Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen op de valreep naast RKC

Door Redactie 45 reacties

De Trots van het Noorden heeft op de valreep een punt overgehouden aan de wedstrijd tegen RKC. Het kwam binnen een kwartier op achterstand door een doelpunt van Kramer en speelde verder een draak van een eerste helft. Na de pauze toonde FC meer offensieve dadendrang. Diep in de tweede helft scoorde invaller Strand Larsen de 1-1.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd Arjen Robben in het zonnetje gezet. Met een korte toespraak en dankzegging aan club en supporters nam Robben onder groot applaus afscheid tijdens de ereronde. 

eerste helft
Binnen één minuut ontstond de eerste kans voor de bezoekers dat net naast het doel van Leeuwenburgh werd gewerkt. Daarna brak een rommelige fase aan met een op en neergaand spelbeeld gepaard met ongelukkige overtredingen op Sverko en Ngonge. Na een klein kwartier loste van Hintum een gericht schot op doel dat door Vaessen werd gestopt. Direct daarna een aanval van RKC. De bal werd van achteruit doorgespeeld naar Odgaard die Kramer in stelling bracht en Leeuwenburgh kon verschalken, 0-1.

Halverwege het eerste bedrijf kopte Sverko een vrije trap van Kasanwirjo naast het RKC doel. FC was kortstondig dreigend maar de bezoekers  bleven eenvoudig overeind en voetbalden gemakkelijker. 

Touba ontsnapte aan een diep rode kaart na een bikkel harde charge op het onderbeen van Irandust. Voor de rest was het schrijnend om te zien wat Groningen aanvallend op de mat legde. Op slag van rust werd het nog dreigend. Het schot van Van Hintum (uit een voorzet van Ngonge) werd voor de doelmond geblokt. 

tweede helft
Postema was ingebracht voor Ngonge. FC begon geïnspireerd, een volley ingeschoten bal van Suslov werd stijlvol gered. Uit de hoekschop die volgde werd er geappelleerd voor hands maar Blom zag er niets in. Ook de Leeuw werd in stelling gebracht waarbij diens kopbal ternauwernood uit de hoek werd getikt door Vaessen. Groningen toonde eindelijk urgentie op jacht naar de gelijkmaker. 

FC behield het initiatief maar was slordig met de voorzetten. Daarentegen leek Bakari op weg naar 0-2 maar bleek dat in buitenspelpositie te doen.

Strand Larsen, Abrahem en Duarte maakten het laatste half uur vol voor Dankerlui, de Leeuw en Irandust. Een kwartier voor tijd moest Postema zich noodgewongen laten wisselen voor Joosten.

Een aanval van RKC dat eindigde in de groen-witte zestien werd bijtijds geblokt. Een andere aanval werd door Sverko bijna in het eigen doel gewerkt maar ging over de lat. De daaropvolgende hoekschop werd door El Hankouri voor de lijn weggewerkt. Kasanwirjo ging door zijn enkel bij het neerkomen en kon nauwelijks meer lopen. Met het verstrijken van de tijd was er weinig fiducie of FC nog tot scoren zou komen. Een nederlaag lag dichtbij. Toch was het Strand Larsen die op aangeven van El Hankouri de bal achter doelman Vassen bij de eerste paal binnen gleed, 1-1.

Er kwamen zes minuten bij. Het is maar goed dat Stokkers de bal niet lekker meekreeg want de weg richting Leeuwenburgh had open gelegen. Met deze puntendeling is FC Groningen weinig opgeschoten op de ranglijst. De competitie ligt na dit weekend twee weken stil in verband met de interlands. Over 14 dagen wacht in Deventer Go Ahead Eagles.

Opstelling FC Groningen: Leeuwenburgh, Dankerlui, Dammers, Sverko, van Hintum, El Hankouri, Kasanwirjo, Irandust, Suslov, Ngonge, De Leeuw                               

Opstelling RKC Waalwijk: Vaessen, Gaari, Meulensteen, Touba, Adewoye, Büttner, Anita, Bakari, Oukili, Odgaard, Kramer

Reacties:
Bayern 07-11-2021 om 14:43

Is waarschijnlijk weer net genoeg om buijs te laten aanmodderen terwijl je met een punt geen reet opschiet natuurlijk. Kutuitslag dus.

A Matter of Honor07-11-2021 om 14:43

Ik loop al weken te verkondigen dat Mo Hankouri van rechts moet spelen en die nono van een trainer zet hem op links en in deze wedstrijd op het middenveld. Wie gaf nu de assist voor die 1-1? Juist ..........Mo Hankouri vanaf de rechterkant! Waarom ziet een eenvoudige FC-GRONINGEN  supporter dat wel en die achterlijk Diego Sirmione 2.0 niet? Blijkt nu nog niet duidelijk dat die gast zijn spelers constant op de verkeerde plek  zet. Man ik erger mij mateloos aan die grootbek..........eruit met die vent.

hermank196907-11-2021 om 15:19

Hij heeft er voor geleerd, wij niet.

Bombarda779107-11-2021 om 15:24

Nou weten we het wel dat jij geen fan bent van Buijs. Ga je nou werkelijk elke week melden dat Buijs eruit moet? Stop daar toch eens mee en ga toch eens achter je club staan ipv elke week dat gezeik...man man man. 

Mijn advies: wordt lekker 'supporter' van ajax ofzo, dan wordt het leven een stuk makkelijker voor je. 

A Matter of Honor07-11-2021 om 17:40

Nee, inderdaad ben ik geen fan van Buijs en dat mag ik zeggen op dit forum, dat maak jij niet uit. Ik denk dat ik al langer achter mijn club sta als jij en als het slecht gaat mag dat gezegd worden. Maar hou jij jouw groen-witte brilletje maar op dan kijk ik met meer realiteitszin naar mijn club, ja.

Tomfcg07-11-2021 om 18:05

Iedereen mag zijn of haar mening hier verkondigen, als dit op een nette manier gebeurd. Respecteer elkaars mening svp. Mocht je je niet in kunnen houden, reageer dan niet op elkaar. Bvd

Lucian07-11-2021 om 14:45

Achteraf mag je blij zijn met een punt. Spelers weten totaal niet wat hun taak is in het veld. Zit totaal geen idee achter (schuld van Buijs). Sverko, Suslov en Dammers waren de enige lichtpuntjes (ook door inzet). Abraham en Joosten was niets, is niets en wordt ook niets. Nu maar 2 weken aan teambuilding doen!

Nachtwacht07-11-2021 om 15:13

Ngonge scoort, maar noem eens een aanvaller of aanvallende middenvelder die wel lekker speelt? 

Je kunt hier Messi neerzetten, maar in dit systeem en bij deze taktiek speelt hij ook een slechte wedstrijd

 

Een linker middenvelder hadden we vandaag niet (en van Hintum heeft wel de trap, maar mist de dynamiek). Rechts stond uiteindelijk el Hankouri, die het als niet-middenvelder nog redelijk deed, maar die nog moet leren hoe je als middenvelder een aanvaller aanspeelt of wegstuurt. Gevolg: Ngonge gewisseld... 

Bombarda779107-11-2021 om 19:15

Wat maakt het nou uit hoe lang je al supporter bent van een club? Heb je dan bepaalde rechten ofzo? Dat snap ik niet. Leg eens uit?

Natuurlijk ben ik ook teleurgesteld. Had er ook meer van verwacht. Maar jouw wekelijkse emmer azijn die je over Buijs heenstort, dat gaat nergens meer over. En als je met wat realiteitszin naar je club kijkt, dan zou je eigenlijk Mark Jan Fledderus tot de orde moeten roepen. Buijs moet het namelijk doen met de spelers die Flederus aankoopt. En nog meer realiteitszin, Buijs heeft bovenmaats gepresteerd gedurende zijn dienstverband met het spelersmateriaal dat hij tot zijn beschikking heeft. Dus ik begrijp jouw wekelijkse oproep om Buijs te laten vertrekken totaal niet. 

En dit is een hele normale reactie lijkt me.

A Matter of Honor07-11-2021 om 20:43

Dat begrip komt nog wel, wacht maar af.

Alf07-11-2021 om 15:04

Het lukte de FC niet om via het middenveld de aanvallers te bereiken. Daar ging het vooral mis. Je kan ook zeggen dat dit de verdienste is van RKC die direct scoorden uit de enige echte kans die ze hadden en daardoor het konden houden bij tegenhouden en (irritant) tijdrekken.

Wel mooi hoe het team het oplostte toen Kasanwirjo niet verder kon en de wissels op waren. Hij bleef op advies van Suslov voorin hangen.

Fido07-11-2021 om 15:17

Wat mij opviel is dat de spelers die gewisseld werden niet eens een handje kregen van buys of naar de trainer toe liepen. Er zit iets niet goed daar. Voelt buys druk volgens zweverink wel (lichaamstaal)

Herman Badkuip07-11-2021 om 15:24

Héél jammer, tis er vanmiddag niet uitgekomen.....was een hele, matige wedstrijd van de kant van FCG. We hebben de gehele wedstrijd achter de feiten aangelopen, na de rust kregen we nog een paar kansen op een doelpunt én mogen blij zijn met de prima goal van Jörgen Strand Larsen. Moeten de interlandbreak maar gebruiken om de wonden te likken én ervoor zorgen, dat wij de laatste wedstrijden vóór de winterstop véél beter voor de dag komen. In de winterstop op zoek gaan naar een versterking op het middenveld, we missen duidelijk een breker op het middenveld....al zou een Nana Kasanwirjo in goede doen, die rol ook wél kunnen spelen volgens mij....Het tussentijds wegsturen van Danny Simeone en de andere trainers is voor mij géén optie, volgens mij is onze technische staf capabel genoeg om alsnog tot een goede én stabiele samenstelling van ons FCG te komen! Paniekvoetbal is wel het laatste dat wij op dit moment kunnen gebruiken....

07-11-2021 om 15:39

toen jij een dag voor de wedstrijd iedereen opriep om het elftal vol te ondersteunen en jij op veel goals hoopte... heb ik daar mijn vraagtekens bijgezet...  maar de huidige crisis bij FC G  wordt nog steeds ontkend door o.a. MJF en door supporters als jij .".. het komt allemaal goed, club en trainers zijn capabel en stabiel genoeg...enz. enz" 

Ikzelf zie dit meer als een marketing-peptalk dan als oplossing van het huidige probleem... wordt er niet blijer van als onze club extra punten morst.  Wel denk ik :  Go Ahead Eagles -FC Groningen wordt wéér een lastige wedstrijd! 

Dijk07-11-2021 om 15:52

Degradatie voetbal 

marcelfcg07-11-2021 om 16:15

Herman gaf voor de wedstrijd aan dat een van de problemen het zelfvertrouwen bij de spelers is. Kees was er als de kippen bij om dit onzin te noemen maar deze wedstrijd bewees het gelijk van Herman.

07-11-2021 om 19:46

@ marcel fc

Mijn reacties de laatste tijd zijn in aantal beperkter, en ook mijn toon is serieus maar gematigd:  

wie er "gelijk heeft" dat is niet het probleem... maar als je het over de inhoud van mijn post hebt:  ik stelde dat het niet het te kort aan zelfvertrouwen is van de spelers, maar een tekort aan vertrouwen.  Vertrouwen, nogmaals: dat is wederzijds:  tussen spelers en trainer, tussen directie en TS en van wedstrijd naar wedstrijd, en dat aspect wordt gewoon door Fledderus in de media  ( en ook door o.a. Herman ) overgeslagen.

FC Groningen zal er een hele kluif aan hebben om ingespeeld te raken en  meer rendement in het spel op de grasmat te leggen.  Het voelt aan alsof wij net gepromoveerd zijn uit de KKD, in plaats van de nr 7 van vorige seizoen. Natuurlijk kost inpassen van nieuwe spelers tijd, en we hebben nog 2/3 van de wedstrijden te gaan... allemaal bekend, maar trots op het getoonde spel kunnen we nog niet zijn... daarvoor is nog meer nodiig... waar de supporters terecht om vragen. 

 

Hoekie07-11-2021 om 16:05

Herman, toen jij een dag voor de wedstrijd iedereen opriep om het elftal vol te ondersteunen moet  ik nu constateren dat TIJDENS de wedstrijd bij veel azijnzeikers op dit forum de laptop overuren draaide. Toen ik thuiskwam van de wedstrijd stonden de kommentaren al geruime tijd klaar en die waren zoals gewoonlijk niet van de lucht. Het was niet best en dat gaat nog wel een tijd duren. Mijn idee van supporten is er ook zijn als je cluppie het moeilijk heeft. Elke week inhoudsloos azijnpissen is ook zo gemakkelijk. 

appie happie07-11-2021 om 16:11

Nou Hoekie  zeg niu zelf,na een middag blauwbekken!!

Wat hebben we gezien dan.

Ik vond er geen zak aan..zit er ernstig aan te denken om ... nou laat maar..

.

Hoekie07-11-2021 om 16:34

Appie Happie, Je hebt helemaal gelijk. De eerste helft was erg slecht. De tweede helft redelijk.  Ik vind dat een supporter er is in goede en slechte tijden. Ik ben FC supporter door dik en dun. Het verbaast mij niet dat als je Itakura, Padt, Matusiwa, Gudmonsson, Lundqvist en El Messaoudi min of meer moet laten gaan, dat je maanden bezig bent die kwaliteit weer op te bouwen. Ik had al eerder aangegeven dat deze situatie wel tot aan de winterstop kan duren. Veel forumleden denken dat een andere trainer DE oplossing is. Veel forumleden dachten dat ook dat de vorige 4 trainers niet deugden. Trainers kunnen niet toveren en moeten het doen met het beschikbare spelersmateriaal. Deze groep heeft best veel potentie maar veel spelers zijn niet fit genoeg of missen een stuk ervaring. Dat kost tijd. 

marcelfcg07-11-2021 om 16:18

Ja Appie, het was weer kloten maar bedenk je dat wij onze club tenminste steunen daar waar de spelers ons nodig hebben. In het stadion. Dat kunnen veel schreeuwers op dit forum niet zeggen.

Hoekie07-11-2021 om 16:35

Top reactie!

appie happie07-11-2021 om 16:40

Nou weet je..ik heb echt weinig wedstrijden gemist,maar ik had het op gegeven moment zo fucking koud..Ik zei laten we maar gaan ( minuut80) gelukkig toch gebleven..

Maar ik denk dat het wel beter is om afscheid te nemen van Buijs,nu of volgend seizoen iig niet verlengen.

A Matter of Honor07-11-2021 om 16:40

Nee want wees niet te negatief over FC-GRONINGEN  want dan zijn voor de positivo's de rapen gaar en ben je een azijnzeiker. Je mening zeggen op dit forum wordt nog steeds met argusogen bekeken door die gasten. Laat dit heel duidelijk zijn, deze trainer heeft zijn laatste kaarten verspeeld en moet heel gewoon............oprotten!!!! Die gast is als trainer nog slechter dan al zijn voorgangers na Ron Jans.

Bas3807-11-2021 om 16:46

Moderator opmerkingen

Respecteer elkaars mening. Zint het je niet? Kies er dan voor om er niet op te reageren. Discussie mag, schelden niet.

Groen hart07-11-2021 om 17:38

Steunen de spelers jou ook . Ik ga er niet meer heen jammer dan maar een nepsuporter .

Reactie verwijderd door redactie

appie happie07-11-2021 om 17:06

Ik zie geen Bombarda hoor..en een beetje schelden  op elkaar is ook niet goed

Bas3807-11-2021 om 16:49

Zelfs huistra of maaskant is nog beter als buis 

Johan07-11-2021 om 17:15

Irandust. Hele tijd niet gespeeld en komt terug van een zware blessure,

Balker alleen maar geblesseerd. Ook bij vorige club

Kalley reserve Gotenborg

Touneki reserve Bodo Glimt

Duarte reserve Sparta

Leeuwenburg Zuid Afrikaanse competitie

Abraham reserve AIK

Dankerlui reserve Willem 2

Joosten reserve Utrecht

Etc etc

Wat verwachten jullie hier eigenlijk van? Vindt het zelf maar een armetierig lijstje. Al ik de vertrekkers hier tegenover zou zetten dan springen de tranen me in de ogen.

 

Hoekie07-11-2021 om 19:00

Johan, Je ziet het verkeerd. Dat is allemaal de schuld van Buijs.

Bayern 07-11-2021 om 17:56

Altijd lachen die overdreven positivo's hier. Ik vraag me af of hun ooit wel eens een betaalde baan gehad hebben. 

Groningen is een bedrijf en Buijs is de manager. De spelers zijn de werkvloer die het product voetbal maken. Dit doen ze al 3,5jaar niet onder buijs. Bij elk ander bedrijf zou een manager die zijn team zo slecht aanstuurt al lang ontslagen zijn (samen met een paar arbeiders die niet presteren, Hankouri & Joosten o.a.).

Het bestuur zou nu zijn conclusies moeten trekken en deze dissident met zijn vriendjes de laan uit moeten sturen.

En als zij niet de ballen hebben om het te doen zou de raad van commisarissen maar eens in moeten grijpen.

Groningen gaat naar de kloten op deze manier (3/4 van de mensen is al het stadion uitgejaagd) en de mensen die hier volkomen terecht hun gal over spuwen vind ik 10x meer supporters dan de mensen die alles maar bagatelliseren. Die zouden zelfs nog staan applaudiseren, en zeggen ach joh, kan gebeuren, op de dag dat we degraderen naar de KKD. 

Dijk07-11-2021 om 18:57

Helemaal met je eens Bayern. En onderin staan helpt ook niet bij het zoeken naar sponsor wie wil volgend seizoen op de borst staan van de fc. En sponsor gaat inderdaad denken met deze trainer wil ik niet geassocieerd worden. Vriendjespolitiek o.a.

A Matter of Honor07-11-2021 om 19:04

Geduld mannen, we hebben van de twaalf wedstrijden al 2 gewonnen, zowaar een puike prestatie. Als we zo door spelen hebben we na 34 wedstrijden toch maar 6 wedstrijden gewonnen, een hele prestatie, nietwaar? Je kan het ook anders bekijken en schaamteloos de club afkraken en het spel naar de hel wensen. Ikzelf kies voor het laatste en loop voorop om die trainer zijn congé toe te wensen, alleen vrees ik dat mijn stem niet over komt bij de leiding van de club. Vind ikzelf jammer,maar goed, het zei zo.

De Generaal07-11-2021 om 18:15

Clubliefde gaat niet over rozen. Zeker niet bij een club als FC Groningen. We waren te positief na de transferperiode, liefde maakt blind. Het moeten laten gaan van 4 sterkhouders is niet zo maar op te vangen.

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

BROMBEER07-11-2021 om 19:15

Een  gespannen elftal dat speelt zonder ziel en spellopvatting en met een compleet verkeerde veldbezetting.  Hoe bedenk je het als trainer dat je in een thuiswedstrijd met 7!! Defensief ingestelde spelers( leeuwenburgh, dammers,sverko, el hankouri, dankerlui ,kasanwirjo en van hintum)gaat spelen, met opkomende backs die niet opkomen en spitsen die niet voor de goal komen.  Danny hoe presteer je het.. ik durf te stellen slechste groningen,  van de laatste 10 jaar. 

alexvl07-11-2021 om 19:57

Mee eens, en dat komt door verkeerde spelopvatting van trainer.
Van mij mag ie ook weg. 

val07-11-2021 om 20:24

Het was teleurstellend dat veel supporters aan de kant van de hoofdtribune niet eens de moeite namen om vanaf de tribune Arjen Robben te bedanken voor zijn verdiensten voor FCG. Zij keken slechts binnen, van achter het glas of vanuit de skyboxen toe. Arjen verdiende een beter eerbetoon. De wedstrijd was eveneens teleurstellend. Weer werd er begonnen vanuit een 5 mans verdediging en speelden Suslov en El Hankouri controlerend op het middenveld. Zoals al eerder opgemerkt met 7 (voornamelijk verdedigende) veldspelers, waarbij de wingbacks veel te weinig doorschoven, kom je aanvallend tekort. In de 2e helft, toen Kasanwirjo doorschoof naar het middenveld, stond het gelijk beter. Het combinatiespel bleef echter veel te slordig om er nog een overwinning uit te slepen. De uitslag was terecht. Het is Buijs aan te rekenen zo aan de wedstrijd te beginnen. Ook zijn veelvuldig excuus van zijn jonge elftal ging vanmiddag niet op. Begonnen werd met slechts 2 jonkies (19 en 21 jaar) en 9 spelers vanaf 23 jaar waaronder 2 dertigers. Tegen een ploeg als RKC, dat een van de laagste begroting heeft in de eredivisie, moet FCG met veel meer durf en overtuiging spelen. Op korte termijn is niet direct een ommekeer te verwachten. Het is te hopen dat FCG halverwege op 1 punt per wedstrijd staat; betekent dat zij in de komende 5 wedstrijden nog 6 punten bijeen dient te schrapen. In de winterstop kan dan het nodige reparatiewerk worden verricht, te beginnen met het versterken van het middenveld.

campesino07-11-2021 om 21:05

Zoals bijna altijd van jou, een zinnige post. Die 6 punten, zie ik met de huidige flow nog niet zomaar komen. En ik val in herhaling, het was een dure fout, el messaoudi te laten vertrekken. Versterking van het middenveld zou inderdaad ideaal zijn, maar vind je niet dat ook met de huidige selectie thuis van rkc gewonnen kan worden? En in ieder geval beter voetbal? Om te beginnen dat systeem met 5 verdedigers overboord gooien, iedereen op de plek zetten waar hij het BEST tot zijn recht komt en het dan een paar week laten staan. 

08-11-2021 om 00:22

@ campesino

Ook ik heb het nooit begrepen dat El Messaoudi vertrok, voor nog geen half miljoen zo ik begreep...was zo'n speler die nog wel eens vuur in het spel bracht... volgens sommigen te dik...

als er een dure speler nog bijkomt, dan moeten er twee van de begroting af..

 

De noodzakelijke punten moeten dan worden behaald  maar iedere personele verandering is geen zekere verbetering! , daarmee zeg ik ook dat Podervaart maar interim trainer moet worden als de punten niet komen.

 

ChiChi07-11-2021 om 22:12

De HOOFDSCHULDIGE is MJ.Fledderus en zijn scoutingsteam!!!

Op Kassanwiro na zijn er alleen maar Kneuzen en Slapjanussen gehaald!!!!!!in de laatste transferperiode.

Dijk07-11-2021 om 22:18

Zou Mark Jan dit hebben gelezen ?

08-11-2021 om 00:11

Nou mensen,  dan zijn we de dag toch redelijk rustig geëindigd, met inhoudelijke posts en ook na een stukje gemopper heen en weer midden op de dag.  

Wat de toekomst brenge moge? ( bekend gezang: 293 voor de oudere kerkganger onder ons )...hoop is een belangrijk instrument in het (voetbal-)leven... maar zoals ik hierboven al noemde:  marketing vervangt dit aspect grotendeels met top-down leiderschapsstrategiën, die net zo makkelijk worden ingeruild voor weer een nieuw ontworpen plan:

ik herinner mij trainer Huistra die in zijn derde seizoen ( na2 1/2 jaar prima gepresteerd te hebben ) opeens uit de gratie was van de spelers en Nijland c.s. toen er een lange serie wedstrijden verloren werden ...maar   nota bene nadát hij in januari van het derde jaar zijn contract met de club pas had verlengd... En werd Maaskant binnengehaald.... Huistra zelf heeft zeer veel moeite gehad om dit te verkroppen, en zijn carrière heeft eronder geleden...zo heeft hij (heel) veel later verklaard:  "FC Groningen heeft mij kapot gemaakt"

Vriendschappen in het betaald voetbal zijn soms "over" als men een andere kant op wil.  Dat gaat vaak over geld, maar onderliggend kunnen er allerlei redenen hiervoor aan te voeren zijn.

Voor Buys zou ik niet weten waar zijn toekomst ligt... maar vorige jaar was er kennelijk ? nog een belangstelling voor hem ( verschillende clubs )vanuit het buitenland. zo stond er op de officiële FC G website...

Tenslotte: een of twee spelers halen in de winterwindow, lijkt makkelijker gezegd dan het is:  zo'n candidaat-speler wil een club in nood alleen helpen onder zeer goede financiële voorwaarden.  crises worden niet geboren, maar die zijn er opeens, en om zoiets goed te managen dat kost tijd en veel moeite...dat is een bijkomend probleem.

  

 

corinti08-11-2021 om 08:51

In alle opzichten een teleurstellende middag.Ik vond het afscheid van Robben, wereldvoetballer van formaat echt wat flauwtjes.Tijdens de warming-up kan echt niet.Onze selectie spelers hadden hier toch klappend moeten staan.Geen enorm spandoek of iets van formaat vanaf de tribune.Met de regen erbij een onwaardig troosteloos afscheid.

Het wordt troosteloos kan je ook voor de wedstrijd gebruiken.Kom op zeg..RKC thuis.Het is omdat RKC ook niet bij machten was om ons meer pijn te doen,maar als we hier al zoveel moeite mee hebben..

Ik zit voor €276,- per jaar op de tribune,maar het plezier bij mij wordt per week minder.En nu niet aankomen met opnieuw versterkingen,we voetballen toch niet van transfer periode naar transfer periode?Staf en directie geven elkaar de schuld,maar er wordt "samen" een selectie samengesteld?We gaan om "samen naar de grote markt"

Roelofsky08-11-2021 om 09:49

Het probleem zit 'm in de communicatie bij de TS en de D... Mark Jan heeft talentvolle spelers gehaald voor een meer aanvallend systeem dit om de hut weer vol te krijgen. Desondanks stuurt Buijs nog steeds 7 verdedigers de wei in en dit werkt niet. Je moet een systeem bedenken dat het beste bij je spelersgroep past en daar zit 'm de kneep. Dat kan Buijs niet hij wil niet verliezen en daar gaat het bij hem alleen maar om....o ja maak iemand anders aanvoerder want dit wordt niks zo.... en ik ben geen azijnzeiker....punt

08-11-2021 om 10:13

@ Roelosfsky

...eh... punt?   maar wat je zegt klopt helemaal !  en krijg nou de knoop maar eens uit die kluwen.../

campesino08-11-2021 om 11:38

Mee eens

appie happie08-11-2021 om 10:12

Buijs heeft gereedschap genoeg!6 of 7 verdedigers is ook tegen mindere ploegen zoals Rkc ed onzin..uitgaan van eigen kracht...aanvallende ploeg..

Ook dat eeuwige " druk houden" Dat doen degradanten immers altijd...zet nu gewoon de mensen goed neer..speel 4-3-3 ,tegen goede ploegen punt naar achter tegen gelijkwaardige thuis en tegen mindere pliegen de punt naar voren.Niet steeds systeem veranderen,spelers weten het soms ook niet meer..Zag je gister SLarsen   toen Buijs weer iets naar hem riep! Hij wist het niet,je zag aan zijn gezicht," hou toch eens je smoel" dat moet er uit..Spelers moeten niet volgepropt worden met zg informatie,wat ze wanneer ze t veld in gaan ook bijna direct weer vergeten zijn.

Invallers ook  krijgen voordat ze t veld in gaan eerst weer een spoedcurses via de ipad of op papier van de assistent..man je wordt er toch niet goed van.

Gewoon zeggen dit is het dat gaan we doen en zo spelen we..punt.

Iedereen op zijn plaats,valt er achterin iemand weg,dan neemt degene die direct voor hem staat het zolang over..Hoe simpel is het allemaal.

Als Buijs toch nog ff mag blijven dan graag een muilkorf voor,tijdens de wedstrijd.

Nou moet ik eerlijk zeggen dat hij gister niet zo vaak stond te schreeuwen..dat viel me op.

Ik heb niks tegen de persoon Buijs,maar denk wel dat zijn houdbaarheidsdatum er op zit in Groningen.

Bayern 08-11-2021 om 16:15

Helemaal eens, we hebben een paar heerlijke talenten en een paar oude rotten die het klappen van de zweep kennen. Ik durf zelfs te stellen dat je met deze spelersgroep beter materiaal hebt dan meer dan de helft van de eredivisie teams. We kunnen gewoon meedoen voor plek 6t/m10 ongeveer. Maar niet met buijs.

Ik nam hem al niet erg serieus, en dat je met betonvoetbal en veel geluk nog redelijk goed eindigd de voorgaande jaren zegt mij ook niet zo veel, als je tegelijk de helft van de mensen het stadion uitjaagt. Maar toen hankouri eerst al eindeloos opgesteld werd en mocht blijven schutteren en vervolgens ook nog eens aanvoerder gemaakt werd was mijn laatste restje hoop en respect wel weg. Dan snap je er dus echt helemaal geen kloten van. 

Dit komt niet meer goed. En hopelijk ziet het bestuur ook in dat je onder deze trainer aan het eind van het seizoen en mogelijk degradeert én geen kip meer in het stadion hebt zitten. 

brummie08-11-2021 om 10:16

Een teleurstellend middag in de Euroborg. Vond zelf het afscheid van Robben wat karig.  Had verwacht dat er grootser uitgepakt zou worden. Vond de sfeer ook minder uitgelaten dan voorgaande wedstrijden thuis. Ook voor het eerst dit seizoen fluitconcerten. Wellicht ook vanwege dat er veel toeschouwers waren die meer op afscheid Robben waren afgekomen. 

De wedstrijd was zeker in de 1e helft ondermaats. Tweede helft was iets beter en kreeg FC ook wel wat aardige kansen. Ik kan nog veel schrijven wat er niet goed ging en welke spelers niet al te best waren. Maar er zijn al genoeg die leeglopen, en dat is ook prima.

Ik vond gister er 2 spelers bovenuit steken, Sverko en Suslov. Dat waren voor mij de uitblinkers. Suslov hoorde wederom tot de beste speler op het veld, en dat zegt ook wel iets over de meer ervaren spelers die meer moeten gaan brengen.

Ik hoop dat Kasanjawiro en Postema niet teveel last hebben van blessures. 

Pietjepal08-11-2021 om 10:18

Feyenoord's situatie vond ik al zorgelijk omtrent de transfer van Diemers naar Groningen, uh toch naar Feyenoord. Feyenoord bood meer geld. Nu blijken ze voor 30 miljoen in t krijt te staan bij Goldman-Sachs. 

grunn196708-11-2021 om 12:44

Als Buijs eruit moet,  moet Flederus er ook uit. Hij is verantwoordelijk voor deze  zeer matige, onevenwichte selectie en na de wedstrijd tegen RKC kun je wel zeggen dat we spelen om de onderste 5 plaatsen. De nieuwkomers Cambuur, Nec en Eagles zijn stuk voor stuk een klasse beter. Pec, Sittard, Hveen en de FC zijn de zwakke broeders, alle 4 spelen ze bedroevend slecht voetbal.

Zal heel wat lapwerk in de winterstop moeten gebeuren om niet in de problemen te komen en ik zou dit niet door fled laten doen. Heeft al genoeg prutswerk afgeleverd met als dieptepunt 2 milj voor Abraham, hoe heb je dat kunnen uitgeven met je suffe kop !!!

Gudde zal in de komende periode harde maatregelen moeten nemen, om niet verder af te glijden en nog aan klanten binding te doen.

 

Herman Badkuip08-11-2021 om 14:06

We moeten elkaar niet van alles aanpraten hoor, FC Groningen zit op dit moment in een lastige periode met véél tegenslagen, maar we komen hier ook samen weer uit! De selectie van Danny Buijs heeft in veel wedstrijden van dit seizoen laten zien, dat er best veel kwaliteit en werklust aanwezig is. Elk team heeft in een voetbalseizoen een periode dat 't even niet loopt, maar de meeste teams komen er weer uit door hard te werken en te knokken voor de punten! Als er dan weer punten gescoord worden, groeit het zelfvertrouwen en krijgt het team weer een positieve boost! Net geluisterd naar het interview van RTV Noord met Bart van Hintum, die tijdens de trainingen ziet dat er veel talenten rondlopen bij FCG. Omdat het in deze competitiefase even tegenzit wil nog niet zeggen dat ze niet kunnen voetballen óf niets voor elkaar over hebben. In veel wedstrijden zat 't net even tegen met vervelende VAR-beslissingen en/of blessures, als 't de komende weken even meezit en we pakken weer punten, kan 't zomaar omdraaien. Vind eigenlijk dat Bart van Hintum een goede aanvoerder voor FCG zou zijn met al zijn ervaring bij zijn vorige clubs én FC Groningen. 

Zeeman08-11-2021 om 14:16

Ben het volkomen met Badkuip eens, Van Hintum is de betere en geschikte aanvoerder en niet El Hankouri.

manus08-11-2021 om 19:24

Ik denk dat geen enkele speler zich iets aantrekt van de mening van El Hankouri; dus niet geschikt als aanvoerder. Ik zou Suslov aanvoerder maken. Ook al is hij nog jong, hij straalt wel iets uit.

Zeeman08-11-2021 om 14:12

Tja, de beste stuurlui staan aan wal nietwaar?

Cambuur-Nec en Go ahead  klasse beter, ja een klasje nu  misschien ,  maar die zakken nog wel in de stand hoor.

Nrs 7 t/m 17 zijn voorlopig bijna gelijkwaardig( op AZ na misschien), dus dat valt allemaal wel mee hoor, het kwartje moet een keer de goeie kant opvallen en dan zul je zien , dat we op de ranglijst stijgen.

Kijk nr Willem 2, alles zat mee in het begin en nu bakken ze er niets meer van en zakken ze gestaag op de ranglijst.

Ik heb het gevoel dat het wel goed komt, blijf positief ondanks alles, maar vind wel dat Buys zijn krediet aan het verspelen is.

Alf08-11-2021 om 14:15

Er hoeft helemaal niemand weg. De missende schakel is op het middenveld. Kan je oplossen met een slimme aankoop of door mensen te laten wennen aan deze manier van spelen. In balbezit speelde Kasanwirjo centraal op het middenveld, maar hij bood zich te weinig aan.  Nu stond het middenveld 'vast'. Dat is iets wat hij nog kan leren door meer te bewegen. Dan krijg je vanuit de verdediging meer afspeelpunten naar voren en kan je centraal vanaf het middenveld de aanvallers aanspelen. Ipv te vroeg direct vanuit de verdediging.

Het idee was goed. De uitvoering niet.

Thomas Portugal08-11-2021 om 15:14

Ik verwacht niet dat Buijs zijn contract wordt verlengd onafhankelijk van de komende resultaten. Ik denk dat Fledderus achter de schermen bezig is om Wormuth of Kees van Wonderen te strikken voor komend seizoen.

Ik hoop dat we snel afstappen van 5 verdedigers achterin. Daar heeft Groningen momenteel simpelweg niet de spelers voor.

Ik ben het eens met andere posters dat Van Hintum of Wessel Dammers een betere keus was geweest wat betreft het aanvoerderschap. Ik heb niets tegen El Hankouri maar die jongen moet gewoon lekker rechtsvoorin de ballen ervoor gooien.

Stadjer8108-11-2021 om 15:24

Ik geef Buijs niet zo lang meer. Niet vanwege de resultaten, maar omdat het niet echt meer senang lijkt te zitten tussen hem en de spelersgroep. Het is alsof zijn geschreew geen zoden meer aan de dijk zet en zijn uitspraken zijn de laatste tijd ook wel opmerkelijk. Ik zeg die is sowieso na dit seizoen weg.

Op zich is plaats 12 maar 3 punten verschil, toch moeten ze een RKC thuis wel winnen.

Maar goed ik lees dat Buijs de toeschouwers het stadion uit jaagt. Ligt dit aan Buijs? Van de Looi, Faber, Maaskant onder hun speelde deze club ook meestal geestdodend voetbal. Is er misschien iets fundamenteel mis qua visie? Dat ze niet op de juiste manier opleiden en scouten? We hebben te vaak spelers zonder creativiteit en diepgang. En hebben we die wel, dan wordt zo'n speler al snel verweten teveel balverlies te lijden of te weinig rendement te hebben. De supporters hebben spelers als Hrustic weggejaagd. Niet dat ik fan van hem was, maar hij durfde nog wel eens wat met de bal. Mahi was ook nooit onomstreden. El Hankouri krijgt nu vaak de hoon, etc.

Alf08-11-2021 om 15:52

Het ligt denk ik aan de verwachtingen van de supporters. :) Je kan wel een mooi resultaat en mooi voetbal willen, maar dat lukt alleen als je beter voetbalt dan je tegenstander. En ook of je tegenstander zoals RKC afbraakvoetval speelt of niet. Dat het niet zo'n leuke wedstrijd was gisteren om naar te kijken was ook voor een groot deel toe te schrijven aan hoe RKC speelde. Ajax-GAE was ook geen vermakelijke wedstrijd las ik.

marcelfcg08-11-2021 om 17:54

Hiermee doe je RKC te kort Alf. Ik zag RKC grote delen van de wedstrijd hoog druk zetten op de verdediging van ons. Wij konden daar niet goed mee overweg en dan werd de bal maar naar voren geroeid.

RKC speelde een prima wedstrijd wat mij betreft. Voor mij is en blijft het ongelofelijk dat Buijs tegen RKC met 5 verdedigers achterop speelt. Dan kom je zelfs tegen RKC niet aan het voetballen toe.

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

Op afstand08-11-2021 om 20:39

Volgens mij heeft het te maken met hoe je aan een wedstrijd begint. Ga je uit van een verdedigende manier van voetballen waarbij de beide backs voor het gevaar moeten zorgen en je altijd de restverdediging goed moet hebben staan of begin je de wedstrijd met het idee dat je een goal meer wilt maken dan je tegenstander en hem aanvallend wilt verrasse. Kortom gok je op 0-0 en een bevlieging voorin of steek je de wedstrijd in op een 3-2 overwinning waarbij je wel goals tegenkrijgt. Volgens mij zit daar het probleem van onze club, de trainer en voor ons als supporters. Een prachtige 3-3 wedstrijd gisteren was wel gepruimd door het publiek, zo'n saaie en slechte wedstrijd zoals nu veel minder. Voetbal is naast punten pakken ook vermaak en dat schiet er helaas vaak bij in onder deze trainer.

A Matter of Honor09-11-2021 om 12:14

Dus?????? Conclusie????

Herman Badkuip09-11-2021 om 15:57

Vind persoonlijk de post van Op afstand een beetje kortzichtig....moet zeggen, dat ik van de meeste wedstrijden van FC Groningen qua amusementswaarde écht wel genoten heb. De wedstrijden tegen Utrecht, Vitesse, Twente, Heerenveen, PSV, AZ, Willem II, Cambuur én de bekerthuiswedstrijd tegen Helmond Sport waren het aanzien best wel waard! En inderdaad de wedstrijden tegen NEC, Sparta, Ajax en RKC vielen zwaar uit de toon......Véél thuiswedstrijden werden hélaas door beslissingen van de VAR verpest en hadden ook een overwinning kunnen opleveren voor FCG. Ben er van overtuigd dat onze trainersstaf voor de laatste 6 wedstrijden vóór de winterstop gaat kiezen voor een vaste én stabielere samenstelling van het team. De eerste aanzet, Kasanwirjo op de nr. 6 positie, kwam er tegen RKC nog niet helemaal uit, maar als hij de kans krijgt om te groeien in deze nieuwe rol, gaat 't vast wel lukken! Wij hebben op dit moment niet de spelers voor een wingbacksysteem, maar met een vaste 4-4-3 opstelling gaan wij in de laatste 6 wedstrijden voor de winterstop vast en zeker veel punten pakken. Hoop dat Danny Buijs de opstelling met Leeuwenburgh, Dankerlui, Dammers, Sverko, van Hintum [aanvoerder!] achterin, middenveld naast Kasanwirjo, Suslov en El Hankouri en voorin op links hangend Irandust, in de spits Strand Larsen en op rechts Ngonge tót de winterstop laat staan! Als deze samenstelling op elkaar ingespeeld raakt, gaan ze steeds beter met méér zelfvertrouwen spelen én zorgen ze voor belangrijke punten! Verwacht dat wij na 18 wedstrijden op 21 punten zullen staan, 2 bonuspunten tegen Feijenoord en AZ en 8 punten in de wedstrijden tegen Heracles, Fortuna Sittard, Go Ahead en PEC Zwolle! In de winterstop maar even kijken of er versterkingen nodig zijn....maar tis belangrijk, dat de technische staf én spelers in alle rust met deze vertrouwde samenstelling kan spelen zónder paniekvoetbal. Weet zeker dat Danny Buijs na dit seizoen afscheid gaat nemen van FC Groningen, omdat de chemie tussen trainersstaf én spelers na vier jaar is uitgewerkt! Voor mij géén Wormuth óf van Wonderen voor het nieuwe seizoen, denk meer aan een trainer uit de streek, een échte Grunniger als Dick Lukkien voor de groep! 

A Matter of Honor09-11-2021 om 16:16

De laatste regel van jouw betoog spreekt mij wel aan, Herman. De rest ben ik nog niet zo zeker van. De komende wedstrijd tegen Kowet hebben we al verloren voordat er aan wordt begonnen. Heracles en Fortuna worden voor dit team ook zware wedstrijden, PEC uit hebben we ook nog niet gewonnen,  dus snap ik niet helemaal waar jij die 11 punten vandaan haalt. Ik heb er geen enkel vertrouwen meer in dat dit team op zo'n korte termijn beter gaat presteren. En dat Danny Buijs aan het eind van het seizoen de club gaat verlaten staat volgens mij ook als een paal boven water, want een tussentijds ontslag zit er financieel gezien niet in want Danny moet dan wel een zakje met eurootjes mee hebben, geld wat er eenvoudigweg niet is, dus we blijven doormodderen met deze trainer en mogen blij zijn dat we op het einde van het seizoen in de Eredivisie mogen blijven.

Herman Badkuip09-11-2021 om 17:28

Heb al eerder gezegd, dat wij tot de winterstop moeten bouwen aan een vast én stabiel elftal, dat er ná de winterstop écht moet staan! Trainersstaf en spelers moeten wij de tijd gunnen om naar een hecht team met zélfvertrouwen toe te werken. Vandaar ook de vaste samenstelling van het team voor de laatste 6 wedstrijden én de lastige bekerwedstrijd tegen Excelsior Rotterdam. Tien punten in de laatste 6 wedstrijden tegen in elk geval 4 tegenstanders van het niveau van FCG moet toch mogelijk zijn.....De wedstrijden thuis tegen Feijenoord én uit in Alkmaar tegen AZ kunnen een verrassende uitslag geven, dat hebben wij al vaker gezien. Danny Buijs ziet zélf ook wel in, dat hijzelf én de spelers van FC Groningen na dit seizoen niet verder moeten gaan...Blijf nog altijd vertrouwen houden in de huidige selectie, waarin volgens mij nog steeds veel kwaliteit én vechtlust zit! Een team dat er elke wedstrijd voor gaat, krijgt óók weer de steun van haar supporters terug én de wisselwerking tussen de spelers en het trouwe publiek gaan er voor zorgen, dat FCG weer een keurige middenmotor wordt, met héél misschien nog wel kans op meer.....We moeten niet té vroeg de handdoek in de ring gooien lijkt mij. 

Hoekie09-11-2021 om 19:06

Herman,

Ik heb net als jij al aangegeven dat met de huidige nog niet geheel fitte en deels onervaren spelersgroep je niet vreemd moet opkijken dat het pas na de winterstop gaat lopen. Als je de nieuwe spelers een voor een langs de meetlat legt, dan is alleen Kasanwirjo een directe aanwinst.

Abraham komt op dit moment zeker in verdedigend opzicht nog veel te kort.

Irandust heeft zeker potentie is nog niet geheel fit, is nog slordig en minder balvast dan je van een speler van zijn kaliber mag verwachten. 

Kalley, een keertje ingevallen, stond stijf van de zenuwen, is onzeker en mist rust in zijn spel.

Leeuwenburg is nog lang niet van het nivo Padt.

Ngonge is zeker een aanwinst, heeft een actie en scorend vermogen maar heeft regelmatig weinig oog voor zijn medespelers en laat nog wel veel steekjes vallen. 

Duarte zou met zijn ervaring er al moeten staan maar maakt zijn prijskaartje van bijna 1miljoen euro nog niet waar.

Buijs probeert krampachtig het gemis van Matusiwa op te vangen en heeft eigenlijk in zijn selectie niet de ideale sterkhouder/balafpakker. Hankouri sterk begonnen aan de kompetitie is een beetje de dupe geworden van het steeds maar spelen op inmiddels op 4 of 5 verschillende posities. Kasanwirjo zou het op termijn kunnen invullen maar dit soort omzettingen probeer je normaliter uit in de voorbereiding. 

Ondankbare taak voor Buijs om het vertrek van Itakura, Padt, Gudmonsson, Matusiwa en Messaoudi en Lundqvist op te vangen. Tien miljoen aan transferopbrengsten en nog geen 2 miljoen uitgegeven. 

Aan het eind van de competitie staat de FC weer op de plaats 8 tot en met 11.  Ik doe dan ook niet mee aan het doemdenken van degradatie en de voorspelling dat we de komende 6 wedstrijden maar 2 of 3 punten pakken. 

 Ik kan genieten van een speler als Suslov. Dat ventje heeft een drive en wordt met de week sterker. Ik denk dat hij op termijn voor 8 a 10 miljoen ons gaat verlaten. 

appie happie09-11-2021 om 19:21

Teleurgesteld zijn we allemaal wst resultaat aangaat.

We zijn het ook niet gewend om onderaan te staan,bijna dan.

Ik geef de nieuwe spelers de tijd..

Maar,we scoren niet of bijna niet,volgens mij is dit sl 4 jaar zo..dus aan wie of wat ligt  dat?

Nou kom er maar in boys..

GoAhead kunnen we pakken,die moeten nu de wedstrijd maken dat vinden ze lastig..

Daarna komt alleen Feyenoord als sterkere ploeg..

Ik denk ook dat we eindigen in t midden van het linker rijtje..met de zg eindsprint in gedachten..

09-11-2021 om 20:15

Nou Appie... na al deze teksten op BM denk ik dat veel al is geschreven.  Ik keek voor de zekerheid de wedstrijd van Zondag tegen RKC nog eens terug...en nuchter bekeken: het was nog slechter dan ik eerst dacht!

Vooral omdat er geen enkele speler van de verdediging werd ingespeeld in de eerste helft, geen back of CV speelde naar voren, alleen breed of terug.. wat mag je daar dan verder van verwachten?

Laten we het erop houden dat de zenuwen ook een rol speelden. Maar spelers willen ook niet afgaan voor eigen publiek !  Dus de opmerkingen vooraf over "3 punten pakken" of gewoon kijken hoe vaak de Leeuw een bal kreeg, Groninger spelers buitenspel stonden of met z'n tweeën op een kluitje,voorin of domweg dat de balaanname in de combinaties beroerd verzorgd was.

Niet meer veel achterom kijken dus, lijkt het beste: maar wel bezorgd ben ik met een trainer als DB die steeds overal verklaringen voor heeft...en eindigt vaak met "zo simpel".... Hij gaat heel ver in het doorvoeren van zijn tactisch concept, maar  nog zonder veel resultaat...dat is wel een feit na 12 wedstrijden

Ik denk dat twee weken rust/trainen de FC goed uitkomt nu, maar vergis je niet in die Eagles-uitwedstrijd: een heerlijke volksclub waar het zeker kan spoken.

En de rest is glazenbol-kijken, nog.  

 

BROMBEER10-11-2021 om 09:48

off topic : FC groningen boekt meer als een miljoen winst over het coronaseizoen 20/21 maakt de club vandaag bekend.

Ik citeer wouter gudde" het overtreft onze stouste verwachtingen en ook de verkoopvan seizoenkaarten was beter als het vorige seizoen! Nou hartstikke goed gedaan woutertje en markie , maar ondertussen wel 15 e staan met dramavoetbal, een selectie wat volledig uitbalans en hierdoor zonder enige vorm van zelfvertrouwen speelt  is en een technische staf wat opgebrandt lijkt te zijn.

Alleen maar met geld en het verdienmodel fc groningen bezig de heren ipv een zo sterk mogelijke selectie te ontwikkelen zoals az en utrecht bijv.  Wie verneukt nou wie!!

Herman Badkuip10-11-2021 om 11:22

Weer lekker positief bezig Brombeer...bekijk 't eens van de andere kant. Doordat, vóóral met de steun van de supporters én sponsers, FCG er financiëel niet verkeerd voorstaat, hebben wij de mogelijkheid om in de komende winterstop onze selectie te versterken met een verdedigende middenvelder...Dan kan onze technische staf ná de winterstop verder bouwen aan een stabiel team, dat er met een grote krachtinspanning voor gaat zorgen, dat wij weer snel in het linkerrijtje mee gaan draaien! Het glas is half leeg óf half vol....tis maar net hoe je 't bekijkt....

Pietjepal10-11-2021 om 11:46

Nou ik vind het financieel wankel. Resultaten op het veld blijken zoals altijd het medicijn bij weinig tegenslag of teveel uitgaven. Supporters hebben de club er financieel bovenop geholpen in pandemie tijd, da's ook een constatering.

Herman Badkuip10-11-2021 om 13:14

En nu gaan we de club ook sportief helpen door een onvoorwaardelijke steun tijdens alle komende wedstrijden....de eerste aanzet is al gegeven, want het uitvak bij Go Ahead Eagles is al uitverkocht! (ruim 400 echte supporters!)

A Matter of Honor10-11-2021 om 17:34

Ben jij ook bij die 400 Herman???  Eerlijk antwoorden a.u.b.!!!!

BROMBEER10-11-2021 om 14:07

@ badkuippie Heb het ook niet over de steun van de supporters , want daar mag groningen zijn handjes mee dicht knijpen, maar over onze beleidsbepalers die qua uitgaven voor spelers  weer voor een dubbeltje op de eerste rij hebben willen zitten. En ik ben blij dat je ondanks alles mij toch nog als een echte supporter ziet

Hoekie10-11-2021 om 14:17

Brombeer@ Als jij inderdaad 1 van die 400 supporters bent die de moeite neemt naar Deventer af te reizen voor de wedstrijd tegen Go Ahead, dan hoor je bij de supporters die de FC door dik en dun steunen. Daar kunnen veel laptop supporters ook op dit forum een puntje aan zuigen. 

Herman Badkuip10-11-2021 om 15:51

@Brombeertje....natuurlijk zie ik jou als echte FC G-supporter! Ben zelfs hartstikke blij met jouw posts op deze site hoor. Ook al verschillen wij vaak van mening, maar dat mag gelukkig in dit voetballand en op deze site! Ga er vanuit, dat ook onze directie met de beste intenties voor FCG aan het werk gaat. De Trots van het Noorden gaat ons allemaal aan het hart, anders zouden wij niet posten bij de Boerenmacht. Helaas zijn niet alle supporters in staat om elke week in de Euroborg of de uit-stadions te zijn, maar ze leven allemaal mee met het wel en wee van FCG! Alvast veel plezier in de Adelaarshorst en juich voor de drie punten!

campesino10-11-2021 om 15:23

Wat een gezeik altijd,  over wat een echte supporter is. Typidch haantjesgedrag; kijken wie de grootste piemel heeft. Ik denk dat iedereen hier op dit forum iets met groningen heeft anders heb je wel wat beters te doen. Dus als je naar een uitwedsrijd gaat heb je meer recht van soreken? Dus toen ik 20 was en naar uitwedsrijden ging ( en vooral kon) was ik een echte supporter en nu niet meer 

A Matter of Honor10-11-2021 om 17:41

Juist Campo, als je zoals ikzelf voor 50 jaar terug elke wedstrijd van mijn club heb bezocht, tot het moment dat het lichamelijk niet meer wilde, was ik een echte supporter en nu dus niet meer . Bedankt Herman en co voor jullie kortzichtige opmerking over een "echte supporter" 

Herman Badkuip10-11-2021 om 18:55

Beste A Matter of Honor, zoals ik hierboven al eerder vermeldde, zijn helaas niet alle supporters  in staat om elke wedstrijd in het stadion aanwezig te zijn, maar ze leven allemaal mee en kunnen dankzij ESPN en/of de NOS toch de wedstrijden van ons FCG live meemaken! Heb veel respect voor alle supporters, die FCG in de stadions supporten, in de Euroborg en/of in het uitvak! Ben zelf helaas ook niet in staat om alle wedstrijden in de stadions mee te maken. Heb ook geen seizoenskaart voor mijn cluppie, omdat ik op jaarbasis misschien 5/6 wedstrijden in de Euroborg kan bezoeken. En de uitwedstrijden (Ajax en AZ) bij mij in de buurt bezoek ik ook regelmatig. Wilde beslist geen van onze supporters uitsluiten of beledigen hoor, dus ook jou niet AMoH....mijn oprechte excuses als jij dat wel zo gevoeld hebt.

A Matter of Honor10-11-2021 om 19:17

Excuses aanvaard Herman. Voelde mij eigenlijk een beetje "op mijn pik getrapt" omreden dat ik sinds het begin van de Eredivisie de "Groninger Voetbal en Athletiek Vereniging Rapiditas" en later FC-Groningen, gevolgd heb. De "Zaagmulderstribune" was mijn kant, samen met de club van Geert Spieker hebben we heel veel heroísche wedstrijden beleefd in het Oosterpark, gewoon voetballen, d'r op en d'r over zonder poespas. Heel anders als dat schaakvoetbal van tegenwoordig. 

Herman Badkuip10-11-2021 om 19:48

Heb zelf heel weinig wedstrijden van GVAV/ FC Groningen in het Oosterpark meegemaakt, heb in mijn vroege jeugdjaren [1956-1959] wel onbewust wedstrijden van SC Veendam beleefd, omdat mijn vader vanaf 1954 keeper was van SC Veendam, nóg voordat de legendarische Frans de Munck daar keepte! Hij werd in die tijd ook regelmatig door Otto Roffel geselecteerd voor het Noordelijke Elftal. Daarna zijn wij naar het westen verhuisd en raakte ik zo'n 15 jaar geleden door mijn oom Luitje Zwaneveld betrokken bij de scoutingswerkzaamheden van FCG. Samen met mijn broer bezocht ik in de regio Noord- en Zuid-Holland wedstrijden voor de FCG op zoek naar talenten bij de amateurclubs in het westen. Tijdens die scoutingsactiviteiten hadden wij ook regelmatig overleg met meneer Martin Koeman en Peter Jeltema. De laatste jaren scouten wij niet meer actief voor FCG, maar is de fijne band met deze geweldige club gebleven! 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!