Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen incasseert 3-0 nederlaag in Amsterdam

Door Redactie 14 reacties

De Trots van het Noorden is met 3-0 onderuitgegaan tegen Ajax. Het had daarbij het geluk dat de absolute scherpte bij de Amsterdammers ontbrak. Daardoor bleef een afslachting FC bespaard. FC Groningen kon voor de pauze nog aardig meekomen tot aan de 1-0 van Alvarez. De druk werd opgevoerd waardoor het kwaliteitsverschil te groot werd. Na de pauze scoorden Antony en Mazraoui. FC streed voor wat het waard was.

eerste helft
De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was voor Dankerlui diens doelpoging via Blind over de achterlijn ging. In de dertiende minuut won Mazraoui een duel van Sverko en leek alleen op doel af te gaan. De verdediger herstelde zich net op tijd. De bal rolde naast het doel.  

Aan de overzijde van het veld werd El Hankouri op weg naar het doel van Pasveer, afgestopt door Blind. Voor het doelgebied van de gasten werd Haller bijtijds geblokt. Bij een snelle aanval over meerdere groen-witte schijven kon Strand Larsen net zijn schoen niet tegen de bal krijgen om af te ronden. Doelman Leeuwenburgh veroorzaakte een indirecte vrije trap in de eigen zestien door met de bal te stuiteren, op de grond te leggen en weer op te pakken. Tadic mocht aanleggen en schoot in de muur.

Na ruim een half uur kon Leeuwenburgh aan de bak op een volley geschoten bal van Blind. Tadic kopte de rebound over. Er kwam een mogelijkheid voor de opkomende Kalley die veel ruimte kreeg. De rood-witte druk nam toe. Haller kreeg een dot van een kans maar miste. In de 40e minuut de 1-0 van Alvarez, op aangeven van Berghuis die de bal in de verre hoek kopte. Op slag van rust kopte Haller een aangesneden voorzet nipt over de lat.

tweede helft 
Beide teams begonnen ongewijzigd. FC kwam wederom onder druk te staan met al snel een grote kans voor Haller die zijn kopbal met een stuit over het doel zag gaan. Kort daarna voorkwam Dammers dat Haller uit de draai kon uithalen. Niet veel later bracht Leeuwenburgh redding met zijn voet. In de 57e minuut de 2-0 van Antony met een hard schot in de verre hoek. Een (was dat geen) overtreding (?) op Suslov ging hieraan vooraf waarbij Ajax de aanval overnam en de situatie optimaal benutte. Joosten, de Leeuw en Postema werden ingebracht voor Ngonge, Strand Larsen en Abraham. Leeuwenburg verrichtte redding op een knal van Tadic.

Het spelbeeld verplaatstse zich wat meer op en neer met de meeste dreiging van de Mokummers. FC Groningen was niet bij machte om tot kansen te komen. Daarentegen was Tadic dichtbij de 3-0, Leeuwenburgh keerde de bal en de rebound voor Mazraoui werd naast geschoten. 

De rood-witte storm leek kortstondig te zijn bedaard maar uit het niets scoorde Mazraoui de 3-0. Kort voor tijd ontsnapte Suslov aan zijn tweede gele kaart. Leeuwenburg voorkwam de 4-0 na een prima redding op de inzet van Neres. 

Aankomende vrijdag wacht thuis de wedstrijd tegen FC Twente. 

Opstelling Ajax: Pasveer, Mazraoui, Timber, Martínez, Blind, Álvarez, Berghuis, Gravenberch, Antony, Haller, Tadic

Opstelling FC Groningen: Leeuwenburgh, Dankerlui, Dammers, Kasanwirjo, Sverko, Kalley, El Hankouri, Ngonge, Suslov, Larsen, Abraham              

Reacties:
hertopwil25-09-2021 om 21:16

Bij 020 kun je alleen maar verliezen( ach ook wel eens winst)  Maar met v Boekel  wordt het zo wie zo moeilijk. Nu maar hopen op de herstart beter wordt.

A Matter of Honor25-09-2021 om 21:19

Goed gestreden maar tegen deze overmacht was geen kruid gewassen. We hebben nu de meeste toppers/ subtoppers gehad en het wordt nu tijd om eens een keer punten te pakken anders komen we teveel achterop, te beginnen met die Tukkers.

Bayco25-09-2021 om 21:28

Was te verwachten 

En is ook niet erg.  Enig puntje waar ik wel wat van vindt is Suslov die doet het dit seizoen erg goed. Maar hij moet ophouden bij knullig bal verlies van hem zelf te blijven liggen. Dat kost ons volgens mij al 3 tegendoelpunten dit seizoen.

 

 

Alberto125-09-2021 om 21:48

We hebben nogal mazzel gehad want het hadden er wel een paar meer kunnen zijn. Tuurlijk is het een groot kwaliteitsverschil maar dan nog kun je met meer felheid in de duels, een goede passing als je zelf de bal hebt een beter resultaat boeken. Groningene voetbalde gewoon niet zo goed. Ik begrijp niet waarom Michael de Leeuw en in iets mindere mate Postema niet vanaf het begin spelen. ( in plaats van Ngonge en Abraham) Met Michael de Leeuw heb je meer duelkracht. Hij is niet zo snel onder de indruk van de Ajacieden. Abraham en ook Ngonge spelen wat mat, laten weinig overtuiging zien. Onze linksback en rechtsback zijn niet sterk,  El Hankouri stond weer een paar keer aan de verkeerde kant te dekken. Ook al heeft Suslov met regelmaat balverlies, hij is een van de weinigen die initiatief neemt, niet geïmponeerd is door de tegenstander en wel erin gaat in de duels. En tot slot, ook wel wat verontrustend, onze keeper die pakt nou niet bepaald punten. Had wel een paar redelijke reddingen maar dat is toch ook wel het minste wat je kunt verwachten.

ChiChi25-09-2021 om 22:04

Na afloop van de transferperiode dronk de directie champagne!

Maar: Geld in de knip of op de bank!!!

            ARMOEDE  op het veld!

Zie de ranglijst!

Heiky25-09-2021 om 22:30

Dit team heeft even tijd nodig. Denk jij nou serieus dat al die nieuwe spelers er vanaf seconde 1 staan en het verschil gaan maken?

Kevin25-09-2021 om 22:14

Er viel, eerlijk gezegd, weinig eer te behalen in Amsterdam vanavond. Groningen was er zeker niet om het spel leuk te maken en op alle fronten heeft Ajax minimaal dubbele kwaliteit. Vond Leeuwenburgh echt een goede pot keepen vandaag, ondanks de drie tegentreffers. Behoedde ons van een (nog steeds terechte) 6-0 of 7-0. 

Op naar vrijdag, hopen op een volle Borg tegen Twente. Eindelijk een aantal weken met 'makkelijkere' tegenstanders. Al is geen enkele wedstrijd standaard drie punten op dit moment... 

Heiky25-09-2021 om 22:32

Nou...ik zou Twente inmiddels niet meer als een "zwakke tegenstander" willen kwalificeren.

A Matter of Honor25-09-2021 om 23:02

Nee, maar wel een ploeg die te pakken is!!!

Kevin25-09-2021 om 23:05

@Heiky Twente is geen makkelijke wedstrijd, maar het is wel thuis voor eigen publiek. Daarna komt er een reeks met wedstrijden waarin er punten gepakt MOETEN worden. Er is weinig keus meer, want we beginnen inmiddels achter te liggen en we willen toch geen tijdje onder die streep staan...

appie happie26-09-2021 om 00:21

Eigenlijk vond ik de FC gewoon naar kunnen spelen vanavond.Ik vond het niet slecht!

26-09-2021 om 05:06

en als een Noordeling dit beweert, dan is het best goed! ...toch? 

TomOkker26-09-2021 om 08:12

Als echte Noordeling zou ik zeggen 't kon minder. 

no guts no glory26-09-2021 om 10:25

Vind de kritiek op Suslow niet altijd terecht. Okay hij lijdt nogal eens balverlies wat tot gevaarlijke counters lijdt maar hij durft tenminste risico in zijn spel te leggen en hij speelt bijna altijd de bal naar voren ipv het balletje breed te leggen. Ook heeft hij duelkracht en is hij voor de duvel niet bang . Ik denk dat we over 2 jaar veel geld aan hem gaan verdienen. De laatste 3 edities van Ajax -  Groningen vond ik ons wel meer partij bieden en ook meer mee voetballen. Maar dat kan ook door alle nieuwe spelers komen. Ben ook zeker nog niet overtuigd van de keeper. Hij pakte wel een behoorlijk aantal ballen in de tweede helft maar die werden ook een beetje recht op hem af geschoten. Ik vond de Leeuw het duidelijk beter doen dan Strand Larsen. Sterker in de duels. Helaas nu tegen Twente. Die zijn in de winning mood. Pakken veel punten de laatste weken. Wordt nog knap lastig. En we zijn beslist nog geen ingespeeld team. Toch staan we aan het eind van het seizoen keurig in de middenmoot en spelen we misschien nog wel mee in de playoffs voor Europees voetbal. 

marcelfcg26-09-2021 om 12:09

Ik deel jouw mening over Suslov. Heerlijk fanatiek baasje die zich prima ontwikkeld.

En ja, hij legt risico in zijn spel. Maar dat wilden we toch zo graag met z'n allen. Een speler die vooruit durft te spelen ipv risicoloos rondgetik. Hij werkt zich ook nog eens het snot voor de ogen.

Mooie ingrediënten lijkt mij.

 

 

Pietjepal26-09-2021 om 10:54

Leuk om de commentaren hier te lezen over spelers. We hopen verder zo te zien allemaal dat het tot één goed ingespeeld handig opererend team zo snel mogelijk een feit is. De overtuiging dat dit niet in 1 week klaargespeeld is na de transferstorm is wat minder gemeengoed. Ben erg benieuwd naar wedstrijd tegen Twente.

Oeleoptak26-09-2021 om 16:21

Transfersom idd. Misschien kan de technische staf het zo uitstippelen dat er ivv Max twee spelers vertrekken. Een meer dan een derde aan basisspelers is erg veel. 

Stadjer8127-09-2021 om 09:33

We hebben een zwaar programma gehad, volgens mij alleen maar top en subtop ploegen. Cambuur was de makkelijkste op papier, wel een uitduel. Die wonnen we dan ook. Utrecht thuis vond ik een goede wedstrijd, maar helaas maar een punt. Heerenveen was een zwakke 1e helft maar een goede 2e. Ook een ploeg die in de subtop staat. Willem II staat zelfs 2e, uitwedstrijd en daar viel wat te halen. Bij PSV waren we ook niet eens onaardig. Vitesse was bizar, maar met 9 man toch nog redelijk gevochten.

Het is tot zover meestal net niet. Maar ik kan niet zeggen dat ik een degradatiekandidaat zie. Wel ligt de druk er nu op natuurlijk. En het probleem is vaak na zo'n lastig begin zie er maar uit te komen. Je zit toch direct in de achtervolging en moet wel naar beneden kijken nu.

 

 

 

 

GT-E27-09-2021 om 17:55

Jammer dat FC niet wat meer van zich heeft laten horen omtrent de fatale beslissing van van Boekel in de wedstrijd tegen Vitesse. Bijvoorbeeld de hele volgende wedstrijd (nota bene onder zijn leiding) met rouwbanden om spelen. En dan van tevoren een persbericht uitsturen dat je je als club zwaar benadeelt voelt en daarom zo speelt.

Het is namelijk niet alleen een rode kaart die teruggedraaid wordt; de hele wedstrijd is beinvloed, daarom mis je drie punten. En nu sta je een-nalaatste, mede daardoor. Dat zet druk op (jonge) spelers om toch punten te gaan pakken. En of dat nou goed is......

En dat allemaal vanwege de (later geseponeerde) rode kaart.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!