort Strand Larsen weer eens en was de Leeuw dicht bij een goal, maar de schaduwkant va dit alles:  FC Groningen gaat met deze opstellingen nooit een niveau hoger spelen als ze zo blijven bikkelen in plaats van voetballen.  Het moet toch zo langzamerhand duidelijk zijn wie wel en wie niet in de basis als vaste plaats of als wissels horen:  Hankouri wel?  Joosten invaller? Ngonge niet? te Wierik wel?  Dammers wel?   ...met andere woorden:  richt je op het voetbal, Buys en niet op het toneelstuk van figuranten en stand-ins.  Dan komt er mogelijk een elftal te staan wat met kwaliteit een wedstrijd wint van een mindere ploeg. Nu een overwinning tegen GAE, met de aantekening dat het net zo goed een gelijkspel had kunnen zijn.  

Bas3821-11-2021 om 21:18

Mooie overwining maar ik ben en blijf mischien een zeur voor velen maar dat boeit me geen reet ik vind buijs nog steeds niks en dat zal ook niet veranderen hoe kan je nou hankouri zo veel kansen geven en iemand die al 6x gescoort heeft wissel laten en niet inbrengen omdat ie te weinig brengt ngonge moet gewoon spellen joh breng je joosten?

Bas3821-11-2021 om 21:22

Larsen ook steeds met ze tong uit ze mond voor een tikker doe normaal joh het is al weken niet om aan te gluren vandaag was het beter maar had ook al wel eerder afgemaakt kunnen worden met beetje pech scoren zij en krijgen ze vleugels kan je het wel vergeten

Herman Badkuip21-11-2021 om 21:25

Jij leert 't ook nooit Bas38, wees nou toch eens bliede met de drie punt'n....als jij zo doorgaat, krijg je niks in je schoen hoor...

A Matter of Honor21-11-2021 om 22:33

Ben wel blij met deze drie puntjes maar Bas heeft wel gelijk. Die schreeuwlelijk deed weer eens z'n best en liep als een clown langs de lijn. Ach en Bombarda wil graag dat zich mensen melden die de trainer graag exit willen, nou hier heb je alvast iemand die dat al meerdere malen heeft gewenst maar helaas nog niet tot het gewenste resultaat heeft geleidt. Dertien wedstrijden gespeeld en daarvan drie winnen, voorwaar een hele prestatie. Zo genoeg azijn, Bombarda? Of moet ik nog een halfuurtje doorgaan?

Bas3821-11-2021 om 21:29

Haha klopt ben ook blij hoor sorey

Herman Badkuip21-11-2021 om 21:31

Dan mag jij vanavond jouw schoen zetten hoor.....

Bombarda779122-11-2021 om 07:31

Kijk aan daar zijn ze weer hahahahaa 

brummie22-11-2021 om 09:06

Prima en terchte overwinning op GAE, zeker gezien we niet altijd overlopen van vertrouwen. Eagles thuis alleen verloren van PSV en Heerenveen verder vrijwel allemaal winstpartijen. Heb echt weer genoten van Suslov, zo jong en dan er zo bovenuit steken in een elftal welke de draai nog niet compleet gevonden heeft. 

Uiteraard had FC de wedstrijd eerder moeten en kunnen beslissen. Met drie punten over de streep een boost voor het zelfvertrouwen. Zag nog even NEC tegen AZ, en kwam AZ nog redelijk goed weg. Je kan zien dat door positieve resultaten een ploeg gewoon makkelijker en beter gaat voetballen. NEC is hier ook een mooi voorbeeld van. 

Ik zie het nog steeds positief in. Denk dat we zeker na de winterstop nog aardig gaan klimmen op de ranglijst. 

appie happie22-11-2021 om 09:57

Brummie,jk denk ook dat we gewoon weer ergens rond plaats 8 terecht komen.

Er zit veel voetbal in de ploeg en hopelijk blijft de pech uit.

En Buijs moet natuurlijk de poppetjes goed neer zetten.

Heb de samenvatting gezien en viel me niet tegen..

Bayern 22-11-2021 om 10:04

De 3 punten zijn broodnodig, maar afgezien van de eerste 20minuten, toen Groningen zowaar eens aardig voetbal speelde, vond ik het tegen een zwak GAE niet om over naar huis te schrijven.

Wat mij het meest irriteerde was de grote kansen die GAE nog kreeg met 10man en zelfs 9man in de slotfase. Verdedigend met Dammers en te Wierik vond ik het echt niet sterk.

Alf22-11-2021 om 10:13

Ik las wat reacties over de 'onbegrijpelijke' duiventil die Buijs erop na zou houden. Voor de wedstrijd had Buijs al aangegeven dat Dankerlui een twijfelgeval was. Dus heel logisch als hij dan niet kan spelen om Kasanwirjo daar op te stellen. En hij deed dat zeer verdienstelijk moet ik zeggen.

En over Ngonge: het viel me al eerder op dat hij het soms laat lopen. Met name in verdedigend opzicht. Ook mentaal klopt er iets niet gezien zijn vele compleet onnodige gele kaarten. Hij mag dan wel een wereldgoal hebben gescored maar dat maakt hem nog niet meer dan de andere teamgenoten. Het is 'opvoedkundig' heel goed dat Buijs hem dat laat voelen. Voetbal is een teamsport.

Hopelijk valt het kwartje bij hem.

De Rookmagiër22-11-2021 om 10:49

Na 13 speelronden eindelijk een fatsoenlijke opstelling gezien, waarbij de meeste 'poppetjes' (voor het eerst) op een logische plek stonden. Een onvervalste 4-4-2 (ruit) die gemakkelijk omgeturnd kan worden naar 4-2-3-1 is iets wat dit team al veel eerder had moeten spelen.

De voetballende kwaliteiten van El Hankouri komen als creatieve rechtshalf een stuk beter uit de verf, dan toen hij linksback(!) stond in die draak van een wedstrijd tegen NEC. Strand Larsen werd goed bediend en verstaat zijn rol als 'targetman'. Desalniettemin zou ik hem liever zien met Postema (als bewegende spits eromheen) of Abraham (als koele afmaker) dan met De Leeuw (die allang niet meer de snelste is en wellicht beter 'achter de spitsen' meer tot zijn recht zou komen). Voor de rest piept en kraakt het voetbal nog steeds, maar als in deze opstelling de automatismen wat beter worden ingeslepen, zal het kwartje wat vaker de goede kant opvallen. Ik ben een groot voorstander van punten pakken met lelijk voetbal, dan punten verliezen met 'mooi' voetbal (voor zover dat dit jaar erin zit...). Helaas kan Leeuwenburgh mij nog onvoldoende bekoren; je houdt toch af en toe je hart vast als hij de bal nét iets te lang vasthoudt. Ik las in d'Olle Grieze dat hij Donnarumma als (letterlijk) grote voorbeeld ziet, 'omdat hij ook veel met zijn voeten keept'. Dat lijkt mij wat paradoxaal voor een keeper. Hopelijk is de overwinning op Go Ahead Eagles het begin van een reeks, waarin het kwartje wat vaker 'onze' kant op valt. Nu maar hopen dat Buys niet wéér de opstelling overhoop gooit...

Herman Badkuip22-11-2021 om 11:40

Volgens mij heeft Danny Buijs de vaste basis van zijn team nu wél neergezet.....Leeuwenburgh op doel, met Kasanwirjo, Dammers, Sverko en van Hintum heb je een sterke achterhoede, een ruit op het middenveld met El Hankouri, Duarte, Irandust en Suslov en een twee spitsensysteem met Strand Larsen en de Leeuw. Voor van Hintum heb je Meijer nog achter de hand, voor het middenveld van Kaam en in de voorhoede Ngonge, Postema en Abraham. Als je deze basis tót de winterstop laat staan, krijg je vanzelf vastigheden én zelfvertrouwen in het team! Bij blessures en/of schorsingen kun je altijd nog andere poppetjes in het veld zetten, als ze maar op hun sterkste plek staan! 

appie happie22-11-2021 om 11:46

Mail je dit ook ff door dan..ook namens mij.

Herman Badkuip22-11-2021 om 21:15

Hoop wel, dat onze technisch manager MarkJan Fledderus de Groningse spits Thijs Dallinga goed in de gaten houdt.....Zo'n trefzekere spits in de KKD-competitie [maar liefst 20 goals uit 16 duels] wordt door veel teams uit de eredivisie begeerd. En laten we wel zijn, zo'n rasechte Grunniger voelt zich alleen maar écht thuis in de Euroborg! 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!